AC Milan grijpt laatste strohalm niet en mazzelt na flater van Mauro Icardi

AC Milan lijkt kansloos in de strijd om Champions League-voetbal. De nummer zes van de Serie A kon de achterstand op nummer vier Internazionale woensdag verkleinen tot vijf punten, maar slaagde daar niet in .Milan mocht niet klagen over de eindstand (0-0), want de grootste kans van de wedstrijd was voor de stadsrivaal. Omdat Mauro Icardi het vizier niet op scherp had staan, bleef de Derby della Madonnina verstoken van doelpunten.

Door de nederlaag tegen Juventus van zaterdag (3-1) was Milan ver verwijderd geraakt van Champions League-voetbal. Om de hoop nog enigszins levend te houden, was een overwinning op Inter noodzakelijk. Toch was de ploeg van Gennaro Gattuso in de eerste helft niet de betere. Inter kwam iets sterker voor de dag, hoewel beide ploegen weinig risico in hun spel legden. Het meest opwindende moment van het eerste bedrijf was een doelpunt van Icardi, dat zes minuten voor rust werd afgekeurd.. De Argentijn werd bereikt door een slimme pass van Antonio Candreva en plaatste zijn schot onder doelman Gianluigi Donnarumma. Na toepassing van de VAR bleek dat Icardi buitenspel stond.

Inter incasseerde al anderhalve maand geen tegendoelpunt en kwam ook tegen Milan nauwelijks in de problemen. De enige keer dat Samir Handanovic echt op de proef was gesteld, was halverwege de eerste helft. Na een afgemeten vrije trap van Hakan Çalhanoglu torende Leonardo Bonucci boven zijn bewakers uit, maar zijn kopbal werd stijlvol gekeerd door Handanovic. Verder bestond de eerste helft vooral uit vruchteloze pogingen van Inter om een doorbraak te forceren. Het team van Luciano Spalletti was vaak op de helft van Milan te vinden, maar opereerde niet klinisch genoeg.

Direct na de onderbreking stapelden de kansen elkaar wel in rap tempo op. Een diagonaal schot van Ivan Perisic was Donnarumma te machtig, maar spatte uiteen op de paal. Aan de overzijde liet Franck Kessié een goede kans onbenut; Handanovic keerde een inzet van Patrick Cutrone. Verreweg de grootste mogelijkheid was na 55 minuten echter voor Icardi. De spits kreeg de bal voor open doel aangereikt van Candreva, maar schoot wonderwel naast. Na de levendige start van de tweede helft nam het aantal doelpogingen af. Inter oogde nog altijd het sterkst, maar slaagde er niet in om Milan voor de tweede keer dit seizoen te kloppen.