Sterker AZ vergeet overwicht uit te buiten en verspeelt dure punten

AZ heeft zondagmiddag verzuimd om zich naast Ajax te melden op de ranglijst. De ploeg van John van den Brom was in het eigen AFAS Stadion een stuk sterker dan Roda JC Kerkrade en kwam ook twee keer op voorsprong. De laagvlieger liet zich echter niet gek maken en kwam tot twee keer weer langszij, waarbij de eindstand 2-2 twintig minuten voor tijd op het scorebord werd gezet. Roda ziet ondanks het gewonnen punt het zegevierende Sparta Rotterdam wel tot twee punten naderen, terwijl AZ derde blijft.

Nieuwkomer Patrick Banggaard maakte zondag zijn debuut voor Roda JC en zal zich iets anders voorgesteld hebben van zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie. De Deen was na een klein kwartier spelen namelijk de schlemiel toen hij een voorzet van Tomas Ouwejan achter zijn eigen doelman tikte. AZ was daarvoor al twee keer gevaarlijk geweest via Mats Seuntjens en aangever Ouwejan, maar beide spelers van de Alkmaarders slaagden er niet in om de bal tussen de palen te mikken.

Roda zat echter niet bij de pakken neer en kwam binnen tien minuten weer op gelijke hoogte. Hoewel het balbezit en de kansen voor de thuisploeg waren, was het Jorn Vancamp die de bal uit het niets in de bovenhoek knalde. AZ bleef echter aandringen en herstelde met nog tien minuten te gaan voor de rust de voorsprong. Fredrik Midtsjö mocht uithalen en schoot op fraaie wijze zijn eerste treffer in Alkmaarse dienst binnen.

In de tweede helft was het beste van het spel opnieuw voor de thuisploeg, maar kreeg AZ met nog twintig minuten te gaan toch het deksel op de neus. Donis Avdijaj loste een paar minuten daarvoor al een waarschuwingsschot en Tsiy-William Ndenge profiteerde even later optimaal van een foutje van Pantelis Hatzidiakos. Van den Brom probeerde met het inbrengen van onder meer nieuwkomer Ondrej Mihálik het tij in de slotfase nog wel te keren, maar AZ kwam niet meer gevaarlijk in de buurt van de goal van Hidde Jurjus.

Vind jij 2-2 een terechte uitslag?

1
2

Titel lijkt me helemaal juist, AZ laat het hier helemaal zelf liggen, zoals wel vaker dit seizoen. Maar goed, dat is de jeugdigheid van het team. Ze hebben wel een prima wedstrijd gespeeld, maar zichzelf onvoldoende beloond.

Roda geknokt en een punt mee terug genomen.

4 februari 2018 om 16:54

Kun je miijn geheugen opfrissen? Wel vaker?

4 februari 2018 om 17:03

Waarschijnlijk, volg je Az niet zo anders plaats je die opmerking niet.
"wel vaker", houdt ook de wedstrijden in die gewonnen werden.
Maar een tip voor jou, bekijk de wedstrijden tegen Utrecht en Ajax nog maar terug.

4 februari 2018 om 20:09

Groningen uit, Utrecht uit. En dat zijn dan nog maar wedstrijden waar het punten heeft gekost. Daarnaast ook vele wedstrijden waar ze 4 of 5 keer moeten scoren, maar nipt met 1 goal verschil winnen.

Heel groot compliment voor Roda durven te voetballen en met iets meer gelukt had er nog meer ingezeten puur op basis van de 2de helf

AZ heeft wel duidelijk behoefte aan een Rcv, want Hatzidiakos gaat hier twee keer in de fout en dat is zeker niet de eerste keer dit seizoen. Vlaar mist de snelheid, voor het spelletje wat AZ wil spelen. Misschien toch van Rhijn daar neerzetten...

Ongelooflijk dat AZ deze pot niet wint. Complimenten aan Roda, die bleven gewoon gaan. De derde plek is echt het hoogst haalbare dit seizoen. Gelukkig verliest Feyenoord vandaag, anders hadden we echt hele slechte zaken gedaan. Nu lopen we zelfs nog een punt uit, maar dat hadden er natuurlijk drie moeten zijn. .

Pantelis Hatzidiakos en Wout Weghorst, bedankt voor jullie onkunde. Ongelofelijk, dat je überhaupt op dit niveau mag schitteren.
Deze wedstrijd door jullie 2 verloren, weghorst door niet te scoren. En Pan door 2 foute van jou, dat vdbrom jou uberhaupt opstelt is al een wonder.... Ik ben der klaar mee.

4 februari 2018 om 16:44

Ruud jij moet echt voor barca gaan worden ofzo.. ik dacht dat we in nijmegen nuilerds waren maar jij kan er ook zeker wat van! een super leuke ploeg met veel eigen jeugd en attractief voetbal dat gewoon 3e staat.. en in de halve finale van de beker... en nog loop je constant je eigen ploeg he le maal af te zeiken.. wauw.

4 februari 2018 om 17:05

Dat heet, een gepassioneerde supporter . Sommige gaan naar huis, en zijn de wedstrijd al vergeten. En sommige blijven er soms iets te lang in hangen (ik).

5 februari 2018 om 07:35

Ik denk dat je misschien ook iets te veel verwacht van het team dan. Oké, Roda thuis moet te winnen zijn, maar Weghorst blijft een beperkte voetballer. Hatzidiakos is er ook nog niet helemaal klaar voor, maar gisteren was het in de eerste helft echt af en toe smullen. Helaas niet beloond, deksel op de neus maar volgende keer beter toch

Wat een wedstrijden de laatste weken! Het Roda wordt weer leuk om naar te kijken. Wat me opviel is dat Ngombo erg goed de plek van Schahin invulde. Gevochten en een punt mee genomen, enige probleem is het op bouwen van achteruit. Dat moet gewoon sneller!

4 februari 2018 om 16:34

Wel niet goed voor mensen met hartklachten al die wedstrijden. Vond Ngombo ook wel sterk alleen maakt hij vaak de verkeerde beslissing en laat z'n techniek hem af en toe compleet in de steek waardoor hij een stuk of 5 echt goede uitbraakmogelijkheden om zeep helpt.

4 februari 2018 om 16:47

Klopt die 2v2 met Gustafson langs hem was een mooi voorbeeld. Hij wil hem zo lang mogelijk meenemen maar speelt de bal te ver voor zich uit. Anders komt Gustafson 1 op 1 en dat is bijna altijd garantie voor een goal!

4 februari 2018 om 16:57

Hielp toch echt een stuk of 2 á 3 uitbreken om zeep, waar de gehele rechterkant vrij open lag. Gustafson en Rosheuvel als voorbeelden. Hij mist gewoon overzicht.
Was tegen Willem 2 ook, waar die uit een moeilijke hoek de bal het stadion uitschiet in plaats van naar een medespeler te pasen die hem vrij kan intikken.
Hij is een beest, maar mist ontiechelijk veel basistechniek en overzicht. Schahin had al die balletjes netjes snel doorgetikt in plaats van steeds vast te lopen. Het is te hopen dat hij niet lang eruit ligt.
Had zomaar een sneaky 2-3 overwinning kunnen opleveren indien hij wat meer kwaliteiten had.

Schandalig hoe we het overwicht weggeven na de tweede gelijkmaker van Roda JC. Als we in de eerste helft gewoon de kansen hadden afgemaakt waren we nog verder uitgelopen op Feyenoord. Tweede helft viel erg tegen. Ik vond Seuntjens en Hatzdiakos wel weer erg slecht en jammer dat Idrissi niet fit was. Komende wedstrijden tegen laaggeklasseerde ploegen hoop ik wel de volle buit te pakken. Op naar woensdag. Uit Twente, altijd lastig

4 februari 2018 om 16:35

Complimenten naar Roda is trouwens, voornamelijk voor de tweede helft. Zat veel vechtlust en hebben een aantal aardige spelers rondlopen. We hadden het er lastig mee

Heel erg sterke tweede helft van Roda! Sterker nog er lagen zelfs kansen voor Roda om te winnen hier. Verdient gelijkspel.

Het blijft me verbazen hoe spelers met zoveel onkunde als Seuntjens van John de voorkeur krijgen. Een heel stadion ziet in de 50e minuut al dat er verandering moet komen en dan krijgt Van Overeem weer maar 10 minuutjes. John en Mats BEDANKT.

4 februari 2018 om 16:40

Dat vond ik ook echt absurd. Waarom mocht Seuntjens zo lang blijven staan? Alles maar dan ook alles ging fout in de tweede helft bij hem. Toen van Overeem erin kwam zag je dat hij wel iets kon brengen. Wat een tactisch onbenul is van den Brom toch ook. Natuurlijk is de kritiek op hem dit seizoen vele malen minder dan vorig jaar omdat de resultaten goed zijn, maar ik ben benieuwd waar dit AZ toe in staat zou zijn met een topcoach.

4 februari 2018 om 18:04

Seuntjens heeft dit seizoen meer gebracht dan v Overeem dus het is niet zo gek dat hij meer krediet heeft. Vandaag was v Overeem dan beter maar mist wel DE kans 1 op 1 met de keeper

Ik wil hier vooral even een lans breken voor van Veldhoven en deze wedstrijd ook Molenaar in het bijzonder. Iedere aankoop tot nu toe onder van Veldhoven is raak en iedere speler voegt iets toe. Het is jammer deat Ngombo nog niet iets te weinig controlle heeft bij zijn acties even als rosheuvel.
Molenaar heeft wat mij betreft deze wedstijd gewonnen met het inbrengen van El Makrini voor van Camp. Geen wissel die je normaal doet als je achterstaat. Maar het draaide de balans in de wedstrijd compleet om en AZ kreeg eigenlijk pas op het laatst weer wat kansen op een 3-2.

Wat mij betreft is 2-2 ook een soort van terecht. AZ had natuurlijk vaker moeten scoren in de 1ste helft en hebben daar Roda gewoon weggetikt. Maar ze doen dat niet en de tweede helft was Roda gewoon de betere met meer kansen op de 2-3 dan een 3-2. En uiteindelijk tellen alleen de doelpunten die je maakt..

Roda heeft me erg positief verrast na de winterstop. Met Vancamp en Schahin als aanvalduo, Avdijaj en Rosheuvel van de flanken en het blok met Gustafson als spelverdeler en Gnjatic (vandaag Ndenge) als breker is het zowaar weer om aan te zien. Er wordt weer geknokt en naar voren gespeeld, en als ze deze inzet vast kunnen houden denk ik dat veiligspelen zeker moet kunnen.

Overigens leuk dat Vancamp begint te scoren, die jongen gun ik het wel.

Centrum van AZ , 2 x in de fout , Ricardo van Rijn tegen FC Twente in de basis, en graag meer scherpte voor de goal van de tegenstander. Mat Seuntjes viel ook tegen vandaag.

Speel je zo mooi. Verdien je het om te winnen. En dat wordt het 2-2. Dat is voetbal

Netjes van Roda, leuk mee gevoetbald maar Az...tsja kan een keer gebeuren maar ze lijken meer bezig te zijn met een telraam voor kansen dan gewoon eens bezig te zijn waar je voor betaald wordl scoren! Verder prima zo, steviger op 3 na deze ronde.