Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Drongelen schuttert; vreselijk begin afscheidstournee Kovac

De kans wordt met de week groter dat Hamburger SV volgend seizoen niet meer in de Bundesliga te bewonderen is. De traditieclub verloor zaterdagmiddag betrekkelijk kansloos op bezoek bij TSG Hoffenheim, waardoor de achterstand op nummer vijftien 1. FSV Mainz 05 vijf punten blijft. Die ploeg heeft tevens nog een wedstrijd tegoed. Tegelijkertijd begon Niko Kovac zijn afscheidstournee als hoofdtrainer van Eintracht Frankfurt met een pijnlijke nederlaag tegen directe concurrent Bayer Leverkusen, waar Kevin Volland met drie doelpunten de show stal.

TSG Hoffenheim - Hamburger SV 2-0
Het werd opnieuw een middag om gauw te vergeten voor HSV. Hoffenheim speelde zelf absoluut geen grootse wedstrijd, maar werd behoorlijk geholpen door het bezoek uit Hamburg. Voormalig Spartaan Rick van Drongelen deelde in de sportieve malaise. De negentienjarige verdediger stond in het hart van de defensie bij HSV, maar ging na achttien minuten voetballen opzichtig in de fout. Van Drongelen liet zich op kinderlijke wijze aftroeven door Serge Gnabry, waardoor laatstgenoemde eenvoudig de score kon openen. De thuisploeg pakte vervolgens nog in de eerste helft door: Ádám Szalai tekende van dichtbij voor de 2-0 na een voorzet vanaf de linkerflank van Nico Schulz. Hoffenheim nam in de tweede helft gas terug, maar werd eigenlijk nimmer aan het wankelen gebracht door HSV.

Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 4-1
De voorbereiding van Frankfurt op het duel met Leverkusen werd vrijdag verstoord door het nieuws dat coach Kovac na dit seizoen naar Bayern München verkast. De Kroaat had basisplaatsen ingeruimd voor Jetro Willems en Jonathan de Guzman, maar zij konden niet voorkomen dat de thuisploeg na twintig minuten voetballen de leiding nam. Julian Brandt kopte fraai raak na een voorzet van Kai Havertz. Het antwoord van Frankfurt liet echter niet lang op zich wachten, want Marco Fabián tekende drie minuten later alweer voor de gelijkmaker. Daarna hielden beide ploegen elkaar lang in evenwicht, maar Volland besliste de krachtmeting in het laatste kwart met een hattrick toch nog in het voordeel van Leverkusen.

Hertha BSC - 1. FC Köln 2-1
Het in acute degradatienood verkerende Köln had in Berlijn even uitzicht op een positief resultaat. Jhon Cordoba kon na een klein halfuur spelen een lange bal doorkoppen, waarna Leonardo Bittencourt door kon richting de goal en raak schoot. Die Geißböcke slaagden er ook in om die voorsprong tot de rust te behouden, maar na de thee ging het al snel mis. Davie Selke stond in minuut in de 49e minuut op de goede plek om een rebound binnen te schieten en vier minuten later was het opnieuw Selke met een doelpunt. De aanvaller was de verdediging van Köln te snel af en kon een voorzet van Marvin Plattenhardt binnenlopen.

VfB Stuttgart - Hannover 96 1-1
Mario Gómez kreeg in het eerste halfuur al twee goede kansen om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar slaagde er niet in om Philipp Tschauner te passeren. De doelman moest vervolgens ook tweemaal handelend optreden bij mogelijkheden voor Erik Thommy, die er voor de rust echter niet in slaagde om te scoren. Negen minuten na de onderbreking was het wel raak: de middenvelder mocht van de rand van de zestien uithalen en schoot fraai raak. Hannover 96 stelde hier in de tweede helft vrijwel niets tegenover, maar hield dankzij Niclas Füllkrug toch een punt over aan het treffen.

Handhaaft Hamburger SV zich nog in de Bundesliga?