Feyenoord wint knap bij Roda JC

Feyenoord heeft vanmiddag in Kerkrade met 1-2 gewonnen van Roda JC. Voor de Rotterdammers scoorden Angelos Charisteas en Stijn Huysegems. Roda JC kwam op voorsprong via Adil Ramzi. Het was pas de eerste uitoverwinning van Feyenoord sinds 10 september van dit jaar, toen Sparta met 1-4 werd verslagen.

Feyenoord begon het duel niet al te best, en de ploeg van trainer Erwin Koeman keek dan ook al na 20 minuten tegen een achterstand aan. Adil Ramzi was weer eens de belangrijke man aan Roda-zijde. Hij tekende voor de eerste treffer op aangeven van Dieter van Tornhout.

Evenals afgelopen donderdag tegen FC Twente toonde Feyenoord echter over veerkracht te beschikken, en nog voor rust kwamen de Rotterdammers op gelijke hoogte via Charisteas. Het was pas het eerste doelpunt van de Griek in dienst van zijn nieuwe werkgever, en dat deed hem zichtbaar goed.

Twintig minuten na rust deed Huysegems wat hij afgelopen donderdag tegen FC Twente ook al deed: scoren. Sebastian Pardo, tegen Twente nog geschorst, bracht de Belg in stelling, die de niet te missen kans dan ook eenvoudig kon verzilveren en daarme zijn ploeg op voorsprong bracht.

In de slotfase ging Roda JC nog fanatiek op zoek naar de gelijkmaker, maar mede door het goede ingrijpen van Henk Timmer kwam deze er niet.