AZ en Ronald Koeman per direct uit elkaar

Zaterdag, 5 december 2009 om 11:39

Ronald Koeman vertrekt met onmiddellijke ingang als trainer van AZ. Het bestuur van de landskampioen en de 46-jarige coach zeggen geen sportieve gronden meer te zien om nog langer samen te werken. Koeman’s positie stond al enige tijd onder druk, omdat de resultaten van AZ behoorlijk tegenvielen onder het bewind van de nieuwe trainer.

“De overeenkomst tussen Koeman en AZ is correct afgehandeld”, geeft de Alkmaarse club zaterdag aan in een officieel statement. “AZ gaat op korte termijn op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Tot die tijd neemt de resterende technische staf de taken waar. Tonny Bruins Slot zal in navolging van Koeman eveneens de club verlaten.”

/

Koeman was sinds het begin van dit seizoen in dienst bij AZ, als opvolger van Louis van Gaal. Hij had de club in de vorige jaargang de landstitel bezorgd. Koeman echter slaagde al van meet af aan maar moeilijk in zijn doelstellingen. De club verloor de seizoensouverture van Heracles Almelo direct met 3-2 en verloor tot op heden al veel punten.

In de competitie staat AZ vooralsnog op een teleurstellende zesde plaats, met een achterstand van zestien punten op koploper FC Twente. Met Koeman op de bank als hoofdtrainer won AZ de helft van de zestien wedstrijden in de Eredivisie; één keer werd er gelijkgespeeld en zeven duels gingen verloren. Zaterdag was Vitesse in Alkmaar nog met 2-1 te sterk. "We zijn weer terug bij af", concludeerde Koeman na afloop bitter.

In Europees verband werd AZ vorige week op haar plek gezet. In eigen huis kwam de ploeg niet verder dan 0-0 tegen Olympiakos, waarmee een ticket voor de knock-outfase van het miljoenenbal buiten bereik kwam. Koeman had bij AZ nog een contract tot de zomer van 2011. Hij won de Johan Cruijff Schaal, maar tot die prijs bleef het verhaal beperkt. Eerder trainde Koeman Vitesse, Ajax, Benfica, PSV en Valencia.Gerelateerd

403 reacties (laatste reactie door VANNISTELROOY84)

Wow dit zag ik toch niet aankomen!

Vreselijk voor AZ

5 december 2009 om 11:43

Dan heb je een aantal weken geen voetbal gekeken. Ook aan de reactie van Koeman dat AZ weer terug was van waar het was gebleven na de verloren wedstrijd gaf aan dat dit aan zat te komen.

Bewijs maar weer eens: Koeman is niet gemaakt voor een trainerscarrière. Laat hem maar weer analist worden bij NOS ofzo....

5 december 2009 om 12:23

Inderdaad... Heb 't al vaker geroepen (ik weet 't, makkelijk praten, maar je kunt m'n eerdere reacties er op nalezen) dat Koeman eigenlijk nergens zélf iets heeft neergezet.

Bij Ajax mocht hij oogsten met de topselectie van Adriaanse (en Beenhakker), waarna hij er zelf qua aan- en verkoopbeleid een potje van maakte, bij Benfica deed hij het alleen in de Champions League goed en vervolgens maakte hij ook van het sterrenteam van Hiddink bij PSV een chaos waar Rutten nu nog last van heeft. Valencia hoef ik niks over te zeggen en AZ is dus nu ook al einde verhaal.

Ronald, hou de eer aan jezelf en ga golfen!

5 december 2009 om 12:33

@ Ground10

Helemaal mee eens, Az is qua team weinig veranderd en hij kan het niet laten draaien naar behoren

5 december 2009 om 13:42

De opvolger: Ernie Brands ?

5 december 2009 om 15:34

Goed samengevat!

Koeman heeft er overal wel een potje van gemaakt en 100% geprofiteerd van andersmans succes. Deze keer probeerde hij de teren op de successen van Van Gaal en zelfs dat is niet uit de verf gekomen.

We zien meneer Koeman deze zomer wel weer als analist bij het WK verschijnen, prima rol voor hem.

5 december 2009 om 15:35

Je moet eerst even realistisch nadenken voordat je zoiets zegt. in de eredivisie zijn er namelijk 4 teams kwalitatief beter dan AZ. hij hoort dus op een 5e plek te staan met AZ en staat 6e. Dat is maar 1 plek onder waar ze horen te staan hea. Dat iedereen verwacht dat hij kampioen word is omdat van Gaal vorig jaar zo'n goede prestatie heeft neergezet. Die wist ook wel bij zichzelf dat het kampioenschap het hoogst haalbare voor AZ was. En daarbij moet je ook nog maar even bedenken hoeveelste AZ in het 1e jaar onder van Gaal was geëindigd.

Dus:
Volgende keer even nadenken voordat je zoiets zegt jonge of plaats geen reacties en ga zelf golfen

5 december 2009 om 15:41

Kanttekening is wel dat Louis van Gaal zo ongeveer alles uit de selectie gehaald had, de opvolger zou het sowieso niet beter kunnen doen dunkt mij.

Als ze deze laatste wedstrijd gewoon gewonnen hadden, was er best aansluiting met Feyenoord en Utrecht geweest, en stonden ze na de slechte seizoens start er helemaal niet zo slecht voor....

5 december 2009 om 15:45

Lekker goedkoop scoren Thijs, en nog fout ook. Een beetje tegenstrijdig om in eerste instantie aan te geven dat hij teert op het werk van zijn voorganger (ajax, Psv). En als het meteen fout gaat (valencia) heeft zijn voorganger (die een puinhoop achterliet) er opeens niks mee te ma ken?

Lekker makkelijk!!

5 december 2009 om 16:01

@ ariv,

Als je echt realistisch na zou hebben gedacht, dat wat je ook van een ander verwacht, dan zou je zien dat A Z op papier een ijzersterke selectie heeft. In goede doen zouden ze gewoon om de prijzen mee moeten doen.

Koeman heeft er niets van gebakken. Ik weet niet of je de wedstrijd van gister hebt gezien, maar dat zegt genoeg. A Z presteert gewoon ondermaats.

Nu Adriaanse terug en dan kunnen we weer vooruit kijken.

5 december 2009 om 16:39

Ernie Brands? Az wil bovenin meedoen en geen middenmoter meer zijn. Dan heb je een trainer nodig die ervaring heeft. En dan niet de ervaring van Koeman, maar de ervaring om zelf een team op te bouwen dat meestrijdt om het kampioenschap.

5 december 2009 om 17:00

Is misschien wel waar, maar dat wist de leiding van AZ toch ook? Heeft dan juist de leiding van AZ niet enorm gefaald en zouden zij de verantwoordelijkheid ook moeten nemen?

5 december 2009 om 17:14

Juist daarom had ik het niet verwacht. Hij klonk gisteren nog zo strijdvaardig.

Overigens vind ik dat je Koeman wel heel erg snel afschrijft hoor. Ga de wedstrijden eens bekijken en kijk eens hoevaak er verloren is door knullige persoonlijke fouten van spelers. Gisteren ook weer Swerts die de bal simpel verkeerd aanneemt waardoor Stefanovic hem over kan nemen en eenvoudig alleen op de keeper af kan. En zo heb ik veel wedstrijden van AZ gezien waar ze verliezen door persoonlijke blunders. Daar kun je als trainer niet veel aan doen. Vind het dan ook een vreemde beslissing van het bestuur want volgens mij vergeten ze dat Van Gaal met veel beter materiaal in het eerste seizoen nog dramatischer speelde. Dit AZ heeft gewoon beperkt materiaal en als een aantal spelers dan ook nog grandioos uit vorm zijn (schaars, Dembele) dan is het gewoon een team dat mee kan doen bij de eerste 6 maar ze moeten niet verwachten dat ze bij de eerste 3 mee kunnen doen daar is de huidige top 3 gewoon te sterk voor.

5 december 2009 om 18:57

Ernie Brandts zit in Iran. Hij coached daar een of ander clubje.

5 december 2009 om 19:17

Mag jij me toch even uitleggen hoe het komt dat een ploeg die vorig jaar ruimschoots kampioen werd nu opeens 4 ploegen boven zich heeft die kwalitatief beter zijn.
Koeman is gewoon niet de toptrainer die van Gaal is.

5 december 2009 om 19:27

ligt er maar net aan, wanneer AZ in goede doen is zal het wel eerst van die andere 4 clubs afhangen of AZ met de prijzen meedoet. wanneer die andere 4 clubs niet in goede doen zijn en AZ wel dan heeft moet AZ met de prijzen mee kunnen doen.

5 december 2009 om 19:34

@ swongd, dat hadden ze vorig jaar ook al, alleen toen heeft van Gaal het max. uit AZ gehaald door een goede tacktiek en doordat alles goed was neergezet.

5 december 2009 om 22:35

dus is van Gaal de toptrainer die Koeman niet is.

6 december 2009 om 00:39

@ ariv. Die wist ook wel bij zichzelf dat het kampioenschap het hoogst haalbare voor AZ was.

Volgens mij is kampioenschap gewoon het hoogst haalbare voor welke club dan ook.

5 december 2009 om 11:57

Geweldig nieuws , Ik drink er meteen 1 op. Hahaha.

De sint bestaat echt

5 december 2009 om 12:01

Zo ne prutstrainer! hopelijk dat de ploeg nu weer hun oude niveau kan halen

5 december 2009 om 12:17

Wishful thinking. Koeman heeft AZ niet op de rit gekregen, maar hij is niet de enige schuldige. Deze selectie heeft niet de juiste samenstelling: teveel ruggegraatloze types die een dictatortje nodig hebben. De voor de hand liggende dictatortjes zijn niet meer betaalbaar aangezien roverhoofdman Scheringa eindelijk tegen de lamp is gelopen.

Wat er zal volgen: een exodus in de winterstop en AZ op plek 10 tot 16. Dat is jullie voorland, niet het linkerrijtje.

5 december 2009 om 13:03

Goed verwoord vind ik. Louis van Gaal was vorig jaar dat ”dictatortje” dat ze nodig hadden, hij wilde alles onder controle hebben en bij deze spelersgroep bleek dat een succesformule voor het kampioenschap. Koeman houdt er een andere aanpak op na en, hoewel ik hem dit niet gun, kon je vanaf het begin al zien dat die niet het succes van Van Gaal zou gaan evenaren, getuige ook de ruzies van El Hamdoui, etc. Natuurlijk is ook de trainer niet de enige schuldige, maar hij blijft toch hoofdverantwoordelijke. Koeman's uitspraak van gisteravond, ”we zijn weer terug bij af”, kan ik nu ook wel plaatsen, nu hij ontslag heeft genomen/ontslagen is. Hij zal zich de komende tijd wel op de achtergrond houden, ben benieuwd of er dan nog een vervolg gaat komen op zijn trainerscarrière.

5 december 2009 om 13:17

het is de zwakte van Louis van Gaal dat Koeman nu ontslagen is en AZ niet draait. Spelers hadden een dictator in van Gaal die alles voor ze regelde en ze als kleine kinderen behandelde en hij had de spelers ook volwassen moeten maken en dat heeft Louis nagelaten en daar betaald koeman nu de prijs voor.

niet alleen van Gaal is schuldig aan het ontslag van Koeman maar ook de directie die de situatie niet goed hebben ingeschat.

5 december 2009 om 14:30

En op welke eiten baseer je dit? Het lijkt mij meer jouw eigen 'wishful thinking'

5 december 2009 om 14:30

Ik vind het erg knap van je om Louis van Gaal hier de schuld van te geven.
Wat een rotstreek van Louis om AZ kampioen te maken. Hij denkt ook alleen maar aan zich zelf. Arme Ronald. Stoute Louis!
!?

5 december 2009 om 16:02

Proost Ruud, drink met je mee

5 december 2009 om 17:18

Ik zou eens naar de spelers kijken want door de vele persoonlijke blunders in verschllende wedstrijden heeft AZ zoveel punten verspeeld....verder kijken dan dat je neus lang is.

5 december 2009 om 12:12

Dit zat er dus echt wel aan te komen.
Vraag me alleen wel af wie er nu moet komen..

5 december 2009 om 12:20

Sollied zit nog zonder club, lol

ontopic: niet heel erg verrassend. Chemie tussen Koeman en de spelersgroep was er simpelweg niet. Resultaten slecht, gezeik binnen de club(het scheringa verhaal), spelers die te laat op komen dagen etc. Ik zou dezelfde keuze gemaakt hebben.

5 december 2009 om 12:56

Trond Sollied..
Ron Jans..
Co Adriaanse..
Shota Arveladze..

allemaal opties, al schat ik de laatstgenoemde niet hoog in

5 december 2009 om 13:17

Ach, hij pakt wel de beker :P voor de rest is ie wonderbaarlijk slecht, maar toch

5 december 2009 om 13:20

Trond Sollied is niet geschikt omdat hij geen dictator kan zijn.
Ron Jans is een goede trainer maar past in mijn visie niet in de visie van een club als Az
Co Adriaanse is de meest geschikt vogel die vrij rondloopt
Shota Arveladze is er nog lang niet klaar voor,

Marco van Basten is ook nog kanidaad alleen die is ook niet streng genoeg maar kan denk ik wel met deze groep overweg?

5 december 2009 om 13:35

Voor Jans was Groningen een laagvlieger en nu heeft Jans ervoor gezorgd dat ze elk jaar meedoen om Europees Voetbal.
Plus Jans is ook een schoolmeester als Van Gaal dus ik denk dat Jans wel uitermate geschikt is voor Az.

5 december 2009 om 14:24

Alleen is Co dan weer niet financieel haalbaar voor AZ op het moment lijkt mij.
Ik denk dat er op het moment niet echt een goede optie is voor AZ, dus als ze verstandig zijn zingen ze het seizoen uit met Arveladze en kijken ter zijner tijd naar een goede trainer.
Van Basten zou denk ik wel een goede zijn, als ie iets meer overwicht op de groep zou kunnen opbrengen...

5 december 2009 om 13:09

Ik denk dat het nu Shota Arveladze time is voor AZ. wat denken jullie er over? Hij heeft veel ervaring op egedaan achter Van Gaal en Koeman!!!

forza Shota!!

Vervelend voor Koeman. Zoveel meer winst is er niet te halen uit deze selectie..

5 december 2009 om 11:52

Wat??? Zoveel winst is er niet te halen? De selectie is nog ontzettend jong. Veel spelers van begin 20. Daar valt nog genoeg uit te halen. Kijk maar naar van Gaal vorig seizoen. Koeman liet het team en alle spelers individueel, slechter presteren. Duidelijk zaak. Zat er aan te komen.
Nu Adriaanse als trainer??

5 december 2009 om 11:53

Welke spelers zijn er van begin 20 dan? Dembele? Lens? Romero? Thats it.

Wernbloom en Elm moeten maar eerst eens een vaste basisplaats krijgen.

Verder zijn Mendes, Swerts, Jaliens, Moisander en Moreno van het niveau Nac..

5 december 2009 om 11:55

Adriaanse gaat niet komen , die gaat niet een club proberen te redden van de slechte resultaten.

5 december 2009 om 11:56

Nee ik zo niet zeggen dat Koeman ze slechter liet spelen, ik denk juist dat v. Gaal ze juist veel beter liet spelen.

Ik denk dat AZ gewoon als doelstelling moest hebben om europees te spelen komend jaar en overwinteren in Europa (al dan niet in de Cl). De verwachtingen waren te hoog voor Koeman.

5 december 2009 om 12:15

Anders ga je even voorbij aan Moisander, Moreno, Pocognoli, Poulsen. Voor de rest lopen er ook nog een aantal middentwintigers rond.

5 december 2009 om 17:03

Met die spelers win je de oorlog alleen niet... Geen slechte spelers, begrijp me goed, maar niet goed genoeg om elk jaar om voor de titel te gaan...

rijden er dan treinen nu?
niet echt verassend.

5 december 2009 om 11:45

Had hij niet NA psv-az kunnen opstappen?! Nu gaat onze ludieke actie niet door, jammer..maarja, az is al de zoveelste club die hij naar de knoppen helpt..

5 december 2009 om 11:50

@bjornce Wat zou er dan voor actie komen?

5 december 2009 om 14:45

Ik ben wel nieuwsgierig was die ludieke actie dan was geweest bij PSV - Az\\

Ik vind trouwens wel dat we als PSV fans onze oude helden !
Koeman was wel een van de belangrijke spelers in het gouden PSV team dat de Champions League won in 1988 met Hiddink.
OK dat was als speler. Trainer is wat anders maar toch. Koeman is wel een held.

5 december 2009 om 15:20

Nein! Koeman heeft AZ niet naar de knoppen geholpen. AZ heeft gewoon een matig team waar Louis van Gaal toevallig een keer kampioen mee werd. Koeman heeft ook geen enkele speler aangetrokken.

Het is nu wel einde AZ. Wordt weer lekker niveau Willem II daar in Alkmaar.

5 december 2009 om 17:22

Paar jaar terug stond je op dat pleintje anders nog wel te schreeuwen om zijn verdienste van het kampioenschap. Of was het toen de verdienste van de spelers?

Ooit erbij stilgestaan dat AZ gewoon heel matig materiaal heeft en ga de wedstrijden maar eens analyseren. Hoe verloor AZ gisteren? Door een enorme blunder van Swerts, de wedstrijd ervoor? Door een enorme blunder van Moreno. Tegen Standard? Door een enorme blunder van Schaars en zo kan ik nog wel 10 wedstrijden opnoemen waar AZ gewoon 1 of meerdere doelpunten tegen kreeg door individuele blunders. Wat moet een trainer daar aan doen. Het veld inrennen, die bal van Swerts gisteren zelf goed controleren en naar voren rammen en dan weer op de bank gaan zitten?? Sorry hoor maar ik vind het simpel en dan heeeeel simpel om de trainer de schuld te geven. Had Van Gaal in zijn tweede seizoen niet veel beter materiaal en werden ze toen 13e!!!?

5 december 2009 om 11:47

Die grappen over treinen komen nu zowat mijn neus uit. Ik denk dat niemand het meer grappig vind en een beetje respect voor zo'n man mogen we ook wel weer opbrengen. Daarnaast is er niet echt sprake van een 'trein' waarmee hij kan vertrekken, omdat hij nu van 'iets' (trainer van AZ) naar 'niets' gaat. Beetje misplaatst dus om een vergelijking te maken met de 'o-zo-befaamde-trein-van-koeman'.

Tja, ik vind het niet vreemd dat dit gebeurt. AZ heeft (bewust of onbewust) hogere verwachtingen na het kampioenschap en een zesde plaats is dat opeens niet redelijk meer. Toch jammer dat Ronald Koeman, hoewel ik er zelf bij de aanstelling geen vertrouwen in had, zo snel al wordt ontslagen. Ik ben toch meestal een voorstander van het afwachten en het vertrouwen behouden in een trainer. Een team vorm je immers niet in een paar weken!

5 december 2009 om 11:54

die grappen roept Koeman helemaal zelf over zich af, kan die man dan helemaal niets afmaken?

5 december 2009 om 13:20

Wat een zwakke opmerking! Sinds wanneer worden zwakke, denigrerende beloond?

Dus omdat een vakman, zoals Koeman, steeds voortijdig stopt mogen we hem zwart en belachelijk maken? Daarnaast is er nu helemaal geen sprake van niet 'willen' afmaken, maar vanwege de gebeurtenis dat beide partijen weinig heil zien in een verdere samenwerking. Er is dus absoluut geen sprake van een Koeman die weer een trein pakt! Toch jammer dat er kleine jongetjes opgewonden raken door achter hun computer denigrerende grappen te maken over een persoon die duidelijk meer verstand van voetbal heeft dan jij. Het respect voor vakmensen is tegenwoordig ver te zoeken..

5 december 2009 om 14:32

Helemaal gelijk!
Die Koeman zou samen met Gullit een duo moeten vormen.
Pakt af en toe ergens een beker, maar laat vervolgens een puinhoop achter waar de club nog jaren de naweeën van voelt...
Succes aan de club waar zijn volgende station is...

5 december 2009 om 12:00

hahaha was ook mijn eerste reactie, hoorde dat hij nu op de trein is gesprongen naar niemandsland, en dat hij daar blijft wonen. weer een probleem minder in nederland.
die gast komt toch nergens meer aan de bak, overal voortijdig weggegaan!!!!

5 december 2009 om 12:15

Totaal geen respect voor een persoonlijkheid.. Ben blij dat hij jullie kampioen gemaakt heeft, net als ik blij ben dat hij Afca nog kampioen gemaakt heeft. Je kan wel grappig doen over hem, maar hij zal altijd nog een betere persoon zijn als zo'n natrapper als jij bent.
op het veld schoppen ze kindjes als jou de grond in..

5 december 2009 om 13:19

Voetballers schoppen helemaal niemand de grond in. Voetballers zijn aanstellers, allemaal.
Begrijp me niet verkeerd, ik hou van voetbal, maar echte mannen staan er niet veel op het veld hoor.

Gisteren had Bodul nog een mooi voorbeeld. Op de grond gaan liggen bij een bloedneus, flikker toch op.

5 december 2009 om 15:24

Niemandsland zal wel eens echt waar kunnen worden met FC Groningen. Jammer dat Koeman nu al weg moet, de achterstand had in mijn ogen nog best iets groter mogen worden. Misschien dat een Adriaanse dit nog wel kan goed maken?

5 december 2009 om 12:17

Nee, het is dit keer de pakjesboot

5 december 2009 om 12:25

"deze boot komt maar 1 x per jaar langs"

"de zak in en strik eromheen"

Iemand nog meer leuke sinterklaasreacties ???

koeman altijd al een slechte trainer geweest

5 december 2009 om 11:59

maar was koeman niet de man die ajax in 2004 kampioen maakte??

5 december 2009 om 12:01

en wat nog meer?

5 december 2009 om 12:05

kwartfinale cl ajax, kwartfinale cl psv, kwartfinale cl benfica. 2 x kampioen met ajax, kampioen met psv en 2e plaats met benfica
en europees voetbal gehaald met vitesse volgens mij

5 december 2009 om 12:12

Ajax was toen nog zo goed dat het hem niet lukte in 1 jaar de boel naar de kloten te helpen, had-ie langer voor nodig......

OT: Dit is wel typisch Koeman, binnen een half jaar is er niets meer over van AZ en gaat hij ervandoor! Deze man had nooit aangesteld moeten worden.
Om Henk Spaan te quoten: Vuilnisman... kan deze zak ook mee!!!!!

Grootste overwinning van AZ dit seizoen.

off: zou Dembélé wel mooi vinden, met z'n rode kaart ?

dit zat er trouwens ook echt wel aan te komen.
had niet anders verwacht. (Y)

Ondanks de slechte resultaten zag ik dit toch niet aankomen.. Jammer.

5 december 2009 om 11:59

@mark1707

ik zag het ook niet aankomen, gezien de financiele situatie..
maar ik spring wel een gat in de lucht.. gauw wegwezen en geen sinterklaasbonus voor jou.. ben blij dat hij weg is,oprotten

had ik niet verwacht nee..
ben benieuwd wie de nieuwe trainer gaat worden.

Crisis, dat had ik niet verwacht. Naja, jammer voor Koeman (en Az?).

opgeven is de weg van de minste weerstand en vanuit koeman vindt ik het echt schandalig dat hij niet knokt voor een ploeg vol mogelijkheden en talent.

Heeft AZ wel 7 miljoen afkoopsom in huis nu dirk weg is?

Co Adriaanse de nieuwe trainer?? kan AZ dan dat salaris wel betalen??

Koeman faalt nu voor de 2de keer in korte tijd bij een club, jammer

5 december 2009 om 11:45

Ik mag hopen dat hij zelf ontslag heeft genomen. Denk niet dat AZ hem heeft ontslagen.

Adriaanse is een utopie, maar die gaat denk ik liever nog een keer naar het buitenland.

zo niet verwacht, ben benieuwd wie de nieuwe trainer word dan

5 december 2009 om 11:50

Ron Jans komt u maar?
Had dit ook totaal niet verwacht. Maar om eerlijk te zijn heb ik Koeman ook nog nooit goed gevonden. Dus aan de andere kant het verbaast me eigenlijk ook weer niks

5 december 2009 om 12:17

Bij mij in Football Manager zit Jans daar nu inderdaad

Maar even serieus, het is wel heel slecht dat Koeman weer zijn contract niet afmaakt en voortijdig vertrekt. Bewijst wel dat het een slechte trainer is. Het wordt nu alleen maar lastiger om een trainer te vinden.
Ik weet niet hoe het financieel voor staat in Alkmaar, maar nu Scheringa weg is, is de club denk ik minder aantrekkelijk voor vele trainers.


Dit had ik niet zien aankomen, wat een onzin, kortzichtig bestuur!

Moussaaaaa Dembeleeeee Sjalalalalalalalalalalalala

5 december 2009 om 17:05

Precies, kortzichtig bestuur... Het bestuur wist maar al te goed wat voor trainer ze binnen haalden. Zij moeten nu ook hun verantwoordelijkheid nemen en ook opstappen.

soo dit zag ik totaal niet aankomen, ik dacht wel dat hij de tijds zou krijgen ach jaa.

Trein gemist of hoe zit dat? Reden de treinen helemaal niet. Of is de trein ontspoort?

5 december 2009 om 11:45

op de verkeerde trein gestapt! (as usual)

wow ik vraag me af hoe dit af gaat lopen. dit kan haast niet goed gaan voor az, ze spelen al niet lekker en dan ook de trainer er nog is uit.

Hij doet het niet goed nee maar zo slecht gaat het toch ook niet? AZ staat op dit moment 6e.. Ze hebben wat pech gehad met goals in de laatste minuut die ze tegen krijgen en ook wat blesurres maar ik denk dat AZ de komende jaar ook weer voor deze posities gaat strijden dus dit begrijp ik niet echt..

5 december 2009 om 12:05

@tom psv

Koeman is toch gewoon een waardloos stuk trainer, zon pipo zet je niet snel voor je spelers..
Deze man is gewoon beperkt, geen visie etc nog wel 20 dingen die je kan opnoemen..
Wat je al verwacht dat het niet lekker gaat dit seizoen in de laatste minuut is omdat je het niet afdwingt..

az ging gewoon voor die 5e plaats maar als je niet kan zien dat er vooruitgang wordt geboekt omdat de trainer geen aandeel heeft is het gewoon logisch dat hij in kader van het sinterklaas weekend de zak krijgt

5 december 2009 om 12:25

noem die overige 19 dingen eens op dan, en geef voorbeelden. Dit domme geschreeuw in de lucht dat hij geen visie heeft slaat nergens op.

Koeman heeft met psv, en ajax prijzen gepakt. Was zelfs de laatste coach die ajax kampioen heeft gemaakt. heeft overwintert in de champions league met psv, ajax en benfica. Heeft de beker gewonnen met Valencia, heeft de beker gewonnen met ajax. Heeft de kloten om een guus hiddink en een louis van gaal op te volgen, terwijl je er vanuit kan gaan dat die wereldtrainers wel het beste uit de selectie hebben gehaald.

Een beetje meer respect voor Ronald Koeman is wel op zijn plaats, helemaal van mensen die zelf alleen maar bij graspol 4 voetballen voor de 3e helft, en vanachter de computer zeiken op mensen die wel uitdagingen aan durven te gaan.

5 december 2009 om 12:49

@villan
Ik vind mn reactie reactie eerlijk gezegd nog gepast. en zeker geen graspol 4 niveau hoe je het ook noemt, zeker omdat je blijkbaar wat giftig reageert als in het bijzonder jij al reageert op mensen van graspol 4 niveau....

Maar je hebt een punt koeman heeft het goed gedaan in het buitenland bij benfica.. bij psv is hij nog op de laatste dag kampioen geworden met goed spelersmateriaal.. bij ajax kon hij goed omgaan met spelers vd vaart.. bij valencia heeft hij een bijdrage geleverd aan de goede resulaten...

Koeman is een goede trainer hij heeft bijvoorbeeld wordt eens kwaad of heeft eens de bovenhand, die autoriteit die hij uitstraalt of een bepaalde rust (maar natuurlijk niet zoals hiddink en van gaal he) maar ja hij heeft wel de kloten zoals jij zegt om ze op te volgen dan getuigd dat van durf natuurlijk..

5 december 2009 om 13:05

Jij noemt koeman een "waardeloze trainer". Ik som op wat hij allemaal heeft bereikt als trainer. Ik ben dan benieuwd hoe groot de categorie "waardevolle trainer" volgens jou is.

Dat van graspol 4 is een algemeen iets, niet specifiek kritiek op jou. Heel voetbalzone levert kritiek, terwijl ze zelf niets toevoegen aan het prof voetbal. Koeman doet dat wel.

5 december 2009 om 13:44

Bij PSV moet je elk jaar verplicht zijn om het kampioenschap binnen te halen, bovendien had Hiddink de beste selectie in Nederland achter gelaten voor hem.
En het met mazzel op de laatste dag kampioen worden is geen prestatie, maar een wanprestatie.
Onder Hiddink hadden ze een paar wedstrijden voor het einde van het seizoen de titel al.

Noem je Van der Vaart bij Ajax dat er goed mee op kon schieten dat vind ik niet zo vreemd, want als een coach me elke week opsteld zou ik ook tevreden zijn.

Bij Benfica is volgens mij geen kampioen geweest.

Valencia kon die niet met de vedetten/oudgedienden omgaan en dat zorgde ervoor dat die daar kon vertrekken.

Az kreeg die dezelfde spelers als Van Gaal die kampioen werd en 1 keer dichtbij in 3 jaar en hij staat op het moment van zijn ontslag in de middenmoot.

Hieruit kun je dus wel vast stellen dat Koeman niet geschikt is.
Bovendien viel die bij AZ zijn spelrs om de regelmaat af in de pers en bij Van Gaal heb ik daar op misschien een incidentje nooit wat van gehoort.

5 december 2009 om 14:46

@villan

Wij verschillen van mening over de toegevoegde waarde van koeman.., de mensen die echt toevoegen als clubtrainer vind ik in nederland alleen al bekende zoals jol mar ook zeker ook rutten en mclaren tsja

iemand die je binnenhaalt met een hart voor de club, die positief is en achter zijn club staat, niet vooraf bedenkt als hij ergens in stapt, krachtige man zijn personality hebben, tikkeltje eigenwijs niet alles maar moet natuurlijk in het profiel passen van de club en wat de club natuurlijk voor trainer wilt hebben.. na co haal je louis.. ik zie meer overeenkomsten tussen die 2

Koeman heeft vast goede eigenschappen die andere trainers weer missen maar ik denk dat hij toch mede door zijn naam Koeman in mijn ogen geen goede trainer is

5 december 2009 om 17:07

Ik denk dat hij beter dit soort dingen over het bestuur van AZ kan roepen. Die zijn eerder beperkt. Zij wisten wat voor trainer Koeman was en hebben toch voor hem gekozen. Heb dan nu de ballen om hiervoor de verantwoordelijkheid te nemen en op te stappen.

5 december 2009 om 17:36

@ Theedge,

Bij PSV heeft hij het kampioenschap gehaald... is dat tegenwoordig ook geen prestatie meer dan? Arrogantie ten top als ze in Ehv denken wel even kampioen te worden. Een wanprestatie om de laatste dag kampioen te worden? Daar denkt de rest van NL anders over maar toch. Want die geweldige van Gaal van die geweldige club zoals jij zelf zegt die gaven op de laatste dag een kampioenschap uit bij Excelcior weg!!! Wat is dan een grotere wanprestatie. Die van die 'prutser' Koeman zoals je m noemt of de 'geweldenaar' Van Gaal?

Ajax heeft hij het heel goed gedaan en niet alleen met Vdvaart want bekend is dat er toen een heeeel lastig team stond met veel ego's...zlatan, Sneijder, Vdvaart, Chivu etc.

Benfica heeft hij het heel goed gedaan.in de champions leage schakelden ze on.a Man United en Liverpool uit en in de kwartfinale gingen ze er met veel pech uit tegen Barcelona. Dan doe je het in mijn ogen niet slecht. Ze werden idd geen kampioen maar dat was omdat Porto destijds een heel sterk elftal had. Bij Valencia kreeg hij nooit het volle vertrouwen en ging hij er al binnen een half jaar uit. In dit tijd won hij overigens wel de Spaanse beker.

Bij AZ kreeg hij niet dezelfde spelers want de belangrijkste man ( De Zeeuw) zag hij vertrekken ten opzichte van het voorgaande seizoen en volgens mij lijk je te vergeten dat Van Gaal in dat voorgaande seizoen (met wel dezelfde selectie) 13e werd dus zo vanzelfsprekend en van hoogstaande kwaliteit is deze selectie niet. Ze zaten in een goede flow en hadden geen europees voetbal en daarom konden ze dit presteren en dat wist Van Gaal en daarom is hij ook opgestapt want hij wist dat dit eigenlijk onmogelijk was met die selectie.

Nogmaals ik ben geen fan van Koeman maar om hem af te schrijven als trainer. Kijk eens naar de selectie dan zie je dat die erg matig is met een aantal redelijke uitschieters qua niveau. En ga daarna de wedstrijden eens analyseren en kijk hoevaak AZ punten heeft verspeeld door persoonlijke blunders. Gisteren Swerts weer die een bal zooo klungelig aanneemt waardoor Stefanovic over kan nemen en alleen op de keeper af kan. En dat was niet de eerste persoonlijke blunder dit seizoen maar nummer 15 of 20. Wat moet een trainer daaraan doen als spelers die eenvoudige fouten nog maken???

5 december 2009 om 21:43

ik had een zelfde mening ook willen plaatsen,maar is dus overbodig,wat jij stelt in viereneenhalve regel is korrekt,niet meer en niet minder , waarom snapt half nederland dit niet???

Dit had ik toch niet echt zien aankomen. Koeman bevestigd weer wat ik van hem vindt. Hij is niet goed genoeg als trainer en parasiteert vooral op wat de voorganger heeft neergezet..

5 december 2009 om 11:49

Helemaal mee eens! Altijd probeert hij voort te borduren op de successen van zijn voorgangers, maar hij faalt jammerlijk.. Altijd al een slechte trainer gevonden..

Zo. Ik vind het jammer, ik denk niet dat de resultaten iets met Koeman te maken hebben. Daarbij moet ik zeggen dat de 6e stek helemaal zo slecht niet is op het moment.... Ben benieuwd wie er nu komt!? Jans?

5 december 2009 om 11:43

Dat zou een prima optie zijn voor Az

5 december 2009 om 11:58

Die zal FC Groningen zomaar na 8 jaar in de steek laten in de winterstop. Denk het niet. Mag van mij wel hoor. Maar Jans gaat volgend jaar naar Duitsland

5 december 2009 om 12:03

Aan de ene kant zou je zeggen van niet. Maar als de prestatiecurve daar niet omslaat, is dat voor beide partijen misschien het beste.

Slechte beslissing, veel meer is er echt niet te halen nu bij AZ. Wat een gedoens wie wil er daar nu trainer zijn op dit moment?

ik zag dit niet aankomen, het leek er op dat de stijgende lijn te pakken hadden maar tevergeefs... ronald toch bedankt voor alles en de Johan Cruijf Schaal.

Enerzijds onverwacht want zo lang heeft hij ook niet de kans gekregen, anderzijds met dit spelersmateriaal moet je simpelweg beter kunnen. Dus in die zin terecht.

Wat een opluchting voor iedereen die AZ een warm hart toedraagt!

5 december 2009 om 11:44

Eerst maar is afwachten wat je ervoor terug krijgt De kaasboertjes zijn nu veelste veel verwend door meneer van Gaal. Maar ik zal niet ontkennen dat een nieuwe trainer waarschijnlijk wel weer een nieuwe inpuls geeft aan de spelers, een frisse start.

5 december 2009 om 11:46

Vaak is dat wel zo maar bijna net zo vaak gaat het na verloop van tijd echt niet beter met die clubs. uitzonderingen daar gelaten natuurlijk

5 december 2009 om 12:44

@davidss het schokeffect bestaat zelden in het voetbal. Uiteindelijk levert het gedurende het seizoen niet meer punten op....

5 december 2009 om 12:53

Meer punten zal het 'waarschijnlijk' (sommigen mensen lezen daar volgens mij overheen) ook niet opleveren. Maar mentaal kan dit vaak wel erg fijn zijn. Onder een nieuwe trainer mogen er weer even fouten gemaakt worden, waar dat bij Koeman niet meer was. Omdat het al te lang duurde, en gezien het feit waar ze vandaan kwamen. De volgende trainer zal dan ook veel meer tijd krijgen, want hij moet immers weer op 0 beginnen.

Een nieuwe trainer neemt sowieso weer even wat druk weg (voorlopig).

Lijkt mij een slechte beslissing. AZ is gewoon niet het AZ van vorig seizoen en Koeman is gewoon een goede coach. Denk niet dat een andere coach het beter gaat doen.

Wel opvallend nieuws trouwens... Zag het echt niet aankomen.

Werd tijd dat ie werd ontslagen , gaf hem begin van het jaar de voordeel van de twijfel maar je zag al snel dat het een drama trainer is.
Vooral zijn wissels zijn top Not!

Haha zo komt Koeman er wel weer heeel makkelijk vanaf.. Hij kon natuurlijk niet wachten op psv en de cl. Dan zou die nog meer gezichtsverlies lijden, alhoewel... Meer dan dit kan gewoon bijna niet. Het is elke keer het zelfde verhaaltje.

eigenlijk wel verwacht: Koeman is geen goede trainer en haalt ook nog is bagger resultaten!
Beter voor AZ

dat zat er wel een beetje aan te komen

nou nou is toch wel erg eerst hoofdsponsor weg nu de trainer weg kan het nog erger worden voor az ?

5 december 2009 om 12:31

Ja. Ik denk dat er toch een aantal van de betere spelers zullen vertrekken in de winterstop.

Schaars, Dembele, El Hamdoui, Lens, misschien Romero. Denk dat ze allemaal zo snel mogelijk dit zinkende schip willen verlaten.

Dit verbaast me eigenlijk niet. Zo goed als het eerst ging zo slecht gaat het nu. Lijkt dat dit voor AZ een drama seizoen gaat worden, en dit kunnen ze nu beter niet hebben met alles rondom de dsb.
ik denk niet dat AZ de middelen heeft, maar met Co Adriaanse kan het misschien nog beter worden.

Dat kon je al zien aankomen. Helaas voor AZ. Vraag me af hoe het met hun gaat aflopen?

5 december 2009 om 11:49

Die heeft een sabbatical year.. Denk ook dat Co liever aan een nieuw avontuur begint.

en nu Co adriaanse halen denk ik..

5 december 2009 om 11:52

denk het niet. Die man vraagt altijd veel te veel geld!
Ik zou Ron Jans wel eens aan de slag willen zien in Alkmaar.
Waarom? omdat het een goede trainer is , die met een selectie die AZ heeft er zeker iets moois van kan gaan maken.
Ik denk dat Az beter niet de komende jaren aan het kampioenschap moet gaan denken. Gewoon middenmoter blijven, en dat kan Ron Jans zeker!

5 december 2009 om 11:58

hahaha...zijn we even vergeten in welke positie AZ inmiddels verkeerd? Toen AZ Adriaanse polste...was er nog niets aan de hand met het Scheringa imperium. Ik vind dit zo'n domme en zwakke beslissing van AZ. Nu moeten ze Koeman door betalen...+ een andere trainer zien te vinden. En wat er van Koeman ook wordt gezegd,hij heeft meer verstand van voetbal dan het gros hier op Voetbalzone.
Koeman is alleen niet geschikt als schoolmeester...en dat moet je tegenwoordig ook zijn met al die verwende voetballers.
Vandaar dat van Gaal en Adriaanse wel succes hadden. Maar zou Adriaanse nou meer voetbalverstand hebben dan Koeman? Als je het mij vraagt niet!

Echt verrassend nieuws. Ook onbegrijpelijk. Az staat keurig voor europees voetbal. Wat verwacht je dan? Weer kampioen worden.

Ze zijn onrealistisch bezig in Alkmaar. europees voetbal was de doelstelling en daar zijn ze volop voor in de race. En dan nu de trainer eruit gooien. Echt stom van ze

5 december 2009 om 11:48

Onrealistisch in Alkmaar? Wie zegt dat zij hem kwijt wilden? Hij kan net zo goed gewoon ontslag hebben genomen. Je weet de feiten niet eens en je trekt al conclusies, dat is onrrealistisch en stom.

5 december 2009 om 11:49

AZ staat er keurig voor in Europa? Naar mijn weten had AZ tweede kunnen worden in deze poule. Wedstrijden tegen Standard (1-1) en Olympiakos moesten gewoon gewonnen worden.

Daarnaast hebben ze al 7 keer verloren in de competitie. Niemand verwacht weer AZ als kampioen, maar dat ze wel lekker kunnen meedraaien met Utrecht en Feyenoord. Ok, dat doen ze nu min of meer, maar de Utrecht en Feyenoord spelen vele malen beter.

Hopelijk dat Démbele nu weer z'n oude niveau haalt. Echt triest om te zien hoe hij speelt dit jaar, terwijl hij onder Louis nog zo kon schitteren.

5 december 2009 om 11:53

Van tevoren verwachtte iedereen dat AZ weer kampioen werd. Met outsiders PSV en Ajax. Je mag gerust stellen dat hij er een potje van heeft gemaakt. Hij heeft alleen het voordeel van de twijfel gekregen door de DSB affaire. Maar qua spelersmateriaal heeft AZ alleen de Zeeuw verloren.

Daag Boeman. Hoop dat je nu als analyticus aan het werk gaat!

5 december 2009 om 12:19

Weet niet wie er verwachtte dat AZ kampioen zou worden, maar ik denk niet veel mensen hoor. Dat met v Gaal een topcoach werd verloren waren de meeste mensen/az-fans zich ook wel bewust en daarom werd wel ingecalculeerd dat we in de subtop mee zouden moeten gaan doen. Dat Koeman het hele team ontmanteld en al het voetbal eruit weet te halen binnen een half jaar is wel erg knap. Het is vooral ook de manier waarop de gevoetbald wordt en het gigantische verschil in punten met de eerste 3 plaatsen die het erg maken.

6 december 2009 om 08:51

Ground10. Ja ze staan keurig voor europees voetbal. Als de mijn verhaal leest zie je dat ik de competitie bedoel.

Welke trein heeft die deze keer gepakt? Weer Valencia of dit keer na huis en gestopt met het trainersschap? Ik vind hem persoonlijk geen goede coach, want hij borduurt altijd verder op het werk van zijn voorganger, bij PSV van Hiddink, bij Ajax van Adriaanse(dacht ik correct me if i'm wrong), bij AZ van Van Gaal maar ja je moet ergens goed in zijn en ironisch genoeg word hij niet vaak ontslagen maar gaat hij zelf weg. Ik vind hem geen goede coach jammer maar helaas.

je kan makkelijker 1trainer weg sturen, dan 26spelers.... en dat het niet loopt daar in Alkmaar is duidelijk. De verwachtingen zijn waarschijnlijk ook te hoog van spelers/fans/trainer/etc. na zo'n kampioensjaar, dat is natuurlijk logisch, maar de selectie is gewoon niet zo sterk als die vorig jaar leek, en daar werd het puur op tactiek gedaan, met een perfecte counter. als Ajax en PSV vorig jaar deze vorm hadden was AZ denk ik alsnog niet kampioen geworden.
de hoge verwachtingen doen nu Koeman de das om. Heb het nooit zo met die man gehad, vind m heel irritant om naar te luisteren, maar hoop dat die een leuke club vind, want dit is de 2e club in korte tijd waar hij op z'n bek gaat.

succes koeman
succes az

Dit is wat ik nou een verrasing noem ook nog op 5 dec, snap het niet volgens mij was van gaal's eerste seizoen ook een drama? ( ps was trouwens geen voorstander van hem) Vind niet dat je hem gek veel kan verwijten als je ziet hoe AZ speelde en Romero die Grandell zo wat voorbij ging!

Misschien de coach van de Antlers wat voor AZ! Opvolgers? Erikson?

5 december 2009 om 11:49

skanara helemaal gelijk geen blaam voor koeman

Vrij onverwacht toch nog, had gedacht dat hij in ieder geval komende week in de CL nog op de bank zou zitten.

Kunnen we nu eindelijk vaststellen dat het definitief gedaan is met de trainerscarriere van Koeman?

5 december 2009 om 12:01

Hij heeft PSV kampioen gemaakt slimmerik.

5 december 2009 om 12:32

Ja, nadat hij het bijna voor elkaar kreeg om een voorsprong van pak em beet 14 punten ongedaan te maken

Wat is nou je punt?

Zoo dit had ik helemaal niet zien aankomen. Het gaat natuurlijk niet goed met Az maar nu al uit elkaar? nee dat had ik niet verwacht. Ik ben egt in shock

De directie van AZ: Koeman heeft bij ons de trein gemist maar hij heeft wel een spoor van vernieling achtergelaten.

nou ron jans..schuif maar aan de onderhandelingstafel..kandidaat nummer 1 lijkt me..

5 december 2009 om 12:13

Hey, aan die naam houd ik nou niet gedacht. Een prima optie voor AZ als ze op een langere termijn met hem gaan samenwerken. maar volgens mij heeft Jans meer zin in het buitenland.

En de vraag is of hij met de " vedettes" van AZ kan omgaan.

ik zag het niet aankomen AZ doet nu gewoon mee om de middenmoot .
nu helemaal nu scheringa geen geld meer erin pomp dus had het niet verwacht

Het zat er aan te komen met deze resultaten!

Ik denk niet dat Co weer naar az gaat , die man heeft een super tijd gehad daar met hele goede resultaten . Hij kan nu alleen maar slechter presteren ..
Ik gok ron jans !

Hmmm... Had toch wel verwacht dat ze het even tot de winterstop aan zouden kijken. Misschien is Johan Derksen een goede vervanger, die heeft naar eigen zeggen toch zoveel verstand van voetbal.

ik had het wel verwacht het was vandaag niet dan was het morgen wel, het is gewoon niet anders... ik vond het al snel duidelijk...

Ze zien eindelijk eens in dat Koeman een waardeloze trainer is..

Ondanks het ontslag zie ik geen perspectief voor AZ, ze kunnen gewoon niet beter...!!

5 december 2009 om 11:55

Dus Koeman is een waardeloze trainer die daarentegen wel het maximale uit zijn team kan halen? Vreemd.

Heel onverwacht wie zit er nu op de bank tegen Psv?

AZ moet de hoop vestigen op één man die het tij naar mijn insziens kan keren. Waar menig poster de namen van Co Adriaanse, Ron Jans, Aad de Mos, Marco van Basten, Luis van Gaal of Sven- Göran Eriksson noemt, denk ik dat Shota Arveladze de geschikte kandidaat is om Ronald Koeman op te volgen. Hij heeft de goede uitstraling, kan een club 'verkopen', is een echte leraar, goed tactisch oog, heeft ervaring met Champions League, Europa League, Eredivisie (als speler weliswaar) en kent de clubcultuur.

5 december 2009 om 11:59

Nu je het zegt.. Shota lijkt mij ook wel een goede optie.. Had daar niet echt bij stil gestaan..
Maar.. Er is altijd een maar.. Ik denk dat als Az voor Arveladze gaat dat het van tijdelijke aard zal zijn totdat er een nieuwe hoofdtrainer is gevonden.. Want hoe goed en ervaren hij ook als speler was zo nieuw en onervaren is hij met het trainersschap.. Het blijft een interessant object..

We zullen zien..

5 december 2009 om 12:16

Wat betreft Shota, Ik denk ook dat hij tot aan het winterstop/eind van het seizoen als interim-trainer gaat functioneren. Maar denk dat ze voor een ander gaan.

5 december 2009 om 12:26

Interim-trainer wordt zoals 'altijd' waarschijnlijk Haar. Ook een prima trainer met als grote nadeel dat hij niet van de spotlight houdt.

Alsof een andere trainer het beter had gedaan na van Gaal.
AZ heeft 1 jaar gepiekt en is nu weer op hun gewone niveau.
Nu roepen dat dit veel beter voor AZ is is dan ook grote onzin natuurlijk, het lijkt wel of jullie allemaal het jaar voor het kampioenschap zijn vergeten.

5 december 2009 om 12:30

Mee eens. A Z is een labiele ploeg. Vorig seizoen perefect, seizoen daarvoor drama. Seizoen daarvoor bijna perfect. Ook onder Van Gaal kende ze twee seizoenen terug een nog slechter seizoen als dit jaar. Het ligt niet aan de trainer, maar aan het gegeven dat er te weinig personlijkheid in het elftal zit.

Koeman is hier niet zozeer schuld aan. Van Gaal heeft ook tijd nodig gehad om een methode te vinden om de labiliteit te bestrijden. Het lijkt me dat A Z het geld beter had kunnen steken in het uitbreiden van de selectie dan aan afkoopsommen voor koeman en Tonnie Bruins Slot.

5 december 2009 om 12:41

Helemaal eens met Cocainus. AZ speelt/staat momenteel waar het met deze selectie thuishoort. In de subtop. Afgelopen jaar was exceptioneel.

Ik denk dat ze daar in Alkmaar aan overschatting lijden als ze denken dit jaar zo weer even mee te doen om de prijzen en te overwinteren in de C L.

Of Koeman heeft te weinig krediet of tijd gekregen, of er is iets anders aan de hand of voorgevallen (onenigheid met Brands/bestuur, werkwijze niet effectief, chemie). Want als er alleen op resultaat gestuurd is dan hadden ze Louis in seizoen 07/08 ook weg kunnen sturen.

5 december 2009 om 13:04

2006-2007 word AZ 3e
2007-2008 word AZ 13e
2008-2009 word AZ kampioen

Dan is het normale niveau van AZ in de subtop of hoger
Ze hebben juist 1 seizoen gedaald en niet gepiekt.

5 december 2009 om 19:27

Cocainus

Het lijkt wel dat jij die jaren voordat we 11e werden vergeten bent.

3e in 2007 + kwart finale Uefa cup
2e in 2006
3e in 2005 + halve finale Uefa cup
5e in 2004

Vorig seizoen 22 doelpunten tegen in 34 wedstrijden tegen nu 20 doelpunten in 16 wedstrijden.
Je kan moeilijk beweren dat Koeman het goed gedaan heeft bij Az.

5 december 2009 om 20:14

Ze hebben onderhand hetzelfde team als vorig jaar dus dan is dit gewoon verschrikkelijk slecht. hadden zeker moeten mee strijden om het kampioenschap.

wie zou hem nu willen opvolgen?

Had me geen beter Sinterklaascadeau kunnen voorstellen. Heel erg lekker dit. Ik zag het alleen totaal niet aankomen. Wel compleet terecht puur gekeken naar het resultaat. Als je van een kampioensploeg een sub-topper kan maken is wederom erg knap van Ronald.

Hoop dat hij definitief verdwijnt als trainer. Heeft het nu al bij meerdere clubs totaal verprutst.

Ik denk nu dat ze Jans aan gaan trekken. Blijft een bijzonder goede coach!

5 december 2009 om 11:52

Jans als coach van AZ? Hoezo zou Jans Groningen willen opgeven voor AZ?

Ik denk dat Shota het gaat worden. Heeft een tijd met Louis gewerkt en met zijn inzet zal AZ wel weer terugkomen. Het zal alleen geen top 3 meer worden voor AZ, denk dat die tijd toch echt voorbij is. Spelers willen nu ook wel weg, na wellicht 2 crisisjaren in 3 jaar tijd.

5 december 2009 om 11:56

Jans heeft gezegt dat hij na dit seizoen Groningen wilt verlaten, dus waarom ook niet? Maar er zijn nog genoeg andere opvolgers.

5 december 2009 om 11:53

jij bent best een grapjas.

AZ heeft geen geld meer he ze zijn suikeroom dirkie kwijt dus AZ blijft nu gewoon een subtopper!!!!

5 december 2009 om 12:11

Ja dat besef ik, dus daarom zal Adriaanse iig niet komen. Jans contract loopt af, dus waarom zou hij niet willen. Zijn contract afkopen is minstens 10x zo goedkoop als het contract beëindigen van de heer Ronald K. Daar zal wel weer een flinke afkoopsom aan vast zitten.

Als ze Koeman kunnen ontslaan, dan kunnen ze makkelijk Jans aantrekken.

Zo grappig is mijn logica dus niet. Het is zeer reëel. En dat AZ een subtopper wordt, lijkt me niet meer dan logisch inderdaad. Maar slechter dan die mislukte trainer Koeman kan het niet worden.

5 december 2009 om 17:48

Heb Jans horen zeggen in Voetbal International dat hij het naar het buitenland wil dus ben benieuwd of hij open staat voor een klus in Alkmaar. Daarbij word Jans geopperd als de grote winnaar maar die draait nou ook niet bepaald een goed seizoen bij Groningen!!!

En wij krijgen onze cadeautjes vanavond pas?

woww
dit zag ik ook echt niet aankomen

Zo stort een kampioen na 1 jaar alweer in elkaar. Ik had direct bij de aanstelling van Koeman al mijn twijfels. Hij heeft zelden een team beter laten spelen dan dat het voor zijn aanstelling deed. Ook vind ik hem in de media niet erg sterk, hij uit vaak zijn frustratie richting de ploeg in de media. Ben erg benieuwd welke coaches er op het lijstje zullen verschijnen bij AZ.

Blijkbaar is Koeman dit jaar niet zo lief geweest, waarschijnlijk gaat hij in de zak mee naar Spanje.. Trein gemist, dan maar met de boot.

In het begin dacht ik, toen ik de titel las, dat hij een opgever was, maar blijkbaar zijn ze samen tot de conclusie gekomen. Koeman is geen trainer die jaren bij een club blijft, en dat zal nog eens een vervelende reputatie voor hem worden. Hij moet aan zijn slechte punten gaan werken, indien hij die inziet.

Dit verrast niemand, ik snap uberhaupt niet dat koeman na psv, ajax en valencia door az gehaald is. De vraag was alleen hoe lang het zou duren. Hoop alleen niet dat az nu adriaanse gaat halen, die is te goed voor az

Zo! Ondanks de resultaten komt dit toch best als een verrassing!
Ik zat al te denken wie de opvolger zou gaan worden, toen ik ineens de foto van Adriaanse aan de rechterkant van de site zag staan. Of zou v Gaal toch ontslagen worden??? We hebben weer iets te speculeren!

Vind het trouwens niet heel slim om dit zo vlak voor de wedstrijd in de CL te doen. Aan de andere kant, als het niet gaat dan gaat het niet. En moet je niet wachten.....

Opgeruimd staat netjes. Koeman afkoopsom!!!!! Daar is hij weer. Volgende club weer naar de klote geholpen. Ben benieuwd welke club nu nog met deze man in zee wil; hij maakt geen klus af. Wat een slechte trainer bewijst hij telkens weer te zijn. Hij mag dan vaak prijzen pakken, maar dat is altijd nadat hij een geoliede machine heeft overgenomen van een goede trainer. Hij is de Aad de Mos van deze generatie. Aadje en Ronald afkoopsom.

Niet verrassend maar ook weer wel. AZ is niet als vorig jaar. Blijkt maar weer de Koeman een middelmatige trainer is, en dan druk ik me nog redelijk postitief uit.
Laat de geruchten maar komen wie Koeman gaat opvolgen. Voorbode voor meer vertrekken deze winterstop.
Voor de persoon Koeman is het sneu, Volgens mij kan hij zich beter richten op een carriere buiten het veld om, althans niet als hoofdtrainer meer aan de slag gaan.

5 december 2009 om 12:09

Middelmatig is nog genuanceerd. Om eerlijk te zijn is het gewoon een slechte trainer. Hij beheerst het vak ook niet volgens mij want bijna elke club heeft hij wel naar de afgrond gebracht. Heeft enig roem bereikt door op andersmans successen te teren, maar om zelf van scrap iets op te bouwen is gewoon niet voor deze (koe)man weggelegd.

Bij Vitesse volgde hij Neumann op die al een redelijk elftal had gesmeed. Vervolgens bij Ajax kampioen geworden nadat Adriaanse al op de 2e plek stond op 1 punt achterstand van de koploper. Bij Benfica ook al ontslagen na het werk van Trapattoni. Bij PSV met de nodige mazzel kampioen geworden, waar Hiddink het netjes voor PSV had achter gelaten. Bij Valencia moest die eigenlijk een beetje zelf het werk doen met een hoogstaande kampioenswaardige ploeg (bij binnenkomst 3e plaats) en die wist hij bijna in de degradatiezone te brengen. En nu AZ. Kampioen en een teleurstellende 6e plaats. En dan hebben we het nog niet eens over het spel. Nee Ronald, je doet het goed. Al die jaren al...

Het is ook een echte afbraak trainer en het verbaasd mij niets dat hij weg moet. Echter had ik niet verwacht dat AZ het zo snel doet in een toch al unrustige tijd voor AZ. Ben benieuwd met wie ze op de proppen komen...

Mocht Louis van Gaal de kerst toch niet halen, is het misschien ook nog een optie om hem terug te halen, misschien alleen om het jaar af te maken als interim. Al hoewel de kans dat hij ontslagen wordt wat verkleind is na de belangrijke overwinneing van Bayern op Borussia.

on: Ik denk dat Koeman er met dit team meer uit had kunnen halen. Als je alleen al naar de kwaliteiten van de aanval en het middenveld kijkt, al hoewel ze natuurlijk met De Zeeuw een belangrijke man missen

Mogelijke opvolgers:

Jans
Van Gaal *niet erg waarschijnlijk*
Van Basten
Adriaanse

5 december 2009 om 11:55

@rijnstad, je vergeet Shota Arveladze

5 december 2009 om 12:00

Ik denk dat de AZ leiding een bekendere en ervarenere trainer wil hebben, anders zou je Lodeweges er ook nog wel bij kunnen zetten, dan zouden ze ook Bergkamp kunnen vragen die nu nog bij de Ajax jeugdopleiding zit.

mijn gevoel zegt dat az ver gaat terug zakken dit seizoen ze moeten echt oppassen daar

hoezo niet zien aankomen? dit zat er in natuurlijk geen of niet genoeg resultaten.dan vlieg je er als trainer uit. Dat de spelers zwaar onder hun niveau spelen word altijd geaccepteerd.dit is de makkelijkste weg he.nou wij hebben er nog wel 1 in de aanbieding hahahah

Wat een drama maar als ik het nieuws op de az site lees mag ik ervan uitgaan dat az koeman gewoon heeft ontslagen, ik snap die leiding echt niet ze maken az kapot.
Europa league zit er ook niet meer in, spelers willen nu helemaal allemaal weg hopelijk weet az co adriaanse strikt.
Alleen wanneer hij komt weet ik niet of hij het in het begint zoveel beter doet, de verwachtingen van het publiek zijn gewoon te hoog, ik zat gister op de tribune, in de 9e minuut hoorde ik al van die bal moet naar voren, in plaats van dat je een beetje achter je ploeg gaat staan is het alleen maar gezeik.
Dus we moeten maar zien wat het gaat worden met az dit seizoen.

Ik had het niet verwacht. Ze draaien idd niet zo geweldig als vorig seizoen maar dat had ik wel verwacht. Dat het wat minder gaat vind ik niet direct de schuld van Koeman. Vind veel spelers nu ook lang niet het niveau halen van vorig seizoen.

Ik denk dat Martin Haar de honneurs tijdelijk gaat waarmaken. Toch begrijp ik niet helemaal, op basis van de resultaten, dat aan Koeman de zak is gegeven. AZ staat zesde, maar de doelstelling was toch altijd Europees voetbal? Daar hebben ze nog alle kansen toe. Nu moet AZ Koeman een afkoopsom meegeven en neemt de onrust nog sterkere vormen aan, ben ik bang.

was toch te verwachten is gewoon geen goede trainer voor AZ en heeft ook veel tegenslagen meegemaakt met de sponsor en de sportieve resultaten.ron Jans per direct over laten komen lijkt mij een goed idee.

Hij gaat nu niet meer met de trein maar met de stoomboot mee naar Spanje

5 december 2009 om 11:59

Geweldig gevonden ! Maar dan wel in de zak mee op de boot !!

Jammer, ik ben benieuwd naar de reacties van de spelers. Misschien dat zij er ook helemaal niets meer in zagen. Het gaat wel slecht met AZ maar toch zeker niet slechter dan in het ramp seizoen onder van gaal (2 jaar geleden)? Moet je iemand dan niet wat langer de kans geven? zeker tot na de kerst vind ik....

tot het einde van het seizoen zullen ze het wel intern gaan oplossen
en dan aan het einde van het seizoen ron jans

Je kan het vergelijken met Huub stevens vorig jaar bij PSV dat ging ook niet. En Koeman kon het ook niet dus misschien wel beter.

Opvolger Ron Jans

jezus! dit had ik toch niet verwacht erg jammer dat ze hem niet de tijd geven
Koeman bedankt voor de Johan Cruijff Schaal!

ik ben van de trainer koeman geen fan, maar jongens wees allemaal eens eerlijk!

is de selectie nou echt zo goed? ik denk namelijk dat het, vooral mentaal, geen topclub waardige selectie is!

die gasten gaven zelf aan dat er met een strak regime gewerkt moet worden om het maximale uit hun te krijgen, maar je voetbalt toch bij az? op schaars en misschien martens na, zit er in de huidige selectie geeneen die ook maar mag denken aan de toplanden om zich daar te laten zien!

ik hoop voor az dat er een goede, tijdelijke, man komt en voor volgend jaar jans! die krijgt het op de rails en is niet bang om vijanden te maken! daarnaast sluiten jans eigen visie en die van az eigenlijk naadloos op elkaar aan, dus misschien wel een ideaal huwelijk!

5 december 2009 om 11:57

Ben het met je eens. Van Gaal maakte Az kampioen omdat hij een toptrainer was. Niet omdat de spelers zo goed waren.

het is niet echt het kadotje waarop je zit te wachten vind ik op sinterklaas zon treurig bericht , overigens vind ik het wel terecht want het lijkt ook nergens op!

Verrast me niet. Veel te wisselvallig met dit spelersmateriaal en Koeman had nu eenmaal niet het krediet dat van Gaal wel had en zijn slecht jaar.

Maar bovenal heeft Koeman nog nooit iets opzienbarends als trainer gepresteerd. Zijn, geloof ik, twee behaalde kampioenschappen vond ik echt niet zijn verdienste.

hahahaha, precies wat iedereen al zei bij het in dienst nemen van Koeman, die kerel kan echt alleen een club verlept achterlaten. Koeman stop gewoon met coachen en kom zeker niet naar Groningen toe

5 december 2009 om 12:09

Hoorde net uit betrouwbare bronnen dat hij naar Groningen gaat!

Hij zou naar verluit 1 jaar blijven, en zal vanavond al aanwezig zijn in Groningen om zich uit de ingewikkelde papierzaken te verwijderen en zich te tonen aan de voorzitter van Groningen.

De sint hoorde namelijk dat ze in Groningen op zoek waren naar een nieuwe trainer.
Aangezien hij Koeman niet nog een keer mee wou nemen in de zak naar Spanje, zag hij een goede oplossing voor het probleem van beide partijen. AZ blij, Groningen blij, Koeman héél blij en de sint dolgelukkig. De supporters van Groningen zijn uiteraard niet blij. Maar de sint zei dat ze daar in het Noorden niet lief zijn geweest! En dus de kat in de zak zullen vinden!

Bron: sintnicolaasuitspanje.rk

5 december 2009 om 12:17

haha, als er vanavond een groot pakker bij de euroborg staat, maken wij het maar niet open, maar sturen we het direct retour afzender

5 december 2009 om 13:48

Als assistent van Erwin acht ik hem wel geschikt.

Koeman is weer de boeman!
Teren op andermans succes kan, mits het team de kwaliteiten heeft om de zelfde lijn door te trekken als ervoor. Bij Ajax en PSV lukte het maar ging het erna ook mis. Bij Valencia gafaald. Nu van Gaal zijn werk onschadelijk gemaakt.
Welke club volgt?

Ben wel benieuwd hoe het team dit tegen PSV gaat verwerken.
Betekent dit overigens ook dat Arveladse interim wordt?

Dit is de redding van AZ. Koeman paste helemaal niet bij de club en spelers. AZ is gewend aanvallend en frank en vrij te spelen, Koeman daarentegen houdt van gesloten linies en afwachtend voetbal.

Wel verrassend, dat hij nu al vertrekt en niet in de winterstop. Dit geeft aan, hoe teleurgesteld beide partijen zijn.

Ron Jans zie ik als voorname kandidaat om straks of anders aankomende zomer Koeman op te volgen. Ronald is in Nederland klaar als trainer, dus waarschijnlijk gaat hij nu voor veel geld voetballes geven in de woestijn !!

Geen enkele trainer kan dit AZ beter maken, daar is het team gewoon te slecht voor.
Zoals je gister ook zag, achteruit leunen na een 1 - 0 voorsprong in plaats van vooruit voetballen drukzetten blijven ze achterover leunen en weet je dat Vitesse maar 1 kans nodig heeft om te scoren. Het was angsthazenvoetbal van Koeman gister, en niet alleen gisteren maar ook de afgelopen wedstrijd en vooral in competitieverband was het niet om aan te zien.
Ben benieuwd wie de opvolger gaat worden daar in Alkmaar, want niemand kan dit team beter maken, of je nou Cruijf er neer zet of Lodeweges, de spelers zullen het toch altijd moeten doen!

5 december 2009 om 12:02

Cancellera ,
dit team te slecht voor? dit team is anders wel kampioen geworden vorig jaar (- de zeeuw dan) dus weet niet wat voor onzin jij hier neer zit?

5 december 2009 om 12:15

Cancellara jou reactie raakt kant noch wal. Zoals Coridon ook zegt, het is bijna hetzelfde team als dat van vorig jaar. De spelers hebben dus natuurlijk nog even veel talent en kwaliteit, alleen is het zelfvertrouwen wat minder.

Over dat achteruitleunen na de 1-0, dat kan ook door Koeman komen. Het zou kunnen dat Koeman heeft gezegd dat ze na een 1-0 voorsprong rustig moet verder voetballen, zonder te veel gekke dingen te doen. Het zou mij niks verbazen als hij zoiets heeft gezegd.

Ik denk dat wanneer van Gaal dit seizoen nog trainer was, Az in de top 5 zou staan en nog uitzicht zou hebben op Cl.

Dit is voor mij een verassing ik dacht dat ze wel met elkaar door zouden gaan tot in ieder geval einde van het seizoen, ik ben nu benieuwd naar de nieuwe trainer als co een echte man is en az liefde heeft pakt die de draad op salaris maakt niet uit het is tenslotte dan maar voor half jaar, met de materiaal die hij dan kan krijgen kan je nog altijd 4e worden!

het zat het er wel aan te komen maar toch had ik het niet verwacht dat het nu al zou gebeuren..
hij heeft natuurlijk heel bagger gepresteerd met az heel jammer eigenlijk

Dit zat er idd aan te komen. Nu zal Cotje het wel gaan overnemen.

Ben verbaasd hoeveel mensen het raar vinden dat Koeman en AZ uit elkaar zijn. Ze staan 6de ja, maar kijk eens hoeveel punten achter op de koploper. Het spel is vaak niet om aan te zien, veel te wisselvallig ook. Conflicten met spelers, spelers conflicten onder elkaar. Frustratie, irritatie enz. Het werd er echt niet beter op. Koeman is opnieuw door de mand gevallen, hij heeft geen kennis en kunde om een goede trainer/coach te zijn. Dit wisten veel mensen al, nu weten ze het in Alkmaar ook. Hopelijk is dit de laatste club die de heer Koeman onder zijn hoede neemt, want het gaat keer op keer fout. Hopelijk voor AZ eist hij niet zijn afkoopsom en laat hij zo zien nog een beetje fatsoen te hebben, maar ik ben bang dat hij elke cent wil zien.

Eventuele opvolgers: Adriaanse, Jans?

Geweldig nieuws, en dat op 5 december , eerste kado is binnen. Het liep niet, alles zit tegen, wou graag zijn eigen zin doordrukken, terwijl vgaal alles had voorbereid voor hem. Nee, meneer wou zijn eigen zin doordrukken, en wou zich bewijzen.

Over de opvolger word moeilijk, de vraag is is er geld om evt Co te halen. Nu zullen van Haar en Arve het overnemen, en zullen meteen de boel gaan veranderen, hoop ik

Kan zijn dat ik het mis heb maar lijk net daar in alkmaar omdat AZ vorige jaar kampioen is geworden dat ze dan ineens een topclub zijn.
in mijn eigen vind ik AZ een middenmoter en blijft een middenmoter met goede spelers.

Maar dit zat er al wel aantekomen

5 december 2009 om 12:09

Wie heeft het over en Topclub? Ze kunnen veel beter spelen, alleen moet alles wel goed neergezet worden. Europees voetbal moet haalbaar zijn, maar nu zakken we zo ver dat er maar 1 oplossing is. Nu kunnen we weer bouwen, zodat we nog bij de eerste 5 komen.

Iedereen kan Koeman wel een slechte trainer vinden, maar hij heeft bij een subtopper, vitesse wel degelijk goed gepresteerd. Hij heeft onder andere Europees voetbal gehaald.

HIj is ook tot nu wel de enige trainer die in de afgelopen 10 jaar met Ajax kampioen is geworden. 2x zelfs. En bij Ajax wordt je nou eenmaal niet makkelijk kampioen. Wouters, Adriaanse, Ten Cate, Blind, Van Basten, en waarschijnlijk ook Jol lukte het niet.

OOk bij PSV deed hij het zeker heel behoorlijk. Hij had echter de pech dat op een gegeven moment elke sleutelspeler geblesseerd raakte. Alex, Gomes, Kone, Farfan, Kone. Hierdoor schronk de indrukkende doelpunten voorsprong. Wat zou er nu met PSV gebueren als ze Afellay, Dszudszak, Manolev en Isaksson moeten missen?

Zowel bij Benfica als bij Valencia won hij prijzen. Ok , Valencia stond destijds heel erg, maar vergeet niet dat er intern heel erg veel onrsut heerste. Hetzelfde geld eingelijk voor nu bij Az.

Koeman is in de eredivisie 1 van de beste, zo niet de beste trainer. Laat Jol eens een prijs pakken, laat Rutten eens goed presteren bij een topclub en laat Mclaren eens laten zien dat hij niet alleen bij kleine clubjes succesen kan behalven.

Iets wat Koeman allang bewezen heeft....

5 december 2009 om 12:30

@ elleboogje

Zucht, Ronald Koeman heeft ze achter de ellebogen.
Alleen op dat gebied is die Calimero een topper.

ik had dit niet zo snel verwacht maar az wil gewoon niet zo spelen wat koeman nu doet

zal je trouwens net zien wordt louis van gaal ook ontslagen en komt van gaal gewoon weer naar az

5 december 2009 om 12:41

en toen werdt je wakker .
Van gaal komt echt niet terug naar az , ken alleen maar gezichtsverlies lijden daar.
op dit moment had ik dit ontslag niet verwacht hadden toch weer aardig wat gewonnen

Onvermijdelijk als je het mij vraagt maar AZ brengt zichzelf wel in een lastig parket. Kan me niet voorstellen dat mogelijke opvolgers staan te dringen om aan de slag te gaan bij een club waar de financiele toekomst zo onduidelijk is.

Getuigd nou niet bepaald van veel doorzettingsvermogen van koeman's kant...
Van Gaal lukte het toch ook niet om binnen een half jaar goede resultaten neer te zetten bij Az...

Jammer, maar als de chemie er niet is, dan houdt het op. De resultaten waren evengoed niet voldoende. De tijd was voor Koemen ook niet erg best, de club zat in grote moeilijkheden en volgens mij had Koeman gesolliciteerd en is nog door Dirk aangenomen. Misschien dat het bestuur al heel lang geen interesse meer had in de inbreng van Koeman. Wie nu? Ik weet het niet , er zullen niet veel trainers zijn die Az onder zich willen hebben. Misschien heeft de spelersgroep zelf een suggestie.

Ik vind het jammer dat mensen hier Koeman helemaal afbranden, ook al heeft hij misschien afgelopen jaren kwaad bloed opgewekt.

Menselijk gezien is dit gewoon een drama. Feest zal er niet gevierd worden in huize Koeman.
Ook denk ik niet dat AZ hier nu zo snel mee geholpen is, maar misschien werkt het bevrijdend, dat is altijd afwachten.

Lijkt me sterk dat AZ Koeman heeft ontslagen. Ik neem aan dat Koeman ontslag heeft genomen, want Az heeft geen geld voor de ontslagpremie.

Of het moment juist is, is af te wachten. Win je van PSV en in de CL, dan is er weer niet zo heel veel aan de hand. Veel geluk heeft Koeman in ieder geval niet gehad en je kan dus ook niet zeggen dat hij de club kapot heeft gemaakt. Van Gaal begon slechter dan Koeman, maar mocht wel doorgaan. Toch denk ik niet dat de spelers voor Koeman op de bres zullen staan.

Al met al geen prettige berichten, maar misschien kan AZ juist hierdoor winnen van PSV en in de CL.

5 december 2009 om 12:17

Kom nou. Koeman heeft fantastisch spelersmateriaal.

El Hamdaoui, Schaars, Romero, Dembele, Martens, Moreno, Moisander schitterden vorig seizoen allemaal.

Zijn ze opeens allemaal slecht??? Je kan niet zeggen dat Koeman pech heeft. Hij heeft al deze spelers slechter laten voetballen. De enige die hij heeft gelanceerd is Lens. Die is beter gaan spelen.

Ik ben een groot fan van Maarten Martens. Hij speelt dit jaar uiterst belabberd, en zelfs regelmatig op de tribune. Dat is toch bijzonder van een speler die vorig seizoen fantastisch speelde.

snap niet dat niemand het zag aankomen. Ronald gaat naar fc groningen.

5 december 2009 om 12:13

Dat hoop ik toch niet voor Groningen

Koeman dus wederom door de mand gezakt.

Zo gaat het altijd met Koeman..

Dat er nog mensen zijn die dit nieuws noemen............
Ajacieden en psv'ers wisten al bij zijn aantreden dat het zo zou aflopen.
Wij hadden een Deja-vu.

Zoals hierboven ook al aangegeven is het deze man in ieder geval gelukt om ajax kampioen te maken, is de afgelopen jaren niemand meer gelukt. Een beetje meer respect graag. Er is daar met Scheringa perikelen ook een hele hoop gebeurd.

Koeman de trein naar Groningen, en Jans naar Alkmaar ?

5 december 2009 om 12:13

ALs ik Groningen was zou ik Koeman niet nemen!

jammer voor AZ & Sneeuwvlokje.
Had dan toch gewacht tot de laatste Champions League wedstrijd gespeeld was.

benieuwd wie er nu bij AZ kandidaten zullen zijn om Koeman op te volgen.

5 december 2009 om 12:11

denk dat ze co vragen en ron jans

5 december 2009 om 12:19

Draam on met je Co, die kwam al niet naar Ajax van de zomer en gaat helemaal niet naar dit zinkende schip. Het zal een Ron Jans of mischien Verbeek worden van Heracles.

Toch wel verrassend dat hij het niet heeft gered, hij profiteert altijd van zijn voorganger en houdt dit 1 a 2 jaar vol, terwijl het voetbal per jaar minder wordt.

5 december 2009 om 12:30

Hoe kan je profiteren van voorgangers die de kwaliteiten hebben het maximale uit de selectie te halen?

Het is Koeman opnieuw gelukt. Weer een club de vernieling in geholpen. En dan is zijn droom eens trainer te worden van Barcelona. Ik denk dat ze zich daar wel 2 keer bedenken.
Nee, Koeman moet nog veel leren en vooral presteren om daarvoor in aanmerking te komen.
Jammer voor AZ dat het met de affaire Scheringa al niet gemakkelijk heeft. Is er dan nog wel een financiele mogelijkheid om een andere trainer aan te trekken. En wie moet dat dan worden? Adriaanse, Arveladze (die zit er al en kost niets), Jans (aan het einde van het seizoen)? Ik zou niet graag in de schoenen staan van de nieuwe trainer met nog zoveel onzekerheden binnen de club Az.

Hopelijk heeft AZ interesse in Capa van mvv, haha
Terecht dat ie weg gaat, heeft niks laten zien!

goed nieuws voor az want koeman vind ik geen trainer die een elftal beter kan maken maar eerder slechter.dit is de zoveelste keer dat hij door de mand is gevallen.ronald koeman is gewoon geen goede trainer.

slap van koeman, slap van Az....veel te weinig tijd gekregen / genomen.

az heeft hem ontslagen,maar ik vindt dat het elftal slecht presteert,de hele voorhoede is slechter als vorig jaar dembele is geen schim vergeleken wat hij vorig jaar was en martens precies zo,de hele achterhoede presteert niet naare behoren ,wat moet je als trainer dan,een nieuwe trainer krijg met het precies de zelfde pubers te maken een over het getilde paarden zijn het verwende jongens 1 keer kampioen en ze denken dat ze bij de beste clubs kunnen voetballen,en zeker el hamda-wie ook al weer schop nu nog geen deuk in een pak boter,ik gunde koeman meer en betere jongens.

5 december 2009 om 12:19

De beste jongens worden kampioen. Dat deed AZ vorig jaar. Er is slechts één belangrijke pion weg. Zijn die jongens niet top meer? Tuurlijk is Dembele een topspeler. Die gaat een grote carriere tegemoet.

Koeman heeft het wederom zelf verpest!!!

Toch wel een verrassing als je het mij vraagt, had niet echt het idee dat er paniek of iets dergelijks was in Alkmaar. De speculaties kunnen nu weer beginnen...

Tjaa, was te verwachten

Maarjaa of dit de oplossing is? dat betwijfel ik. Wie moeten ze nou gaan halen? Co, Die kunnen ze vergeten. Misschien Ron Jans, maar met hem kom je niet in de top. waarschijnlijk zien we jullie een hele tijd niet meer staan in de top 3

ronald koeman is verbaasd volgens wilfred op 538 want hij heeft hem gebeld

Gister was een vervelende nederlaag maar AZ hoor qua begroting en achterban ook niet hoger te staan dan de 6e plaats. Vorig jaar onder van Gaal leefden ze boven hun stand en nu is de 6e plaats ook gewoon reeel. Adriaanse gaat ook zeker niet komen naar dit zinkende schip dus vanaf nu zal het alleen maar slechter gaan is mijn verwachting.

Ben toch benieuwd wat het met Koeman gaat worden. Na Valencia stond hij er al niet goed op als trainer en dan komt dit er ook nog bij. Ik vraag me af wie er nog aan Koeman wilt beginnen. Misschien kan hij wel Assistent worden bij een topclub.

het moment waarop verrast me, niet dat hij ontslagen zou worden.. kon uiteindelijk niet anders lopen..

is het nu eens over met deze fantastische voetballer maar waardeloze trainer? misschien samen met van basten een golfballetje gaan slaan en met tevredenheid terugkijken op een geweldige voetbalcarrière, laat het los

ummmmmm laten ze zich in alkmaar weer het kaas van het brood eten
of was de kaas daar al op
vind het toch wel verrasend denk dat de spelers zich ook wel eens een keer achter hun oren moeten krabben zijn toch ook wel een beetje verwende jochies daar
sinds ome dirk daar weg is is het toch geen az meer
zou het alleen aan koeman liggen die keeper met die pruik op is toch ook niets meer
denk dat hij koeman parten heeft gespeeld die heeft de laatste weken az punten gekost

Meestal weet Koeman toch wel een jaar voor te borduren op het succes van zijn voorganger.
Waarom hij er dit keer eerder in is geslaagd het team zo slecht te doen spelen, zal met meerdere factoren hebben te maken die buiten zijn eigen capaciteiten liggen.

Zou mooi zijn als Co weer zou komen...denk dat het niet haalbaar is...ron Jans zou ook niet verkeerd zijn....

nou koeman is geen waardeloze trainer hoor, het kan gewoon liggen aan de spelers die denken skr we zijn kampioen , dus iedereen zal ons moeten vrezen en die keeper romero is ook gewoon focked op aan het keepen maar jah hopen voor een betere club voor ronald koeman

Tonny Bruins Slot mag van mij wel naar ajax komen!

5 december 2009 om 12:28

die faalt anders ook opzichtig. Bij Valencia en bij AZ was hij telkens de rechterhand van Koeman. Hij heeft net zo goed aandeel in de slechte resultaten. Ik geloof best dat hij goed ploegen kan analyseren en een groot inzicht heeft, maar alles wat ik van hem heb gezien is dat het een praatgrage eind vijftiger is, die Koeman overal blind volgt.

En Ronald is weer paar miljoen rijker...
Koeman is volgens mij recordhouder: Gouden Handdruk.

5 december 2009 om 12:21

met ad de mos als een goede tweede..maar dat terzijde

al zou ik AZ supporter zijn dan zou ik nu echt een gat in de lucht springen...erg overschatte trainer die bij bijna al zijn clubs weinig tot niets gepresteerd heeft..alleen psv zou je redelijk succesvol kunnen noemen..maar daarentegen...bij psv kwam meneer koeman binnen bij een club die zeer goed op de rails stond en waar alles perfect liep..zelfs de trainer van fc bal op het dak had nog kampioen geworden met dat psv..koeman,1 advies..begraaf de ambitie om trainer te zijn..je bent er gewoon niet geschikt voor.

Zozo, de Sint is vroeg dit jaar! Ik maar denken dat pakjesavond pas vanavond zou zijn. Zo zien we Koeman weer in zijn volle glorie. Als er financieel (en sportief) niets meer te halen valt, is het tabee en bedankt.

Wie zal hem nu op gaan volgen? Van Gaal terug op het oude nest?

zwak hoor weggaan als het wat minder gaat..

5 december 2009 om 12:28

Hij Is ontslagen Hoor
En niet zelf weg Gegaan
zal hij nooit doen Want hij vangt zijn geld wel

5 december 2009 om 12:35

Lees je het stuk wel voordat je iets post? Hij is ontslagen door de directie en niet weg gegaan.

Terecht...koeman is nooit een goede trainer geweest. Kan alleen voortborduren op het werk van zijn vootganger. Als iemand mij een goede aankoop van Koeman kan aantonen, eet ik mijn schoen op. Koeman moet lekker gaan golfen. Het was absoluut een grote speler, maar als trainer schiet hij op elk front zwaar te kort.

Iedereen binnen AZ moet in de spiegel kijken. Het bestuur dat na een goed jaar denkt dat ze een echte topclub zijn, de spelers die absoluut hun niveau van vorig jaar niet halen (zijn al te groot voor Az?) en natuurlijk ook Koeman die gewoon geen echte toptrainer is.

Ik las hier over de schalen die Koeman in Nederland heeft gewonnen. Met Ajax bordurde hij door op de spelers van Adriaanse, toen hij zelf spelers moest halen kon Ajax genieten van Sikora, Soetaers en Sonck. Met PSV won hij met geluk de titel, een doelpunt verschil voor Ajax en de schaal had naar Ten Cate en Amsterdam gegaan...meer geluk dan iets anders.

Terug te komen op AZ, men snapt waarschijnlijk niet dat je binnen een jaar geen topclub kan worden. Vorig seizoen ging echt alles mee, dit jaar dus niet. Het ontslag van Koeman is pure paniek, maar sinds de laatste AZ - Ajax mogen ze van mij part degraderen...

Wie gaat er komen? Laat het speculeren maar beginnen...

Zoals gedacht is het wederom Koeman die niet zijn stempel op ploegen weet te drukken en een team niet vanaf een bepaald punt weet te vormen naar zijn maatstaven. Koeman stapt erin als er al een ploeg staat, die zijn voorganger heeft gesmeedt, verdere 'uitbouw' is er bij hem sporadisch te bespeuren..... en ook dit is weer een bewijs dat Koeman gewoonweg iets mist voor een succesvolle trainerscarriere.

Geen verrassing dat Koeman wordt ontslagen. Wel dat het al weer zo snel is. Maar ja, als je structureel met de Nederlandse top mee wilt doen moet je geen trainer aanstellen met de houdbaarheid van een rotte banaan.

Bedankt Sint
Brands is een held
Co Of Ron Jans Naar AZ Of toch nog weer Van Gaal

5 december 2009 om 12:28

Wat een dromen hebben jullie.
Co zal echt niet weer naar AZ gaan, die gaat alleen nog voor het geld.
van Gaal gaat weer goed met Bayern, dus die blijft ook nog wel eventjes, en Jans is pas einde seizoen beschikbaar.

Dat is grappig, ik zeg net tegen me moeder die haalt de kerst niet..
En nu dit..
Maar dit was te verwachten he, wat een drama coach is dit toch eigenlijk zeg.

Ben persoonlijk geen grootte Koeman fan, maar dit zag ik niet aankomen. De resultaten vallen tegen met het oog op wat iedereen verwacht had, maar is dit enkel de schuld van Koeman? Als je kijkt naar hoe het seizoen tot nu te verlopen is voor AZ dan is het van begin af aan nogal hectisch geweest. Problemen met Dsb, Scheringa en het hele cirucs eromheen, belangrijke schakel op het middenveld (De Zeeuw) verdwenen. Als je dit allemaal in ogenschouw neemt is het best logisch dat het niet geweldig gaat met AZ. Tuurlijk, de storm is nu gaan liggen dus is het verlies tegen Vitesse zuur, maar zo slecht speelt Vitesse toch ook weer niet? Goede eerste helft tegen Ajax bijvoorbeeld. Dat de CL tegenvalt is te begrijpen, maar EL is toch nog steeds haalbaar? Vind de beslissing iets te vroeg genomen, had dan gewacht tot de winterstop. In ieder geval veel succes met het vinden van een nieuwe trainer Az... volgens mij is Van Basten nog beschikbaar

5 december 2009 om 12:41

Al die dingen die jij noemt zijn inderdaad gebeurd, maar dat mag geen excuus zijn. Voor de ploeg en zowieso voor dit seizoen heeft dit geen verdere gevolgen voor AZ. Dan noem jij de eerste helft tegen Ajax.. Maarja, als je telkens maar 1 helft voetbalt en de andere drama bent verlies je alsnog, dat was ook gister tegen Vitesse zo.

Het vertrek van de Zeeuw vind ik ook een zwak excuus. Mendes da Silva is kwalitatief maar iets minder, en met de aankopen van Wernbloom en Elm had je misschien zelfs meer kwaliteit kunnen creëeren.

Ik vind het logisch dat Koeman ontslagen is, want het voetbal was niet om naar huis te schrijven, maar heel af en toe waren er af en toe lichtpuntjes.

Heeft de zeeuw het toch goed gezien!! Hulde

Zo Ronald krijgt weer zijn cash snel mee, haahahaha wat een top baan is dat... Ik zou willen dat ik 5 maandjes moest werken en dan weer een paar jaar lekker thuis kon zitten

Onverwacht en toch verwacht! Hij kon het gewoon niet brengen bij AZ en ik verwacht dat hij voorlopig niet snel weer ergens aan de slag zal gaan.

AZ moet zo snel mogelijk op zoek naar een trainer die weer wat stabiliteit brengt in de groep en weer resultaten weet te boeken. Met de selectie is niet heel veel mis, maar het ontbrak ook gisteren weer aan beleving en werklust. Wakker schudden die boel!

Dit zat er aan te komen natuurlijk.
Slecht voetbal en geen resultaten.

Ik hoop niet dat de bezoekers op voetbalzone de gemiddelde stem van het Nederlandse volk is, want dan is er nog veel ruimte voor verbetering.

Een man als Koeman verdiend wel wat meer respect dan dat hij hier krijgt. Hij is de laatste coach die ajax kampioen wist te maken, heeft psv kampioen gemaakt, heeft in de champions league overwintert met ajax, psv en benfica, heeft bekers gewonnen met ajax en valencia. Heeft vitesse een seizoen goed laten presteren.
Daarnaast heeft hij de ballen om een uitdaging aan te gaan en trainers als Guus Hiddink en Louis van Gaal op te volgen, terwijl je er vanuit kan gaan dat zij wel het maximale uit het elftal hebben gehaald. Het elftal wordt zwakker (door het vertrek van De Zeeuw) en de verwachtingen zijn dat Koeman (minder dan Van Gaal) AZ (minder dan vorig seizoen) dezelfde prestaties levert. Beetje onrealistisch niet?

Een beetje meer respect voor zo iemand mag wel, helemaal wanneer je zelf niet verder komt dan amateur voetbal. Het is dan wel makkelijk vanachter je computer commentaar te leveren, maar zelf voeg je dan ook totaal niets toe aan het voetbal. Laat zo'n man in zijn waarde, hij heeft meer betekend voor het nederlandse voetbal dan iedereen op voetbalzone bij elkaar.

inderdaad 14fer14..

Ik spreek mijn collega elek maandag en we hadden het weken geleden er ook al over.
Wij gingen nog iets verder.
Die haalt de herfst nog maar net en kan met de zak van sinterklaas mee naar spanje overwinteren en eens goed over nadenken of die toch maar eens die spiegel gaat bekijken in plaats van er bij langs te lopen.
Het kapsel zit namelijk al 6 jaar hetzelfde. Tja dan wordt het volgens mij tijd voor iets heeel anders.

De Zeeuw het alziend oog

Ik zie als eerste optie Co Andriaanse misschien wel , maar weet niet of die wil / kan.
Anders zou ik als AZ een half jaar doen met Shota als interim coach en erna Jans als hoofdcoach nemen en Shota als assistent , samen met Libregts als AZ dat wil.
Jans zocht nieuwe uitdaging , dit is een kans.

Maar zonde van Koeman.
In Groningen nu 2 hoofdgegadigden voor coach volgend seizoen.. E en R Koeman ??

5 december 2009 om 12:48

Ik denk dat een Jans "te zacht" is voor dit az. Wat uit dit seizoen wel gebleken is is dat az prima kan voetballen wanneer de spelers op voorhand weten wat ze moeten doen, maar niet wanneer ze zelf moeten improviseren en verantwoordelijkheid krijgen.
Louis van Gaal en Co Adriaanse kauwde alles tacktisch en technisch voor, de spelers hoefden zelf niet na de denken en voetbalde al la dinamo kiev in de jaren 90 op de automatische piloot, als geprogrammeerde robots bij wijze van spreken.
Een Koeman geeft spelers verantwoordelijkheid, wil ze zelf na laten denken en zelf na de beste oplossing zoeken. Je zag onzekerheid op het veld, er werden domme fouten gemaakt en het middenveld was aan het zwemmen op open zee. Het schoot niet op.
AZ moet of weer een trainer halen die alles tactisch voorkauwt, en als een schoolmeester de jongens dwingt tot bepaalde oplossingen, of tijd geven aan de volgende trainer die ervoor zorgt dat spelers van az zelf goede beslissingen nemen en zo beter worden. Het is het verschil tussen proces management en people management.

Jammer dat Van Gaal gister met mazzel gewonne heeft, anders kon ie zo weer terug naar AZ

Eindelijk is AZ af van deze nare man, die al het voetbal in de genen van de spelers onderdrukte. Hij is een anti-voetbal man en te veel gefocused op discipline. WEG met discipline!!

Bij AZ denken ze nog altijd een topclub te zijn. Ze moeten na het vertrek van Scheringa al een stap terug doen maar wel Koeman ontslaan. Ronald Koeman is een prima trainer die het helemaal niet zo slecht deed. AZ is niet Champions League waardig en AZ is vorig jaar kampioen geworden door één van de beste trainers van Nederland en het falen van clubs als Ajax en Psv. 6e plaats is toch helemaal niet slecht voor een club in moeilijke tijden.

Ik vind het toch wel verassend, want ik vind Koeman tactictisch een prima trainer. Het enige waar hij zich ver vandaan moet houden is het kopen van spelers, ik had verwacht dat hij het vol had gehouden totdat zou blijken dat de selectie behoorlijk aan kwaliteit had ingeleverd in zijn periode. Maar dan heb ik denk ik toch de mentale kracht van dit AZ overschat, de jongens kunnen beslist niet met eigen verantwoordelijkheid omgaan en hen moet stap voor stap verteld worden wat ze moeten doen. Wat dat betreft herbergt de selectie ook eigenlijk weinig toppers. Uiteindelijk is het maar goed ook voor Az, dat ze nu die kwaliteitsteruggang van de selectie niet mee hoeven te maken, zoals Ajax en PSV dat eerder wel hebben meegemaakt. Alleen wel vervelend voor hen, dat coaches als Van Gaal en Adriaanse zonder Scheringa onbetaalbaar zullen zijn.

Logisch resultaat, hij is gewoon geen goede trainer in mijn ogen. Hij kan beter net als zijn broer ergens in het voormalig Oostblok een club of land gaan trainen, waar de Nederlandse pers hem niet zo volgt. Hij is nu volkomen kansloos in Nederland, in die landen heeft hij misschien nog enigszins een reputatie. Al zeven nederlagen bij de regerend landskampioen, dat kan natuurlijk niet. Ben benieuwd wie zijn opvolger gaat worden of de interim trainer.

Nou wil ik niet te veel mensen op de kast jagen, maar ene Guus Hiddink wil zich best voor een half jaartje hier doorheen knuppelen. Hij is in principe vrij, is financieel onaantastbaar en wil dat halve jaar miet stilzitten, maar wel opties open kunnen houden naar Engeland en Wk.

Tevens is Alkmaar niet erg ver van zijn thuisbasis en de winters in Nederland zijn beter te verkroppen dan Rusland. En er valt best wel een constructie te verzinnen met Abramovitsj denk ik zo. Een mooie link met Corus is dan ook zo gelegd.

Krediet?

Ronald Koeman verdiend toch wel krediet ? Dit is een hele rare beslissing om nu de Trainer te ontslaan,

Ronald Koeman heeft het niet op de rit maar staat toch ook geen laatste? hij verliest wedstrijden knullig en heeft een hoop pech.

Hij heeft de spelers niet op een lijn gekregen dat is wel een feit, hij heeft een beetje onrust en gemakzucht in het elftal zitten maar om daardoor gelijk te trainer de laan uit te sturen geef je deze groep te veel macht!! dit is dezelfde groep die 2 jaar terug onder van Gaal nog slechter presteerde dan ze nu doen.

Kunnen een hoop zeggen over Dirk Scheringa en zijn krediet crisis maar die had dit beter en anders opgelost, moeten niet vergeten dat AZ ook nog dat gezeur en gezeik met de DSB over zich heen heeft gehad.

Stom en raar en vraag me af of dit nou zo slim is geweest want ik ken geen werkloze trainer die nu in wil stappen,

Co Adriaanse is denk ik niet mogelijk omdat hij niks kan winnen bij AZ en alleen kan verliezen? zou de man wel sieren als hij het zou doen want mede dankzij AZ heeft hij wel zijn stapjes in europa kunnen gaan zetten en nog miljoenen binnen gehaald. het zou de man sieren maar acht de kans heel klein

Ron Jans zit nu nog bij Groningen en die gaat niet eerder weg dan het einde van het seizoen. en daarmee verliest AZ al zijn Ambitie. Ron Jans is een goede coach maar nog geen topper. en een club als AZ heeft een topcoach nodig gezien de ambitie die ze willen uitstralen.

Trond Sollied is ook geen optie voor mijn gevoel maar hij is wel werkloos?

houdt eigenlijk in dat elke toptrainer niet werkloos is en als AZ een trainer wil ze hem ergens weg moeten halen,

Misschein kom ik nu met een naam die iedereen zal verrassen maar de nieuwe trainer van AZ wordt Marco van Basten

let op mijn worden Marco van Basten wortdt de nieuwe trainer

Tja na het vertrek van de Zeeuw en van Gaal is AZ toch heel wat minder geworden. Een 6de plek is eigenlijk helemaal niet slecht voor een club als AZ, en ik zie ook niet zo snel een andere trainer het beter doen. Maar ja misschien komt van Gaal wel terug, als hij ook ontslagen wordt.

Vrijwel vanaf het begin werd duidelijk dat de chemie tussen de Koeman en de spelersgroep ver was te zoeken. Er wordt hier verhaald over onvolwassenheid van de spelersgroep e.d. Ik heb echter meermaals met eigen ogen kunnen zien dat Koeman simpelweg te weinig inbreng had op trainingen e.d. Alleen staan kijken en nauwelijk ingrijpen of uitleg geven is niet het gedrag dat past bij een trainer van een betaald voetbalclub. Belangrijk is echter dat Koeman geen enkele passie uitstraalde. Ik geef de spelers eerder een compliment dat ze nauwelijks naar buiten zijn getreden met de vuile was. Het probleem was niet dat de spelersgroep niet wilde, er was gewoon totaal geen sprake van begeleiding. Het kan niet zo zijn dat binnen één jaar een zeer leergierige spelersgroep geen ambitie meer heeft om beter te worden. Ik hoop voor Az en het Nederlands voetbal dat Co komt. Niet alleen laat hij zijn ploegen mooi voetbal spelen, maar dan hebben ook de praatprogramma's weer wat te bespreken. Het vaderlandse trainerskorps is nu één grote eenheidsworst.

Wat een waardeloze vent die Koeman. Dat ie zijn trainerspakkie in de wilgen hangt zeg. Nooit meer ergens aan de bak gaan.

Walgelijk type.

Koeman is ook wel gelukkig in de keuzes waar hij wil gaan trainen haha. In een AZ stappen dat hun hoogtepunt net had gehad was niet erg slim.

Maar goed, heb geen medelijden met hem. Hij schept weer flink wat poen binnen en zal binnenkort wel als trainer bij een Mexicaanse club opduiken oid.

Voor alle mensen die Koeman afkraken en opgeruimd netjes vinden, graag wat meer respect:
Landskampioenschap (3x) (afc Ajax: 2002 en 2004 - Psv: 2007)
Nederlandse beker (afc Ajax: 2002)
Johan Cruijff Schaal (2x) (afc Ajax: 2002 - AZ: 2009)
Portugese Supercup (SL Benfica: 2005)
Spaanse beker (valencia CF: 2008)
+ met 3 zowel Ajax, Psv e Benfica kwartfinale CL gehaald.

Weinig coaches die zo'n mooi lijstje kunnen overleggen.....en dan kan iedereen wel zeggen, ja ja hij heeft dit gehaald door zijn voorgangers maar die waren er niet . Hij heeft het toch echt zelf gedaan.....

5 december 2009 om 13:09

En dit is dan de realiteit.
Koeman is een prima trainer,maar heeft 2x een verkeerde keus gemaakt
Valancia en middenmoter Az.

5 december 2009 om 13:14

ben het helemaal met je eens maar helaas is in Nederland Ronald Koeman iemand waar je of van houdt of een verschrikkelijke hekel aan heb. Spelers van AZ moeten naar zichzelf kijken in deze kwestie en daar heeft deze selectie de ballen niet voor bij Az.

AZ gaat nu nog slechter draaien dan onder Koeman, het is een club zonder ambitie geworden, bij elk aannemelijk bod mag een speler weg.

Koeman heeft zo weer een nieuwe ploeg en AZ is aan het vallen en dat duurt nog wel even.

5 december 2009 om 13:20

Ik ben het niet met je reactie eens. Natuurlijk hij heeft successen behaalt, maar dat kwam niet alleen door hemzelf.

Om mee te beginnen, bij Ajax kwam hij bij een gespreid bedje. Alles was daar al mooi van elkaar (van de periode Beenhakker) en hij is daar dan ook 2x kampioen geworden. Maar dat mocht ook wel met die selectie, met jongens als Maxwell, Chivu en Ibrahimovic die daarna naar topclubs zijn overgestapt. Met deze selectie had Marco van Basten ze ook kampioen gemaakt.

Daarna heeft hij bij zowel Benfica als Valencia zeer weinig gepresteert. Ja, hij heeft bij Valencia de beker gewonnen, maar hoe deden ze het daar ook al weer in de competitie? De ervaren jongens werden aan de kant gezet en ze eindigde met een goede selectie ergens in de middemoot. Bij Benfica was precies hetzelfde het geval, maar daar won hij ipv de beker de schamele supercup.

Bij PSV heeft hij het daarna aardig gedaan (met een goede selectie). Maar nu bij AZ laat hij weer zien dat hij een matige trainer is. Het lukt hem niet om het beste uit zijn selectie te halen, zoals Van Gaal dat kon.

Nu moet AZ geen gehaaste beslissingen gaan maken, maar moeten ze goed kijken naar een geschikte trainer.

5 december 2009 om 13:28

Bij PSV kwam hij ook, in een door jou al genoemd, gespreid bedje. Daar had Hiddink een boel talent naar de club toegetrokken waar Koeman vervolgens z'n slaatje uit kon slaan het jaar erop. Spelers als Alex, Cocu, die kerel uit Peru (waar je nu niks meer van hoord overigens). Ben t ook volledig met ajaxxxxx eens en vindt Koeman een baggertrainer.

5 december 2009 om 14:00

Je hebt hierbij ook gelijk. Bij PSV kwam hij ook bij een gespreid bedje door het goede werk van Hiddink. Dus dit bevestigt mijn mening al helemaal.

Dat kon je toch van verre aan zien komen. Zelfs iemand anders dan Koeman had Az na van Gaal in een diep dal laten vallen. v Gaal had alles perfect voor elkaar. Het liep als een trein. Dan komt er een andere trainer en ja dan weet je dat dat allemaal inelkaar valt. Koeman krijgt nu weer alles over zich heen en ja ook ik vind hem geen fantastische trainer maar kom op zeg. Dit was bij een andere trainer ook gebeurd. Misschien niet zo drastisch maar de lijn die van Gaal trok die konden ze toch niet blijven volgen nadat hij vertrok.

5 december 2009 om 13:23

Het zat er wel een beetje aan te komen ja, maar misschien is deze beslissing wat overhaast, ook al vind ik Koeman geen goede trainer.

5 december 2009 om 13:12

In die 4 jaar v Gaal liep het ook niet als een trein ,het ging met horten en stoten
meen dat er ook voor v Gaal een ontslag proceduren op gang was gezet 2 jaar geleden
iedere week witte zakdoekjes meen ik toen gezien te hebben met uit eindelijk een elfde plaats

Op zich vindt ik dit wel verrassend, want toen Van Gaal 2 jaar geleden 11de stond kreeg hij de voordeel van de twijfel. er is weinig tot niets veranderd qua spelersgroep en het spel van AZ is ook niet veranderd ten opzicht van vorig jaar. (oke AZ speelt slecht en wint moeizaam) Ik ben benieuwd waarom de spelers groep van AZ niet op de bres springen voor Koeman net als hoe zij Van Gaal verdedigde toen hij bijna weg moest gaan...

Als AZ nu slim is dan zorgt de spelersgroep ervoor dat Koeman weer terugkomt, net zoals bij van Gaal. Dan staan ze binnenkort vast weer met de schaal in handen!

On: Ik vind Koeman niet echt een goede trainer. Hij bouwt voort op het werk van anderen, maar dit lukte hem zelfs dit keer niet, met een nagenoeg gelijke spelersgroep. Hij heeft gefaalt, maar om nu de club te verlaten is misschien wel erg vroeg.

Toen Az Koeman aanstelde had ik niet het idee dat het de goede trainer voor die club was. De man is geen slechte trainer, maar vooral de laatste jaren heeft hij het niet meer. Helaas voor hem dat hij niet meer tijd heeft gekregen om alles weer op de rails te krijgen.
Ron Jans opvolger van Koeman? Tot die tijd is Az tenminste in goede handen bij Martin Haar.

Was wel te verwachten...de resultaten bleven uit, en dan weet je tegenwoordig dat je eruit vliegt...

Ben wel benieuwd wie nu de trainer zal worden. Het gedoe rond DSB zal wel van invloed zijn denk ik.
Misschien Co Adriaanse ???

Jacubes :ben het met je eens .Ze denken in Alkmaar een super selectie te hebben ,maar het is maar van normaal nivo, .als ik de laatste weken zie hoe bepaalde toppers bezig zijn ?kun je ze echt geen toppers noemen.
Ik zie geen trainer die met dit az wel een favotieten rol kan spelen.
Dat Koeman de spelers niet op een lijn krijgt is larry koek ,er zijn een 5 talspelers die al ruim een jaar met de gedachte bij een andere club zitten ,ze droomde al van spanje en engeland,
Maar Dembele ,el Hamdaoui Sdhaars ,martens ,zijn voetballers voor de subtop in nederland ,
niet meer dan dat.

Lijkt me toch duidelijk dat AZ niet enkel slecht presteert door Koeman.

De instelling van veel van de jongens is duidelijk niet goed!

Mee in de zak van Sinterklaas?
Maar goed, ondanks dat het niet goed gaat bij AZ vraag ik me af of dit wel de beste beslissing was.
Koeman kan in de ogen van veel mensen hier weinig (lees niks) goeds doen, en alhoewel ik dat enigzins begrijp, begrijp ik de beslissing van het AZ bestuur wat minder.
Vorig jaar had AZ met van Gaal de ultieme bouwer, die jonge gretige jongens kan kneden tot een sterk geheel. Maar laten we eerlijk zijn, ondanks een uitstekend seizoen vorig jaar vind ik nou niet dat AZ overloopt van de kwaliteit, en als dan enkele spelers hun vorm niet halen (dembele, Hamdaoui, Romero, Schaars en zo kan ik nog wel even door gaan) heb je gewoon een probleem. Deze spelersgroep is niet veel anders als de spelersgroep die 2 jaar geleden nog 13de werd.
Koeman haalt niet het niveau van van Gaal, bij lange niet, maar is het bestuur van AZ echt zo naief geweest dat ze daar nu pas achter komen?

dit vind ik niet eerlijk tegen over koeman van gaal heeft wel een eerlijk kans , gekregen bij AZ

Heel opmerkelijk vind ik dit nieuws. Az is nu gewoon op het niveau waar het thuis hoort: subtop. Het zal nooit een topclub worden, maar de mensen in Alkmaar willen dit volgens mij niet echt beseffen.

In de Champions League heeft Koeman het redelijk gedaan, voor de competitiewedstrijden waren de spelers gewoon moeilijk te motiveren. Of dit echt een probleem van de trainer is, weet ik niet. Ik denk dat de meeste jongens van Az zelf eens in de spiegel moeten kijken en proberen de motivatie ervoor op te brengen ook in de Eredivisieduels er voor 100% voor te gaan.

Az had er slim aan gedaan om spelers als El Hamdaoui, Dembele en Moreno in de zomerstop te verkopen, zodat Koeman aan een nieuw elftal kon gaan bouwen. Die jongens zaten vorig seizoen duidelijk aan hun top.

5 december 2009 om 13:16

Verkopen aan wie ,was er wel belangstelling?
dacht het niet ,buiten de zeeuw dan maar die kon al 2 jaar weg.

5 december 2009 om 13:40

De spelers van een landskampioen staan altijd in de belangstelling. Spurs, Genoa en Chelsea hadden belangstelling voor Dembele afgelopen zomer, Arsenal en Liverpool hadden interesse in El Hamdaoui.

Mooi kado van sinterklaas aan AZ
AZ zal er niet slechter van worden met deze actie

5 december 2009 om 13:16

ook niet beter

Geen top trainers meer in alkmaar te bewonderen, misschien ron jans?

De spelers zijn ook niet tevreden over Koeman, want anders waren ze wel naar het bestuur gegaan, om te vertellen dat ze graag door willen met Koeman. Net zoals ze dat bij van Gaal 2 jaar geleden deden.

ja, het zat er dik in, nu zoeken naar een nieuwe coach, ik denk dat dat nog heel moeilijk gaat worden. najaa wie is er beschikbaar ?? co adriaanse??

ik verwacht dat we de helft horen van wat er werkelijk schuil gaat achter deze beslissing.

laatst vernam ik al dat az voorzichtig naar buiten bracht dat er 1 of 2 'top' spelers verkocht moeten worden in de winterstop. Koeman zelf heeft ook geen laag salaris.

als Koeman niet mag aankopen maar wel moet verkopen, het budget krimpt in enkele maanden tijd, er nauwelijks ruimte is om zelfs Koeman zijn salaris te betalen.... en de sportieve resultaten blijven achterwegen plus de saneringsplannen.....

genoeg redenen voor zowel az als koeman om elk een eigen weg te gaan.
dat ligt niet alleen aan de huidige resultaten van az als je het mij vraagt.

ik zou zeggen, wacht de wintertransferperiode maar eens af en denk terug aan dit besluit.
de tijd zal het ons leren. Ik voorspel nog donkerdere wolken boven alkmaar en koeman heeft vast een reddingssloep aangeboden gekregen omdat ook zijn salaris daarmee stopt (alhoewel ik er ook niet raar van zou staan te kijken als Koeman nog even non-actief doorbetaald wordt door az...)

dit heeft dus gewoon te maken met het failiesemant van dsb. aan koemand hangt een prijskaartje. ik vermoed dat zijn salaris mee in het filisement zit. het zijn niet alleen sportieve redenen en ik denk dat de curator hier wel meer van weet.

Ik zei het in het begin van het seizoen al, koeman gaat AZ verkloten.. heeft ie bij psv gedaan bij valencia en nu dus bij Az.. bij ajax heeft hij heel veel geluk gehad dat co alles van te voren had gedaan.. Koeman is gewoon een slechte trainer klaar..!!! verkloot alleen clubs.. hoop voor AZ dat dit een stuk beter is..

Hij is gewoon een ongelofelijke prutser!! niks gepresteerd in zijn leven (als trainer in ieder geval)

Wow, komt dat even als donderslag bij heldere hemel. Dat het niet al te best ging bij AZ is duidelijk, maar om Koeman nu al de laan uit te sturen vind ik toch wel vrij snel. Geef hem de tijd om iets op te bouwen (voorzover hij dat al kan) en anders moet je zo iemand niet aanstellen als trainer!

Ron Jans naar Az.
Erwin Koeman naar Groningen.. want dat zit toch niet helemaal lekker met Hongaarse Bond.
Ronald Koeman kan weer de intelligente analist gaan uithangen bij de Nos.

Cariere over!!!! Nergens iets gepresteerd. Prijzen die hij heeft gepakt (overal geteerd op materiaal van voorgangers)
Bij Ajax: Adriaanse en Beenhakker
Bij Psv: Hiddink

de spelers van az moeten ook eens in de spiegel kijken
veel spelers(schaard,jaliens,dembele,en el hamdaoui) denken dat iedere topclub ze wil hebben
droom lekker verder
sommige spelers moeten zich doodschamen wat ze dit seizoen hebben laten zien
en koeman is een resultaat trainer
het moet in korte tijd goed lopen
anders krijgt koeman een groot probleem
hij is geen coach voor de lange termijn

Wat ben ik toch goed. Ik had Koeman iets langer werkzaam verwacht. Ik dacht na de Champions League maar hij is nu al weg.

Ik snap alle ophef niet. Ze staan zesde, dit is voor een middelmatig clubje met over het algemeen alleen maar gloryhunters op de tribune een prima positie. Het is ze daar in Noord Holland een beetje naar de kop gestegen. Structueel zal het nooit een topclub worden dat is begin jaren tachtig al gebleken.

5 december 2009 om 17:03

het middelmatige clubje dat in de afgelopen 3 jaar 1 keer kampioen is geworden(en zelfs bijna 2 keer op de laatste speeldag) bedoel je?

Zo, hier zal men in Alkmaar blij mee zijn. Eindelijk die Koeman weg. Bij Vitesse heeft hij het redelijk gedaan, maar dat kwam doordat die spelers al daar speelde. Daarna ging het minder. Bij Ajax ging het ook goed, totdat hij zelf in actie moest komen met nieuwe spelers. Bij Benfica was hij ook niet succesvol en bij PSV ging het ook niet geweldig, meneer had met iedereen ruzie. Bij Valencia heeft hij misschien nog wel slim gehaald. Zo slecht presteren, om er binnen no-time uitgestuurd te worden, maar wel met negen miljoen euro op zak! Nu bij AZ flikt hij het opnieuw om van een team dat goed draaide binnen korte tijd alles de vernieling in te helpen.

Als ik die Koeman was, zou ik maar een rustperiode houden van een jaar of 5, wat extra trainingscursussen nemen en betere scouts in dienst nemen.

Geen verassend nieuws, maar toch ligt het niet allemaal aan Koeman. Az heeft het de afgelopen jaren goed gedaan, maar dit jaar gaat het wat minder.. Wat denkt Az wel niet? Dat ze een topclub zijn en elk jaar om de titel mee moeten doen? Een zesde stek voor Az is geen schande!
Koeman kon hier natuurlijk wel iets aan doen, maar hij is niet de hoofdoorzaak. De Zeeuw is weg, en dat zeg ik niet omdat hij nu een Ajacied is maar omdat hij een van de motoren van Az was. Andere spelers halen het niveau van de laatste seizoenen niet (El Hamdaoui, Dembele, Pocognoli) en nu wordt de trainer de laan uitgestuurd.. Begrijp me niet verkeerd, de genoemde spelers laten wel wat zien! Maar niet wat zij vorig seizoen brachten..
Tegen Ajax was er een erg goede helft, gevolgd door een dramatisch slechte tweede helft. Ja Koeman wisselde een speler, maar dat is toch echt niet de hoofdoorzaak. De spelers zijn te wisselvallig, dat hebben we ook tegen Arsenal gezien.

Ik blijf Koeman een goede trainer vinden, geen topper maar ook geen middelmaat.
Succs Koeman met het vinden van een wel goede club, succes Az met de sportieve prestaties en het aantrekken van een trainer die het wel aandurft en die jullie zogenaamd wel kan laten presteren...

Goh, dat is een verrassing (not!). Beste Koeman heeft als trainer nog niets bereikt (op een paar dingen bij Benfica na) in zijn leven en meer stuk gemaakt dan hem lief is. Ben benieuwd waar hij nu terecht gaat komen (ik denk persoonlijk dat hij gaat stoppen met trainen)...

5 december 2009 om 14:05

Ajax? Niks bereikt bij Ajax? Check de geschiedenis en je zult zien dat hij onder andere bij Ajax goed werk heeft geleverd. Bij Benfica presteerde hij nauwelijks.

Is Ernie Brandts niet een geschikte trainer voor AZ?

5 december 2009 om 14:03

Ik weet niet wat ik hier nou van moet vinden. De reacties zijn hier meer negatief dan positief, iets wat ik niet helemaal terecht vind. Om drie redenen:
- Selectie is véél minder dan vorig seizoen. Uiteraard speelt de trainer daar een rol in, maar als je bijvoorbeeld kijkt naar het niveau wat Martens dit seizoen haalt...
- De situatie met Van Basten vorig seizoen was vergelijkbaar. Ook bij hem waren er tegenvallende resultaten, maar ook zijn ontslag was onverwacht (ik vind dit ontslag ook verrassend gezien het aantal nog de spelen wedstrijden). Toen waren de reacties lang niet zo negatief als nu.
- Het verschil met de doelstelling - eerste 5 - is enkele punten, en er zijn nog 'n stuk of 17 wedstrijden te spelen. In feite is het ontslag dus wat te vroeg. Maar ja, het zit hem in 'het gevoel', zeggen ze altijd.

5 december 2009 om 17:47

Van Basten had zelf ontslag genomen.

Mentaal zwakke selectie en mentaal zwakke trainer. Dat vult niet bepaald aan! Die jongens kunnen geweldig voetballen maar weten niet wat te doen in een dip!

koeman pak maar een trein waar het wel wil, agovv wil misschien wel. sorry maar koeman is een trainer van niets, heeft altijd geteerd op het succes van een ander.
leuk dat hij kampioen wordt met teams maar dat komt omdat de voorganger het helemaal gemaakt heeft. koeman voegt totaal niets toe aan een elftal, laat staan dat hij het nog beter maakt. heeft hij al een aantal keren laten zien.

koeman koeman... weer een club kapot.... hahaha
het gaat niet om die kampieonschappen die hij met ajax en psv pakte want iedere ezel had met die selectie kampioen geworden.het gaat erom dat hij altijd meelift op een s6 van een ander om er vervolgens een zooitje van te maken, daar waar je al leest al voldoende voorbeelden kun terug halen.
mischien een engelse coach dat gaat twente nu ook goed af
AZ is beter af zonder hem. Hij is in mijn ogen een waardeloze trainer!
Komt een club binnenwandelen als alles al voor hem klaar is gestoomd, Van Gaal heeft een kampioenen elftal van AZ gemaakt maar onder Koeman zag je dat totaal niet.

Vind het maar een matige trainer!

Kan beter wat anders zoeken die vent, want hij is gewoon Waardeloos!

Vind het jammer voor AZ, had ze ook graag naast Psv, Ajax en Twente willen zien! Was ook spannender voor de competitie geweest!

Zo, gaat lekker met AZ. Sponsor weg, coach weg, het spel is bagger. Koeman heeft weer een club verneukt.

5 december 2009 om 14:12

Tuurlijk joh, Koeman heeft de club verneukt... Dat de sponsor weg is ligt dus echt Niet aan Koeman. Dat de coach (hijzelf dus) weg is komt door het vertoonde spel (jij noemt het bagger spel).. Dus eigenlijk klopt er niks van wat je zegt, of is het gewoon niet logisch. Het is een gevolg op het ander......
Maar Koeman heeft deze club niet verneukt, Az moet gewoon inzien dat het geen topclub is, dus het moet nu ook niet doen alsof het een topclub is.. Daar komt bij dat een zedse stek voor Az dus echt niet slecht is. Zowel Koeman als de spelers zijn schuldig aan het vertoonde ondermaatse spel, maargoed de trainer wordt altijd als schuldige aangewezen......
Koeman heeft bij Valencia, Benfica, Psv en Ajax gewerkt, allemaal topclubs... Als hij zo slecht is zouden de clubs niet met hem in zee gaan lijkt me. Btw. Hij vertrok zelf bij Ajax.

Dit is dus een leuke sinterklaas voor Koeman. Haha. Hij verknalt het weer net als bij Valencia. Het was ook een moeilelijke taak om van Gaal op te volgen maar dan nog had AZ beter moeten presteren. Ik ben ook wel benieuwd wie hem gaat opvolgen. Dat zal nu lastig zijn misschien dat morgen Adriaanse al op het veld staat. Dat zie ik hem zeker doen. AZ zal nog moeilijke tijden tegemoet gaan want volgende week tegen standaard en PSV uit wordt lastig dat zullen ze beide verliezen. En ook nog tegen PSV zonder Dembele we zullen afwachten.

Az verwacht blijkbaar dat ze ieder jaar vol voor het kampioenschap gaan. Ik denk dat dat gewoon niet realistisch is. Met bv een Ron Jans voor die groep zullen ze het denk ik niet gegarandeerd beter doen.

Koeman is niet de juiste trainer voor AZ, net als Sollied dat niet voor Heerenveen was en Lodeweges dat niet voor NEC was. Een club moet een trainer hebben die goed om kan gaan met de selectie én met het bestuur, Koeman had nou eenmaal niet de gedroomde selectie als vorig jaar: Sterspeler de Zeeuw vertrekt naar een van de directe concurrenten en uitblinker Romero gaat fouten maken die zelfs Franck Grandel niet maakte. Koeman is een prima trainer, maar had de pech dat het elftal niet in de juiste vorm kwam door blessures en nieuwe spelers. Bovendien kwam er tussendoor nog even de Affaire met DSB waar AZ weer een tegenslag kreeg met Scheringa. Je kunt het zien als een rampseizoen voor AZ, waarbij Ronald Koeman niet kon slagen.
Foppe de Haan had een prima relatie met het bestuur en de spelersgroep, dat is ook een van de redenen dat hij het zolang uitgehouden heeft bij Heerenveen.
Ik ben benieuwd wie ze gaan aanstellen als nieuwe trainer, een interim of een hele nieuwe. Ik denk dat ze tot de winterstop nog even doorgaan met de assistent trainers...
Succes met de komende periode!

5 december 2009 om 16:21

even detail @smarason ondanks dat Sollied niet bij Heerenveen past, is hij wel de enige coach die ooit een echte prijs voor de club heeft gewonnen!!

Gunstiger voor Az voor volgende week of gunstiger voor Psv? Gelukkig doet Dembele niet mee.

en weer maakt hij iets niet af.

daar gaan we op drinken, lalalalala

Gelukkig is hij weg.

Dit is toch mooi nieuws voor de AZ supporters. Koeman is gewoon geen goede trainer. Hij heeft volgens mij nog geen een keer z'n contract uitgezeten bij een club. Koeman ga maar straks me Sinterklaas mee naar Spanje. Ga genieten van je leven (hij heeft toch geld zat). Maar word geen trainer meer!

Ik zeg Ron Jans als opvolger!

Dat Koeman de kerst niet zou halen had ik wel verwacht. Maar Sinterklaas niet halen tja. Dat worden een boel meer pakjes in huize Koeman dikke afkoop premie mee. Wat is die vent een prutser.

beetje jammer dat velen zeggen dat alles aan koeman ligt.

ben benieuwd of jullie gelijk krijgen, we zullen zien of az zonder koeman ineens een stuk beter zal draaien...

5 december 2009 om 16:54

Dat hangt van de opvolger af, als dat V Basten ofzo wordt, dan zal het zeker niet beter draaien..

Een ruiling met Groningen. Koeman naar Groningen en Jans naar AZ. Laat Koeman het nou maar eens goed doen bij een club die normaliter hoog in de middenmoot draait, kijken of die nog een paar stappen kunnen maken en laat Jans maar een potentiele topclub draaien.

als die az supp die blij zijn. Schaam je.
Het ligt aan die verwende spelertjes

Jammer dat nu juist in deze fase waarin AZ verkeert een dergelijk ingrijpende maatregel wordt doorgevoerd. Een ieder die betrokken is geweest bij deze maatregel een prettige kerst toegewenst.
Ik hoop dat er niet al teveel spiegels onder de kerstboom liggen.

De mindere resultaten zijn Koeman niet allemaal aan te rekenen, daarvoor is er veel teveel gebeurd bij de club.
Koeman heeft ten alle tijde oprecht gereageerd op de zoveelste teleurstelling (ook voor hem) dit seizoen.
Ik hoop voor AZ maar ook voor Koeman dat er snel betere tijden komen.

Dick Advocaat zou ook wel passen bij AZ. Maar die heeft al een belangrijke klus dus die moet vooral in Belgie blijven. Belgi"e verdient het om weer een keer mee te doen aan een Ek.

Koeman zou wel bij Heerenveen passen.

Voor AZ kun je ook nog denken aan Menzo ! Wordt ook een grote trainer denk ik. Haal hem nu bij Cambuur weg en je gaat de geschiedenis in als " de ontdekker van "

Dat Koeman weggaat oke maar waarom gaat die onvermijdelijke Bruins Slot zijn vriendje weer achterna? Dat deed van 't Schip toch ook niet toen van Basten wegging? Ik heb het ontslag al een tijdje zien aankomen. De vraag was alleen wanneer. Scheringa heeft nadat Louis vertrok de fout gemaakt door Koeman te halen. Het is geen trainer die spelers beter laat voetballen. Hij doet precies het tegenovergestelde met clubs die hoge ambities hebben en dan wilt hij heel Nederland wijs maken dat hij een toptrainer is. Zoals Nico Dijkshoorn op het VI mooi verwoord heeft: De spelers van AZ gedragen zich als toppers en hebben in Koeman die al jaren een toptrainer acteert.

Jammer, Koeman verwijt ik helemaal niks. Het zit in de koppen van de spelers. Kampioen worden is makkelijker dan kampioen blijven!

Ik hoop niet dat dit Koemans laatste klus was, een trainer waar je respect voor moet hebben.

Zoals mijn collega altijd zegt:

Met Koeman aan het roer gaat je club naar de mallemoer.

5 december 2009 om 15:16

Beter verwoorden gaat niet, je collega heeft gelijk.

AZ is veel beter af zonder die knurft.

Ontslag verbaasd me niet echt gezien de resultaten. Koeman krijgt weer een zak met geld mee...is hem dat niet vaker gebeurd?

Koeman naar FC Groningen volgend seizoen als je het mij vraagt!!

@sdouc11
Zak met geld? Waar halen ze dat vandaan?
Eigenlijk vraag ik me af, of het indirect misschien niet iets te maken kan hebben met het salaris van Koeman. Ik heb geen exacte cijfers, maar ik neem aan dat Koeman wel wat meer verdient, dan een Shota Arveladze of een Ron Jans. Wat dat betreft zou het AZ wellicht niet slecht uitkomen dat het nu minder gaat. Een goede reden om te beginnen met bezuinigen misschien?

5 december 2009 om 17:17

haha...geen idee....maar Koeman verwachte iig geen ontslag en neem aan dat hij dan ook niet zomaar vertrekt.

Ronald kan m.i. beter gaan golfen, want dit is niks. Opvolgers, sja.. Misschien laat de goedheiligman Voetbalpiet in Nederland? Of Ron Jans, Stanley Menzo, Jurgen Streppel?

5 december 2009 om 15:37

de trainers die je noemt moeten nog bewijzen of ze een echte prijs kunnen winnen. Koeman heeft dit allang bewezen... ik vind het nogal respectloos om hem zo te kakken te zetten met zijn staat van dienst al speler en als trainer

Het zoveelste bewijs dat Koeman gewoon geen goede trainer is.
Stop er mooi mee nu het nog kan, en ga lekker golfen met Marco.

5 december 2009 om 16:05

@spoiler19 een slechte trainer pakt niet zoveel titels met zoveel verschillende clubs.... dat is pas bewijs! Niet het oppurtunistische gedrag van de beleidsbepalers van AZ, da's geen bewijs....

En weer is het raak ik heb het vanaf het begin gezegd Koeman maakt er een zooitje van en het blijkt maar weer eens te kloppen.

Ik ben net zo verrast als Ronald Koeman zelf.

Het leek de laatste weken de goede kant op te gaan. Scoort Lens 7 minuten voor de rust de 2-0 was de goede reeks van de laatste weken dus voortgezet en was Koeman vandaag nog trainer van AZ geweest.

Kortom opportunisme ten top van mijn cluppie. Feit is wel dat AZ gisteravond de wedstrijd heeft verloren door een collectieve werkweigering van de spelers.
De kritiek van Koeman op zijn spelers na afloop was niet mals, maar dat hadden zij ten volle verdiend.

Kennelijk zijn er al diverse gevechten achter de schermen gevoerd want een besluit als dit neem je niet op 1 avond.............

Nou, ben benieuwd wie dit gat gaat opvullen. Veel mag hij niet kosten want Koeman heeft ongetwijfeld een forse afkoopsom meegekregen als de zaak binnen enkele uren geregeld is.

Ron Jans, Stanley Menzo lijken geschikte kandidaten. Louis en Co zijn veel te duur voor het huidige AZ zonder sponsor.

Logisch en ik vroeg er gister nog om, met een club als AZ hoor je niet de helft van je wedstrijden te verliezen. Als hij nog wat zou presteren in de CL mocht hij het seizoen afmaken, maar meneer faalt in de competitie en brengt niet dat extra waar hij voor is gehaald, met Martin Haar en Arveladze haal je ook wel 3 punten in de CL en 6de plek in competitie. Louis haalt 80 punten met dezelfde spelers, als AZ vanaf nu top presteert is 65 punten het maximaal haalbare, ongelovelijk, AZ is verlost van Koeman.

Opvolgers:

Ron Jans(haalt maximale eruit)
Ernie Brandts(geef deze trainer een kans in de top, heeft ook het noord-hollandse Volendam getraind)
Sollied(haalt alles eruit, prijzenpakker)
Preudhomme(toptrainer in Belgie)

Ideaal:
Co Adriaanse
Hiddink
Advocaat(in samenwerking met Bondscoachschap, hij had er zeker oren naar toen AZ kwam)
Ik hoop toch niet dat ze nu een buitenlander gaan aanstellen die de taal niet spreekt, ik vrees dat het Erik Gerets wordt, dat zegt me gevoel helaas

5 december 2009 om 16:46

Dan zit je gevoel ernaast,,gerets kost miljoenen per jaar (die AZ niet heeft)
Bovendien is Sollied ook een buitenlander...(preud'homme trouwens ook)
Koeman vondik niet bij AZ passen..hij is gewend met betere selecties te werken ..not his cup of tea om met een ploeg als AZ aan de slag te gaan!

Wat is dit nou weer voor onzin.
Denken ze dat de zomaar even landskampioen worden?
Louis van Gaal had het vast geen haar beter gedaan.

Snel met de benen terug op aarde.

5 december 2009 om 16:50

Nee, maar als spelers met de pet ernaar gooien in sommige wedstrijden en ruzie maken met de trainer en elkaar dan weet je het wel wat Koeman betreft, Utrecht,vitesse,heracles en Twente(1ste helft) zijn zomaar wedstrijden die op 60% werden afgewerkt!!

Jammer dat AZ hem die geld gunt, hij heeft weer zijn zakken gevuld, maar misschien had HET Bestuur ook wel door dat hij het goed naar zijn zin had in Alkmaar, waardoor dit de enige optie was en Koeman niet zou opstappen wat goedkoper is

Te triest voor woorden dat Stijn Schaars roept om een type 'beul', omdat ze zelf niet volwassen genoeg zijn en niet met de verantwoordelijkheid om kunnen gaan (zie artikel op nusport). Wat een professionals zeg! Zijn die nietsnutten vorig jaar kampioen geworden? Natuurlijk zitten er jongere spelers bij, maar er zitten genoeg meer volwassen mensen bij. Ajax heeft een jonger team dan AZ bijvoorbeeld. Natuurlijk heeft de ene speler meer een leraar nodig en de andere meer een coach, maar dit vind ik echt te triest voor worden. Wat een provincieclub!

denk niet dat het aan koeman ligt ,het is mijn trainer ook niet ,maar vergeet niet wat er de laatste tijd is gebeurd ,el hamdoui gebleseerd en dsb failiet ,komt nog bij als jans naar az gaat hij echt niet koc meeneemt .denk eerder dan aan bacuna ,maar goed ,als fc supporter hoop ik dat hij bij az mag werken .verder is inderdaad de instelling van een aantal jonkies niet helaam jofel te noemen ,die lopen rond alsof ze jezus himself zijn ,vechten willen ze zien

alweer ontslagen tja die gozer wordt overal ontslagen waardeloze trainer noem je toch geen trainer koeman

Heb ik weer een weddenschap gewonnen heb gezegt dat koeman de eerste trainers is die echt ontslagen wordt hahah

Ik denk dat de spelersgroep ook niet in hem geloofde. Als hij daadwerkelijk een goede band had met de groep dan had de groep ook tegen de directie kunnen zeggen hij moet blijven. Zoals destijds met van Gaal. Maar goed, Koeman heeft weer bewezen dat het geen trainer van formaat is. Waar hij ook is gegaan heeft hij geprobeerd de vruchten te plukken van een ander mans werk. Ik zie Ronald Koeman gewoon een club leiden voor een subtop of een degradatie kandidaat. FC Groningen kan een leuke optie zijn voor hem....wie moet het worden bij AZ? Zeg het maar....?

Een beetje onverwachts zo snel al (nog sneller dan Verbeek vorig jaar ) maar verder niet meer dan logisch. Koeman moet gewoon een ander beroep gaan kiezen. overal gaat hij de fout in.
Wie zal zijn opvolger worden? Volgens mij is er maar 1 logische kandidaat en dat is Adriaanse. Al heb ik het idee dat Az weer heel ver terug gaat zakken en dat Adriaanse dat ook weet. Precies zoals 20 jaar geleden.
Eerst groot worden door het geld van dubieuze personen om vervolgens weer in te storten als deze dubieuze personen aangepakt worden. De beste spelers zullen verkocht moeten worden en van de opbrengsten ziet men niet veel meer terug. Nee ik denk dat het sprookje snel weer afgelopen is maar misschien over 20 jaar zich weer herhaald... voor 1 seizoentje dan... wie weet..
Kijken hoeveel supporters er blijven zitten de komende jaren in Alkmaar....

Hopelijk dat wij als Feyenoord hier profijt van hebben en Az uit de beker kunnen gooien over 2 weken

Ik zag het al aankomen. Koeman vind ik persoonlijk geen goede coach en vind dit dus daarom geen slecht nieuws voor Az, maar voor Koeman. Hij heeft ook al bij benfica en Valencia niet gepresteerd.

Kortom; Az gaat weer lekker een nieuwe coach zoeken en Koeman kan beter gaan stoppen met coachen XD

Er noemen sommige mensen hier namen wat nergens op slaat... AZ gaat echt geen trainer uit de Jupiler League halen zoals Menzo... En ook geen Aad de Mos die is mislukt bij Vitesse en ook geen Van Basten, en ook geen Erwin Koeman, ze halen heus niet het broertje van de net ontslagen trainer.
Ron Jans zou een logische oplossing zijn, alleen wou hij het liefst naar het buitenland.
Laudrup zou ook een goede trainer voor AZ zijn en hij wil vast ook wel graag in Nederland coachen.
Co Adriaanse zou natuurlijk ''de'' trainer zijn voor AZ, een toptrainer die AZ kampioen kan maken, alleen word het salaris een lastig verhaal..
En ik denk dat AZ Erik Gerets ook zal gaan benaderen, die heeft nu wel genoeg geld verdient daaro in Saudi Arabië. Hij lijkt mij de beste optie, ook echt een toptrainer die AZ weer kampioen kan maken.
Als ik AZ was zou ik gewoon voor Erik Gerets gaan!

Ik vond het grote verschil tussen van gaal en koeman dat van gaal bij het team hoorde.
Koeman trok het zichzelf nooit zo aan en gaf eerder spelers de schuld.
Van gaal voelde zich zelf altijd persoonlijk aangevallen als de pers vond dat er slecht gespeeld was.
Ik denk dat de spelers van az zich steeds in de steek gelaten hebben gevoeld door koeman.
Van Gaal kwam op voor zijn spelers groep.

IK denk persoonlijk dat het Co Adriaanse wordt,en dat ze het al een tijdje in beraad hadden.
Maar wat ik niet begrijp is dat Van gaal ook slecht presteerde eer zij kampioen werden afgelopen seizoen,waarom krijgt koeman die kans dan ook niet,want dan hadden ze Van Gaal ook toen dr tijd moeten ontslaan.
Een trainer ontslaan helpt niet vind ik persoonlijk.
Volgens mij is nederland het bijna enige land dat om de haverklap trainers de laaan uit sturen.
Ik vind hoe langer een trainer de kans krijgt des te meer een team gaat presteren,want je krijgt toch een band met zo een trainer na een hele lange termijn of zie ik dat verkeerd???
Kijk maar naar Wegner en Ferguson in het buitenland,en hun team draaid soms ook niet altijd,maar ja wie ben ik

Zeer terecht ontslag voor Roland Koemen.
Niet velen maar toch een tiental leden hier op voetbalzone hebben dit voorspeld.
Ook ik heb een aantal weken terug al geschreven dat Ronald Koeman absoluut niet bij AZ pastte.
AZ heeft te goede speler s om in de middenmoot te eindigen gezien het grote aantal verlies punten.

Advies aan Roland Koeman:
Stop totaal met alles wat Voetbal heet.
Overal afgaan, nergens niet meer met voetbal bemoeien.
Ronald, je was een geweldige voetballer om trots op te zijn.
Wereld wijd hebben toeschouwers van je genoten.
Daarvoor hartelijk dank.
Echter nu is de tijd gekomen om van het voetbal vandaan te gaan en nooit meer terug keren in welke vorm dan ook..

het kan ook niet in 5 maanden goed gaan je kunt ook niet direct prijzen pakken het team moet aan koeman wennen en zijn speelwijze en koeman moet aan de spelers wennen

5 december 2009 om 19:15

koeman = drama coach

koeman is gewoon een slechte trainer.

dit zag ik toch niet echt aankomen ondanks de tegenvallende resultaten.
de oorzaak is wel duidelijk: van Gaal speelde countervoetbal, daarvoor speelde van Gaal aanvallender dat ging toen dat seizoen mist, van Gaal mocht blijven en veranderde zijn tactiek en werd kampioen.
Koeman probeert ook aanvallend te spelen met az, dat lukt weer niet.
conclusie: az kan gewoon niet aanvallend spelen en moeten het puur van countervoetbal hebben met dit materiaal!
van Gaal kreeg de tijd, Koeman niet.
Koeman is zeker geen slechte trainer maar hij moet een club zoeken die in staat is aanvallend te voetballen!
ook is nu duidelijk dat az van het begin af aan weinig vertrouwen had in Koeman, als ze veel vertrouwen hadden (zoals toen bij van Gaal) hadden ze hem nog ff laten zitten.

Dit zag ik echt wel aankomen want die resultaten vallen zeer tegen. Az gaat het dit seizoen weer niet maken.

Koeman heeft nog geen enkele club beter gemaakt of echt iets gepresteerd. Was een goede voetballer maar is een drmatische coach. Alleen ziet hij dit zelf niet volgens mij.

Dit was het beste keus.
Als Koeman bleef werd hem naam nog slechter en dat zou slecht worden voor zijn vervolg van zijn trainersloopbaan.

Ik vind het handelen van AZ ronduit belachelijk. Ze trekken een hele goede trainer aan, onder andere met het oog op de toekomst en dan verwachten ze het eerste seizoen na het kampioenschap net zo'n seizoen als de vorige.

Het is toch duidelijk dat je als een voorheen 'middelmatige' club als AZ kampioen wordt, het erg moeilijk is dat meteen het jaar erna te herhalen. Zeker wanneer er een andere trainer voor de groep staat. Maar dan toch wordt Koeman er na nog geen half jaar uitgegooit. Dat je een trainer met zo weinig respect behandeld, kan ik werkelijk niet begrijpen.

Met het aantrekken van Koeman had AZ al meteen kunnen verwachten dat de resultaten niet meteen fantastisch zouden zijn, één seizoen na het kampioenschap. Je hebt dan minstens een tussenjaar nodig om weer even uit de waan van het kampioenschap te verdwijnen en weer in de realiteit te komen. De realiteit dat het niet meer zo makkelijk gaat als voorheen. Om vervolgens weer te werken aan een team dat kampioen kan worden. Maar als je je trainer al na en half jaar de zak geeft, hoe wil je dan aan de toekomst gaan bouwen. Alsof de nieuwe trainer wel meteen even kampioen wordt. Ik snap er gewoonweg helemaal niks van.

Zulke jobs zoek ik al jaren zucht.er niks van bakken en toch iedere keer met een zak geld naar huis gaan.

Je kon het zien aankomen, het ontslag van Koeman en toch verbaast het me. Ik bedoel ik had nog wel verwacht dat ie de Kerst zou halen en getuige Van Gaal's voorlaatste jaar, waarin het nog desastreuzer ging als het huidige seizoen (AZ eindigde in het rechterrijtje) had ik niet gedacht dat men al zo snel tot deze beslissing zou komen. Ben benieuwd wie de opvolger gaat worden. In principe verwacht je dat men al mensen heeft gepolst, daar men nu ook zegt snel een opvolger te willen hebben. Wie oh wie zal het worden???.

Had niet verwacht dat hij nu al de laan uit werd gestuurd.. Maar ben er ook weer niet door verrast haha, hij maakt er echt overal een puinhoop van!! Die man moet niet meer gaan trainen, maar gewoon analist worden. Als dat al niet te hoog gegrepen is voor hem????

Koeman gaat in de zak weer terug naar Spanje

Ik las het net pas en was wel een beetje geschrokken. Het was al te voorspellen dat hij op straat zou worden gezet maar dat hij nu al weg moet is wel een beetje onverwachts. Raar dat AZ hem niet meer tijd heeft gegeven tegenwoordig krijgen coaches ook geen tijd meer want tijd=geld.

Misschien een wijze les voor elke trainer die een "grote" wil zijn:
Begin niet aan een club die net al het mogelijke gewonnen heeft en ver boven zijn doelstelling heeft gepresteerd, en zeker niet als je voorganger nog net even een grotere trainer is!

Het ligt niet aan koeman als die keeper en die spits normaal hun werk zouden doen had az 12 punten meer gehad.

Koemand is gewoon geen goede trainer.
Bij alle topclubs waar heeft gezeten heeft hij er een potje van gemaakt en geteerd op de goede selectie en sfeer die er was, (AZ van Gaal), (ajax Adriaanse) (psv Hiddink) en bij Valencia en Benfica was het ook nie om aan te zien.
Het verbaasde mij al eerlijk gezegd dat ze Koeman aanstelde als opvolger van Van Gaal, dus wist ik al meteen dat AZ minder zou worden en dat dit zou gebeuren zie dus inderdaad de voorgeschiedenis van Koeman. AZ eigen schuld dikke bult zou ik zeggen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren