AZ stuit op Vermeer en de lat en verliest opnieuw van Ajax

Zondag, 24 januari 2010 om 14:22

Ajax weigert de strijd om de landstitel te staken. De ploeg van Martin Jol leek zondag voor de tweede keer in het nieuwe kalenderjaar punten te gaan verspelen, maar AZ wist zich geen raad met de kansen die het kreeg in Amsterdam. Gregory van der Wiel wist het net wél te vinden, waardoor Ajax drie punten aan de thuiswedstrijd overhield: 1-0. Het verschil met koploper PSV, dat vrijdag al simpel wist te winnen van NEC, blijft negen punten bedragen.

/

De overwinning van zondagmiddag kon moeilijk verdiend genoemd worden. AZ was lange tijd de bovenliggende ploeg en kreeg ook voldoende kansen, maar Kenneth Vermeer en de lat (die twee keer geraakt werd) zaten de landskampioen dwars. Ook Ajax miste enkele mogelijkheden, maar scoorde in tegenstelling tot AZ wel. Na de openingstreffer van Van der Wiel zochten de Alkmaarders nog vol goede moed naar de gelijkmaker, maar die zou nooit vallen. Dick Advocaat bekeek het laatste kwartier in de catacomben: hij werd weggestuurd na commentaar op de leiding.

Het duel in de Amsterdam ArenA was boeiend vanaf de eerste minuut. Ajax probeerde, zoals altijd in eigen huis, direct de aanval te zoeken en zette AZ onder druk. De bezoekers hielden in de eerste minuten echter simpel stand en kregen zelf de eerste grote kans van de wedstrijd, toen de bal via het hoofd van Ari bij Mounir El Hamdaoui uitkwam. De Marokkaan had de hoek voor het uitkiezen, maar stuitte op de inglijdende Toby Alderweireld. Het antwoord van Ajax kwam via Ismail Aissati, die Sergio Romero echter op zijn pad vond.

/

De eerste helft golfde op en neer met AZ als betere ploeg. De Alkmaarders waren op het middenveld de baas en kregen via Ari dé kans om op voorsprong te komen. Nadat een schot van David Mendes da Silva op de lat was beland, kon de Braziliaan vrij inkoppen. Ari stuitte echter op de razendsnel handelende Vermeer, die mocht spelen omdat Maarten Stekelenburg zondagochtend vader was geworden. Diezelfde Vermeer redde even later katachtig op een vrije trap van Stijn Schaars.

AZ verdiende de openingstreffer, maar kwam niet tot scoren. In de tweede helft kwam Ajax beter in de wedstrijd en onder leiding van Luis Suárez kreeg de thuisploeg ook direct drie goede kansen (lob net naast, schot voorlangs en schot op Romero). AZ verschool zich echter niet en raakte via El Hamdaoui opnieuw de lat, voordat de score werd geopend door Van der Wiel. De rechtsback kwam van achteruit mee op, ontving de bal van Suárez en schoof het speeltuig onder de kansloze Romero. AZ zocht vervolgens tevergeefs naar de gelijkmaker, waardoor de landskampioen voor de tweede keer dit seizoen verloor van Ajax. De Amsterdammers blijven hopen op het kampioenschap.Gerelateerd

490 reacties (laatste reactie door Godfather3)

jammer voor az
denk dat Az zeker een punt verdiende, maarja.
Ajax zou ajax niet zijn als ze dan niet de 3punten in eigen huis zouden houden

24 januari 2010 om 14:29

gewoon mooie overwining en dat zonder 4 basis spelers nu hopen dat groningen de punten thuis kunnen houden ! dan zie ik ajax twente nog wel inhalen !

24 januari 2010 om 14:39

az was beter maar is op de counter weggespeeld. logisch dat ajax dan beter wordt door de ruimte die ze krijgen. gelijkspel was meer op zijn plek geweest

24 januari 2010 om 15:30

Het enige wat AZ vandaag heeft verdiend is een heleboel kaarten. Aan de bal oogt het allemaal aardig, maar verdedigend is het zwaar beneden peil. Een ploeg die zoveel overtredingen maakt verdient in mijn ogen nog geen punt.

24 januari 2010 om 14:27

AZ had allang een rode kaart kunnen krijgen voor dat onsportieve spel. Ik werd er echt niet goed van, constant overtredingen en smerig ook. Kuipers was 100 objectief en AZ mag nog blij zijn dat het slechts bij gele kaarten bleef.

24 januari 2010 om 14:27

Kuipers floot niet zijn beste wedstrijd, maar hij had Schaars voor die charge op Aisatti ook rood kunnen geven.

24 januari 2010 om 14:28

AZ had een pingel moeten krijgen, maar verder waren alle gele kaarten wel terecht. Kuipers was zichtbaar onder de indruk van de arena, maar dat zal tot in de eeuwigheid wel blijven in de grote stadions.

24 januari 2010 om 14:29

pingel? door vertonghen? hij was toch duidelijk daarbuiten en anders op de rand.

24 januari 2010 om 14:33

Als de scheids in het nadeel van een club floot, was het Ajax wel.
Hoe vaak is er niet onterech gefloten voor buitenspek?
Daarnaast Hadden Moreno en Schaars gewoon rood verdiend.

Ajax verdiend gewonnen, niets meer en niets minder.

Goed om te zien wat voor strijdlust Ajax toonde vandaag.

24 januari 2010 om 16:37

ze hebben zeer zeker niet verdient gewonnen, ze hebben gewonnen en ook niet meer

24 januari 2010 om 17:24

@kefjah,

als je kijkt naar overtreden waren er een paar terecht die een kaart moesten zijn, schaars en moreno.. maar merendeel werd ook gegeven op basis van het geluid van tpubliek en omdat er naar gevraagd werd.. kaart van dembele bijvoorbeeld waarvoor al een overtreding werd gemaakt op el hamdaoui.. ajax had zeker geen nadeel scheids, Suarez met gefrusteerde natrappen dat niet is gezien, vertonghen die overdreven op een speler van AZ komt afrennen en waarna hij vervolgens later in de wedstrijd naar romero gaat en dan valt hij op de grond mooi gezicht.. ik vond ajax teleurstellend en ik snap ook niet waarom zie die tuinkabouter blijven opstellen links achterin..

24 januari 2010 om 14:35

Het verschil van 11 tegen 23 overtredingen is niet voor niets. En de kaarten, iets van 1 tegen 7 ofzo? Waarvan sommigen van geluk mogen spreken dat ze geen rode kaart kregen!

Vandaag heeft gewoon de gelukkigste gewonnen, want ze waren aan elkaar gewaagd. Maar de scheids heeft de wedstrijd niet beïnvloed wat betreft gegeven penalties of rode kaarten in het nadeel van AZ. De vermeende strafschop volgens de Az'ers was echt geen strafschop en over kaarten mogen ze sowieso niet zeuren want er had best wel een andere kleur gegeven worden dan geel bij sommige overtredingen (bijv. gestrekte been van Schaars).

24 januari 2010 om 14:44

Alsjeblieft zeg. Kuipers heeft zeker niet in de voordeel van Ajax gefloten. Moreno en Moissander mochten nog blij zijn dat ze het fluitsignaal haalde.
Bovendien werden veel voordeel situaties van Ajax afgefloten.
Kuipers floot niet sterk, maar zeker niet in het voordeel van een club.

Eerste helft was voor Az en de 2e voor Ajax. Gelukkig wist Ajax wel te scoren.

24 januari 2010 om 14:53

Tja Dat zo'n kerel zo'n wedstrijd dan weer fluit. Normaal is ie vast een trouwe supporter van de Amterdamse club....

24 januari 2010 om 15:01

@psvchamps
Ik kan aan je reactie al zien dat je een Psv'er ben (alles wat Ajax is is slecht/negatief).

AZ is mag van geluk spreken dat het met 11 man op het veld is geeindigd, het was puur schoppen wat ze deden. AZ is alleen uit dode spelmomenten gevaarlijk geweest, en uit 1 of 2 aanvallen. Ze hadden inderdaad de pech 2 keer op de lat te schieten, maar daarin zijn ze heus niet de enige. Ajax heeft gewoon verdiend gewonnen, hoe moeilijk dat ook voor jullie is om te verteren.

En laten we het eens omdraaien.

Als Ajax punten verspeeld en de scheids heeft bekabberd gefloten, mogen wij als Ajacieden daar niets over zeggen. Dan vinden jullie (ajax-haters) dat wij altijd maar de scheids de schuld geven.

Nu wint Ajax een keer (verdiend), en heeft de scheids in elk geval niet in het voordeel van Ajax gefloten en vinden jullie dat jullie het wel op de scheids mogen afgeven?

Beetje hypocriet, vind je niet?

24 januari 2010 om 14:55

Heb je de overtredingen gezien? Stuk voor stuk volledig terecht een gele kaart, en de tackle van Moreno had een rood randje. ''kuipers wist de uitslag al..'' Dat slaat helemaal nergens op, net alsof die kaarten ervoor hebben gezorgd dat Ajax met 1-0 wint.
Az verdiende eerder de 0-1, dat geef ik toe, maar Ajax maakt 'm en dat heeft niks te maken met de gele kaarten die Kuipers terecht gegeven heeft.

24 januari 2010 om 16:41

gele kaarten waren alemaal terecht, maar er wordt tegenwoordig snel geroepen dat het rood had moeten zijn, voetbal mag best pittig zijn , deze wedstrijd was dan ook geen rood nodig.. de gelukkige heeft gewonnen al vond ik az meer gevaarlijk dan ajax, maar het gaat om doelpunten en daar was ajax meer effectief mee en dus terecht gewonnen ,

24 januari 2010 om 16:52

Schandalige vertoning van ajax deze wedstrijd, ik had het gevoel dat AZ thuis speelde. Van ajax helemaal geen combinaties gezien, laat staan 3 passes naar dezelfde kleur. Ze wisten het vandaag echt totaal niet. Dat ze dan op een idividuele actie van suarez en van der wiel winnen neemt niks weg van dat ik vandaag heb gezien waarom ajax absoluut 100 terecht geen kampioenskandidaat is dit jaar. Ik had toch echt van martin jol verwacht dat hij standvastig zou zijn dit jaar. Maar ik zie weer 5 wijzigingen t.o.v. vorige week. Ik begin het beleid van jol steeds minder te begrijpen. Ook begin ik een beetje ziek te worden van het overdreven gejank van spelers op de nederlandse velden. Zich de longen uit hun lijf schreeuwen terwijl het in Engeland niet eens een overtreding zou zijn. Voetballend verdiende AZ vandaag met 3-1 te winnen, heb weer een beetje het combinatievoetbal van onder van Gaal gezien. (neutrale liefhebber)

24 januari 2010 om 20:07

Dit gaat helemaal nergens over, dus waarom post je eigenlijk??

De eerste helft was Ajax duidelijk de mindere. Het middenveld was voor AZ. De tweede helft was in mijn ogen echter voor Ajax. Ik heb veel goeie dingen gezien van Ajax, dus dat ze het totaal niet wisten slaat natuurlijk helemaal nergens op.

Martin Jol werkt met een ontzettend jonge selectie. Volgens mij was de gemiddelde leeftijd van Ajax vandaag 23 jaar en dat is toch wel erg jong. Dan kan en zal er wisselvallig gevoetbald worden...

Verder wil ik nog zeggen dat Ajax vandaag degelijk heeft verdedigd...

24 januari 2010 om 15:14

Triest en bovenal heel zielig om de scheids weer de schuld te geven Gto...

Als AZ gewoon scherper was hadden ze minstens 1 erin geprikt, maar als je dan niet scoort moet je hand in eigen boezem steken!!!

24 januari 2010 om 17:05

helemaal mee eens. AZ had gewoon twee keer moeten scoren, dan praten we nergens meer over. Maar als je dat niet doet, dan krijg je de deksel op je neus (net als tegen Feyenoord). Het veldspel viel mij trouwens heel erg mee van AZ kant. Ik denk dat een plaats bij de eerste 5 er zeker in zit!

24 januari 2010 om 15:19

ahah, inderdaad.
voor ajax ja.
moreno had Donker Rood moeten krijgen.
voor de rest niks geen onterechte gele kaarten.
en dan nog, door veel gele kaarten te pakken, hoef je een wedstrijd nog niet te verliezen.
beetje onzinnige opmerking dus.

24 januari 2010 om 15:25

Als men zich afvraagt waarom een groen randje voor Gtowncab. Die komt van mij met de volgende uitleg. "goed onderbouwd en volledig op feiten berust. Chapeaux voor deze topreactie."

Het is natuurlijk je reinste flauwekul dat het 12 tegen 11 was. Alle gele kaarten waren volkomen terecht en wellicht in een enkel geval nog te licht bestraft. Eerste helft was duidelijk voor AZ, de tweede helft voor Ajax. De ploeg die zou scoren, zou ook de wedstrijd winnen. En dat is helaas voor de AZ fans gebeurd.

Vind het een schande voor het voetbal dat AZ zoveel grove overtredingen nodig had om Ajax af te troeven.

24 januari 2010 om 15:25

En Ajacieden hebben alleen oog voor AZ spelers, en AZ supporters voor Ajax spelers.. zucht..

24 januari 2010 om 15:27

Het is toch altijd wat met scheidsrechters en ajacieden he..
moppert Ajax dan breekt de hel los en moeten wij onze monden houden..
maar houden wij onze mond, dan is de scheids pro-ajax?..

24 januari 2010 om 15:28

Haha en dan altijd zeggen dat Ajax altijd de scheids de schuld geeft. Ajax en AZ waren in evenwicht alleen ajax krijg wel echte kansen terwijl die van AZ maar half waren.

En bij alle gele kaarten moest Kuipers die geven.

24 januari 2010 om 17:29

@ dedre

ik heb geen echte kans van ajax gezien, alleen vd wiel die goed doorliep geweldige speler!. maar az was toch echt de betere qua voetbal.. ajax had 51% balbezit maar dat was op eigen helft.. efficient gespeeld kan je zeggen

24 januari 2010 om 15:29

Krijg ik nu ook een groen balkje???????
Tegenwoordig kan je domme dingen zeggen om een punt te krijgen.

24 januari 2010 om 17:10

6 waren er terecht eentje voor hands niet. Dan had hij die i de eerste helft ook aan Ajax moeten geven. Toch vond ik de scheids ligtelijk onder de indruk zijn van de arena. Zonder overigens hele rare beslissingen te nemen. Niemand had rood verdient en alle gele kaarten (behalve dan die ene) waren gtoed gegeven. Alleen floot hij vaak niet voor kleine overtredingen van Ajax, die er wel waren (twee man, haken, vasthouden, etc.) Maar de beste man kan natuurlijk ook niet alles zien en ik bekijk alles met mijn clubbril. Als AZ gewoon gescoord had, was het gelijkspel geweest wat de wedsrtijd verdiende! Dus gewoon eigen schuld helaas!

24 januari 2010 om 17:17

Was helemaal niet op de rand, zeker een halve meter erbuiten

24 januari 2010 om 14:30

Wanneer een pingel dan? Ik kan me 1 moment herrineren, maar daar werd de overtreding toch echt buiten het strafschopgebied gemaakt.

Alle 7 gele kaarten waren terecht, Az had veel overtredingen nodig. Verder lag het probleem niet bij Kuiper, maar bij het feit dat Az gewoon geen goede eindpass in huis had.

24 januari 2010 om 14:29

deach, overtreding was erbuiten

24 januari 2010 om 16:12

Klopt was op de rand. Echter de rand hoort bij het strafschop gebied.....dus wel degelijk een pingel! Maar AZ had het betere spel moeten omzetten naar winst en daar zijn alleen zij zelf verantwoordelijk voor. Tegen feyenoord waren ze in de beker ook beter maar verloren toch met 1-0. Toch zie ik wel verbeteringen bij AZ de laatste tijd onder Advocaat. En ik moet zeggen. Ik denk dat Ajax daar de spinnen van kan gaan garen. Ajax heeft AZ nu 2 keer gehad, andere ploegen gaan zeker punten verspelen tegen dit AZ, helemaal in Alkmaar.

Een matige wedstijd was het, ik denk een verdiende winnaar, AZ liet na de goal te maken en dan krijg je hem een keer tegen.

24 januari 2010 om 14:28

Matige wedstrijd, maar we winnen eindelijk weer een wedstrijd op basis van inzet en dat is toch heel mooi. Het hoeft niet altijd mooi..

24 januari 2010 om 15:22

Mee eens. Az was voetballend dan wel beter, maar miste voorin de scherpte. Kregen desondanks wel kansen, maar verzuimden die af te maken, mede dankzij een goed keepende Vermeer. Tweede helft was Ajax scherper en feller en op basis van inzet vond ik de overwinning uiteindelijk wel verdiend. Al had ik natuurlijk liever gezien dat Az nog gelijk had gemaakt.

Az mag trouwens niet klagen over de scheidsrechter, de gele kaarten waren in mijn ogen allemaal terecht. Alleen die ene keer dat hij niet floot voor die overtreding op de rand van het strafschopgebied had de uitslag waarschijnlijk niet veranderd.

24 januari 2010 om 15:35

kijk zo kan nhet ook gewoon een objectiefe meening ! en dat van een concurent !

Gewoon terecht. AZ kon zijn kansen totaal niet afmaken Ajax deed dat wel. En wat werd ik ziek van het onsportieve laffe spel van AZ. Constant overtredingen en onsportief gedrag. Is ook niet gek dat ze 6(?) gele kaarten hebben gekregen.
De verdediging stond gewoon een keer goed vandaag bij Ajax met een sterk spelende Anita en Van der Wiel. Middenveld was natuurlijk drama, werd compleet overlopen door dat van AZ maar wat wil je met De Jong Aisatti en Lindgren in de basis. Een middenveld Ajax onwaardig. In de aanval Suarez gewoon goede wedstrijd en Emanuelson ook wel een voldoende. Rommedahl 90 minuten lang niet gezien.
Ben blij dat we gewonnen hebben en nu hopen dat Twente punten laat liggen zodat die 2de plaats weer een beetje in zicht komt!

24 januari 2010 om 14:31

Als er 1 club laf was dan is het wel ajax, hahaha met ze in de Arena zijn we supermachtig, het stelt niet zoveel voor joh

24 januari 2010 om 14:34

Ajax had de kracht niet om vandaag te winnen op voetbalkwaliteiten, dan maar op inzet. En 3 punten zijn 3 punten en dat is op dit moment toch echt het belangrijkste.

24 januari 2010 om 14:37

AZ heeft er anders niet gewonnen dus vooralsnog blijven we supermachtig in de Arena. Daarbij speelde Ajax nog tenminste sportief voetbal, bij AZ was het gewoon smerig die overtredingen en frustratie de hele tijd. Vals spel met handsballen, bah werd er niet goed van. Ajax verdiende deze overwinning gewoon, slechte wedstrijden winnen is ook een kunst, vraag het de Psv supporter.

24 januari 2010 om 14:46

Altijd maar klagen dat Ajax niet zakelijk kan winnen. Nu winnen ze een keer zakelijk is het ineens laf?
Als het voetballen niet lukt, moet het maar op inzet.

24 januari 2010 om 14:54

tristan

Je moet natuurlijk niet de fout maken om jouw club te vergelijken met PSv he! Jullie zijn de grootste, beste, grootste prijzenkast, mooiste spel, etc. Dan verplicht adel ook. En dan moet ajax dus mooi winnen. Want je kan je niet eerst tegen PSV afzetten om vervolgens de wijze waarop PSv wint te prijzen.

Maar nu even serieus. Geen verdiende zege, maar wel knap in zo'n rommelige wedstrijd toch die drie punten binnen te halen.

24 januari 2010 om 14:58

Als je mijn reacties vaker leest zul je zien dat ik een van de weinige Ajax supporter ben die de manier van winnen van Psv ook prijst. Voor mij is het resultaat net zo belangrijk als het spel, in ieder geval in de huidige tijden. Als Ajax supporter ben ik toe aan een prijs en met wat voor voetbal dat is maakt me helemaal niets uit. Daarom ben ik ook blij dat we nu een keer een slechte wedstrijd winnend hebben afgesloten, zoals Psv dat ook zo goed kan.

24 januari 2010 om 15:49

Ik sluit me helemaal bij jou aan. Liever 3 punten dan mooi voetbal. Voor mooi voetbal en verliezen krijg je geen punten, voor lelijk voetbal en winnen wel..

24 januari 2010 om 16:15

Maar het mag toch gezegd worden dat AZ meer verdiende....morgen is iedereen vergeten hoe Ajax heeft gewonnen, dus niet klagen en wees blij met de 3 punten!

yes, gewonnen!
niet overtuigend, maar toch knap zeker omdat er 4 basisspelers ontbraken.
knappe en moeizame overwinning maar het resultaat telt! (zie psv en twente )

Je moet als PSV eens proberen om met een minimaal verschil thuis te winnen. Dan is het saai en zakelijk lucky Psv, Nu is het Ajax dat met een dramatische wedstrijd veel te veel krijgt van Kuipers. Kijken of dit spel dan gewoon ' goed is uitgespeeld'.

Die laatste vrije trap had gewoon genomen moeten worden....

24 januari 2010 om 14:28

AZ is wel wat anders dan NEC of Roda hoor?! Ajax was zeker deels lucky vandaag maar we hebben ook gewoon zonder een aantal belangrijke basisspelers een goed resultaat neergezet tegen Ajax. En ga niet lopen zeuren op Kuipers want AZ verdiende elke kaart die ze kregen.

24 januari 2010 om 14:33

Vertel, veel te veel van Kuipers. Altijd prachtig dat Ajacieden altijd verweten wordt naar de scheids wijzen, maar dat alle supporters dat gewoon doen.

Kuipers hield telkens de eindpass tegen? Of misschien was het Kuipers schuld dat Vermeer alles tegenhield? Of had Kuipers de lat bij het doel van Ajax een paar centimeter lager gelegd, bedoel je dat? Ik zou namelijk niet weten hoe het anders Kuipers schuld kan zijn. De goal van Ajax was correct, alle 7 gele kaarten waren terecht en er was 1 moment twijfel over een pingel, waar inderdaad een overtreding van Verthongen was, maar die overtreding was buiten de 16. Dus zoveel invloed heeft Kuiper helemaal niet gehad.

Verder was deze overwinning inderdaad enigzins lucky en zakelijk, dat zal ik zeker niet ontkennen. Az was zeker niet de mindere en die ballen op de lat hadden zomaar binnen kunnen waaien. Dat is echter niet gebeurt, Ajax maakte wel 1 kans af en was dus in een redelijk gelijk opgaande wedstrijd, met een niet heel hoog niveau, de gelukkige winnaar.

24 januari 2010 om 15:46

Altijd weer dat gejank over een wedstrijd bij Ajax, owee als een ajacied er iets over zegt maar natuurlijk fluit Kuipers weer in het voordeel van Ajax. Vandaar ook dat Schaars, Moreno en Moisander het einde mochten halen.

Geen topwedstrijd maar wel een heel aantrekkelijke. AZ begon sterken al verdedigde Ajax prima, ook vanaf het middenveld met Aisatti en dejong. Aanvallend kon Ajax nog niet heel veel maar hadden de vier AZ verdedigers al de grootste moeite met Suarez die weer een geweldige pot speelde. Tweede helft verplaatste het spel zich 30 a 40 meter richting de goal van AZ waardoor Ajax meer grip kreeg en AZ de 16 van Ajax niet meer bereikte. Ik vond de goal dan ook een logisch vervolg en de uitslag wel terecht, Ajax versloeg AZ met het spel dat ze vorig jaar zelf speelden. Moet trouwens ook even bij gezegd worden dat ik Anita misschien wel de beste vond vandaag. Hij had El-hamdadinges of Demebel volledig in zn zak en onderschepte tal van ballen waar een snelle aanval uit kon komen. Waar Advocaat zich druk om maakte is me alleen een groot raadsel? Misschien dat hij het ook een vage beslissing vond dat Moreno mocht blijven staan?

24 januari 2010 om 14:33

haha, kijk al die mensen over de scheids, dacht dat ajax supporters dat altijd deden

24 januari 2010 om 14:42

Wie de bal kaatst, kan hem terug verwachten. Je kan ook moeilijk met droge ogen beweren dat er zo nu en dan geen luchtje aan de beslissingen zat. Maakt niet uit, want dat is voetbal, maar je moet al Ajax zijnde wel zo groot zijn om dat nu ook een keer te erkennen.

Ewoud maakt me al gelukkig genoeg, door zelf ook te stellen dat de overwinning lucky en zakelijk was. Een volgende keer dus iets minder over PSV zeuren.

Tristan, vergelijking Roda of NEC met AZ? AZ is dit seizoen alles behalve die onverslaanbare titelkanditaat. Verder verspillen de grote clubs de meeste punten tegen kleinere goden...

24 januari 2010 om 14:51

Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten?
Mensen staan zelf voorop te schreeuwen dat je niet naar de scheids moet wijzen, eens, ik heb het er ook niet zo op.
Maar je bent behoorlijk hypocriet als je de ene partije ervan beschuldigt iets niet te mogen doen, en vervolgens zelf nu met die argumenten aan komt.

24 januari 2010 om 14:52

ik durf best te stellen dat er geen enkel luchtje aan de beslissingen zat, jij toch ook wel?

24 januari 2010 om 15:19

Het is geen argument, ik wil alleen aangeven dat de meeste ajacieden PSV er altijd van beschuldigen dat er zakelijk is gewonnen met een slechte wedstrijd en nu het zelf gebeurd heb je alleen comments in het kader van: 'goed van de punten, verder naar Feyenoord...' Dat is juist hypocriet, want aan de andere kant is het altijd van ' saai antivoetbal..'

Het maakt me ook bijzonder weinig uit, maar ik wil het aangeven. Iedere wedstrijd wordt beleefd afhankelijk van je gekleurde bril.

24 januari 2010 om 15:41

Westend: Vertel mij eens aan welke beslissingen een luchtje zat. Ik kan mij twee voor de geest halen. En daar gaf Kuipers geel waar rood op zijn plaats was geweest. Dus..... ja dat is voetbal.

24 januari 2010 om 15:47

@westend. Het is natuurlijk wel een verschil om met 1-0 te winnen van de regerend kampioen die zich drie weken heeft kunnen voorbereiden op deze wedstrijd dan een doodnormale wedstrijd tegen een degradatiekandidaat met minimaal verschil te winnen. Maar dat zie jij natuurlijk ook wel, toch?

24 januari 2010 om 16:39

Eigenaardig dat bij velen hier de indruk is ontstaan dat PSV al zijn wedstrijden (ook die tegen degradadatiekandidaten) met 1-0 wint. Ik denk dat de uitslagen in Europees verband hier een belangrijke rol spelen, daar was 80-90% inderdaad een 1-0.
In de competitie won PSV afgelopen week uit tegen Roda voor de vierde keer met 1-0. De andere drie waren thuis tegen AZ, Heerenveen en Vitesse (alle drie niet echt 100% degradatiekandidaat, toch??).
Hierbij moet worden opgemerkt dat AZ in die wedstrijd voor het overgrote deel gewoonweg werd weggespeeld en dat Vitesse geloof ik met 9 verdedigers speelde (dat mag natuurlijk).
Het verschil in doelpunten na 19 wedstrijden bedraagt 8 (dus krap een halve goal per wedstrijd). Denk dat PSV in de maand Februari met wedstrijden tegen Ado, RKC en Sparta in het vooruitzicht zeker wel de mogelijkheid heeft om dit verschil in goals te overbruggen. Maar dat zie jij natuurlijk ook wel, toch?

24 januari 2010 om 17:01

@westend: antivoetbal was het zeker niet, kijk maar naar de kansen die ajax krijgt. Dat zijn er zeker een aantal meer dan wanneer je het antivoetbal mag noemen. Volgens mij hadden er van allebei de kanten wel een extra in gekund.

En er wordt al snel in het stuk gezegd dat het een boeiende wedstrijd was, antivoetbal is niet boeiend..

24 januari 2010 om 17:09

Je zegt het zelf al op zijn Psv,niet om aan te zien

24 januari 2010 om 19:58

Ach in zo'n wedsrtrijd mag het op z'n Psv-s. Moet zelfs. Topwedstrijden speel je op z'n psv-s. En de rest gewoon met aanvallend voetbal. Zo doen kleine clubs dat namelijk ook tegen Ajax.
Vandaag was het zo'n wedstrijd. Eerste helft gewoon niet goed. Tweede helft op karakter gewonnen.

En wat een gelul over Kuipers. Deze man heeft gewoon goed gefloten en geen beslissingen gemaakt die wedstrijd deed kantelen.
Vond zelfs dat AZ nog goed wegkwam vooral bij de laatste ovetreding op Suarez. Hij keek niet eens naar bal. Puur op Suarez. Was gewoon rood. Puur vanwege de intentie.

Van der Wiel is gewoon een rechtsvoor laat ogarau rechtsback spelen en van der wiel rechtsvoor ipv kennedy/rommedahl maar goed gedaan van ajax slecht spel maar wel de 3 punten btw goed gedaan van AZ ze speelden goed, gaat helemaal goed komen onder advocaat

Dat ajax toch, Weer een zakelijke overwinning, kunnen niks anders.

Anti-voetbal

24 januari 2010 om 14:28

haha, wedstrijden voor de winterstop niet gezien zeker???
anti-voetbal, laat me niet lachen, zo winnen psv en twente ook vaak hun wedstrijden dus mag ajax het ook wel eens hè

24 januari 2010 om 14:32

Het is weer visweer zie ik

24 januari 2010 om 14:45

hey vat het niet verkeerd op hè, had het over de uitslag en ja psv heeft ook wel eens zo gewonnen, niet altijd de betere ploeg maar dan winnen ze wel dat heeft ajax nu ook een keer gedaan, mag het? :P

24 januari 2010 om 14:58

crazydj

Adel verplicht! Dat PSv en Twente zo winnen, dat is1. Maar als je jezelf beter acht dan de rest, groter en grootser dan de rest ooit zal worden, dan moet je dus nu niet aankomen met "ja maar zij winnen ook zakelijk".

Tis van tweeen 1, ofwel ajax staat boven de partijen en dan kan je je niet verdisculperen met zakelijk voetbal, ofwel je aanvaardt dat ajax misschien wel niet meer die grootste beste en mooiste club is.

Maar niet van twee walletjes eten he!

24 januari 2010 om 15:10

drsvijfje, ik heb er respect voor dat je volgens mij altijd en overal objectief kijkt en ik ben het dan ook meestal met je eens. Maar ik mis alleen wat uitleg over sommige woorden want ik heb de Van Dale er bij nodig

24 januari 2010 om 15:11

jij hebt me nooit maar dan ook nooit horen zeggen (hier dan zien) dat ajax de grootste club van nederland is! dat zeg ik nooit en zal dat ook nooit zeggen.
dus nu reken jij me af op iets wat ik nooit gezegd heb, dat kopt niet helemaal hè vind je wel???
maar dan is psv ook niet de grootste club want zij spelen ook zakelijk voetbal en winnen ook vaak met zakelijk voetbal (wees eerlijk)
jouw standpunt is zelfs; als een club zakelijk voetbal speelt staat het niet boven de rest.
dat zeg je echt;”ofwel ajax staat boven de partijen en dan kan je je niet verdisculperen met zakelijk voetbal”
psv staat dan ook niet boven de partijen, niemand staat dan boven de partijen in nederland.

24 januari 2010 om 15:56

Ajax is altijd de beste club geweest sinds de 2e wereldoorlog 10 jaar niet veel prijzen winnen doet daar niets aan af. Dan de mooiste club, zolang andere clubs meer wedstrijden winnen met ' zakelijk' voetbal blijft ook ajax de mooiste club van Nederland. Maar eigelijk kan je mooiste niet definieren want elke supporter vind zijn club de mooiste om de 1 of andere reden.

Mooi is altijd objectief. Beste niet.

24 januari 2010 om 14:34

Sarcasme.

Ach alle clubs winnen wel eens onverdiend.
Ook bij PSV en Twente gebeurd dat, dus ook bij Ajax.

Vermeer laat toch maar weer eens zien dat hij een goede keeper is.
Ajax moet Stekelenburg verkopen deze zomer, en Vd Sar proberen terug te halen.
Kan Vermeer mooi nog 2 jaartjes leren van Vd Sar en daarna zijn plek overnemen bij Ajax,

Jammer van Az!zeker op basis van 1e helft verdiende ze een punt!ajax mag van geluk spreken dat Vermeer er paarx goed bijzat!zuur ook voor Advocaat natuurlijk om weer met 1-0 te verliezen!kuipers floot een dramatische pot!bijna alles in het voordeel van Ajax!
Volgende week gaan ze naar de kuip voordeel voor Ajax is dat de Zeeuw dan terug is dat scheelt een stuk maar ik verwacht daar een gelijkspel!

24 januari 2010 om 15:51

Als Feyenoord het jaarlijkse penalty-kadootje weer krijgt zit een gelijkspel er misschien in ja ;-) Vandaag floot Kuipers wel beide kanten op hoor, het leek misschien meer in het voordeel van Ajax maar AZ had dan ook veel meer overtredingen nodig. Keer op keer werden Vertonghen en de Jong afgefloten als ze weer een perfecte tackle op de bal maakte. Dat koste vaakeen goede aanval. Ook Schaars kwam goed weg met een gele kaart in de eerste helft en waarom Moreno mocht blijven staan is echt een raadsel. De eerste echte overtreding van Ajax kant was van Lindgren in de 87e minuut.

Benieuwd naar hoe de huidige krachtsverhoudingen liggen heb ik ook maar eens ingeschakeld op deze wedstrijd. Conclusie na 90 minuten:

-ajax speelt echt toevalsvoetbal, de enige visie en lijn die in het spel is te ontdekken, is dat de ploeg zich bij balbezit van AZ massaal terugtrekt op eigen helft (op Suarez na), en na vrijwel elke balverovering volgt een blinde peer naar voren, waar Suarez het mag uitzoeken. Dat is dan ook de enige speler die namens Ajax iets kan creëren.

-AZ erg ongelukkig (twee keer de lat), had zeker meer verdiend dan een nederlaag, maar als de ploeg achter komt ontbreekt het aan mentale weerbaarheid. Het overwicht dat AZ in het eerste uur had ebde volledig weg na de onverdiende 1-0 (wat overigens wel goed uitgespeeld was na dom balverlies van AZ rond de middellijn). Alleen Dembele kreeg nog een grote kans op de gelijkmaker, maar zelfs een slotoffensief heb ik niet echt gezien.

-kuipers gaf de kaarten aan AZ wel erg makkelijk. Een lullig handsballetje van Lens op het middenveld is geel, een handsbal waarmee Vertonghen Elhamdaoui een scoringskans ontneemt wordt zonder kaart afgedaan. Een overtreding van Jaliens op Vertonghen is geel, terwijl voor een vergelijkbare overtreding van Vertonghen op Ari niet eens gefloten wordt. Ongetwijfeld speelt een rol dat Suarez na elk lichamelijk contact ligt te zwaaien alsof het AMC om de hoek direct een bed op de intensive care moet vrijmaken, en Siem de Jong (erg matige speler trouwens) staat na elke vermeende overtreding verontwaardigd met de armen in de lucht. Kuipers trapte er geregeld in, en hoewel niet direct van invloed op de uitslag begrijp ik de boosheid van Advocaat hierover wel.

De teneur van de reacties op Voetbalzone volgend zal het Ajax publiek wel weer een wervelende wedstrijd hebben gezien (immers, nergens krijg je meer waar voor je geld dan tweewekelijks in de Arena), maar ik vond het allemaal erg pover, de eerste helft zelfs schrijnend. Met dit toevalsvoetbal win je geen prijzen.

24 januari 2010 om 14:31

Even een quote van jou:
Een lullig handsballetje van Lens op het middenveld is geel.

Absoluut niet waar, het was op de rand van de zestien, dus als hij die bal mee kreeg was het een goede kans geweest. Terechte gele kaart dus..

24 januari 2010 om 14:32

Helemaal mee eens

24 januari 2010 om 15:05

Okee, er kon een kans uitkomen, daarin geef ik je gelijk, maar dan had Vertonghen voor die handsbal ook geel moeten krijgen, en dat was mijn punt.

24 januari 2010 om 15:09

De situatie is totaal verschillend.

24 januari 2010 om 15:12

@johan78, Verthongen gooide zijn lichaam ervoor. En misschien kwam hij toevallig tegen zijn hand, ik ben daar geeneens zeker van, ik denk zelfs eerder dat hij hem met zijn borst raakte, maar dat even terzijde. Stel dat hij hem met zijn hand raakte dan was dat niet zijn intentie, bij Lens was dat duidelijk wel zijn intentie..

24 januari 2010 om 15:17

Mwoah, vond de kaart wel ietwat overdreven voor iemand die net 5 seconden in het veld staat. Hij had ook gewoon kunnen fluiten zonder die kaart te trekken. Maar goed, ik kijk dan ook door een ietwat gekleurde bril.

24 januari 2010 om 15:22

Daar heb je op zich een punt, maar in de spelregels staat niet beschreven dat de intentie bepalend is voor de strafmaat. Sterker nog, alleen opzettelijk hands is een overtreding. Dus als Kuipers fluit, dan beoordeelt hij dat Vertonghen door zijn lichaam ervoor te gooien een bewust risico nam om hands te maken. Daar had een doelkans uitgekomen die minstens even groot was als de situatie met Lens. Ik zie dus geen argumenten om de ene actie wel met geel en de andere niet met geel te bestraffen. Sowieso is dat van die intentie natuurlijk een onhandige spelregel, want je kunt niet in iemands hoofd kijken of hij iets wel of niet bewust deed.

Maar goed, ik zei al dat deze situaties niet van invloed waren op de einduitslag, dat heeft AZ volledig aan zichzelf te wijten, dus eigenlijk is het een overbodige discussie.

24 januari 2010 om 18:13

@johan78, begrijp me niet verkeerd, ik ben niet van mening dat AZ verloren heeft door Kuipers, allerminst. Ze hadden gewoon de kansen zelf af moeten maken.

24 januari 2010 om 14:38

zet anders ff je az bril af als je ziet dat ajax de gehele 2 helft gedomineerd heeft ! de overtredingen die az nodig had om de ajax aanvallen aftebreken ! mag je toch zeggen dat ajax terecht (wel moeizaam ) heeft gewonnen . aqz mag blij zijn dat het met 11 man van het veld kwam en dat tegen een ajax dat 4 basis spelers misten ! dus conclusie terechte overwining !

24 januari 2010 om 14:39

JIj weet op basis van 1 wedstrijd. waarbij de beste twee middenvelders, de eerste keeper en het aanspeelpunt van ajax ontbreken een conclusie voor meerdere wedstrijden te trekken. Overigens ben ik het wel gedeeltelijk met je eens, maar je moet goed beseffen dat dit een wedstrijd is tegen een goede tegenstander.

24 januari 2010 om 15:09

Nou, De Zeeuw is inderdaad een gemis, maar van Enoh ben ik nooit onder de indruk geweest. Als je ziet waarvoor Kuipers kaarten gaf vandaag, dan had Enoh het einde helemaal nooit gehaald, die maakt per wedstrijd drie of vier van dat soort overtredingen.

Stekelenburg bleek niet echt een gemis, en Vermeer is sowieso niet veel minder dan Stekelenburg. Vandaag heeft Vermeer Ajax op momenten zelfs in de wedstrijd gehouden.

Dan hou je Pantelic nog over, daar twijfel ik nog enigszins over of dat nu een gemis was. Ik ben met je eens dat het wel een goede tegenstander was.

24 januari 2010 om 17:33

Dat je van Enoh niet onder de indruk bent.. Ik vind het een heel belangrijke speler voor dit Ajax. Ajax probeert namelijk ontzettend veel druk te zetten op de bal, en Enoh is daar essentieel in. Hij maakt wat veel overtreding, maar heeft nog nooit een rode kaart gehad. Dus hij lijkt wel te beseffen wanneer hij zich moet inhouden. En zeker nu Gabri nog niet echt wedstrijdfit is, is Enoh een groot gemis.
Stekelenburg ben ik helemaal met je eens, dat was meer om te aan te geven dat je oordeel niet kan gelden voor alle wedstrijden.
Pantelic is zeker een gemis, Ajax is veel meer gaan scoren sinds hij meespeelt, en creert zonder in de laatste twee wedstrijden veel minder kansen. Al ligt dat ook de kwaliteit van de tegenstander. Ook zie je nu dat Suarez wel eens weg is uit de spits en dan staat er daar niemand als aanspeelpunt.

24 januari 2010 om 14:45

Ik ben het behoorlijk met je eens in je analyse over het spel van Ajax, maar alsjeblieft, Kuipers geeft Vertonghen geen geel voor hands omdat die bal op ze borst kwam (tenzij je op een ander moment doelt), Lens maakt hands op de rand van de 16 en kon vrij op Vermeer aflopen daardoor.
En als je over makkelijk kaarten geven hebt, hij was inderdaad 1 keertje makkelijk, waar hij Schaars er met donkerrood eraf had moeten sturen gaf hij slechts geel.
Of is dat je ontgaan? Mensen maken Witsel helemaal zwart hier, maar ik vind dit erg vergelijkbaar, Aisatti heeft mazzel dat hij gewoon op kon staan

24 januari 2010 om 15:13

Ik bedoelde inderdaad dat moment met Vertonghen, maar die bal raakte volgens mij echt wel zijn arm. En dat vond Kuipers ook, anders had hij er niet voor gefloten. Dus als het dan kennelijk hands is, dan vond ik dit niet anders dan de situaite met Lens, dat bedoel ik.

Schaars vond ik een twijfelgeval, hij raakte naar mijn mening de bal, al ben ik met je eens dat het wel erg wild was. Maar ik vond het geen absolute rode kaart. Verder ben ik het ook niet eens met de opmerking (die jij overigens niet maakt, maar iemand anders) dat AZ Ajax alleen met overtredingen af kon stoppen. Van de 7 gele kaarten werd het merendeel gegeven voor onnodige overtredingen op het middenveld, die nooit in een kans zou hebben geresulteerd.

Maar goed, ik zei al dat deze situaties niet van invloed waren op de einduitslag, dat heeft AZ volledig aan zichzelf te wijten, dus eigenlijk is het een overbodige discussie.

24 januari 2010 om 15:09

Ik ben het grotendeels met je analyse eens. Het was een barslechte wedstrijd en een gelijkspel zou op zijn plaats zijn geweest. Az speelde ook geen groots voetbal. En laten ajacieden niet meer over het spel van Psv beginnen, want dit is al de zoveelste slechte wedstrijd van Ajax.

Betreft Kuipers sla je de plank volledig mis. Alle gele kaarten waren 100 terecht en de overtredingen van AZ waren na de twee ballen op de lat het enige spektakel in deze wedstrijd. Schaars mag zelfs van geluk spreken dat hij geen rood kreeg. Witsel die door iedereen vergruisd wordt kreeg voor een mindere overtreding onlangs rood. En Moisander mag blij zijn dat hij geen 2e gele kreeg toen hij vol zijn noppen in het scheenbeen van Suarez zette.

Suarez kan ik meestal wel uitkotsen, maar vandaag was het zuid-amerikaanse onderonsje heerlijk om te zien. Een enkele keer verviel Suarez in oude tijden, maar de andere keren waren het wel degelijk aanslagen. Dan zie je Suarez groeien in de wedstrijd en wordt het een echte nar. Ben blij dat ik geen profvoetbal speel, want ik had een wedstrijd tegen Suarez nooit volgemaakt. En laten wel wel wezen, Moreno is ook geen lievertje.

Ik zie dat Swiertje bijna hetzelfde commentaar heeft gegeven zonder dat ik dit gelezen had. Zegt toch genoeg.

24 januari 2010 om 17:07

Handsbal van Lens was gewoon geel. Echter de reactie van Vertonghen daarop, met wilde armgebaren zwaaiend naar de scheidsrechter bijna bedelen om een gele kaart, had ook wel een kaart verdiend. Even daarvoor al, tig meters lang doorspelen nadat er gefloten is voor buitenspel om dan als stervende zwaan neer te gaan na een duwtje van Romero.

Vertonghen sowieso gelukkig ook met een aantal overtredingen die door de arbitrage niet als zodanig werken herkend.

25 januari 2010 om 10:53

Een lullig handsballetje van Lens?

Het was een bewuste actie van Lens om met de hand de bal mee te nemen op de rand van de 16...ik heb wedstrijden gezien waar hier rood voor is gegeven. (ik zeg niet dat dit rood moet zijn)

Vertonghen? Kijk de beelden maar na, de bal kwam tegen zijn buik, en niet tegen zijn hand

weer zo'n nipte 1-0 gelijk was verdiend geweest maarja gelukkig wint ajax met alleen mooi voetbal
Ik vond de wedstrijd van PSV toch een stuk leuker om te kijken

24 januari 2010 om 14:32

heel makkelijk. Je weet natuurlij kzelf ook dat AZ een tegenstander van formaat is waar je neit zomaar van wint.

24 januari 2010 om 14:40

triest dat ajax supporters blij zijn met een 1-0 overwinning, ik zie liever mooi voetbal en verlies dan dit soort overwinningen, je zult hier maar 40 euro voor neergeteld hebben.

24 januari 2010 om 14:46

Won PSV ook niet gewoon met 1-0 van AZ? Dat ook nog met 10 man stond?

24 januari 2010 om 15:10

@swiertje: lol jij snapt het niet helemaal volgens mij..

zoek dit maar eens op: http://nl.wikipedia.org/wiki/sarcasme

24 januari 2010 om 15:15

Swiertje,

Je geheugen wat betreft de uitslag is goed, maar in die wedstrijd stond AZ vrijwel de gehele 90 minuten onder druk, en was het eigenlijk een wonder dat het niet al 3-0 stond halverwege de tweede helft. Dat spelbeeld was vandaag toch wel een tikje anders, dat zul je toch met me eens zijn.

24 januari 2010 om 16:10

Klopt, was ook zeker niet goed, maar die wedstrijden zitten er tussen.
Maar op Nec en AZ thuis na heeft Ajax iedere wedstrijd dominant en goed voetbal gespeelt. Dat je dan in een topper (misschien semi topper) zo speelt vind ik niet heel erg, nogmaals die wedstrijden zitten er tussen.

24 januari 2010 om 14:43

De ploeg met de meeste doelpunten in de eredivisie en jij zegt Weer nipt gewonnen met 1-0. Agh je moet haters gewoon hun werk laten doen dus bij deze mag jij van mij Ajax blijven haten. Maar er is geen mooiere club in Nederland dan Ajax. De enige ploeg die echt telt al winnen ze in jaren niks meer ze blijven populairder dan jou clubbie.

en weer schlemielig verloren.... ik wordt er niet goed van.

Maar goed, ik had al verwacht dat Ajax vandaag zou winnen. AZ is nog geen team dat in de Arena Ajax kan temmen, terwijl men daar toch wel de kwaliteiten voor heeft. AZ had Ajax vandaag moeten pakken, want er stond gewoon een heel matig Ajax-elftal op de mat vandaag.

Nu hopen dat Twente eindelijk eens een wedstrijdje gaat verliezen, dan kan PSV eindelijk eens goed loskomen en koers zetten naar haar 22ste landstitel. Go Grunn dus!

Onverdiende overwinning want een gelijkspel was beter geweest qua spel.

Wel moeilijk voor Az om in de Arena te spelen tegen 12 man (kuipers).

Vermeer hoort gewoon in het doel van Ajax in plaats van grabbelaar Stekelenburg.

24 januari 2010 om 14:32

Hahaha en wie loopt er nu excuses te verzinnen basco?
Hoezo 12 man(kuipers) ik kan me ook nog incidenten herrineren dat hij Ajax benadeelde hoor.

24 januari 2010 om 14:34

Zeker hoor, misschien in jou ogen maar vandaag was het overduidelijk.

24 januari 2010 om 14:48

Vermeer doet het als vervanger prima, weinig druk want hij is maar de "nummer 2".
Vorig jaar nadat hij tot eerste doelman benoemt was werd Vermeer de grabbelaar.
En alsjeblieft man, 12 man? Kuipers die voor hands fluit als Vertonghen de bal vol op de borst krijgt? Om maar niet te beginnen over die schandalige overtreding van Schaars op Aisatti

24 januari 2010 om 16:56

basco basco, wanneer zal jij ooit is een objectieve mening kunnen geven.

Steek het maar op de 12man!

Niks op aan te dingen, maarja, van subjectieve psv supporters kan je ook totaal niet verwachten dat ze zoiets zouden zien

Kuipers goed gedaan. Vermeer indd goeie match, mag voortaan is wat meer erin staan. Snap niet dat hij die kansen niet meer krijgt.

24 januari 2010 om 14:34

AZ had eerder 12 man, Kuipers had Moisander en Moreno best rood kunnen geven. Maar dat deed ie niet.

24 januari 2010 om 14:35

nee een penalty geven deed hij ook niet en rood was wel een beetje overdreven is het niet?

24 januari 2010 om 14:40

Het was duidelijk buiten het strafschopgebied en zoveel wa er niet aan de hand. Die penalty zou net zo verdiend zijn geweest als de rood voor Moisander en Moreno dus kies maar 1 penalty en de wedstrijd 9 tegen 11 afmaken of gewoon verder voetballen en niet de scheidsrechter de schuld geven.

24 januari 2010 om 14:42

Ik plaats gewoon mijn mening en niets meer.

We heoevn het hier niet met elkaar eens te zijn maar dat kan ook op een normale manier.

24 januari 2010 om 14:43

Moreno ging niet voor de bal en Moisander had 2x geel mogen hebben. En penalty? Dan kun je voor alles wel gaan lopen fluiten.

24 januari 2010 om 14:48

Kan je een beetje discussie niet aan ofzo?

''ik geef gewoon mijn mening'' maar je stelt het alsof het een feit is.
''wel moeilijk voor Az om in de Arena te spelen tegen 12 man (kuipers)''

Dan is een flinke discussie het gevolg, zo erg is dat toch niet? En beledigen? Kom eens op en doe niet zo lichtgeraakt. Het was gewoon geen penalty, dan had AZ ook 2 rode kaarten mogen krijgen. Kuipers heeft een goede wedstrijd gefloten en AZ heeft helemaal niets te klagen.

24 januari 2010 om 14:51

Een overtreding buiten de 16 en jij zegt dat het een penalty is? Is dat een mening?

24 januari 2010 om 14:52

@tristanajax

Een discussie heb ik geen problemen mee hoor en een discussie is omdat mensen het niet met elkaar eens zijn en ik vond hem slecht fluiten.

24 januari 2010 om 15:08

Je mening en niets meer, precies! Onderbouw het eens, want dat doe je ook niet, misschien dat dan menig een er begrip voor kan opbrengen. Sommigen hier roepen van de daken 'kuipers wist de uitslag al' maar onderbouwen vervolgens totaal niks.

De post van Ewoud eerder weerlegt alles vlekkeloos, en daar durft dan niemand meer op in te gaan lijkt het wel, ik ben wel benieuwd naar de argumenten van wat Kuipers fout deed. Hij deed meer fout in het nadeel van Ajax dan in het voordeel van Ajax naar mijn mening, voorbeelden:

- Schaars kwam met benen vooruit gestrekt in op de enkel van Aissati, zonder oog voor de bal. Dat is normaliter een zuivere rode kaart.
- Moisander had al geel op zak en maakt vervolgens een vieze overtreding op de enkel van Suarez, rood was op zijn plaats geweest.
- Moreno doet hetzelfde terwijl de bal al mijlenver weg is. Zit ook verdraaid dicht tegen rood aan.
- De bewering dat AZ een penalty verdiende kan al helemaal simpel ontkracht worden, de herhaling liet meteen glashelder zien dat het voorval buiten het zestienmetergebied plaats had.

24 januari 2010 om 15:16

@hellymonder

Ook al leg je het met feiten uit is het toch niet waar.

Als supporter van Ajax zie je het toch zoals je het wilt zien zoals je als supporter van je eigen club het ook wilt zien zoals je het wilt zien (ik maak me er ook schuldig aan)

Misschien heb je wel gelijk, je bent de 1e die normaal reageert zonder te beledigen (doe daar maar eens iets aan)

Eerlijk is eerlijk zie je liever een concurrent verliezen als winnen.

24 januari 2010 om 15:27

@hellymonder, ben het voor het grote deel met je eens. Het is belachelijk dat men het verlies op Kuipers af te schuiven. AZ had gewoon zelf moeten scoren, daar heeft het kansen genoeg voor gehad.

Maar ben het niet eens dat Alle kaarten terecht waren. Die overtreding van schaars was niet met 2 benen gestrekt, waarvoor rood staat. Dus geel is terecht.

Die handsbal van Lens was nou ook niet echt meteen geel waard. Hij had best kunnen fluiten zonder die kaart te trekken.

De overtreding van Moreno in de 2de helft, waarbij de bal al weg was (aan de zijlijn) had inderdaad een rood randje. Denk dat hij zijn handen mag dichtknijpen.

En overtredingen op enkels (je haalt Moisander naar voren), die werden ook aan de kant van Ajax genoeg gemaakt. Niet nu gaan doen alsof ze als engeltjes gespeeld hebben, want dat was natuurlijk ook niet zo. Dus zie niet in waarom AZ wel terecht is gestraft, en Ajax niet.

Zoals ik al zei in het begin, het is dom op naar Kuipers te wijzen als schuldige voor het verlies (van AZ dan). AZ had gewoon moeten scoren toen ze de kansen er voor kregen.

24 januari 2010 om 16:46

Basco,
je valt nu echt door de mand. Jij bent altijd onze moraalridder, die het heeft over geluk dat of wordt afgedwongen of dat niet bestaat. Kuipers floot gewoon goed en had een paar keer rood aan Az kunnen geven. Dus kap met dit kinderachtige gedoe of wees consequent!
Ajax was de eerste helft slecht en de tweede redelijk goed. Misshien was een gelijkspel meer op z'n plaats geweest, maar een overwinning kan ik niet onterecht noemen.

24 januari 2010 om 19:07

Hoezo je valt nu echt door de mand?? Ik vond Kuipers ook gigantisch in het voordeel van Ajax fluiten. Vandaag bleek maar weer eens dat Lucky ajax zijn naam eer aan doet. Zeer onterechte overwinning op Az.

24 januari 2010 om 19:19

Lucky Ajax is een bijnaam die makkelijk gegeven kon worden, omdat onze senioren zo heten. Dus makkelijk zo een bijnaam, maar helaas op verkeerde conclusies gebaseerd.
Basco is iemand die altijd zegt dat niemand met geluk wint of dat je het afdwingt. Alleen vandaag vindt hij het van niet, geheel toevallig bij Ajax?
Kuipers heeft 7 kaarten aan Az gegeven. Echter alleen die van Lens was twijfelachtig(beïnvloedde de wedstrijd ook niet) en Az had een aantal keren rood Moeten krijgen. Daarbij komt dat veel mensen het onterecht vinden vanwege de kansenverhouding. Az heeft twee kansen gehad.
Dus terechte overwinning op Az.

24 januari 2010 om 14:36

Stekelenburg een grabbelaar? Hij is juist dit seizoen in topvorm! Kijk je wel eens wedstrijden van Ajax? Vermeer speelt zijn 1e wedstrijd van het seizoen, en doet dat echt heel goed. Maar hij heeft vorig jaar laten zien nog lang niet goed genoeg te zijn voor Ajax als 1e keeper.

24 januari 2010 om 14:39

Je hebt het vandaag aan hem te danken dat er 3 punten zijn.

Vermeer is een completere keeper als Stekenburg maar dat is mijn mening en deze hoeft niet altijd de juiste te zijn hoor

24 januari 2010 om 14:41

Uiteraard hebben we dat aan hem te danken, maar de wedstrijd tegen Marseille liet hij absoluut zien dat hij niet klaar was voor het ''grote werk''. En Stekelenburg is niet voor niets 1e keeper van het nederlands elftal.

24 januari 2010 om 14:52

Haha je moet je discussie niet telkens eindigen met: "dat is mijn mening"
Elk kenner die iets afweet van het keepersvak zal Stekelenburg op 1 zetten. En dat is geen mening, maar een feit.

24 januari 2010 om 14:38

@basco

Tuurlijk was het een klein beetje geflateerd, maar in de 2e helft werd gewoon goed gespeeld, en Kuipers floot ook vaak tegen Ajax, dus ik begrijp je niet helemaal.
En so what? mag Ajax ook een keer met een beetje geluk winnen?

24 januari 2010 om 14:41

@quaresma02

Natuurlijk mag dat want dat gebeurt mijn ploeg ook wel eens hoor.

Verder vond ik een gelijkspel eerlijker verdeeld maar het houd het nu wel spannend bovenin.

24 januari 2010 om 14:42

Wat een waardeloze reactie zeg. Stekelenburg een grabbelaar? Die doet het dit jaar juist hartstikke goed. Hij is erg degelijk geworden. Vorige seizoenen maakte hij nog wel eens foutjes maar dat is er nu (eindelijk uit). Dit was trouwens hetzelfde met Isaksson dus nu noem jij je eigen keeper eigenlijk ook een grabbelaar.

Verder floot Kuipers ook niet in het voordeel van Ajax. Moreno had er allang afgemoeten na die smerige tackle.

Dus alsjeblieft, moet je nou altijd zo denigrerend over Ajax komen praten in een Ajax-topic. Blijf lekker bij Psv. Ik ga jouw Psv-topics ook niet verzieken.

24 januari 2010 om 14:45

@ajaxxxx

Ik loop niet te zieken.

Ik vind Vermeer een betere keeper als Stekelenburg en dat is mijn mening.

En als je het wilt weten is Issakson ook geregeld een grabbelaar (eerlijk hé) maar wel een betere als Stekelenburg.

24 januari 2010 om 14:59

basco grote vriend van me .

Je hebt al een keer aangegeven dat je een grote hekel hebt aan ajax.
Dus lijkt mij jou mening niet echt eentje die erg objectief ie he.
zie jou werkelijk nooit wat positiefs over ajax zeggen, dus ken jij niet gewoon weg blijven als het over ajax gaat.
Je irriteerd vele mensen!!
Ik zeg teminste afentoe nog wat normaals over psv dat heet nou respect hebben voor elkaars clubs!!!

Ajax vandaag gewonnen en gelukkig maar anders waren we zeker vierde geweest na vandaag.
Ben opzich tevreden als je ziet wie er ontbraken...na de rust hebben we gedomineerd en kans benut.
Daar gaat het om in voetbal... dus iedereen die zegt mazzel lult slap.
Gewoon kwaliteit en die gaf de dooslag....uiteindelijk terrecht gewonnen

24 januari 2010 om 15:03

@21071984

Lees maar eens wat meer reacties van me die verder in het item staan dat praat je wel anders.

Ik praat met lof over Vermeer en het is ook weer niet goed.

Je kunt achter iedere zin wel iets zoeken.

En dat je af en toe iets postiefs zegt over psv siert je misschien maar dat positieve is misschien 3%.

24 januari 2010 om 15:57

Kap nou eens, Ajax mag toch ook wel onverdient/ verdient winnen..
Elke club mag dat.

24 januari 2010 om 16:28

@wupvondutch

Omdat mijn reacties fatsoenlijk zijn ipv jou reacties die altijd op de man zijn.

Als je het niet met met eens bent moet je normaal reageren.

@madara

Natuurlijk man Ajax onverdiend winnen hoor want dat doen wij ook wel eens.

24 januari 2010 om 17:24

AZ was drie keer gevaarlijk 2x lat en een vrije trap. De scheids floot matig en de grensrechter was dramatisch! Dit alles in het nadeel van Ajax!

24 januari 2010 om 21:18

Je laatste zin slaat werkelijk alles. De scheids floot juist in het voordeel van ajax. Maar goed, ik zal het wel niet objectief bekijken.

24 januari 2010 om 14:42

Grappig,

wanneer PSV de 0 houd door de keeper is het door de beste goalie van ned...dat waren jou woorden. De scheids heeft Ajax altijd wat op te mekkeren...maar als Ajax hem niet tegen heeft,is de scheids gelijk de 12e man.

Verder heeft Ajax net als PSV thuis tegen AZ hetzelfde geluk gehad op de overwinning.
Vandaag was kuipers bij de 2 eerste kaarten wat zwaar bezig...maar daarna had hij 2x rood kunnen trekken...zeker de 2 was puur op Luis...nu hebben we een beetje geluk dat hij niet tegen floot...so what

Verder verdedigde Ajax erg goed...az heeft niet 1 uitgespeelde kans gecreëerd,buiten schoten uit de 2e lijn en die bal die met geluk bij die speler kwam...

Ajax heeft alles behalve goed of sprankelend gespeeld,maar heeft buiten de goal nog 2 enorme uitgespeelde kansen gehad.

Al met al had een gelijkspel op zijn plaats geweest,maar ik hoor jullie ook nooit over de eigen mazzel spreken...

We hebben vandaag op zijn Psv's de 3 punten gepakt...ik begrijp niet dat je daar dan nog commentaar op geeft...je houdt toch van dit type voetbal?

24 januari 2010 om 16:38

Je begint een beetje te vervelen Basco
Telkens na afloop van een wedstrijd van Ajax de scheidsrechter er bij betrekken. Ik heb je al wel eens vaker zo zien reageren.

Vermeer keepte weer behoorlijk is toch wel een luxe als je zon tweede keeper achter de hand hebt. Dat geld overigens niet voor middenveld, daar ontbrak gewoon kwaliteit. We hadden de Zeeuw goed kunnen gebruiken vandaag.

24 januari 2010 om 14:42

dat mag zeker, maar wellicht is een beetje objectiviteit bij de overwinningen van psv dan ook op zijn plaats.

24 januari 2010 om 15:02

@basco

Aha gelukkig maar, ja inderdaad het blijft tenminste wel spannend nu
Ik hoop dat psv nog wat laat liggen maar ben bang van niet, maarja alles kan in het voetbal he

Moet mijn woorden terug nemen wat betreft Anita. Dacht dat hij vandaag het bos in gestuurd zou worden door Dembele en Hamdaoui maar niks is minder waar. Speelde vandaag vrij goed.
Vermeer terecht de man of the match.

Vandaag de eerste keer dat ik Ajax heb zien knokken. Speelde slecht maar wel veel inzet.

24 januari 2010 om 14:44

Was idd vandaag enorm sterk...ik ben erg verbaasd...als hij dit kan vasthouden kan hij mogelijk toch nog iets bereiken...

24 januari 2010 om 14:50

ja ik vond hem ook goed maar dat heeft denk ik te maken met de rol die hij had vandaag (die waarschijnlijk door jol is gegeven )
hij speelde namelijk veel dieper op het middenveld om daar de ballen te veroveren en emanuelson schoof naar de linksback positie als ze moesten verdedigen.
zo verdedigde anita als verdedigende middenvelder en emanuelson als linksback.
anita veroverde zelfs de bal een keer aan de rechterkant, als je linksback staat kom je daar niet echt lijkt me....

Hoor die Advocaat met z'n Zeven Gele Kaarten! Zeven Gele Kaarten. Hij heeft mazzel dat het 7 gele kaarten waren, want 2 van die gele kaarten hadden rood moeten zijn (schaars, Moreno) en Moisander had later ook nog een keer geel moeten krijgen voor die overtreding op Suarez. Maar goed, de 3 punten zijn binnen!

24 januari 2010 om 14:31

Vondt Kuipers redelijk tot goed fluiten. Wel 1 discutabel moment waarbij Ari wellicht een penalty had moeten krijgen, maar goed daarbij had Moreno gewoon een rode kaart moeten hebben.

24 januari 2010 om 14:54

Ari wellicht een penalty had moeten krijgen? Wellicht een vrije trap, wat het was toch echt heel duidelijk buiten het strafschop gebied. Verder was die gele kaart voor Moreno wel terecht, rood was denk ik wat te zwaar geweest. Schaars verdiende eerder een rode kaart voor die charge op Aisatti..

Heerlijk, Ajax wint eindelijk weer een slechte wedstrijd.
Er zat dat ook een engeltje op de lat, maar dat hadden we net nodig!

Tweede helft was Ajax de baas

@ Westend

Grappig dat je dat zegt, ik wilde namelijk net gaan posten dat ik blij ben met de drie punten, maar dat het wel een vieze Psv-overwinning was. Eerste helft was zo verschrikkelijk dramatisch, bijna amateur niveau, met ballen over 7 meter die niet aankomen. Tweede helft ging iets beter, maar wat een bagger pot.

Als dit het niveau van de Eredivisie is....pfff

Elk jaar opnieuw hou ik nare bijsmaak over aan deze wedstrijd. Ook nu weer de nodige ergernis, in de eerste plaats om de falende voorhoede van AZ. Maar daarnaast een 100% strafschop onthouden, een belachelijke kaartenverhouding en een walgelijke Suarez. Tel daarbij de pro Ajax voorbeschouwing op Eredivisie Live en het zouteloze pro Ajax commentaar van Reitsma en de frustratie is compleet. Gelukkig maar dat PSV alles wint, krijgen we in ieder geval een waardige kampioen.

AZ was vandaag voetballend bij vlagen nog steeds een klasse beter dan Ajax, ondanks de positie op de ranglijst. Het geluk is dit seizoen gewoon niet aan de zijde van AZ, op alle fronten.

24 januari 2010 om 14:32

Ik ben het geheel met je eens want word er ondertussen ook een beetje ziek van.

off: gelukkig vrijdagavond tenminste een goede pot voetbal gezien.

24 januari 2010 om 14:42

Welke wedstrijd heb je vrijdagavond gekeken dan?
Ik neem aan dat je niet PSV - NEC bedoelt?

24 januari 2010 om 14:49

Jazeker PSV - Nec.

Dit was met vlagen zeer mooi voetbal.

Helaas mis ik dit wel eens bij Ajax terwijl ze toch echt het spelersmateriaal hebben om wedstrijden te domineren.

Ik blijf erbij dat ik Jol niet de trainer voor Ajax vind want hij maakt te veel tactische fouten.

24 januari 2010 om 15:35

ach hou toch op man..
PSV speelt heel vaak zakelijk met 1-0..
en dat is maar altijd goed, mensen gaan klappen ervoor..
speelt Ajax een x met 1-0..
dan is het alsof ze Elke wedstrijd zo spelen..
dan is er hoop geklaag van iedereen..
hou eens een x op en kijk liever naar je eigen ploeg, voordat je alleen maar commentaar gaat leveren..

24 januari 2010 om 16:37

@basco ik ga hier niet verkondigen dat Ajax zo goed is, en geweldig speelt, want het is zeker niet altijd geweldig. Maar de thuiswedstrijden van Ajax zijn weldegelijk spectaculair en leuk, hoge uitslagen. Enige 2 thuiswedstrijden waar ik Ajax niet heb zien domineren was tegen NEC en vandaag tegen Az

24 januari 2010 om 16:47

@swiertje

Klopt maar welke club in Nederland speelt wel spectaculair voetbal?

Volgens mij geen enkele, ik volg iedere wedstrijd van Barca en dan zie ik wel voetbal waarvan je (meestal) van kunt genieten.

24 januari 2010 om 17:23

Basco,
Ben jij werkelijk zo ongelooflijk kinderachtig? Als ik me niet vergis ben je 40 jaar oud, dat is een leeftijd waarop je wel wat objectiviteit mag bezitten:
Als je dan zegt dat je vrijdag een wereldwedstrijd hebt gezien, moet je het vandaag hebben over de wedstrijd van je leven. Psv speelt altijd en overal degelijk en counterend, als je daarvan geniet; prima. Maar wees dan een vent(man je weet wel) en geef toe dat je vandaag een fantastische dag hebt gehad, want je houdt toch van dit soort voetbal?
Zoniet, wees dan consequent, en zeg dat Psv nooit een leuke of goede wedstrijd speelt.

24 januari 2010 om 23:01

Je veroordeeld me over mijn leeftijd terwijl je zelf hem niet eens durft te plaatsen.

En ik zie nergens staan dat ik een wereldwedstrijd heb gezien maar een goeie pot en daar zit verschil in.

Eerst eens mijn reacties lezen voordat je reageert of is dit te moeilijk?

24 januari 2010 om 14:34

Complete onzin. Dat was helemaal geen strafschop, was nauwelijks iets aan de hand en met de kaarverhouding is niks mis. Is het Ajax' schuld dat AZ de hele tijd overtredingen maakt? Moet Ajax dat dan ook doen want anders gaat ene Cristobal zeuren over de ''kaartverhouding'' die niet klopt. Lijkt me dat AZ dat bij zichzelf moet zoeken denk je niet? Suarez walgelijk? Ga toch gauw weg, werd de hele wedstrijd aangevallen door die halve voetballers van AZ die overliepen van frustratie omdat ze hem niet te pakken kregen. Psv wordt inderdaad kampioen maar ik ben allang blij dat dit trieste AZ ver weg blijft van die nummer 1 positie, gaan wij wel voor de 2de plaats.

24 januari 2010 om 14:38

AZ en Ajax spelen komend jaar gewoon beide Europa League, Ajax verdient in ieder geval niet meer. Die situatie met Ari was gewoon een zuivere strafschop maar geen van die lafbekken in het zwart durft een beslissing te nemen voor 48.000 man. Als je kiest voor een sliding in de 16 en dan geen bal maar de man raakt is het vrij duidelijk. Die kaartenverhouding sloeg nergens op, AZ kreeg voor elke overtreding direct geel en Ajax niet. Identieke overtredingen zoals hinderlijk vasthouden werden ongelijk bestraft. Maar zo gaat dat elk jaar, ik kan van de afgelopen 7 ontmoetingen wel 10 genante voorbeelden aanhalen.

Ik ben misschien niet helemaal objectief en wat gefrustreerd, maar godzijdank dat dit Ajax geen kampioen wordt.

24 januari 2010 om 14:43

Ajax heeft nauwelijks overtredingen gemaakt dus hoe kunnen ze dan kaarten krijgen!? Ik denk dat AZ meer kaarten heeft gepakt dan dat de Ajax spelers overtredingen hebben gemaakt dus ga toch weg met je idiote ''kaartenverhouding''. Alsof die in balans hoort te zijn. En dat Ajax EL speelt weet jij helemaal niet of ben jij helderziend? Kampioen worden we niet meer maar een 2de plek is goed mogelijk en al helemaal als we met een half basisteam winnen van een vies spelend AZ winnen zonder goed te spelen.

24 januari 2010 om 14:49

HET WAS Buiten DE 16, lees je over die teksten heen of ben je gewoon aan het provoceren.

AZ supporters kunnen nog een voorbeeld eraan nemen om niet over iemand zijn zieke moeder te zingen, maar om hun eigen club aan te moedigen.

24 januari 2010 om 14:53

Als een overtreding buiten de 16 een strafschop een penal is weet ik het ook niet meer...

Ik zou je toch even adviseren je zwaar gekleurde bril af te doen,en nog eens te kijken wat er nu echt gebeurde...als het een overtreding was,is die 1 meter buiten de 16...

24 januari 2010 om 17:27

Zuivere strafschop?? Kijk jij vanavond dan nog maar eens naar studio sport dan zie je dat de overtreding (ja het was wel een overtreding en dus een fout van Kuijpers) buiten de 16 gebeurt en dus geen pingel. Wat betreft de kaartenverhouding waren alle gele kaarten gewoon terecht, dus als je daarover gaat zeuren laat dat zien dat je alleen maar met een AZ brilletje kan kijken en niet objectief.
In mijn ogen was een gelijkspel niet geheel onterecht geweest, maar om dat te realiseren had AZ moeten scoren. Omdat ze dat hebben nagelaten heeft AZ terecht verloren.

BTW ik vind het overigens vrij vreemd dat je voor zo'n reactie een groen randje krijgt???

24 januari 2010 om 14:37

wat een frustatie, maar dat mag net na een wedstrijd. Zag niemand van AZ protesteren bij die vermeende strafschop, en omdat 1x keer Leo Driessen niet bij een wedstrijd van Ajax zit is men niet gelijk pro ajax. AZ speelde beter, zeker 1e helft. Hadden recht op een gelijkspel, maar dan moet je het wel afmaken. Alle gele kaarten waren terecht, misschien die van moisander wat zwaar. Bij Ajax was het niet best, maar de 3 punten tellen

24 januari 2010 om 14:38

1. die 100% strafschop van jou is niet eens een strafschop, de overtreding werd buiten het strafschopgebied ingezet en zou dus een vrije trap moeten zijn (ook die werd niet gegeven maar dat is iets anders)
2. de kaartenverhouding is ook terecht, alle gele kaarten waren terecht en 1 daarvan had zelfs rood Moeten zijn. (en als het niet goed verdeeld is wil dat niet meteen zeggen dat dat belachelijk is, hier was het gewoon terecht, overtredingen niet gezien ofzo???)
3. pro ajax voorbeschouwing, d8 het niet hè, veel ging zelfs over az! vooral over de voorhoede.
jouw commentaar is zo overduidelijk door een psv/twente/az bril dat is niet normaal, ik snap dan ook niet waarom jij eigenlijk een groen lintje hebt gehad maar dat is een andere discussie.

24 januari 2010 om 14:39

Alsjeblieft ga weg man. Ben je een paar jaar geleden zeker al vergeten. De Zeeuw komt met een sliding in op Stekelenburg, die laat de bal los en daardoor scoorde AZ en dit kostte Ajax duren punten (ja ze kwamen dat jaar inderdaad 1 doelpunt te kort). Soms heeft Ajax geluk gehad tegen AZ, maar dat heeft AZ zelf ook gehad. Wat jij zegt slaat nergens op.

On: niet goed gespeeld, maar wel de 3 punten en daar gaat het uiteindelijk om. Nu met een goed gevoel naar de zeer lastige wedstrijd tegen onze vrienden uit Rotterdam.

24 januari 2010 om 14:40

Falende voorhoede kan Ajax gewoon niks aan. Doen ofwel, gewoon goed verdedigd dus.
100% strafschop ontnomen? Ik neem aan dat je het hebt over die overtreding van Verthongen op Ari. Het was een overtreding oke, maar het was toch echt duidelijk buiten het strafschop gebied.
De kaartenverhouding is gewoon terecht, AZ mag nog van geluk spreken van Schaars in de eerste helft geen rode kaart kreeg voor die charge op Aissati..

24 januari 2010 om 14:44

Na het moment dat je zei een klasse beter, nam ik je al niet meer serieus. Jouw analyse slaat echt nergens op en geniet van weinig objectiviteit.

24 januari 2010 om 14:45

Achja "elk jaar" zegt al genoeg naar mijn mening.
gelukkig heeft AZ 2x gelijk gespeeld in de laatste 10 jaar in 12 duels.

AZ was de eerste helft zeker niet de mindere maar de kansen kwamen vooral door de gatenkaas achterin bij Ajax die het moeilijk hadden met de beweeglijke aanval van Az.

AZ had 2 rode kaarten moeten krijgen, schaars was gewoon een beenbreuk actie.
En een schop van achter zonder dat de bal er is, mag ook best met rood worden bestraft.

Daarin tegen had AZ een vrije trap verdient Buiten de 16 vanwege die charge van vertonghen (+evt gele kaart)

24 januari 2010 om 14:47

Ik zou snel naar spec savers gaan...de overtreding is 1 meter buiten het strafschop gebied...dus niks 100% strafschop...dikke kolder...kijk het nog maar eens goed na...

Wel had de bal op de rand moeten liggen voor een vrije trap...maar Kuipers was vandaag alles behalve sterk bezig...maar wat dacht je van het niet rood krijgen van een AZ speler?

De eerste 2 kaarten van AZ vond ik zwaar...maar daarna heeft hij ook gematst...de scheids was gewoon zwak...maar het was alles behalve een strafschop.

24 januari 2010 om 14:55

Een 100% strafschop bij een overtreding buiten de 16? En Suarez walgelijk? Hou op man. AZ speelde walgelijk met al hun overtredingen.

24 januari 2010 om 15:24

Ongelovelijk, pro Ajax bij Eredivisie live. Pro Ajax bij voetbalzone, Pro Ajax scheids, zus en zo.
Wordt je nou niet gek van zulk soort mensen als Cristobal..
Krijgt je eigen club niet zoveel aandacht?
Doe normaal man.

24 januari 2010 om 15:26

Beste Critobal.

Even over jouw citaat " elk jaar opnieuw" gesproken. Jullie hebben jaren in de eerste divisie gespeeld en zijn nog maar een aantal jaar een suptopper, met als uitzondering vorig seizoen. Dus hoe kom jij bij elk jaar? Bovendien staan jullie gewoon weer waar jullie horen.
Ga nou niet in enen denken dat dit jullie met je Ajax-haat nu ook kunnen denken even groot te zijn. Jullie blijven een gefrusteerd provincieclubje.

24 januari 2010 om 22:30

Nou scheids, een beetje minder hautain mag ook wel. Zelfs als de prestaties van jouw club goed zouden zijn geweest de laatste jaren, dan had jij daar part noch deel aan gehad en gaf het jou niet het recht je zo denigrerend uit te laten.

goede overwinning. verdiend. en die moreno? diep rood!!

24 januari 2010 om 14:33

was hij dat met die tackle op de knie en enkel van suarez? of was dat moisander

24 januari 2010 om 14:39

dat was die ene bij de zijlijn, bal was al lang weg, hij ging hard door op suarez, gaf een duw+ging door op de enkel van suarez

24 januari 2010 om 14:48

dat was moreno. moisander had 2 andere overtredingen waarvoor hij met dank aan kuiper alleen met geel werd bestrafd!

Blijkbaar kan Ajax ook zakelijk winnen.

Overigens was dit echt onterecht! Maar dat maakt de blijdschap er niet minder om

spelen eigenlijk alle clubs met giro 555 op het shirt?

24 januari 2010 om 15:01

Nee alleen Ajax en AZ. Vind eigenlijk dat wel meer clubs dit zouden moeten doen. Desnoods met logo van de sponsor iets kleiner eronder zodat deze ook tevreden zijn.

On: Ajax heeft gelukkig gewonnen, 1e helft was voor AZ en 2e voor Ajax. AZ was vooral in de laatste pass bij de aanval ongelukkig. Anders hadden ze zeker 2 grote kansen kunnen hebben. En dan hebben ze ook beete pech met de lat en een erg goed keepende Vermeer. Ajax kwam goed de kleedkamer uit en zat er feller op dan de 1e helft. De scheidsrechter heeft enkele discutabele beslissingen gemaakt, maar om nou Kuipers de schuld te geven vind ik erg ver gaan, en daarmee breng je je club en jezelf in diskrediet.. Het was een spannende wedstrijd maar niet echt van erg hoog niveau, en we zien het wekelijks terug dat scheidsrechters ook mensen zijn en af en toe een situatie anders inschatten. Zij hebben ook niet het privilege om elke actie in de herhaling en slow motion terug te kijken. Het hoort bij het voetbal, en scheidsrechters gaan echt geen partij in met de instelling om een bepaalde ploeg voor te trekken. Het is hun werk om objectief te blijven en het zijn ook profs, die hun werk zo goed mogelijk willen doen. Ajax boekt een belangrijke overwinning na een matig begin van 2010. De wedstrijd had anders kunnen verlopen, maar Az heeft het aan zichzelf te danken dat bepaalde passes en kansen niet afgemaakt werden, dit deed Ajax wel 1x goed en dus 3 punten blijven in Amsterdam.

nou... als dat geen lucky ajax is dan weet ik het ook niet meer... AZ speelt voor het eerst sinds tijden weer eens een goed positiespel en raakt twee keer de lat, maar dan is het toch ajax dat het doelpunt weet te maken... meer geluk dan wijsheid daar in Amsterdam

Oke vanaf vandaag mag geen enkele ajacied meer iets zeggen over het o zo mooie spel van ajax en het zakelijke psv. ik heb nu de laatste 3wedstrijden van ajax gezien en echt waar, voordat je iets zegt kijk eerst eens naar jullie zelf. Ajax komt hier heel goed weg en mag blij zijn dat het 3 punten heeft gepakt. De scheidsrechter tja daar moet niemand over zeuren AZ had gewoon moeten scoren en dat heeft het nagelaten.

Ajax gefeliciteerd met de 3punten, resultaat telt!!!, of hadden jullie liever beter gespeeld en verloren?

24 januari 2010 om 15:22

Omdat ajax 1x zakelijk/onverdient wint? Ga toch weg man. Als je meer wedstrijden van Ajax thuis heb gezien praat je wel anders.

Niet groots maar wel genoeg. Kan gebeuren en dan heb je ook nog zo´n dramascheids (aan beide kanten). Wat is Suarez toch een mannetje, heeeeer-lijk, heb echt van hem genoten.

Ik heb me echt verbaasd over het niveau, ik heb zelden zo slecht voetbal gezien. Geen van beide ploegen was in staat om de wedstrijd onder controle te krijgen, combinatievoetbal was ver te zoeken. Het was puur de lange bal en hopen dat de bal goed valt

AZ heeft de kansen gehad maar is echt een zeer labiele ploeg, zodra ze een goal tegen krijgen valt het inelkaar en hebben ze niet de mentaliteit om terug te knokken.

Ajax wint door een prima goal, maar overtuigt totaal niet.

Ik ben benieuwd wat de Ajax fans vinden van counter voetbal in de Arena.

Ajax wint een keer op z'n Psv's

24 januari 2010 om 14:31

PSV controleert haar wedstrijden, zeker in ons eigen stadion. Dus deze overwinning is totaal niet op z'n Psv's.

24 januari 2010 om 14:37

Een psv overwinning qua uitslag misschien wel maar niet qua spel want dat is in eindhoven wel een klasse beter.

24 januari 2010 om 14:38

Gabstra kijk eens naar de reactie van Spotlight. Psv controleert en domineert en dat heeft ajax vandaag iniedergeval totaal niet gedaan.

24 januari 2010 om 14:51

Zoals jullie thuiswedstrijd tegen Az?? Of laat jou geheugen je nu al in de steek...ik zou dat even vlug terug kijken...en inzien dat PSV daar hetzelfde geluk had als Ajax vandaag...

PSV speelt momenteel beter voetbal dan in het begin...maar ook ik heb potjes van jullie gezien die pijn aan je ogen deden...dit was vandaag zeker geen goede pot...maar wel vol inzet.

Jarenlang verloor Ajax in de Arena tegen Psv...en had de kansen om te scoren...maar dan was het gomes en het niet afmaken...in eindhoven hebben ze voor alles wel een excuus...

Ik zeg gewoon eerlijk een gelijkspel had op zijn plaats geweest...maar ik maal er niet om dan we hebben gewonnen.

24 januari 2010 om 14:53

Ik kan me nog een Psv-ajax herrineren dit seizoen, goede controle op de wedstrijd zeg

24 januari 2010 om 15:00

Gio, dat jarenlang verliezen van ajax in de arena tegen psv, was ook al jaren aan de gang voordat gomes er was!

Maar toen was jij nog niet geboren ofzo?

Psv speelt dit seizoen mooier voetbal dan ajax vind IK, tenminste een wedstrijd 90 minuten lang domineren, gaat voor mij boven een wedstrijd mooi spelen en af en toe verliezen. Daarbij komt ook nog dat domineren vaak samen gaat met mooi voetbal zoals afgelopen vrijdag tegen Nec.

Een gelijkspel was vandaag op zijn plaats geweest, maarja waarschijnlijk heb je nu zelf ook wel door dat 3punten veel beter voelt, dan een potje mooi voetbal en puntverlies!

24 januari 2010 om 15:03

Ik weet nog uitstekend hoe de wedstrijd PSV - AZ verliep, PSV was 90 minuten lang de baas tegen AZ. De goal viel wat laat maar dat was pure pech. Snap niet dat je dat vergelijkt met de matige wedstrijd van vandaag.

24 januari 2010 om 15:27

Toen verdiende Ajax minstens een punt.......

24 januari 2010 om 17:45

@spotlight
Heb je helemaal gelijk in. Ik heb voor de duidelijkheid even de wedstrijd statistieken opgesnort van PSV - AZ.

Psv:
Hoekschoppen11, Buitenspel2, Overtredingen14, Schoten op doel7, Schoten naast doel18, Voorzetten links31, Voorzetten rechts32, Vrije trappen18.

Az:
Hoekschoppen3, Buitenspel1, Overtredingen23, Schoten op doel1, Schoten naast doel5, Voorzetten links8, Voorzetten rechts13, Vrije trappen12.

Dit is nog al een verschil hoor. Als je alleen al kijkt naar 7 schoten op doel van PSV en 1(!) van AZ. De rest spreekt ook voor zich wie de baas was in die wedstrijd.

Vandaag heb ik een compleet andere wedstrijd gezien. Ik heb een AZ gezien dat bij vlagen mooi voetbal liet zien. AZ dat grote delen van de wedstrijd de baas op het veld was. Maar AZ mist scherpte en zelfvertrouwen, zou goed kunnen dat beide met elkaar in verband staan. Na de 1-0 van Ajax leek AZ er totaal niet meer in te geloven en werd het duel makkelijk uit gespeeld door Ajax.

Is dit nu het ”grote”ajax?
Man man wat een slechte wedstrijd.
Geen enkele uitgespeelde kans.
Ik dacht dat ajax altijd aanvallend en sprankelend voetbal speelde, als az iets rustiger was geweest met de eindpas hadden ze gewoon gewonnen van dit erbarmelijk slecht spelend ajax.

24 januari 2010 om 14:32

je merkte dat ze pantelic en de zeeuw miste. pantelic is sterk aan de bal en de zeeuw heeft aardig overzicht met mooie steekpassen

24 januari 2010 om 15:17

Tja elk club heeft wel eens een mindere wedstrijd he.

Az heeft geen echte afmaker voor de goal, alleen maar van die technische spelers met acties (zoals Dembele, El Hamdaoui en Lens). Ari en Pellè horen de doelpuntenmakers te zijn maar die halen veel te weinig rendement uit hun wedstrijden. Az heeft weer een type Koevermans nodig!

btw gefeliciteerd Ajax, nu hopen dat Feyenoord ook 3 punten pakt tegen Vvv!

Gefeliciteerd ajax, was een leuke wedstrijd om naar te kijken, maar begin alsjeblieft niet meer over dat jullie altijd zo mooi voetbal spelen, az speelde zeker in het begin van de 2e helft mooi voetbal, na de 1-0 gingen ze ruimte weggeven achterin en werd ajax gevaarlijker.

rommedahl speelde Top! deed mee met de aanval, ging goed verdedigen!

nou nou nou, dan zeggen ze dat ajax vaak mekkert over de scheids, haha, ik zie hier iets heel anders mensen....
kuipers floot gewoon goed hoor (mijn mening), liet duels doorgaan en als het over de grens was een gele kaart.
az mocht nog blij zijn zelfs moreno had natuurlijk rood moeten hebben, bal was al lang weg en ging vol op de enkel staan.

24 januari 2010 om 14:35

Vol op de enkel? Suarez naaide weer is een kaart aan...

Dik onterecht. Az verdiende veel meer, thuisfluiter waardoor de hele moed uit de schoenen verdween.
Anti-voetbal van Ajax, en Az die wilden voetballen. Was geen topwedstrijd, maar had veel meer ingezeten voor Az. Heel jammer.

24 januari 2010 om 14:54

Beide ploegen waren meer anti dan, Ajax kroop terug in balbezit van Az, maar Az deed niet veel anders.
En ja, thuisfluiter? Kijk de overtreding van Schaars op Aisatti er nog eens op na en durf dan met droge ogen te beweren dat Kuipers zo bevooroordeeld floot

Haha geweldig om al die frustraties te zien! En het leuke is dat de meeste geen AZ supporters zijn, maar meer Twentenaren en Psv'ers. Het interesseert mij ook niet of het terecht is of niet, de drie punten zijn tenminste binnen.

Gewonnen op de manier waarop PSV dat al jaren doet en dit jaar waarschijnlijk de titel mee gaat pakken

Als je ziet dat Ajax zonder Stekelenburg, Enoh, De Zeeuw en Pantelic toch weet te winnen van AZ moet je niet klagen maar gewoon blij zijn.
PSV was dinsdag tegen Roda ook niet best en dan wordt er toch ook altijd gezegd het gaat om de punten?
Nou je hoort mij niet klagen hoor niet goed spelen maar toch winnen dat is in het verleden wel eens anders geweest.

Ge-wel-dig, al die haat hier. Ik smul ervan. Ik zou zeggen: als dit je al niet bevalt, kijk dan niet naar psv wedstrijden

Ik vind het ongelofelijk irritant dat mensen dit een PSV overwinning noemen. PSV controleert bijna elke wedstrijd dit seizoen, uit of thuis. Zeker thuis tegen AZ was psv 90 minuten de bovenliggende partij.

Wat is iedereen aan het zeuren? Zo partijdig was Kuipers niet. Misschien heeft hij een paar keer in het voordeel van Ajax gefloten, maar dat neemt niet weg dat az ook blij mag zijn dat zij met 11 man zijn geeindigd.
Ook is het geen schande van Ajax dat ze 'maar' met 1-0 van de landskampioen winnen? Zeker als je nagaat dat we 4 basisspelers misten en de vervangers daarvan toch eigenlijk niet ajax waardig zijn.
Al met al geen goede wedstrijd, maarja die heeft elke ploeg er wel eens bij zitten he. Ik geloof dat Ajax niet de eerste ploeg is die met 1 doelpunt verschil wint....

Ajax kan thuiswedstrijden tegen sommige tegenstanders alleen winnen door de hulp van de scheidsrechters, blom, kuipers allemaal raken ze in de war in de arena en hanteren andere spelregels ten opzichte van de ajaxcieden. Kaarten worden wel aan tegenstanders gegeven die niet aan ajaxspelers gegevn worden. Dit is een constatering. AZ heeft te weinig gekregen vandaag. Uiteraard waren sommige gele kaarten terecht, maar Kuipers hanteerde wel een dubbele standaard vandaag, en dat is niet voor het eerst in de arena.
Bizar trouwens dat AZ geen penalty kreeg voor die overtreding op Ari in de 2e helft. 120 zeker dat dit wel was gegeven als dit bij een ajax speler was geweest.

De overwinning was niet echt verdiend, maar toch mooi dat we weten te winnen zonder 4 basisspelers.
Ook prachtig dat Vermeer als hij de kans krijgt deze ook pakt, dit bewijst maar weer eens hoe dicht vermeer tegen stekelenburg aanzit. Dit zorgt voor scherpte en voor beide spelers de wil om beter te worden.
Suarez was weer belangrijk vandaag, zorgde voor veel dreiging.
Alleen het middenveld was ik niet over te spreken!
Lindgren, was vandaag helemaal niks. De Jong, zeer beperkte voetballer. En Aisatti, ja we weten dat hij kan voetballen maar het komt er gewoon niet uit, net als bij Sulejmani.
Hoop dat lodeiro een goede voetballer is, eriksen zich goed ontwikkelt en Enoh en de Zeeuw hun niveau blijven halen.
Onbegrijpelijk trouwens dat de jong boven gabri wordt verkozen.
Kortom geen goede wedstrijd, maar goede overwinning.

12e man.. mensen gaat toch weg.. we hebben gewoon gewonnee door een '1 goede actie.. maar dan nog kuipers floot goed.. en had jullie az spelers zelfs een rode kaart moeten geven.. schoppers dat het zijn.. echt zielige reacties.. was niet onze beste wedstrijd.. jullie waren misschien ook dichterbij de doelpunten.. maar dat is voetbal.. ma ga niet zeggen dat de scheids ons heeft geholpen.. hij had wel voor de overtreding van vertongen op ari moeten fluiten.. Maar toch de 3 punten zijn in amsterdam..!!

Bah wat een saaie 1-0! overwinning..

AZ was nog beter ook..

Jongen jongen ik ben in tijden niet ZO blij geweest met een overwinning, wat was het spannend zeg.
AZ is echt verbeterd dat kan je zien, ik vind dat ze heel goed partij hebben geboden en in de eerste helft waren ze ook gewoon de betere ploeg.
Wat zat ik me te ergeren in de eerste helft zeg, geen een fatsoenlijke aanval en dat in de Arena waar altijd vuurwerk is.

Ik vond AZ wel erg lomp spelen, maar dat kan je zien aan het aantal kaarten, vooral Moreno was erg irritant vandaag.
Maar ik ben echt heel blij hiermee ook ben ik blij dat Suarez geen geel gepakt heeft want dan had hij de wedstrijd tegen feyenoord gemist dat zou echt balen zijn.

Luis heeft vandaag maar weer eens bewezen de beste voetballer uit de Eredivisie te zijn, wat een speler zeg ongelofelijk, ook de mentaliteit van deze jongen is geweldig, elke wedstrijd geeft hij 100 , alleen jammer dat hij niet heeft gescoord.
Ik vond ook V/d Wiel en Vertonghen heel goed spelen, prima !
en Vermeer wat een held zeg, vooraf had ik me twijfels mede omdat hij dit seizoen nog geen wedstrijd gekeept had, maar wat heeft hij fantastisch gekeept zeg!

Vermeer 8.5
V/d Wiel 8
Vertonghen 8.5
Alderweireld 7.5
Anita 6.5
Aisatti 6.5
De Jong 5.5
Lindgren 6
Emanuelson 6
Rommedahl 6
Suarez 8

24 januari 2010 om 14:40

Doe lindgren maar een 4, heb me zo aan die man geirriteerd..

24 januari 2010 om 14:41

Speelde gewoon een degelijk wedstrijd hoor, een 6 is dus terecht..

24 januari 2010 om 14:55

doe urby maar een 4, speelt stuk slechter nadat hij geen verbeterd contract krijgt..

24 januari 2010 om 15:19

Anita verdient zeker een beter cijfer dan een 6.5, die heeft echt geweldig gespeeld vandaag in tegenstelling tot andere wedstrijden. Hij verbaasde me echt, daarom zou ik hem ook een 8 geven. Voor de rest ben ik het wel eens met je cijfers, Vermeer staat er gewoon goed als hij er moet staan, is een goede stand-in voor Stekelenburg.

off: Stekelenburg gefeliciteerd met je zoon.

24 januari 2010 om 15:33

Quaresma,

Dat je blij bent met de overwinning begrijp ik, maar aan je cijfers te zien speelde het halve elftal een geweldige wedstrijd. In de wedstrijd die ik heb gezien was Ajax voor rust dramatisch slecht, ballen werden zomaar in blinde paniek over de zijlijn en in de tribunes geschoten, en AZ heerste over de wedstrijd.
Na rust was het de eerste 15 minuten precies hetzelfde, alleen na de onverdiende 1-0 veranderde dat enigszins. Ik zou iedereen 1,5 punt minder geven, dat doet in mijn ogen meer recht aan de prestatie.

Tuurlijk is dit een terechte overwinning, je maakt immers de enige goal. De wedstrijd was niet goed maar dat zie je overal als 2 ploegen spelen die echt geen pnt mogen verliezen. De 1e helft was AZ een stuk dominater en Ajax erg slordig in de passing. De 2e helft ging Ajax weer meer druk naar voren zetten en dan zie je dat we gewoon goed kunnen voetballen.

Ajax speelde met 100% inzet en dat terwijl AZ echt veel meer fysiek in het elftal heeft. Dat is echt een compliment aan Ajax. In de Arena winnen van Ajax is voor ieder elftal lastig. Wat speelde Anita vandaag een uitstekende pot voetbal.

Gewonnen met 8 spelers uit eigen jeugd. dat blijft iets om trots op te zijn

24 januari 2010 om 14:43

Niet gedomineerd, maar wel met 8 spelers uit eigen jeugd. Dat is toch alles wat Gabstra zegt.
Zielige reactie..

24 januari 2010 om 14:48

Weetje, als ze de wedstrijd enigsinds verdiend hadden gewonnen had ik hem nog gelijk gegeven ook. Maar met dit team ga je er echt Niet komen gewoon.

Daarom is er niks mis met mijn reactie!

Lekkere winst. Zondag nog de lastige uitwedstrijd in Rotterdam en dan komen Twente en PSV nog naar Amsterdam. Ik zie nog een piepkleine mogelijkheid voor Ajax......

24 januari 2010 om 14:43

@shnozke:

Haha, als je vandaag eens naar het spel van Ajax had gekeken had je gezien dat dit elftal geen enkele kans maakt om kampioen te worden.

Ajax mist de kwaliteit van een kampioen.

24 januari 2010 om 14:49

Als je naar het spel van PSV had gekeken tegen Roda JC dan had je echt hetzelfde kunnen zeggen. Iedere club speelt uitstekende wedstrijden en slechte wedstrijden. Dit was tegen een redelijk goed AZ en PSV speelde tegen een redelijk goed Roda. So whats youre point? Ajax speelde tegen feyenoord een uitstekende pot, hadden ze toen wel de kwaltitiet van een kampioen? Wat een onzin.

Moet je eens zien hoe Feyenoord na al die jaren slecht voetbal weer overeind krabbelt en weer redelijk goed voetbal laat zien. Dat kost tijd. PSV had vorig jaar een enorme dip, hadden ze toen ook geen kwaliteit om kampioen te worden? Wat een kortzinninge reactie's.

24 januari 2010 om 15:19

Dat denk ik ook na elke wedstrijd van Psv. Roda had minstens een punt verdiend. Alsof PSV elke week lekker overtuigd. Schei uit man!

Ik kreeg bijna een hartaanval van de laatste 20 minuten Echt keispannend en wat een ontlading bij het fluitsignaal aan het eind! Mooi de 3 punten mee naar Amsterdam

24 januari 2010 om 14:41

Volgens mij waren ze al in Amsterdam...

Knvb moet optreden tegen oncollegiale matennaaiers zoals Vertonghen. Wat een ongelovelijke onsportieve profvoetballer is dat; bij elke overtreding arriveert de man alsof er zojuist een moord is gepleegd en kijkt hij de leidsman van dienst wekelijks de kaarten uit de borstzak....

OT: AZ verdiende meer AZ was tot weinig in staat de 1e helft maar ja als je Suarez hebt! Bovendien; Ajax weigert titelstrijd te staken; lijkt me totaal niet relevant meer. Met dit materiaal gaat Ajax nooit kampioen worden, dit seizoen al helemaal niet.

24 januari 2010 om 14:41

Ik weet niet hoor die overteding was buiten de 16.

24 januari 2010 om 14:42

Wat een zuurpruimen reactie.

We zullen het zien aan het eind maar voorlopig moeten er nog wel wat wedstrijden worden gespeeld.
PSV en Twente maken nu de grootste kans maar blessures kunnen nog een hoop veranderen

24 januari 2010 om 15:33

Voetbalzone zou moeten optreden tegen onsportieve reacties als deze. Wat een ongelooflijke slechte verliezer spreekt hier.

24 januari 2010 om 16:46

Hoezo? Ik vind dat hij gelijk heeft met wat hij over Vertonghen zegt. En het valt ook niet te ontkennen dat de kans dat Ajax nog kampioen wordt dit seizoen wel heel erg klein is; PSV is ook in mijn ogen gewoon een klasse beter.

24 januari 2010 om 19:55

Weet je wie nog meer moet optreden tegen overtredingen? De Knvb. Az kwam als een soort tornado van overtredingen langsrazen. Elke aanval die van Ajax gestopt werd, was door middel van een overtreding. Zeer, zeer smerig.

als ajacied moet ik toch we even zeggen dat het onzin is dat ze op eredivisie live zeggen dat AZ uiteindelijk kwaliteit te kort kwam.
deze wedstrijd had alle kanten op kunnen gaan. Als een aantal van die kansen van AZ erin waren gegaan had het anders kunnen aflopen.

ik ben zeer blij met deze overwinning van ajax maar ik denk dat het wel goed komt met Az.

die 5de plek is zeker nog haalbaar voor ze en ik denk dat het ze gaat lukken

Jammer, ik irriteerde me wel aan die Kuipers, die man is gewoon echt een thuisfluiter joh, als AZ het niet wil afmaken dan doet ajax het toch lekker?! Dat past wel bij AZ daar in scenario-arena

Yeahhh!!!

op naar volgende week.

Ach, ik kan dit geen 'zakelijke' overwinning noemen van Ajax. Ik vond het spel echt dramatisch. Het middenveld was gewoon echt slecht. De opbouw moest komen door lange ballen van Verthongen en we creerden kansen via balverlies van AZ. Kijk we winnen wel, daar ben ik blij mee, maar dit betekend echt niks goeds voor de toekomst. Als we De Zeeuw en Enoh missen heb je een middenveld van niks. PSV of Twente worden kampioen omdat die Bijna 2x een gelijkwaardig elftal kunnen opstellen. De jong en Aissati brengen gewoon veelste weinig. Rommedahl en Emanuelson kunnen alleen goed spelen als ze hun dag hebben. Suarez heeft nauwelijks ondersteuning. Hopelijk krijgt hij die nu wel met Lodeiro. Anita komt veelste veel tekort voor linksback van het het eerste van Ajax te zijn. Jammer genoeg miste ik net het doelpunt van vdwiel omdat ik wat te drinken ging halen, maar voor de rest vond ik er weinig te juichen. Ja misschien nog een lichtpuntje was dat Verthongen en Alderweireld wel goed stonden. Vermeer keepte ook goed. Voor de rest vond ik het allesbehalve een goede wedstrijd. Noem mij in deze wedstrijd een aanval met goed combinatievoetbal van Ajaxzijde. We hebben 3 punten, maar daar is dan ook alles mee gezegd...

krijgt ajax 3 kansen en schieten er 1 van binnen (deze zag je wel al aan komen want van der wiel was veel sneller en kwam hard opstomen in een vrije ruimte) ari had in de 1ste helft die bal al moeten scoren maar dat laat hij na . ajax was vandaag gewoon heel erg efficient. ik had graag gezien dat ajax punten liet liggen maargoed az was in de afronding gewoon niet goed genoeg en was niet slim genoeg om een gaatje te vinden in de defensie van ajax. ik denk dat een gelijk spel zeker wel op zijn plaatst was geweest.
ik had ook het gevoel dat die kuiper een beetje voor veel overtredingen van az geel gaf, zoals dick het zei de scheids is een "thuisfluiter" hahah

Ik dacht ik zat PSV - AZ te kijken maar het was dus Ajax - Az.
Nja iig de 3 punten ..... hebben we hard nodig.

24 januari 2010 om 14:44

Dus jij hebt een sprankelend en fris Ajax gezien? Want PSV speelde AZ in het Philips-stadion compleet ondersteboven eerder dit seizoen.

24 januari 2010 om 14:57

@ Boddah Ik dacht dat ik RKC - AZ zat te kijken (met alle respect voor RKC natuurlijk) maar het was dus Ajax - Az
Nja jullie hebben die 3 punten hard nodig.

AZ was niet de bovenliggende ploeg (zoals het artikel suggeert) maar counterde vooral en ik vond dat ajax daar goed mee omging). Vond ajax dreigender...mogelijk dat een gelijkspel terecht was geweest.............maar bovenal wat was AZ een onsportieve ploeg vandaag: 7 gele kaarten....daar had zeker wel 1x rood (2x geel) bij mogen zitten.
Met de basisspelers die ajax vandaag miste is dit een knappe overwinning.

24 januari 2010 om 14:44

Omdat die koekenbakker 7 gele kaarten trekt is AZ onsportief? De helft van die kaarten sloeg nergens op en was voor lichte overtredingen. Die maakte Ajax ook, maar dan onbestraft. Het constante gefluit en geschreeuw uit het oliedomme publiek bij elke overtreding helpt AZ ook niet. AZ heeft de afgelopen jaren diverse keren de Fair Play prijs gewonnen.

24 januari 2010 om 14:49

Schaars had gewoon rood kunnen zijn...en dan bedoel ik donkerrood...mijn post was nog aardig geformuleerd. (bekijk de beelden maar eens goed). Schaars....moisander haden er ook zo maar vanaf gekund.

Dat AZ ooit de fair play prijs heeft gewonnen zegt niets maar dan ook helemaal niets.

En dan die koekenbakker Advocaat...is niet de goede trainer voor dit AZ. Ik kan vna AZ genieten als ze mooi willen voetballen.....dat was er vandaag niet...gewoon een ordinaire schoppartij.

24 januari 2010 om 14:54

Als je geen enkel realiteits besef hebt, reageer dan niet. De 7 gele kaarten waren echt allemaal terecht. Als je eens goed kijkt naar de overtreding op Suarez (waar hij overdreven ligt te kermen) dan zie je dat hij echt op zijn enkels wordt geraakt en een echte thuis fluiter had hier dan ook voor gefloten. Ach ja die koekenbakker was dan ook geen pannekoek.

Ik moet eerlijk zijn en zeggen dat we een aantal keren goed weg kwamen dankzij een geweldige Kenneth Vermeer die er toch maar meteen staat en dat in zo een wedstrijd.. Maar ik ben ontzettend blij dat we de 3 punten hebben gepakt en dat we nog altijd meedraaien met PSV en FC Twente..

AZ mist gewoon een echte afmaker.. Dat is El-hamdaoui bij lange na niet meer, vorig seizoen was hij echt machtig en berensterk. Maar nu is hij niet meer dé speler van vorig seizoen. Verder vind ik op basis van de 2e helft de overwinning verdiend. Anita speelde fantastisch in de 2e helft. In de 1e helft hield ik me hart vast met Anita tegenover Dembelé maar het ging hem uiteindelijk best redelijk af. En ik was ook behoorlijk opgelucht en blij met deze overwinning.

24 januari 2010 om 14:45

Die missen wij bij Ajax ook, een echte killer in de spits. Er blijkt nu hoe belangrijk Pantelic is in de basis bij Ajax.
Aanspeelpunt en een afmaker!

een zakelijke overwinning voor ajax ook al willen ajacieden dat niet graag horen omdat ze altijd zo vlammend voetballen vandaag heb ik er amper wat van gezien maar dat terzijde.

wat betreft de wedstrijd was een leuke wedstrijd het middenveld was duidelijk sterker van az maar de spitsen missen het venijn om het af te maken en natuurlijk laat vermeer weer zien dat hij eigenlijk eerste keeper hoort te zijn veel duidelijker en zekerder dan stekelenburg,

desondanks vond ik dat Kuipers wel op een paar momenten stond te klungelen.
er kon een rode kaart vallen en er kon een penalty vallen dat zijn toch allemaal beslissingen die het verloop van de wedstrijd hadden kunnen beoordelen

Eindelijk wint Ajax ook eens een keer met 1-0 dit seizoen. PSV en Twente hebben al zovaak op deze manier hun wedstrijden gewonnen. Heerlijk om dat ook eens mee te maken.

Ajax de terechte winnaar, vond het een heerlijke wedstrijd! ,

En over welke matenaaier heb je het?

Schaars donkerrood! gestrekt been maar niet bestraft,
Moisander ontsnapt aan ze 2e gele kaart die haalt vol door op de enkel van Suarez.

De kaart van Lens onterecht?
Hoe ongelofelijk dom kan je zijn, als je net 1 minuut in het veld staat , de scheidsrechter te proberen te misleiden.

2x de lat aan de ene kant .. maar aan de andere kant 3 ballen die voor het doel niet binnen gegleden worden.

Ajax wint en Ajax wint terecht.

Stelletje huilebalken, Kijk vanavond nog maar een keer goed naar alle overtredingen!!!

24 januari 2010 om 14:46

Als je vindt dat Ajax terecht gewonnen heeft hoef ik jouw mening in het vervolg niet meer serieus te nemen. En dan andere mensen aanvallen op hun mening. Doe je gekleurde bril af en wees gewoon blij met de gelukkige 3 punten.

24 januari 2010 om 14:50

Ben je gefrusteerd jonge?.

Lekker voor je

Het was gewoon terecht. Overigens hoef je mijn mening ook niet serieus te nemen. Ik ben maar een Ajacied.

Maar wel een die het super blij is!!, en het heerlijk vind om al die gefrustreerde reacties te laten .

24 januari 2010 om 14:55

@cristobal: moeten wij jou mening nog serieus nemen als je hierboven op mijn post als verweer tegen het harde gemene spel van AZ aangeeft dat AZ ooit de fair play prijs heeft gewonnen...man dan neem je jezelf toch ook niet meer serieus

24 januari 2010 om 14:56

Ik ben blij voor je hoor. Ik vind het niet zo belangrijk of AZ nu 5e of 3e wordt, het resultaat is hetzelfde.

Ik ben ook blij dat deze wedstrijd voorbij is. Elk jaar weer een zure appel waar je even doorheen moet bijten, geen eer te behalen als relatief kleine club.

En als laatste ben ik ontzettend blij dat PSV in de Eredivisie speelt!

24 januari 2010 om 14:57

@ Zoef

Die prijs noemde ik alleen even om aan te geven dat AZ helemaal niet bekend staat als harde ploeg. Als jij niet wilt toegeven dat 7 kaarten schromelijk overdreven was dan houdt alles op.

24 januari 2010 om 15:00

@cristobal...dat begrijp ik wel....ik gaf al aan dat ik denk dat Advocaat niet de goede trainer is voor Az...die leeft van dergelijk voetbal. Jullie hadden er beter aan gedaan om Co aan te trekken.
Ik begrijp ook wel dat het niet prettig is om zo te verliezen maar de bal is rond....en nu zit het ajax een keer mee.
Dat neemt niet weg dat AZ nog goed weg is gekomen met 'slechts' 7 gele kaarten.

ik als neutrale toeschouwer heb wel genoten van de wedstrijd
Ajax de eerste 20 minuten toch echt onmachtig op eigen veld
Kaarten waren zeker terecht en zag ook eigenlijk wel een nee 2 rode er tussen zitten
Schaars en moreno

Buiten dat vind ik de 1-0 teveel van het goede is voor ajax
Zag hier persoonlijk geen titelkandidaat voetballen

Niet goed gespeeld, toch 3 punten overgehouden aan deze wedstrijd!
Knap gedaan!

Ik erger me kapot aan iedereen die dit een psv overwinning noemt, waarom? psv is bijna altijd de bovenliggende partij! en dat was ajax vandaag totaal niet, het zat alles bij ajax net wat meer mee dan bij az. Daarom vind ik dit een onterechte overwinning, maarja wel 3 punten en dat is wat telt, of toch liever mooi voetbal en verliezen?

24 januari 2010 om 15:03

Mensen noemen het een PSV overwinning omdat het meer was de gelukkigste wint en niet de beste. En PSV de bovenliggende partij....mag ik je Ajax bij jullie thuis herinneren waar je gewoon 3 dolepunten om de oren krijgt....of om dichter bij huis te blijven Roda uit waar je ook gewoon weer zwaar onverdeint de volle mep aan punten pakt. Dus sorry laat mij niet lachen met je bovenliggende partij als je alle games gaat analyseren dan zou PSV zeker 8-12 punten minder moeten hebben hebben.

Wat het een terechte overwinning vandaag? Nee...was het een onterechte overwinning? Nee. Eerste helft was voor AZ, tweede helft voor Ajax. AZ speelde erg laf en vervelend voetbal en mogen blij zijn dat ze met 11 man eindigen. 7 gele kaarten zeggen al genoeg. Een iets strengere scheids en ze eindigen met 9 man. Vermeer goed ingevallen vandaag en na het zien van De Jong vandaag snap ik gelijk weer waarom Jol het de vorige week probeerde met Eriksen. Ik zeg; de volgende keer gewoon weer Eriksen. De jong aardige speler maar niet het Ajax niveau. Laat hem maar verkassen naar Utrecht/groningen want daar kan hij mee.
Verder prima resultaat als je toch 3 hele belangrijke schakels mist. Vooral de Zeeuw en Pantelic zijn belangrijk voor Ajax de laatste weken en Enoh in mindere mate...

En om een antwoord op je vraag te geven. Nee 3 punten en mooi voetbal. Je hoorde het ook aan de reactie van de supporters dat wij niet alleen genoegen nemen met 3 punten.

En ter afsluiting want krijg pijnlijke vingers van het typen op mijn mobiel: al die azijnzeurders die over de scheids lopen te zeuren kijk de wedstrijd en dan piep je wel anders. En dan hebben wij het altijd maar over de scheids!!!? Ik zie hier alleen maar reacties van anti Ajacieden over de scheids.

24 januari 2010 om 17:01

Hey grappemaker niemand zegt toch ook dat PSV elke wedstrijd domineert. PSV domineert bijna elke wedstrijd door goed combinatievoetbal waardoor de tegenstander niet aan de bal komt.

Dit gaat over Ajax AZ dus refereren veel PSV supporters aan de wedsrijd PSV AZ die PSV goed speelde, domineerde en daardoor de punten zeer verdiende.

Vandaag was Ajax alles behalve de bovenliggende partij maar wint het toch. Doordat Ajax supporters altijd afgeven op het spel van PSV is het logisch dat we dan ook aangeven wanneer Ajax slap en slecht speelt. DIt doen ze al aardig wat wedstrijden dus hebben wij daartoe alle reden.

Toch wint Ajax deze wedstrijd en dat is knap, normaal lukt ze dat niet. Gefeliciteerd.

Het zit Ajax een keer mee, dat mag ook wel een keer na alle pech die de ploeg tegen heeft. Ik vind het toch een verdiende zege op basis van strijdlust dat Ajax leverde!!!

De reacties over de scheidsrechters zijn onderhand niet meer te tellen. Dat is raar, normaal kunnen alleen Ajacieden zeiken over scheidsrechters, kennelijk zijn we niet de enige! Stel hypocrieten.

Ajax was vandaag de gelukkigste van de twee waardoor ze de drie punten hebben in plaats van AZ. Maar ook daar hoef je bij een hoop supporters niet mee aan te komen want voor hen tellen alleen de drie punten toch? Nu gebeurd het bij Ajax en is het opeens een discutabel issue. Ga toch weg man, stelletje anti's.

vraag me af waarom na elke Ajax wedstrijd zie ik diezelfde namen weer zeuren over Ajax? Sommigen willen alleen wat negatief zien bij Ajax en dan is het inderdaad moeilijk om wat positief te zeggen. Envy is a mothertrucker. (tr=f)

Heerlijk om die alkmaardertjes de mond te snoeren, geweldig deze 3 punten. Tja het zal wel pijn doen in Alkmaar, het was natuurlijk voor hen DE wedstrijd, maar voor ons is het EEN wedstrijd.

WAT EEN Mazzel.
EN Weer EEN Schrale 1-0.

en deze keer was de winnaar niet eens de bovenliggende partij.

Man of the Match: Kenneth Vermeer.

Ga er maar even aan staan zo ineens uit het niets. in een beladen wedstrijd.
Heerlijk een keeper die mee voetbalt en niet de bal direct naar voren schiet.

Kuipers floot terecht. AZ heeft om precies te zijn 32 ( ja echt waar) 32!!!! overtredingen gemaakt, 7 gele kaarten valt dus nog wel mee, ze waren constant bezig de tegenaanval van Ajax eruit te halen.

Sorry hoor, maar als je kampioen wilt zijn van Nederland, hoor je gewoon te winnen van elke tegenstander, ongeacht de omstandigheden. Goede of slechte beslissingen van een scheidsrechter, goed of slecht veld, veel of weinig supporters....

Het kampioenschap verspeel je niet door kleine bijzaken, maar doordat je die bijzaken hoofdzaken maakt en vergeet te voetballen/winnen.

Kuipers heeft deze hele wedstrijd kapot gefloten. Deze man gaf al in de 1e helft onnodige gele kaarten, waardoor er een aantal belangrijke spelers van AZ in de 2e helft met de handrem erop moesten spelen. Maar het grappige was de blessuretijd, Kuipers moest eigenlijk al na 90 min gelijk affluiten. Die 'extra tijd' van 4 min was niet goed voor zijn hart. Kuipers was in de extra tijd nog zenuwachtiger dan Jol.

Idd Keneth Vermeer heeft een puike wedstrijd gekeept. Toch wel een grappig dingetje want op het AZ forum waren ze er blij mee dat Maarten afhaakten en Kenneth erin kwam!

Een probeerde, andere counterde.
AZ had zeker weten minimaal een punt verdiend, maar ik vind Vermeer sowieso beter dan Steek.
Wat heeft Romero trouwens staan keepen vandaag zeg, en ik maar denken dat Suárez volwassen is geworden.. Blijft een irritante (wel een goede) voetballer.

Weer zo een saaie zakelijke onterechte overwinning van Ajax

1-0 hoe vaak al?

Ik snap niet dat die Ajax (supporters) het elke week weer kunnen opbrengen om naar dit voetbal te kijken.

24 januari 2010 om 14:53

Die 1-0 overwinningen....je verwart ajax met Twente en PSV

24 januari 2010 om 15:00

@ zoefzoef27 Die 1-0 overwinningen... je verwart bij PSV de eredivisie met de Europa League

24 januari 2010 om 15:05

@gomes...je voelt je dus aangesproken Dat zegt genoeg

24 januari 2010 om 15:13

Natuurlijk voel ik me aangesproken als je het over PSV hebt.

24 januari 2010 om 14:57

Kijk dan eens naar het aantal doelpunten voor van Ajax. Dan snap je dat wij elke week weer een vol stadion hebben.

24 januari 2010 om 15:30

Haha. Proef ik hier de frustratie van een Psv-supporter die dit soort opmerkingen elke weer om de oren krijgt?

een goede en zakelijke overwinning van Ajax zonder franje.
De eerste helft was duidelijk voor AZ, maar konden de kansen niet verzilveren.
De 2e Helft was voor Ajax wat feller was en dreigender was.

Az heeft toch een aantal houthakkers in het 11tal staan gezien de terechte gele kaarten, waarvan 2 spelers zeker rood moesten hebben.

Ajax middenveld was de slechtste linie vandaag met 1 controleur (lindgren) , die dan wel meer dan een voldoende haalt.

Aissati en de Jong komen handelings snelheid tekort.

Beste Ajax spelers vandaag Vermeer, Alderweireld, van der Wiel en Suarez.

Ik zie nu paar keer het woord matennaaier voorbij komen. Dan hebben ze het over Suarez en Vertonghen. Maar die achterbakse reacties van Moreno worden helemaal vergeten? Regelmatig overtredingen maken. Van die kleine tikjes die de grensrechter of scheidsrechter niet ziet. En dat gemene lachje van hem toen Suarez veel pijn had. En die overtreding van hem bij de zijlijn. Daar was geen bal in de buurt...24 januari 2010 om 15:01

Edit: Dit was geen reactie op Jrzz bedoeld.
Maar op alle ajax supporters die beweren dat PSV en Twente altijd met 1-0 winnen.

2 aug '09, 14:30 FC Groningenajax 0 - 2
8 aug '09, 18:45 ajaxrkc Waalwijk 4 - 1
30 aug '09, 16:30 heracles Almeloajax 0 - 3
13 sep '09, 14:30 ajaxnac Breda 6 - 0
20 sep '09, 14:30 vvv Venloajax 0 - 4
27 sep '09, 12:32 ajaxado Den Haag 3 - 0
17 okt '09, 18:45 ajaxwillem II 4 - 0
25 okt '09, 14:30 azajax 2 - 4
1 nov '09, 12:30 ajaxfeyenoord 5 - 1
22 nov '09, 14:30 ajaxsc Heerenveen 5 - 1
29 nov '09, 12:30 vitesseajax 1 - 5
11 dec '09, 20:45 ajaxnec 3 - 0
24 jan '10, 12:30 ajaxaz 1 - 0

Hier alle overwinningen van Ajax.
Welgeteld één wedstrijd met 1-0 gewonnen.

16 aug '09, 12:33 psvajax 4 - 3
23 aug '09, 14:30 psvnac Breda 3 - 1
30 aug '09, 14:30 FC Groningenpsv 0 - 2
12 sep '09, 18:45 psvroda JC 3 - 0
20 sep '09, 14:30 feyenoordpsv 1 - 3
26 sep '09, 19:48 psvwillem II 3 - 1
17 okt '09, 20:45 psvsc Heerenveen 1 - 0
25 okt '09, 16:30 necpsv 0 - 4
31 okt '09, 19:45 psvvitesse 1 - 0
8 nov '09, 14:30 ado Den Haagpsv 1 - 5
22 nov '09, 16:30 psvheracles Almelo 4 - 0
27 nov '09, 20:45 spartapsv 2 - 3
6 dec '09, 14:30 rkc Waalwijkpsv 0 - 2
12 dec '09, 20:45 psvaz 1 - 0
19 jan '10, 20:00 roda Jcpsv 0 - 1
22 jan '10, 20:45 psvnec 3 - 0

Alle gewonnen wedstrijden van Psv.
4 wedstrijden met 1-0. Valt dus allemaal wel mee vind ik. PSV wint ook gewoon met grote uitslagen.

1 aug '09, 19:51 spartafc Twente 0 - 2
15 aug '09, 19:45 ado Den Haagfc Twente 0 - 1
23 aug '09, 14:30 FC Twenterkc Waalwijk 2 - 1
12 sep '09, 19:45 FC Twentefc Utrecht 3 - 2
20 sep '09, 14:30 SC Heerenveenfc Twente 0 - 2
26 sep '09, 20:48 FC Twentevvv Venlo 2 - 1
4 okt '09, 14:30 heracles Almelofc Twente 1 - 3
17 okt '09, 19:45 FC Twenteaz 3 - 2
25 okt '09, 14:30 FC Twentefc Groningen 4 - 0
31 okt '09, 19:45 roda Jcfc Twente 1 - 2
8 nov '09, 16:30 FC Twenteajax 1 - 0
21 nov '09, 20:45 FC Twentevitesse 1 - 0
28 nov '09, 20:45 willem Iifc Twente 1 - 3
6 dec '09, 16:30 necfc Twente 3 - 4
12 dec '09, 19:45 FC Twentenac Breda 3 - 1

En hier alle overwinningen van Fc Twente
3 keer met 1-0 .

Het valt dus allemaal reuze mee, met PSV en Twente winnen alleen maar met 1-0.
Hierbij het tegendeel bewezen.

Nu niet meer daarover zeuren want je zet jezelf voor schut.

24 januari 2010 om 15:08

Klopt, nou zie ik wel dat
FC Twente 9 x wint met 1 doelpunt verschil uit 15 gewonnen wedstrijden
PSV 6 x wint met 1 doelpunt verschil uit 16 gewonnen wedstrijden
Ajax 1 x wint met 1 doelpunt verschil uit 13 gewonnen wedstrijden

Dus als Ajax wint winnen ze wel vaak met grotere cijfers dan Twente en Psv.

24 januari 2010 om 15:16

@gomes. Ik was niet die post aan het voorbereiden. Dat is precies wat ik bedoel
9x respectievelijk 6x met één doelpunt verschil winnen....geeft mijns inziens aan dat (en dit roep ik al een hele tijd) de ranglijst géén goede afspiegeling is van het werkelijke krachtsverschil tussen de top-3. Het geeft aan dat ajax wat wisselvalliger is (ploeg in opbouw) en Ajax dus het kampioenschap in eigen hand had.
Aan de andere kant zullen er ook wel meer mensen roepen dat met 1 doelpunt verschil winnen ook een kracht is...dat zal het vast ook zijn...maar dit zijn gewoon vaak niet de ploegen met mooi/aantrekkelijk voetbal

24 januari 2010 om 15:17

Wel een kanttekening. Wat betreft de gewonnen wedstrijden heeft Twente 9 keer met 1 goal verschil gewonnen, PSV 6 keer en Ajax 1 keer. Ik denk dat dat vooral de strekking is van het met nipt verschil winnen dan dat het slechts over de 1-0 winstpartijen gaat.

De Zeeuw,enoh,stekelenburg en Pantelic waren vandaag allemaal afwezig De Zeeuw en Stekelenburg zijn echt belangrijk voor Ajax. En spelers als De Jong,rommedahl,lindgren,vermeer,aisatti die deden allemaal wél mee en dat zijn toch spelers die normaal niet in de basis staan. Dan vind ik het nog knap tegen een AZ waar niemand zowat ontbrak om met 1-0 van te winnen.. Op wat voor manier dan ook!

Echt grappig om te zien hoe kansloos al die Psv-supportertjes zijn, alleen maar frustratie. Daarbij heb ik respect voor die paar Feyenoorders die gewoon een felicitatie durven geven, dat zijn tenminste kerels. Maar dat echte kerels niet uit Brabant (lees Eindhoven) komen, weten wij boven de rivieren natuurlijk allang.

24 januari 2010 om 15:15

@naaddogg87:

En jij hebt kennelijk geen last van frustraties? Hahaha

De kop van dit artikel had beter gekund, namelijk:
Ondanks de vele overtredingen, 7 gele kaarten en slechts één rode (voor Advocaat) kon az weer niet winnen van Ajax.

24 januari 2010 om 15:00

Ik zou de kop 'ajax wederom gematst tegen Az' toepasselijker vinden

24 januari 2010 om 15:07

Tuurlijk Cristobal, je mag schrijven wat je wilt, maar vandaag heeft het voetbal gewonnen van het anti-voetbal. Als Kuipers zo'n thuisfluiter zou zijn (zei Dick voordat hij van het veld werd gestuurd) dan had hij schaars voor zijn elleboog tegen De Jong al rood gegeven (toen kreeg hij niks) en toen hij schaars geel gaf na zn charge tegen Aisatti had hij ook rood moeten trekken. En de vuistslag van Moreno tegen Suarez was ook rood en...en...

Lol en maar janken tegen PSV dat ze zakelijk winnen, See The Result....!

AZ verdiende minstens 1 punt. Dit is echt dikke pech voor Advocaat.

Zakelijke overwinning van Ajax net zoon overwinning al PSV niet de hele wedstrijd fantastisch maar toch winnen.
Nu hopen dat Twente punten morst ik kijk nu Twente het is 25 minuut en Groningen is bovenliggende partij we zullen verder zien.

Laat ik voorop stellen dat ik ongelooflijk blij ben met de 3 punten voor Ajax. Die zijn binnen, op welke manier dan ook. Az verdiende minimaal een punt, en Ajax speelde erg slecht, maargoed. Bij Ajax ontbreekt het aan kwaliteit. De Jong werd als groot talent gezien, maar het komt er niet uit, evenals bij Aisatti. Vertongen en Alderweireld zijn dan nog wel goed, maar moeten ook nog groeien, evenals vd Wiel, en de rest is op dit moment gewoon te slecht(inclusief De Jong en Aisatti). Ik heb pas al een keer een stuk neer gezet over ontwikkeling. Meer spelers moeten zich gaan ontwikkelen naar een hoger niveau. Suarez moet er niet meer alleen voor staan. Het verschil in kwaliteit tussen Suarez en de rest moet kleiner worden. Wordt het dat niet, dan blijven de resultaten slecht. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Mickey, Aisatti en Castillion/suk. Er moeten meer spelers komen die een topseizoen draaien. Niet 1 of 2, maar 5,6 of 7. De rest moet dan ook volgen. Er is altijd een beste speler in een team, maar de rest moet volgen!

Ajax kan het kampioensschap trouwens, ondanks deze zege, definitief vergeten. Dat wordt nooit meer wat. Ajax speelt er te slecht voor. We moeten ons allereerst op beter voetbal richten, de vorm van voor de winterstop weer terugvinden, en dan op de 3e plaats. Hoger zit er gewoon niet in.

24 januari 2010 om 15:01

Schrijf je dit verhaal nou om een punt te verdienen? Met je Ajax-avatar doe je voorkomen dat je een Ajax supporter bent, maar je geeft een 100% anti-analyse die je volledig uit je duim hebt gezogen.

24 januari 2010 om 15:04

Tuurlijk niet, punten heb ik genoeg, die hoef ik niet, maar ik geef gewoon een realistische mening. Volgens jou, als ik voor Ajax ben, mag ik geen realistisch bericht neerzetten, want anders probeer ik een punt te verdienen?

Mensen, geef me aub geen compliment!

24 januari 2010 om 15:07

Wat is er mis met de waarheid Ajax_mokum? als ik hem een punt kon geven, zou ik hem geven

24 januari 2010 om 15:03

Klopt. Ajax wordt geen kampioen. En zou Ajax onverhoopt toch nog de landstitel grijpen dan is het alleen maar omdat Twente en PSV hen de kans daartoe gunnen, door nog teveel punten te verspelen. Maar als dat zou gebeuren verdien je het ook niet om kampioen te worden. Dat moge duidelijk zijn. Maar hoe dan ook....vooralsnog speelt Ajax idd niet meer voor het kampioenschap en is het aan Twente en PSV om dat zo te houden.

Ajax heeft op zn Psv's gespeeld vandaag. En dan moet je de reactie's van vooral psv-supporters horen. Geweldig. Nou jongens, zien jullie ook eens hoe PSV normaal haar wedstrijden wint.....net zoals vandaag berust op veel toeval en zonder directe lijn die te ontdekken is, net als vandaag Ajax op de counter uiteindelijk toesloeg. Net als PSV doorgaans (een uitzondering daargelaten) met minimaal verschil. De psv-supporters moeten eigenlijk genoten hebben, dat Ajax vandaag PSV als voorbeeld heeft genomen. Persoonlijk vind ik dat jammer net zoals de meeste ajacieden, dat jammer vinden. En dat gezeur over dat AZ een punt verdiende. Ja, ja dat is net zoals jullie van de week vonden dat Utrecht een punt tegen jullie verdienden. Je verdient het als je je kansen benut, dat is wat we van de meeste supporters altijd te horen krijgen als we vinden dat Ajax meer verdiende in het verleden!. En verder dat gezeik op de scheidsrechter, door voornamelijk alle niet-ajacieden......zouden jullie niet misschien beter je eigen advies gericht aan ajacieden doorgaans moeten naleven en niet steeds de scheidsrechter moeten beschuldigen?. Zo niet, dan beginnen jullie al aardig op de ajacieden te lijken.

24 januari 2010 om 15:10

ik zeg resultaat telt, dus gefeliciteerd met de 3punten.

Bij psv heb ik nooit een gevoel van dit gaan ze verliezen of weggeven, zij controleren en domineren namelijk bijna altijd!, dat was bij ajax vandaag totaal niet zo en mag je dit dus niet psv's noemen, maargoed doe ermee wat je wilt. Ik hoop dat je van het mooie spel van ajax hebt genoten, net zoals de andere paar wedstrijden van afgelopen weken.

24 januari 2010 om 15:10

@rodenski:

Op zijn Psv's? Leg me dan eens uit welke wedstrijden PSV dit seizoen écht lucky heeft gewonnen? Welke wedstrijden had PSV echt moeten verliezen maar werden toch gewonnen? Welke wedstrijden was de tegenstander echt beter, maar ging PSV toch met de volle buit aan de haal? Psv's zeges berusten dus op toeval? Je hebt geen verstand van voetbal man!

Ik vind het prima dat jij de grote kerel wil uithangen en te pas en te onpas wil roepen dat PSV altijd lucky wint, maar noem dan ook eens een paar wedstrijden. Anders ben je compleet ongeloofwaardig.

Daarnaast snap ik je frustratie ook wel een beetje. Ajax verloor alle cruciale wedstrijden, terwijl PSV dat soort wedstrijden vaak winnend of met een gelijkspel afsloot. Ik snap dat je dan gaat roepen dat PSV lucky is, maar PSV wist wél op de been te blijven in Enschede en Utrecht. Ajax faalde daar. PSV verloor geen punten tegen Roda of Sparta.

De ranglijst liegt nooit, en dat doet hij ook nu niet. Iedereen staat waar hij hoort te staan. PSV en Twente hebben momenteel gewoon sterkere teams dan Ajax. Ajax is een totaal overschat team en leunt slechts op de kwaliteiten van 3 a 4 spelers. De rest is totale middelmaat. Dáár wordt je geen kampioen mee, maar dat weet je zelf ook.

Mij hoor je trouwens ook niet roepen dat PSV een geweldig elftal is dat elke week met geweldig voetbal zijn wedstrijden wint. Wel vind ik PSV het beste en meest stabiele en uitgebalanceerde team van de competitie. Dit alles zal waarschijnlijk tot een nieuwe titel gaan leiden.

Ik irriteer me alleen aan het feit dat de zeges van PSV steevast worden afgekraakt, terwijl PSV gewoon prima speelt.

24 januari 2010 om 15:36

@ Aapiepsv

Een paar wedstrijden? Ajax thuis, Utrecht uit, Roda uit, Sparta uit, Vitesse thuis was ook niet om over een huis te schrijven....moet ik nog doorgaan of is het wel voldoende voor je?

Prima dat jij hier de grote kerel uit wil hangen maar een beetje objectiviteit zou je wel sieren. En dat PSV op de been bleef tegen o.a Utrecht dat lag niet aan jullie maar aan Utrecht die de kansen professorisch verprutste.

Daarbij zijn er ook maar weinig echte Ajaxsupporters die zeiden dat Ajax dit seizoen kampioen zou worden. Degene die Ajax de hele tijd betitetelen zijn andere supporters en de media. Ook dit artikel begint er bovenaan weer mee..... Dit seizoen staat in het teken van groei en puinruimen. Dat heeft Jol bij zijn eerste training al gezegd en dat is geaccepteerd door 80procent van de Ajaxsupporters....

24 januari 2010 om 17:13

Waarom haal je nu meteen PSV erbij? Dat valt me tegen van je Rodenski. Het valt me nog meer tegen van je dat je vind dat Ajax vandaag op zijn Psv's gespeeld heeft.
PSV zie ik de wedstrijden 9 van de 10 keer controleren en ook vaak domineren, met zakelijk voetbal. Rustig afwachtend op de kansen die gaan komen. Vandaag heb ik een in eigen huis counter voetballend Ajax gezien. Pas na de 1-0 die werkelijk uit de lucht viel kreeg Ajax een beetje grip op de wedstrijd. Dit was vooral te danken doordat AZ het niet meer zag zitten dan dat Ajax zakelijk de wedstrijd uit voetbalde.

Normaal loop je altijd te zeiken dat iedereen er altijd Ajax bijhaalt, zelf haal je steeds PSV erbij en dan deze keer nog met een slecht voorbeeld ook...

24 januari 2010 om 18:47

@joeyc
Deze mijnheer Rozijnski ziet vanwege (club) bedrijfsbindheid niet het verschil tussen combinatief vermogen waardoor je je tegenstander domineert en het hotse-knotse-begonia voetbal met lange halen gauw thuis op de enige speler van waarde.
Zakelijk voetbal vereist een weloverwogen taktiek waaraan uitvoering gegeven wordt.
Het hotse knotse voetbal van Ajax berust puur op toeval.
Deze overwinning op AZ is absoluut niet zakelijk maar toeval(lig).
En misschien leert Rozijnski nog wel eens het onderscheid (al heb ik de hoop daarop eigenlijk allang opgegeven).

24 januari 2010 om 19:42

Snowy, of moet ik zeggen Martin Jol in disguise (als reactie op je post die hieronder staat),

Twee penalties ontnomen? De enige die zich dat nog wist te herinneren was Martin Jol, drie maanden na de wedstrijd. Heel voetbalkijkend Nederland heeft geen idee waar hij het over had, maar jij bent blijkbaar de enige uitzondering.
Onterechte goals, nog zoiets. Nee, Ajax had die wedstrijd 4 strafschoppen moeten hebben en alle PSV goals waren ongeldig.

Tsjonge jonge, wees blij dat het maar 4-3 was een geen 6-2, net als het jaar daarvoor; die uitslag had beter recht gedaan aan het beeld van de wedstrijd. Get over it.

Vitesse thuis zwaar onterecht? Het was moeizaam, maar niet onterecht. En Psv-az noemen slaat al helemaal nergens op, in die wedstrijd was PSV heer en meester, AZ stond vrijwel constant onder druk.

Dat jij vindt dat Ajax de wedstrijd vandaag controleerde maakt eigenlijk elke verdere vorm van discussie overbodig, ik ga er dus verder ook maar niet op in.

24 januari 2010 om 15:44

@ajacied777:

Ajax-thuis verdiende PSV totaal niet om te verliezen. PSV was daar de betere partij en won verdiend. En Utrecht uit was inderdaad slecht, die krijg je van me. Roda uit had PSV niet verdiend te verliezen man, dat was een slechte wedstrijd met een verdiende winnaar. Sparta uit hadden we niet moeten verliezen en Vitesse thuis al hélémaal niet.

24 januari 2010 om 15:44

Ga nog maar even door dan, want behalve bij utrecht uit is het een en al onzin wat je zegt.

En een club als ajax moet elk seizoen kampioen willen worden, het was een puinhoop bij psv vorig jaar. Nu staat het er weer, neem er een voorbeeld aan zou ik zeggen.

24 januari 2010 om 17:03

Psv thuis bijvoorbeeld tegen Az? Of Utrecht uit? Thuis tegen Ajax, 2 penaltys ontnomen en 2 onterechte goals? Vitesse thuis was zwaar onterecht! Roda uit had Roda moeten winnen!
Maar in ieder geval, maakt niet uit. Ik kan van iedereen verhaaltjes pikken over onterecht winnen, behalve van Psv'ers. Zij horen ons juist de hemel in te prijzen: Weinig kansen weggeven, het spel controleren en een van je paar kansen afmaken, oftewel energie besparen! Waar blijven deze echte Psv'ers nou, die dit zeiden na Roda?

24 januari 2010 om 19:56

Inderdaad, het was een puinhoop, en nu niet meer. Bij ajax is het al tijden een puinhoop, die dient eerst opgeruimd te worden. en ajax thuis hebben jullie nog steeds gewonnen door de duw van bakkal bij de 4-3.. Psv'ers doen net of het allemaal anders is dan vandaag Ajax-az, maar volgens mij is Ajax 1, 2 of misschien 3 keer in de problemen gekomen. Ook al heb je dan zelf niet veel kansen, volgens mij speel je dan best safe, net als Psv. PSV staat dit jaar goed, dat hoor je mij niet zeggen, maar doe niet net of deze wedstrijd een wereld van verschil is met andere wedstrijden waar jullie op dezelfde manier spelen.

Ajax mist de Zeeuw, Stekelenburg, Pantelic en Enoh en als ze dan ook nog eens met 1-0 winnen van AZ (ookal hebben ze wat geluk gehad) is dat gewoon erg goed. Ik wil PSV wel eens zien zonder Affalay, Engelaar, Isakkson en Lazovic, denk dat ze dan hard verloren hadden van Az.

3 Punten binnen, nu maar hopen dat Twente punten laat liggen!

24 januari 2010 om 15:01

Bakkal Simons Toivonen op het middenveld, Amrabat op de flank ipv lazovic, Ramos in de goal. Geen vuiltje aan de lucht.

24 januari 2010 om 15:05

Dat zeg je nu wel zo makkelijk ..

24 januari 2010 om 15:11

@ajacieddfl,

Het is al meerdere malen bewezen dat psv dit seizoen een grote kleedkamer heeft. Dus wat is hier dan zo makkelijk aan, jasperpsv spreekt gewoon niets meer dan de waarheid.

24 januari 2010 om 15:39

Ja en Simons en Amrabat hebben al meerdere malen bewezen te zijn matige voetballers te zijn.... Toivonen is dit seizoen ook maar een beperkte speler dus ja idd het is wel makkelijk gesteld.... Zou alleen liever Dzsudzsák betrekken in het voorbeeld want die is belangrijker voor PSV en dan blijft er qua creativeit niks meer over bij jullie....

24 januari 2010 om 15:42

Duidelijk dat jij het spel van psv Niet volgt, Toivonen is zelfs clubtopscoorder van psv. Sowieso jullie allergrootste smaakmaker Suarez was er vandaag gewoon bij, dus niet zeuren.

24 januari 2010 om 17:00

Gast, heb alle wedstrijden van PSV gezien (Ik weet zelf ook niet hoe ik het heb volgehouden) maar zonder Affalay / Engelaar kunnen ze niet veel.

24 januari 2010 om 17:08

Affalay ken ik niet, volgens mij voetbald hij ook niet bij Psv
Maar denk dat je je nu vergist.

Ramos, Amrabat, Toivonen en Simons zijn prima vervangers ook hebben we dan nog Wytens op het middenveld. Tegen dit Az zouden we het met deze spelers ook winnen

Van der Wiel hoort eigenlijk niet op de rechtsback positie te spelen. Deze man is snel, sterk, heeft een hard schot en hij heeft een goede techniek. Van der Wiel kan van meer waarde zijn als hij bijv rechtshalf gaat spelen. Een goede rechtback is nog wel te vinden, maar een sterke rechtshalf kost veel centen. Kortom Ajax kan naar mijn mening nog veel meer plezier bleven aan Van der Wiel als die een linie opschuift.

24 januari 2010 om 15:05

Dat heb ik al vaker gezegd. vd Wiel moet gewoon een linie opschuiven of gewoon rechtsbuiten staan. Die gast is aanvallend goed maar verdedigend een drama. Laat zich te gemakkelijk voorbij spelen en loopt bij elk balbezit mee naar voren om dan weer zn directe tegenstander vrij te laten om gevaarlijk te worden.

24 januari 2010 om 17:51

Van der Wiel was eerst ook geen rechtsback volgends mij begon hij in de jeugd als rechtsvoor maar door van Basten is die rechts-back geworden. Van der wiel is een goede speler maar als het op verdedigen aankomt niet, Ogararu is ook niet slecht vind ik en we hebben toch een goede rechtermiddenvelder nodig of een rechteraanvaller ( ligt eraan of we 4-3-3 of 4-4-2 spelen ).
Ik denk inderdaad dat als Van der wiel een linie opschuift dat die dan nog beter is, hij is goed maar door wat slordige foutjes in de verdediging is die wat minder.

Op deze manier moet Ajax oppassen dat het geen pak op de broek gaat krijgen in de grote Kuip. Kuipers daarna beslissend in deze wedstrijd; had AZ een pingel moeten geven en strooide overdreven met kaarten richting AZ kant.

Vandaag werd weer schrijnend duidelijk waarom wij dit jaar geen kampioen worden.

Te veel spelers kunnen niet meekomen met het niveau dat Ajax nastreeft. Anita, Siem de Jong en Aissati zijn spelers die we ook heel snel moeten gaan afserveren. Lindgren werkt hard, maar komt inzicht en techniek te kort. Hopelijk kan Lodeiro het niveau wel aan.

Maar vooral het gemis van De Zeeuw heeft een verschrikkelijke impact op Ajax. Ajax is nu al zó afhankelijk van hem op het middenveld. We hebben een leger aan middenvelders, waarvan voor mij alleen De Zeeuw een onbetwiste is. Gabri en Enoh zijn bruikbaar. De rest komt gewoonweg te kort.

Ook achterin komen we ervaring en kracht te kort, we geven ontzettend veel kansen weg als de tegenstander een paar gevaarlijke spelers heeft. Vertonghen moet gewoon naar de linksback-positie verhuizen en dan moet er een sterke verdediger voor naast Alderweireld gekocht gaan worden.

Ik ben weliswaar blij met de overwinning, maar ik ben wel zo realistisch om te stellen dat het net zo goed 0-2 had kunnen worden. Ajax moet bouwen aan volgend jaar en zal op de een of andere manier wel een stuk of 15 spelers moeten slijten (waaronder Kennedy, Martina, Anita, Sarpong, Rommedahl, Lindgren, Oleguer, S. De Jong). Stekelenburg, Vermeer, v/d Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Wielaert(breedte), Gabri(breedte), Enoh(breedte), De Zeeuw, Suarez, Lodeiro en Emanuelson(breedte) zijn bruikbaar voor Ajax. Het is nog even aankijken wat Atouba en Pantelic gaan presteren komend half jaar.

Als wij écht voor het kampioenschap willen gaan (volgend seizoen) dan zal Ajax nieuwe spelers moeten aantrekken:

- Sterke centrale verdediger, type Jaap Stam, een beul dus.
- Sterke (grote), leidinggevende middenvelder, Enoh komt inzicht en leiderscapaciteiten te kort
- Sterke, meevoetballende en scorende spits, ik ben niet warm te krijgen voor Pantelic
- Eventueel nog een buitenspeler/ aanvallende middenvelder, aangezien Kennedy, Rommedahl en Aissati te kort komen en verkocht dienen te worden.

Stekelenburg
v/d Wiel
Alderweireld
AANKOOP
Vertonghen
De Zeeuw
AANKOOP
AANKOOP
Lodeiro
Suarez
AANKOOP
24 januari 2010 om 15:08

Ben het op veel punten met je eens.

Maar ik vindt niet dat we die leidinggevende middenvelder moeten halen. Enoh komt daarvoor wel tekort, maar De Zeeuw heeft het in zich om die leidinggevende middenvelder te worden. Sterk is die al.
Misschien een scorende spits zou wel handig zijn, maar het is nog eerst even kijken wat Pantelic doet en hoe Suk en Castillion zich ontwikkelen.
Een buitenspeler zou leuk zijn, maar dan moeten eerst Kennedy, Sarpong en hun vrienden weg.
Verder zou ik nog een echte linksback willen, want die hebben we gewoon niet. Anita doet tekort, Emanuelson is geen echte linksback en Jan moet gewoon in het centrum.

Verder hoop ik natuurlijk ook dat veel spelers vertrekken zoals Anita, Martina, Oleguer, De Jong, Ogararu of Silva. Donald en Zeegelaar mogen op huurbasis ervaring op doen. Eriksen, Suk en Castiliion moeten dan gewoon hun minuten krijgen en het seizoen erna er gewoon staan..

24 januari 2010 om 15:17

Juist in het centrum van de verdediging komen we een krachtpatser te kort. Jan en Toby zijn beide voetballende verdedigers. Jan kan ook prima als linksback spelen. Het zou daarom ook veel logischer zijn om een spijkerharde centrale verdediger aan te trekken. Die is zeker op Champions League niveau noodzakelijk.

Castillion gaat het niet redden, ik heb hem verschillende keren zien voetballen, maar die jongen komt net zoals de rest van de jeugd te kort. Erikssen kan later wel een leuke aanvulling worden. Suk is nog even afwachten.

Demy de Zeeuw is een speler die ideaal is als verbingsstuk naar de aanval. Die jongen moet je zijn taak laten uitvoeren, want daar is hij het beste in. Als hij dan ook nog de leider moet worden dan wordt er onnodig veel druk op zijn schouders gelegd. Vandaar dat ik hoop dat Ajax voor volgend seizoen een grote, sterke, leidinggevende middenvelder kan aantrekken.

24 januari 2010 om 15:23

Ik vindt Jan echt elke week sterker worden, die kan de sterke verdediger worden en Toby de voetballende verdediger.

Ik heb alle drie nog niet zien speler, maar over alle drie wel goede verhalen gehoord. Ik hoop dat ze gewoon een kans krijgen, want de jeugd hoort gewoon bij Ajax.

Demy vindt ik gewoon iemand die die leidinggevende middenvelder kan worden. Je ziet hem al de andere spelers sturen en ik denk ook dat hij dit goed kan. Maar een echte sterke middenvelder die elke wedstrijd een 6,5 haalt kan natuurlijk nooit kwaad.

24 januari 2010 om 16:52

@hennie,

Siem de Jong en Anita ben ik het mee eens, al zijn ze in potentie wel goeie spelers voor Ajax. Aissati weet ik niet, die is nog steeds heel erg wisselvallig, maar je ziet dat hij het wel kan (man voorbij, steekpass).

En wat je met Vertonghen wil, ben ik het ook niet mee eens, Vertonghen is echt geen linksback. Ajax moet een offensieve linksback hebben, aangezien Sulejmani/emanuelson linksmid staan (en die knijpen vaak naar binnen), daardoor komt er ruimte vrij, en kan de linksback gebruik van maken (zoals Manolev op rechts bij de lampen, Marcelo bij Real en er zijn nog wel genoeg voorbeelden). Ben het met je eens dat hij geen pure verdediger is, hij lijkt me wel geschikt voor verdedigende middenvelder, hij is sterk, lang, goeie trap, redelijk veel inzicht en verdedigende capaciteiten (anders stond hij nu ook niet in de verdediging). Alderwereild komt er wel, maar ook hij is wisselvallig (maakt zo nu en dan wat "schoonheidsfoutjes”.

Laatste 2 alinea's vind ik wat vaag, en daar ben ik het ook niet mee eens.

Trouwens, vind jouw opstelling wel grappig, je hebt nog nooit Lodeiro zien voetballen, en geeft hem nu al basisplaats? En Suarez linksvoor?

De 1-0 voor AZ was niet Ver meer, maar met een geweldige reflex hield de keeper de bal uit de goal.

Ajax was vandaag gelukkiger en behoudt gelukkig de 3 punten. Nu hopen dat we met een positief gevoel naar Rotterdam kunnen.

Wanneer houden de anti´s nou eens op met dat kinderachtige gedrag!! Alles ligt weer aan de scheids en lucky Ajax bla bla bla. Als Ajax verliest ligt het aan Ajax zelf en zijn ze slecht en mogen wij nooit maar dan ook nooit de scheids de schuld geven want dan zijn we zielig en krijg je weer die reacties van altijd maar weer de scheids de schuld geven die Ajacieden. Nu wint Ajax en ligt het aan wie.......de scheids. Dankzij de scheids weer. Man oh man het is om moedeloos van te worden. Mensen kunnen niet meer neutraal blijven he. Alles wat Ajax heeft moet negatief benaderd worden en het is nooit Ajax zelf die de punten pakt. Nee ze worden altijd geholpen! Behalve als ze verliezen dan krijgen we ineens alle krediet. Kinderachtig noem ik het. Kinderachtig gedrag van de bovenste plank! IK heb az spelers met gestrekt been de benen van Ajax spelers zien raken maar nee dat schijnt dan weer niks te zijn en het is weer allemaal aangenaaid. Vrije trap buiten het strafschop gebied ) die wel gegeven had moeten worden ' wordt als Penalty gezien want ja op die manier kunnen de anti´s Ajax weer lucky noemen he. Op die manier hebben ze weer iets negatiefs om de overwinning naar beneden te halen. Wint Twente of Psv op deze manier is het pure klasse ne geweldig bla bla bla. Maar bij Ajax is het nooit maar dan ook nooit goed. Het begint op een gegeven moment gewoon lachwekkend te worden hoe sommigen zich zo laten kennen als het Ajax goed afgaat.

24 januari 2010 om 15:53

Als Psv-er moet ik zeggen dat je zeker een punt hebt.
Ik heb de wedstrijd niet gezien maar heel veel mensen zeggen hier lucky ajax, maar aan de andere kant lees ik weer in de helft van de reacties dat Az minimaal één rode kaart had moeten hebben. Daardoor lijkt het mij al niet dat Kuipers héél pro-ajax was anders had hij wel elke kans aangegrepen een Az-speler uit het veld te sturen.

Maar je hebt gelijk dat het nooit goed is als Ajax wint, daartegenover staat wel dat elke overwinning van PSV zakelijk, saai en anti-voetbal is. Het gaat eigenlijk over en weer en het slaat beide eigenlijk nergens op. Maar toch zal het zo blijven want je hebt altijd mensen die zomaar wat roepen.

Echt grappig om te zien hoe kansloos al die Psv-supportertjes zijn, alleen maar frustratie. Daarbij heb ik respect voor die paar Feyenoorders die gewoon een felicitatie durven geven, dat zijn tenminste kerels. Maar dat echte kerels niet uit Brabant (lees Eindhoven) komen, weten wij boven de rivieren natuurlijk allang.

Je zult er mij wel mee bedoelen?
Maar ik kom niet uit Brabant en geef alleen maar een reactie zoals dat ook de Ajax (supporters) doen na een wedstrijd van Psv.

Fantastisch deze overwining van Ajax.
Over het spel moet ik denk ik maar niet te veel zeggen, want zoals iedereen heeft kunnen zien was dit niet al te best. Maar ik ben trots op dit team dat ze door het leveren van strijd 3 punten in A'dam gehouden hebben.
Let op: Strijd is iets anders dan schandalige overtredingen. Az komt goed weg zonder rode kaarten. Dembele had zijn 2de gele kunnen krijgen voor het vasthouden van Lindgren. Schaars had direct rood kunnen krijgen voor zijn belachelijke tackle en Moreno moest absoluut rood krijgen (een trap waar geen bal in de buurt was tegen Suarez. Blijkbaar kan meneer Moreno zijn emoties niet de baas zijn, omdat Suarez zich even daarvoor wat aanstelde..).

Verder nog even de complimenten voor Anita. Die zich herstelt na zijn slechte oprtreden in Breda vorige week. Anita was één van de ajax spelers met de meeste strijd en felheid.

Leuk hoor, Ajax wint 1x met 1-0 tegen een sterk team en het is gelijk dat Ajax altijd zakelijk speelt, hoe dom kunnen mensen zijn. Ajax heeft het meeste gescoord in de competitie, dan speel je niet zakelijk. Ik vind PSV ook niet zakelijk spelen, maar degelijk en gecontroleerd, Ajax heeft de intensie om aanvallend en attractief voetbal te spelen, als het 1-0 is moet het 2-0 worden, het zou Ajax-onwaardig zijn als we kampioen zouden worden op de manier dat we op de 0 spelen en om te scoren. Je kan zeggen dat Ajax daar dan van af moet streven, maar dan haal je de hele passie uit de club.

Ik ben blij dat Ajax eindelijk is strijdvaardig was en op strijd verdiend gewonnen, in Eindhoven en Twente spreken ze meestal dat je geluk afdwingt, dat was vandaag ook het geval. Ook een dikke pluim voor Anita, het is lastig zat om linksback te spelen terwijl je een rechtspoot bent en 1.66, ik zie hem liever op het middenveld en dan 1 man uitschakelen, dat deed die vorig seizoen in de Uefa Cup ook uitstekend.

Mede ajaxcieden laat die haters gewoon praten er is altijd wel wat met de jaloerse mensen onder ons.

Goed nieuws dit weekend Lodeiro tekent , Suarez tekent bij , Stekelenburg is vader(haha) , en Ajax wint van Az!!

Het kan beter voor ons als Feyenoord verliest en ook Fc Twente.

Wanneer houden de anti´s nou eens op met dat kinderachtige gedrag!! Alles ligt weer aan de scheids en lucky Ajax bla bla bla. Als Ajax verliest ligt het aan Ajax zelf en zijn ze slecht en mogen wij nooit maar dan ook nooit de scheids de schuld geven want dan zijn we zielig en krijg je weer die reacties van altijd maar weer de scheids de schuld geven die Ajacieden. Nu wint Ajax en ligt het aan wie.......de scheids. Dankzij de scheids weer. Man oh man het is om moedeloos van te worden. Mensen kunnen niet meer neutraal blijven he. Alles wat Ajax heeft moet negatief benaderd worden en het is nooit Ajax zelf die de punten pakt. Nee ze worden altijd geholpen! Behalve als ze verliezen dan krijgen we ineens alle krediet. Kinderachtig noem ik het. Kinderachtig gedrag van de bovenste plank! IK heb az spelers met gestrekt been de benen van Ajax spelers zien raken maar nee dat schijnt dan weer niks te zijn en het is weer allemaal aangenaaid. Vrije trap buiten het strafschop gebied ) die wel gegeven had moeten worden ' wordt als Penalty gezien want ja op die manier kunnen de anti´s Ajax weer lucky noemen he. Op die manier hebben ze weer iets negatiefs om de overwinning naar beneden te halen. Wint Twente of Psv op deze manier is het pure klasse ne geweldig bla bla bla. Maar bij Ajax is het nooit maar dan ook nooit goed. Het begint op een gegeven moment gewoon lachwekkend te worden hoe sommigen zich zo laten kennen als het Ajax goed afgaat.

ajaxdude

Heb jij ooit een positieve reactie gelezen van een Ajax fan op een wetstrijd van Psv, AZ, Feyenoord of zo?

24 januari 2010 om 17:03

Als Twente of Psv op deze manier wint is het inderdaad klasse. Maar dat is het van Ajax nu ook. Vermeer keepte uitstekend en een paar van Az mochten wel rood krijgen. Niet iedereen reageerd kinderachtig. Je moet niet alles over een kam scheren

Klagen over de scheids als az fan? Schaarsen moreno moesten beiden rood hebben.
En dat ajax op zijn psv's wint, prima, punten tellen, mooi voetbal niet.
De overtreding was in mijn optiek ook niet binnen de 16 dus pingel snap ik ook niet helemaal.
En waarom mag iedereen klagen over een scheids, maar als een ajacied klaagt mag het opeens niet?

24 januari 2010 om 15:12

Hij was wel degelijk binnen de 16 maar er werd uberhaupt niet gefloten terwijl arbiter en grensrechter er bovenop stonden. Is gewoon angst.

24 januari 2010 om 15:48

Angst om moreno & schaars direct rood en moisander 2x geel geven bedoel je? Lijkt me weinig reden om te klagen.
En trouwens, als ajax klaagt over de arbitrage die soms bagger is, mag het niet, is het calimero dus doe het dan zelf ook niet. Zeker nu niet als je niks te klagen hebt

Ik zie hier wel mensen zeiken met maar een 1-0 bla bla, maar het is anders wel tegen de regerend landskampioen dat beschikt over de beste selectie van Nederland en ongelofelijk veel kwaliteit heeft.. PSV won er ook maar 1-0 van, en Twente won er ook 3-2 van door in de laaste seconde te scoren. Zo erg is dat niet eens, daarmee doe je AZ dus te kort vind ik.

Vermeer is terecht tot man of the match uitgeroepen. Die heeft ons er in de eerste helft doorheen gesleept.

AZ moet trouwens niet de schuld aan de scheidsrechter geven, calimerogedrag noemen ze dat als Ajax het doet. Kuipers floot een uitstekende wedstrijd en elke kaart was terecht, AZ moet gewoon is naar zichzelf kijken.

24 januari 2010 om 15:13

Je draait het precies om. Ajax klaagt altijd over de arbitrage maar als ze gematst worden zoals vandaag wordt dat niet toegegeven.

24 januari 2010 om 15:23

Volgens jullie klaagt Ajax altijd over de scheids als er punten verspeeld worden.
En volgens jullie is dat in alle gevallen onterecht.

Nu fluit de scheids gewoon een prima wedstrijd, alle kaarten waren terecht(in sommige gevallen misschien mild), en mogen jullie wel de schuld bij de scheidsrechter neerleggen?

Vertel mij eens waarom jullie dat recht wel zouden mogen hebben volgens jou?

Hypocriet nummer zoveel vandaag.

24 januari 2010 om 15:24

Maar wanneer je ajacieden steeds dat verwijt maakt wanneer zij klagen overd e arbitrage, moet je nu ook niet ineens zelf verwijten gaan slingeren naar de scheids. Want anders heeft het ook geen zin meer om voortaan wanneer ajacieden weer klagen hen daarop aan te spreken..........

24 januari 2010 om 15:30

@cristobal: hou nou op man...je bent gewoon gefrustreerd (zie ook je posts hierboven)...
Voor de laatste keer. Dit hadden allemaal rode kaarten kunnen zijn:
schaars
moreno
moisander

dus hou ermee op!

24 januari 2010 om 17:06

cristolbal jij heb volgens mij hier de meeste reacties gepost. bekijk de wedstrijd eens opnieuw want jij bent ook niet van je stuk te brengen gefrustreerde kip

Leuk pot voetbal gezien. Gefeli Ajax.

24 januari 2010 om 15:15

Sportief, zoals het hoort

24 januari 2010 om 15:19

Respect, zo kan het dus ook!

Ik heb er in elk geval ook van genoten!

De uitslag was misschien minimaal, maar er was genoeg om naar te kijken.
En dan bedoel ik niet de scheids(waar iedereen het hier over lijkt te hebben), maar het spel van beide partijen!

En daarbij wil ik toevoegen dat Moreno een geweldige verdediger is. Soms wel dat ene vieze overtreding, maar dat hoort erbij toch? Voetbal is een mannensport. Vertonghen is gewoon een mattennaaier dat mag ook wel eens gezegd worden. Is er een overtreding en ra ra wie staat er als aller eerst naast Kuipers? Juist Jan Vertonghen. Moreno is gewoon met Vlaar en Douglas met afstand de beste verdediger van Nederland en nee hier spreekt geen AZ supporter maar een neuterale toeschouwer. Suárez had vandaag, net zoals de afgelopen 3 ontmoetingen wel erg vaak ruzie met Moisander. Had ook net als vorige seizoen (1-1) heel erg vaak met Dembélé. Zal wel aan Suárez liggen dat ook ruzie had met Moreno.

24 januari 2010 om 15:26

In het begin van je post zeg je dat Moreno nog wel eens vieze overtredingen begaat.

En in het laatste gedeelte zeg je dat het aan Suarez ligt dat hij mot had met Moreno, omdat hij dat vaker heeft met verdedigers.

Je spreekt jezelf zo wel een beetje tegen, vind je ook niet?

Moreno begaat vieze overtredingen, en verdiend daar kaarten voor. Maar de spelers die het slachtoffer van deze overtreding zijn moeten dit maar over zich heen laten komen zonder iets te doen?

en de oscar uitreiking van deze week gaat naar niemand minder dan Suarez, wat een nepvoetballer

24 januari 2010 om 15:29

En dan komt nu het gedeelte waarin jij ons gaat vertellen waarom je dat vind...
Graag met onderbouwing, en enkele voorbeelden.

Het is zoo makkelijk om dit soort dingen te roepen.

Geef gewoon toe dat het een voetballer is die kleur geeft aan de Ereidivisie )in positieve zin'.

Jullie zouden hem nog gaan missen als hij weg is.

"je moet altijd zorgen dat je een keer meer scoort dan je tegenstander"

Zo simpel is het. Maakt niet uit hoe.

AZ was in de eerste helft beter, Ajax in de tweede. Een gelijkspel was op zijn plaats geweest, maar ben heel blij met deze 3 punten. Na de 1-0 leek het er eerder op dat Ajax er nog een zou maken dan dat het 2-0 zou worden. Zo onterecht is deze overwinning nou ook weer niet, AZ had gewoon moeten scoren in de eerste helft.

Wat was Vd.wiel vandaag geniaal die man heeft zicht echt goed ontwikkeld hij heeft de winnende doelpunt gemaakt hij weet wanneer hij er overheen moet gaan en weet ook precies wanneer hij de bal moet afgeven en wanneer die de 16 moet ingaan en verdedigend staat die zo goed hij wacht altijd eerst rustig af en dan komt gelijk met z'n felheid in de duel en wint ze duels ook vaak gewoon in 1 woord Geniaal !!!!

Mooie pot, de meeste kansen maar geen goals. Gaat een mooie 2de seizoenshelft worden.

Het is jammer dat er nooit voor een lichte overtreding in de 16 een vrije trap word gegeven (wat wel mag).

Er wordt vaak gezegd dat PSV saai voetbal speelt, maar Ajax kan er ook wat van. Al meerdere hele wedstrijden gezien en het spel is niet leuk om naar te kijken. Te veel matige spelers. AZ had zeker een punt verdiend. Denk dat Ajax nog aardig wat punten gaan verspelen als ze zo blijven spelen.

24 januari 2010 om 15:27

Jij hebt lang moeten wachten he op deze post...heeft de eerste seizoenshelft by far (!) het meest aantrekkelijke voetbal gespeeld van de eredivisie.

En wat nou te veel matige spelers....de meeste voetbalkenners zijn het er wel over eens dat ajax de beste selectie heeft van de eredivisie en dat ze derde staan meer het gevolg is van wisselvallig spelen dan iets anders. Ik vond het merendeel van de wedstrijden van twente en psv niet om aan te zien.

Heerlijke wedstrijd om te volgen. Spanning en spanning. Je voelde het gewoon overal in het stadion.
In de eerste helft was AZ licht de betere, in de tweede helft was Ajax sterker.
Een beetje pech voor AZ en een beetje geluk voor Ajax dat geef ik toe. Met die ballen op de lat ontsnap je een paar keer. Maarja een bal op de lat is geen doelpunt.
Ajax heeft terecht nipt gewonnen dankzij een mooie goal. Hopen op meer volgende week in de Kuip. Ik heb er nu al zin in! :D

verdiende overwinning denk ik.

In vindt het volkomen verdient dat Ajax thuis heeft gewonnen van Az.had Az de kansen maar moeten afmaken dan was een nederlaag niet nodig geweest.bovendien vondt ik AZ erg onsportief maarliefst 7 gele kaarten dan verdien je in mijn ogen sowieso al geen overwinning meer.hierbij trek ik Ajax niet voor want ik weet ook goed dat het spel van Ajax niet goed was en uiteraard beter moet.maar als een club onsportief is in het voetbal dan verdien je het om te verliezen.ik ben wel in ieder geval opgelucht dat Ajax de 3 punten heeft gepakt.en ik hoop dat ze met een beter spel Woensdag tegen NEC en zondag tegen Feyenoord de 3 punten kunnen pakken.ik moet wel een compliment geven aan Vermeer die Stekelenburg erg goed heeft vervangen maar om nu te zeggen dat Vermeer de eerste volgende wedstrijd in de basis moet staan dat vindt ik nou weer niet.maar evengoed is het fijn als je een goede reserve keeper achter de hand hebt.gelukkig kan Ajax volgende week weer over De Zeeuw en Marko Pantelic beschikken want ik denk dat Ajax deze 2 spelers toch wel gemist heeft.maar ja dat hebben we denk ik vandaag wel allemaal gezien.nogmaals hopelijk is het spel de volgende wedstrijden beter.

Gelukkig hebben we de 3 punten.
Het voelt best lekker om een keer op een Psv-achtige manier met 1-0 te winnen.
Op naar de volgende wedstrijd!

24 januari 2010 om 15:30

Dit is niet echt Psv-achtig. Psv wordt niet weggespeeld door Nec, Az of Utrecht, maar ze maken de wedstrijd gewoon kapot en scoren 2/3 keer.

Maar toch een fijne overwinning en de 3 puntjes zijn binnen, nu maar hopen dat psv punten laat liggen..

24 januari 2010 om 15:57

Dit jaar speelt PSV echt vanuit de controle en zijn ze ook beter. Maar de vorige jaren was de bezoekende middenmotor/subtopper vaak ook gelijkwaardig of beter, maar toch won Psv. Dit jaar is PSV echt goed. Ze spelen vanuit de rust en de controle en laten de tegenstander nooit in de wedstrijd komen, wetende dat ze altijd scoren.
Ontopic: Ik begrijp die negatieve reacties niet hoor ik vond het gewoon een heerlijke wedstrijd zeker door de spanning.
Ajax is vandaag ook niet weggespeeld, beide speelde aardig, niet top maar aardig. Soms was AZ even beter dan weer Ajax. 1-0 dat kan want Ajax was voor de goal gewoon scherper en vooral doelgerichter!

1 ding is zeker, als ze zo spelen thuis tegen twente maar vooral PSV verliezen ze beide partijen.

En zo is het Blackhawk! laat die mensen gewoon praten man besteed er eens niet zoveel aandacht aan dat is wat ze willen.

Zakelijke overwinning en aisatti speelde voor mijn doen wel goed hoor! maar siem de jong..... ik vind dat ze hem moeten verkopen hij voegt niks toe bij Ajax..

En Sulejmani niet ingevallen dat vond ik ook opvallend misschien heeft Jol toch het vertrouwen in die jongen verloren..

Snel deze wedstrijd vergeten, 3 punten zijn het belangrijkst. Maar wat waren er toch veel mensen vorige week die Eriksen zaten af te kraken, maar dan zie je Aissati vandaag weer spelen...wat een kneus van een voetballer. Ik weet niet wat die jongen allemaal doet bij Ajax op dit moment maar hij laat totaal niks meer zien. Beetje vage schoten van afstand die onmogelijk zijn, veel knullig balverlies. En Kennedy? gaat die zelf niet eens inzien dat hij gewoon weg moet bij Ajax, ze zaten vooraf bij eredivisielive alle spelers op te noemen die weg / verhuurd waren maar ik hoop toch dat hij daar ook snel bij komt. Greg speelde overigens wel lekker tegen Dembelé! Nog niet eens gesproken over de man van de wedstrijd, Kenneth Vermeer. Hij laat hier toch weer eens even zien dat hij een prima stand in voor Stekelenburg is, wat een reflexen heeft die man zeg. Hulde!

welke belgen speelden er mee en hoe goed speelden ze?

Daar komen we toch heel goed weg. Als je de gehele wedstrijd bekijkt zou een gelijkspel meer verdiend zijn. Gisteren waren er de reacties op Lodeiro. Ajax zou geen middenvelder kunnen gebruiken. Nou kijk naar vandaag en je ziet waarom er een middenvelder bij moest. De Jong en Aissati zijn gewoon niet goed genoeg voor Ajax. Snap eigenlijk ook niet waarom Gabri niet gewoon in de basis stond. En voor de mensen die zeggen 1-0 is degelijk en het is op de PSV manier. Psv lijkt bij die overwinningen wel meer gecontroleerd te spelen. Ajax speelde vandaag gewoon echt slecht. En idd op naar Feyenoord, maar k houd m'n hart vast.

Overigens een goede actie van Az en Ajax. Worden de shirtjes geveild?
En Maarten, gefeliciteerd!

Maarten Stekelenburg ontbrak omdat hij zondagochtend vader is geworden van een gezonde zoon: Sem

weer een 1 nul van ajax

Vrij loze titel voor dit stuk..ook al schiet je 100 ballen tegen de lat, hij zit er toch niet in. Zoveel uitgespeelde kansen had AZ niet, dus hoef je ook niet een anti-ajax stuk te schrijven. Ja, Ajax wint een keer zakelijk, dan ligt het nog niet aan de scheidsrechter of het ongeluk bij de tegenstander. Het is toch iedere week weer de "kwaliteit" die opponenten Twente en PSV op het veld afdwingt. Ik zie nu bij Groningen-twente dat Twente zoek gespeeld wordt, ben benieuwd wat straks de titel is als Twente toch weer de 3 punten steelt met een minimale 0-1...

ik snap niet dat sommige mensen zoveel haat hebben voor suarez. ik had graag gewild dat hij voor feyenoord had gespeeld mjaa dat is niet het geval.
hij is een voetballer pur sang, heeft een mentaliteit die weinig voetballers maar hebben, alles draait voor hem om het plezier van voetbal en om te winnen.

ik geniet iig nog zolang mogelijk van deze klasse voetballer, want voor je het weet is tie vertrokken, en zo'n speler zie je nie snel meer op de nederlandse velden.

Ajax wint een x met 1-0 hoor en de hel breekt los..
ik zie alleen maar mensen klagen dat ze maar met 1-0 winnen..
wat wil je dan??
dat ze winnen met een nulletje of 6 tegen Az..
ik zie PSV ook soms zakelijk met 1-0 winnen..
maar dan is het opeens zakelijk???..
maar als Ajax het doet dan is het opeens slecht??..
omdat het niet de wijze is hoe Ajax hoort te winnen ofzo??..
Laat Ajax een keer zo winnen..
Kampioen worden word moeilijk en om eerlijk te zijn zie ik het ook niet gebeuren..
hou liever op met die klaag reacties en richt je lekker op de je eigen clubbie..

on: gefeliciteerd met je zoon Stekelenburg..

24 januari 2010 om 15:41

Een dergelijke titel zoals aan dit stuk gegeven is alleen maar een voedingsmiddel voor zulke reacties..erg jammer dat de objevititeit te wensen overlaat bij VZ

Het enige wat discutabel is, is de overtreding van Vertonghen randje strafschopgebied, voor de rest had AZ de kansen moeten afmaken, doen ze (in mijn geval, gelukkig) niet. En de enige mooi opgezette aanval van Ajax wordt wel afgerond.

Vervolgens gaan zeggen dat de gele kaarten onterecht zijn, of dat de scheidsrechter in het voordeel van Ajax floot is van de gekke natuurlijk. Stijn Schaars maakte niet de meest doordachte overtreding op Aisatti, noem het onbezonnen, en Moreno die z'n frustratie afreageert op de enkels van Suárez. Ik denk dan, hou lekker je mond over de leiding van de wedstrijd en ga zeuren over je eigen spelers!

Voor de rest, hele rommelige wedstrijd, géén één team verdiende eigenlijk de overwinning. Wel ben ik blij dat Ajax een keer (!) zijn ballen heeft getoond en meeging in het fysieke spel.

24 januari 2010 om 15:48

Mooi opgezette aanval van Ajax? Dat was gewoon een counter na een ongekende ziekenhuisbal door het midden van AZ. Ajax heeft voetballend juist erg weinig kansen gehad.

24 januari 2010 om 20:58

En de enige mooi opgezette aanval van Ajax wordt wel afgerond.

Grappig dat veel mensen refereren naar de 2 ballen op de lat van AZ. Men moet zich wel bedenken dat beide keren de bal zeer zwak door een Ajax speler over de grond werden gespeeld, dwars door het centrum. Dit had niets met voetballende klasse te maken.

Het was weliswaar een aantrekkelijk duel.

Lees hierboven een vieze Psv-overwinning. PSV komt daar al jaren heel ver mee dus misschien is dit wel de manier. Heb me aan het begin van de middag nogal negatief uitgelaten over de winstkansen van Ajax vandaag, moet ik dus terugnemen. Wat ik daarbij dus niet terugneem is het feit dat ik vind dat Jol een beetje op van Basten begint te lijken. Okee hij kon misschien niet veel anders dan dit middenveld volzetten met kleine mannen zonder spierballen. Maar elke normaal denkende trainer had toch echt gestart met Gabri. Dan mag de man ritme missen maar de man knokt altijd. Dat heeft Ajax nodig, knokker. De wissel Rommedahl Kennedy is me ook een raadsel, zet Mickey daar dan neer. Verder goede drie punten niks op af te dingen. Maarten en vrouw, van harte met de geboorte van jullie zoon.

Net terug uit het stadion! Spannende wedstrijd maar waar Ajax mazzel had met de lat had Az mazzel met dat ze geen rood kregen. Ze hadden zeker nog 5x extra geel kunnen hebben, bijvoorbeeld Schaars en Dembele!

We missen echt de Zeeuw en als wij niet direct scoren raken we in paniek. Geen enkele ajax speler naast Suarez is rustig wanneer hij aan de bal is. De Zeeuw en Pantelic zijn dit wel, dus ik hoop dat die snel terug zijn. Naast die schoten op de lat en een vrijetrap is Az overigens geen één keer gevaarlijk geweest.

De grensrechter die aan onze kant zat was overigens echt heel erg slecht!

Na de 1-0 controlleerde ajax de wedstrijd en speelden ze echt 10 keer zo goed. Toen had ik Emanuelson, Aissatie en Anita opeens niet meer de bal zien verspelen!

had A Z pech? Of had Ajax geluk?
A Z Creerde de meeste kansen, maar verwerkte ze niet tot doelpunten. Dit kwam ook mede doordat Vermeer weer een paar beste reddingen maakte.
Ajax voetbalde echt heel slecht, maar scoort wel en wint hiermee de wedstrijd. Dat is voetbal.
Verdiend is nooit aan de orde in het voetbal dus gaat hier ook niet op.
Gewoon 3 punten voor voor Ajax hoe slecht het ook was....
Nu maar niet meer allemaal over P S V gaan zeuren, het gaat om de punten en niet hoe je ze haalt, maar dat je ze haalt!!!!

Wat een rare titel en inleiding van het artikel. Ik ben natuurlijk niet objectief als ajacied, maar zo erg was het verschil in kwaliteit ook weer niet vandaag. AZ had meer balbezit het grootste deel van de wedstrijd, maar creerde weinig. Ajax had af en toe ook een grote kans. Die twee ballen op de lat waren zondagsschoten die er nooit in mogen gaan, één werd van richting veranderd. De kans voor Ari uit die rebound, oké die was echt belachelijk groot, maar Ajax heeft ook een aantal, iets minder grote kansen laten liggen, zoals via Suarez.
Gelijkspel had ik verdiend gevonden, maar gelukkig scoort Ajax wel, uit een prachtige aanval ook.

AZ speelde trouwens lekker grof, er werd een paar keer flink doorgegleden met de noppen naar voren richting de enkels van ajacieden. Schaars bijvoorbeeld. Gele kaarten waren terecht dus. Alleen had AZ één keer een vrije trap moeten hebben bij die actie van Vertonghen, die duidelijk te laat was.

24 januari 2010 om 16:05

correctie @leidsehood over balbezit (bron: sportweek)

Ajax-- Az
Balbezit (eerste helft) 49%--51% 
Balbezit (tweede helft) 53%--47% 
Balbezit (einde wedstrijd) 51%--49%

24 januari 2010 om 16:30

Balbezit is onbelangrijk. Vorig jaar had AZ vaak genoeg minder balbezit over de hele wedstrijd, maar won wel.

24 januari 2010 om 20:19

@outoffthebox ben ik met je eens, ik wil hier ook niet zeggen dat Ajax de bovenliggende partij was. Ik corrigeer alleen maar een fout uitgangspunt door feiten

op basis van het onsportieve spel van az zeker wel verdient om te winnen.
als ajax zo smerig zou voetballen als az vandaag was er allang een rode kaart gevallen, de scheids hield az in de wedstrijd door geen rode kaart te geven.

24 januari 2010 om 16:54

wat is er nou zo smerig aan, voetballers moeten minder watjes zijn en meer kerel, om elk klein duuwtje vallen ze al... voetbal mag best pittig zijn... deze wedstrijd was totaal geen rode kaart waardig.. wel raar dat de voetballers mord en brand schreewen en na een paar seconde behandeling weer vrolijk rond lopen, deze spelers moeten ze maar eens bestraffen, als je echt zo'n pijn hebt is dat niet over met een beetje water. spelrs van az speelde tenmiste als een beetje kerel doe niet bang waren, ajax heeft een goal gemaakt en dus gewoon gewonnen , verder moet iedereen niet zo zeuren.

Tsja, als je die kansen niet afmaakt, gaan ze er aan andere kant in.
AZ hielp als het ware Ajax in het zadel.
Voortaan een bezoek in de Arena schriftelijk afdoen.

AZ verdiende op zijn minst een punt. Ajax was weer niet om aan te zien.
Echt weer lucky Ajax met 1-0 winnen.

24 januari 2010 om 17:13

hoeveel hadden ze dan moeten winnen? lucky ajax of unlucky az, zit een verschil in he. weinig voetbalkennis heb je.

24 januari 2010 om 17:37

Jij hebt helemaal geen voetbalkennis.
Gelijk spel dus.

Ik heb nu grootste deel van al het commentaar gezien en ik verwonder me er vooral over dat mensen dit een zakelijke overwinning noemen. Dat was het ab-so-luut niet. Zakelijk is: goed verdedigen, rustig aanvallen en daar je kans afwachten en afmaken, niet teveel kracht verspillen. 3 dingen die Ajax vandaag totaal niet heeft gedaan. Het was een hele open en aanvallende wedstrijd, wel slecht, maar heel vermakelijk. Gebeurde voortdurend wat.
Maakt verder niet uit, hoe je het noemt, maar dat zo'n wedstrijd met een wedstrijd van PSV wordt vergeleken is rond belachelijk. Ajax controleerde de wedstrijd niet (ik vond ze wel beter, ook 1e helft, maar ik zat in de Arena, dus dan is objectiviteit lastig) zoals PSV dat vaak doet. Zulke wedstrijden bij PSV (de echte zakelijke wedstrijden) worden 9 van de 10 keer gewonnen (en de 10e keer is het 0-0), omdat de tegenstander niet gaat scoren en jij uiteindelijk je kans afmaakt. Wedstrijden zoals Ajax vandaag win je maximaal 5 van de 10 keer, omdat je gewoon allebei veel kansen krijgt, je krijgt als je zo speelt vanzelf doelpunten tegen.

Verder vinden sommige mensen dat AZ teveel gele kaarten kreeg. Sommige vinden allen terecht, ik vind dat AZ telkens overtredingen maakte als Ajax aan het aanvallen was. Het waren er echt heel veel. Die hands van Lens was zwaar bestraft, maar er zijn denk ik nog minstens 5 momenten dat er gewoon geel gegeven had kunnen worden, omdat ze een speler die er langsloopt gewoon onderuit trekken oid.

Uiteindelijk hoor ik hier (bijna) iedereen zeggen dat AZ beter was, ik vond het wel meevallen, wel iets betere kansen, maar ik vond Ajax dreigender.

24 januari 2010 om 17:14

Hiddek,

Ik ben met je eens dat zakelijk iets heel anders is. Bij een zakelijke overwinning heb je de controle over de wedstrijd, je spant je niet bovenmatig in, en na een 1-0 voorsprong gaat de tent op slot en loop je eventueel uit naar 2- of 3-0.

Hoe anders was het vandaag. Ajax had geen moment de controle, en had het aan een uitstekende Vermeer en het nodige geluk te danken dat AZ niet na een uur spelen op voorsprong stond. De eerste helft was zelfs erbarmelijk: de enige lijn in het Ajax-spel die ik kon ontdekken was de zijlijn, daar werden ballen blind naartoe gerost wanneer de verdedigers het weer eens niet wisten. Dat soort ballen kwamen soms per toeval bij Suarez terecht, en dan wordt het inderdaad nog wel eens dreigend. Die vermeende dreiging van Ajax was dan ook volledig aan hem te danken, verder was het bar en boos. Maar het gaat mij veel te ver om op basis daarvan de zege verdiend te noemen. Ajax parasiteert op de bevliegingen van de Uruguayaan, maar wat betreft combinatiespel was AZ heer en meester het eerste uur.

Na de onverdiende 1-0 ging Ajax iets makkelijker spelen, waarschijnlijk in het zadel geholpen door de voorsprong. Hieruit bleek de labiele mentale weerbaarheid van AZ, na een tegenslag kan het zich niet meer oprichten. Hetzelfde gebeurde eerder dit seizoen in Alkmaar.

Dit zijn zeker geen 5 uit 10 overwinningen, hooguit 2 of 3 uit 10. Ajax heeft echt meer gekregen dan waar het aanspraak op maakte, maar de tribunes vertekenen inderdaad soms. Dit werd overigens bevestigd door de Espn commentator, overigens heerlijk om zo’n wedstrijd eens met objectief commentaar via een buitenlandse zender te bekijken.

Tot slot wat betreft de kaarten: eerder zei ik dat Kuipers ze makkelijk gaf aan AZ. Laat ik dat iets nuanceren; de meeste kaarten waren terecht (zeker 5 van de 7), maar voor Ajax overtredingen hanteerde hij niet dezelfde strafmaat. De handsbal van Vertonghen verdiende ook geel, en zijn overtreding tegen Ari ook. Het was geen strafschop, maar wel een vrije trap en geel in mijn ogen. Typerend was dat Kuipers er niet eens voor floot. Hetzelfde geldt voor de manier waarop Suarez Romero torpedeerde, door het lichaam erin te draaien en totaal niet naar de bal te kijken. Kuipers gaf Ajax nota bene gewoon de corner. Maar daar staat tegenover dat Moisander ontsnapte aan een tweede gele kaart na rust. De overtreding van Schaars vond ik een twijfelgeval, maar eerder geel dan rood. De actie van Moreno tegen Suarez was zeker geen rood. Doordat Suarez veel theater maakt bij elk lichamelijk contact lijkt het heel wat, maar de beelden bevestigen keer op keer dat er vaak weinig aan de hand is.

Maar nogmaals, van invloed op de wedstrijd was het optreden van Kuipers niet. De enige wie AZ kan verwijten dat het hier niet met 1 of 3 punten naar huis ging is zichzelf.

Wat een lol om al de reacties te lezen...

Tussen zakelijk winnen of met de hakken over de sloot winnen zit een heel groot verschil.
PSV maakt een wedstrijd dood van dat vermogen kunnen ze bij Ajax alleen maar over dromen dat ze dat ooit kunnen.

24 januari 2010 om 16:55

Jouw reactie kunnen we ook daarbij pleuren.

Als ajax 1-0 wint is het lucky ajax en met hakken over de sloot. Als PSV het doet is het zakelijk en beschikt men over vermogen. Toen Twente in de laatste minuten de 1-0 winst binnensleepte was het klasse en kwaliteit. Over haat, afgunst en onzin gesproken. Het is moeilijk he om een wedstrijd objectief te bekijken he?

On:
Qua spel heeft Ajax een belabberde pot laten zien en gezien het spelbeeld was een gelijkspel wel terecht geweest. Dit soort overwinningen daarintegen zijn belangrijk en goed voor het moraal van het team. Hopelijk kunnen ze stijgende lijn hieruit doortrekken.

Grappig al die Ajaxhaters hier.

Geheel terechte overwinning, tsja, 2 ballen op de lat van kaaz, maar dan moeten ze maar wat naar beneden richten hahaha.
En dat van de scheids, flikker toch een eind op man, die floot prima (je kan zelfs nog vinden dat hij te soft floot!).

PS: wat zijn die moisander en die moreno een stelletje schoppers, slechte verliezers, hier op vz en op het veld.

Denk een terechte uitslag. Az miste de scherpte en maakte de kansen niet af. Iets was Ajax dus wel deed. Ook stuk voor stuk terechte gele kaarten. En wat een vieze overtreding op Suarez, oei oei kun je ook rood voor geven natuurlijk.
Ajax, van harte met de 3 punten!

24 januari 2010 om 17:03

De 7 bgele kaarten waren meer dan terecht, sterker nog Schaars en Moreno hadden ook gewoon rood kunnen krijgen. De handsbal van Lens was ook gewoon geel, je weet dat dat niet mag. Dus leg je eens uit wat je bedoelt met de arbitrage??!!!

Ik word een beetje moe van dat als een Ajax supporter zeurt over de scheids alle tegenstanders reageren met altijd de schuld geven aan de arbitrage enzo, en als Ajax zijn tegenstander 7 gele kaarten krijgt ligt het weer aan het feit dat de arbitrage slecht was. Leg je eens uit!!!!?????

De eerste 25 minuten waren voor Az, daarna kwam Ajax goed in de wedstrijd het laatse kwartier was voor Ajax. De vrije trap van Schaars was mooi genomen maar was geen vrije trap. Na de rust was Az de eerste 10 minuten beter, daarna was Ajax de betere. Het spel kon alle kanten op, het spel golfde vooral voor rust op en neer. Het laatste half uur kon Az geen vuist meer maken.

Gelijkspel was verdiend geweest, maar de meest gelukkige heeft gewonnen vandaag. Ik vond het een leuke wedstrijd met strijd,passie en kansen. Een leuk duel op te kijken.,

24 januari 2010 om 17:12

Ik had Ajax graag zien verliezen, maar alle kaarten waren gewoon harstikke terecht.

Daarnaast denk ik dat AZ misschien een puntje had verdiend, maar ach, laat Ajax ook een keer winne met de door hun zo gehate 1-0.

AZ vertoonde af en toe weer wat glimpen van het kampioensteam van vorig seizoen.
Dat Ajax vooral in de eerste helft de mindere was van AZ, lag aan bezetting van het middenveld; bij Ajax was het gemis van De Zeeuw en Enoh erg voelbaar en men heeft - letterlijk - geen brede bank.
In de tweede helft zat Ajax er als team feller op en dat resulteerde uiteindelijk in de winnende treffer.
Wat betreft de overtredingen: een zakelijke overwinning voor Az;-)

Als AZ supporter moet ik helaas de Ajaxieden weer feliciteren. Ik denk dat de overwinning ook wel terrecht was. Aanvallend was het bij AZ veel te slordig.
Ik lees dat de ajaxiden zich nogal ergeren aan het stevige spel van AZ. Als AZ -er erger ik me dood aan de acceptatie van het gedrag van Suarez. De man speelt het slim, maar wat een theater, en de scheids gaat er volledig in mee. Ik vind dat dat theater van de voetbalvelden moet worden verbannen. Het is zo verschrikkelijk onsportief. Helaas wordt hier helemaal niets aan gedaan.

Vervelende en niet echt objectieve schrijfstijl van dit artikel in mijn ogen.

Ik vond Ajax wel aardig spelen, er zat in ieder geval meer pit in dan vorige week tegen nac. Daarbij mag ook worden gezegd dat Ajax goed heeft verdedigd en dat verdient ook een compliment...

En die Schaars, wat een geniep is dat zeg :s

Er is weer een leuke discussie over de scheids gaande, wat betreft overtredingen enzo moet ik toch melden dat bijna alle gele kaarten terecht waren. De enige waar ik het niet mee eens was dat was die van Dembele, die speelde toch echt de bal en dat kind van een Anita ging gewoon liggen. Schaars had eventueel rood kunnen krijgen, echter heb ik nog iets gezien wat ik tot nu toe nog niet gelezen heb. Dat is het haken/natrappen van Van der Wiel in de 90ste minuut op Dembele. Dembele zette hem op het verkeerde been en hij stak express zijn been op kniehoogte naar achteren waarbij hij de knie toch pittig raakte. Was lastig te constateren voor de scheids omdat er nog een Ajacied liep dus het zij hem vergeven. Echter heb ik Leonardo voor een vergelijkbaar vergrijp gister rood zien krijgen en ook een Vleminx tegen Twente toen hij zijn poot naar achteren stak... Dat iedereen roept voor een rode kaart van Moreno ben ik het totaal niet mee eens, hij ving Suarez op en dat is niet meer dan geel op die positie. Moisander had misschien zijn tweede gele kaart verdiend maar de scheids vond het niets. Moet overigens wel zeggen dat de meeste overtredingen van AZ puur op felheid waren, op het einde werd het pas irritatie. Men zat er bovenop en dan wil het wel eens dat je te laat ben en een overtreding maakt. Niets ernstigs lijkt mij, of jullie wel? Vind dus de conclusie van onsportief gedrag wat overdreven. Vond het wel jammer dat die overtreding op Ari niet bestraft werd, heb niet goed kunnen zien of het nu een pingel was of niet maar laten we het houden op een vrije trap en ook de overtreding van Suarez op Romero werd niet bestraft. Je zag gewoon dat hij totaal geen intentie had om de bal te koppen maar alleen het duel met de keeper aanging om hem goed te raken, maar Ajax kreeg gewoon de daarop volgende corner... Erg apart wat dat betreft.

Over het wedstrijdbeeld, AZ speelde in de eerste helft redelijk goed, ben nog steeds niet onder de indruk van het systeem waarbij Mounir en Moussa van de kanten komen, om de een of andere reden kunnen ze maar geen gaten vinden vanaf die positie. Of dit dus wel de juiste speelwijze is weet ik niet, je zou toch zeggen na de winterstop dat ze het systeem nu moeten beheersen... AZ had echter wel moeten scoren, vooral Ari zijn kopbal had er gewoon in gemoeten. Daarvoor is hij op papier de echte killer en hoort hij dit soort kansen te maken. De bal van Mounir op de lat was jammer maar kon er eigenlijk niet in, wat dat betreft had Dembele na de 1-0 een betere kans.

Oja, iedereen die vond dat Ajax de wedstrijd goed uitgespeeld heeft mag toch nog wel een tweede keer nadenken, als ze dit namelijk gedaan hadden dan waren ze verder uitgelopen. Door de voorsprong kregen ze meer grip op het middenveld maar elke aanval liep haast vast terwijl er voldoende ruimte was.

Vond Ajax trouwens wel goed counteren in de eerste helft, ze kwamer er snel en met veel mensen uit. Overigens was de 1-0 ook een mooie counter. Slordig balverlies en direct omschakelen van Van der Wiel door Suarez op te zoeken voor een 1-2.

Ik kan dus niet anders concluderen dan dat AZ terecht verloren heeft.

24 januari 2010 om 21:51

@hanzz, die actie van VD Wiel heb ik niet gezien. Die actie van Moreno was geen rode kaart. Maar die actie van Schaars op Aissati was volgens het boekje wel keihard rood. Maar in de praktijk wordt ie zelden of nooit gegeven door scheidsrechters.

Maar Advocaat maakt zichzelf volkomen belachelijk met zijn gezeur tegen de scheidsrechter, want iedere gele kaart van al die 7 kaarten was volkomen terecht. Daar zat echt geen klassejustitie bij.

24 januari 2010 om 17:46

Jij wil vertonghen dus geen goede sterke man noemen? En anita erin laten staan doe dan vertonghen op links en anita weg.

Wat zitten er een aantal mensen te zeuren dat dit een zakelijke overwinning was? Dit was alles behalve zakelijk! Een zakelijke overwinning is de wedstrijd controleren en loeren op die ene kans en die dan afmaken. Dat was deze wedstrijd absoluut niet. Ajax heeft de wedstrijd nauwelijks kunnen controleren en AZ maar een klein deel in de eerste helft. Dit was een wedstrijd die beide kanten op kon, zowel Ajax als AZ hebben kansen en mogelijkheden gehad, Ajax benut er één, AZ nul. Dat is het verhaal. Maar absoluut niet zakelijk gespeeld, in tegendeel zelfs!

Mijn ploeg heeft gezien de gehele wedstrijd teveel gekregen, daar ben ik heel eerlijk in. Met name de eerste helft speelde AZ gewoon beter, af en toe speelden ze ons zoek, de tweede helft tot aan de goal ook. Die goal van Ajax, die redelijk uit de lucht kwam vallen, was het breekpunt. Heeft natuurlijk ook te maken met individuele klasse (VD Wiel die uitstekend onderschept, Suarez met een briljante steekpass, VD Wiel die cool binnen schiet), maar toch, een gelijkspel was verdiender geweest.

HET moment van de wedstrijd was die redding van Vermeer, mijn hemel, wat een wereldredding, Stekelenburg had zo'n bal nooit gehad, die is niet zo atletisch als Kenneth. Kenneth bedankt, je hebt misschien wel ons seizoen gered, want deze punten kunnen net het verschil maken tussen nr 2 en nr 3 eindigen.

AZ heeft een uiitstekende ploeg en staat veel te laag. Ik ben minder bang voor Twente dan voor AZ. Spelers als Dembele, El Hamdoui en Schaars zijn absolute toppers.

Op voetbalzone wordt door de heren reporters helaas vaak gesproken over een zakelijk of koelbloedig PSV en over een niet overtuigend en zwijnend Ajax. Maar dat terzijde.

Ik denk dat ik de formatie voor Ajax in handen heb, nu hopen dat Jol een blik werpt op voetbalzone.

Mijn complimenten aan Lindgren. Wat heeft die man zich teruggeknokt. Oerbie was, is en blijft een drama. En Anita....tsja...vechtertje...maar moet er niet aan denken straks tegen Juventus.

Vorige week droomde het legioen nog massaal volgende week over Ajax heen te gaan....nu kan het volgende week zo maar 8 punten zijn:-) ...wat een zondag.

Stekelenburg
vd Wiel
Ailderweirld
Lindgren
Jan/ Atouba
Demy
Gabri
Rommedahl
Lodeiro
Suarez
Pantalic
25 januari 2010 om 12:26

omdat psv vaak wel de bovenliggende partij is en dan door het benutten van een enkele kans zakelijk danwel koelbloedig wint. ajax daarentegen was gisteren uitermate zwak en heeft gezwijnd doordat az de kansen niet benutte

2 dingen vond ik heel mooi vandaag..

dat Ajax en AZ samen met giro 555 speelde..
dat vind ik een heel mooi gebaar..

en dat Stekelenburg vader is geworden..
gefeliciteerd en veel geluk!..

AZ stuit op de lat , vermeer en arbiter kuiper. De Knvb moet toch is proberen te zorgen dat de trad. top 3 niet zo vaak de arbitrage mee heeft. Wel zo eerlijk. Op deze manier maken ze ploegen als AZ en Twente het bijna onmogelijk om aansluiting of meer te vinden bij de trad. top 3

24 januari 2010 om 17:43

1. De kaarten waren gewoon stuk voor stuk terecht.
2. Waar haal je het vandaan dat PSV (geen penalty gekregen dinsdag na duw in de rug van Lazovic) of Feyenoord (kijk vandaag) zo vaak de arbitrage meehebben?
3. Noem eens een paar wedstrijden waarin AZ of Twente de arbitrage tegenhebben....

24 januari 2010 om 18:07

Tegen de trad. top 3 heeft az en twente bijna altijd de arbitrage zwaar tegen.
Az heeft al jaren uit bij ajax de scheids op een meer dan schandalige manier tegen( 20! min. blesuretijd ipv de gegeven 12! bv). het zelfde geld bv voor twente uit tegen feyenoord. jaar in , jaar uit.
Ajax dreigt ook publieke met het kapot maken van een arbiter's carriere wanneer hij per ongeluk in het nadeel zal fluiten. Ajax gebruikt hun media als een instrument. Dit moet de Knvb keihard aanpakken, voor een eerlijke com. Dit gebeurt in engeland ook. Doe je dit niet dan zullen arbiters door de druk van de landelijke media geen fouten durven te maken tegen de grote clubs en fluiten ze hierdoor constant in het voodeel van de trad. top 3. We leven in 2010 en hier moet een eind aan komen.

handsballen van ajax worden niet meer bestraft, bij AZ sneeuwt het kaarten.. niet normaal

Ondanks dat had AZ alsnog moeten winnen gezien de enorme kansen.
Ajax viel erg tegen...

Wat een héérlijke wedstrijd. Niet zozeer omdat Ajax veel kansen creëerde en dat er 90 minuten lang goed gevoetbald werd, maar meer omdat het zo lekker is om onterecht met 1-0 te winnen.

Begin was uiterst nerveus van Ajax, slordig spel, niet veel kansen. AZ was heel dichtbij, maar gelukkig is Kenneth altijd scherp als hij de eerste doelman moet vervangen. Ook nu weer, uitstekend gekeept. Naast Vermeer speelde Vertonghen en Aissati best redelijk.
Na rust werd er echt beter gespeeld door Ajax, kwamen geleidelijk meer kansen. AZ speelde wel erg grof met een aantal domme gele kaarten (zie Lens). Advocaat zag het anders en werd lachend uitgezwaaid. #lol

Overigens heel typerend dat vorig jaar het Az-vak helemaal vol zat, maar nu konden ze niet eens een half-uitvak vullen! Niet bedoelt als provocatie, maar het viel me wel op

Waarom zou jij piepen...je cluppie krijgt alles mee......maar als een ingooi aan de tegenpartij gegeven wordt....oei oei oei....dan is de wereld te klein.....dan staan de spelers van ajax een pot te mekkeren bij de scheids....maar ja dat mag natuurlijk allemaal.....dat krijg je ervan als je altijd bevoordeelt wordt...dan zie je de dingen niet scherp meer....net zo min als de arbitrage.

24 januari 2010 om 18:33

Kan me haast niet voorstellen dat jij al 40 jaar het Nederlandse voetbal volgt, omdat je ontzettend kortzichtig bent.
Ga lekker posten in topics over je eigen club, want je posts zijn een "beetje" inhoudsloos.

Ontopic:

Geen zakelijke overwinning, gewoon één keer een goede aanval/counter. En voor de rest was het gewoon een pruts wedstrijd van beide kanten. De gelukkigste heeft gewonnen.

Ik word niet goed van de mensen die een 1-0 overwinning van Ajax geluk vinden en als Twente en PSV wedstrijden met 1-0 winnen is het opeens een kwaliteit! Ajax was vandaag zeker niet de betere ploeg en wint toch met 1-0 dus dat is dan toch ook een kwaliteit ipv geluk. En AZ was vandaag de gelukkige dat ze de wedstrijd niet met 8 man zijn geeindigd zit geen greintje voetbal in dat AZ enigste wat ze kunnen is schoppen. Zielig ploegje dat AZ.

24 januari 2010 om 19:14

Lucky ajax weer......

24 januari 2010 om 22:15

jammer deze reactie, het enige wat ze kunnen in schoppen..

sorry hoor, maar het voetbal werd vandaag bepaald door AZ, ik ben in het stadion geweest, maar het voetbal wat ajax op de mat legde was werkelijk te treurig voor woorden. Eigenlijk geen 1 kans!!!

Verder heeft AZ een paar domme gele kaarten gepakt, eens, zie bijv. Lens.
Aan de andere kant, dembele haalde een speler neer, maar Elhamdaoui was daar voorafgaand tot 3 keer!!!!!!!! toe doorgebroken en weer vastgehouden en kreeg niet eens een vrije trap mee!!

thuisfluiter was dus weer erg aanwezig. om maar niet te praten over de niet bestrafte handsballen van ajax (lens meteen geel hiervoor)

geweldig dit we lopen in en uit op de concurenten . en zoals de psv supportes altijd zeggen een zeer zakelijke overwinning.

24 januari 2010 om 18:25

Nee een zakelijke overwinning is als je er zelf 1 in prikt en daarna de wedstrijd controleerd en uitspeelt.
En daar konden we vanmiddag in de arena niet van spreken.

ik heb die wedstrijd gezien en ik vond het een lompe wedstrijd aan de kant van az.
vooral die actie van moreno op suarez had rood moeten zijn maar moreno kreeg slechts geel.

ajax
vermeer 9
van der wiel 8
alderweireld 6
vertonghen 8
anita 7
lindgren 6
gabri 7
aisatti 6
de jong 7
rommedahl 7
kennedy 6
suarez 9
emanuelson 8

az
romero 6
jaliens 6
moisander 6
moreno 5
poulsen 7
elm 6
mendes da silva 7
martens 7
schaars 6
jonathas 5
ari 5
dembele 7
lens 6
el hamdoui 7

hier de opstelling van de wedstrijd.

vermeer
van der wiel
moisander
vertonghen
anita
mendes
gabri
de jong
dembele
suarez
emanuelson
24 januari 2010 om 19:10

Dames en heren, tot zover de persoonlijke cijfers. Hierbij mijn cijfers:

Ajax 4
AZ 7

Az had dit vandaag gewoon moeten winnen. Het geluk was duidelijk aan amsterdamse zijde helaas.

24 januari 2010 om 19:23

Hierbij mijn cijfers:
Ajax 7
Az 6

Ook nog om de dag af te maken
Twente 3
Groningen 8

Kom op, word volwassen.

24 januari 2010 om 20:33

Goal 333 jij weet ook niet waarover je praat. Je vond het een lompe wedstrijd maar strooit toch met 7, 8en en 9ens. Emanuelson een 8? Suarez speelde niet slecht, maar een 9 krijg je pas van mij als je weergaloos speelde. Aniat een 7 hahaha, die werdt constant overlopen door Dembele. Alderweireld maar een 6? Ik vond juist Verthongen en Alderweireld juist een van de lichtpuntjes.

24 januari 2010 om 20:36

Emanuelson een 8? Die man was het slechtste van het hele veld...
Die 9 voor Suarez is ook overdreven.

24 januari 2010 om 19:25

mag ik dan vragen welke wedstrijd jij hebt gezien vanmiddag? ajax een 4 ajax was gelijk aan AZ en het was van beiden niet best maar dat je AZ een 7 durft te geven verbaast me oof geef je ze voor elke gele kaart een punt. AZ kan totaal niet voetballen en schopte maar op alles wat rondliep in het rood en wit vind AZ maar een zielig en slap aftreksel van wat ze vorig seizoen waren

Ach, je hoeft geen alzheimer te hebben om te zijn vergeten wanneer ajax voor het laatst iets aansprekends heeft gepresteerd. Kan me de euforie van de gemiddelde ajax-fan hier op het forum dus wel voorstellen.

Laat ik beginnen met zeggen dat ik Az-er ben.

1. Az had een penatly moeten krijgen, hij was er 100 binnen.
2. Moreno had rood moeten krijgen, schandalige overtreding.

Gezien het spelbeeld had Az moeten winnen, 2 ballen op de lat waarbij Ari bij een rebound gewoon de andere hoek in had moeten koppen maar dat is een snelle beslissing die hij moet nemen.
Ik hoop alleen dat de scheidsrechters even meer naar Vertongen gaan kijken, want die komt na een overtreding af en toe aanlopen als een wilde buffel terwijl hij zelf ook niet ziek is van een schop uitdelen.
Af en toe word er een schop uitgedeeld die niet kan, maar als je het zelf ook doet reageer dan niet zo achterlijk.

24 januari 2010 om 21:53

@jur74, hoe kun je nu beweren dat ie erbinnen was ? Hij was er keihard buiten. Het was een overtreding, geef ik toe, maar in de herhaling zag je duidelijk dat ie erbuiten was.

Na vanmiddag de wedstrijd in spanning gekeken te hebben. Nu op me gemak de samenvatting op basis waarvan je trouwens geen oordeel kan vellen over deze wedstrijd. Conclusie: az had veldoverwicht en speelde iets beter de 1e helft. Maar ajax kwam de 2e helft terug, kansenverhouding nagenoeg gelijk. De wedstrijd was in ongeveer in evenwicht. Het valt me tegen van advocaat dat hij over de scheids begint, alle kaarten waren terecht die hij gaf, sterker nog az mazzelde dat ze geen rood kregen. Elke objectief oordelend mens komt tot dezelfde conclusie. Dat veel mensen anders denken, geeft maar weer aan wat gemiddeld iq hier op deze site is.

Nou, makkelijk ging het vandaag zeker niet. AZ was lang de bovenliggende partij. Ik denk ook dat ze vandaag op zich wel punt verdiend hadden, ze werden niet overklast door Ajax.
Verder wel een schandalige overtreding van Schaars, dat die geen rood heeft gekregen vind ik onbegrijpelijk. En voor Moreno geldt eigenlijk hetzelfde, hij had totaal niet de intentie om de bal te spelen.

De drie punten zijn in ieder geval binnen, nu eindeiljk een keer ingelopen op Twente, maar ik ben absoluut niet te spreken op de manier waarop er vandaag gewonnen is.
Vermeer maakte de redding van zijn leven, die heel belangrijk was.
Nu op naar volgende week.

Lucky Ajax?

Zo pakken Twente en psv ook (bijna) altijd punten, Nipt winnen, niet altijd de betere partij en dan de slechte pot 'zakelijk winnen' noemen...

Snap jij het nog?

Mensen die lucky Ajax roepen moeten zich beseffen dat dit de eerste lucky overwinning is van Ajax dit seizoen. Voor de rest zit er geen enkel gestolen punt bij, sterker nog, thuis tegen Sparta had het 4-0 moeten zijn en tegen PSV uit zijn we flink genaaid door de scheidsrechter (hoewel PSV wel beter speelde, maar toch). Dus staat Ajax nog steeds waar het hoort te staan.

AZ moet zich het volgende afvragen, waarbij ik ruiterlijk toegeef (heb ik al eerder gedaan) dat Ajax met 3 punten teveel heeft gekregen hoor, maar goed, AZ moet zich dus het volgende afvragen.

Tegen PSV uit hebben ze de wedstrijd onder controle, zijn ze gelijkwaardig, maar ze verliezen met 1-0. Tegen F'noord uit voor de beker zijn ze beter, maar ze missen ontzettend veel kansen, en ze verliezen met 1-0. Nu spelen ze beter dan Ajax, missen grote kansen en verliezen weer met 1-0.

Een beetje zelfreflectie bij AZ zou dus geen kwaad kunnen. Er ontbreekt blijkbaar toch iets, een bepaalde meedogenloosheid misschien ?

Verder hebben we vandaag kunnen zien dat, als je De Zeeuw en Enoh tegelijk weghaalt bij Ajax, en Ajax mist ook nog eens zijn aanspeelpunt (pantelic) waar Suarez omheen kan spelen, Ajax ineens wel heel veel minder sterk is. Waarbij ik overigens wel moet toegeven dat ik vandaag voor het eerst heb gezien wat sommige mensen in Siem de Jong zien want hij speelde een goede wedstrijd, maar het is toch geen De Zeeuw. En Lindgren is geen Enoh, met name in thuiswedstrijden is Enoh's balafpakkend vermogen van groot belang.

24 januari 2010 om 22:40

Cyprioot,

Hier moet ik je toch corrigeren, tegen PSV had AZ eerder dit seizoen echt niks te vertellen. Door een wonder bleef het zo lang 0-0, maar PSV heerste toch wel duidelijk. Alleen al het enorme verschil in doelkansen en -pogingen onderschrijft dit verhaal.

Dat Ajax in Eindhoven is genaaid daar ben ik het ook nog steeds niet mee eens. Ik kan zo voor beide partijen 5 beslissingen opnoemen die nadelig waren, alleen omdat Jol het nodig vond om de afgelopen 3 maanden in zo'n beetje elk interview hierop terug te komen ga je er blijkbaar nog in geloven ook.

Dat er bij AZ iets ontbreekt ben ik wel met je eens: besluitvaardigheid rond de zestienmeter van de tegenstander, en mentale weerbaarheid. Heeft AZ eigenlijk al een keer een achterstand omgebogen dit seizoen? Want het lijkt wel dat ze, zodra ze achter komen, een verloren wedstrijd spelen.

25 januari 2010 om 12:21

@johan78, inderdaad had PSV op voorsprong moeten staan, maar als ik het goed begreep (en eerlijk gezegd heb ik de wedstrijd niet gezien maar gelukkig hebben we objectieve nieuwsbronnen) was de PSV storm aan het luwen en leek de wedstrijd op 0-0 te eindigen, tot die domme kaart van El H waardoor er een man meer situatie ontstond.

En die discussie over Psv-ajax heb ik nu al te vaak gevoerd met jou, dus ik heb daar eigenlijk niet zo veel zin meer in. Ik ken je argumenten (duw tegen Wielaert was net zo erg als die duw van KJH tegen Ball in de Knvb bekerfinale, Enoh had moeten worden afgefloten tegen Affelay etc.) en ik ben en blijf het niet met je eens.

AZ was de eerste helft duidelijk beter en Ajax was de tweede helft iets beter maar een gelijkspel was eerlijker geweest. Toch is het van Ajax zeer knap dat ze zonder Enoh, De Zeeuw, Stekelenburg en Pantelic van AZ weten te winnen. Na Suarez zijn dat toch de 4 meest belangrijke spelers voor dit team en hun vervangers zijn duidelijk minder.

Wel fijn om te weten dat az nog steeds beter is dan ajax.
Als het volgend seizoen weer gaat draaien bij az dan wordt het weer wat.

25 januari 2010 om 15:52

Als az beter was dan Ajax had het haar kansen ook wel benut, en hadden ze de 3 punten mee naar alkmaar genomen.

az speelde gisteren heel goed voetbal, ze waren steeds dreigend en het was af en toe echt billenknijpen op de tribune..az verdiende qua spel en qua kansen wel een gelijk spel..maar ben wel blij dat ajax gewonnen heeft..
Mooie wedstrijd om naar te kijken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Jean Michaël Seri moet de eerste aankoop van Unai Emery bij Arsenal worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren