Portugal geeft België pak slaag

Portugal heeft België vanavond alle hoeken van het veld laten zien. In Lissabon werden de Belgen met 4-0 aan de kant gezet.

De eerste helft werd gekenmerkt door het overwicht van de thuisploeg, dat het echter niet in doelpunten wist om te zetten. Ricardo Quaresma kon tot tweemaal toe de score openen, terwijl Cristiano Ronaldo het nog bonter maakte. De dribbelaar van Manchester United was drie keer dicht bij een treffer, maar kon geen doelpunt aan het hoge percentage balbezit (69%) toevoegen.

Uitstekend voorbereidend werk van Cristiano Ronaldo en João Moutinho was de inleiding van de openingstreffer van Nuno Gomes in de 52e minuut. Op aangeven van Quaresma verdubbelde Cristiano Ronaldo met een kopbal bij de tweede paal de score voor de ploeg van Luiz Felipe Scolari.

Diezelfde Quaresma scoorde in de 69e minuut zijn eerste interlandgoal. De vleugelflitser liet met de buitenkant van zijn voet doelman Stijn Stijnen verbouwereerd achter. Zes minuten later moet de sluipost zich tevens gewonnen geven op een schot van Cristiano Ronaldo, op dit moment wellicht dé beste speler op de Europese velden.