AC Milan pakt belangrijke punten en bezegelt lot van Hellas Verona

AC Milan heeft voor het eerst sinds 25 februari weer twee opeenvolgende Serie A-wedstrijden weten te winnen. De ploeg van Gennaro Gattuso was voor eigen publiek met 4-1 te sterk voor Hellas Verona, dat door de nederlaag officieus is gedegradeerd. Met nog twee duels te gaan bedraagt de achterstand op Chievo zes punten; vanwege het onderlinge resultaat zou ook een gelijke stand in puntenaantal niet genoeg zijn.

Alleen een wonder kon Hellas nog behoeden voor degradatie. De club moest daarvoor winnen in San Siro, de laatste twee competitieduels eveneens omzetten in winst en hopen dat Chievo de laatste drie wedstrijden verliest. Bij stap één ging het dus al mis. Milan kende voor eigen publiek een eenvoudige eerste helft en beloonde zichzelf na negen minuten voor het eerst. Kort nadat Patrick Cutrone van dichtbij een grote kopkans miste, was het raak via Hakan Çalhanoglu. Na voorbereidend werk van Suso knalde de Turk de bal hard in de hoek.

Verdediger Thomas Heurtaux kreeg er nog wel een voet tegenaan, maar kon het openingsdoelpunt niet voorkomen. Twee keer was Çalhanoglu vervolgens dicht bij zijn tweede treffer van de avond. Na een klein kwartier mikte de middenvelder rakelings naast; even daarna moest Marco Silvestri zich strekken om de 2-0 van Çalhanoglu te voorkomen. Duidelijk was dat het tweede doelpunt in de lucht hing. Uiteindelijk was Cutrone de maker: de spits ontving de bal in het strafschopgebied van Giacomo Bonaventura, draaide snel open en vond de linkerhoek.

Omdat Alessio Romagnoli zeven minuten voor rust een uitgelezen kans onbenut liet, bleef het voor rust bij 2-0. Kort na de rust maakte Milan er alsnog 3-0 van. Ignazio Abate maakte in zijn 282ste officiële wedstrijd voor Milan zijn 4de doelpunt en deed dat op fraaie wijze: de verdediger werd bediend door Suso en haalde genadeloos uit met de buitenkant van zijn voet. Hellas was echter niet uitgestreden. Rômulo knalde een vrije trap op de lat en via Lee Seung-Woo werd het zelfs 3-1, nadat hij uit een heerlijke volley zijn eerste Serie A-doelpunt ooit maakte. Het laatste woord was echter aan Milan: Fabio Borini bepaalde de eindstand met eveneens een knappe volley.

Eindigt AC Milan als zesde in de Serie A?