Mario Been doet open sollicitatie: ‘Dan zal ik zeker terugkomen, ja’

Dinsdag, 15 mei 2018 om 21:45

Mario Been lijken open te staan voor een terugkeer bij NEC. De momenteel clubloze trainer zou in beeld zijn als opvolger van Pepijn Lijnders en zegt best met de clubleiding van de Jupiler League-club om de tafel te willen gaan zitten.

Been zwaaide tussen 2006 en 2009 al eens de scepter bij NEC en deed dat toen zeker niet onverdienstelijk. De geboren Rotterdammer leidde de club uit Nijmegen toen onder meer naar het hoofdtoernooi van de UEFA Cup, de vroegere Europa League. "Ik ben nog niet gebeld, maar ze hebben nog geen trainer dus wat dat betreft lijkt het me lastig", vertelt hij dinsdagavond voor de camera van FOX Sports.

Voorlopig staat NEC nog onder leiding van Lijnders, maar hij staat na de misgelopen promotie naar de Eredivisie onder immense druk. "Ik zou niet bij voorbaat 'nee' zeggen", vervolgt Been, die toegeeft dat hij zelfs een vakantie zou afbreken wanneer zou NEC zou bellen. "Dan zal ik zeker terugkomen, ja."

Been ging na zijn periode bij NEC aan de slag bij jeugdliefde Feyenoord, maar dat huwelijk liep na twee seizoenen al op de klippen. Daarna was hij als hoofdtrainer nog in België actief bij Racing Genk en op Cyprus bij APOEL Nicosia. Ook bij die clubs haalde Pietje Bell het einde van zijn contract niet.


Poll

Denk jij dat NEC er goed aan zou doen Pepijn Lijnders te vervangen door Mario Been?


Gerelateerd

15 reacties (laatste reactie door arsenalgunnerr)

Beetje jammer om je over zoiets uit te spreken als er nog helemaal geen duidelijkheid is over of een trainer blijft of niet

15 mei 2018 om 21:50

Heel respectloos zelfs, het lijkt me duidelijk dat Lijnders wel zal vertrekken maar om dan een open sollicitatie te doen zegt veel over de persoon Been. Hopeloos op zoek naar een baantje na niks te hebben gepresteerd sinds 2009 los van een gelukje bij Genk.

15 mei 2018 om 21:56

Dat hij niks heeft gepresteerd is wel duidelijk, maar hij beantwoordt slechts de vraag of hij terug zou willen keren naar NEC. Die beantwoordt hij met ja. Hij mag toch eerlijk Zijn?

15 mei 2018 om 22:09

Idd zeer welkom , wel lullig want vind dat lijnders eigenlijk moet blijven maar voor been maak ik een uitzondering , en been en boekhoorn zijn goede vrienden dus dat maakt t nog mooier

15 mei 2018 om 22:09

Alles komt goed

Been had hier geen kwade bedoelingen bij. ‘Open sollicitatie’ is een groot woord, zelfs. Been wilde zelf zelfs nog zeggen dat Lijnders er nog zat, maar de verslaggever kapte dat meteen af door te suggereren dat het wel einde verhaal lijkt te zijn. Hij beantwoord verder gewoon de vraag. Been heeft eerder succes bij NEC gekend en kent de club goed. Ik denk dat hij de laatste trainer is geweest die met iedereen door een deur kon.

15 mei 2018 om 22:50

bedankt dat je dit er even bij hebt gezet want als we van die artikelen moeten uitgaan zetten ze nogal makkeilijk iemand in het kwade daglicht.

Iets zegt me dat Been zojuist de ontslagbrief van Lijnders getekend heeft.....

Ik vind dit alles persoonlijk een hele nare situatie. Op emotioneel vlak heb ik echt met Lijnders te doen.
Hij heeft zeker veel fouten gemaakt, maar het zit bij NEC veel dieper. Ten eerste een technisch directeur die halverwege het seizoen een trainer met een duidelijke visie binnenhaalt die alles anders wil doen t.o.v. van zijn voorganger. Ten tweede een selectie die eigenlijk niet geschikt is om te spelen zoals de trainer wil (vervolgvraag: waarom stel je deze trainer dan aan, had gewacht tot de zomer) en ten derde (en misschien wel het belangrijkst) het gebrek aan mentaliteit en kwaliteit van de spelers. Lijnders kan coachen wat ie wil maar als Heinloth weer eens onder de bal doorgaat (zoals in de herkansing tegen Jong Ajax), Dijkstra zijn mannetje weer laat lopen, Kadioglu en Groeneveld er voor een cruciale wedstrijden tussen uit piepen om onbelangrijke ***wedstrijdjes met Oranje onder zoveel te spelen waarbij vooral laatstgenoemde bij terugkomst met een houding over het veld loopt alsof hij de Nijmeegse variant van Dimitri Payet is... Komt ook nog bij dat en Rayhi en Groeneveld liever voor Allah door de knietjes gaan dan dat ze hun teamgenoten komen steunen in Emmen maakt het dat ik die twee snotapen nooit meer in een NEC-shirt hoeft te zien.

Maar meer rationeel gezien heeft Lijnders, ondanks de verzachtende omstandigheden, natuurlijk veels te veel punten verloren. En als het klopt wat er in de kranten staat, namelijk dat er in de organisatie, bij de investeerders en ook bij (een deel van) de spelersgroep weinig draagvlak meer is voor de man dan wordt het een moeilijk verhaal. Ik gun hem graag een tweede kans, maar ik denk dat het sentiment onder een deel van de supporters daarvoor veel te negatief is. Plus dat hij zoals gezegd gewoon afgerekend kan worden op resultaat.

En als met Mario Been het perfecte alternatief zich aandient dan weet je wel hoe laat het is. Ondanks dat ik denk dat Been na een paar gesprekken zich een hoedje schrikt, zou het een enorme positieve impuls zijn. Ligt goed bij de supporters (lees: meer verkochte seizoenskaarten) en investeerders en past goed bij de club, d.w.z. hij kan goed omgaan met het kritische publiek.

15 mei 2018 om 23:10

Als je Mario neemt dan moet je hem ook een meerjarig contract geven. Hij is goed bevriend met Boekhoorn en heeft een mooie status bij NEC. Maar dan zou Boekhoorn ook eens op moeten staan en Lijnders en Oversier de ontslagvergoeding betalen. Zijn mooie woorden nooit meer Jupiler League en dergelijke, maar nu maar lekker op de achtergrond blijven nu het minder gaat. Je verwoord ook goed wat er mis is aan onze selectie en het beleid. Dus mocht Mario Been komen, dan zou Mario ook best met Boekhoorn en co. praten. Ik zou het schitterend vinden als hij terug zou komen.

Been ligt niet zo goed meer nadat hij gerommeld heeft met mevrouw Vlaar. Die voorbeeld functie die je als trainer moet hebben heeft hij verspeeld.

Ik zeg doen!! Er komt een sterk JL seizoen aan met Twente, Roda JC en mogelijk Sparta nog erbij. Clubs die allemaal weer terug willen naar de Eredivisie. En zo'n club is NEC ook. Die moeten promoveren volgend seizoen en dan hebben ze aan 'Super Mario' een goeie. Ik snap niet wat die Lijders in Nijmegen te zoeken heeft eerlijk gezegd. De beste man heeft mee mogen draaien in de keuken van Liverpool en Porto als ik mij niet vergis. NEC moet Mario Been aanstellen en zeker nu hij zichzelf op een presenteerblaadje aanbied!

mario been als trainer weinig bereikt hij zou nec niet beter maken denk ik

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Jong Ajax7935
3.NEC7436
5.Jong PSV6422
Voor de complete stand: Jupiler League
SpelersPositieW
Joris DelleKeeper00
Maarten PaesKeeper00
Van DuinKeeper00
Joshua SmitsKeeper00
Guus JoppenVerdediger00
Mart DijkstraVerdediger00
Ted van de PavertVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

Nederland
19 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Carlo Ancelotti denkt aan Karim Benzema als nieuwe aanvaller voor Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren