Galatasaray deelt mokerslag uit aan Besiktas in Turkse titelrace

In de strijd om het Turkse kampioenschap heeft Galatasaray zondag uitstekende zaken gedaan. Voor eigen publiek won de ploeg van trainer Fatih Terim met 2-0 van titelconcurrent Besiktas en neemt het de koppositie over van Medipol Basaksehir, dat eerder op de dag met 1-4 won op bezoek bij Osmanlispor. Met nog drie wedstrijden voor de ploeg doen nog altijd vier clubs mee om de titel.

Galatasaray - Besiktas 2-0
De thuisploeg kwam na 22 minuten spelen op voorsprong. Gesteund door het fanatieke publiek zette Galatasaray een aanval op over de linkerflank. Yuto Nagatomo werd aangespeeld in het strafschopgebied en bediende de inlopende Braziliaanse middenvelder Fernando, die van dichtbij de 1-0 maakte. Besiktas, waar Ryan Babel vanuit de basis startte en Jeremain Lens na 35 minuten spelen binnen de lijnen kwam als vervanger voor de geblesseerde Alvaro Negredo, moest na 65 minuten verder met tien man.

Bafetimbi Gomis werd de diepte ingestuurd en dermate gehinderd door Besiktas-verdediger Dusko Tosic, dat hij naar de grond ging. De Servische verdediger werd met rood van het veld gestuurd en de strafschop werd gemist door Gomis. Hij schoot de bal snoeihard op de lat. Nog geen vijf minuten later werd het alsnog 2-0. Het was Gary Rodrigues die vanaf links naar binnen kwam en de drie punten veilig stelde.

Osmanlispor – Medipol Basaksehir 1-4
Op bezoek bij de degradatiekandidaat verliep niet alles volgens plan bij Medipol Basaksehir. Eljero Elia en zijn ploeggenoten kwamen vlak voor rust namelijk op een 1-0 achterstand door een treffer van Numan Cürüksu. Na de thee stelde de ploeg van trainer Abdullah Avci orde op zaken. Met twee verse krachten in de ploeg trok Edin Visca vlak na rust de stand gelijk. Door doelpunten van Emmanuel Adebayor, Alexandru Epureanu en de Braziliaanse verdediger Marcio Mossoro gingen de punten uit Ankara mee naar Istanbul.

Wie wordt kampioen van Turkije?

1
2

Gefeliciteerd gala met de winst. We hadden zoveel goede kansen, maar hebben ze gewoon niet afgemaakt. Babel 2 keer en negredo met 100% doelkansen die ze missen. Quaresma en talisca met kansen. 2de helft domineerde we gewoon gala, maar dan komt firat tot de redding samen met zijn grensrechter!

De penalty positie stond gomis denk ik gewoon buitenspel en dan geeft hij tosic rood. Ik zou niet over de rode kaart klagen als deze flop scheidsrechter belhanda en donk hun verdiende rode kaart had gegeven. Gala heeft 22 (meeste zware) overtredingen gemaakt en hebben 1 gele kaart gekregen! Hoe is dat in godsnaam mogelijk?

De kampioenschap is voorbij en nogmaals verliezen we een wedstrijd met firat! Een scheidsrechter die nog niet eens een UEFA kaart heeft.

Nogmaals gefeliciteerd gala en nu moeten we ons focussen op volgend jaar.

29 april 2018 om 20:03

Gomis stond ten eerste helemaal geen buitenspel, ten tweede ben je gewoon de gehele wedstrijd gedomineerd. De eerste helft kwam Besiktas er niet eens aan de pas man. Het leek wel of jullie elf lamzakken op het veld hadden lopen. Geen strijd, geen passie, geen wil. Galatasaray heeft volledig, volledig, maar ook volledig terecht gewonnen en heeft bewezen titelkandidaat nummer 1 te zijn.

29 april 2018 om 20:14

Volledig terecht gewonnen?

52% balbezit besiktas - 48% gala
Gala 17 schoten - Besiktas 13 schoten
Gala 6 schoten op doel - besiktas 4 schoten op doel (dat met 10 man)

Voor 10 man hadden we gewoon meer kansen dan jullie, na de rode kaart waren jullie de bovenliggende partij.

1ste helft waren de beide partijen niet beter dan de andere. Besiktas 1 goede kans en gala 1 goede kans. Gala scoort gewoon zijn kans.

29 april 2018 om 20:26

Ben je werkelijk tevreden over het spel van de Besiktas spelers?
Prima.
Dat maakt deze overwinning alleen nog maar zoeter. Ä°k heb geen een keer het idee gekregen dat Besiktas echt wilde winnen. Ä°n de eerste helft waren jullie dramatisch, met een hoofdletter D. Een leuke kans van Negredo, meer niet. Tweede helft begonnen jullie beter, maar dat zakte ook al snel in. Een grote kans van Babel, die het op een hilarische wijze verprutst. Die twee kansen stelde precies tentoon hoe Besiktas vandaag speelde; nonchalant en zielloos.

29 april 2018 om 20:36

Wij konden inderdaad beter spelen. We hebben niet geweldig gespeeld, maar gs was echt niet zo denderend zoals jij probeert aan te geven. Als vooral babel en negredo hun kansen afmaken dan stonden wij gewoon 2-0 voor. Talisca met 2 goede kansen.

Zoals ik al aangeef het enige verschil in de 1ste helft was dat jullie scoorde en wij niet. Jullie hadden ook alleen maar 1 goede kans.

In de 2de helft waren we gewoon 20 minuten aan het domineren. Jullie waren niet eens 1 keer dichtbij gekomen bij een kans. Na de rode kaart hebben jullie ons gewoon gedomineerd, maar deze wedstrijd had veel cruciale momenten! Negredo zijn gemiste kans en 1 daarvan is gewoon dat belhanda geen rood krijgt.

Ik feliciteer jullie met de winst.

29 april 2018 om 20:37

Overdrijven is ook een vak..weetje wel wat domineren betekend?In Vodafone Park eerste wedstrijd dat was domineren..nu heeft de scheids jullie flink in het zadel geholpen door Belhanda “slechts†geel te geven in de 4e minuut voor die elleboog..en hoe kan het anders dan dat bij ons bam gelijk rood is..elke derby eindigen we met 10 man🤔

@gattuso

Ik feliciteer gewoon galatasaray 2 keer en ben niet tevreden met de scheidsrechter. Maar daar heeft gala niks mee te maken.

29 april 2018 om 22:19

Hahahahahaha... wat een domme reactie. Zegt iemand. Enige verschil is dat jullie scoorde en wij niet. Hahahahahahahah
Beste mensen scoren is ook een kwaliteit en heeft niks met geluk te maken.

29 april 2018 om 22:38

Bullshit hij geeft geen eleboog met opzet zoals talisca hij maakt zich breed komt ongelukkig tegen medel aan 10 man vriend doorgebroken speler.. Dat fabri die bal eruit haalt is zijn fout als het doelpunt was was er geen rode kaart maar goed.. jullie zijn altijd slachtoffer..

29 april 2018 om 23:36

je zegt letterlijk kwaliteit van bjk was bagger en de kwantiteit van gala was beter.
het gaat er niet om.hoeveel procent balbezit je hebt of hoeveel.schoten je op doel hebt gelost, gaat om kwantitiet!

29 april 2018 om 20:10

Ik snap je frustratie, maar als je over een paar uurtjes de samenvatting terug kijkt of weer aan de wedstrijd denkt, ga je het er mee eens zijn dat Galatasaray de betere was en de verdiende drie punten heeft behaald. Tosic was daar erg dom bezig, hij omhelst Gomis letterlijk van achteren. Raar, want Tosic heeft eigenlijk best een mooie vrouw..

29 april 2018 om 20:31

Wat een zielige reactie zeg, heb na lange tijd een derby gezien met zo min mogelijk foute beslissingen en dan kom jij met zo een reactie. Het zou je sieren om te zeggen dat we verdiend hebben gewonnen. En ja jullie hebben ook prima kansen gehad, maar overall eaten wij de terecht winnaat

29 april 2018 om 20:39

Dan raad ik je gewoon aan om de positie van donk en belhanda te bekijken. Daarbij zware overtredingen die gewoon niet aangepakt werden door firat. Dit was gewoon nog 1 slecht gefloten wedstrijd.

29 april 2018 om 22:36

Jonge wat typ jij onzin een Talisca geeft een eleboog aan Donk waarop donk ingaat je zegt gala 6 schoten op goal en wij 4 wat 3 is maar goed dat jullie meer kansen hebben gehad . Volgens mij is 6 meer dan 3/4 he balbezit wilt niet alles zeggen..

29 april 2018 om 23:42

Ga huilen man. Talisca had eerder rood dan Donk moeten krijgen ivm een smerige elleboog terwijl de bal niet eens in de buurt was. Dat van Belhanda is twijfelachtig omdat hij met zijn arm (niet elleboog) in het gezicht kwam van Medel. Gs heeft gwn verdient gewonnen. Accepteer je verlies en ga uithuilen of slapen.

Galatasaray was Thanos, Besiktas was Captain America. Ze hielden lang stand, maar uiteindelijk was de weerstand te groot. Al ben ik wel superboos over het feit dat ze de 3e niet maken, zo was het onderlige resultaat weer gelijk. Afin, de kampioen is voor mij voor 80% bekend. Fijne zondag!

29 april 2018 om 21:51

Hallooo, geen spoilers verklappen, moet nog de film zienðŸ˜

Strijd! Passie! Leeuwen!
Wat een strijd hebben de mannen van Galatasaray vandaag getoond. Drie 1-op-1 kansen, een penalty gemist en de gehele wedstrijd het spel gedomineerd. Volledig terecht gewonnen. De weg naar het kampioen ligt helemaal open!

Ik ben niet tevreden. We hadden hier minimaal 4-0 moeten winnen. Besiktas was buiten die twee belangrijke kansen nergens te zien.

Nog een paar dingen wat ik kwijt wil. Belhanda verdiende een rode kaart met die elleboog vroeg in de wedstrijd. De rode kaart van Tosic en de penalty was terecht. Ik vond de scheidsrechter goed fluiten. Verder, wat heb ik genoten van onze backs. Nagatomo moet worden gekocht en wat een invalbeurt van Linnes.

Normaal gesproken vliegen vogeltjes naar warme streken wanneer het koud begint te worden. Ik weet niet zoveel over arendjes, maar de vogeltjes moeten niet vergeten dat leeuwen altijd in warme gebieden blijven. Over paar dagen is het mei. Leeuwen houden van de maand mei, omdat het een warme maand is met trofeeën.

29 april 2018 om 23:04

Ik begrijp dat je fan bent van gala, maar hoe kun je niet tevreden zijn over een winst op je directe concurrent?

29 april 2018 om 23:30

Zoals Bruce Lee ook zei; be happy, but never satisfied. Er is altijd plaats voor verbetering. Galatasaray heeft veel kansen gemist wat ze fataal kon worden.

Leuke pot. Als er niet veel meer misgaat reken ik erop dat we de cup omhooghouden aan het eind!
Ik blijf erbij, feghouli, 5 miljoen weggegooid geld. Belhanda 10 miljoen weggegooid geld. Niet het niveau wat gala nodig heeft. Ik stond er echt van te kijken dat ze een overtal-counter situatie zo makkelijk om zeep kunnen helpen.
Over besiktas, als ze beter met hun kansen omgingen kon het heel anders zijn. Maarja ze gingen slecht met hun kansen om. Over die penalty, als ik eerlijk mag zijn vond ik het makkelijk gegeven. Wat maakt t ook uit. Gomis choked weer zoals altijd in grote potten. Onzichtbaar de wedstrijd en dan ook nog die penalty missen. Die Tolga was echt een drama, veelste laat gewisseld door Senol.
Fernando wat een klasbak is dat toch. Daar gaan we nog veel plezier aan beleven.
Cimbombommmmmmmmmm!

Yes, ik heb de eerste helft niet kunnen kijken dus ik beoordeel alleen maar op basis van de tweede helft. Galatasaray wou hier gewoon veel meer uithalen dan Besiktas leek het. We speelden gewoon erg gretig en iedereen gaf 100%. Kampioenschap is er nog niet maar wat een moraalbooster is dit zeg!! Jammer van de penalty en volledig terechte rode kaart voor Tosic.

Ik dacht dat bjk tegen ongerechtigheid was? Wat deed pepe op het veld dan.

29 april 2018 om 21:21

Dat was net zo n belachelijke beslissing als dat Fener drie wedstrijden tijdens de Beker zonder supporters moet spelen. Dan heb ik het nig niet eens over de wedstrijd door laten spelen maar goed daar is al genoeg over gediscusseerd.

Leuke wedstrijd om te zien. Blij met de overwinning. De wedstrijd kon alle kanten op beide ploegen genoeg kansen gecreerd. Die rode kaart kon misschien wel een gele zijn voor de rest goed gefloten ook.

Galatasaray heeft verdiend gewonnen. Gefeliciteerd Gala fans. Besiktas de nodige kansen gehad maar niet afgemaakt. Zo had GS ook haar kansen om de score uit te breiden. Denk dat Galatasaray kampioen zal worden en dat hebben ze dik verdiend. Zeker als jenkijkt waar ze vandaan komen.

29 april 2018 om 20:24

Bedankt voor de felicitaties Arnavut. Klasse reactie van je. Ik hoop dat jullie tweede woorden zodat Galatasaray en Besiktas samen Turkije kunnen vertegenwoordigen in Europa, wat jullie dit seizoen top hebben gedaan!

29 april 2018 om 21:22

Laten we hopen van wel maar zie dat niet gebeuren. Besiktas en met name Senol Gunes heeft in de loop van het Seizoen de nodige punten weggegeven door aller belabberd te spelen.

Ik feliciteer alle galatasaray fans. Goed gespeeld en terecht gewonnen.

Als Babel en Negredo die kansen hadden benut... naja daar is het te laat voor. Ik wil echt zeggen “maakt niet uit kan gebeuren†tegen die twee, maar ik vind het eigenlijk niet kunnen. Schamen die twee vooral Negredo. Babel heeft namelijk nog wel credits bij ons.

Gomis is gewoon de Higuain van de Turkse velden. Ik had hem dat doelpunt zo erg gegund, maar hij choket gewoon in de big games. Verder, mooie wedstrijd van beide kanten, hoog tempo, veel strijd, heerlijk.

Verdiende overwinning voor GS, maar Belhanda hoort gewoon rood te krijgen voor die elleboog in de 4e minuut. Als je daarvoor fluit, is het rood. Als je Tosic rood geeft voor die overtreding, hoe komt Belhanda er dan af met geel?

Omdat Tosic een directe scoringskans ontneemt en Belhanda niet. Hoor je ook niet over de elleboog van Talisca bij Donk. Jammer dit.

29 april 2018 om 20:49

Ik heb het over de 4e minuut beste flacko. Als gs dan met 10 man staat, heb je een hele andere wedstrijd. Als het omgekeerde het geval was en Bjk wint hier, zou je daar waarschijnlijk een heel betoog over typen. Zoals ik al zei, gs heeft verdiend gewonnen maar als de arbiter daar deed wat die moest doen, hadden we het nu over hele andere dingen.

29 april 2018 om 21:04

Ooh, ik vroeg me al af wanneer men zou komen met de 'als dit bij jullie gebeurde zouden jullie hier een verhaal over schrijven'-reactie. Thanks Sherlock. Natuurlijk zou ik daar een betoog over schrijven, maar het zou de mens sieren als men het ook had over de situaties waarin men zelf het voordeel had, zoals ik de situatie van Donk beschreef. Belhanda hoorde inderdaad rood te krijgen, dat ontken ik niet. Maar Talisca idem dito. Thanks voor de felicitaties trouwens!

29 april 2018 om 21:12

Ik hoef jullie niet iedere week te feliciteren. Toen het bekend werd dat de bekerwedstrijd uitgespeeld zou worden, heb ik jullie al gefeliciteerd met het kampioenschap, want ik verwachtte al dat gs zou winnen. Alleen jammer dat het dan op deze manier gebeurt.

29 april 2018 om 20:33

Belhanda is ook gewoon zo'n zware idioot. Het is echt een tikkende tijdbom. Volgend jaar mag ik hopen op de komst van Kagawa, en Belhanda mag dan linea recta naar de woestijn worden verwezen. Ben zeer tevreden over onze Japanner op het veld, een tweede mag er altijd bij. Overigens zouden heel weinig scheidsrechters voor die beweging rood hebben gegeven, vooral in een derby, en daarbij nog eens in de eerste minuten. Dan zou je al scheidsrechter werkelijk stalen ballen hebben. Of het er eentje was? Ä°k zat te twijfelen tussen geel en rood, maar je kon em inderdaad wel geven.

30 april 2018 om 11:42

Denk eerlijk gezegd niet dat GS kagawa kan betalen. Miss een iets goedkopere optie en ook een Japanner zou Honda kunnen zijn.

Omdat het de 3e minuut is, heb jij ooit een Turkse scheidsrechter in de 3e minuut een rode kaart zien geven in een derby? Nee dacht ik al.

29 april 2018 om 20:46

Als is het eerste seconden, een rode kaart is een rode kaart. Wat maakt de tijd dan uit?

29 april 2018 om 20:50

Is het een rode kaart, ja of nee? Zo te zien vind je het zelf ook een rode kaart, dus hoeven we ook niet verder te discussieren.

29 april 2018 om 20:51

Wat maakt het nou uit hoeveelste minuut het is? Rood is rood. De scheidsrechter was alleen bang om daar ook echt rood te trekken in turk telekom. Maar dit soort situaties is de turkse toeschouwer ondertussen gewend. Als het andersom was had een bjk speler ook geen rood gekregen in vodafone. Zo is het nou eenmaal. Maar accepteer maar gewoon dat het rood was. Waarom zit je smoesjes te verzinnen voor de scheids.

29 april 2018 om 22:43

Dat bedoel ik dus, scheidsrechters zijn bang om rode kaarten te geven in de eerste minuten. Dan is de discussie ook afgelopen. Vaak genoeg meegemaakt.

30 april 2018 om 11:44

Al vind de hele wereld het een rode kaart, zolang de scheids het daar niet trekt hoef je er niet eens over te discussieren.

Chaotische derby met aan beide kanten grote kansen. Muslera bewees wederom een grote dienst aan Gala. Ten slotte wilde ik zeggen dat Zowel Nagatomo als Linnes zeer sterk gespeeld hebben!

Lens, Gomis en Belhanda waren de zwakste spelers van de avond.

Vond de beide backs ook heerlijk spelen idd. Het mooie vond ik die rush van Linnes, aantal weken geleden maakt Mariano precies diezelfde rush waarna hij uithaalt met zijn linker en scoort. Linnes die de cojones niet heeft en het niet aandurft geeft hem af aan Rodrigues en die prikt hem, niet erg natuurlijk maar wel geinig om te zien. Ook Nagatomo prima gespeeld: die man moet je sowieso kopen aan het einde van het seizoen. Ligt ook goed in de groep die jongen.

Om te beginnen het was echt een leuke wedstrijd om te kijken als je als neutrale supporter zou kijken denk ik, beide teams hadden genoeg kansen en lekker agressief allebei. Natuurlijk zijn er discutabele beslissingen van de scheids maar dat neemt niet weg dat Gala hier gewoon verdiende te winnen en alles er aan deed. Ook jammer om te zien dat onze Gomis beetje in een dip zit, hij zit er echt mee dat hij niet tegen BJK en FB heeft gescoord en pff wat ben je traag man wou je bijna uitschelden!! Hahah.

Ik denk dat het beste is als Gala afscheid gaat nemen van Maicon en Belhanda, in Turkije komen ze nog met hun domme fouten maar als wij echt willen groeien kan je hun gewoon niet er bij hebben, en dan te bedenken dat je voor hun beide bijna 16 miljoen heb betaald. Nagatomo is een schot in de roos gebleken, wat een strijd levert onze kleine Japanner!! Ik wist eigelijk nooit wat voor speler het was maar ik denk dat als je hem de vertrouwen geeft dat die echt punten voor je pakt.

Ohja en Donk.. Wat een ontwikkeling zeg! Van een jaar niet gespeeld naar belangrijke steunpilaar in een team dat mee doet aan de titelrace. Daar heb je 1 antwoord voor en dat is Fatih Terim, hij perst gewoon het uiterste van zijn spelers.

We hebben nu nog 3 finales te gaan, Akhisar, Malatya en Goztepe uit. Volgende week hebben we geen Belhanda er bij. Hoe mateloos ik me ook erger aan hem we gaan hem wel missen want Selcuk en Tolga brengen gewoon niet wat gevraagd word en Feghouli in een vrije rol werkt ook niet dus ben benieuwd.

Gefeliciteerd Aslanlar we zijn bijna aan het einde van de marathon.

Dus vorige week werd Muslera gematst tegen Alanyaspor. Waarschijnlijk hadden ze toen verloren als ze met 10 man verder waren gegaan. En ook vandaag zijn ze aan het begin van de wedstrijd gematst. Belhanda hoorde een rode kaart te krijgen aan het begin van de wedstrijd en dan speel je 85 minuten tegen 10 man. Ik zeg niet dat we dan sowieso hadden gewonnen, maar die kans zat er dik in. Galatasaray heeft op zijn zachtst gezegd de arbiters wel mee zo in de belangrijkste fase van de competitie.

Het niet hebben van een topspits heeft ons dit seizoen de titel gekost. Na Demba Ba, Gomez en Aboubakar is Negredo helaas een flop gebleken. Die 1 op 1 kans met Muslera moest er in helemaal als je ziet hoe amateuristisch Muslera uitkomt.

Volgend jaar Europa League voor ons. Gefeliciteerd gs.

Wat een leuke derby, een zeer goede sfeer op de tribunes en volle bak. Lange tijd niet meer zo een derby gezien. Besiktas die zeer slordig met de kansen omgaat en Galatasaray die wel effectief scoort. Jammer dat Gomis die penalty niet benut en daarnaast nog twee kansen om zeep geholpen. Helaas trieste reacties van BJK fans die nog steeds als als als roepen. Nog drie hindernissen te gaan waarna de kampioenscup in de lucht houden!

Gefeliciteerd Galatasaray-fans met deze belangrijke overwinning. Ik heb genoten van de wedstrijd, echt met passie en het hart werd er gespeeld door een aantal Galatasaray spelers.

Ik ben nog steeds van mening dat Gomis een kluns is, met zo'n speler moet je de Champions League niet in willen gaan. Of het zijn net de wedstrijden die ik zie dat hij vrij matig presteert. Overigens na die rode kaart van Besiktas had Gala moeten uitlopen gezien de verhoudingen op het veld. Was Gala iets beter met het uitspelen van kansen had het hier echt 4/5-0 kunnen worden. Maargoed 2-0 is een prima uitslag, en vooral ook als je ziet dat Besiktas ook twee 100% kansen had. In de laatste minuut kwam Gala nog goed weg.

Op weg naar het kampioenschap 'Aslanlar!'

Galatasaray verdiend gewonnen. Hierna nog twee nogal lastige uitwedstrijden. Als je die wint dan heb je heel veel aan de overwinning van vandaag.

Bij GS vond ik op Belhanda, Gomis en Feghouli na iedereen overtuigend. Iedereen wilde het. En ze wonnen het. Vind Fernando en Nagatomo nog altijd de beste transfers van GS dit seizoen.

Bij Besiktas was er maar 1 die overtuigde... Talisca. Misschien zag ik het verkeerd maar hij was de enige die probeerde en nog gevaarlijk was. En dan heb ik het nog niet eens over de veredelde Turkse middenvelders waar twee jaar terug nog over opgeschept werd: Tolgay en Oguzhan. Ik kan me bij God niet bedenken wie meer dan 10 miljoen zou lappen per speler.

Nou ja. De rode kaart was de doodsteek. Tosic kon er weinig aan doen. En zijn actie had enigszins toch nog een goede resultaat. Gomis miste een penalty. Maar een man minder was toch de mokerslag uit eindelijk. Anders had ik wel een 1-1 verwacht door niemand minder dan Talisca.

30 april 2018 om 02:10

En dan klagen wij over Souza en Topal he. Tolgay en oguzhan zijn vanavond keihard gefaald, zonder dat ze echt werden getest. Toevallig de twee die de grootste mond hebben buiten het veld. Kijk hoe Atiba en Medel spelen en vergelijk ze met die twee. En over GS: hebben dringend transfers nodig voor komend seizoen. Belhanda al heel het seizoen matig. Rodrigues ondanks doelpunt ook vaak niet heel bijzonder. Behalve tegen de laagvliegers net als Gomis. Gomis vandaag ook weer teleurstellend en het lijkt me slim om nog een cv te halen (op Maicon kan je niet bouwen) en Nagatomo kopen voor 5 miljoen.

30 april 2018 om 13:03

Het bestuur heeft al laten weten dat ze onder geen enkel beding een 32-jarige Nagatomo zullen kopen voor 5 miljoen. Ze verwachten de trasnfer rond de 2.5 miljoen af te ronden. Over Belhanda heb je gelijk, Rodrigues wordt waarschijnlijk verkocht voor 15 miljoen, en een nieuwe cv is alleen nodig als Ahmet of Koray verhuurd worden. Fatih Terim zal vast met verrassende transfers komen.

Er is nooit een derby die onomstreden is en zeker nooit een derby waar de fans de andere voor gek zetten of tegenin gaan.
Dit keer is het de beurt van Galatasaray en de andere keer voor Besiktas of Fenerbahce. Het kampioenschap gaat al jaren tussen die 3 clubs op 1x Bursa na, dus maak je niet druk.
Van de grote 3 zal er nooit een de grootste zijn!

30 april 2018 om 02:05

Ik als Fener supporter in hart en nieren geeft toe, dat Galatasaray wel de meest succesvolle voetbalclub is van Turkije. Meeste kampioenschappen in de competitie en beker. De enige Turkse club die succesvol is in Europa met twee bekers. Als je het breder gaat bekijken met andere sporttakken van Turkse clubs is Fenerbahce het meest succesvolle. Beste basketbalclub van Europa de laatste jaren en volleybal bij de dames Europees en wereldkampioen geweest een aantal keer.

30 april 2018 om 15:17

Het zou ook geen leuke competitie zijn, als 1 van de 3 niet zouden zijn....Trabzon tel ik ook sowieso niet mee...Enige spannende wedstrijden zijn tussen deze 3. Basaksehir heeft een goede laatste 3 jaar, maar zal dit niet jarenlang kunnen volhouden. En wat voor Turkije geldt, geldt ook voor andere landen. Kijk maar welke clubs in Spanje, Italië, Engeland, Duitsland continue kampioen worden. Leicester was een uitzondering zoals Bursa 1x in Turkije.

De tempo van de wedstrijd was moordend hoog en het was een wedstrijd van niveau. Alleen dat al is winst voor het Turkse voetbal!

Als GS fan ben ik realistisch. Bjk had grote kansen met Negredo, Babel. Je bent dus een goede ploeg als je die grote kansen afmaakt. GS was niet qua spel veel beter, maar was efficiënter en stond tactisch ook best goed. Zie hoe Bjk bij goal Fernando stonden te verdedigen. Bizar slecht natuurlijk. Penalty was zeker een Penalty, maar Belhanda moest ook rood krijgen. Scheidsrechter maakte veel fouten, dit voor beide ploegen. GS heeft puur gewonnen op geduldig zijn en efficiënt zijn. Bjk kon niet omgaan met de druk en zal komende wedstrijden ook punten laten liggen. Trouwens, sommige Bjk fans moeten nu niet continue zeggen, dat ze door de scheidsrechter hebben verloren, want afgelopen 2 jaar, hebben ze juist de scheidsrechters erg mee gehad. En hoe kun je überhaupt in deze wedstrijd de scheidsrechter de schuld geven, als je zulke enorme kansen om zeep helpt en zo slecht loopt te verdedigen? Bekritiseer ook eens je eigen team. Als GS volgende week wint van Akhisar (revanche van bekerwedstrijd halve finale), dan is GS kampioen. Want de week erop thuis en dat is 100% 3 punten en dan zal het een gelopen race zijn.....21e kampioenschap is dan een feit!