wk2018

Update: Terugkeer Van Leeuwen kwestie van tijd: ‘Dingen zorgvuldig afronden'

Donderdag, 31 mei 2018 om 19:20

FC Twente wil Ted van Leeuwen terughalen als technisch directeur, zo meldt De Telegraaf dinsdag. Van Leeuwen stond van juni 2015 tot oktober 2016 al aan het roer bij de club uit Enschede en vertrok uiteindelijk naar het Deense Esbjerg. Die club is bereid om Van Leeuwen terug te laten keren naar Nederland en bronnen rondom de club zouden rekenen op een spoedig vertrek van de td.

Het gedegradeerde FC Twente klopte eerder al aan bij Fred Rutten voor de rol van technisch directeur. Hij werd gezien als de gedroomde kandidaat, maar hij koos ervoor om trainer van Maccabi Haifa te blijven. Desondanks keerde Rutten wel in een andere functie terug bij Twente. Hij heeft namelijk plaats genomen in de Raad van Commissarissen en beheert daar de portefeuille technische zaken. Zodoende oefent hij vanuit de achtergrond toch invloed uit. Derhalve lijkt de verwachte aanstelling van Van Leeuwen een goede zet, daar hij eerder al goed samenwerkte met Rutten bij Vitesse.

Van Leeuwen moet het werk van interim-technisch directeur Evert Bleuming overnemen. Hij heeft de taken overgenomen van de ontslagen technisch directeur Jan van Halst en trainer Gertjan Verbeek, die tevens technisch manager was. Van Leeuwen moet bij de Tukkers een kampioenswaardig elftal samenstellen. Zijn goede band met Marino Pusic spreekt ook in zijn voordeel. Laatstgenoemde heeft de beste papieren om komend seizoen voor de groep te staan als trainer van Twente. Pusic werd door Van Leeuwen naar Vitesse gehaald. Ook was het Van Leeuwen die de Kroatische coach in 2015 als assistent-trainer naar de Grolsch Veste haalde.

Update 29 mei 9.35 uur – Van Leeuwen reageert: 'Ik kan het niet met zekerheid zeggen'
FC Twente zou bezig zijn om Ted van Leeuwen naar Enschede te halen. De voormalig technisch manager van Twente reageert in gesprek met het Deense JydskeVestKysten ontwijkend op de vraag of hij ook volgend seizoen bij Esbjerg werkzaam is: "Misschien. Ik kan het niet met zekerheid zeggen. Je weet nooit wat er gebeurt in de voetballerij."

Update 31 mei 19.20 uur - Terugkeer Van Leeuwen kwestie van tijd: 'Dingen zorgvuldig afronden'
Het begint er sterk op te lijken dat Ted van Leeuwen binnen afzienbare tijd wordt gepresenteerd als de nieuwe technische verantwoordelijke bij FC Twente. "Het moment waarop zaken rond zijn, laat alleen even op zich wachten. Dingen moeten zorgvuldig worden afgerond", reageert algemeen directeur Erik Velderman tegenover RTV Oost op de vraag of Van Leeuwen terugkeert in Enschede. "We zijn hard bezig met timmeren aan het voetbalbedrijf. En dat doen we zeer zorgvuldig en weloverwogen."

Büttner heeft medelijden: 'Twente is gewoon een mooie club'
Meer video's


Gerelateerd

21 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ted van Leeuwen de man die Twente door zijn goede netwerk naar plek 7 bracht. Vervolgens kwam Van Halst die dacht: "oh dat lukt mij ook wel" en werd Twente laatste.

Van Leeuwen zou absoluut de beste transfer voor Twente zijn deze zomer.

29 mei 2018 om 07:19

De reden dat van Halst dacht dat hij een zelfde resultaat als van Leeuwen zou kunnen boeken komt voort uit het interview dat van Leeuwen aflegt bij Pownews in zijn Vitesse tijd

29 mei 2018 om 07:26

FC Twente werd 13e in dat seizoen. Het seizoen erna werd Twente 7e, maar in die zomer was de rol van van Leeuwen al uitgespeeld bij twente (hij vertrok toen ook begin van het seizoen).

29 mei 2018 om 08:37

Volgens mij heeft van Leeuwen destijds de last-minute transfer van Ziyech naar Ajax nog afgerond, pas daarna was zijn rol uitgespeeld. Dat jaar eindigde Twente idd 7e.

29 mei 2018 om 11:28

"ted van Leeuwen de man die Twente door zijn goede netwerk naar plek 7 bracht."
En wie waren er ook daadwerkelijk goed uit dat netwerk, buiten Unal om?

Puur door het falen van van Halst wordt Ted steeds genoemd.

29 mei 2018 om 14:05

Celina bijvoorbeeld en die donkere jongen van City. Die waren alle 3 5 klassen beter als wat er nu staat.

29 mei 2018 om 15:19

Yeboah? Maak je een grap? Die heeft geen pepernoot geraakt.
En Celina is geen cent beter dan Assaidi.

1 juni 2018 om 03:49

Goedkope reactie. Ted kon toevallig een paar geweldige spelers lenen van City en daardoor kon Twente zwaar boven zijn stand presteren. Het jaar erna heeft de City Football group echter nieuwe sataliet clubs overgenomen en sturen sindsdien daar hun spelers naar toe. Daar had ook Ted niets aan kunnen doen, nu krijgt NAC de leenspelers, netzoals een Belgische club en nog een paar andere clubs.

Je kan kletsen wat je wilt, met de selectie die van Halst heeft samengesteld en de extra winter aankopen had Twente nooit mogen degraderen. De spelers lieten het afweten op het veld. Zelfs toen van Halst de trainer ontsloeg en een nieuwe trainer aanstelde, bleven de spelrs ondermaats presteren.

Je gaat het momend jaar ook zien, ook Ted krijgt geen spelers meer van City. Wat dat betreft maakt van Halst of Ted geen enkel verschil. Tenzij Ted de club verpatst aan een Engelse grootmacht om zo leenspelers te krijgen, een NAC of Vitesse scenario maar dan ben je ook geen baas meer in eigen huis.

Het is nog akelig rustig rondom transfers in Enschede. Moeten ze niet eens aan de bak daar zo langzamerhand?

29 mei 2018 om 08:26

Het lijkt me handig dat ze eerst wachten wie er nou allemaal weg gaan / verkocht worden.
ze hebben al teveel spelers, dat ze de gok niet kunnen nemen om straks met nog meer spelers te komen zitten.
buiten dat is het nog best lang voordat de deadline voorbij is.
eerst het Technisch hart op order hebben, en dan verder met de transfers!

29 mei 2018 om 09:52

Nee, eerste de nodige mensen ontslaan........

1 juni 2018 om 03:50

Eerst saneren, alle overbodige spelres slijten en dan pas invetariseren wat er echt nodig is om snel weer te promoveren. Dat lijtk me toch echt de beste strategie.

Geniale man! Zal nooit zijn interview met Pownews vergeten waarin hij de interviewer compleet in het hemd zet.

On: Voor Twente kan deze man zeer bruikbaar zijn.

Ted is toch ook de man van het beroemde interview met Louis van Gaal? En werd volgens mij ook altijd afgezeken bij VI. Niets zo veranderlijk als het voetbal.

29 mei 2018 om 10:02

Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom? Dat was wel Louis van Gaal versus Ted van Leeuwen.

31 mei 2018 om 20:09

@ruudgeels

dus omdat iemand het niet eens is met Van Gaal in een interview moeten we die niet meer serieus nemen? Van Gaal heeft wel vaker ruzie met journalisten en dat ligt vaak ook aan het feit dat iedereen die hem niet naar de mond praat of het met hem eens is "dom" en "onwetend" is

VI moet je al helemaal niet te serieus nemen, die hebben wel meer mensen afgezeken. ik heb Derksen trouwens ook wel eens heel lyrisch over Van Leeuwen horen praten dus die is dan zo veranderlijk als het weer

prima zet van Twente. dat deze man vorig jaar plaats moest maken voor Van Halst heb ik nooit begrepen en Twente denk ik achteraf zelf ook niet

1 juni 2018 om 03:52

Was een kosten beslissing, van Halst deed het erbij dus het scheelde een Fte en Twente moest zwaar bezuinigen. Overigens moet je je niet rijk rekenen, City en andere Engelse clubs werken alleen nog maar met sataliet clubs dus krijg je geen spelers meer van City, die gaan nu naar Nac.

Voor de rest heeft Ted ook niet zoveel bijzonders gepresteerd, veel van zijn spelers zaten er ook nog toen Twente degradeerde. Het waren echt de City leenspelers die dat jaar Twente zevende maakte, niet de eigen spelers. Maar zoals gezegd, die gaan sindsdien naar Nac. Dat was ook gebeurt als Ted er nog gezeten had.

1 juni 2018 om 11:37

@speedyafc

dat kan maar op dat moment moest Van Leeuwen ook wel huren want er was geen geld. Twente werd onder hem en die coach Hake wel netjes 7e zonder budget dus ik heb al die veranderingen nooit zo goed begrepen. de kosten die ze nu op Van Halst hebben bespaard heeft ze uiteindelijk alleen maar meer geld gekost door de degradatie

bovendien had Ted Van Leeuwen zich ook al bewezen bij Vitesse terwijl Van Halst nog nooit wat had gepresteerd als TD

Zeer verstandig! Heeft oog voor goede spelers en het doet er verder niet toe maar het interview met PowNews was legendarisch!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dejan TrajkovskiVerdediger10
Stefan TheskerVerdediger10
Joachim AndersenVerdediger10
Hidde ter AvestVerdediger10
Nikola GjorgjevMiddenvelder10
Jelle van der HeydenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

0 fans
Coach, 46 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 juni
Olympique Marseille gaat een nieuwe poging wagen om Kevin Strootman los te weken bij AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren