Barcelona boekt zege in slotfase

In extremis pakte Barcelona vanavond drie belangrijke punten in de strijd om de landstitel. In het Camp Nou werd Real Mallorca verslagen door een eigen doelpunt van Fernando Navarro (88’): 1-0.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat Barcelona de wedstrijd zo snel mogelijk wilde beslissen. Op het middenvelder was Deco heer en meester en aan de flanken zorgden Ludovic Giuly en Lionel Messi voor het nodige gevaar. De eilandbewoners hielden echter goed stand en hadden in de veertiende minuut ook het geluk aan hun zijde. Uit een voorzet van Deco kopte Rafael Márquez namelijk op de rechterpaal.

De bezoekers waren voornamelijk via de counter gevaarlijk en met name Jonás. De Argentijnse middenvelder snelde na een half uur spelen op het doel van actor Valdés af en omspeelde de doelman, die geen andere mogelijkheid zag om hem onderuit te halen. Jonás zag echter zijn slappe inzet gekeerd worden door de sluitpost.

In het tweede bedrijf stonden het vele balverlies en de gemiste kansen centraal. De Catalanen wisten de geboden kansen niet te verzilveren, terwijl Mallorca zo nu en dan wat speldenprikjes uitdeelde. Het was aan invallers Xavi en Javier Saviola te danken dat de tweede helft niet doodbloedde. De Argentijn stond nog geen tien minuten in het veld of hij zag hoe zijn inzet uiterst knap werd gered door doelman Moya.

Op het moment dat beide ploegen het duel al in een gelijkspel zagen eindigen, viel de beslissende treffer. Deco zette voor van rechts, Saviola schoot op de linkerpaal en de rebound ging via het been van Navarro het Mallorcaanse doel in.