wk2018

Makkelie trots: ‘Super mooi dat Björn dat eerder heeft gezegd’

Maandag, 11 juni 2018 om 07:56

Danny Makkelie is net als twaalf andere videoscheidsrechters actief op het WK in Rusland. De 35-jarige arbiter was eerder al actief in de Europa League en Champions League, maar was nog nooit aanwezig op het mondiale eindtoernooi. “Dit wordt de eerste keer op zo’n groot eindtoernooi en die druk is voelbaar”, aldus Makkelie in De Telegraaf.

Makkelie is aangewezen als videoref. Nog nooit eerder werd een videoscheidsrechter ingezet op het WK. “We moeten laten zien er klaar voor te zijn, de FIFA wil dat dit slaagt”, vertelt Makkelie, die er mogelijk in twee functies bij is in Rusland. Hij zal bijna iedere speeldag worden ingezet. “Ik denk dat het kan, al zal worden afgevraagd of het dan niet te belastend wordt.”

In aanloop naar het WK werd Makkelie al geprezen door Kuipers. Laatstgenoemde begint aan zijn laatste WK en ziet in Makkelie een geschikte opvolger. “Super mooi dat Björn dat eerder heeft gezegd, als beste scheidsrechter”, aldus Makkelie. “In principe wil je zelf op het veld staan, maar er op deze manier toch al bij kunnen zijn is heel erg goed. Om te kunnen proeven, voor de beleving, in een heel belangrijke bijrol. Het doel is om er op het EK van 2020 zelf te staan, op het veld.”

Makkelie moet als videoscheidsrechter ingrijpen bij verschillende situaties, maar niet bij corners en ingooien. “Maar niet ingrijpen is protocol, ook al zegt je natuur om toch iets te roepen”, klinkt het. “Als ik Björn corrigeer, terwijl er al gevlagd en gefloten is voor een hoekschop, dan zou het heel raar zijn als hij zijn beslissing ineens uit zichzelf terugdraait. Dan is het hopen dat het goed afloopt, maar ik vertrouw erop dat dit niet gebeurt.”

Kuipers: 'Fantastisch om VAR dit WK te gebruiken'
Meer video's


Gerelateerd

1 reacties (laatste reactie door hangover96)

Ik hoop dat de VAR op het WK niet zo'n puinhoop wordt als het dit seizoen in diverse competities was, er is nu net zulke willekeur als vroeger. De ene keer wel VAR raadplegen, de andere keer wel...nou ja het zou geen echt WK zijn zonder geklaag over de arbitrage

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 18 juni
Feyenoord hanteert een vraagprijs van 25 miljoen euro voor Nicolai Jörgensen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren