Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Turkcell Süper Lig of de Eredivisie?

Laatste update:

In Nederland kennen we een multiculturele samenleving. Amateurteams met een selectie waarin acht verschillende nationaliteiten zitten, spelen in vrede samen. Ook wordt er veel gediscuseerd over het verschil tussen het Nederlandse voetbal, en die van andere landen. Vaak wordt de vergelijking met Turkije aan het daglicht gesteld.

In Nederland staat het spel centraal, supporters zullen nog klagen na een behaalde overwinning, omdat de veldbezetting niet juist was, de opbouw van achteruit niet soepel verliep. In Turkije echter zijn de supporters al tevreden met een minimale overwinning, ze storten zich op de straten en zingen kampioensliederen. Het voetbal in Turkije is een cultuur geworden, supporters maken overuren om met hun minimale loon kaartjes te kunnen kopen voor een thuisduel. In Nederland echter wordt het meer gezien als een uitgaansgelegenheid. Het voetbal leeft meer in Turkije, laat dat duidelijk zijn.

Het niveau in beide landen kan ook ter discussie gesteld worden. In Turkije is het spel vooral gericht op het fysieke gedeelte, het is afwachten op een geniale ingeving van de nummer ‘10’ die afgelopen transferperiode met veel heisa is binnengehaald. In Nederland draait het meer om het totaalplaatje, het gaat om het goede voetbal. Dit verklaart ook voor mij het verschil in doelpunten in beide competities. In Turkije wordt er relatief gezien minder gescoord, omdat verdedigen centraal staat. Eerst de nul houden, en kijken of je een doelpunt kan scoren. In de Eredivisie proberen de teams echter te voetballen, waardoor er meer ruimtes ontstaan. Hierdoor zullen we regelmatig hogere scores zien.

Maar in Turkije, zoals eerder vermeld, leeft het voetbal veel meer. Dit komt omdat het een onderdeel is van het leven, het is een hoofdzaak. Waar voetbal in vele andere landen een bijzaak is, staat het in Turkije centraal. Neem bijvoorbeeld de komst van Cassio Lincoln, of Roberto Carlos. Als Barrack Obama zou komen zou er niet zoveel media-aandacht zijn, ook de supporters die deze sterren opwachtten spraken boekdelen. De laatste jaren wordt er echter ook veel aandacht besteed aan de schoonheid van het voetbal, vandaar dat namen als Vicente del Bosque en Frank Rijkaard werden gehaald. Dit getuigt van visie, beter laat dan nooit.

In Nederland wordt er veel meer aandacht geschonken aan de jeugdopleidingen, de spelers worden klaargestoomt voor het eersye elftal. In Turkije echter draait het alleen maar om het eerste team, de jeugd krijgt niet de aandacht die het verdient. Nu heeft Galatasaray, met Rijkaard, een man met visie binnengehaald en ook de jeugdopleiding voorzien van een nieuw wind. Ze hebben het goede voorbeeld gegeven, nu hopen dat de andere teams het voorbeeld volgen.

Echter kampt Turkije met één probleem, de 6+2 regeling. Dit betekent dat je in de selectie maar acht buitenlanders mag hebben, waarvan je er maximaal zes in het veld mag laten staan tijdens een wedstrijd. Hierdoor is men genoodzaakt rekening te houden met de nationaliteiten van de spelers, waardoor vaak niet het sterkste team op het veld staat. Op het Europese podium is dit geen probleem.

De dag dat deze regeling als sneeuw voor de zon opgaat, is de dag dat er zege gevierd zal worden. Er zullen makkelijker risico’s met buitenlandse talenten worden genomen, ook zullen er in het beloften-elftal niet-Turkse namen op de shirts verschijnen. Door deze afschaffing zal het Turkse voetbal, in een korte periode, het Nederlandse voetbal overstijgen. Ik zeg DOEN!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hmm er zit volgens mij best een kern van waarheid in, máár 6 buitenlanders in het veld is ook niet niks. Verder een goed geschreven column, nice!

Leuke vergelijking, maar niet een met hele nieuwe inzichten, behalve dat van de 6+2 regeling, die kende ik niet.
Maar ik denk dat iedereen dit toch wel min of meer ziet/weet.

10 december 2009 om 23:44

Uiteindelijk draait het toch allemaal om die regel? Dan is dat toch een belangrijke nieuwe inzicht.

10 december 2009 om 23:55

Klopt, maar dat het om die regel gaat zie je niet echt goed meer door al de tekst ervoor. In feiten zijn alleen die laatste twee alinea's echt belangrijk. Dan had hij naar mijn idee beter die 6+2 kunnen uitwerken in plaats van dat over beleving, cultuur en jeugdopleiding.

Volgens mij had Galatasaray toch 1 van de beste jeugdopleidingen van Europa?

11 december 2009 om 13:07

nou ik weet het niet hoor het beste jgopleiding van europa

maar wel van turkije

en kennen jullie dat spel ''footballmanager010'' daar heeft Galatasaray de beste jeugdopleiding in heel dat spel dat was mij ook opgevallen als je het bestuur vraagt om jeugdopleiding te verbeteren krijg je als reactie ''wij hebben het beste jeugdopleiding op dit moment dus het is niet noodzakkelijk om het te verbeteren''

11 december 2009 om 14:36

dit geloof je toch niet?
Het is wachten op de Clubexpert: Voetbal en het gelijk van Footballmanager.
Ik speel FM zelf ook, heb nog 09 niet 10 en het is een goed spel eerlijk waar. Maar hoe realistisch je spellen ook maakt waarheid zullen ze nooit worden. En steeds meer mensen gaan er naar refereren op VZ. 'ja, op Fm was hij ookal heel goed.' Las ik vanmorgen op het Ashtontopic. Dus? Ik heb met Fifa09 mezelf gemaakt, nou daar was ik ook heel goed!

15 december 2009 om 20:36

nou vriend weet jij toevallig ook dat er 200 scouts wereldwijd mee hebben geholpen om het spel te produceren. Lees de credits maar

Het is wel waar maar je moet niet vergeten als die regel wordt opgeheven.
Zullen alle turkse spelers geen kans krijgen waardoor de nationale team zwakker wordt omdat spelers weinig speel minuten krijgt.
Je moet het van alle kanten bekijken.

voor de rest leuk stukje

6+2 is van een kant ook goed. Het dwingt de teams gewoon kerels uit eigen land te laten voetballen. Ik zie niet graag een Inter/arsenal type Fb/bjk/gs met alleen maar Brazilianen/duitsers/spanjaarden/afrikanen.

Ik vind het niveua toch wel hoger dan in Nederland. Je geeft het beeld alsof de nummer 10 enige is die verstand heeft van voetbal, terwijl dat niet zo is. Het spel is zeker meer fysiek dan technisch, maar je ziet dat daar laatste jaren meer verandering in is gekomen, binnenkort wordt het een perfecte balans van fysiek en techniek.

Over het algemeen, ja, ik vind de Turkse competitie sterker, en nee, niet omdat ik een Turk ben. Het is simpelweg competitiever dan de Eredivisie. Het verschil tussen Twente, nummer 1, en Ajax, nummer 3 is 9 punten. Dat is evenveel als het verschil tussen de nummer 1 en 10 in Turkije.teams als Kayserispor/bursaspor/genclerbirligi/eskisehirspor zijn een stuk sterker dan afgelopen jaren, en ik zie ze ook alleen maar sterker worden.

12 december 2009 om 12:12

de turkse league is kwalitatief niet beter als Nederland Bjkdelgado
gemiddeld niveau is veel hoger hier in Nederland,
turken zijn echter wel vechters wat in Nederland veel ontbreekt

vecht mentaliteit maakt wel veel goed, maar het gebrek aan kwaliteit daar zorgt er toch voor dat Nederland beter is als Turkije, daar is het kwaliteitsniveau hier te hoog voor

dat pnt verschil vind ik een zwakke inbreng hoor, dat zegt niets over het verschil

@jonagold hieronder(#9)

gelijk heb je, Nederland is een voetbalgek land en leeft heel erg mee met de clubs,
maar wij gaan niet voor elk dom overwinning de straat op, daar is Nederland het land ook niet voor, dan zouden de straten het hele weekend propvol staan,

Turkije is gewoon een heel andere cultuur, ook niet zo werk gericht,
meestal is het leven van Turken niet zo best en leven in armoede,
daarom is voetbal een grote uitlaatklep voor ze, zoals je in Afrika ook ziet

door de armoede leren ze ook veel meer om te vechten

wij Nederlands groeien op met bakken geld(vergeleken met hun) en in luxe, geen krotjes maar grote huizen, wij hoeven in ons leven niet te knokken, daarom is bij ons de wil om te vechten klein

De turkse competitie is zeker sterk als je ziet wat voor spelers daar rond lopen bij middenmoters en vooral bij de topclubs zoals Baros, Keita, Guiza, R. Carlos, Alex en zo kan ik maar doorgaan deze spelers zouden nooit naar Nederland komen. Plus alle Afrikanen houden van de Turkse competitie omdat ze ons altijd kansen geven en zijn nooit racistisch. Ik zie de Turkse competitie alleen maar sterker worden en van Nederland zwakker.

Positief aan dit stuk vind ik dat hij lekker provocerend is. Ik ben het als Nederlander niet eens met de conclusies die je trekt. Het feit dat voetbal meer leeft bijvoorbeeld ligt in mijn ogen meer aan de Turkse cultuur. Nederlanders vinden voetbal ook belangrijk, maar uiten dat niet zo zeer.

Overigens denk ik niet dat de Turkse competitie veel sterker is dan de Nederlandse. Wel grappig is om te zien dat in Turkije de uitgerangeerde vedettes terecht komen (elano, Roberto Carlos, Kewell, Baros) die niet meer goed genoeg zijn voor de echte top, terwijl in Nederland de echte topspelers worden getraind. Iets waar we als Nederlanders in het algemeen toch wel trots op zijn. Naast onze eigen topspelers (van Basten, Bergkamp, van Nistelrooij, van Persie) hebben ook buitenlandse toppers hier gespeeld (zlatan, Romario, Ronaldo).

Overigens denk ik dat er niet zo'n groot verschil zit op het moment tussen de competities. Je ziet bijvoorbeeld wel dat er op dit moment nog meer Nederlandse clubs actief zijn in Europees verband dan Turkse. Ook de mininieme verschillen tussen beide landen wijst op een redelijk gelijkwaardige compeititie. Dat Turkije, gezien het inwonersaantal, veel potentieel heeft, is duidelijk. Maar als Nederland zijn eigen kwaliteiten blijft behouden (opleiden) ben ik er van overtuigd dat Nederland bovenin zal blijven meedraaien!

Overigens vind ik wel dat je als je een vergelijking maakt, je wel mag proberen zo objectief mogelijk te kijken naar de betreffende zaak. Je lijkt al bij voorbaat voor de Turkse competitie hebben gekozen.

11 december 2009 om 08:42

Wat betreft de uitgerandeerde vedettes...de turkse league heeft spelers als ribery,anelka en hagi gehad. Daar is niks uitgerandeerds aan, maar meer de top van het voetbal. Verder vind ik het een leuk stuk, mooi geschreven!

11 december 2009 om 09:10

Ribery en Anelka waren op het moment daar geen top, maar in de opbouw fase. Ribery is pas groot geworden bij Marseille. Anelka was op de weg terug van Real en heeft daarna weer zijn carriere opgepakt. Hagi weet ik niet, maar wat ik deed was een algemene conclusie trekken, die de schrijver overigens ook met mij trekt.

Dit klopt helemaal en heb het al eerder gezegd dat het Turks voetbal veel meer gegroeid is in Turkije. De aanhang die hun ploegen steunen de sfeer rond het stadion, Turkse fans geven meer moeite om hun ploeg te steunen. Waarin ik me vooral in jouw standpunt kan bevinden is dat Nederlanders meer voor uitgaansgelegenheid het wedstrijd bezoeken, moet zeggen dat je behoorlijk gelijk hebt. Geweldige artikel 5ster!

Mijn bedoeling was om het een beetje in het midden te laten. Het is heel moeilijk om een artikel over dit te schrijven, omdat je bij voorbaat moet generaliseren. Ik neem de TSL en de Eredivisie als een geheel, terwijl er onderling nog ook veel verschillen zijn. Ondanks dit heb ik mijn best gedaan een goed beeld proberen te weergeven, en ik heb de TSL meer aandacht gegeven omdat men in het algemeen meer kennis heeft over de Eredivisie. Mijn conclusie is mijn kijk op de situatie, maar over welke competitie op dit moment sterker is, ik weet het niet. Dat laat ik in het midden, ik laat jullie hierover discussieren, dat was mijn bedoeling met dit stukje.

Je komt weer met die zinloze discussie welk voetbal beter is.

Laat mij je alvast een samenvatting geven. De mensen met een Turkse achtergrond vinden het Turkse voetbal beter en de mensen die zoals we met een lelijk woord noemen autochtoon zijn die vinden Nederlands voetbal beter.

Het boeit mij eerlijk gezegd niet wat beter is. Heb respect voor beide partijen. Leuk om die Turken helemaal uit hun dak te zien gaan en temperament te laten zien. Leuk om Ajax te zien spelen en proberen mooi te voetballen.

Je vervalt een beetje in het patroon wat veel mensen tegenwoordig hebben. Wat verschilt ons? Wie zijn minder of beter? Waarom niet gewoon we zijn allemaal mens en niemand is beter of minder. En wat bindt ons in plaats wat ons scheidt. Waarom weer een discussie wat gaat polariseren. Heb ik absoluut geen zin in. Respect voor onze Turkse vrienden op voetbalzone. En respect voor de Nederlandse competitie. Klaar en uit.

Heb hier niks mee. 1 ster.

Het Turkse voetbal gaat nederland sowieso voorbij omdat er nu eenmaal bijna 80 miljoen mensen wonen in dat land, vroeg of laat komt dit wel tot uiting.

Ik vind het ook onzin en onnodig om te zeggen dat het voetbal méér leeft in Turkije, zoals je mischien weet is er bv geen land ter wereld dat gemiddeld zoveel amateurvoetballers kent als Nederland en zitten er in NL zelfs meer mensen op de tribune tijdens een competitieronde als in Italie. Dat het anders wordt beleeft is natuurlijk wel zo, en dat is ook de charme van iedere voetbalcultuur. Maar je moet niet tegen elkaar gaan opwegen van ''de ene is veel meer dan de ander en zo''.
Weet je wat ik vind van Turken? Dat ze vermaledijde nationalistisch zijn, haha. Ik mag dat wel hoor, ben ik zelf ook. Maar ik vind ook dat er van die nationalisten nog wel eens een aantal de realiteit uit het oog verliezen en niet zelfkrisch zijn op hun nationale voetbal(club)team. Het is natuurlijk goed om positief te kijken naar je eigen voetbal, maar het is ook aangenaam voor anderen om terechte kritiek te accepteren. Voor de rest vind ik het leuk dat er ook in NL zoveel Turkse mensen meeleven met de grootste en ons aller sport: Football!!

bij dit soort topics komen altijd dezelfde discussies...
ik vind zelf dat turkije en nederland op dit moment een vergelijkbaar competitie is.
Turkije is op dit momen wel een sterker competitie naar mij mening
het oorzaak ervan is dat alle goeie spelers vroeg worden weg gekaapt in NL ik kan er heel veel noemen o.a. ibrakadabra,robben,nistelrooy..
bij turkije worden ze meestal gehouden en zie je niet de 'talenten' naar europa gaan...
en er is ook heel weinig aandacht voor de jeugd in turkije..
nij nederland zie je bijvoorbeeld bruma al bij chelsea zijn debuut maken op z'n 17e..
dat is iets wat je niet eventjes ziet in turkije..

turkije moet meer aandacht aan de jeugd geven en ze ook die kansen geven..
zoals batuhan krijgt geen kans van denizli terwijl nobre al heel lang neit scoort..
nu wijk ik een beetje af van de topic..

dit was het..

gs-fan

Mooi stuk, hoewel ik het liever niet heb dat de Turkse competitie boven de Nederlands uitstijgt :P. Je maakt ook 1 fout, je had het over trainers die naar Turkije gingen en je had del Bosque en Rijkaard genoemd. Maar del Bosque is nou bondscoach van spanje en Luis Aragones was die trainer van Fenerbace. En dat het Turkse voetbal meer leeft is helemaal waar (kijk maar naar het afgelopen EK hoe al die Turken losgingen als ze wonnen, wat mijn nachtrust verpestte) en ook als bijvoorbeeld Galatasaray of Fenerbace ofzo kampioen wordt is dat ook hier te merken. (zo rijden bijv. honderen turken langs scheveningen met een vlag van hun club. En Nederland heeft ook niet veel 'echte sterren' of ze nou oud zijn of piepjong. De beste speler van de Eredivisie is Suarez en tevens de populairste. Bij Galatasaray heb je Elano, Kewell en bij Fener Roberto Carlos, Guïza hadden ze, Alex, Demirel enz. Nederland heeft niet echt veel sterren om op te noemen eigenlijk geen een alleen stekelenburg, de zeeuw, pantelic, Affelay, van der Wiel en daar houdt het eigenlijk mee op. Dat zijn de enige echte sterren van de Eredivisie.
En hhki heeft trouwens ook volkomen gelijk, je ziet nederlands spelers op jonge leeftijd gescout worden en bij turkije gebeurt dat veel minder, omdat turkije relatief onbekend is bij de Engelsen, Spanjaarden enz.
5 sterren.

Leuke column, alleen kijk je veel te veel naar de Turkse competitie en vertel je alleen maar daar dingen over, had meer verwacht van de titel dan deze column om eerlijk te zijn maar wel leuk geschreven, en je focust je zo te zien op het niet-turks-gedoe, want een Turkse competitie kan toch niet vol zitten met niet-turken? Dan is het net een Arsenal die zonder enige Engelsman bijna elk duel speelt, dat is toch niet leuk? Daarnaast vind ik de Nederlandse competitie om haar aanvallende kwaliteiten een klein beetje beter dan Turkije en Turkije om haar defensieve skills een stukje hoger dan Nederland liggen, de vergelijking echter is moeilijk te trekken omdat het twee verschillende soorten competities zijn, en als we op de coefficientenlijst kijken zien we nog steeds dat Nederland boven Turkije staat, dus trek je conclusie maar. Maar wel leuk geschreven en educatief voor de vele Nederlandse mensen die weinig afweten van het Turks voetbal. ***

Als de Turkse competitie haar eigen identiteit zal willen behouden zal het moeten investeren in de Jeugdopleiding en scouting. Wat je nu te vaak ziet is dat Turkse clubs heel veel geld neertellen voor buitenlandse spelers die niet meer toevoegen dan Turken die in de A1 zitten te verpieteren.
Turkse clubs moeten leren om de organisatie stabiel neer te zetten en zich niet te laten leiden door emoties zoals vaak gebeurt in voetballand.
Daarentegen zijn de middelen wel aanwezig om van Turkije een sterke voetbalnatie te maken en ook de supporters zijn natuurlijk geweldig en steunen hun club onvoorwaardelijk.

12 december 2009 om 11:05

Wat een onzin, ik denk dat jij meer clubs als Fenerbache in verband brengt.. daar zijn een groot percentage van de spelers uit het buiteland.. meestal zitten er Brazilianen in de selectie maar goed. Galatasaray heeft genoeg geweldige scouts, ze investeren zeker in spelers uit eigen land. Turkije heeft genoeg middelen, en je ziet dat het Turks voetbal de laatste tijd enorm gegroeid is. Nederlandse clubs trekken ook buitenlandse spelers aan, welke geweldige talent opvolger heb je in Nederland bij de spitsen? Wolfswinkel? Turkije heeft meer geinvesteerd dan Nederland vind ik zelf.

12 december 2009 om 12:17

Turkije heeft een gouden toekomst: Sahin, Arda, Ismail Koybasi, Batuhan Karadeniz, Sercan Yildirim, Volkan Sen, Sismanoglu, Aydin Karabulut, , Aydin Yilmaz, Mehmet Topal, Necip Uysal, Onur Bayramoglu, Erhan Senturk, Emre Colak, Semih Kaya en nog zoveel namen die niet in mij opkomen, veel spelen in Duitsland. Gister scoorde ook een turk in de laatste minuut tijdens het duel Herta Bsc - Leverkusen

14 december 2009 om 14:55

Delgado10:

Het kan best zou zijn dat jij vind dat Turkije een gouden toekomst heeft maar veel zegt het me niet. Ik volg wel het een en ander van het Turkse voetbal en de grote spelers in de competitie zijn daar vrijwel allemaal buitenlanders. Alleen spelers als Arda en Sahin zijn voor mij bekende spelers waarvan ik weet dat ze erg goed kunnen voetballen, Karadeniz, Topal, Sen zijn ook namen die ik wel ken maar waar ik niet zo gek veel van weet, In Nederlands hebben we ook een mikmak aan spelers die veel talent hebben waar Turkse mensen niet van weten. Op internationale toernooien is Turkije vaak afwezig waar je ook al het een en ander uit kan concluderen. Ik wil weleens zien hoe goed al die spelers die je opnoemt zijn, want voor zover ik weet spelen veel van deze spelers niet bij grote clubs in het buitenland. Nederland heeft met Bruma en van Aanholt ( beide Chelsea ) Barazite ( Arsenal ) Krul en Danquah ( beide Newcastle ), Drenthe, van la Parra, Brouwer en Weijl ( beide Liverpool ) toch spelers waar je in de toekomst gezien hun club veel meer van kan verwachten. Dan heb ik het nog niet eens over jonge spelers als Wijnaldum, Fer, Strootman, Falkenburg, Blind, Babel, Elia, Beerens, Velthuizen, Lens, Van Wolfswinkel, Kuiper etc.

Spelers van Turkije waar ik juist veel van verwacht zijn Sinan Bolat en Erdinc.
Spelers van grote naam uit Turkije zoals Halil en Hamit Altintop, Sahin, Basturk zijn eigenlijk de enige aansprekende namen die niet in Turkije voetballen. Ook in de jeugdeltallen weet ik geen aansprekende namen te verzinnen. Ja je hebt Mesut Ozil die voor Turkije had kunnen spelen, daarmee hadden ze een topper die een gouden toekomst krijgt in handen.

En over het artikel ga ik niet veel zeggen wat dit is gewoon een zinloze discussie over welke competitite nou beter is. Ook vind ik je titel totaal niet bij het stukje passen omdat het vooral over de Turkse competitie gaat. Je doet de Nederlandse competitie tekort met jou stuk. Feit is wel gewoon dat in Turkije grotere spelers spelen die alleen maar voor het geld daar zitten. Geld wat in Nederland gelukkig in de jeugdopleiding word geinvesteerd. Daarnaast zal de Turkse competitie misschien ooit wel een stukje boven de Nederlandse uitgroeien maar het Turkse voetbal zal voorloppig niet beter worden dan de onze. Dit omdat hier veel talent doorstroomt en in Turkije veel jeugdspelers worden belemmerd in hun ontwikkeling door grote spelers. Lincoln, Guiza, Lugano, Baros, Elano, Keita, Ferrari, Kewell, Leo Franco, Roberto Carlos, Nonda, Vasell. Daarnaast allemaal oudere spelers die hun geld komen opstrijken en op een aardig niveau willen doorspelen. Jammer want dat gaat ten kostte van de jeugd.

Ik zie dat er weer gediscuseerd over het Turkse en Nederlandse competitie, maar ik als Turk zijnde vind de Nederlandse competitie qua voetbal beter. Het maakt niet uit of je naar VVV kijkt of naar Ajax ze spelen allebei met de zelfde speldiscipline.
Maar als je aan mij vraagt, wat kijk je liever, geef toch als antwoord Turkse wedstrijden omdat de sfeer veel beter is (op een paar teams na dan).
Ik schrijf dit als een hele fanatieke Galatasaray supporter (ik ga elke jaar 3/4 keer naar Turkije om een wedstrijd te kijken van Galatasaray) en ik zie het verschil tussen de Nederlandse en Turkse competitie wel.

Naar mijn mening is de Turkse competitie qua spelersmateriaal kwalitatief beter dan de Nederlandse. Maar het draait niet alleen om de individuele spelers. De Nederlandse clubs zijn in het algemeen een goed voorbeeld van het belang van een totaalplaatje. Van tactiek tot spelersmateriaal, van langetermijnvisie tot jeugdopleiding, etc.

Het is moeilijk te zeggen welke competitie beter is. De een doet het vooral met individuele klassen en door veel geld uit te trekken terwijl de ander het met een bepaalde strategie doet.

In ieder geval denk ik dat de Turkse clubs heel veel kunnen leren van de Nederlandse. Daarom denk ik ook dat een Nederlandse bondscoach, zoals Guus Hiddink, het Turkse voetbal naar een hoger niveau kan brengen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren