Babel schittert met twee doelpunten van afstand bij Besiktas

Besikas heeft geen fout gemaakt in de 29e speelronde van de Süper Lig. De Zwarte Adelaars waren vrijdagavond met 0-3 te sterk voor Akhisar en staan nu met 59 punten op de eerste plaats. Ryan Babel was de grote man in het Spor Toto Akhisar Stadion, want de international van het Nederlands elftal scoorde tweemaal.

Besiktas kan de koppositie zondag overigens weer kwijtraken, want dan neemt Medipol Basaksehir, dat eveneens op 59 punten staat, het op tegen nummer drie Galatasaray. Het team van Senol Günes kwam binnen drie minuten op voorsprong tegen Akhisar; het snelste doelpunt van Besiktas dit seizoen. Ryan Babel ontving de bal van Caner Erkin, draaide weg bij zijn tegenstander en hamerde vanaf een meter of achttien raak in de korte hoek.

Álvaro Negredo nam na twintig minuten de margeverdubbeling voor zijn rekening: de Spanjaard schoot de bal na een van richting veranderde voorzet van Caner tussen de benen van Milan Lukac door. Hij maakte zijn eerste doelpunt in zeventig dagen. Akhisar kreeg voor rust één goede kans om de spanning terug te brengen, maar Fabri stond op zijn post. In de tweede helft liep het bezoek uit Istanbul verder weg van de Akigolar.

Babel scoorde na 1 minuut en 56 seconden: hij werd aangespeeld door Pepe, kreeg alle ruimte om uit te halen en liet Lukac met een dwarrelbal kansloos. De 48-voudig international van het Nederlands elftal speelde de wedstrijd uiteindelijk helemaal uit, maar er werd niet meer gescoord. Jeremain Lens bleef op de bank zitten, terwijl geboren Bredanaar Ömer Bayram bij Akhisar negentig minuten op het veld bleef staan.