Galatasaray is dicht bij finale; schitterende verdedigende actie Aziz

Galatasaray is een stapje dichter bij de finale van de beker gekomen. In de eerste ontmoeting met Akhisar werd het dinsdag 1-2 waardoor de club uit Istanbul een belangrijke voorsprong te pakken heeft. De return wordt op 18 april afgewerkt. De overige halvefinalisten zijn Besiktas en Fenerbahçe.

De eerste treffer voor het Galatasaray van Fatih Terim werd gemaakt door Ahmet Calik. Na een vrije trap tikte de doelman van Akhisar de bal tegen een eigen verdediger aan, waarna die tegen de paal ketste en Calik makkelijk kon binnenschuiven. Hij was daarmee na 21 minuten verantwoordelijk voor de 1-1, nadat Evgen Seleznev twee minuten eerder met een volley de score had geopend in het Akhisar Stadion.

Kijk, DAT is nog eens verdedigen 🇹🇷💪

Geplaatst door voetbalzone op dinsdag 27 februari 2018

Galatasaray hoopte in de tweede helft nog een winnende te kunnen maken, maar de eerste grote kans was voor Akhisar. Soner Aydogdu kon van dichtbij inschieten, maar zijn schot werd geblokt door Serdar Aziz, die zich voor de bal wierp. Het leek zodoende bij 1-1 te blijven, maar Sinan Gümüs kopte na 87 minuten raak uit een hoekschop van Selçuk Inan. Garry Mendes Rodrigues werd na 58 minuten vervangen en Ryan Donk bleef bankzitter. Bij Akhisar kwam linksback Ömer Bayram negentig minuten in actie.

Een terechte zege voor Galatasaray?

1
2

Haha, dat doet Serdar gewoon. Laat weer eens zien dat hij momenteel de beste Turkse verdediger is. Over de wedstrijd, wat een drama. Lato kan regelrecht de prullenbak in, Yasin is het voetballen verleerd, Feghouli moest er minimaal 1 in schieten en op zijn goal na was Sinan ook onzichtbaar. Afijn, Akhisar-uit is voor elke ploeg lastig, dus dat we hier met de winst aan haal gaan is genoeg voor mij. Wel een shoutout naar Muslera die met een blessure aan zijn rug nog steeds verder speelde.

27 februari 2018 om 22:00

Haha serdar beste turkse verdediger...grappig de man die de afgelopen 2 seizoenen enkel en alleen maar fouten maakte en tijdens europese wedstrijden altijd door de mand viel is opeens de beste turkse verdediger volgens jou, 1 woord: knap.

27 februari 2018 om 23:58

Besef je wel dat Galatasaray laatste 2,5 jaar maar 2 Europese wedstrijden heeft gespeeld tegen Ostersunds? Besef je wel dat Serdar Aziz beide wedstrijden NIET heeft gespeeld? Dus over wat heb je het?

28 februari 2018 om 00:27

Volgens hem is natuurlijk Necip de beste Turkse verdediger, oh nee wacht hij is een middevelder

28 februari 2018 om 09:06

Oke je kan gelijk hebben maar ik bedoelde in feite alle wedstrijden die Aziz in Europa heeft gespeeld onder het shirt van GS.

28 februari 2018 om 09:07

Ahja waar zeg ik dit dan ? Of ben je je dingens zelf aan het verzinnen gast ? Necip is lang niet goed genoeg voor Bjk, meer iets voor GS

28 februari 2018 om 11:14

Serdar Aziz zeker een sterke verdediger.

28 februari 2018 om 11:19

Kartal1, Serdar Aziz heeft 0 wedstrijden in Europa gespeeld met Gala. Waar heb je het over?

Wat was Feghouli slecht zeg in deze wedstrijd. Kon minstens 2 goals maken vandaag, maar is gewoon veel te traag in zijn balbehandeling. Dat ene countermoment waar we met zijn vijfen (!) tegen 1 man stonden was wel echt tekenend voor hoe slecht we vandaag speelden. Dat we nog weten te winnen zegt wel veel over het niveau van Akhisar.

Een slechte gala en akhisar gezien vandaag. Het spel was om niet aan te zien. Beide ploegen waren shit bij de laatste passes en afronding. 1ste helft een betere gala en 2de helft een betere akhisar gezien. Beide doelpunten van akhisar waren wel zeer slecht verdedigd. Gala heeft gewoon een goede winst gepakt en zullen zeker doorstoten naar de finale. Man of the match is aziz!