wk2018

Nederland in problemen op UEFA-ranglijst na wegvallen oude resultaten

Vrijdag, 25 december 2009 om 11:49

Het Nederlands voetbal heeft veel baat bij Europese successen van PSV, FC Twente en Ajax na de winterstop. Nederland is het afgelopen half jaar twee plaatsen gezakt, hetgeen komt door het wegvallen van de prestaties in het seizoen 2004/2005. Dat was een succesvolle jaargang voor Nederland. Portugal, dat na de winter ook nog met drie teams actief is op de Europese velden, ligt in principe binnen handbereik.

Nederland eindigde het seizoen 2008/09 als achtste op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Op basis van die lijst worden de plaatsen in de Champions League en Europa League verdeeld. Door de resultaten van dit seizoen zakte Nederland naar de tiende plaats; Portugal en Roemenië streefden voorbij. Als daar aan het einde van dit seizoen géén verandering in komt, dan heeft ons land vanaf het seizoen 2011/2012 één deelnemer minder in de Europa League.

Voortaan mogen zich dan nog maar vijf clubs inschrijven: één voor de groepsfase en één voor de Champions League-voorronde en drie voor de Europa League. Op dit moment zijn dat er nog zes. Als gezegd is de huidige stand van zaken deels te wijten aan het verdwijnen van de resultaten uit het seizoen 2004/05. In dat jaar overwinterden vijf van de zes Nederlandse deelnemers en reikten PSV en AZ tot de halve finales van respectievelijk de Champions League en UEFA Cup. Portugal en Roemenië waren minder succesvol.

Na de winterpauze ontmoeten de drie overgebleven Nederlandse clubs zware opponenten. PSV ontmoet Hamburger SV, FC Twente gaat de strijd aan met Werder Bremen en Ajax wacht een tweeluik met Champions League-afvaller Juventus. De Portugese clubs, die op de coëfficiëntenranglijst net voor Nederland staan, troffen het op papier iets beter. FC Porto ontmoet Arsenal, Sporting Portugal gaat duelleren met Everton en Benfica, de derde en laatste Portugese deelnemer, kruist de degens met Hertha BSC.127 reacties (laatste reactie door DeliFBli)

Nou inderdaad.. ze weten wat ze te doen staan: Winnen, en niks anders! Anders moeten we straks echt plekken gaan inleveren en mag de kampioen niet eens meer rechtstreeks naar de Cl..

25 december 2009 om 14:04

Dit klopt helemaal, maar uiteraard gaan we voor het winnen en niets anders. Het zou toch heel triest zijn als we alleen maar vCl plaatsen krijgen.

Wat ze hier niet in vertellen is dat Roemenie nog veel verder terug zal gaan vallen. Dit is geen eens meer een concurrent. Turkije en Portugal, dat zijn de concurrenten.

25 december 2009 om 16:04

ja, dat klopt, in het seizoen 05/06 heeft Roemenië wel 16833 punten bij elkaar gehaald. zelfs meer dan Engeland (14428) en Spanje (15642). Weet jij misschien hoe dit kan, wat voor resultaten zijn er dat jaar wel niet geboekt door de Roemeense clubs?

25 december 2009 om 16:13

Steau Boekarest en Dinamo Boekarest haalden beiden de kwarffinales van de Uefa Cup, waarin ze nog tegen elkaar kwamen. Uiteindelijk strandde Steau in de halve finales tegen Middlesbrough.
In dat jaar deed Roemenieë met 4 clubs mee in Europa, en daarom gingen de punten toen ook zo hard

25 december 2009 om 14:53

De vraag is of het nou zo erg is dat de er maar 5 clubs Europa in gaan. Die zesde club is namelijk meestal toch niet goed genoeg, maar de punten worden wel door die extra club gedeeld. Met die club minder kan je toch wel extra punten pakken om misschien wel 2 plekken te stijgen. Heb je toch een plek winst.

25 december 2009 om 15:16

Volgens mij is Nederland enorm gebaat bij het wegvallen van seizoen 04/05. Roemenie haalt daar vrijwel al zijn punten vandaan. Dit seizoen is Nederland het op 5 na best presterende land (qua punten) van Europa, zelfs met de dramatische vertoningen van vooral AZ. Waarom komt Nederland in de problemen? Volens mij zijn we eindelijk de goede weg ingeslagen dit jaar.

kom op is man waar zijn die goude tijden gebleven maar we gaan stunten ik weet het zeker

En verdiend eerlijk gezegd. Tuurlijk is het jammer. maar met het niveau van de eredivisie op het moment verdienen we veel plekken in EL en CL. Ik hoop dat het gaat veranderen maar dat zie ik ook somber in.

25 december 2009 om 12:18

verdiend?

Nederland is beter als landen als Turkije, roemenie en gelijkwaardig aan Portugal
dus doe niet net alsof NL zo dramatisch is

@gabstra #5

Ajax is beter als Anderlecht, en zelfs AZ is al beter als Standard,
NL staat nog altijd goed stuk boven Belgie, zeker in breedte

25 december 2009 om 12:21

blijkbaar niet, wanneer je de coefficientenlijst ziet.
Ik ben het wel met Lfcijff eens, met meer dan 5 clubs hebben we niets in europa te zoeken. We moeten gewoon blij zijn dat we een leuke competitie hebben om naar te kijken, niets minder, maar vooral niets meer.

25 december 2009 om 12:26

Lol Nederland is beter als Turkije en roemenie?
Ik denk dat jij teveel vaderlandsliefde hebt want als je nou zei dat ze gelijkwaardig waren dan had ik al reageert maar dat nederland beter is als turkije en roemenie no way!!!!

25 december 2009 om 12:36

Qua topclubs misschien niet, maar de Nederlandse competitie is in de breedte zeker sterker dan de Turkse en de Roemeense competitie.

25 december 2009 om 12:43

1 plaats minder dat betekend ook punten verdelen over minder clubs dus uiteindelijk stijgen we dan vanzelf wel weer. NL heeft de pech gehad dat de nummer 6 die deelnaam jaarlijks na 1 ronde eruit lag (nac, Groningen). Dus wanneer die 6e wegvalt dan zou het gemiddelde veeel hoger liggen. Daarbij hebben ook Ajax en vooral Feyenoord dramatisch gepresteerd de laatste paar jaar. Daarom was het ook wel goed dat zowel PSV als Ajax maar ook Twente naar de Europa leage ging.

25 december 2009 om 12:47

AZ beter dan Standard. Yeah right. AZ is met dezelfde ploeg als vorig jaar zwaar door het eijs gezakt. Het is maar een matige ploeg, die het moet hebben van het collectief. Standard heeft wel die klasse spelers die hogerop kunnen. Ondanks het blessureleed hebben zijn ze toch 3e geeindigd voor AZ.

25 december 2009 om 13:14

Kijk de resultaten er eens op na! AZ wordt 4e en Standard 3e in de poule. Ajax kan niet van Anderlecht winnen, zelfs niet tegen 10 man en van een Portugese club hebben we geloof ik nog nooit gewonnen. Misschien moet die rood-wit-blauwe blinddoek eens af!

25 december 2009 om 13:22

Niemand heeft het over Belgie toch? Die staan nog een paar plaatsen onder ons. Rond 13e plek. Hoewel zij dit jaar ook goed gaan met 3 overwinteraars. Net als NL.
Zij hebben echt veel betere tijden gekend. Weet je nog eind jaren 80: finale Uefa cup Mechelen-ajax. Toen waren de lage landen leading in Europa.

Ik gun het de Belgen wel dat het weer wat beter gaat.. Maar NL zullen ze niet gauw inhalen.

25 december 2009 om 14:04

Als je de wedstrijden had gezien dan had je idd gezien dat AZ beter is dan Standard. 2 keer spelen Standard onverdiend gelijk.

25 december 2009 om 14:05

Hallo?.. Ajax, FC Twente en PSV leven nog hoor, en PSV gaat gewoon winnen van Hsv, Ajax schat ik ook als kanshebber want Juve draait ook niet echt lekker en FC Twente heeft de zwaarste loting, de finalist van vorig seizoen zal denk ik zegevieren. Dus hebben we nog 1 of 2 clubs over die nog wat kunnen uitvreten in de Europa League. Als je met een zwakke ploeg als AZ de CL ingaat kan je rekenen op negatieve punten ja.. 2x tegen Standard in de slotseconde een goal tegen, en tegen Olympiakos konden de 2 duels gewoon gewonnen worden, ervaring tekort dus!!

Turkije verliest 4,000 punten en Nederland 7,500 dus als Galatasaray en Fenerbahçe goed presteren is Nederland ook nog onder Turkije.. Roemenië beste ploeg uit 2004-05 verliest 17,500 punten, van hun zijn we af.

Portugal heeft Porto in de CL, en Benfica en Sporting in Europa League, die zullen helaas denk ik uitlopen op Nederland en Turkije. Het probleem is op dit forum dat mensen in slechte tijden gelijk lopen te zeiken. Gewoon vertrouwen hebben! In Ajax helemaal, want met de steun van 17 miljoen komen de Ajacieden wel wat verder. PSV is gewoon een topploeg voor Europa League zinnen, ongeslagen in de poulefase en ongeslagen ook nog in de competitie. HSV is een wisselvallige ploeg die punten laat liggen, en met het spel van PSV maken ze weinig kans. FC Twente heeft veel ambitie, maar weinig ervaring, de Duitsers schat ik hoger in, meer ervaring en kwalitatief een stukje hoger dan Twente, maar de bal is rond.

Kortom: Nederland pakt wel punten..

25 december 2009 om 14:55

Het werd een stunt genoemd toen de nummer een van Nederland (twente) won van de nummer een van Turkije(fenerbache) dus zoveel doet die competitie niet onder voor de Nederlandse.

25 december 2009 om 19:31

Heb jij met deze reactie ook niet een beetje te veel 'vaderlands' liefde? Nederland heeft gewoon betere clubs dan Roemenie en Turkije.

26 december 2009 om 00:14

O ja, tuurlijk. Daarom dat er een intense verschil is tussen de nummer 1 en 3 in Nederland, Twente en Ajax. De puntenveschil tussen deze ploegen is evenveel als de nummer 1 en 9 in Turkije.

26 december 2009 om 10:20

@bjkdelgado: Dus in jou ogen is de Engelse competitie ook slechter dan de Turkse? Omdat het verschil tussen de nummer 1 en nummer 6 ook al 11 punten is. En ook nog is sterker dan de Spaanse competitie? Ook daar is het gat tussen de nummer 1 en 3 9 punten. Wat een onzin man jou redenatie.

Dit seizoen staan de Nederlandse clubs en de Turkse clubs op 1-1. Twente heeft uit gewonnen van Fenerbahce en Fenerbahce heeft uit gewonnvan van Twente. Voor de rest spelen de clubs teams van beide landen niet zo vaak tegen elkaar.

Ik persoonlijk denk dat de competities kwa sterkte niet zoveel onderdoen voor elkaar alleen in Nederland hebben de clubs een grotere geschiedenis dan in Turkije en de Nederlandse clubs hebben meer gepresteerd in Europa.

Maar het gat met puntverschil maakt echt niets uit over de sterkte van de competitie.

26 december 2009 om 12:37

@uarda

ik denk dat je je vergist... Ik denk dat Nederland een stuk beter is dan Roemenië
en ook wel iets beter dan turkije ....

Het komt allemaal weer goed

Ajax minder dan Anderlecht, AZ minder dan Standard.

We zijn dus al minder dan de top van Belgie en zullen daarom nog wel verder zakken..

Slechts een kwestie van tijd

25 december 2009 om 12:13

Waarom blijven we onszelf nou een complex aanpraten?
Jullie zijn niet minder dan Anderlecht omdat je 1x verliest van Anderlecht, AZ is niet minder dan Standard omdat ze 2x lullig verliezen (gelijkspel voelde als verlies)
Wij (psv,twente,ajax) hebben alles in zich om verder te komen in de Europa League, het word lastig, maar waarom kan Ajax niet van Juve winnen? Ze zijn toch niet voor niets 3e geworden? Waarom kunnen PSV en Twente niet van HSV en Werder winnen? Als ze zo goed waren stonden ze wel in de Champions Leauge.
Ik ben er van overtuigd dat het nederlandse clubvoetbal nog niet verloren is.
Maar stop met je zelf een complex aan te praten!

25 december 2009 om 12:47

Inderdaad...maar mensen praten nu eenmaal graag de Snor Derksen na....nederland heeft altijd onder de absolute top gestaan ( Engeland, Frankrijk, Spanje, Italie, Duitsland) en met landen als Portuga, Griekenlandl en Roemenie gestreden om de best of the rest. Zelfs in de gouden jaren van Ajax was dat zo. Ajax en Feyenoord hebben nu een aantal hele slechte jaren zowel in de competitie als europees maar beiden hebben nu een goede en stabiele leiding dus die zie ik binnen 2-3 jaar wel weer terugkomen in de top van Nl en dan dus ook meer punten voor NL pakken. Neem daarbij de goede ontwikkeling van clubs als Twente, Heerenveen en AZ die nu ook punten voor NL pakken (waar voorheen altijd vooral de top 3 clubs punten pakten) en we komen er wel weer bovenop. Want je ziet dat zodra Rusland en Roemenie meer clubs in de europese toernooien krijgen dat ze ook gelijk veel minder gaan presteren simpelweg omdat het totaal aantal behaalde punten verdeeld moet worden over meerdere clubs. En de nummers 4-6 uit Roemenie en Rusland zijn ook niet in staat om veel punten te sprokkelen voor hun land.

25 december 2009 om 12:49

@ Gabstra

Maar dan moet je wel onthouden dat Ajax drie belangrijke basisspelers op de bank had laten zitten tegen Anderlecht hè. En AZ is gewoon een stuk minder goed zonder Van Gaal. (ik weet niet of dat het inderdaad is, maar het lijkt er wel erg op.) Ajax speelde in een lage versnelling, omdat ze geen energie wilden verliezen. Anderlecht moest gewoon goed spelen.

25 december 2009 om 13:22

@gabstra
Ach hou toch op man. Jij bekijkt alleen de laatste 2 wedstrijden. Oke dan bekijk ik het ook zo.

1. Standard Luik staat 7e in de competitie en AZ ook 7e dus dat is al niet de top van beide landen.
2. Anderlecht staat 1e in de competitie en Ajax 3e en dan nog wat Ajax was toch al zeker. Ik ben ervan overtuigd dat als Ajax moest winnen wonnen ze ook !

Volgens mij volg jij de Belgiesche competitie helemaal niet. Waarom denk je dat Ryan Donk nu bij Club Brugge speelt? Omdat hij in de nederlande top niet mee kon.

25 december 2009 om 14:07

Minder dan Anderlecht en minder dan Standard? Ajax overklasste Anderlecht in Brussel. Ze spelen daar zwaar onverdiend gelijk. AZ had ook minimaal 4 zo niet 6 punten moeten halen tegen Standard want ze verdiende het niet om 2 keer gelijk te spelen. De laatste wedstrijd van Ajax ging nergens meer terwijl Anderlecht moest winnen. Dus je hebt een ongemotiveerde ploeg (zonder hun hele as Alderweireld, De Zeeuw, Suarez en nog belangrijke spelers als Gabri) tegen een gemotiveerde complete ploeg.....

25 december 2009 om 14:35

Jongen toch je maakt jezelf iets wijs. Ajax overklaste Anderlecht inderdaad in de eerste wedstrijd maar wij misten wel minstens 6 !!! basisspelers. En die tweede wedstrijd werd ajax dat toen 4 basisspelers miste overklast door Anderlecht dat ook wel 2 basisklanten ontbrak. Dus het verschil tussen onze twee ploegen is zeker niet groot. Evenmin als het verschil tussen az en standard ook niet groot was. Face it de Nederlandse top is echt niet veel sterker dan de belgische alleen bestaat ze uit meer ploegen.

On: De Nederlandse clubs hebben dit jaar ookal veel punten tegen de blegische laten liggen, dit zijn punten waar ze vooraf toch op rekenden.

26 december 2009 om 02:18

6 basisspelers. Jullie misten toen 2 basisspelers. Kom niet met verhalen hangen hier want we hebben de hele dag met jullie kern rondgehangen dus ik weet meer dan genoeg over je ploegje. Jullie werden overklast terwijl jullie gemotiveerd in het veld stonden. In Amsterdam wonnen jullie omdat wij ongemotiveerd op het veld stonden en daar werden wij niet overklast. Want alle 3 de doelpunten waren geen schitterend uitgespeelde kansen maar 3 enorme individuele fouten van een Ajaxspeler. Bij het 3e doelpunt had jullie speler geloof ik nieteens door dat hij scoorde. Het verschil tussen AZ en Standard was ook enorm en AZ verloor daar ook op een onterechte manier 2x punten. Beetje objectiviteit zou niet misstaan en zou je heel wat geloofwaardiger maken.

Als jij wil denken dat het verschil tussen Belgie en NL niet groot is dat is prima hoor maar dan raad ik je toch aan om naar coefficiencylijst, begroting en prestaties te kijken en dat dit voor het eerst sinds 30 jaar ofzo is dat er 3 Belgische ploegen overwinteren.

26 december 2009 om 10:29

@tonymonty: Daarom hoop ik ook zo erg dat Club Brugge, Anderlecht als Twente en Psv een ronde doorgaan in de El. Dan spelen namelijk die teams tegen elkaar in de kwartfinale van de El. En zullen we zien wie beter zijn.

Maar je moet ook wel in ogenschouw nemen dat Az 2x onterecht heeft gelijkgespeeld tegen Standard. En dat Standard gewoon geluk heeft gehad.

En over Ajax-anderlecht ja Anderlecht heeft Ajax overklast maar je kon al voor de wedstrijd zien dat Ajax totaal niet gemotiveerd was om die wedstrijd maar ook serieus aan te pakken. Dus om nu meteen te zeggen dat Anderlecht beter was? Een ploeg hoefde totaal niet meer en de andere ploeg moest wel een resultaat neerzetten dan kan je toch niet meteen concluderen dat de ene veel beter is dan de andere?

Dan kon je beter de wedstrijd Anderlecht-ajax pakken waar wel beide teams nog vol voor de punten streden en waar Anderlecht wel met meer geluk dan wijsheid een gelijkspel eruit haalde.

Daarom vind ik het jammer dat de kwartfinale niet Anderlecht-ajax kan worden ik weet zeker in een tweestrijd die erom gaat dat Ajax absoluut wint.
En ik weet bijna zeker dat elke Nederlandse club in de El nog actief in een tweestrijd met de belgische clubs dat die gewonnen word.

Laten we eerlijk zijn.

PSV - Hsv; PSV maakt hier zeker een kans, vooral als HSV nog steeds zoveel blessures heeft en PSV nog steeds zo degelijk speelt. Ik gok op een stuntje van Psv.

FCT - Werder; ook hier maken we een kans, want ook Twente speelt heel degelijk. Maar Werder heeft na de slechte competitiestart heel goed gespeeld dus ik denk dat FCT het hier helaas moet afleggen.

Ajax - Juve; tsja... Juve is natuurlijk een geweldige club met geweldige spelers en in principe is Ajax kansloos. Maar zoals het nu draait daar in Italië geef ik de Amsterdammers een goede kans. Dit worden mooie wedstrijden maar vraag me af wie er doorgaat.. Ik hoop Ajax.

Dan de Portugese clubs.

FC Porto - Arsenal; 2 heel aanvallende teams die van mooi voetbal houden. Wordt zeker een clash, maar we mogen eigenlijk toch verwachten dat meneer Wenger ervoor zorgt dat Arsenal doorgaat.

Sporting - Everton; beide clubs draaien niet in eigen land en nu Sporting ook Lièdsdon mist denk ik dat Everton alsnog zal winnen, zeker ook omdat bijv een Phil Neville er dan weer bij is.

Benfica - Hertha; Hertha draait voor geen meter, eigenlijk ook niet in de Europa League. Ze hadden mazzel dat Heerenveen die last minute goals weggaf anders waren ze hier nu niet eens.. Dus ik verwacht dat Benfica dat wint.

Dan hebben we allebei dus 1 team, hoewel Nederland misschien met Twente en Ajax meer kans maakt om 2 teams door te krijgen dan Portugal.. Mee eens?

25 december 2009 om 12:21

thomas /az: hoezo stuntje psv is ook echt wel beter je bedoelt zeker dat hsv wel voor een stuntje kan gaan zorgen

25 december 2009 om 13:35

Eens!! PSV is jaren gewend CL te spelen. Komt nu een niveautje lager terecht. PSV is per definitie favoriet. Behalve als je op een gegeven moment in halve finale of finale tegel Liverpool of Juve komt misschien..

25 december 2009 om 12:27

Ik denk dat je Porto nu gigantisch onderschat, of arsenal overschat. We mogen helemaal niet verwachten dat Arsenal ons wel helpt op de coefficientenlijst, we mogen hopen dat dat gebeurd.
Verder, wanneer er meer dan 5 clubs uit Nederland europees spelen, krijg je clubs als nac, heerenveen, groningen. Die hebben toch helemaal niets te zoeken in Europa?
Feyenoord heeft de afgelopen jaren al niets te zoeken in europa, twente pas sinds 2 jaar. Az moet ik ook nog maar zien of ze alle malaise de kop in kunnen drukken. In de nabije toekomst hebben we dus alleen ajax en psv als 'zekerheidjes' dat ze wat kunnen betekenen, en Twente als outsider wat per seizoen bekeken moet worden aan de hand van inkomende en uitgaande transfers.

Waarom dan meer clubs sturen, zodat ajax psv (en twente) die extra verliespunten moet compenseren?

25 december 2009 om 12:37

@villian

Porto doet het helemaal niet zo goed dit seizoen. Op dit moment hoeft Arsenal daar niet echt bang voor te zijn, de beste ploeg van Portugal komt uit Lissabon, Benfica. Die zie ik de El misschien wel winnen. Maar in de El is het niveau veel gelijkwaardiger, eigenlijk vind ik de El leuker dan de Cl maar dat is mijn mening

25 december 2009 om 12:51

Porto - Arsenal kan alle kanten op, tuurlijk! Maar jij onderschat Porto nu wel. zelf denk ik 50-50
Sporting - Everton , Sorting is zich momenteel goed aan het versterken en zal na de winterstop zeker sterker uit de startblokken komen waardoor ik ze een lichte voordeel geeft tegen Everton.
Benfica- Hertha spreekt voor zich......

Maar hoe zit het met de Turkse teams? Dit is waar je eigenlijk naarzou moeten kijken als nederland. Of ga je ervanuit dat Turkijke bijvoorbaat al door NL ingehaald is tegen het eind van dit seizoen?

25 december 2009 om 13:01

Vorig jaar was ik echt verbaasd over de kracht van Porto. Die wedstrijd tegen Manchester, fenomenaal!! Maar dit jaar zijn ze niet in dezelfde vorm en daarom denk ik dat Arsenal Porto wel gaat verslaan. Ik denk 65-35 om eerlijk te zijn. Maar we zullen het wel zien.

25 december 2009 om 13:56

Als de wedstrijd nu gespeeld zou worden , dan kan ik een heel eind met je mee, maar we hebben het of begin Maart, er kan zoveel gebeuren tot dan, de huidige form doet er niet toe...... . 2 jaar geleden stonden ze ook tegenover elkaar in de CL. Arsenal won toen thuis met 4-0 en verloor in Portugal met 3-0 van Porto.

Het beloofd een mooie pot te gaan worden, zoals jij zegt we zullen het zien, hopelijk met veel mooi voetbal.

25 december 2009 om 14:16

Ik heb Arsenal en Porto eens naast elkaar gehouden en ik kwam tot de conclusie dat ik Porto toch wel heb onderschat. Als je Arsenal FC en FC Porto googelt dat krijg je vrijwel hetzelfde aantal hits. Als je naar de geschiedenissen van beide clubs kijkt verschillen deze ook niet heel veel, misschien heeft Porto zelfs een licht voordeel, maar toch (vind ik) heeft Arsenal een grotere naam, dat komt denk ik ook omdat Arsenal goed meedraait in de Premier Leugue en de Portugese Competitie nou eenmaal niet zo bekend is. Ik zal Porto iig niet meer onderschatten

Edit: Deze reactie hoort eigenlijk onder die andere reactie van Portugolo te staat maar Vz doet een beetje dwars

25 december 2009 om 14:29

@barth wel heel voorbarig

HSV heeft goed ingekocht
Ze Roberto ..
Elia
Berg
en ze hadden al spelers als guerrero en Petric etc ..
dus denk dat HSV ten opzichte van vorig jaar zelfs sterker is geworden
alleen Olic is vertrokken

25 december 2009 om 14:45

@barth,

Ik weet niet in welke droomwereld jij leef maar Juve heeft op vrijwel elke positie 2 betere spelers. Misschien Suarez die kan slagen bij Juve, de rest komt gewoon kwaliteit te kort.

En dat ajax vorig jaar tegen de verhouding in kon winnen van Hsv wil niks zeggen. Hsv geraakte vorig jaar wel verder in de EL dan ajax.

Over het algemeen worden alle Nederlandse ploegen de volgende ronde uitgeschakeld. Maar soms als alles mee zit kan één (het liefst meer) van deze ploegen nog wel eens voor een verrassing zorgen. Het is en blijft voetbal.

25 december 2009 om 12:39

Arsenal is echt wel beter dan Porto hoor.
Ik gok op een 5-1 voor Arsenal.
Ajax zie (hoop) ik wel stunten tegen Juve. Ik las laatst wat Italiaanse reactie en het kwam er op neer dat Juve Ajax wel even zou verslaan.
Ook goed voor Ajax dat ze eindelijk nu eens de absolute underdog zijn. We hebben niks te verliezen!

Off: Prettige feestdagen allemaal :D

25 december 2009 om 12:53

Ik respecteer je mening en ga dat ook niet proberen te veranderen , maar hoe kom je erbij dat Arsenal beter is dan Porto? Hanteer je nu feiten of is het puur op gevoel?

25 december 2009 om 12:53

Kvind de EL sowieso veel leuker om naar te kijken. Daar draait het veel meer om prestige naarmate je verder komt. De poulewedstrijden zijn minder omdat er veel matige tot kleine clubs in zitten maar de clubs die nu nog in de Europa Leage spelen vind ik toch mooi om te zien; Liverpool, Juventus, A Madrid, Anderlecht, Hsv, Werder, Ajax, Psv, Marseille, Valencia, Villareal, Fenerbahce, Galatasaray, Benfica, Sporting, Roma en zo kan ik nog wel door gaan. Dat zijn toch allemaal namen in Europa.

In de champions leage draait alles alleen nog maar om het geld en zijn de clubs vaak te bang om aan te vallen om maar geen doelpunt tegen te krijgen waardoor je vaak naar een slaapverwekkend tactisch steekspel zit te kijken. Op papier heb je dan een topaffiche maar in werkelijkheid krijg je een slechte wedstrijd.

25 december 2009 om 12:58

Vorig jaar overwinterde NEC in Europa. Inderdaad die middenmoter c.q. degradatiekandidaat uit Gelderland. Dus wat je schrijft is totale bullshit. Heereveen heeft het redelijk gedaan, helaas duurde 3 wedstrijden net een paar minuten te lang anders waren ze nog groepswinnaar geworden ook. In deze poule zaten 3 ploegen die dit seizoen tot op heden moeizaam draaien.

Feyenoord heeft het vorig seizoen laten afweten. Daarvoor hebben ze over het algemeen goed gepresteerd en zijn Neerlands laatste succes.

O.b.v. wat jij schrijft heeft geen enkele Nederlandse club wat in Europa te zoeken. Ajax kan in de voorronde CL geeneens Kopenhagen, Zagreb en nog zo'n middelmatige club uitschakelen en Psv kreeg het nauwelijks voor elkaar om de 2e ronde van de CL te behalen in al die jaren dat zij Nederland hebben vertegenwoordigt.

25 december 2009 om 14:19

Ik denk dat jij Arsenal echt te kort doet hoor. Arsenal is gewoon een van de beste ploegen van Europa. Die gaan gewoon winnen!

Benfica-hertha: De Duisters kunnen net zo goed niet eens gaan. Dat gaan ze namelijk echt in geen 100 jaar winnen.

Sporting-everton: Moeilijk! Ik vind PL ploegen toch altijd wel erg goed. Tempo en vecht lust is altijd erg hoog maar waarschijnlijk toch wel sporting

Psv-hsv: Als Ajax er vorig jaar van kon winnen kan Psv het denk ik zeker. Ik gok gewoon dat Psv door gaat.

Twente-werder: Twente is misschien nog wel sterker ook maar ze zijn wel de on ervare ploeg natuurlijk. Moeilijk! Denk toch dat Twente het net gaat halen. Met wat geluk maar dat hebbe ze opzich vaak wel.

Ajax-juve:
Klinkt heel gek maar Ajax gaat dit gewoon winnen hoor! wow Juve ja leuk en aardig maar zo goed zijn ze dit jaar helemaal niet.

26 december 2009 om 14:50

Wat een belachelijke opmerking om te zeggen dat Heerenveen niet in Europa thuishoren. Dat hoor ik wel vaker, en dan vraag ik me af of je wel weet waar je overpraat. Alleen vorig jaar was het dramatisch in de Groepsfase, en twee jaar geleden ging het mis tegen Helsingsborg. Maar voor de rest spelen ze altijd wel mee om de bovenste plekken in de groepsfase. Dit jaar hadden ze "pech" omdat ze in de laatste minuten verloren of gelijkspeelden. Uit hebben ze nog niet verloren. 1-1 spelen tegen Sporting, dat lukte Twente niet eens.

Het is veel te makkelijk om te zeggen dat Ajax en PSV zekerheidjes zijn in het Europese voetbal. Hoe vaak heeft Ajax niet gefaald, toen ze zich voor de CL konden plaatsen? Dat leverde ook veel punten op, waarom wordt dat ineens vergeten? Omdat de supporters van topclubs zich op de borst kloppen, en denken dat zij als enige punten kunnen verzamelen. Ga samen met Psv, Feyenoord en AZ een eigen competitie beginnen. Kijken hoe je de Suptoppers mist.

En trouwens:

Ik snap dit bericht niet zo. In de VI stond vorige week nog dat de Nederlandse clubs goed bezig waren, en zelfs een record konden breken qua punten. Dus wees niet bang, de goede tijden komen er weer aan.

ja deels wel thomas eigenlijk helemaal mee eens leuke samenvatting kerel

We kunnen in Nederland gewoon niet meer mee komen, we zullen plaatsen verliezen zolang men in het buitenland zwaar in de schulden mag staan (zie Real Madrid, Liverpool en ga zo maar door). Voetbal draait om geld en dat hebben we niet. De competitie spreekt ook niet aan voor buitenlandse investeerders. Ik zie het somber in.

Jammer dat de tukkers meer aandacht willen gaan besteden aan de competitie dan aan de europea leage. Tenminste dat waren de woorden van Mclaren....
Verder hopen dat er natuurlijk gestunt gaat worden en dat er verder goede resultaten geboekt gaan worden.

Dacht dat je pas bij een 11e plek een plaats zou verliezen?

Is inderdaad minder plaatsen vanaf de 10e plaats.

Wordt dan een moeilijke klus om Portugal in te halen.
Zij hebben toch betere topploegen.

Ach, als je eerlijk bent heeft Nederland ook niet zoveel meer te zoeken in Europa. De laatste jaren waren de resultaten redelijk, maar het werd al steeds minder. Portugal is nu nog in zicht. Maar Portugal verdient meer plaatsen. Nederland heeft geen teams a la Benfica, Sporting en Porto.

25 december 2009 om 12:16

Wat een bullshit, en wat een typisch doorsnee reactie.
Portugal is volgens jou op de goede weg, terwijl Nederland dat niet is. Ik kan je vertellen, Nederland heeft tot nog toe meer punten gepakt dan Portugal in deze huidige jaargang. Daarmee spreek je jezelf dus tegen. De laatste jaren waren de prestaties inderdaad redelijk, maar die achteruitgang zit er niet echt in. Het grootste verschil was, dat andere landen het beter deden. Nu zie je een ontwikkeling waarin Nederland weer opkomt en de andere landen het af laten weten. Nederland heeft met Twente, AZ, Feyenoord, Psv, Ajax en Heerenveen een sterk team wat het Europa in kan sturen, en die, kijkende naar de cijfers, een hoog gemiddelde kunnen binnenhalen.

25 december 2009 om 13:02

En waarom heeft Sporting dan tot tweemaal toe niet gewonnen van Heerenveen. En gaan ze onverdiend en met geluk door tegen Twente? Kwalitatief is Portugal helemaal niet beter. Nederland heeft gewoon de pech dat Ajax en Feyenoord zowel in de competitie als Europees beneden niveau presteren de laatste jaren. Maar met de huidige leiding van beide clubs komen deze er wel weer bovenop. En verder heeft NL geen teams als hun?? Misschien moet je je eerst verdiepen in het materiaal voordat je uitspraken doet. Want dit is de top 5 van beide landen op de Uefa Clubcoefficient die is samengesteld over prestaties van de laatste 5 jaar

FC Porto 15
PSV 18
Benfica 19
Ajax 30
Sporting 33
AZ 39
Braga 46
Heerenveen 64
Twente 88
Feyenoord 109

Je ziet duidelijk dat afgezien van de 3 Portugese topploegen de ploegen daaronder vrijwel niks presteren. Dus als Portugal meer plaatsen verdienen dan raken ze die zo weer kwijt simpelweg omdat de rest te weinig punten voor hun land sprokkelt waar clubs als AZ, Twente en Heerenveen dat voor NL wel doen....

1england14.42816.62517.87515.00012.21476.1426/ 7
2spain15.64219.00013.87513.31212.92874.7577/ 7
3italy15.35711.92810.25011.37512.28561.1955/ 7
4germany10.4379.50013.50012.68712.25058.3746/ 6
5france10.81210.0006.92811.00011.00049.7404/ 6
6russia10.0006.62511.2509.7504.83342.4582/ 6
7romania16.83311.3332.6002.6426.08339.4911/ 6
8ukraine5.7506.5004.87516.6255.60039.3501/ 5
9portugal5.5008.0837.9286.7857.50035.7963/ 6
10netherlands7.5838.2145.0006.3338.58335.7133/ 6
11turkey4.0006.1009.7507.0007.20034.0502/ 5
12greece3.3334.6667.5006.5007.10029.0992/ 5
13switzerland9.3754.1006.2502.9005.75028.3754
14denmark3.5006.1255.1258.2004.40027.3501/ 5
15scotland4.2506.75010.2501.8752.66625.7916
16belgium5.5004.7004.5004.5005.70024.9003/ 5

Nederland heeft al meer punten gehaald dan in 2004/2005 en ook meer punten dan Portugal, Turkije, Rusland, Roemenië, Oekraïne en Griekenland. Meer kan Nederland niet doen. Het is alleen dat de meeste landen minder punten verliezen voor komend seizoen.

25 december 2009 om 13:18

Het klopt niet wat je zegt. In 04/05 haalde Nederland 12 punten, en nu 'slechts' 8.583. Dat is dus bijna 3.5 punten verlies.

Dit nieuwsbericht kan heel verkeerd opgevat worden, maar we zijn juist op de goede weg. Nederland heeft nu al meer punten gepakt dan het jaar dat weg valt, wat destijds echt een topjaar was. We maken een aardige kans om die prestaties vér te overtreffen en ik heb er alle vertrouwen dat op een termijn van 2/3 jaar Nederland terug is waar het hoort te staan. Onze teams worden sterker.

Laten we reeel zijn in nederland en gewoon de beste clubs Europa insturen. Met alle respect, de bekerwinnaar speelt europees voetbal....als je gunstig loot dan kun je zomaar de beker winnen. Kortom gewoon op basis van de competitie stand de clubs europa insturen, geen bekerwinnaar of winaar play-offs.

25 december 2009 om 12:24

Als de bekerwinnaar Europa niet meer in mag heeft de beker al helemaal geen waarde meer. Nu kun je nog zeggen dat het de snelste manier is om je voor Europa te plaatsen, als zelfs dat voordeel er niet meer aan zit gaat het helemaal nergens meer over

Bovendien, als je naar de laatste jaren kijkt wie de beker hebben gewonnen zijn dat bijna altijd Europa League waardige clubs geweest.

25 december 2009 om 12:32

heel apart, maar het zijn altijd de clubs die uitgeschakeld zijn dat de beker in nederland geen waarde meer heeft.
Ik hoop echt dat Twente die beker dit jaar wel pakt, ondanks dat ze europees voetbal (en wellicht champions league) kunnen halen via de competitie.

25 december 2009 om 13:50

Als je eenmaal in de finale van de beker zit wil je hem winnen ook, maar als topclub heeft de beker gewoon minder waarde dan de competitie of Europa. Leuk als je hem wint, maar je hebt er geen reet aan. Als Ajax dit jaar de beker wint zegt niemand ineens: Kijk, Ajax pakt weer prijzen. Leuk voor subtoppers, maar voor de topclubs is de cup gewoon geen belangrijke prijs.

En naar mijn weten is Ajax nog niet uitgeschakeld, hoewel het me worst zal wezen als het wel gebeurt.

25 december 2009 om 12:47

Dit is wel de domste opmerking die ik dit jaar gehoord heb.juist de beker maakt het aantrekkelijk voor veel clubs om een keer europees te spelen, dat is de kortste weg naar Europa.neem je dat weg, dan kun je ook de beker afschaffen.

We moeten volgende jaar, maar weer de beste clubs uit NL naar europa sturen. Vorig jaar was er een slecht europeese toernooi voor NL, met name Feyenoord en Heerenveen, die haalden geen punten binnen.

Maar ik zie het in de toekomst allemaal wel goed komen. Je ziet dat Rusland en Oekranie eens de Uefa CUP heeft gewonnen, die punten tellen wel zwaar en het wordt dan weer eens tijd dat een NL clubs eens deze prijs gaat winnen

Roemenie gaat Nederland helemaal niet inhalen. Dnederland Staat 4 punten achter op Roemenie maar bij Roemenie gaat er voor 2011-2012 17 punten af en bij NL 7,5 punten. Nederland gaat Roemenie voorbij dus, al helemaal omdat Roemenie bar en bar slecht aan het presteren is dit seizoen ze hebben nog maar 1 europese deelnemer. Ook Oekraine die nu nog voor ons staat heeft nog maar 1 deelnemer, deze ligt ook binnen handbereik!

25 december 2009 om 12:31

Ik weet niet hoe je aan deze cijfers komt, maar als het waar is, is deze topic nagenoeg overbodig.
Kortom, je reactie heeft wel degelijk additieve waarde !

25 december 2009 om 13:27

Je hebt groot gelijk, ik ben ook eens gaan kijken op de lijst. En je hebt groot gelijk!!!!
Dit artikel klopt gewoon niet. zoals je zegt, Roemenie verliest inderdaad bijna 17 punten (echt heel veel dus) dat die van 7 naar plaats 13 valt. Hierdoor blijft Nederland op zn plaats. Goed gezien van je

25 december 2009 om 17:47

Ik snap niet dat Fct_65 een bonuspunt krijgt. Zijn redenatie klopt wel, maar helaas geldt zijn redenatie pas voor het seizoen 2012/2013. Nederland kan voor het seizoen 2011/2012 nog alleen stijgen ten koste van Portugal, want ik zie onze vertegenwoordigers nou niet de EL winnen.

Deze topic is dan ook niet overbodig en het artikel klopt wel .

25 december 2009 om 12:43

Kijk deze reactie, die heeft pas geen waarde

Nederland gaat wel stijgen dit jaar! Ajax wint de EL eventjes en Hoppa!!
Nee even serieus, ik denk dat Ajax een goede kans maakt, eindelijk zijn we eens de underdog, ik denk dat dat goed gaat uitpakken.

Zou jammer zijn maar geen ramp. 1 clubje minder voor heel even, want Roemenie heeft ook geen 6 clubs die wat te zoeken hebben in Europa, en draaien bovendien ook geen goed jaar volgens mij. 5 clubs naar Europa, heb je Psv, Twente, Ajax en dan nog Az en Feyenoord erbij, punten worden door minder gedeeld dan heb je die plek zo weer terug.

Jammer dat ze de resultaten van het NL elftal er niet bijhalen. Dan staan we in de top 4.

25 december 2009 om 14:14

Dat is inderdaad heel jammer. Ik zou het wel terecht vinden als die ranking ook meegaat tellen. Tenslotte spelen de beste Nederlanders in het buitenland.

Het is een beetje inherent aan de Nederlandse competitie, al jaren zitten we opgescheept met dit soort probleempjes.
Neem nu de huidige competitie, Heracles staat verrassend op de 5e plaats, als dat zo blijft spelen ze volgend jaar in de E L. Hartsikke leuk voor ze, razend enthousiast is elke voetballiefhebber voor dit resultaat.
Maar als ze een beetje ongunstig loten, liggen ze er natuurlijk zo weer uit. Jammer.
Maar moeten we daar om treuren, en melden dat we in de problemen raken omdat de resultaten van de Nederlandse clubs zo slecht zijn? Welnee, geniet van het moment.
Zoals in het voorbeeld, leuk voor Heracles toch?
En als Nederland minder plek krijgt omdat de resultaten slecht zijn, so what. Als we niet kunnen winnen horen we daar toch ook niet thuis?

25 december 2009 om 13:51

Komt nog bij dat clubs als Nac en Heracles geen beschermde status hebben en dus constant clubs als Villareal loten.

Alleen psv komt ver in Europa ... Twente misschien ook maar ajax bakt er tegen anderlecht al niets van dus tege juve is het zwaaie en move!

25 december 2009 om 12:33

Juve speelt ook niet geweldig, Ajax is hier zeker niet kansloos. Twente lijkt beter te kunnen voetballen in de underdog positie dus ik geef die wedstrijd een 50-50 procent kans. PSV schat ik wel wat degelijker in europees die heeft naar mijn mening niet te dulden van Hsv.

25 december 2009 om 12:35

De laatste wedstrijd tegen Anderlecht is geen goede afspiegeling van het Europesche niveau van Ajax. Dat het tegen Juve zwaar wordt is buiten kijf, maar de andere twee hebben ook geen eenvoudig te kloppen tegenstander.

@gabstra, daar maak je echt een hele grote fout door te zeggen dat de Belgische top de nederlandse top heeft ingehaald. Ajax is allang geen top van NL meer en AZ zoiezo niet als je kijkt naar resultaten in Europa. Als je het zo bekijkt hebben we maar 1 echt topclub in NL en dat is Psv. PSV zou echt niet verliezen van Anderlecht of een Standard. Twente zou dat dit seizoen ook niet doen. PSV is de top in NL daaronder komen clubs als Twente en Ajax en daaronder weer Feyenoord en AZ. Zo is het Europees nu eenmaal.

25 december 2009 om 12:45

Hoezo AZ sowieso niet? De ranking die we nu heben is voor een belangrijk deel nog te danken aan AZ het halve- en kwartfinales de laatste 5 jaar. Helaas valt de halve finale van 5 jaar geleden nu weg. De oorzaak van de huidige positei ligt met name in het feit dat topclubs ajax en feiejnoord (of moet ik tob zeggen) Europees (trouwens ook nationaal) niets hebben gepresteerd. Ik snap de opmerking ook niet dat het beter is dat bij minder deelnemers Nederland weer meer punten gaat scoren omdat de 'zwakke' Nederlandse ploegen dan niet meer meedoen. Afgelopen jaren is het tegendeel bewezen.

25 december 2009 om 13:55

Ajax europees niets gepresteerd? Toch al een aantal seizoenen op rij overwintert in Europa, kun je van Az niet zeggen. Vorig jaar nog achtste finale op het nippertje eruit (in extra tijd). Feyenoord kun je ook niet veel verwijten want die kwalificeren zich niet en kosten Nederland dus ook geen punten. Als je zo gaat kijken moet je de schuld leggen dat clubs van het niveau Nac en Groningen zich wel kwalificeren maar niet overwinteren, en vaak de groepsfase niet eens halen.

Kortom, als Nederland inderdaad een plekje zakt (geloof ik niks van) kost dat alleen de minst goede ploeg zijn plekje en is de kans dat we zo weer een plek stijgen zeer aanwezig, want landen als Roemenie en Oekraine hebben ook geen zes ploegen die ver kunnen komen in Europa.

Nederland hoort niet zo laag te staan op de ranking en is wat dat betreft dit jaar juist goed bezig.
Het is hierboven ook al een keer genoemd , maar dit seizoen zijn de meeste punten gehaald in de afgelopen 5 jaren. Gelukkig maar want anders was het wel heel snel bergafwaarts gegaan. Als deze lijn wordt doorgezet dan hoeft er geen uefa plek ingelevert te worden.

Ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom iedereen nu naar Portugal aan het kijken is terwijl Nederland juist naar Turkije moet kijken. Met het wegvallen van de oude punten komt NL zoals het er nu voor staat op de 10 plaats te staan achter Turkijke (9de) en dan pas Portugal (8ste).

Ik wens alle nederlandse ploegen veel suc6 in Europa en Ajax in het bijzonder.

Ik ga alle Nederlandse, en Portugese wedstrijden neutraal na:

PSV - Hsv; Als PSV zo degelijk speelt als het normaal speelt, maakt het zeker een kans, met een gecontroleerde verdediging en goed opgebouwd spel geef ik PSV zeker een kans.

FCT - Werder; Werder had een slechte start in Duitsland, maar heeft zich redelijk hersteld. Ik geef twente zeker een kans, als je kan winnen van Fener, kan je ook winnen van Werder.

Ajax - Juve; Hangt volledig af van vorm waarin beide clubs verkeren, Ajax' aanval kan zeker wat doen tegen de verdediging van Juve, en achtering moet stand zijn te houden. Alleen vrees ik dat als ze de strijd op het middenveld verliezen, het dan kansloos is. Maar als de nummer 18 van Italië kan winnen, kan de nummer 3(of dan 2/1) het ook. Geheel kansloos, nee.

Dan de Portugese clubs.

FC Porto - Arsenal; In de vorm waarin Arsenal verkeerd, lijkt het mij dat Porto niet doorgaat. Als ze er deze winterstop een spits bijhalen, geloof ik niet dat Porto van Arsenal wint. Maar tegen Man. united hebben ze het ook geflikt, ik gok Arsenal.

Sporting - Everton; Ik denk dat dit Everton word, aangezien Sporting Lièdsdon mist, en dat is toch een belangrijke speler. Deze 2 teams hebben qua basis evenveel kwaliteit, en ik denk dat de individuele klasse van Everton het verschil maakt.

Benfica - Hertha; Hier had eigenlijk Heerenveen moeten staan, helaas maar daarom niet minder waar. Hier gaat Benfica door, Hertha draait totaal niet. Maar misschien met de aankopen, je weet het nooit. Benfica gaat hier door.

Portugal heeft sowieso 1 team door, en Nederland daar kan je niet echt een goede voorspelling op geven. Ben je realistisch, dan zeg je dat er geen teams door gaan, ben je opportunistisch, dan maken alle teams een kans. En ik denk dat oppertunisme geen kwaad kan, zeker omdat Nederland voor een stunt kan zorgen! Denk aan Psv-arsenal, Ajax-fiorentina, Nec-udinese/spartak Moskou! Niets is onmogelijk zeg ik.

heeft iemand een link waar je de lijst kan zien?
bvd

Jongens luister wat Portugolo zegt laat die Portugezen maar voor wat het is we moeten ons op de Turkse clubs focussen:

Galatasaray - Atletico Madrid: in deze vorm gaat Atletico dus echt niet door tegen Galatasaray. Ik gok op Galatasaray.

Fenerbahce - Lille: Lille is op dit moment in een supervorm en aangezien ik Fenerbahce elke week weer slechter vind voetballen denk ik dat Lille doorgaat.

Maar dit zijn wel 2 50-50 wedstrijden, dus dat is weer positief voor Nederland.

Voor de rest vind ik dit bericht niet heel veel toevoegen, iedereen die voetbal volgt wist dit al. Dit is alleen de bevestiging.

27 december 2009 om 12:14

@ Gunner070. Fenerbahce - Lille; je zegt op dit moment, maar ze spelen pas over 2 maanden, kan alle kanten op gaan.

Ik houd mijn hart vast voor Nederland. Turkije heeft met Galata en Fener 2 sterke teams in huis, die zullen zeker tot de kwartfinales reiken. Turkije zal Nederland mischien wel inhalen.

Is er ook een reden vermeld waarom 2004 en 2005 als resultaten wegvallen?
Zeer raar en onbegrijplijk.

25 december 2009 om 13:22

Haha, het systeem is zo dat de resultaten / punten van de afgelopen 5 seizoenen meetellen.

PSV heeft Nederland de laatste jaren er doorheen gesleept.

25 december 2009 om 13:24

hoezo onbegrijpelijk? ieder jaar wordt op het eind van het seizoen de berekening voor 2 seizoenen later gemaakt. ze berekenen het gemiddelde van de 5 voorbije jaren. je kan niet elk jaar blijven tellen hé

Kom op Ajax,twente en Psv.. We kunnen het! We moeten echt laten zien dat het Nederlands voetbal wat voorsteld..

En mensen op voetbalzone ik wil jullie allemaal een fijne kerst wensen, en voetbalrijk en gezond 2010!!!!
greetzzzz 020ajaxxx

Als we het na de winsterstop slecht doen hoop ik dat er volgend seizoen Beter gepresteerd word (en gelukkiger geloot)
en met alle waarschijnlijkheid Feyenoord,psv,ajax,twente en nog een club maar dat kan iedereen zijn

Moet het kunnen !
Feyenoord is nu in een goede vorm en als ze komende zomer versterken na het afscheid van makaay en mischien nog een paar spelers kan het nog wat worden

Psv is een erg stabiele ploeg die over een brede selectie met veel kwaliteit beschikken en daarmee ver zouden kunnen komen

ajax lijkt me de grootste problemen tegoem te gaan zien Suarez vertrekt aankomende zomer (daar kun je op inzetten) dan is het te hopen dat ze een waardige vervanger vinden anders word het lastig voor de rest een sterke brede selectie

fc Twente kan het ook lastig krijgen zonder (naar alle waarschijnlijkheid) N,kufo en stoch mis je toch 2 sterke spelers die behoorlijk kunnen vechten voor punten desalnietemin hoop ik op sterke versterking een een goede jaargang

Maar even Off topic : Iedereen op VZ , alle moderators, alle Mensen op de redactie , alle Mede forumgangers , Fijne Feestdagen en een gelukkig 2010 laat het een mooi en vooral succesvol jaar worden met veel prijzen en mooi voetbal

En toch heb ik het gevoel dat wij aardig mee kunnen in Europa. Ajax wint van Fiorentina, Fiorentina wint van Liverpool. Psv won van Arsenal, Arsenal wint van Liverpool. Twente wint uit bij Fenerbache.

Hsv en Werder Bremen zijn echt wel te doen. Juventus ook mits Ajax een goede dag heeft!

25 december 2009 om 14:51

AZ speelt gelijk tegen Arsenal, Twente wint van Schalke, Ajax wint van Hsv, incidenten blijkbaar.. Of wisselvalligheid?

Hoe komt het toch dat Portugal beter is dan NL? Porto overwintert al jaren in de CL, Sporting soms wel soms niet en Benfica is altijd een outsider voor de EL. Waarom lukt de Nederlandse clubs dat niet? Ik heb niet zoveel kennis van de Portugese competitie maar is de begroting van de topclubs daar veel hoger?

En daarom snap ik niet zo goed waarom mensen blij zijn als AZ en Feyenoord het zo slecht doen in Nederland. Nederland is gebaat bij clubs die het beste uit hun zelf halen. Het AZ van Aadriaanse en V Gaal, Het Feyenoord van V Marwijk,het Twente van Mclaren, Het Psv van Hiddink,het Ajax van Koeman en het Heerenveen van Verbeek, daar haal je punten mee en stuur je een soort van 6 Evertons,villareal's,lazio's europa in met Psv als europese topclub(qua prestaties)

De schrijver van het artikel heeft vermoedelijk Roemenie verwisseld met Turkije
Hieronder de stand zoals deze zou zijn na het wegvallen van het seizoen 2005/2006 en met de tot nu toe behaalde punten van het seizoen 2009/2010.
De enige mutatie welke zich in deze lijst nog zal voordoen zijn de punten welke nog door de de clubs van de betreffende landen behaald zullen worden.

Kijk je naar wat we op dit moment achterlopen is dat bijna 2 punten op Turkije en ruim 2 punten op Portugal. We hebben 6 ploegen (onze deelfactor is dus 6). De Nederlandse ploegen kunnen geen bonuspunten meer halen. Wat wel zeldzaam is in de ranking, is dat 2 landen exact gelijk eindigen dat zou nu kunnen wanneer de portugezen alles verliezen en onze 3 ploegen samen nog 6 wedstrijden winnen en 1 gelijk spelen. (6x2=12, 12 1=13, 13:6=2,166 28,130 2,166=30,296) Geen idee hoe de Uefa in dit geval zou handelen (en of meer dan 3 cijfers achter de komma nog van invloed zouden zijn).

Wij moeten in het restant van de EL dus 7 wedstrijden M.e.e.r winnen dan Turkije en Portugal. Echt een (helaas) verloren zaak dus en volgend jaar 1 plaatsje voor de El minder voor Nederland.

Dat het anders dan in het artikel Portugal en Turkije is en niet Portugal en Roemenie is alleen leuk voor onze Turken maar zal mij verder, misschien wat oneerbiedig, mijn reet roesten.

Uefa Country Ranking 2011
# Land 06/07 07/08 08/09 09/010 Ranking
8 Portugal 8.083 7.928 6.785 7.500 30.296
9 Turkey 6.100 9.750 7.000 7.200 30.050
10nederland 8.214 5.000 6.333 8.583 28.130

25 december 2009 om 17:32

De schrijver heeft helemaal niet Roemenië met Turkije gewisseld. Het gaat namelijk over de afgelopen 5 seizoenen. Turkije haalde in 2005/2006 4.000 pnt en Roemenië behaalde toen 16.833 pnt. Jij gaat uit van 4 seizoenen.

26 december 2009 om 11:32

@4redondo,
Lees de tekst, en bekijk de dan tabel nog eens.

Mogelijk had ik (voor jou dan) het jaar 2010-2011 op moeten nemen in de tabel, n.l. het nieuwe 5de jaar voor de reeks wat na beëindiging van dit seizoen start.
Aangezien dit voor iedereen nu nog 0 punten is zag ik dit niet als toegevoegde waarde.

Voor jou op een andere manier misschien nu duidelijker.
Wanneer het nu lopende Uefa seizoen op dit moment afgelopen zou zijn, is de stand in de tabel hierboven de werkelijke stand zoals hij aan het begin van het nieuwe seizoen zou zijn.
Wijzigingen in die stand is alleen mogelijk door punten te behalen in het nu nog lopende seizoen.

Met vervallen van het seizoen 2004-2005 en het meenemen van de tot nu toe behaalde resultaten van seizoen 2009-2010 (dus exact wat de schrijver van het artikel gedaan heeft) krijg je mijn bovenstaande tabel.

Voor Roemenie krijg je dan de volgende resultaten
13 Romania 11.333+2.600+2.642+6.083+0.000=22.658
Aangezien Roemenie maar een ploeg meer actief heeft mag je aannemen dat voor hun een verbetering in de ranking voor net nieuwe seizoen nauwelijks realiseerbaar is
De achterstand t.o.v. Nederland is (nogmaals de resultaten van de nog lopende campagne niet mee gerekend) 28,130-22,658=5,472punt. Willen ze ons nog voorblijven moet die ene ploeg dus 6punten goedmaken hun deelfactor is net als de onze ook 6 dus moet 1 Roemeense ploeg 6x6=36 punten dit gedeeld door 2 punten per gewonnen wedstrijd is 18 wedstrijden meer winnen dan die 3 ploegen van ons.
Of dit wel of niet realiseerbaar is hoef ik je hopelijk niet uit te leggen.

Iedere VZ gebruiker welke de lagere school heeft afgemaakt moet de tabel kunnen lezen en zal dan tot de conclusie komen dat de schrijver Turkeije met Roemenie heeft gewisseld. Sterker nog wanneer je de tabel bekijkt zul je zien dat de Roemenen zeker in de nabije toekomst geen bedreiging meer zullen gaan vormen.

Daarom is het ook schandalig hoe Ajax gepresteerd heeft tegen Anderlecht. Niet alleen in de richting van de eigen supporters op de tribune, maar ook richting het Nederlandse voetbal in zijn geheel. Geen goed woord voor over. Een topclub onwaardig.

25 december 2009 om 15:17

Ach die ene wedstrijd boeit niet als ze in de knock out fase maar gewoon goed presteren en dat alle drie de ploegen maar gewoon ver in het toernooi komen. En dat is zeker mogelijk vooral Psv heeft ijzersterk team opmoment halve finale moet toch te bereiken zijn voor in van de drie.

Eerlijk gezegd heeft Nederland niks meer te zoeken daar in Europa. 5 clubs is nog een hele boel voor een land als Nederland. Landen als Roemenië, Portugal, Oekraïne en Rusland komen gewoon sterk op en daarbij kunnen we al jaren niet boksen tegen de commercie van Spanje, Engeland, Italië etc. We moeten gewoon blij zijn dat we nog een leuke competitie hebben met een paar teams die mee kunnen doen in Europa.

Nederland heeft ook wel veel pech gehad hoor. Ik heb het dan over de groepsfase van AZ, met een beetje geluk waren hun 2e geworden en dus door. Sporting Portugal die en Twente en Heereveen er uit knikkeren voor respectievelijk CL en EL. Marseille vorig jaar bij Twente en mindere mate Ajax en PSV had vorig jaar een dramajaar en daarom kwamen ze ook niet verder in de CL (alhoewel ze niet slechter hadden kunnen loten vorig jaar). Psv, Ajax en Twente hebben het ook niet moeilijker kunnen loten dit jaar. Daarbij zijn het landen als Italie en Duitsland waar we tegen moeten voetballen. Inlopen op deze landen heeft geen zin, omdat ze niet binnen handbereik zijn. Wanneer er een beetje geluk bij komt kijken zal Nederland wel weer stijgen en zullen we de 6 teams die we hebben ook in Europa houden. Lukt dat niet, dan verdienen we ook gewoon niet meer. Zo simpel is het, helaas.

25 december 2009 om 15:50

Psv wint van Cluj, Twente wint van Steaua, Twente en Heerenveen waren over 4 wedstrijden beter dan Sporting Portugal. Ik vind het onzin wat je hier zegt.

25 december 2009 om 16:54

Twente speelde 2x gelijk tegen Steaua, en PSV won 1x en speelde 1 duel gelijk.

Hoe werkt dat eigelijk, krijg je nog meer punten als je tegen ploegen uit hoger geklasseerde landen speelt of is het gewoon (bijvoorbeeld) 1 punt voor een overwinning op welk tegenstander dan ook.

25 december 2009 om 16:36

Het maakt niet uit tegen wie je speelt.
Kijk.. Bij de kwalificatieronden telt een overwinning als 1.000 punt en een gelijkspel 0.500 punt.
Als de toernooien zijn begonnen,tellen de punten meer, overwinning 2.000 en voor gelijkspel 1.000
En dan is het de bedoeling dat je die punten deelt door de aantal teams van het land dat in dat jaar Europees speelt.
Bijvoorbeeld.
Psv wint de eerste wedstrijd tegen Hsv..
2.000 punten erbij. Nederland speelt dit jaar met 6 teams in Europa.
2.000/6 = 0.333.
NL krijgt 0.333 punten erbij op de stand.
hoop dat je het nou een beetje snapt.

25 december 2009 om 16:59

Ok ik snap het nu bedankt!!

25 december 2009 om 17:52

Bij elke overwinning van een Turkse ploeg krijgt men er 0.4 bij.. 2000/5 ploegen)
Bij elke overwinning van een NL ploeg krijgt men er 0.333 bij. 2000/6 ploegen)

Bij een gelijkspel =
Turkse ploegen : 0.200 punten erbij
NL ploegen : 0.166 punten erbij

Klopt dit?

25 december 2009 om 18:42

Ercano dat klopt !!

Het is toch elk jaar stuivertje wisselen tussen de B-landen: Nederland, Portugal, Turkije en Oekraine. Nederland zal toch wel in de toptien blijven, aangezien Roemenië terugvalt en verder zijn de verschillen met de andere landen wel te overbruggen. En al speel je met een ploeg minder in Europa: kan je weer veel meer punten halen in dat jaar. Daarom staat Roemenië ook zo hoog op dit moment.

25 december 2009 om 17:52

Roemenië valt pas terug in 2012/2013 en niet in 2011/2012. Desondanks zal Nederland inderdaad in de top 10 blijven, of een van de twee Turkse club moeten dit seizoen nog heel ver geraken en de Nederlandse club de volgende ronde uitgeschakeld.

Echter de 10 plaats kost wel een EL deelnemer.

25 december 2009 om 17:59

Ik twijfel nu even aan je conclusie, dat die punten pas over twee jaar wegvallen. Dat is volgens mij niet zo.

2006/2007
2007/2008
2008/2009
2009/2010
2010/2011 > begint op 0 ergens in juli.

Dit zijn dan de laatste vijf seizoenen, dus die punten van het seizoen 2005/2006 zijn geschrapt. Ik volg deze lijst toch al tien jaar, dus daar zal geen verandering in zijn gekomen.

25 december 2009 om 18:21

De plaats op de huidige ranglijst, waarin de seizoenen '04/'05 tot en met '08/'09 opgenomen zijn bepaalt hoeveel clubs ieder land mag afvaardigen naar de Champions League en de Europa League voor het seizoen 2010/11.

Voor het seizoen 2011/12 vervalt dus het seizoen 2004/05 en zullen de punten van dit seizoen erbij worden geteld, etc.

Het is toch ook wel logisch dat er 1 seizoen tussen zit, anders weten de clubs in nationale competities toch niet vooraf waaraan zij toe zijn.

26 december 2009 om 12:31

@4fredondo,
In de fictivie stand staan we op het moment 1,5punt achter de Turken.
In praktijk betekend dat de 3 Nederlandse ploegen 4 wedstrijden meer moeten winnen plus 1 gelijkspel meer moeten halen dan de 2 Turkse ploegen. De werkelijkheid is precies andersom dan dat jij in je bijdrage suggereerd.

Als je bedenkt dat een overwinning van een Turkse ploeg meer opleverd (voor de Country Ranking) dan een overwinning van een Nederlandse ploeg en kijkt naar de loting van de ploegen, mag ik toch stellen er een hard hoofd in te hebben, ook al hebben wij natuurlijk nog wel drie vertegenwoordigers en de Turken maar twee.

Natuurlijk is niets onmogelijk RKC kan immers ook nog landkampioen worden.

Denk dat het gedoe met play-offs in de Eredivisie niet meer zal werken. Strakst moet de kampioen ook nog play-off spelen aangezien er 1 club afvalt.

Heel jammer, maar jah. Oost-europese landen zijn in opkomst en dit gaat ten koste van landen als Nederland, Belgie, Zwitserland, Oostenrijk.

Turkije zal het niet zoveel uitmaken. Want die was altijd hetzelfde geweest.

Met dank aan Ajax met die instelling tegen Anderlecht!

26 december 2009 om 12:43

dat is redelijke bullshit....
Ajax is alsnog door...
Ik kan me wel nog een paar jaar terug herinneren toen psv moest winnen om 3 plekken te krijgen in de Cl.... en toen gingen zij ook een B-elftal opstellen....

Dit is misschien wel een zege voor het Nederlands voetbal, want aangezien we geen geld hebben, moeten we nog inventiever worden en daar zijn we heel goed in.

Ziet er somber uit voor het Nederlandse voetbal, maar mooi voor het Turkse. Turkse voetbal groeit, duidelijk te zien. Portugal heeft met Porto een ijzersterke deelnemer in de CL. Ik schat hun kansen ook hoog in tegen Arsenal. Benfica en Sporting in de EL zijn ook niet de minste.

Ik schat toch dat Galatasaray best ver gaat raken EL, en Turkije veel punten gaat opleveren, zelfs kans heeft om gewoon de beker binnen te slepen. Kwalitatief hebben ze een ploeg die veel beter is dan de meeste teams in de EL. Met Arda, Elano, Keita, Baros, Kewell voorin zijn ze echt een groot gevaar voor ieder team in de EL. Een verdediger in de winterstop en een CVM en Galatasaray kan ieder team uitschakelen in de EL. Atletico zie ik ook niet langs GS. Als GS langs Atletico gaat word het Sporting of Everton. GS won vorig jaar makkelijk 0-2 uit van Benfica en zorgde zo ervoor dat Benfica niet uit de poul kwam, dus Sporting moet ook te doen zijn volgende ronde. Everton ook.

Fenerbahce kan Turkije ook heel wat punten opleveren. Lille is in monstervorm nu, maar Fenerbahce heeft nu een sterker team dan in de groepswedstrijden in de EL. Het vetrek van Carlos betekent een totaal vernieuwd linkerflank met veel aanvalskracht als Andre Santos en Ozer Hurmaci/ugur Boral ipv van een Carlos en Wederson. Daum heeft ook aangegeven dat een aanvaller komt in de winterstop, en een van de opgenoemde namen is Henry. Fenerbahce gaat zeker versterking halen in de winterstop en de zwakke punt, namelijk het linkerflank en spits positie is/wordt aan gewerkt.

Hopelijk schoppen GS en Fener het ver in de EL. Meer vertrouwen in GS. Veel succes ook voor de Nederlandse teams, zal wel nodig zijn aangezien de tegenstanders.

Turkije, whatever, daar gaat het hier niet over lijkt me... raar ook dat compliment dat je krijgt ?!

On Topic:
Nederland hoeft zich geen zorgen te maken. Ze kunnen momenteel niet naar boven klimmen en zeker niet naar beneden zakken. Dit is al een tijdje zo.

26 december 2009 om 13:12

@heraclesalways,

Ik kan me voorstellen wanneer je als Nederland voor het eerst sinds 1987 uit de top 10 verdreven gaat worden, er voetballiefhebbers zijn die dat bedenkelijk vinden en zich zorgen beginnen te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Hirving Lozano heeft naar verluidt zijn zinnen gezet op een transfer naar Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren