Dubbelslag van Braziliaan levert Besiktas belangrijke punten op

Besiktas heeft belangrijke punten gepakt in de strijd om het kampioenschap. De titelverdediger won zondagavond met 1-2 bij Antalyaspor en heeft nu nog ‘maar’ zes punten minder dan koploper Medipol Basaksehir. Anderson Talisca scoorde twee keer en heeft nu zes doelpunten gemaakt in zijn laatste vijf Süper Lig-uitwedstrijden.

Besiktas begon niet best in Antalya, want na acht minuten werd het 1-0 voor de thuisploeg. Charles volleerde binnen na een doorgeschoten voorzet vanaf de linkerflank. De bezoekers hoopten na 24 minuten langszij te komen, maar de scheidsrechter annuleerde die treffer vanwege een vermeende overtreding. Even later werd het wel 1-1: Talisca knalde met links binnen na een prima pass van Atiba Hutchinson. In de slotfase kreeg Ricardo Quaresma nog een goede kans, maar zijn van richting veranderde schot ging naast.

In de tweede helft kwam het eerste gevaar van Antalyaspor: Fabri redde één op één en in de rebound mikte de gastheer tegen de lat. Na 54 minuten liet Besiktas zien hoe wet wél moest: nadat Talisca in eerste instantie nog op de doelman was gestuit, kopte hij op aangeven van Quaresma raak bij de tweede paal. Besiktas trok die voorsprong over de streep. Ryan Babel begon overigens in de basis en werd na 83 minuten vervangen door Jeremain Lens.

Wie eindigt dit seizoen hoger, denk je?

1
2

Het was moeilijk, maar de 3 punten zijn binnen. Ik krijg koppijn van Quaresma en heb hem zoveel keer vandaag uitgescholden. Hij gaf de bal weg voor antalya hun 1ste doelpunt en naast zijn assist was hij onzichtbaar! Laatste 5 minuten van de wedstrijd was negredo vrij om te scoren en geeft quaresma hem niet de bal! Man of the match zijn talisca, oguzhan, medel en vida. Oguzhan dicteerde vandaag de hele wedstrijd en talisca nam de wedstrijd in handen door zijn 2 doelpunten. De trainingskamp heeft talisca en oguzhan goed geholpen. Medel wat een vechtersbaas! Van hem weet je dat hij voor alles zal vechten elke wedstrijd. Vida heeft geen enkele duel verloren en speelde een vlekkeloze weddtrijd. Laten we hopen dat deze overwinning ons de boost geeft om beter te spelen.

Er waren een paar discutabele momenten van de scheids moet ook gezegd worden. 1 penalty voor ons in de 1ste helft voor handsbal en 1 penalty voor antalya in de 2de helft voor handsbal. De scheids had ook onze doelpunt afgefloten terwijl er niks aan de hand was. Dus de conclusie is dat er nog veel werk aan de winkel is voor deze scheidsrechters.

Een Antalyaspor dat 6 basisspelers miste (eto'o, Nasri, Vainqueur, Yekta, Djourou, Maicon) verslaan we met veel moeite, dit was niet echt een hoopgevende wedstrijd. Talisca was het enige lichtpuntje, zo te zien heeft hij er weer zin in. Voor de rest is er niet heel veel veranderd. Geen gevaar uit standaardsituaties, soms kiezen we weer te snel voor de voorzet, te ver terugzakken na de 1-2. En weer verkeerde keuzes van de trainer. Atiba wordt overlopen op het middenveld, je hebt met Vida en Mitrovic 2 Kroatische internationals, laat hun lekker naast elkaar spelen en zet Medel op het middenveld. Oguzhan gaat eruit waarna we nauwelijks aanvallen kunnen opzetten, volgens mij heeft die nog steeds niet door hoe belangrijk die gozer is.

We hebben echt een nieuwe spits en een back-up rechtsback nodig. Negredo is veel te zwaar en te traag, ik heb liever Pektemek dan hem op dit moment. En als Gokhan Gonul wegvalt, moeten we Caner op linksback zetten, vandaag had hij zelfs moeite met die Afrikaanse Turk Nazim Sangare. In een systeem met 3 verdedigers of voorin kan Caner spelen, maar als back gaat hij ons echt problemen opleveren. Al met al, als we met dit Antalyaspor al zoveel moeite hebben, betwijfel ik zelfs of we in de top 3 gaan eindigen. En zonder die CL-inkomsten kan je deze salarissen niet betalen. Als er echt een bod is uit China voor Quaresma en Negredo zou ik ze meteen verkopen, niet over nadenken.

Het gaat heel moeilijk worden om dit jaar ook kampioen te worden. Als ik zie met wat een gemak een basaksehir kan winnen uit tegen burda dan moeten we een beetje gaan vrezen. We moeten zo snel mogelijk een goede spits kopen en dan kijken waar we gaan eindigen.

Wat een slechte eedstrijd weer van Besiktas. We gaan gewoon door waar we waren gebleven. 0,0 inspiratie tijdens de competitie. Vooral tegen de kleintjes. En juist tegen de kleintjes wordt je kampioen. Hoop echt dat Quaresma verkocht wordt. Vertraagt het spel. Heb echt een haat liefde verhouding met die gast.