Arsenal wint opnieuw van Milan; schandalige schwalbe Welbeck

Arsenal heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. Het team van manager Arsène Wenger verschafte zich vorige week op bezoek bij AC Milan met een 0-2 zege een goede uitgangspositie en klaarde de klus donderdagavond uiteindelijk in eigen huis: 3-1. Dankzij doelpunten van Danny Welbeck (tweemaal) en Granit Xhaka zegevierden de Engelsen na een achterstand, veroorzaakt door Hakan Çalhanoglu.

Milan kon in de heenwedstrijd nauwelijks een vuist maken in aanvallend opzicht, maar schoot in het Emirates Stadium furieus uit de startblokken. Gennaro Gattuso koos met zowel Patrick Cutrone als André Silva binnen de lijnen voor een aanvallende basiself en laatstgenoemde had al binnen twee minuten voor de openingstreffer kunnen zorgen. Silva werd in het strafschopgebied van Arsenal vrijgespeeld door Suso, maar miste het doel van David Ospina vervolgens op een haar na.

De ploeg van Gattuso liet vervolgens na om door te drukken, maar kwam na 35 minuten voetballen wel op voorsprong in een fase waarin Arsenal het duel onder controle leek te hebben. Een afstandsschot van Çalhanoglu was Ospina te machtig. Het antwoord van Arsenal liet echter niet lang op zich wachten: Welbeck verdiende een strafschop door na licht contact met Ricardo Rodríugez naar te grond te gaan en verzilverde het buitenkansje vervolgens zelf: 1-1.

In de tweede helft trok Arsenal het duel vervolgens naar zich toe, al liet Milan zich in aanvallend opzicht zeker niet onbetuigd. Onder anderen Suso, Cutrone en Nikola Kalinic hadden goede mogelijkheden om zeep geholpen, alvorens Granit Xhaka Arsenal twintig minuten voor tijd definitief in veilige haven bracht. De Zwitserse middenvelder beproefde van grote afstand zijn geluk en zag het leder vervolgens via de blunderende Gianluigi Donnarumma in het net belanden. Welbeck zorgde daarna ook nog voor de 3-1 na goed voorbereidend werk van Jack Wilshere.

Wint Arsenal de Europa League?

1
2

Degelijk Arsenal gezien. Welbeck speelde aardig (natuurlijk een _belachelijke_ strafschop), Xhaka goed, Ramsey goed. Arsenal was de eerste helft van de eerste helft veel beter, maar zoals gewoonlijk ontbrak het weer aan lopers, we hadden alleen passers.

Overigens praat ook iedereen elkaar maar na over die Elneny. Begrijp me nou niet verkeerd, dit is niet het niveau wat Arsenal moet nastreven, maar hij geeft daar een van de mooiste passes die ik van een Arsenalspeler heb gezien in tijden. En onder hevige druk want zo ideaal was dat inspeelballetje niet.

15 maart 2018 om 23:27

Elneny is een prima selectiespeler. Haalt een constant niveau en maakt veel meters. Hij is inderdaad niet van het niveau dat we voor de basis moeten nastreven, maar als selectiespeler vind ik hem meer dan prima hoor.

16 maart 2018 om 09:43

"dit is niet het niveau wat Arsenal moet nastreven"

En dat is precies wat men zegt wanneer er kritiek is op een Elneny, dus ik snap niet waarom het moet worden afgeschilderd als napraten. Uiteindelijk kom je tot dezelfde conclusie. Boeit het nou of hij een keer een mooie pass geeft.

Ik heb niet gekeken, over 2 wedstrijden dus 5-1 en kennelijk een kadootje van de scheids. Even scorebordjournalistiek: ik zie 9 schoten op doel van Arsenal en 3 van Milan. Klote van die scheids dan als dat echt niet klopte, maar als ik puur naar alle cijfers kijk lijkt Arsenal me terecht door. Tegen een erg sterk Milan met momentum, waar Arsenal kwakkelt. Gefeliciteerd Gunners!

15 maart 2018 om 23:06

Precies, ook al was het een blunder van de scheidsrechter, eigenlijk de 5e of 6e man ofzo dan nog won Arsenal dit gewoon. Bonucci strooide wel met magische ballen zeg! Vermakelijke wedstrijd en Arsenal terecht door, al speelde Milan wel beter deze wedstrijd. Crutone ofz miste echt enorme kansen

Zo'n dubieuze penalty kan een wedstrijd zeker doen kantelen. Met een 1-0 voorsprong was Milan comfortabeler aan het spelen, hoef je minder risico's te nemen en werkt dat ook motiverend.

Ik weet zeker dat het een heel andere wedstrijd was geworden als die scheids gewoon een normale wedstrijd gefloten had.

15 maart 2018 om 23:09

Dat sowieso. De vraag is alleen hoeveel anders natuurlijk.

16 maart 2018 om 07:10

Ik vrees dat we allemaal te naïef zijn als het op eerlijkheid van scheidsrechters aankomt. Het is een miljoenen business. Arsenal moest door omdat zij meer kijkers opleveren.

16 maart 2018 om 07:42

Waarom is Utd niet door dan? Kom op hoor, geloof je zelf wel wat je zegt?

16 maart 2018 om 07:47

Hilarische opmerking, echt een meeprater sorry hoor. Als dat echt zo was dan waren er wel hele andere teams door Europees

15 maart 2018 om 23:11

Uiteraard terecht door. Milan kwam in de tweede helft gedurende een minuut of 15-20 wel gevaarlijk opzetten met enkele goede mogelijkheden, maar heeft al bij al gewoon te weinig getoond in dit tweeluik. Arsenal had 150 van de 180 minuten totale controle. Wel een ongelofelijke beslissing op aangeven van de man achter het doel. Duidelijke schwalbe, iedereen had het direct gezien. Die pipo geeft penalty aan. Bizar, maar goed, Milan heeft veel te weinig getoond en moet de schuld niet bij de scheidsrechter leggen. Dat ze Kalinic maar laten gaan en een topspits kopen die niet elk duel verliest en de goal weet staan. Nu moet Arsenal vooral hopen dat ze Atletico Madrid zo lang mogelijk ontlopen (of dat Leipzig hen uitschakelt) en dat Lacazette snel terugkeert.

Ja scorebord journalistiek zegt helemaal niets natuurlijk.
Ten eerste heb je natuurlijk de schoten op doel en de schoten die naast of over gaan, wat overigens grotere kansen kunnen zijn dan dan een rollertje op doel bijvoorbeeld.
Ook is die pingel hoe je het went of keert een kantel punt, Milan scoort kort daarvoor en hebben de aansluiting te pakken, zonder die pingel moet je nog maat zien hoe Arsenal dat verwerkt en hoe Milan daarmee omgaat.
Helaas zullen we dat nooit weten en is het extra zuur dat het uitgerekend de 1-1 is.
Weet ook niet wat ik schandaliger vind, de schwalbe zelf of de beslissing van die halve tamme bij de achterlijn.

15 maart 2018 om 23:05

Welbeck had een perfecte schwalbe, zijn tegenstander leek hem te grijpen en hij liet zich precies zo vallen dat het leek of hij omver getrokken werd. En daar trapte de extra scheidsrechter naast de goal in.

15 maart 2018 om 23:08

Achteraf gezien lijkt dat zo maar, maar als Milan met een 0-1 voorsprong de rust ingaat is het natuurlijk anders. Een tweede helft in gaan met nog 1 doelpunt nodig of de tweede helft ingaan en 2 goals nodig is toch iets lastiger.

15 maart 2018 om 23:18

Rodriguez doet een rare armbeweging (en raakt Welbeck misschien zelfs heel licht). Uiteraard in geen 100 jaar een penalty waard maar volgens mij zag die man daar een trekfout in. Mogelijk zouden we die beslissing begrijpen vanuit zijn standpunt, al leek het mij een overduidelijke schwalbe.

16 maart 2018 om 00:23

Het lijkt er meer op dat Rodriguez Welbeck wat ongelukkig op de hak liep

Dan moet het ook zo zijn dat het grootste boefje van het veld de genadeklap aan Milan moet bezorgen. Ben maar trots op jezelf Welbeck, je bent een topspeler!
Milan mag met opgeheven hoofd terug naar San Siro, want ze hebben dapper gestreden. Jammer dat de arbitrage het verpest heeft. Sempre forza Milan.

16 maart 2018 om 00:43

Hilarische reactie aangezien Susolater in de wedstrijd nog dubieuzer ten grond ging dan Welbeck

16 maart 2018 om 08:57

Nog dubieuzer? Je hebt de Londense bril nog op? Er was sowieso meer contact bij die actie tegen Suso, en als scheidsrechter moet je weten dat een penalty geven 3 minuten na het begin van een ogenschijnlijke comeback een dikke deuk in het zelfvertrouwen geeft. Als je dan dat zelfvertrouwen werkelijk wil krenken door een schwalbe te belonen met een penalty... Nee die 2 situaties zijn totaal niet te vergelijken.

Arsenal verdient door, daar zul je mij niets over horen zeggen en gefeliciteerd aan alle gunners. Echter hoop ik dat de Curva Sud onder leiding van Gattuso wel eventjes vriendelijk gedag gaat zeggen tegen de scheidsrechter en zijn team.

Gaat dat zelfde groepje onder leiding van Gatusso ook ‘vriendelijk’ gedag zeggen tegen Donarumma? Kom op man dit zei je ook al tijdens live-meepraten, de scheids maakt een fout maar Milan verdiende niet over 2 wedstrijden.

Ik zeg toch dat Arsenal verdiend door is, of lees ik mijn eigen comment verkeerd? Als je beetje verder nadenkt dat je neus lang is begrijp je dat ik gewoon bedoelde dat deze man incapabel is om op hoog niveau te kunnen fluiten. Niet meer niet minder.

15 maart 2018 om 23:24

Als jij beetje normaal doet dan kan je weten dat een mens fouten kan maken, ook deze scheidsrechter net als jullie doelman. Moet je deze man dan gelijk ‘aanpakken’ gedraag je aub, 1 fout en hij mag niet meer op hoog niveau fluiten, lachwekkend.

Redelijk goede wedstrijd, eerste helft goed onder de vroege druk van Milan weggespeeld. Daarna worden we helaas weer laconiek en krijg je toch een deksel op de neus. Dan die penal, laten we maar zeggen dat we het een keer mee hebben zitten. Beter was geweest om gewoon door te spelen, er was wel licht contact dus schwalbe kan je het dan ook niet noemen. 2e helft in het begin goed weggekomen en de laatste 25m elke hoek van het veld laten zien door passing en dat Milan het wel geloofde. Ramsey speelde goed en de verdediging ook weer degelijk. Op naar de volgende ronde!

Waarom zou je het geen schwalbe kunnen noemen? Ik kan me voorstellen dat je uit balans raakt als iemand je op hoge snelheid een mep of duw tegen je schouder geeft maar je kunt je afvragen of hier aan die voorwaarden voldaan werd. Dacht persoonlijk ook te zien dat Welbeck niet direct viel, leek dus even nagedacht te hebben en niet daadwerkelijk genoeg last te hebben gehad van dat contact om écht te kunnen vallen. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik het alleen met een half oog gezien heb

15 maart 2018 om 23:14

Haha, wat een grap ben jij man! Kun je geen schwalbe noemen zegt Pipo de clown
Je kan beter een andere sport gaan volgen als je niet ziet dat dat een schwalbe is

16 maart 2018 om 00:48

Hij wordt op de hak gelopen, zou er geen penalty voor geven maar kan me best voorstellen dat het lastig is om op de been te blijven

16 maart 2018 om 06:56

Tijd voor een brilletje voor je man.
Hij word niet eens geraakt, kijk alleen hoe die clown valt, dat komt niet omdat ie de balans kwaakt is hoor

16 maart 2018 om 13:45

Ik adviseer niet te praten over andermans oogsterkte, als je niet ziet dat Rodriguez met zijn rechter voet op de linker hak van welbeck landt en in reactie direct zijn handen de lucht in gooit om aan te tonen dat er weinig contact is.

Ik wil uiteraard niet dat wedstrijden beslist worden door zoiets kleins en ongelukkigs en zou het probleem leggen bij of de arbiters, of de mannen bij fifa/uefa die scheidrechters niet genoeg opties geven om scheidsrechters geen zwart of wit besluit te laten nemen.

16 maart 2018 om 18:30

Kom op man, je ziet hopelijk toch wel aan de manier van vallen dat t niets met balans te maken heeft?? Of zie je dat echt niet??..

wat een dramatische scheidsrechter. Zelden dat ik dit heb gezien. Als je daar een strafschop voor geeft, dan ben je echt niet 100% in orde. was gewoon een vieze vuile schwalbe. Milan krijgt 2 keer geen strafschop na een handsbal en lichte overtreding. de 2-1 die Arsenal maakt was ook gewoon een grote fout van Donnarumma, en de derde goal was nipt offside. En zo lig je uit Europa.
Milan speelde gewoon goed, had best goeie kansen op een doelpunt, heel zonde dit dat je hier gewoon uiteindelijk hard onderuit gaat. Milan verdiende meer

Meen je nu serieus dat Milan goed gevoetbald heeft? Dan ligt de lat wel erg laag bij je.

15 maart 2018 om 23:12

tegen een ploeg als Arsenal hebben ze zeer zeker goed gevoetbald.

Milan heeft met vlagen best redelijk voetbal laten zien, je moet nu niet ineens van Milan verwacht en dat ze spelen als bayer münchen

15 maart 2018 om 23:21

heb je me dat horen zeggen ? ze hebben gewoon goed gespeeld. ze verdiende meer dan 1 doelpunt

Ik zeg dit als Arsenal fan, het is maar Arsenal hoor. Brighton maakt het ons al ontzettend lastig, sterker nog we verliezen voor deze potjes gewoon even 3x op rij. Milan heeft vanavond 1 zondagsschot, 1 kopbal van 13 meter en een goede kans voor Cutrone gecreeerd. Dat is echt te weinig.
Ik verwacht niet dat Milan even wint van Arsenal zoals Bayern, wel dat ze het slechtste Arsenal in jaren, het wat lastiger maken dan dit.

15 maart 2018 om 23:28

@ Forza was reactie op baloog

Het zat ze idd niet mee. Maar goed, over 2 wedstrijden gezien gewoon een maatje te klein. Niet meer dan logisch, maar Milan komt er wel weer.

3e goal was toch helemaal geen offside? En kom op nou... die handsballen waren nooit penals.

15 maart 2018 om 23:13

die schwalbe van Welbeck wel dan ? xD. als je daar een penaltie voor geeft, is die handsbal er 300% ene

15 maart 2018 om 23:16

Die pass van elneny was randje buitenspel, maar heel moeilijk te zien was het natuurlijk wel

Je moet het geval van Welbeck ook niet als maatstaf nemen. Het was idd een schwalbe, maar om dan te fluiten voor hands, wat totaal onterecht zou zijn, is nog erger. Puur om te compenseren maak je dan nog een fout als scheids wat gelukkig niet gebeurde.

15 maart 2018 om 23:36

Forzamilan, daar gaat het toch niet om? Die penal van Arsenal was er geen, net als die van Milan

15 maart 2018 om 23:42

ik zag toch overduidelijk hands in het strafschop gebied van Arsenal.
het gaat erom dat Arsenal er ene krijgt en Milan niet. Als je hem zo makkelijk geeft aan Arsenal, waarom dan niet aan Milan ?

15 maart 2018 om 23:54

Omdat je dan een fout probeert te herstellen door nog een fout te maken, dan maak je het alleen maar erger. Waren beiden gewoon geen penalty.

Toch redelijk eenvoudig door en daar had ik eerlijk gezegd weinig vertrouwen in. Kwalitatief natuurlijk sterker, maar Milan had een goede reeks achter de rug en Arsenal was enorm zwak. Gelukkig op tijd hersteld en terecht door naar de kwartfinale.

Klote voor de Milan fans, zeker door die penalty. Maar goed, langzaam maar zeker zal jullie prachtige club weer groeien naar de top en dat gaat met vallen en opstaan.

16 maart 2018 om 00:01

Daarom gun ik Arsenal niks, laag dat je niks zegt over de penalty

16 maart 2018 om 09:46

"klote voor de Milan fans, zeker door die penalty."
Ehhh...

16 maart 2018 om 15:59

Aardig triest dat je een club niks gunt omdat een speler een schwalbe maakt. Snap de frustratie, maar dan kun je elke club gaan haten.

En Allal, leer lezen. Volgens mij staat er toch echt iets over de penalty.

Eriksson is echt een matige scheidsrechter. Al zijn beslissingen waren bijna slechte beslissingen en dan geeft hij zo een goedkope penalty aan arsenal. Nog niet eens 2 minuten daarna geeft hij een penalty niet aan milan. Ik wilde na de 60ste minuut niet meer kijken naar de wedstrijd door deze onbekwame scheidsrechter.

Uiteindelijk heeft Milan minstens 170 van de 180 minuten werkelijk waar dramatisch gevoetbald en zijn meer dan verdiend uitgeschakeld. Daar doet die grove fout van de scheidsrechter niks aan af.

15 maart 2018 om 23:22

Hahaha volgensmij heb jij er toch bitter weinig verstand van, of je kijkt door een rood wit gekleurde bril... tuurlijk Arsenal is terecht door op basis van 2 wedstrijden maar het is wel erg cru om te zeggen dat er maar 10 van de 180 minuten goed is gevoetbald door Milan.

Amen baloog. Triest dat men nu net doet of arsenal daardoor heeft gewonnen

Ik vind het balen van de strafschop... Arsenal speelde vandaag weer prima en heeft over 2 wedstrijden meer dan verdiend gewonnen maar door dat Welbeck een schandalige schwalbe maakt zal het nu vooral daar over gaan.

Wederom Welbeck die over zijn eigen voeten struikelt en zich daarna opzichtig laat vallen. Die penalty valt nooit goed te praten, maar op basis van beide wedstrijden is Arsenal natuurlijk gewoon verdiend door. Welbeck speelde een goede wedstrijd, net als de rest van zijn teamgenoten eigenlijk. Wilshere was een absolute baas op het middelveld en Chambers viel meteen goed in, net als El Neny. Al met al ben ik wel tevreden en ben ik benieuwd wie wij in de volgende ronde tegenkomen. Coyg!!

Na de thuis wedstrijd was het al een moeilijke opgave voor Milan om vandaag nog een plaats in de volgende ronde te bemachtigen... echter ben ik tevreden met de geleverde strijd vandaag!! Zoals al te veel besproken is de schwalbe een smet op deze wedstrijd en zullen we nooit weten hoe het anders was gelopen dus speculeren heeft geen zin. Arsenal is over 2 wedstrijden terecht door en wil de gunners dan ook veel succes wensen in de volgende ronde. Nu moet Milan zich gewoon gaan richten op de CL plaatsen die gelukkig wel steeds meer in zicht lijken te komen en de coppa finale!!

scheids heeft deze wedstrijd gewoon kapot gefloten, Milan had net een boost gekregen na die 0-1, word je dan genaaid en sta je kan je opnieuw beginnen

Arsenal verdiend door maar wel een erg smerige schwalbe van Welbeck zeg. Nou ja hoop dat ze de finale halen en benieuwd naar de loting.

15 maart 2018 om 23:44

idd de finale met Welbeck in de spits . mss dat ze dan nog eens kunnen winnen

Was natuurlijk geen penalty, maar waarom doet die verdediger dit, in die hoek heeft het totaal geen nut, het heeft soweiso nooit nut zoiets te doen, maar nu helemaal niet. Je geeft de scheids de kans hem te geven, dat blijkt wel want anders geeft die hem niet.

de kans om hem te geven ? alleen al als je naar hem zou kijgen gaat die smerige Welbeck al neer. die kerel weegt 80kg man
scheidsrechter hebben toch een diploma moeten halen denk ik zo ?

Als je als verdediger ook al bepaalde hoeken moet kiezen om te verdedigen omdat de scheidsrechter dan mee kan kijken... kom op je hebt zelf refs achter de doelen die moeten dit soorten zaken zien.

Vond Arsenal slecht de 2e helft, geen tempo geen voetbal echt niks. Zo een wedstrijd vooral in Europa moet je een wedstrijd leren controleren maar Arsenal ging bij elke 3e pass de bal afleveren aan Milan. Ik ben een grote fan van Arsene Wenger maar deze elftal kan veel beter presteren.

Was Makkelie toevallig aan het fluiten?

16 maart 2018 om 00:06

Ik dacht het niet. Ik dacht zelf Jonas Ericsson of hoe je het schrijft.

Welbeck wat mij betreft man van de wedstrijd maar dan op een negatieve manier, Milan heeft er helaas niets aan maar je zou spelers voor dit gedrag een schorsing moeten kunnen opleggen. Uiteindelijk lijkt het alsof Arsenal over twee wedstrijden makkelijk door is gegaan maar ook in Milaan zat het ze heel erg mee. Milan draait sowieso een ongelukkig seizoen want in de competitie hebben ze in het begin nogal wat ongelukkig punten laten liggen en hebben ze het probleem dat er prima is ingekocht maar in de spits gewoon geen topper rondloopt, met een speler als Icardi, Dzeko of misschien zelfs een Berardi hadden ze nu derde gestaan in de competitie.

Na jaren de scheidrechters opvallend tegen te hebben gehad is het merkwaardig om te zien dat je veel beslissingen mee krijgt. Zou het iets te maken hebben met het feit dat Arsenal in de Europa League de enorme club is waar het gros van het publiek naar uitkijkt.

Die man op de lijn staat er een meter van af en nog trapt hij in die enorme schwalbe van Welbeck? Of die man heeft een zak geld meegekregen of een pesthekel aan Milan.

Welback op z'n Italiaans!

Achja als de scheidsrechters alles goed doen dan had Arsenal in de competitie ook een aardig aantal punten meer en dan had een Man City een paar puntjes minder, zouden Barca en Real ook vaker verliezen (in de CL) en ga zo maar door. Arsenal heeft over 2 wedstrijden terecht gewonnen van AC Milan, heeft de scheidsrechter niet alles goed gedaan... Jammer dan!

Arsenal terecht door,maar die schwalbe is te slecht voor woorden....die lijnsman staat een meter naast hem en laat het toe....

Ik weet niet eens zeker of het wel een schwalbe was van Welbeck, maar dat hij eerder knullig struikelt over zijn eigen voeten, dat doet hij ook namelijk zo vaak dat het me plausibel lijkt.

Typisch. Een Engelse speler maakt een schwalbe en je hoort er weer heel weinig over. Dit had een team uit de Serie A of Primera Division moeten doen en dan zou er alleen daarover gesproken worden.