Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Olympique Marseille voorkomt stunt en bereikt finale na verlenging

In navolging van Atlético Madrid heeft ook Olympique Marseille de finale van de Europa League bereikt. Na een 2-0 overwinning op eigen veld vorige week donderdag, keek het donderdagavond in Salzburg na negentig minuten spelen tegen een 2-0 achterstand aan. In de tweede helft van de verlenging was het invaller Rolando die vanuit een hoekschop de allesbeslissende 2-1 maakte.

Olympique Marseille stond na de 2-0 overwinning van vorige week donderdag met een been in de finale. Red Bull Salzburg begon desondanks vol vertrouwen aan de thuiswedstrijd, want in de vorige ronde wist de ploeg van trainer Marco Rose al te verrassen tegen Lazio. Na een 4-2 nederlaag in Rome, won Salburg op eigen veld met 4-1. Marseille was dus gewaarschuwd, maar kwam in de eerste helft nauwelijks in de problemen. Salzburg wist niet gevaarlijk te worden en kwam tot geen enkele uitgespeelde kans in het eerste bedrijf. In de tweede helft liep het anders.

Marseille kwam nog wel sterk uit de kleedkamer en zocht direct na de thee de aanval. Meer dan een schot in het zijnet leverde dat in eerste instantie niet op. Twee minuten later kreeg Alain Germain dé kans op de openingstreffer, maar hij mikte naast op aangeven van Dimitri Payet. Vlak daarna was het Amadou Haidara die uit het niets de 1-0 op het scorebord zette. Tussen vier verdedigers van Marseille in kreeg hij het voor elkaar om de bal tegen de touwen te werken. Het doelpunt maakte veel emotie en vooral geloof los bij de supporters en de thuisploeg. De druk op de verdediging van Marseille groeide.

De Fransen kwamen niet meer onder de druk vandaan en de 2-2 hing in de lucht. Moanes Dabbour had de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij faalde toen hij een vanuit een voorzet achter zijn standbeen langs wilde scoren. Vijf minuten later was het alsnog raak. Een slap schot van Xaver Schlager leek naast te gaan, maar zijn inzet werd in eigen doel gewerkt door Bouna Sarr. De spanning was om te snijden in Oostenrijk. Nadat doelman Yohan Pelé de 3-0 had voorkomen na een inzet van Hwang Hee-Chan, was Florian Thauvin circa een kwartier voor tijd dicht bij de 2-1. Zijn kopbal raakte de lat.

Ondanks kansen aan beide kanten werd er in de reguliere speeltijd niet meer gescoord en kwam er een verlenging aan te pas. Gesteund door het publiek was Salzburg in de eerste helft van de verlenging de gevaarlijkste ploeg en ontsnapte Marseille meerdere keren aan een derde tegendoelpunt. In de tweede helft van de verlenging namen beide ploegen weinig risico meer en leek het op strafschoppen uit te lopen.

Vijf minuten voor tijd dook echter Rolando op voor het doel van Salzburg en werkte hij de bal bij de tweede paal tegen de touwen. Het doelpunt leverde uiteindelijk stevige protesten op aan de kant van Salzburg, omdat de hoekschop waaruit het doelpunt voortvloeide nooit gegeven had mogen worden. De arbitrage had een achterbal moeten toekennen aan Salzburg, maar besloot anders. Met nog een paar minuten op de klok kwamen de Oostenrijkers tijd tekort om nog iets aan die stand te doen. Salzburg eindigde de wedstrijd nog met tien man na een rode kaart van Haidara.

1
2

Jammer dat er in deze week 3 europese wedstrijden worden beslist door arbitrale dwalingen, eerst real - bayern met de handsbal van marcelo, gisteren roma - liverpool waar roma 2 keer een penalty word onthouden en nu een goal van marseille uit een corner die geen corner was. Scheidsrechters zijn ook mensen maar ik denk dat we beter af zijn met een VAR. Desondanks 2 mooie europese finales.

3 mei 2018 om 23:39

Omdat? Marseille moet in minuut 89 een 100% penalty krijgen. Dan was het met payet zo goed als zeker na 90minuten al klaar geweest. Pak dan alle momenten en ga niet af op een momentje, zo geef je een nogal vertekend beeld. Gerechtigheid voor Marseille dit.

3 mei 2018 om 23:41

Ja dat is wel waar dan is dit een goedmakertje zullen we maar zeggen..🙄

3 mei 2018 om 23:49

Marseille scoorde ook vorige week een buitenspelgoal. Het is gewoon dramatisch en de VAR mag wat mij betreft asap komen

3 mei 2018 om 23:53

Edit: het was toen hands van Thauvin, geen buitenspel.

4 mei 2018 om 00:06

Inderdaad. Het waren twee buitenspeldoelpunten tegen Leipzig een ronde eerder.

Het is zoals Nico zegt gewoon heel erg hoeveel invloed de scheidsrechters hebben. Wanner verlost de uefa ze uit hun lijden en geven ze hen de hulpmiddelen en assistentie die nodig zijn?

4 mei 2018 om 11:51

Dat had dan toch ook meteen opgelost kunnen worden. Punt is dat er te vaak beslissende fouten worden gemaakt wat voor elke voetballiefhebber buitengewoon frustrerend is

3 mei 2018 om 23:42

De VAR moet zeker komen inderdaad. Het voetbal is veranderd en elk fout van Scheidsrechter wordt duidelijker. Marseille had ook al een pingel moeten krijgen in 88ste minuut. De belangen zijn te groot om dit soort fouten te maken als scheidsrechter. Daarom ben ik ook voor VAR. Verder is het voetbal wat dit Salzburg speelt, is hetzelfde voetbal als Jurgen Klopp speelt met Liverpool. Liverpool zou eens bij Salzburg moeten scouten om daar de "Klopp" spelers binnen te halen. Daar lopen namelijk de spelers rond die perfect binnen filosofie van Jurgen Klopp passen. Sadio Mane en Keita speelde ook bij Salzburg

3 mei 2018 om 23:45

Misschien lopen er wat spelers rond voor City? Dan kan Guardiola (wat een wereldtrainer is dat zeg!) Er wereldspelers van maken. Hoeven ze ook geen 200 miljoen uit tegeven deze zomer.

3 mei 2018 om 23:51

Ik heb het over Klopp en niet Man City. Guardiola kan idd ook gaan scouten in de jeugd van Barcelona of Spanje-17 om spelers binnen zijn filosofie te scouten, maar het voetbal van Klopp is minder ingewikkeld dan Guardiola. Omdat het bij voetbal van Klopp vooral om conditie gaat. Bij Salzburg en Leipzig lopen de perfecte spelers voor Jurgen Klopp's visie rond. Omdat die clubs ook vol pressing voetbal spelen.

4 mei 2018 om 02:59

Klopt wel. Middenveld van Klopp zijn harde werkers. Zit weinig creativiteit in. Maar die zijn er om de press te zetten. Eigenlijk is het countervoetbal, met 1 verschil. Ze gaan snel naar de voorste 3, maar als dat mislukt. Heb je het middenveld dat gaat pressen. En zo weer snel terug naar die 3 snelle, creatieve jongens. Een diep blok is het beste om dit te counteren.

3 mei 2018 om 23:43

Zoals Goalski al zegt; Marseille had een 100% penal moeten hebben. Dan had het incident met die corner al niet eens meer plaatsgevonden.

4 mei 2018 om 00:58

Salzburg is in de eerste wedstrijd al een penalty ontnomen en Thauvin scoorde met een handsbal. Het is overduidelijk dat er gewoon VAR moet komen.

4 mei 2018 om 00:48

En iedereen elkaar maar napraten over de de “oneerlijke” arbitrage van gisteren bij Liverpool-Roma. En vandaag weer. Marseille gewoon dik terecht door, Liverpool ook. Alleen bij die van Real kan ik me nog wat frustratie indenken. Verder is het flauwekul wat men zegt want kijk eens naar het totaalplaatje want Liverpool had ook een penalty verdiend, rode kaart voor Roma, Klavan’s penalty onterecht en vorige week een onverdiende penalty gekregen.

4 mei 2018 om 06:29

Misschien dat vergrootglas wat minder ver boven de scheidsrechters houden. Liverpool - roma werd beslist in de heenwedstrijd en het aantal fouten van de scheids strepen zich van twee kanten weg. Ik spreek namens deze wedstrijden omdat ik niet oordeel over wedstrijden die ik niet gezien heb...

4 mei 2018 om 07:25

Alsof de VAR wel/niet hoekschop gaat bepalen.

4 mei 2018 om 07:59

Er zijn deze week 4 prachtige wedstrijden gespeeld en enige waar men zich druk om lijkt te maken zijn de scheidsrechters. Niemand heeft het over het vertoonde spel of de inzet, nee alleen maar over de scheidsrechters

En weer een cruciale fout van de scheidsrechter, al het hier de VAR niets aan kunnen doen.

Fijn dat RTL 7 het uitzendt; Snap best dat ze de rechten niet hebben, maar is daar dan niks meer tegen te regelen. Wel een langere VI uitzending Ook fijn

3 mei 2018 om 23:50

Met als geweldig interessante onderwerpen als de Franse schoonmoeder van Derksen

Ik heb slechts de laatste tien minuten van de verlenging gezien, dus of het terecht is of niet dat Marseille door is dat weet ik niet. Maar wat wel vast staat, is dat dit de derde Europese wedstrijd is deze week die beslist wordt door scheidsrechterlijke dwalingen. Ongelooflijk.

Grote fan van L’OM, maar UEFA moet echt gauw iets aan die prutsers in het geel doen. Gister werd Roma benadeeld, Real Madrid geholpen voor de duizendste keer en heeft Marseille uit een corner gescoord die geen corner was. Om te huilen dit

Het voetbal wat dit Salzburg speelt, is hetzelfde voetbal als Jurgen Klopp speelt met Liverpool. Liverpool zou eens bij Salzburg moeten scouten om daar de "Klopp" spelers binnen te halen. Daar lopen namelijk de spelers rond die perfect binnen filosofie van Jurgen Klopp passen. Sadio Mane en Keita speelde ook bij Salzburg

4 mei 2018 om 00:11

Die Schlager vind ik wel een toppertje. Laat Liverpool nou net een (naar mijn mening) zwak middenveld hebben. Nog geen basismateriaal maar dat kan hij zeker worden. Die Japanse aanvaller is er nog zo een. Een goede, technische aanvaller met een gigantische werklust. Een uitstekende optie voor de breedte voor Liverpool

4 mei 2018 om 00:45

Hwang is volgens mij Zuid-Koreaans en inderdaad echt een goede voetballer. Lijkt me de ideale stand-in voor Firmino als die rust krijgt. Beetje hetzelfde profiel, hard werkende spitsen met een goede techniek.

Ik vind Haidara overigens ook echt een geweldige optie, wint zowat alle duels op het middenveld en rent echt kilometers.

Ondaks dat Red Bull teams zo gehaat worden, voeren ze toch echt wel een geweldig beleid. Scoutingsnetwerk is echt geweldig.
Off-topic: Vind dat over het algemeen alle spelers uit Azië een goede werkhouding hebben. Met name de Japanners en de Koreanen, die werken echt hard en klagen ook nooit. Volgens de britse media lijkt Hwang bijna zeker te verkassen naar de Spurs.

4 mei 2018 om 01:09

Klopt, ik verwarde hem even met Takumi die wel degelijk Japans is. Is dat racistisch? Wellicht een beetje was absoluut niet de bedoeling

4 mei 2018 om 00:38

Salzburg speelt echt geweldig voetbal. Schoolvoorbeeld van hoe je moet druk zetten. Geven weinig ruimte weg, winnen de meeste duels en alle spelers lijken wel 6 longen te hebben. Salzburg was over de 2 wedstrijden naar mening net wat beter; marseille had echt moeilijkheden in de heenwedstrijd en mogen echt van geluk spreken dat Salzburg de kansen liet liggen. Deze wedstrijd was Salzburg ook voetballend veel beter.

Drama wedstrijd, twee goals onnodig weg gegeven maar toch nog scoren uit een onterechte corner... Opgelucht maar ben zeker niet tevreden met deze wedstrijd, Maar Lyon here we come! We hebben niks te verliezen, het kan alleen maar beter! Allez l'OM💙💪

3 mei 2018 om 23:47

Gefeliciteerd! Toch wel mooi om Marseille weer in een Europese finale te zien!

3 mei 2018 om 23:48

Proficiat marseillefan1 met de finale. Het was niet al te best vandaag maar toch is het gelukt. Voor Frankrijk in ieder geval mooi dat er een Franse ploeg in de finale staat!

Gefeliciteerd kerel! Hoopte al die tijd al dat Marseille het ging halen. Hebben echt een leuk team en ook met de belangrijkste spelers die Frans zijn. Zou t mooi vinden als Marseille weer eens een prijs pakt en ze weer kunnen aanhaken in de CL. Ik ben voor Marseille in de finale al heb ik er een hard hoofd in tegen Atletico..

Hoopte echt op de kwalificatie voor Marseille. Puur vanwege de achterban en de historie van de club. Zag vanochtend nog een video van al die supporters bij de opentraining van Marseille, echt heerlijk om die passie te zien.

Ik moet wel toegeven dat Marseille op bepaalde momenten echt volledig werd weggespeeld. Desondanks, gefeliciteerd met de finale. Allez l’om.

Dit is gewoon karma voor Salzburg, vorige ronde werden ze al ongelofelijk veel gegund door de scheidsrechter tegen Lazio. Gun die ploeg helemaal niets, gefeliciteerd L’OM.

Natuurlijk, als zure Lazio fan snap ik dat je zo reageert. Neemt nog steeds niet weg dat dit soort dure fouten voorkomen hadden kunnen worden met een video referee.

3 mei 2018 om 23:56

@dutch_cfc
Leuk en aardig wat je zegt maar Olympique Marseille had vlak voor tijd gewoon een penalty moeten krijgen, was zonder video referee ook duidelijk te zien, en dan had niemand het over die corner gehad.

4 mei 2018 om 01:13

Ja dat klopt, en daarom zeg ik ook dat een video refree nodig is om Zulke fouten te voorkomen. We kunnen heen en weer een nutteloze discussie houden zoals ik weer kan zeggen dat Marseille geen penalty had gekregen omdat zij op hun buurt 2 buitenspel doelpunten cadeau kregen in de wedstrijd tegen Leipzig.

Dat is niet de essentie, maar dat er een video referee moet komen zodat we geen discussies over hebben. Zo moeilijk is het toch niet.

4 mei 2018 om 00:14

En Marseille gun je het wel? Terwijl zij twee buitenspeldoelpunten scoorden tegen Leipzig in de vorige ronde. Hypocriet vind je niet?

4 mei 2018 om 00:33

Haha, een enkel verschilletje, die waren niet tegen Lazio

Had even een dejavu naar de wk finale van 2010. Had Nederland ook een corner moeten hebben in de verlenging op precies dezelfde tijd vlak voor Iniesta scoorde. Nu was het andersom. Het is te belachelijk voor woorden dat er op deze podia's nog steeds geen video beelden gebruikt worden. De belangen zijn te groot om het te laten beoordelen door maar een paar ogen die het in een flits moeten zien.

3 mei 2018 om 23:52

Ja alleen mocht Oranje wel in de handjes wrijven met de scheids in die tijd als je ziet wat voor schoppartij het eerder was geworden 😜😜😜

Nu wordt er wel naar de scheidsrechter gewezen, maar ik vind dat altijd zo makkelijk. Is het niet aan Salzburg om die corner, terecht of onterecht gegeven, goed te verdedigen? Of is het ook de schuld van de scheidsrechter dat die kerel van Marseille compleet vrij staat en die goal kan maken?

Een strafschop kan soms echt wat van worden gezegd, dat is een directe mogelijkheid om te scoren die toch vaak wel raak is. Maar dit soort zaken, corners of een ingooi, je moet die zelf gewoon goed verdedigen, ongeacht of het nu terecht gegeven is of niet.

3 mei 2018 om 23:55

Desondanks krijg je alsnog een onterechte goal tegen. Hoe slecht je ook verdedigd als de corner niet gegeven had moeten worden was het sws geen goal.

Als uit die corner niet gescoord werd, had niemand het erover. Hoeveel keer wordt er nou uit een corner gescoord?

4 mei 2018 om 00:17

3,5 procent van de tijd. 0,4 procent van de tijd wordt er dan weer een tegengoal op de counter geslikt.

Door die statistieken ga je toch meer waardering krijgen voor zulke belangrijke doelpunten als deze vnv of die van Ramos in 2015