Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

VZ telt af - FIFA kon spitsenprobleem Marokko oplossen: ‘Ik voel me schuldig’

Laatste update:

Het WK in Rusland gaat op 14 juni van start met een wedstrijd tussen het gastland en Saudi-Arabië. Voetbalzone telt met een serie van dertig artikelen af naar het begin van het toernooi en besteedt vandaag aandacht aan de moeilijke keuze die de Marokkaanse bondscoach Hervé Renard in de punt van de aanval moet gaan maken.

Door Robin Bruggeman

Toen Marokko zich in november van het afgelopen jaar ten koste van Ivoorkust wist te kwalificeren voor het WK van deze zomer kende de vreugde in het Noord-Afrikaanse land bijna geen grenzen. De laatste keer dat de Leeuwen van de Atlas van de partij waren op een mondiaal eindtoernooi was in 1998 toen Frankrijk het gastland was en de kwalificatie voor het WK van 2018 ontketende een waar volksfeest in de straten van steden als Marrakesh en Casablanca.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Nadat de grootste euforie weer wat weggezakt was en Marokko door de loting terechtkwam in een pittige poule met Spanje, de wereldkampioen van acht jaar geleden, regerend Europees kampioen Portugal en Iran ging het alweer snel over de invulling van de selectie voor het aankomende WK. Terwijl bondscoach Renard op andere posities de beschikking heeft over spelers als Mehdi Benatia, Nabil Dirar, Mbark Boussoufa, Younés Belhanda, Amine Harit, Nordin Amrabat en de in de Eredivisie spelende Hakim Ziyech, Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat, is de keuze in de punt van de aanval bepaald niet ruim.

Het spitsenprobleem van Marokko lijkt er eigenlijk een van alle tijden, aangezien een serie van bondscoaches moeite heeft gehad om die positie tot volle bevrediging in te vullen. Abdeljalil Hadda speelde er op het WK van 1998 naar behoren en is samen met Salaheddine Bassir en Abderrazak Hairi, allen twee doelpunten, nog steeds gedeeld topscorer voor Marokko op een mondiale eindronde.

Echte topspitsen zijn de afgelopen decennia echter niet opgestaan in Marokko, waardoor de positie altijd een zorgenkindje is geweest. Marouane Chamakh leek dat met zijn overstap van Girondins Bordeaux, waarmee hij in 2009 kampioen van Frankrijk werd, naar Arsenal wel te gaan worden, maar de inmiddels 34-jarige spits slaagde er nooit in om echt door te breken bij the Gunners, vertrok in 2013 na eerder uitgeleend te zijn aan West Ham United naar Crystal Palace en speelde in 2014 zijn laatste interland.

Voor Mounir El Hamdaoui geldt min of meer hetzelfde: de aanvaller verdiende in 2010 een transfer van AZ naar Ajax en leek aan de vooravond van zijn grote doorbraak te staan. De in Rotterdam geboren aanvaller botste in Amsterdamse dienst echter hard met trainer Frank de Boer, speelde daarna nog voor clubs als Fiorentina, Málaga, AZ, Umm Salal en FC Twente en zag zijn loopbaan eigenlijk als een nachtkaars uitgaan.

Renard probeerde in de afgelopen jaren verschillende opties uit en Khalid Boutaïb en Ayoub El Kaabi lijken de meeste aanspraak te mogen maken op een plekje in de punt van de aanval. Eerstgenoemde speelt voor het Turkse Yeni Malatyaspor en was in vijftien interlands goed voor zeven doelpunten, terwijl El Kaabi, uitkomend voor RS Berkane, met negen goals in zes interlands een indrukwekkend moyenne kan overleggen. De bondscoach neemt verder Aziz Bouhaddouz van St. Pauli mee naar het WK, terwijl FC Nantes-aanvaller Yacine Bammou, Walid Azaro van Al Ahly en Mimoun Mahi, die de afgelopen vier jaar voor FC Groningen speelde, geen uitnodiging hebben gekregen.

Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn om met bijvoorbeeld Nordin Amrabat als valse nummer negen te spelen, zodat vleugelspelers en aanvallende middenvelders als Ziyech en Harite in het gat kunnen duiken dat zou ontstaan als de spits van dienst zich laat uitzakken of uitwijkt naar de vleugels. Deze tactiek past echter niet goed in het systeem van Renard, aangezien de Fransman er de voorkeur aan geeft om op te bouwen via de vleugels en graag een aanspeelpunt in de spits heeft rondlopen waaraan het spel opgehangen kan worden.

Munir El Haddadi had voor de toekomst de oplossing kunnen zijn van het spitsenprobleem voor Marokko, aangezien de in de Madrileense voorstad El Escorial geboren aanvaller vanwege zijn Marokkaanse ouders in aanmerking kwam voor de Leeuwen van de Atlas. De dit seizoen door Barcelona aan Alavés verhuurde spits speelde in 2014 namens Spanje echter dertien minuten mee in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Macedonië en zit zodoende vast aan zijn keuze voor La Furia Rojo. El Haddadi en de Marokkaanse voetbalbond probeerden hem eerst via de FIFA en later zelfs via het onafhankelijke sporttribunaal CAS nog speelgerechtigd te krijgen voor het WK, maar kregen dit niet voor elkaar.

“Ik wil graag voor Marokko spelen op het WK. Het is een moeilijke groep en het is heel toevallig dat ze in dezelfde groep zitten als Spanje”, verklaarde hij eind vorig jaar tegenover EFE. De voormalige Spaanse bondscoach Vicente del Bosque hoopte toen nog op coulantie voor de 22-jarige aanvaller: “We hebben met Munir gedaan wat we dachten dat nodig was. Maar ik denk dat we in het leven ook flexibel moeten zijn en dat ze hem ondanks dat kwartier moeten laten spelen. Ik voel me schuldig dat we hem hebben opgeroepen. Hij zat bij Jong Spanje en een van onze vier spitsen raakte geblesseerd. Ik hoop dat hij kan overstappen naar Marokko”, verklaarde Del Bosque aan Marca.

De WK-reeks:

14 mei: ‘De vraag is niet óf het stadion zinkt, maar wanneer’
15 mei: Britten tergen Russen met Nazi-vergelijking: ‘Leg dat maar uit’
16 mei: Bondscoach wil nieuw trainingsregime: ‘Spanje loopt 60 jaar voor’
17 mei: ‘Messi heeft een pistool tegen zijn hoofd en moet winnen…’
18 mei: Saudische goalgetter doodt tijd tot WK bij Manchester United
19 mei: Twee weken langer en Thiago Silva was er geweest’
20 mei: De smaakmaker van Nigeria die voor Ajax had kunnen spelen
21 mei: ‘De bodem onder dit stadion is doordrenkt in bloed’
22 mei: Een boze prins en Beenhakker: de kleinste landen ooit op het WK
23 mei: ‘De spelers zagen een verwarde man, voetbal betekende niets’
24 mei: ‘De hooligans waren voorbereid op zeer gewelddadige acties’
25 mei: Hotels plots extreem duur: regering grijpt in met ‘zwarte lijst’
26 mei: Terreurdreiging is ‘zeer reëel’: ‘De jihadisten keren terug’
27 mei: Fan fietst 5.000 kilometer voor Salah : ‘Reis is het belangrijkst'

Vind jij dat de FIFA een uitzondering had moeten maken voor Munir El Haddadi?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fifa had Munir gewoon moet gunnen en zeker nadat de bondscoach van Spanje zelfs zijn spijt betuigte maar ja er is 1 verantwoordelijke hier voor en dat is El Haddadi zelf. Al zie ik in Boutaib en El kaabi geschikter nummer 9s voor Marokko.

Ik had graag spelers als azoro topscorer in Egypte of El Arabi gezien topscorer in Qatar dan Bouhaddouz al speelde hij redelijk tijdens de Afrika cup.

Verder was alloui ook een goede kandidaat geweest maarja die raakte helaas gebleseerd. Ook hij is 1 van de topscorer bij zijn club.

Er komen nog 3 vriendschappelijke wedstrijden (te zien op fox sports) dan zal er meer duidelijkheid zijn wie de spits positie gaat vervullen tijdens het wk. Ik denk dat dit ongeveer de opstelling gaat zijn:

Amrabat Boutaib Harit
Belhanda Ziyech
El Ahmadi
Hakimi Saiss Benatia Dirar
Bounou

28 mei 2018 om 01:22

Ik weet bijna zeker dat Boussoufa basis gaat spelen op het WK. Dat betekent dat Harit naar de bank gaat en Ziyech rechtsbuiten gaat spelen. Zou niks voor Renard zijn om Boussoufa ineens te passeren. Daarnaast is Boussoufa met zijn ervaring en spelhervattingen nog heel belangrijk.
Verder hoop ik ook dat Bounou eerste keeper wordt, maar ik verwacht het niet aangezien Munir bijna alles heeft gespeeld tijdens de kwalificatie en we daarin 0 tegengoals hebben ontvangen lijkt het me raar om dan ineens van keeper te wisselen.

28 mei 2018 om 02:16

Munir heeft amper gespeeld dit seizoen en daarnaast is hij actief in de 2de divisie. Bounou speelt wekelijks voor een subtopper in La liga, ik zou zeggen dat Bounou moet spelen. Hij heeft wedstrijdritme en is ook een goede subtop keeper. Munir was een goede keeper voor tegen Mali, Ivoorkust en Gabon, maar tegen Spanje,Portugal is het toch echt andere koek.

Harit naar de bank zou niet slim zijn imo, is toch een van de betere spelers bij Schalke. Jammer dat die El Zhar niet mee mocht gaan, is een dragen kracht bij leganes en onbetwist basisspeler. Dat er een spits van 2. bundesliga de voorkeur kreeg snap ik helemaal niet.

28 mei 2018 om 03:25

Met jouw eens broeder als La Liga kenner moet jij denk ik En Nesiry van Malaga wel kennen. Die had ik eerder meegenomen dan Bouhaddouz onbegrijpelijk dat die meegaat. Maar onze coach is fan van Bouhaddouz want hij zit er tot mij onbegrip altijd bij. Schandalig aangezien hij echt een dramaseizoen heeft gekend en vooral geblesseerd was geweest dit seizoen. El Zhar begrijp ik wel dat is geen Spits maar een middenvelder. Op de positie van El Zhar heb je al Ziyech Harit Carcela Belhanda Boussoufa lopen. EN Nesiry is gewoon een goede talentvolle spits pas 20 jaar. Heeft een goede seizoen gedraaid bij Malaga ondanks dat ze zijn gedegradeerd. Was hij toch wel een van de smaakmakers met name de laatste weken. Onze bondscoach gaat niet met zowel Harit als Ziyech spelen wat logisch is. Zijn beiden spelers die veel risico leggen in hun spel wat lijdt tot balverlies. Onze coach denkt vooral verdedigend denkt niet echt een coach die risico s durft te nemen. Tot nu toe heeft het gewerkt de winnende coach heeft altijd gelijk. Verder zonde dat Allioui geblesseerd raakte was bezig aan een sterk seizoen zelfde geld voor Azaro.

28 mei 2018 om 01:24

Wat ‘gunnen’ doe is normaal man, de FIFA is niet een van je vrienden uit de buurt. Ze volgen strikke regels en gaan zich niet aanpassen omdat meneer Munir opeens voor Marokko wilt uitkomen, hij was oud en volwassen genoeg om de juiste beslissing te nemen nu heeft hij brute pech en zoals je zegt het is zijn eigen schuld. Vind het ook raar dat je als Marokko zijnde uberhaupt iemand als hem nog wilt.

28 mei 2018 om 01:38

Elke extra keuze als speler is mooi meegenomen en al helemaal als ie kwalitatief iets kan brengen. Als je dit zou vergelijken met clubs, dan zou het dus in jou optiek ook raar zijn dat Ajax, Labyad wilde hebben, door zijn verleden bij PSV. Of Feyenoord met Vermeer en zo zijn er nog meer voorbeelden. Bovendien was hij 17/18 toen hij de keuze maakte en dat vind ik niet heel oud ofzo en tuurlijk hij is degene die uiteindelijk verantwoordelijk is, maar het gaat hier niet om zomaar een paar wedstrijden, maar om een toernooi waar al 20 jaar van wordt gedroomd in het land. Volgende keer misschien wat meer inlevingsvermogen zou wel aardig zijn. Fijne dag nog.

28 mei 2018 om 15:27

Zelf ben ik ook fel tegenstander van 'transfers' binnen nationale teams. Dat zijn nml nog de enige authentieke teams die we hebben. Ik zit er niet op te wachten dat een Zidane in 1994 met Algerije meespeelt en 4 jaar later Frankrijk naar de wereldtitel schiet. Daarom ben ik ook erg voorzichtig met het maken van uitzonderingen... want in veel gevallen zijn er dan weer uitzonderingen die op basis van de nieuwe regels weer net buiten de boot vallen... en we daarom misschien een uitzondering moeten maken.

28 mei 2018 om 18:42

@ijsmuts
Je hebt natuurlijk helemaal gelijk, maar voor een jonge speler met een invalbeurt van 15 minuten kun je als Fifa best wel een uitzondering maken. Natuurlijk zijn regels er niet voor niets maar sommige spelers moeten die beslissing nemen op een leeftijd waarop je nu eenmaal wat makkelijker een verkeerde keuze maakt.

28 mei 2018 om 05:00

Vergeet Boussoufa niet e hij is het sleeptouw op het middenveld

28 mei 2018 om 11:19

Munir heeft zelf die keuze gemaakt.
Ik zou zelf ook hem liever bij Marokko willen zien omdat hij daar simpelweg meer kans heeft om te spelen, maar het is voor iedereen of niemand een uitzondering.

28 mei 2018 om 13:09

Hzo gunnen Bojan krkic heeft ook maar 1 officiële wedstrijd voor Spanje gespeeld voor maar 20 minuten hij mocht ook niet van FIFA voor Servië spelen. Ik vind het een kutregel bojan heeft 10 jaar niet voor Spanje gespeeld en Munir 4 jaar het moet gaan veranderen.

28 mei 2018 om 13:59

Er moet inderdaad naar gekeken worden. Misschien iets van een verjaring-systeem? Ook al zal er niet heel veel gebruik van gemaakt gaan worden, deze gevallen komen niet vaak voor.

28 mei 2018 om 14:56

Vind het ook raar inderdaad, landen laten grote talenten gewoon een keer meedoen in een officiële wedstrijd zodat hun keuze vastligt voor het geval ze later goed worden, zodat ze niet meer voor een ander land kunnen spelen. Als deze spelers dan niet zo goed worden als gehoopt dan hebben ze pech.

Mag inderdaad wel wat veranderen, deze situaties komen alleen maar vaker voor, komt ook steeds meer voor dat mensen dubbele nationaliteiten hebben.

Dat spitsenprobleem valt echt wel mee Marokko heeft misschien geen Topspits op dit moment. Maar er zijn een aantal spitsen die eraan zitten te komen die dat kunnen worden.

Youssef En Nesiry ( Malaga ) ( 20 ) onze grootste talent nu al basisspeler bij Malaga en draaide een goede tweede seizoenshelft bij Malaga

Rachid Allioui ( Nimes ) ( 25 ) Heeft een topseizoen gedraaid met 17 doelpunten en 9 assists mede door hem is zijn club gepromoveerd naar de Ligue 2.

Walid Azaro ( Al Ahly ) ( 22 ) Topscoorder van de Egyptische Competitie met 18 goals word begeerd door vele Europese clubs.

Ayoub El Kaabi ( RSB Berkane ) ( 24 ) Werd uitgeroepen tot beste speler van de Afrika Cup voor lokale spelers ook bij zijn club scoort hij erop los word begeerd door vele Europese clubs.

Kortom het niveau van de spitsen valt reuze mee tuurlijk zijn dat allemaal geen topspitsen weet ik ook allemaal maar wel spitsen die kunnen uitgroeien tot hele goede spelers. Allioui en Azaro gaan helaas door een blessure niet mee naar het WK. Ook in de Marokkaanse competitie zijn er nog genoeg goede spitsen die kunnen uitgroeien tot een goede spits.

28 mei 2018 om 05:01

Ligue1*

28 mei 2018 om 22:21

En Nesiry is zonder overdrijven de meest waardeloze voetballer die ik ooit in het shirt van Marokko heb zien spelen. Ik kon niet gelukkiger zijn dan toen ik zag dat hij niet in de selectie zit voor het WK.

Pech voor Munir, regels zijn regels. Er zal heus wel een Marokkaanse top spits in de komende jaren op gaan staan. Het Marokkaanse voetbal zit in de lift en als Marokko het WK toebedeeld gaat krijgen zou dat alles alleen maar in een stroomversnelling zetten.

Marokkaanse club teams presteren uitstekend, competitie wordt professioneler. Als de infrastructuur maar enigzins in de buurt zal komen van dat van bv Belgie of Nederland, dan wordt Marokko een stabiele subtopper van het niveau Uruguay, Colombia, Denemarken en Nederland.

Gewoon genieten van dit WK, ik heb er zin in; ben zelf een weekje in Moscow te vinden voor een goed feestje en wat Munir betreft; Dikke pech a mattie!

28 mei 2018 om 11:20

Ik denk persoonlijk dat ze geen kans maken tegen USA Canada en Mexico.

28 mei 2018 om 11:37

VCF-LosChe-VCF

Wat? Marokko kansloos tegen De VS en Canada? Canada, seriously..??? Niet dat die ranking zaligmakend is, maar voor je informatie, Caada staat op nr. 80. En als je denkt dat dit beeld vertekent of zoiets, plaats 80 is, gemiddeld genomen, ook de plek van Canada sinds de invoering van deze ranking.

Marokko staat 42.

28 mei 2018 om 11:49

Hij doelt op het WK bid, niet op de voetbal teams.

Marokko maakt zeer zeker wel degelijk een kans; 49 van de 54 Afrikaanse voetbalbonden en 12 van de 55 Europese voetbalbonden steunen Marokko al, waaronder grote voetbal landen als Belgie en Frankrijk. Dat zijn 61 van de 211 lansden die aangesloten zijn bij de Fifa. Van de Arabische/islamitische landen steunt de ruime meerderheid de Marokkaanse kandiatuur laten we daar grofweg dan maart nog eens 15 stemmen er bij tellen je zit al grof genomen op 76 stemmen. Dat zijn een hoop stemmen in ogenschauw nemend dat een hoop landen nog hun voorkeur uit moeten spreken. Ga er maar vanuit dar meer Europese landen zich achter marokko zullen schaten ivm met de tijdzones, her en der wat anti Trump sentimenten er bij en voor je het weet is Marokko de organisator van het WK.

28 mei 2018 om 16:43

Badrmagrhani

Ooooooh, shit, nee dan slaat het verder helemaal nergens op wat ik zei, hahaha!

Overigens, in dát geval, ben ik het roerend met hem eens. Marokko is tegenover dit bid volstrekt kansloos inderdaad. Tenzij er via de Koning van Marokko, die is rijk zat, een grootscheepse omkopingszaak wordt opgezet en er voldoende stemmen gekocht worden.

29 mei 2018 om 11:15

Marokko zou dan nog even 12 of 16 nieuwe stadions moeten bouwen terwijl in Canada en de VS bijvoorbeeld al kasten van nieuwe stadions staan.

Volgens mij staan de regels het gewoon niet toe, dus ik vraag me af of de Fifa het anders had kunnen doen, als ze het zouden hebben gewild.

De vraag zou dan moeten zijn of die regels goed zijn, of zouden moeten worden gewijzigd. Persoonlijk vind ik het allemaal nogal rigide, dat een enkele speelminuut voor het ene land, direct betekent dat je nooit meer anders kan besluiten. Zeker als jonge spelers al vroeg de kans krijgen om voor een land te voetballen.

Persoonlijk zou ik een regel voor uitzonderingen wel goed vinden. Dan moet je er wel voor zorgen dat overstappen niet te makkelijk wordt, dus randvoorwaarden maken zoals leeftijd, een aantoonbare langdurige band met het tweede land, maximum aan speeltijd voor het eerste land, etc.

28 mei 2018 om 11:12

Edo

Di Stefano speelde in zijn carriere voor drie landen. Argentinië, Spanje en Colombia. Dát wil de Fifa tegenwoordig koste wat het kost voorkomen. Dus krijg je die strakke regelgeving.

Op zich vind ik het uitstekend dat je als je meer dan één nationaliteit hebt je mag kiezen voor welk land je wilt uitkomen. En voor die mensen die vinden dat nationaliteiten van meer dan één land 'niet zouden moeten kunnen' (waarom eigenlijk niet, wat is daar tegen?), dat is een leuke stelling maar feit is nu eenmaal dat liefde nooit ophoudt bij landsgrenzen (ja, tenzij je bv Nederland nooit uit komt en alleen naar de camping vlak buiten de stad gaat) en dus zullen er altijd mensen zijn die kinderen krijgen met partners die niet de Nederlandse nationaliteit hebben en dan heb je dus met verschillende rechtssystemen te maken en dus kan het zomaar voorkomen dat je kinderen dan recht hebben op meer dan één nationaliteit. Ook dát is logisch trouwens. Anders heb je straks veel familie in andere landen maar heb je geen gemeenschappelijke nationaliteit. Dat zou nergens op slaan. Het idee dat als je emigreert dat je dan volledig zou moeten assimileren in het land van aankomst is absurd en krankzinnig. Sowieso trouwens, Nederlanders die emigreren assimileren ook zelden in het buitenland waar ze gaan wonen. Je aanpassen aan de lokale gebruiken dat is verder prima en normaal. Maar assimilatie is bullshit.

Dus in deze zin ben ik wel degelijk voor deze strenge regels. Zo voorkom je lichtvaardig gedrag, Iedereen mag één keer kiezen en that's it! Dat betekent inderdaad dat er dus schrijnende gevallen zullen zijn (dat heb je altijd met het stellen en handhaven van regels, er vallen altijd gevallen tussen wal en schip), maar wellicht is dat de prijs die we met zijn allen betalen.

28 mei 2018 om 11:24

Ik pleit er ook zeker niet voor om de regels erg ruim te maken. Drie landen slaat inderdaad nergens op.

De hoofdreden dat ik een uitzondering zou steunen, is de leeftijd van de spelers. El Haddadi heeft blijkbaar op 18-jarige leeftijd moeten kiezen. Verreweg de meeste mensen zijn dan nog helemaal niet goed in staat om evenwichtig zo'n belangrijk besluit te nemen, zeker niet omdat de belangen ook zo groot zijn in termen van geld en de druk die van het publiek uitgeoefend wordt rondom hun nationale team. Dus "het systeem" zorgt voor enorme druk, waar die jongens niet onderuit kunnen. Dan zou je kunnen zeggen dat "het systeem" ook een uitlaatklep inbouwt in de vorm van een geclausuleerde uitzonderingsmogelijkheid.

Stel dat je zegt dat iemand maximaal 3 echte interlands voor het eerste land mag hebben gespeeld, allemaal voor zijn 21e verjaardag, en dat hij een aantoonbare langdurige band met het tweede land heeft, bijvoorbeeld door de nationaliteit al zijn hele leven te bezitten, familieband in de eerste graad, etc etc.

Wat zou er tegen zo'n regel zijn? Dan heb je echt geen Di Stefano-achtige omstandigheden. Je voorkomt ook dat landen expres een speler opstellen om hem zo definitief te claimen, wat ik een hele kwalijke praktijk vind.

Overigens eens met je verhaal over assimilatie. Mijn vrouw is Fins, woont hier al 20 jaar, heeft het hier erg naar haar zin maar blijft gewoon een Fin met Finse gebruiken en tradities enzo. Ik vind dat alleen maar leuk. Alles plat assimileren haalt een hoop lol weg. Overigens hebben we twee zoons samen, de ene is nog veel te jong (1) en de ander is 7, en die vertoont nog geen enkel teken van toptalent op het voetbalveld, dus de kans lijkt me bijzonder klein dat zij ooit hoeven te kiezen. Maar als ze dat zouden moeten doen als ze pas 18 zijn, dan benijd ik ze niet.

28 mei 2018 om 11:32

Edo

Je suggestie is zo 'redelijk' en afgewogen dat ik echt geen steekhoudend argument kan bedenken wat ik daartegen in zou kunnen brengen, haha. In feite heb je wel een sterk punt, zeker als je die jonge leeftijd in ogenschouw houdt. Wat is er tegen? Ik weet het echt niet!

Maar ja, je ziet ook hoe dat gaat met de regels van het vrije verkeer binnen Europa. Veel voetbalbonden zouden ook graag aanpassing willen van die regels en weer mogen bepalen dat je per club maar een maximaal aantal buitenlanders mag opstellen. Ook bij die regel wordt iedere minieme afwijking niet toegestaan, puur omdat men bang is voor die glijdende schaal. Zodra je gaat morrelen, dan dreigt altijd het gevaar dat je dus langzaam aan de hele regel gaat verschuiven. Ik denk dat dit ook de grootste angst is bij de Fifa en dat men daarom zo mordicus tegen uitzonderingen is.

28 mei 2018 om 11:57

Mooi zo

En ja, dat is ook waar. De voetbalwereld heeft niet de neiging om snel ergens tevreden mee te zijn...

Overigens vind ik het zelf ook wat vreemd aanvoelen als spelers die nooit voor een nationale ploeg in aanmerking kwamen, ineens een verre voorouder hebben in een ander land, en dan voor dat land gaan uitkomen. Zoals die keeper van Heerenveen, Vonk geloof ik. Speelde die opeens voor Zuid-Afrika terwijl hij zelf eerst van niks wist. Wel een mooi verhaal verder, maar dat vind ik dan zelf een groter "probleem" dan een jonge voetballer die een overstap maakt.

29 mei 2018 om 02:21

@Edo Hoezo wist Vonk zelf eerst van niks? Hij is in Zuid-Afrika geboren, woonde er 2 jaar, kon dientengevolge een Zuid-Afrikaans paspoort aanvragen en heeft dat toen ook gedaan. Inderdaad een mooi verhaal en in zijn geval geen verre familie die uit ZA kwam.

28 mei 2018 om 11:25

Eens, als je het al toelaat moet je geen ruimte voor discussie laten als Fifa zijnde om precedentwerking te voorkomen. Ik snap heel goed dat de Fifa daar niet aan wil beginnen.

Marokko heeft met die Al Kaabi volgens mij zo als hij heet een hele goede spits.
Hij is relatief onbekend maar scoort veel en staat volgens mij zelfs beter dan 1 op 1 bij Marokko.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren