Robben heeft spierblessures beter onder controle en wil fit blijven

Donderdag, 31 december 2009 om 09:18
/

Arjen Robben keerde bij Bayern München terug in zijn gewenste vorm, totdat een knieblessure weer een einde maakte aan zijn opmars. De Nederlander ziet het als één van de grootste teleurstellingen uit 2009. “Dit kon iedereen overkomen, het had niets met mijn spieren te maken. Maar je hebt de naam, hè…”

Blessureleed bleef Robben achtervolgen: ook in dit kalenderjaar. De international wil echter niets weten van bijnamen als ‘de man van glas’. “Weet je wat het is? Zelf wil je het graag positief blijven zien. Je blijft knokken”, zei Robben in Voetbal International. “Het is ook niet eenvoudig steeds weer terug te moeten komen na een blessure. Je gaat naar oorzaken zoeken, verbanden leggen. Je ontmoet diverse mensen die je willen helpen en allerlei ideeën aandragen. Daar moet je ook selectief mee omgaan.”

“In mijn geval is het belangrijk om te weten dat de achtergrond van die spierblessures in mijn rug zat”, vervolgde de dribbelaar. “Zodra daar iets scheef zit, functioneert de rest niet zoals het zou moeten. Ik ben snel en vrij sterk, gebruik veel kracht voor mijn acties. Specialisten vergeleken het steeds met een racewagen. Als het kleinste schroefje niet is aangedraaid, wordt de motor opgeblazen. Een osteopaat heeft mij een paar keer goed geholpen. Sindsdien heb ik de spierblessures beter onder controle.”

/

Robben hoopt dan ook fit te blijven in het nieuwe jaar, zodat hij kan vlammen in de Bundesliga. “Sommige mensen denken dat het een stap terug is; misschien omdat de competities in Engeland en Spanje hoger aangeschreven staan. Maar ik vind de Bundesliga prachtig”, zei de international. “De stadions zijn groot en zitten vol. Ik wilde naar een club die mij als een grote aankoop zou binnenhalen, waar ik belangrijk kan zijn. Met een bijrol neem ik geen genoegen. Voordat ik naar Chelsea en Real Madrid ging, toonde Bayern ook al belangstelling. Ze gaven me telkens het gevoel dat ik zeer welkom ben. Topvoetballers worden hier enorm gerespecteerd.”Gerelateerd

21 reacties (laatste reactie door remveld)

Mooi om te lezen, zelf gister namelijk ook in de VI gedaan
Vind hem vrij nuchter, ook her en der leuke vergelijking maar helaas zal die wel altijd.. "de man van glas" blijven en dat is doodzonde want Robben is zoals ie zelf zegt, mits een jaar fit.. 1 van de betere

31 december 2009 om 09:34

Man uit het hoge noorden he die zijn allemaal nuchter! En hoop ook dat hij nu voor een langere tijd fit is en in de Cl en bundesliga kan vlammen. Hij hoort echt bij de wereldtop als hij fit is en hij is ook 1 van de snelste voetballers die er rond loopt.

Robben is eigenlijk ook geen echte rasvoetballer. Hij is gewoon een soort van cheetah, met snelle onnavolgbare acties. Als een cheetah fit is kan geen enkele dier hem pakken, alleen zorgt de kleinste blessure ervoor dat hij zijn waarde compleet mist in tegenstelling tot andere spelers die nog wel mee zouden kunnen voetballen met zon kleine blessure. Een cheetah sterft meestal als die geblesseerd is!

31 december 2009 om 09:48

Hoezo is Robben geen echte rasvoetballer? Als ik naar hem kijk zie ik een voetballer die voetbal uitstraalt. De gretigheid straalt er vanaf. Voor dit soort spelers kom je naar het stadion.
Met Robben hebben we ook geen zorgen in het Nederlands 11-tal. In dat geval gelukkig geen Babel in Zuid-afrika maar Robben en Ellia.

Met rasvoetballer bedoel ik spelers die met een voetbal bijna alles kunnen, zoals van Persie, Seedorf, Zidane, gerrard, lampard, messi, suarez etc. Hiermee zeg ik niet dat van persie even goed als zidane is of dat suarez even goed als van persie is. Of dat deze voetballers beter zijn dan Robben. Tuurlijk kom je voor Robben naar het stadion.

31 december 2009 om 10:29

Robben is een fantastische voetballer. Je had het woordje ras moeten vervangen met compleet dan had je gelijk gehad, wat mij betreft.

Zo spijtig dat onze 2 gevaarlijkste aanvallers, Persie en Robben, zo vreselijk blessuregevoelig zijn. Als ze nu een half jaar zonder 1 pijntje overleven, zijn ze misschien op hun topniveau op eht WK Anders zie ik toch liever een Kuyt of Elia

31 december 2009 om 13:05

Het voordeel van Robben is, dat altijd meteen weer top is. Daar verbaasd hij mij altijd over. Al komt hij net terug van een blessure, hij is meteen levensgevaarlijk.
Zonder v. Persie en Robben hebben we een middelmatig team. Met hen staan we dicht tegen de absolute top aan.

Mooi gesproken.. ook over positief over de Bundesliga.. en gelijk heeft ie ook wat hij zegt.. geeft ook aan dat hij zich daar thuis voelt.. Nu hoop ik dat hij het rest van het seizeon zonder belssures kan spelen.. en dan een mooi naar het WK en daar ook gewoon laat zien wat ie kan..

Robben is een geweldige voetballer. Altijd geweest. Als hij die stomme blessures niet had gehad was hij nu nog beter geweest. Ik denk als robben eens een half jaar of jaar geen blessures krijgt hij best kans maakt op de goude bal.

Mooi om te lezen!
Top voetballer!

Onze Groningse trots

Mijn favoriete buitenspeler maar ja, echt triest dat hij altijd zo veel geblesseerd is, hij is gewoon de man van glas en kan er niet omheen.

Ik vindt Arjen een gewedlige voetballer en als dit klopt, hoop ik inderdaad voor hem dat hij minder blessuresrkijgt.

Ik wil nu wel is weten wat hij echt in z'n mars heeft; is hij echt goed of toch een middelmaat?

Wie houdt Robben voor de gek? Al je blessures hebben te maken met de sterkte en stabiliteit van de spieren. Dus al die blessures van hem houden wel degelijk verband met elkaar.....

je roept al zo vaak dat je fit wilt blijven, en natuurlijk wil je dat. maar het moet nu eens een keer gebeuren voor je, en dat heb jezelf gedeeltelijk in de hand, maar in zijn geval is het ook wel vaak pech maar hij is ook gewoon veel te gevoelig voor blessures... maarja ze zoeken hem ook vaak wel op.. omdat ze dit wss weten... net als bij Marco v. Basten toen... en die werd het toen teveel van het goede.. daarom is het ook goed dat hij niet meer in Engeland speelt of naar Italie gaat...

Ja. ik hoop ook dat Robben eindelijk weer een tijd fit kan blijven, maar dit heeft hij al zo vaak uitgesproken, meestal is het een paar weken later weer mis. Ik blijf toch hopen voor Robben. Hopelijk gaat hij komende zomer gaat schitteren op het WK!

Robben kan absoluut, een van de betere spelers van de wereld worden (als die dat al niet is), mits hij blessure vrij blijft. door zijn snelheid, zowel aan de bal als zonder de bal komen zijn tegenstanders net te kort en dat resulteert vaak in een niet bewuste trap, schop of hoe je het ook wilt benoemen. Ik zeg, als alles klopt bij oranje en de bondscoach werkt mee en we blijven fit dan gaan we een mooie WK te gemoed. Verder wil ik iedereen die de VZ bezoekt een gelukkig en sportief maar vooral gezond 2010 toewensen!!

Ik vrees dat die jongen invalide is voordat ie 45 jaar oud is. Hoeveel stress en blessures kunnen je spieren verwerken?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
Manuel NeuerKeeper00
Sven UlreichKeeper00
Niklas SüleVerdediger00
Felix GötzeVerdediger00
Marco FriedlVerdediger00
Mats HummelsVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Chelsea heeft Robert Lewandowski gebombardeerd als het belangrijkste transferdoelwit deze zomer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren