Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Servië druipt ondanks fraaie assist Tadic teleurgesteld af

Zwitserland heeft een reuzenstap gezet richting de achtste finales van het WK. Het Alpenland kwam vrijdagavond tegen Servië op achterstand door een treffer van Aleksandar Mitrovic, maar toonde daarna veerkracht en trok het duel in de tweede helft uiteindelijk naar zich toe: 1-2. Xherdan Shaqiri groeide in de laatste minuut van de officiële speeltijd uit tot matchwinner. Zwitserland heeft net als Brazilië na twee speelrondes in groep E vier punten en kan zich volgende week tegen Costa Rica definitief verzekeren van een plekje bij de laatste zestien. Servië blijft op drie punten steken en staat in de laatste speelronde tegenover Brazilië.

Behalve Shaqiri vertolkte ook Dusan Tadic een hoofdrol in Kaliningrad. De door Ajax begeerde technicus speelde een uitstekende wedstrijd en stond na vijf minuten voetballen aan de basis van een droomstart voor de Serviërs. Tadic kapte aan de rechterkant van het veld directe tegenstander Ricardo Rodríguez op fraaie wijze uit, waarna hij de bal met veel gevoel op het hoofd van Mitrovic legde. Laatstgenoemde torende in de doelmond van Zwitserland boven Fabian Schär uit en gaf doelman Yann Sommer vervolgens het nakijken met een technische kopbal.

Zwitserland, dat in zijn eerste duel Brazilië nog op een gelijkspel (1-1) had gehouden, werd in het eerste kwart van de wedstrijd onder de voet gelopen door Servië, maar kwam daarna beter in zijn spel. Blerim Dzemaili was een kwartier voor rust dicht bij de gelijkmaker na een fraaie pass van Steven Zuber, maar hij slaagde er van een meter of zeven niet in het leder voorbij Vladimir Stojkovic te krijgen. Aan de overzijde was Tadic in de slotfase van de eerste helft met een fraaie volley nog dicht bij de 2-0, maar zijn poging scheerde uiteindelijk rakelings over het doel van Sommer.

Na de onderbreking was het Zwitserland dat de klok sloeg. Het elftal van bondscoach Vladimir Petkovic kwam sterk uit de kleedkamer en slaagde er na 52 minuten spelen in de score te nivelleren. Granit Xhaka kreeg de bal met enig fortuin voor de voeten en produceerde vervolgens een verwoestende afstandsknal die Stojkovic te machtig was: 1-1. Niet veel later had Shaqiri de Zwitsers zelfs aan de leiding kunnen brengen, maar hij teisterde na een knappe individuele actie het houtwerk. Servië leek halverwege de tweede helft recht te hebben op een strafschop nadat Mitrovic in het strafschopgebied onderuit was getrokken door twee verdedigers, maar scheidsrechter Felix Brych weigerde de bal op de stip te leggen.

Even later kwam Zwitserland goed weg toen een gevaarlijke voorzet van Aleksandar Kolarov door iedereen werd gemist. Servië maakte in de slotfase jacht op de overwinning, maar kwam zelf met de schrik vrij doordat eerst een terugspeelbal van Branislav Ivanovic maar ternauwernood niet in eigen doel belandde en Mario Gavranovic enkele minuten later (uit buitenspelpositie) van dichtbij een grote kans om zeep hielp. Zwitserland was de gevaarlijkste ploeg in de slotfase en ging in de laatste minuut ook met de zege aan de haal. Shaqiri kon na een pass van achteruit alleen op Stojkovic af en rondde vervolgens koel af.

1
2

Ik vond het een leuke wedstrijd tussen Zwitserland en Servië. Twee ploegen die hebben gestreden. 1ste helft was Servië beter en 2de helft was Zwitserland de bovenliggende partij.
Dit was de wedstrijd met de beste schoten van de WK 😅

Shaqiri zijn schot was zo goed! Als die binnen ging was het de goal van de toernooi. Xhaka scoorde een mooie doelpunt en shaqiri maakte de wedstrijd af. Akanji speelde samen met behrami een super sterke wedstrijd voor Zwitserland. Mitrovic aan de andere kant was zeer belangrijk voor Servië en was betrokken bij elke aanval.

Ik vind dat een gelijkspel meer terecht was, maar dit resultaat zorgt ervoor dat de laatste speelronde interessant gaat blijven.

22 juni 2018 om 21:57

Dit resultaat zal er zeker de poule spannender maken! Echter hoop ik wel dat Brazilie 1ste wordt, omdat ik Brazilie graag tegen Duitsland al in 8ste finale. Een gelijkspel zou die kans groter maken. Verder is die Akanji echt een topper. Ongelofelijk zonde dat Liverpool hem heeft laten lopen. Akanji zou een perfecte partner zijn naast Virgil van Dijk in achterhoede. Akanji heeft een enorm potentieel en is beter dan Lovren en Matip.

22 juni 2018 om 22:00

Het is geen zekerheid dat Duitsland 2e wordt he, ze kunnen ook gewoon nog 2x winnen en 1e worden. Pas 1 duel gespeeld in die poule.

22 juni 2018 om 22:03

@Lucas1234, Mexico heeft maar 4 punten nodig tegen Zweden en Zuid-Korea. Dat gaat ze echt wel lukken hoor, om 1ste te worden.

22 juni 2018 om 22:06

Dat weet ik nog niet zo zeker nhoor. Mexico is een pure counter ploeg en dat kwam er tegen Duitsland goed uit, maar dat zal tegen Zweden en Zuid Korea wel anders zijn omdat die zich lekker gaan terugtrekken. Moet nog maar zien hoe Mexico dat zal gaan bespelen.

22 juni 2018 om 22:11

Zeker tegen Zweden gaat het moeilijk worden, die bouwen gewoon een verdedigende muur en je bent kansloos. Zuid-Korea daarentegen is gewoon een matig elftal. Heb de indruk dat Mexico massaal wordt overschat, de gemiddelde vz-bezoeker doet alsof ze een halve finalist zijn.

22 juni 2018 om 22:28

Mexico had ik persoonlijk just niks van verwacht. Tegen een matig Denemarken kansloos met 2-0 er af in de laatste oefenpot voor het WK.. en vervolgens zo flitsend en fris tegen Duitsland. Als Vela niet zo slecht speelde was dat gewoon 3-0 ofzo

22 juni 2018 om 22:32

Zie overigens net dat Duitsland hun laatste groepswedstrijd speelt voordat Brazilie/Zwitserland /Servië hun laatste groepswedstrijd spelen 4 uur tegen over 8 uur op dezelfde dag. Dat zal nog wel een extra dimensie geven aan de laatste wedstrijden in de poule.

22 juni 2018 om 21:59

Wat een belachelijke beslissing van de 28 scheidsrechters van deze wedstrijd. Hoe kan het nou dat die VAR hier niet werd ingezet?

22 juni 2018 om 22:25

Wat een geweldige wedstrijd van zwitserland en idd uitgerekend de Kosovo- Albanezen maken de doelpunten, heerlijk! En dan ook nog de vlag van Albanezen twee koppige adelaar heerlijk, geweldige dag!
Ik zeg Servie- Kosovo = 1:2

Erg leuke wedstrijd mooi ingehaald Zwitserland!

22 juni 2018 om 22:38

Inderdaad! Eindelijk weer een mooie en spannende pot!
Beide ploegen speelde leuk aanvallend voetbal.
Dese wedstrijd was het kijken echt waard.
Was toch meer voor Servië maar helaas.

22 juni 2018 om 22:41

Vond deze ook leuk om naar te kijken en ja was ook voor Servië eigenlijk maar Zwitserland heeft mooi gespeeld

Mag hopen dat Ajax het snel weet af te handelen, wat speelde Tadic de eerste helft goed zeg. Blijf het vreemd vinden als iemand van dat kaliber na de Eredivisie wil komen. Buitencategorie voor de Eredivisie. Snel Marco, afhandelen die hap.

22 juni 2018 om 22:02

Scouts in de Premier League zijn ook niet gek, Tadic speelt al een jaar of vier onder hun neus. Kennelijk zien ze hem niet (makkelijk) de stap naar boven maken. Kan ook wel kloppen, want de Premier League lijkt me ook niet ideaal voor hem. Primera Divison wel, Sevilla zou hij goed bij passen.

22 juni 2018 om 22:09

Tadić kostić, maar dan heb je ook wat.

Geniaal

Schitterend, uitgerekend de spelers van Albanese origine nekken Sevie.

23 juni 2018 om 01:57

Shaqiri is van origine Sloveens..

23 juni 2018 om 02:00

Correctie, Kosovo

23 juni 2018 om 05:30

Kosovo-Albanees, Kosovo is 95% Albanees!

Dat er dan nog mensen zijn die vinden dat alleen landen als Spanje, Brazilie, Argentinie en Portugal op het WK thuishoren. Ga toch weg! Geef mij maar landen als Kroatie, Servie, Mexico en Zwitserland. Veel meer passie, meer vechtlust en minder diva gedrag.

Landen horen en verdienen het om op een WK te spelen als ze door de kwalificatie komen, ongeacht de speelstijl. Zwitserland en Servië zijn wel gewoon vechtmachines, heerlijk om echte vechters aan het werk te zien. Zeker na Costa Rica-Brazilië was dit een verademing.

Niemand denkt dat? De ploegen die je noemt zijn gewoon goede ploegen. Als je nou ijsland, panama of SA zou noemen.. dan zou ik je nog begrijpen.

IJsland wint een kwalificatie-groep met Kroatië, Oekraïne en Turkije. Dan verdien je het toch gewoon op het WK te spelen.

22 juni 2018 om 22:35

Zowel Oekraïne als Turkije waren dramatisch, qua trainer en selectie al helemaal. Dat Ijsland door zou gaan is niet eens zo heel bijzonder.

23 juni 2018 om 01:02

Wat zanik jij nou?! Ijsland heeft zo'n 350.000 inwoners joh. Is een wereldprestatie dat ze op dit WK aanwezig zijn. En zwaar verdiend.

On: Was een leuke pot, veel strijd en heb met extra aandacht op Tadic gelet. Hopelijk zijn die handtekeningen snel gezet.

Vond dit echt 1 van de leukere wedstrijden. De landen die je noemt spelen gewoon leuk georganiseert voetbal.

22 juni 2018 om 22:46

De landen die je noemt zijn ook wel prima en van behoorlijk niveau, de landen daaronder als panama, iran of saudi arabie horen er niet. Zeker kroatie heeft een wereldselectie.

Best een aardige wedstrijd gezien, lekker fel ook. Akanji motm, wat een beest, een heerser achterin. Brazilië en Zwitserland door is mijn voorspelling.

Lekker spannende poule. Zwitserland lijkt mij vrij zeker van de volgende ronde.

Die Duitse scheidsrechter heeft die wedstrijd kapot gefloten voor Servië, maar ergens heeft Servië het ook voor zichzelf verpest.. kom op zoveel kansen in de eerste helft en je scoort er maar eentje uit en dan kom je in de 2e helft zo zwak uit de kleedkamer. Pijnlijk, zeker tegen die 2 jongens.

Brych floot ook wel erg inconsequent, soms liet die lekker door voetballen maar sommige fases het tempo in de wedstrijd kapot gefloten.

Wat ik 'apart' vind, dan heb je 36 scheidsrechters op het WK. Dan kies je net die scheidsrechter die de voertaal van een van de teams als moedertaal heeft. Voor mij vergelijkbaar wanneer Kuipers een wedstrijd van Belgie zou fluiten. Maar goed, misschien zoek ik er ook te veel in.

Dit is al de zoveelste keer dat er geen penalty wordt gegeven voor duw- en trekfouten in de 16. Marokko en Engeland werden ook al genaaid door het systeem.

23 juni 2018 om 01:05

Het niet geven van die pingel is een regelrechte schande. Zitten nota bene videorefs die herhalingen kunnen bekijken en als die niet zien dat die spits door 2 man word beetgehouden dan horen ze echt niet thuis op een WK (of voetbalveld). Als je dan ziet hoe sommige landen makkelijke pingels krijgen dan vraag je je toch af hoe dit kan.

Wat een geweldige wedstrijd was dit.
Zoveel strijd en wat een schitterende voetballer is shaqiri.
Maar even over de VAR, servie is hier gewoon bestolen van waarschijnlijk een overwinning.
De regels omtrent VAR zijn nu zo oneerlijk, dat het gewoon beter is om het helemaal af te schaffen als het niet overal goed wordt gebruikt.
Heel erg jammer van de cruciale fouten van de scheidsrechter, ondanks dat toch een leuke wedstrijd gezien.

22 juni 2018 om 22:01

Helemaal mee eens, je hebt de VAR ter beschikking, maak daar dan gebruik van. Servië absoluut bestolen van een strafschop.

Verder was het een leuke pot om te zien, eerste helft voor Servië en de tweede voor Zwitserland.
Twee landen die er alle ei voor gingen, met strijd en passie.
Denk dat Brazilië-Servië een verhit potje gaat worden, kijk er nu al naar uit!

Zwitserland tegen Servie, oftewel neo-Albanie tegen Serie. Leuke pot, veel strijd gezien. İk vond Servie de betere in de eerste helft, maar de tweede helft was volledig van Zwitserland. Je zag wel dat Albanische jongens zoals Dzemailli, Shaqiri en Xhaka extra gemotiveerd waren. İk kan niet wachten op Brazilie-Servie!

Behrami niet vergeten, die man bleef maar lopen en duels aangaan. Heerlijke speler, niet de meest sierlijke maar wel zoveel gretigheid en grinta.

22 juni 2018 om 21:58

İnderdaad, helemaal vergeten. Dat duel met Matic staat me nog op het netvlies. Als een losgeslagen hond bleef hij maar aanvallen. Prima wedstrijd was dit voor de neutrale kijker.

Zowaar een leuke wedstrijd in Rusland! Dit krijg je wanneer 2 ploegen willen voetballen en spelen om te winnen. Shaqiri blijft een enorm goeie speler, benieuwd waar hij heengaat deze zomer.

22 juni 2018 om 21:56

Liverpool

Zou kunnen er zijn meerdere kapers op de kust

Haha Shaqiri dan nog wel! De Kosovaar van Zwitserland. Wat zal hij blij zijn

Poh, er ging wel een boel dreiging uit van Tadic, zeker in de eerste helft. Laat maar komen

Akanji is de naam, wat een wereldpot speelde die man. MOTM samen met Shaqiri. Tja op basis van de 2de helft verdiende Zwitserland gewoon de winstpartij, Servië zakte helemaal door in de slotfase.

Wordt een interessante wedstrijd Brazilië - Servië. Vond Servië aardig spelen deze wedstrijd en ook de verdediging van Brazilië gaat zijn handen vol krijgen aan Mitrovic. Denk wel dat uiteindelijk Brazilië het gaat redden om tweede te worden.

Deed Tadic 2e helft mee?

Wat een heerlijke wedstrijd! Heb op het puntje van mijn stoel gezeten. Beide ploegen hebben een aantal echt leuke voetballers maar ben toch wel blij dat de Zwitsers uiteindelijk hebben gewonnen. Shaqiri was uitstekend, echt een prachtige voetballer. Ook die centrale jongen Akanji vond ik een zeer degelijke indruk maken. Zwitserland zal niet winnen maar is een lastig te kloppen ploeg en ben benieuwd hoe ver ze kunnen komen.

Servië v Brazilië belooft wel een echt spektakel te worden nu!

Wat een wedstrijd en wat een uitkomst. Prachtig!

22 juni 2018 om 23:02

Feliciteerd !

Zwitserland kan zomaar een Gevaarlijke outsider worden

22 juni 2018 om 22:42

Dan moeten ze geen 1ste worden en tegen Duitsland spelen.

Zwitserland mag zijn buurman wel bedanken

Wat was dat een heerlijke wedstrijd, ging op en neer. Maar denk dat Zwitserland hier verdient heeft gewonnen.

Gelukkig hebben we gezien dat op dit WK alles kan. Hopen dat Costa Rica die Zwitsers op de plek zet.

Savage om de overwinning te vieren met Albanese gebaren.

Word spannend in de laatste ronde! Hopelijk stunt Servië tegen Brazilië en gaat Zwitserland ook door😃

22 juni 2018 om 22:58

Hoop dat de Zwitsers eruit gaan. Walgelijk gedrag en pure politieke provocaties die niet thuis horen op het veld. Begrijp best dat dit diep zit bij die gasten en het hun motiveert, maar waarom het op het veld uiten? Ze zouden geschorst moeten worden.

Leuke wedstrijd gezien. Met name Shakiri was goed bezig. Ik las dat Liverpool interesse had in deze speler, nou niet twijfelen en vastleggen!

22 juni 2018 om 22:04

Shakiri is dacht ik de jongste niet meer.

22 juni 2018 om 22:07

26 jaar, kan zeker nog een aantal jaar mee.

27, valt mee. Fysiek is hij iig zo sterk en fit als hij een persoon kan zijn met zijn lengte.

22 juni 2018 om 22:08

Oh dacht ouder. Valt mee inderdaad. Hij lijkt wel 30

Wonderschone assist? Was toch gewoon een normale voorzet van tadic?! Nu bekend is dat hij naar Ajax gaat is dit nu in 1x een wonderschone assist?

Mooie pot, de Serviërs had ik wel wat meer van verwacht.
Zwitserland wist niet echt goed om te gaan met de kansen die ze kregen.
Breël Embolo verdiend echt een kans in de basis, goede speler is dat zeg.

Prachtige pot voetbal gezien! Heb hier echt van genoten.

22 juni 2018 om 22:18

Idd, 2 vechtmachines die strijden voor elke meter op het veld. In plaats van de standaard ballet onderonsjes zijn we vandaag verwend geweest met echt herenvoetbal.

22 juni 2018 om 22:22

Klopt man, ik wil meer van dat, veel beter dan o.a. die ballerina's van Brazilie. Ook erg knap hoe de Zwitsers deze wedstrijd hebben doen kantelen, ondanks dat er kansen aan beide kanten bleven vallen is het toch Zwitserland dat op karakter zichzelf heeft teruggeknokt vandaag.

Brazilië kan zijn borst nat maken tegen dit Servië.

Servië zwaar benadeeld .. hoe is het mogelijk dat ondanks VAR niet ziet dat Mitrovic door 2 man naar beneden wordt getrokken , penalty !! 100% en hoogstwaarschijnlijk de voorsprong voor Servië .
Schande !!!

Overmars had Tadic in de rust gebeld en aangegeven dat hij in de tweede helft rustig aan moet doen hehe..

Xhaka komt traag op gang, maar als hij eenmaal bezig is wauw. Dit mag hij vaker voor ons laten zien. Elke aanval begon bij hem en wat is het heerlijk hoe hij de bal soms in een rechte lijn perfect naar voren speelt. Shaqiri, absolute held. Had niet verwacht dat hij die laatste sprint nog kon trekken, de beste man is een echte atleet.

22 juni 2018 om 22:27

Die jongen staat super fit hoor haha, Shaqiri is een en al spier en barst van het atletische vermogen. Geniale kleine krachtpatser.

Wat deze Geweldige wedstrijd afmaakt is dat twee spelers van Albanese afkomst de goals maken.
Ze werden constant uitgefloten, met name Shaqiri en dan vraag je er eigenlijk om dat ze op zo een manier gaan vieren.

Verder wat is die centrale verdediger van Zwitserland goed, Akanji? Zeg ik het goed? Fantatische wedstrijd gespeeld. Dit was de mooiste wedstrijd die ik tot nu toe heb gezien.

Jammer om op deze manier te verliezen, maar verder weinig problemen mee. begrijpelijke gok genomen op het einde maar Zwitserland was gewoon net wat beter. Zonde dat die penalty niet werd gegeven, maar daar wil ik niet naar wijzen, Mitro moet simpelweg die andere kans maken, dan was er niet verloren.

Wel teleurstellend om te zien dat Xhaka en Shaqiri hier een politiek gebeuren van moeten maken. Denk ook dat de Zwitsers hier niet blij mee zijn, daar zie je dan je spelers staan en juichen, meermaals gebaren maken die verwijzen naar een andere vlag dan het land wat ze vertegenwoordigen.

Nog niet kansloos, maar Brazilië wordt waarschijnlijk een onneembare horde vrees ik.

22 juni 2018 om 22:16

Als je ze constant gaat uitfluiten vraag je er eigenlijk om. Zo was er veel kritiek op Shaqiri zijn kiksen(hij heeft de vlag van Kosovo). Hij speelt daar al jaren mee, maar nu omdat het tegen Servië is brengen ze het naar boven. Wie provoceert wie?

Apart dat een Duitser Zwitserland mag fluiten, dat je die penalty niet geeft en niet eens de VAR gebruikt.. Tja. Servie heeft te weinig gebracht en Zwitserland was de betere ploeg, maar Brych heeft hier erg partijdig gefloten.

22 juni 2018 om 22:12

Net als hoe een Colombiaan volgens mij een wedstrijd floot die gunstig kon zijn voor Colombia in de laatste 16 eventueel. Wat een zooitje daar..

22 juni 2018 om 23:07

Ja gaat echt helemaal nergens over daar, maar goed we krijgen in ieder geval nog spannende laatste wedstrijden, wordt ook wel eens tijd op dit WK.

Gebruik de VAR goed, of gebruik hem niet. Ga weg man, ook nog die provocerende ‘trotse’ Albanezen die voor een ander land kiezen. Kies voor het land waar je trots op bent dan, gek!

Die VAR begint een aanfluiting te worden. Als zelfs een half dozijn mensen een 100% strafschop missen dan moet er wel partijdigheid of matchfixing in het spel zijn. Zelf geen voorkeur voor 1 van beide landen overigens.

22 juni 2018 om 22:14

Dit is te gel voor woorden inderdaad dat een land zo wordt benadeeld. Als dit geen penalty is, dan mag er nooit meer een penalty gegeven worden, met 2 man naar beneden getrokken worden, maar niets krijgen...

Dit moet wel match fixing zijn.

Je zag dat deze wedstrijd voor de Albanese/Kosovaarse spelers een extra motivatie was. Normaal gesproken moeten politiek en voetbal lostaan maar ik kan wel genieten van hoeveel extra zon wedstrijd in gasten naar boven kan brengen. Xhaka, Shaqiri, Behrami en ook Dzemaili hebben echt keihard hun best gedaan vandaag, genieten.

Mooie pot, maar een onverdiende winnaar. Servië had een penalty moeten krijgen, echt een schande dat die scheids het negeert en de VAR niets doet.

Zo zie je maar, zelfs met video ref is eerlijkheid ver te zoeken. Onbegrijpelijk dat dit geen penalty was.

Wel een geweldige pot verder, heerlijk om te zien, golfde heerlijk op en neer.

jammer geen penalty mitro en ergste die 2 ***** die scoren ppppfffff, beter koffers inpakken.

22 juni 2018 om 22:31

Mijn Macedonische vriendin geeft niets om voetbal maar heb haar zelden zo kwaad gezien haha.

22 juni 2018 om 22:59

pppfff zat nog te appen van die 2 van zwitserland zijn het probleem, je ziet de haat in hun ogen letterlijk ze zijn nog bezig met het verleden blijkbaar...

bijna de TV uit de raam gegooid gvd!!

23 juni 2018 om 00:20

Het is nog steeds actueel en zeker met de hypocrisie rondom de annexatie van de krim. De haat is voelbaar overal in de oostelijke balkan.

23 juni 2018 om 10:56

Die adelaar dan toen ze scoorden. Zogenaamd Albanezen maar kiezen voor Zwitserland, leuk man. Servie had ook een normale viering, wat moeten deze Albanezen dan gek komen doen. Je moet niet iedereen over 1 kam scheren maar alle Albanezen lijken wel op elkaar met hun adelaartjes en arrogante gedrag..

Leuke wedstrijd, gelijkspel was wel verdiend geweest..

Off-topic, wat ik jammer vind zijn de netten van de doelen, bij de goal van Xhaka viel die bal dood in het net, zo zonde, een doelpunt wordt nog mooier wanneer de bal meegaat met het net.. Klein puntje maar viel me wel op 😉

Vond dit toch wel een van de leukste wedstrijden tot nu toe. Heb altijd wel sympathie voor Zwitserland en vind ze erg leuk spelen, hopelijk komen ze ver dit toernooi, zeker gezien het feit dat de meeste "toplanden" tot nu toe erg teleurstellend zijn.

Lekker dan speel je een toto gelijk of winst voor servie dan verwacht je een penalty en 2-1 voor servie geeft die man m gewoon niet.. is dit matchfixing ofzo?

Var kan afgeschaft worden was een zuivere strafschop

Die kan je zeker afschaffen !

22 juni 2018 om 23:20

Niet afschaffen. Gewoon geen incompetente arbitrage uit buurlanden aanwijzen.

En ik hoop dan nu maar dat Servië eruit gaat tadic 2 weken vakantie en vlammen bij Ajax

Mogen we even een momentje nemen voor Shaqiri (aan zijn voornaam begin ik niet). Wat is dit toch een geweldige verschijning. 90 minuten lang kan ik met open mond naar deze man kijken. Hoe hij met zijn aan alle kanten krom ogend opgepompt lichaam over het veld darteld, ik vind het geweldig. En dan heeft ie nog iets weg van Jerommeke. Hij overschat zichzelf enorm, maar hij is de enige op de planeet aarde waarbij dat eerder mooi dan storend is. Hoe hij het ene moment de bal verliest door na 40m dwars door iemand heen te willen lopen, het andere moment met een bal zwanger van effect de kruising raakt en het daarna even de vrije trap van vaste nemer Rodriguez af probeert te troggelen (wat je al van mijlen ver ziet aankomen. En dan alles bekronen met een goal waarvan je van te voren denkt: die schiet hij het stadion uit. Mensen zullen zeggen dat ik overdrijf, maar hiervoor kijk je toch naar voetbal.

Servie had een penalty bij 1-1 moeten krijgen. Dan heb je een andere wedstrijd. Onbegrijpelijk dat de VAR niet ingreep.

Nu staat Tadic opeens in de titel omdat hij naar Ajax vertrekt, het was namelijk een doodnormale voorzet die Mitrovic fraai inkopt. Hij zou de credits moeten krijgen.

Hoop echt dat die naar Ajax komt

VAR niet ingezet bij "penalty moment", maar verder werd ook bij elke twijfelgeval in het voordeel van de Zwitsers gefloten. Toen begon Servië opeens angstig te spelen in de duels. SMS, Matić en Milivojević waren duidelijk bang om de duels aan te gaan om maar geen tweede geel te krijgen. Er was zelfs een situatie waar Matić gewoon zijn tegenstander liet gaan daardoor. Jammer ook dat Brych zoveel affloot op een gegeven moment. Elke keer dat Servië een beetje aanzette werd het spel stilgelegd en het tempo eruit gehaald. Op zijn minst dubieus.....ook dat er een Duitser aangesteld wordt bij een wedstrijd van Zwitserland. Jammer dat dit een zeer leuke wedstrijd toch behoorlijk beïnvloedt. Het werd daardoor allemaal ook een beetje slapjes in tegenstelling tot de eerdere wedstrijden in de poule (+ de eerste helft van deze) wat deze wedstrijd na +-65 minuten toch echt een beetje de kop heeft gekost kwa vermaak. Je wilt twee teams zien die er vol ingaan en dat werd onmogelijk gemaakt.

23 juni 2018 om 11:00

Hopelijk wint CR van Zwitserland en spelen Brazilie en Servie gelijk. Zie het niet gebeuren maar toch. Die Zwitsers moeten ff 5-0 krijgen van een ander team. Mogen Šačiri en Dzaka ook straffen voorhun politieke betrekking, gaat ook niet gebeuren.

23 juni 2018 om 21:36