Binnenmeniscus lijkt Moisander parten te spelen

Maandag, 12 januari 2009 om 15:41

Een kijkoperatie moet Niklas Moisander voor de volle honderd procent duidelijkheid geven over de aard van zijn kwetsuur aan de linkerknie. Volgens de officiële website van AZ heeft de Finse mandekker waarschijnlijk een scheur in zijn binnenmeniscus.

Moisander raakte vorige week vrijdag tijdens de training geblesseerd aan het gewricht. Een MRI-scan bleek vervolgens niet toereikend om de exacte diagnose vast te stellen. Maandag luidde het oordeel bij de medische staf van de Alkmaarders dat er een kijkoperatie aan te pas moeten komen om de verdediger van zijn probleem af te helpen.

De Scandinaviër, die volgens RTV Noord-Holland ongeveer zes weken buiten strijd zal staan, is dit seizoen uitgegroeid tot een vaste waarde in de ploeg van Louis van Gaal. De trainer van AZ kan voorlopig ook niet over Héctor Moreno beschikken, die met een gebroken middenvoetsbeentje kampt.Gerelateerd

26 reacties (laatste reactie door gerritvooijs)

Hoe gaat Az dat opvangen?

op welke positie speelt die australier die ze hebben gekocht dan want die zou het misschien kunnen opvangen

12 januari 2009 om 15:50

Hoezo? Jaliens is weer fit, niet dat Jaliens een topper is maar hij kan de blessure van Moisander makkelijk opvangen.

12 januari 2009 om 15:51

Holland is een middenvelder..
Gijs Luirink is ook al weer bijna fit dus die zou de plek van Moisander kunnen overnemen.. Ook Kew Jaliens is een optie..

12 januari 2009 om 15:53

denk niet dat Gijs voorlopig in aanmerking komt voor 1e elftal

Groot gemis voor Az mocht hij langdurig geblesseerd raken.
een zekerheid achterin, bikkelhard en bijna niemand komt er voorbij.

Jaliens is terug dus dat scheelt wel


weet iemand hoe lang zn blessure duurt


chau

12 januari 2009 om 16:01

Als dit het is zal het even afwachten worden wat er precies gedaan wordt. Bij een klein scheurtje halen ze een gedeelte weg en bij een grotere scheur halen ze de meniscus vaak helemaal weg. Voor beide weet ik niet precies wat de herstelperiode is maar ik ga er zelf vanuit dat hij binnen 2 maanden weer op het veld kan staan. Dus een stuk beter dan de kruisbanden die ook gevreesd werden.

12 januari 2009 om 16:32

Binnen 2 maanden?
Ik denk het niet hoor. Als je je miniscus scheurt dan ben je verder van huis. Waarschijnlijk duurt dit minimaal een maand of 6.

Ik vind dit echt jammer. Hij is dit seizoen uitgegroeid tot 1 van de betere verdedigers in de eredivisie en ik denk dat Az hem zeker gaat missen.

12 januari 2009 om 17:14

Ik heb er zelf geen ervaring mee en ben ook geen specialist maar als ik me voorbeelden uit het verleden kan heugen is dit geen blessure van 6 maanden maar eerder van een maand of 2. Dus mijn vraag aan jouw, hoe kom jij aan die 6 maanden. Ik hoop dat je niet in de war bent met de kruisbanden....

Ohhhhh ben benieuwd wie nu in het centrum gaat spelen

12 januari 2009 om 15:59

Jaliens en Luijckx.

En na een wedstrijdje of 3,4 zal Gij sluirink ook weer mee ga doen. Eerste als invaller en in wedstrijd 5 zal hijs tarten als basisspeler.

Denk ik dan he....

Ik lees op internet allerlei verschillende verhalen over de mogelijke blessure (scheurtje binnenmeniscus). Sommigen zijn maanden zoet en anderen maar een week of 6.. Kan iemand duidelijkheid geven over de duur van deze blessure?

Moisander ondergaat een kijkoperatie en dus al zeker 6-8 weken out ! Blijkt er ook nog schade aan de kruisbanden en/of meniscus dan is dit seizoen voor hem over en voorbij.
Ik verwacht dan ook dat Az als nog Ooijer gaat halen. Jaliens zou hem kunnen vervangen maar dit zou een ingrijpende wissel zijn omdat dan het spelconcept gewijzigd moet worden. Jaliens is een verdediger die de grote ruimte kan verdedigen dmv zijn snelheid. Een positionele verdediger dus. In het huidige spelconcept zit Az met zijn kont in de 16m en moet de verdediger duelkracht hebben want ruimte geven betekent een schietkans weggeven in de 16m. Dat is vragen om problemen.
jaliens is dus ongeschikt voor dit Az, misschien alleen al rechtervleugelverdediger maar doet Swerts het heel goed en ook die gaat de duels zonder twijfel aan.
blijft over een centrum met Luijckx en Ooijer. 14 februari staat Psv - Az op het programma en 7 maart Nec - Az. tegen die tijd is Moreno alweer terug. Psv zal Moreno net niet halen.
Ik was geen voorstander voor het halen van de oude en versleten en dure Ooijer maar hier geldt de wet van Murphy nu het gehele centrum langdurig uitgeschakeld is.
Hoewel, wet van Murphy....dan zal de oude Ooijer ook wel snel geblesseerd raken net als Tomasson bij Feyenoord.
Nou ja het risico maar nemen en halen die man zodat Az op 2 fronten in de race blijft !

12 januari 2009 om 17:16

voor az hoop ik niet dat ze ooijer gaan halen!!..vond dat eerder een goede verdediger die ook goed kon inschuiven naar voren..
maar nu kunnen ze beter toivio terug laten komen...en dan swerts,luickx,jaliens en luirink achterin zetten..ze spelen soms of vaak met 3 verdedigers dus houd je daar al 1 van over..en dan met toivio...en eventueel mendes da silva of pocognoli ..heb je genoeg opties..ze hebben donk ook uitgehuurd maar die is daar overbodig geraakt..zou eventueel teruggehaald kunnen worden..maar heb het idee gekregen dat donk het een beetje verspeeld heeft bij de groep van az....
en als ze iemand aan willen trekken..dan moeten ze niet voor ooijer gaan maar iemand anders...

12 januari 2009 om 19:03

Als Az Ooijer haalt en laat spelen is het afgelopen met de kampioens aspiraties! Die man is echt veel te oud, die kan niet meer 100% mee op topniveau. Dus dat lijkt me geen optie!

Wie had dit ooit verwacht vorig jaar in de Jupiler leage en nu een groot gemis bij de koploper in de Eredivisie.
Kan snel gaan in de wereld

Als Moreno weer fit is kan Luijcks daar spelen anders is Jaliens een goede optie

Jammer dat deze speler nu geblesseerd raakt. Keurig als je als 1e divisietalent je zo staande kan houden in de top van de eredivisie in het eerste siezoen. We hopen op een spoedig herstel.

Mendes da Silva/jaliens later Luirink. Het zou me niets verbazen als vgaal met een joker uit Jong Az tevoorschijn komt...

gelukkig is de kracht van az het teamspel en dan met name het sterke middenveld..die het een el hamdoui,ari,dembele en pelle erg makkelijk maken...achterin is het natuurlijk nooit leuk als er 2 belangrijke verdedigers wegvallen..maar ze hebben nog wel wat opties....nu maar hopen dat ze niet ooijer willen halen.....toivio terughalen!!,speler uit de jeugd doorlaten stromen of desnoods een talentje kopen voor als backup...
met luirink,swerts,jaliens,luickx en eventueel mendes da silva en pocognoli is er nog een redelijk goede verdediging neer te zetten!! in de eredivisie houd dat wel stand.

Dit is vermoedelijk de druppel die de Ooijer-emmer doet overlopen. Moreno en Moisander waren samen ijzersterk en vallen nu beide weg. Behoorlijke aderlatingen voor Az wederom het zit de hele competitie al niet mee wat dat betreft. Als ze maar niet besluiten om Donk weer uit de hoge hoed te toveren.

Gijs Luirink zou kunnen, nadat hij enig wedstrijdritme heeft opgedaan, maar Jaliens. O, ik krijg nu al de bibbers. Die maakt elke wedstrijd grove blunders. Dat gaat punten en mogelijk de titel kosten. Jammer van Moisander, een ster in wording.

Jaliens kan dit makkelijk opvangen.

12 januari 2009 om 20:32

Nee, vandaag alweer gebleken........in een oefenduel tegen Agovv kwam hij tekort in een duel en scoorde zijn directe tegenstander. Nee, Jaliens hoort bij het oude Az dat zijn tegenstander op eigen helft opsluit. Dat Az bestaat niet meer en nu heeft Az behoefte aan een verdediger met duelkracht. En dat heeft Jaliens niet ! Trouwens voor Mendes da Silva geldt hetzelfde.
A Z heeft behoefte aan echte verdedigers zoals Moreno en Moisander. Luijckx moet zeker een kans krijgen maar Jaliens en Mendes horen niet meer in het centrum.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain sluit uit dat Arsène Wenger als sportief directeur aan de slag gaat in Parijs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren