Ajax simpel voorbij Austria Wien

Ajax heeft vanavond in de eigen Amsterdam Arena de eerste wedstrijd in de UEFA-Cup poulefase met 3-0 gewonnen van Austria Wien. De doelpunten van de Amsterdammers kwamen op naam van Huntelaar (2x) en Manucharyan.

Ajax begon sterk aan het duel en zette Austria meteen vast op de eigen helft. De Oostenrijkers konden slechts spaarzaam over de middenlijn komen, maar echt gevaarlijk in de buurt van Maarten Stekelenburg werd het nooit.

Tien minuten voor rust opende Klaas-Jan Huntelaar de score voor zijn ploeg. Op slag van rust leek Austria Wien tegen te scoren, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd, omdat de goal uit buitenspelpositie tot stand was gekomen.

Na rust toonde Austria iets meer lef, en zo nu en dan wist men enig gevaar te stichten in het Amsterdamse strafschopgebied. Invaller Edgar Manucharyan maakte in de 65ste minuut echter aan alle onzekerheid een eind door van afstand via een Oostenrijks been de bal in het net te werken.

Drie minuten later tekende Klaas-Jan Huntelaar ook nog voor zijn tweede treffer van de avond, door een voorzet van Perez binnen te koppen. Nadien was het over en sluiten en wist Ajax op professionele wijze de wedstrijd uit te spelen. Enige minpuntjes waren de onnodige gele kaarten voor Jaap Stam en Gabri.