Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSG en Lyon blameren zich; Balotelli neemt in stijl afscheid

Het seizoen van Paris Saint-Germain gaat in de Ligue 1 als een nachtkaars uit. De landskampioen blameerde zich zaterdagavond op eigen veld tegen Stade Rennais. Tegelijkertijd nam Mario Balotelli in stijl afscheid van het thuispubliek van OGC Nice en verloor Memphis Depay met Olympique Lyon in extremis bij laagvlieger Strasbourg. Lyon verloor zijn tweede plaats op de ranglijst daarmee aan AS Monaco, dat een late zege boekte op Saint-Étienne.

Paris Saint Germain - Stade Rennais 0-2
Sinds het veiligstellen van de landstitel zit de klad er bij PSG in de competitie behoorlijk in. Het team van Unai Emery won nog wel nipt van Bordeaux, maar liet daarna punten liggen tegen Guingamp en Amiens. Ook Stade Rennais kon prima mee met de hoofdstedelingen. De nummer vijf van de ranglijst haalde de rust zonder kleerscheuren en nam vlak na de onderbreking zelfs de leiding. Een vermeende duwfout van Thiago Motta werd met een strafschop bestraft, waarna Benjamin Bourigeaud het buitenkansje benutte. Daar had PSG uiteindelijk niet meer van terug. Sterker nog: Stade Rennais sloeg middels een fraaie volley van Adrien Hunou ook nog voor een tweede maal toe.

OGC Nice - SM Caen 4-1
Balotelli oogde vastberaden nog wat te laten zien in de laatste thuiswedstrijd van Nice dit seizoen. De Italiaanse spits kwam na twee minuten voetballen in balbezit op het een meter of dertig van de tegenstander en produceerde vervolgens een snoeiharde uithaal: 1-0. Balotelli maakte niet veel later vanaf de strafschopstip ook zijn tweede doelpunt van de avond en zag Allan Saint-Maximin na precies een half uur voetballen ook de 3-0 binnenwerken. Jean Michaël Seri completeerde in de tweede helft het kwartet voor Nice, alvorens Christian Kouakou in de slotfase wat terugdeed namens Caen. Het bezoek stond op dat moment overigens al met tien man na een directe rode kaart van Adama Diomande.

Strasbourg - Olympique Lyon 3-2
Memphis Depay had een basisplaats bij Lyon, maar kwam ditmaal niet tot scoren. De treffers van Lyon kwamen van Nabil Fekir en Houssem Aouar, allebei in de tweede helft. Eerstgenoemde scoorde in de vijftigste minuut vanaf de strafschopstip. Fekir werd zelf getorpedeerd in het strafschopgebied en mikte vanaf elf meter in de rechterhoek. Hij zorgde daarmee voor de 1-1, want Strasbourg was in de eerste helft op voorsprong gekomen via Stéphane Bahoken. Bij de 1-2 was Depay wel de aangever: hij bediende Aouar, die vanaf de rand van het strafschopgebied de hoek vond. Daar leek het bij te blijven, maar in de slotfase ging het volledig mis voor Lyon. Nuno Da Costa zorgde twee minuten voor tijd voor de gelijkmaker, waarna Dimitri Liénard Strasbourg in de vierde minuut van de blessuretijd zelfs nog het volle pond bezorgde.

AS Monaco - Saint-Étienne 1-0
De kampioen van vorig seizoen had het op eigen veld bijzonder lastig met Saint-Étienne, dat dit seizoen verdienstelijk meedoet in de subtop van de Franse competitie. Monaco had moeite om tot kansen te komen, maar stelde de drie punten in de 91e minuut toch nog veilig. Thomas Lemar werd in het strafschopgebied van de bezoekers onderuitgehaald door Mathieu Debuchy, waarna de toekende strafschop werd benut door Fabinho. Rachid Ghezzal werd daarna nog met rood van het veld gestuurd, maar met tien man kwam de zege uiteindelijk niet meer in gevaar voor Monaco.