AC Milan pakt na zes wedstrijden zonder winst eindelijk drie punten

AC Milan heeft na zes wedstrijden eindelijk weer eens een wedstrijd gewonnen. Na de ontluisterende thuisnederlaag van vorig weekend tegen hekkensluiter Benevento (0-1) won de ploeg van Gennaro Gattuso zondagmiddag met 1-2 op bezoek bij Bologna. Met een doelpunt en een assist was Hakan Calhanoglu de belangrijkste man aan de kant van Milan.

De bezoekers gingen vanaf de eerste minuut op zoek naar de openingstreffer en deze viel na 33 minuten spelen. Patrick Cutrono legde op de rand van het strafschopgebied af op Calhanoglu en de aanvallende middenvelder schoof de bal met een droge knal achter doelman Antonio Mirante. In de blessuretijd van de eerste helft deelde Milan nog een klap uit aan de thuisploeg. Het was Calhanoglu die zijn ploeggenoot Gioacomo Bonaventuro vond in de zestien. Laatstgenoemde speelde zichzelf vrij en zette de 0-2 op het scorebord.

In het tweede bedrijf deed Bologna er alles aan om terug in de wedstrijd te komen. Met nog een kleine twintig minuten op de klok lukte dat ook. Van dichtbij kon Sebastian De Maio de bal achter de kansloze Gianluigi Donnarumma koppen. In de slotfase hield Milan stand en neemt het drie punten mee terug naar het San Siro. Met nog drie competitiewedstrijden in het vooruitzicht, maakt Milan nog altijd kans om zich te plaatsen voor Europees voetbal.

Denk jij dat AC Milan zich plaatst voor Europees voetbal?