Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Sar benadrukt: ‘We kunnen niet jaren wachten, dan is het al te laat’

Laatste update:

De Eredivisie-clubs denken na over vernieuwing van de Eredivisie. Ajax-directeur Edwin van der Sar (topclubs), FC Groningen-directeur Hans Nijland (subtop) en PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser (rechterrijtje) presenteerden afgelopen maand een aantal nieuwe formats aan hun directe collega's. De doelstelling is simpel: het Nederlandse voetbal moet weer aantrekkelijker worden.

Onderdeel van het voorstel is een sterkere promotie- en degradatieregeling (twee directe plaatsen en twee plaatsen via play-offs) en een kampioensgroep voor de zes beste Eredivisie-clubs die in een onderlinge competitie om de titel spelen. De overige tien clubs spelen dan tegen degradatie en om een Europa League-ticket. “Nederland is het enige land waar slechts een club direct degradeert en promoveert. We moeten wel met z’n allen zorgen dat spelers zich kunnen blijven ontwikkelen”, vertelt Van der Sar zaterdag in De Telegraaf.

“Daarvoor zijn veel sterke wedstrijden nodig. Ik zeg dat met een blik op een nieuwe competitie-opzet waarover we op dit moment met alle partijen spreken. Er moet iets gebeuren, we kunnen niet jaren wachten op een nieuw competitiemodel. Dan is het al te laat”, benadrukt de algemeen directeur van Ajax, die eind 2017 samen met Nijland en Visser werd aangesteld nadat een werkgroep over het opruimen van kunstgras was mislukt. De conclusie was dat de kunstgrasdiscussie onderdeel moest zijn van een breder plan, met ook de competitieopzet, tv-geldverdeling en de jeugdopleidingen.

De beloftenteams zouden onder deze voorwaarden dan verdwijnen uit de Jupiler League. Voor deze teams wordt gestreefd naar een internationale competitie met beloften uit andere landen. Voorts wordt er voorgesteld om definitief afscheid te nemen van kunstgras en hogere vergoedingen in te voeren voor de transfers van jeugdspelers.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Begin eerst eens met standaard 2x per dag trainen en n fatsoenlijk krachttrainingsprogramma. Waarom wordt huntelaar in 5 maanden madrid 3x zo gespierd als in 6 jaar eredivisie.
Waarom wordt wijnaldum op de training van Newcastle wel moe en op de training van psv niet.
Het is echt geen hogere wiskunde hoor. Als je beter wilt worden moet je beter/meer trainen. Als alle ploegen dat doen gaat de weerstand in de competitie dus ook omhoog.
Gewoon elke dag op de club van half 9 tot 5, ze krijgen er tenslotte alleraardigst voor betaald

19 mei 2018 om 07:43

Met je hele verhaal eens... alleen is je laatste zin hopelijk humoristisch bedoeld? Ik ben bang van niet :s
Meer fysieke belasting lijkt me idd stap 1, direct gevolgd door het zsm verbannen van kunstgras. Willen ze gaan werken met een kampioenspoule... leuk, moet je wel de eredivisie verkleinen

19 mei 2018 om 08:50

Ajax traint al maximaal,en ook nog eens volgens de beste wetenschappelijke methodes.
Dus daar ligt het echt niet aan. Hoe kan je onervaren jonge ajaxspelers trainen om volwassen en ervaren te spelen ? En hoe kan je spelers met beperkte kwaliteiten trainen om opeens als een topper te spelen ? Als meer trainen de juiste weg zou zijn,had de hele eredivisie al lang 8 uur per dag getraind.

19 mei 2018 om 13:12

Niet gezegd dat ze dan al 8 uur per dag getraind hebben. In Duitsland kijken ze anders tegen voetbal aan dan hier en trainen daar ook naar. In het buitenland geloven ze al lang niet meer in de Hollandse school en daar leiden ze verdedigers op om te verdedigen. Enkel de absolute top heeft backs die ook regelmatig voorin zitten. In Nederland moeten verdedigers het liefst drie keer per wedstrijd scoren, verdedigen is bijzaak.

19 mei 2018 om 08:17

Je kijkt te veel naar de Engelse competitie. En ook daar zijn de beste spelers gewoon spelers van de buitencategorie met vooral veel techniek en niet overdreven veel body.

Ja, Huntelaar is inderdaad breder geworden, maar Van Persie niet. mijn punt is, het is allemaal niet zo zwart wit. En we worden niet plotseling een betere voetballand omdat onze spelers allemaal harder trainen.

19 mei 2018 om 14:59

hard trainen hoeft niet alleen te zijn dat je een groter lichaam hebt.
Je kunt ook per dag 3 uur extra op tecniek trainen, passen, trappen, vrije trappen, koppen, afwerken.
Dat hoeft niet intensief te zijn, maar je bent wel met de bal bezig. Word je gewoon beter van

19 mei 2018 om 09:39

De Ligt is anders al een aardige beer! En Veltman niet...die trainen toch hetzelfde ? Heb je Kluivert al zonder shirt gezien? Denk je dat hij te weinig traint? Hou op!

19 mei 2018 om 14:47

trainen ze t zelfde? en t hoeft ook niet gelijk breed te zijn he. maar in ieder geval zorgen dat je lichaam optimaal geprepareerd wordt voor topsport. En meer trainen kan ook met de bal. techniek bijvoorbeeld

19 mei 2018 om 10:13

@rinusmichelss

Je schrijft: "begin eerst eens met standaard 2x per dag trainen en n fatsoenlijk krachttrainingsprogramma. Waarom wordt huntelaar in 5 maanden madrid 3x zo gespierd als in 6 jaar eredivisie".

De vraag is hij van die extra spiermassa ook beter is gaan voetballen. En het antwoord is natuurlijk nee. Technische spelers kunnen er zelfs op achteruit gaan als ze teveel spiermassa kweken. Het is dus complete onzin om te stellen dat harder trainen de standaard oplossing is om het Nederlandse voetbal er weer bovenop te helpen. De trainingsprogramma s van de grote clubs worden al op wetenschappelijke basis vastgesteld en dat is natuurlijk omdat het fysieke gestel bij ieder mens anders is en je door een speler die daar niet op is gebouwd te hard te laten trainen in 1 keer zijn hele carriere om zeep kan helpen. Bovendien is berust de veronderstelling dat je het Nederlandse voetbal er weer bovenop zou kunnen helpe door harder te gaan trainen, alleen op een aanname en ligt daar helemaal geen (wetenschappelijk) onderzoek aan ten grondslag.

Als je een probleem wilt oplossen, zal je de oorzaak moeten wegnemen en lijkt me niet zo gewaagd om vast te stellen dat je die vooral in een gebrek aan kwaliteit moet zoeken. De twee grootste problemen van het Nederlandse voetbal zijn volgens mij het feit dat bovengemiddelde spelers tegenwoordig hun neus ophalen voor de slecht gewaardeerde Nederlandse competitie met al haar plastic velden, terwijl we de grote talenten die we zelf hebben opgeleid op steeds jongere leeftijd naar het buitenland zien vertrekken. Het is al lang geen uitzondering meer dat ze al door de kapitaalkrachtige buitenlandse clubs worden weg gelokt voor ze hun eerste minuten in het A-elftal van hun club hebben gemaakt. Het gevolg is het verloop zo groot is, dat daar niet tegen valt op te leiden en de grote clubs tegenwoordig ieder jaar opnieuw moeten beginnen en dus tijd nodig hebben om weer ingespeeld te raken. Het gevolg daarvan is weer dat het steeds vaker gebeurd dat ze voortijdig het veld moeten ruimen in de Europese competities en CL deelname geen vanzelfsprekendheid is. De jonge spelers willen op een zo hoog mogelijk niveau presteren en als dat niet bij hun eigen club kan, schromen ze er ook niet meer van om al op een vertrek aan te sturen terwijl ze nog maar nauwelijks een jaar eredivisie op hun cv hebben staan. Nederland zit derhalve in een vicieuze cirkel die doorbroken zal moeten worden en om dat te kunnen bereiken zal in de eerste plaats het niveau van de competitie omhoog moeten, waardoor de spelers meer weerstand ondervinden en daardoor beter tot hun recht kunnen komen in de internationale competities. En dat heeft natuurlijk niet alleen met kracht te maken, maar wellicht nog meer met ervaring, gogme en mentaliteit.

19 mei 2018 om 14:56

ik zeg ook nergens dat ze 2x zo breed moeten worden, maar ze kunnen op zn minst hun lichaam optimaal prepareren voor topsport.
Je kunt niet zeggen dat Ronaldo last heeft van zn getrainde lichaam, of dat hij er niet beter door geworden is.
En met meer trainen bedoel ik ook niet alleen krachttraining, techniek kan ook. Je kunt niet elke dag 8 uur heen en weer rennen met de training. Vrije trappen, passen, trappen, schieten, koppen enz enz...kun je toch gewoon slijpen. Daar word je niet slechter van als je dat wat vaker doet.

Ik lees net dit stukje over Yetro willems: "in de eredivisie oogde Willems nog weleens lui, in Duitsland wordt dat niet getolereerd. "hij straalt nu juist energie uit en blijft maar gaan aan die linkerkant. Hij moet nog effectiever worden, maar de stap naar een sterkere competitie is goed voor hem geweest. Op een hoger niveau moet je nog serieuzer omgaan met je vak", aldus Meijer. "ik heb nog samengespeeld met zijn trainer, Niko Kovac. Discipline en regelmaat vormen bij hem de basis van een prestatie. Als Willems zich hier kan aanpassen, belooft dat veel."

Het is dus naast training ook nog eens mentaliteit. Wat vraag je van je spelers, waar neem je genoegen mee als trainer.

19 mei 2018 om 15:06

Die iele jonkies bij Ajax onder Bosz, gingen verschillende wedstrijden tekeer, en vrijwel nooit was fysiek een probleem, daar ze de duels vermijden aanvallend, en defensief collectief drukzetten en de tegenstander tot fouten dwingen, in plaats van opvangen en duelleren.

19 mei 2018 om 10:17

Helemaal mee eens Rinusmichelss. Fysieke arbeid kan ook iedereen leveren, hoe weinig voetbaltalent je ook hebt. Neem een Kuijt als voorbeeld die puur op werklust en arbeid een geweldige carriere heeft gehad.
Daarnaast heeft iedere club zulke voetballers nodig.
Jammer alleen dat je de geld-kaart weer trekt op het einde, die slaat helemaal nergens op

19 mei 2018 om 14:58

Bij fc emmen zijn de meeste spelers full time prof....maar ze trainen alleen in de ochtend 1,5 uur, 4x in de week.

Wij als amateurs sporters trainen al meer uur in de week en wij moeten er nog 40 uur naast werken of doen gewoon een studie.

Met die verwijzing naar geld bedoel ik gewoon dat ze alle tijd hebben om de hele dag met voetbal bezig te zijn, want het is hun beroep. Het is niet dat ze het er even bij doen, naast hun gewone baan.

19 mei 2018 om 15:04

Niet langer, maar intensiever, dus gewoon 1x maar dan alles geven en spelvormen met enorm veel tempo, druk en intensiteit, zoals in een wedstrijd op hoog niveau, van 90 minuten.

Trainingen moeten spelers helpen sneller te leren denken en handelen, hun techniek zoveel mogelijk aan te spreken, strak en secuur te passen. Door onder andere partijspelletjes waarbij beide teams flink drukzetten.

Er is maar 1 manier om de eredivisie aantrekkelijker te maken: meer salaris betalen.

19 mei 2018 om 09:16

Duidelijk. Als je ziet dat jongens die een seizoen leuk spelen gelijk proberen naar een league 1 te gaan omdat ze daar drie keer zo veel verdienen als bij hun club uit het rechterlijke, dan moeten we realistisch zijn en die gasten wat meer geld kunnen gaan bieden. Op die manier kunnen ze hun huidige club sterker maken of misschien een stapje hogerop in eigen divisie.

19 mei 2018 om 10:18

En hoe ga je meer salaris betalen dan? Een interessantere/sterkere competitie levert meer inkomsten op uit de media en spomsoring, dit kan dan geinvesteerd worden in de selectie van clubs. Met de huidige opzet gaan we alleen maar verder wegzakken. Is toch mooi dat we straks 4 keer per jaar Ajax-PSV, Feyenoord-Ajax en PSV-Feyenoord hebben?

19 mei 2018 om 13:14

Spelers die in Engeland hetzelfde kunnen verdienen gaan toch naar Engeland. Elke week voor minstens 20.000 man spelen of hier naar Spangen en Woudenstein. Waar zouden ze voor kiezen denk je?

Dit is erg klote voor de rechter rijtjes teams.
Maar als je de competitie echt aantrekelijker wil maken 9 teams overhouden en 4 x tegen elkaar voetballen dit zal zeker meer aantreken omdat elke wedstrijd duidelijk een hoger nivo vraagt.

19 mei 2018 om 07:57

Zoals Schotland? En daar gaat het veel beter? In de topmannen is er ook een “gewonde” competitie met 20of 18 clubs.
Een kleinere competitie is geen garantie voor succes. Eerder het tegenovergestelde

19 mei 2018 om 11:54

Nou, in Schotland hebben we jarenlang het tegendeel gezien, Celtic en Rangers regeerden er zonder moeite. Gaat AZ nu opeens van de top 3 winnen? Of had Fey in die 18 jaar dan wel prijzen gewonnen ? Ik ben er niet zo zeker van dat het de oplossing is

19 mei 2018 om 13:15

In België willen ze er weer vanaf. Mechelen is al ruim een maand klaar met spelen.

Ik geloof hier niet in, dat de Belgen nu een goede lichting hebben heeft niks met die play-offs te maken. En het is ook niet zo dat de Belgische clubs Europa nou even bestormen, ja ze staan boven ons maar dat staat Tsjechie tegenwoordig ook. En belofte teams in een Internationale competitie? worden spelers die er iets bovenuit steken nog eerder weggehaald.

19 mei 2018 om 08:12

De goede lichting van België heeft niets met de competie opzet te maken. De spelers die bij de rode duivels spelen hebben nauwelijks gespeeld in de vaderlandse competie, volgens mij zit er meer eredivisie ervaring in die ploeg dan Belgische. Maar toch staat het Belgisch club voetbal met toch minder grote clubs er echt goed voor. Ik weet ook niet of je het volgt maar er gebeurd door de opzet het hele jaar door van alles. Niet zoals in Nederlands waar na winterstop vrijwel alles al verdeeld was

Die kampioensgroep vind ik zo’n slecht idee. Waar ben je dan het hele jaar naar aan het kijken? Kampioen wordt je over een heel jaar. Met deze regels, ook de play-offs, zorg je er alleen maar voor dat de afvaardiging naar Europa een grotere loterij wordt, waardoor je verder achterop raakt.

19 mei 2018 om 09:47

Helemaal mee eens, heb je aan het einde van de rit 10 punten meer dan de nummer 2 en dan moet je nog eens om de titel gaan strijden. Clubs als feyenoord, heerenveen, utrecht en zo zijn er nog paar die zo ineens spontaan kampioen kunnen worden omdat ze als 6e zijn geëindigd na 34 speelronden met 20-30 punten achterstand op de nummer 1.

19 mei 2018 om 10:31

De teams kunnen de punten gewoon mee nemen naar de kampioenpoule. Dus 30 wedstrijden reguliere competitie en 10 wedstrijden kampioenen competitie (totaal 120 punten).

Ook leuk om mee te testen in de football manager editor.

In de vijf topcompetities zijn ook geen play-offs voor Europees voetbal en daar zit ook niemand er op te wachten. Daar spelen de teams Europees die over het hele seizoen het best hebben gepresteerd en niet tijdens de laatste wedstrijden. Nummer 5 Utrecht zie ik dan ook liever in Europa dan bv. Ado Den Haag.

Wel zou ik het om dezelfde reden goed vinden als het systeem met de periodekampioenen af wordt geschaft. Twee clubs direct laten promoveren (in dit geval Fortuna en Nec) en de nummer 3 (de Graafschap) een beslissingswedstrijd laten spelen tegen de nummer 16. Op die manier voorkom je ook dat een laag-geplaatst team opeens promoveert dat weinig te zoeken heeft in de Eredivisie.

Waar ook aan gedacht zou kunnen worden is het competitieschema. In Duitsland worden de speeldagen tijdens het seizoen per blok gepland om rekening te houden met Europees voetbal. Als Leverkusen in de Europa-league blijft dan zullen ze vaker wedstrijden op vrijdag of maandag krijgen om meer rust te hebben voor of na een Europese wedstrijd waar in Nederland alles in augustus al wordt ingedeeld en clubs daarna klagen dat ze drie dagen na een uitwedstrijd in Rusland alweer moeten aantreden in de competitie. Hiermee krijg je slechtere Europese of nationale resultaten.

Verder is ook trainingsintensiteit genoemd, spelers die naar een topcompetitie vertrekken, merken dat ze fysiek er helemaal niet klaar voor zijn. De verschillen worden de laatste jaren groter en de Eredivisieclubs werken hier collectief aan mee. Hierdoor krijgen Nederlandse teams uiteindelijk straks zelfs problemen met clubs uit B-landen als Zwitserland, Polen en Portugal als we niet oppassen.

Ook is de Eredivisie steeds minder interessant voor traditionele opleidingslanden als de Scandinavische landen vanwege de erg lage salarissen, ze gaan inmiddels direct door naar degradatieclubs uit Engeland en Duitsland omdat de salarissen daar 10x zo hoog zijn.

19 mei 2018 om 08:11

Helemaal mee eens.
En verplicht afschaffen van kunstgras in de eredivisie.
Promoveer je naar de eredivisie fan mag je geen kunstgras meer hebben.

Dus kleinere clubs moeten maar wegwezen uit de eredivisie omdat clubs zoals Ajax de competitie van een hoger niveau willen zien zodat hun spelers beter kunnen ontwikkelen. Daar lijkt het een beetje op nu. Zorg eerst maar dat het kunstgras verdwijnt en dat er meer/harder getraind wordt in Nederland (dan verbeterd er al meer dan je denkt).

Dat over een hoogere vergoeding van jeugdspelers naar het buitenland is wel een goed idee. Het zou wel eens een halt kunnen toeroepen aan de praktijken van Chelsea en City, maar ook aan de (overdreven) Deense import van Ajax.

Er is echt geen enkel concept in voetballand waar ik een grotere hekel aan heb dan aan een kampioenspoule zoals ze dat in Belgie doen. Je wordt met overmacht eerste en in plaats van dan gewoon rust te hebben moet je nog een keer bewijzen dat je de beste bent, het is echt kolder.

Ook de eerste 6 spelen om het kampioenschap? Wauw, Nederland zou echt beter worden als de nummer zes toevallig een paar goede dagen heeft en de CL ingaat. Dit jaar zou dat Vitesse zijn....

Ik hoop heel erg dat ze een andere oplossing vinden. Ik vind persoonlijke de huidige opzet gewoon prima. Wedstrijden van hoog niveau zijn niet altijd leuk om naar te kijken en wedstrijden van een laag niveau zijn niet altijd niet om aan te gluren.

19 mei 2018 om 10:23

Dat is natuurlijk een beetje kort door de bocht, het zal echt niet zo zijn dat alle clubs weer op 0 punten beginnen in de playoffs na het reguliere seizoen. Kortom, kans is wel heel klein dat de nummer zes kampioen wordt nadat iedereen twee keer tegen elkaar gespeeld heeft. En als dat wel gebeurt is het gewoon erg knap gedaan van die nummer 6 en hebben de rest van de teams het laten liggen.

Alle kritiek die hier geleverd wordt op dit forum is echt precies de oorzaak van de huidige stand van het Nederlands voetbal, we moeten eens durven te vernieuwen en niet altijd maar in de verdediging schieten als er iets staat te veranderen.

Mik er sowieso eerst maar twee clubs bij. Dus van 18 naar 20. Zo creeer je een voller programma, waardoor er meer van spelers geëist wordt en hierdoor meer weerstand opbouwen. De eredivisie ligt mijlenver achter op de topcompetities en wordt alleen nog maar als springplank gebruikt. Davinson Sanchez kwam hier echt niet naartoe omdat hij Ajax zo’n mooie club vindt of Nederland zo’n fantastisch land. Hetzelfde geldt voor Magallan, mocht hij komen. Die komt hierheen om zichzelf op de radar te spelen in de topcompetities. Er gaan jaren overheen voordat zoiets kan veranderen, maar er zijn wel dingen die je kunt doen om dat proces te bespoedigen. Dingen als dat kloterige kunstgras verbieden. Ja, het is kostentechnisch gezien voordelig, maar geen enkele voetballer uit een andere competitie wordt er blij van. Salarisplafonds omhoog. Dit is natuurlijk lastig, zeker voor clubs buiten de top 5, maar hiermee heb je meer kans om grotere spelers binnen te halen, met dus meer kans op Europees succes, meer tv gelden, wat hopelijk leidt tot meer coëfficiënten, het sneeuwbal effect zegmaar.

19 mei 2018 om 10:27

Dus jij wil nog twee clubs als Fortuna Sittard en FC Emmen erbij in de Eredivisie? Wat gaat dat opleveren dan? Argument van voller programma is onzin, want met deze opzet uit het artikel speelt iedere club ook zon 40 wedstrijden.

Geld voor een hoger salarisplafond moet ergens vandaan komen, namelijk een interessantere competitie voor media en sponsoren. Dat bereiken we niet met door nog twee eredivisie onwaardige clubs toe te voegen aan de competitie.

Afblijven van dit systeem. Hier in België hebben zo een dergelijk systeem, en het trekt echt op niets!! Een comp. is iets over meerdere speeldagen (naargelang hoeveel teams er in de reeks zitten). Daar moet je afblijven. In België zie je echt dat teams de regulaire comp. niet meer serieus nemen, en pas beginnen presteren vanaf de play offs. Voor de kassa van de clubs is dit misschien interessant, maar ga je het niveau van een comp. echt omhoog krijgen door je spelers maar 10 of 12 wedstrijden op 1 seizoen echt top te laten spelen? Terwijl je seizoen eigenlijk al voorbij is? (qua duur dan, want die Play offs zijn pas op het einde van het seizoen.) Neen, blijf van het concept van de comp af, en zoek een ander middel om je comp. naar een hoger niveau te krijgen. Probeer ervoor te zorgen dat je sponsoren meer geld geven of dergelijke. Ik weet het ook niet goed, maar alles is beter dan aan het format van de comp te komen, naar mijn mening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren