Bayern wordt niet in maart al kampioen; monsterzege voor Hoffenheim

Bayern München wordt niet in maart al kampioen van Duitsland. De koploper van de Bundesliga hoopte zaterdag op puntverlies van Schalke 04 tegen SC Freiburg, zodat Bayern het karwei 's avonds in eigen huis kon klaren tegen Borussia Dortmund. Voor eigen publiek was Schalke echter met 2-0 te sterk voor Freiburg. Het gat tussen Bayern en Schalke bedraagt veertien punten.

Schalke 04 - SC Freiburg 2-0
Om het titelfeest van Bayern uit te stellen, mocht Schalke geen punten verspelen. De ploeg van Domenico Tedesco is bovendien zelf nog niet zeker van Champions League-voetbal en kwam dus gemotiveerd voor de dag. Schalke kreeg vroeg in de wedstrijd mogelijkheden om de score te openen. Guido Burgstaller, Daniel Caligiuri en Naldo hadden het vizier echter niet op scherp staan. Wellicht zette Bayern het bier al koud, maar daar bleek het toch te vroeg voor. Een strafschop boos uitkomst voor Schalke: Caligiuri was doeltreffend van elf meter na een overtreding van Manuel Gulde op Breel Embolo.

Het was een discutabele penalty en na de beslissing sloeg de vlam in de pan. Nils Petersen ontving twee gele kaarten binnen een minuut en moest inrukken; trainer Christian Streich uitte zijn woede en werd naar de tribune gestuurd. Schalke zag de overwinning naderen en besliste de wedstrijd via Burgstaller. De aanvaller werd bediend door een scherpe steekpass van Nabil Bentaleb en schoot via de paal raak. Schalke boekte alweer de zesde overwinning op rij in de Bundesliga en heeft een voorsprong van vier punten op nummer drie Borussia Dortmund, voorafgaand het duel tussen Bayern en BVB.

Hannover 96 - RB Leipzig 2-3
De bezoekers speelden een uitstekende eerste helft, met een hoog tempo in het spel, maar kwamen niet verder dan een enkel doelpunt. Na balverlies van Hannover schakelde Leipzig razendsnel: de bal kwam via Jean-Kevin Augustin en Timo Werder terecht bij Emil Forsberg, die vanaf zes meter raak mikte. Een rake kopbal van Willi Orban in de 54e minuut leek het duel in het slot te gooien, maar niets was minder waar. Salif Sané kopte in de 71e minuut de bal via de paal binnen en acht minuten later knikte ook Niclas Füllkrug de bal achter Peter Gulacsi. Tussendoor had Yussuf Poulsen echter op aangeven van Werner het derde doelpunt van Leipzig, dat Bayer Leverkusen van de vierde stek heeft verstoten, voor zijn rekening genomen.

TSG Hoffenheim - 1. FC Koln 6-0
De voorsprong van het team van Julian Nagelsmann in de rust was verdiend, maar de score in de eerste helft had hoger kunnen uitvallen. Het bleef echter bij een heerlijke knal van Serge Gnabry in de 23e minuut, na een uitstekende solo. In de tweede helft ging Hoffenheim volledig los. Gnabry schoot in de 47e minuut de 2-0 in de linkerhoek en negen minuten later kreeg Mark Uth ruimte om voor de 3-0 te zorgen. Lukas Rupp zette de 4-0 op het scorebord, na klunzig balverlies van Vincent Koziello, en in de 65e minuut schoot Uth met links zijn tweede van de middag binnen. In de 72e minuut maakte Steven Zuber zijn eerste goal van het seizoen: 6-0. Hoffenheim verstevigt met de monsterzege de zevende stek in de Bundesliga.

Bayer Leverkusen - FC Augsburg 0-0
Jeffrey Gouweleeuw had een basisplaats bij de bezoekers, die er nog nooit in slaagden om te winnen in de BayArena. Ook ditmaal had Bayer de overhand en na een kwartier liet Charles Aránguiz een grote kans liggen om het verschil al vroeg op het scorebord uit te drukken. In de tweede helft moest doelman Bernd Leno van Bayer meer werk verrichten. De thuisploeg kwam er zelf minder aan te pas. Toch dacht Julian Brandt de score te openen, maar zijn doelpunt werd vanwege een buitenspelsituatie afgekeurd na het gebruik van de VAR. Leverkusen daalt naar de vierde plek door het puntverlies en kan dit weekend nog gepasseerd worden door Eintracht Frankfurt.

VfB Stuttgart - Hamburger SV 1-1
Bij HSV is het de afgelopen maanden alle hens aan dek en de vreugde was dan ook groot bij de hekkensluiter toen Lewis Holtby na een kleine twintig minuten spelen uit de rebound de openingstreffer kon maken. De bezoekers slaagden er echter niet in om deze voorsprong richting de rust te tillen, aangezien Stuttgart vlak voor de onderbreking langszij kwam. Een schot van Santiago Ascacibar werd in eerste instantie nog gestopt door Julian Pollersbeck, maar de rebound van Daniel Ginczek liet de doelman kansloos. In de tweede helft kreeg HSV via Gotuku Sakai nog een aardige kans om met de overwinning aan de haal te gaan. Door een knappe redding van Ron-Robert Zieler hielden die Rothosen echter slechts een punt over aan het duel.

Zie je Bayern München thuis winnen van Borussia Dortmund?