PSG ontsnapt met tien man na misser voor open doel van Cavani

Paris Saint-Germain is vrijdagavond aan een nederlaag ontsnapt. Op bezoek bij Saint-Étienne verliep de avond zwaar teleurstellend voor de koploper van de Ligue 1. De ploeg van trainer Unai Emery eindigde de wedstrijd met tien man en keek geruime tijd tegen een achterstand aan door een doelpunt van Remy Cabella. Diep in blessuretijd werd het alsnog 1-1 door een eigen doelpunt van Mathieu Debuchy.

PSG gaat zonder zorgen aan kop in de Ligue 1 en het is een kwestie van tijd voordat de Franse grootmacht zich kampioen mag noemen. Toch heeft de lijstaanvoerder een gevoelige tik gekregen. In de zeventiende minuut was het Debuchy die een gevaarlijke voorzet afleverde vanaf de rechterflank. PSG kreeg de bal niet weggewerkt en Cabella was er als de kippen bij om van dichtbij de openingstreffer te maken. Saint-Étienne kreeg na een halfuur spelen dé mogelijkheid om op 2-0 te komen. De thuisploeg kreeg een strafschop na een overtreding van Presnel Kimpembe en het was Cabella die de score kon verdubbelen. Hij stuitte echter op Alphonse Areola.

Met de rust in aantocht ging Kimpembe in de fout en pakte hij een domme gele kaart. PSG moest met tien man verder, maar kreeg na rust desondanks nog prima kansen om op gelijke hoogte te komen. De Parijse voorhoede kreeg de bal er maar niet in. De grootste kans kreeg Edinson Cavani. Voor open doel schoot hij hopeloos naast. Aan de andere kant van het veld raakte Oussama Tannane de lat. In de absolute slotfase ging het alsnog mis voor Saint-Étienne. Een voorzet vanaf rechts werd in de 92ste minuut door Debuchy in eigen doel gewerkt.