Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘PSV blijft een ideale leerschool voor een stap naar de internationale top’

Laatste update:

Toon Gerbrands wil de financiële daadkracht van PSV in de komende jaren vergroten, zo stelt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De algemeen directeur van de Eindhovenaren hoopt met sportieve successen binnen drie of vier jaar een ‘vrij besteedbare pot van dertig à veertig miljoen euro’ te creëren.

“Met zo'n pot kunnen we spelers bijvoorbeeld iets langer houden, eerder halen of een keer verhuren. PSV heeft moeizame financiële jaren achter de rug, maar we liggen op koers”, stelt Gerbrands, die het belang benadrukt van deelname aan de groepsfase van de Champions League. “Wij moeten in de groepsfase onze plek terug veroveren en dat wordt een sportieve en organisatorische krachtproef.”

“Vroeger lag bij de clubs de einddatum van de voorbereiding bij de competitiestart en nu wordt dat bij de eerste voorronde voor Europees voetbal”, vervolgt de algemeen directeur van PSV. Hij constateert dat de Eindhovenaren nog steeds een belangrijke rol hebben voor de Europese topclubs. “De pakweg zestien toonaangevende teams in Europa leiden niks meer op en hebben aan PSV een geweldige partner. Kijk naar Hirving Lozano. Hier leert hij werkelijk alles. PSV blijft een ideale leerschool voor een stap naar de internationale top en dat wordt bij die clubs ook erkend.”

Denk jij dat PSV volgend seizoen de groepsfase van de Champions League haalt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tegenwoordig blijkt wel dat je vanaf de top van Nederland niet meer meteen de stap naar de top van Europa kunt maken. Dat gat is te groot. Zelfs de subtop wordt steeds moeilijker.

Voor de rest gaat zo'n CL-kwalificatie heel lastig worden, nu ook de kampioen komende jaren voorrondes moet gaan spelen. Voor PSV houdt dit in dat zij waarschijnlijk geen gebruik kunnen maken van Lozano en Arias tijdens de eerste voorronde. Dat is toch een flinke aderlating.

16 januari 2018 om 11:17

@master D

Tenzij Columbia en Mexico er allebei in de eerste ronde af gaan natuurlijk. Dan zouden ze op tijd weer bij de groep aan kunnen sluiten.

Al denk ik dat Arias na het WK weg is en Lozano misschien nog niet.

16 januari 2018 om 11:49

Ik ben het wel met je eens, maar als kanttekening vind ik wel dat erbij gezegd mag worden dat spelers veel sneller naar de (sub-)top vertrekken dan voorheen. Dan is die stap nóg groter.
M.a.w. komt dit een beetje van twee kanten: lager niveau NL en sneller voor het geld gaan c.q. te vroeg aantrekken door Europese (sub-) topclubs van in NL spelend talent.

16 januari 2018 om 15:06

ik ben helemaal niet vande zwartkijkers die zeggen dat NL zoooo ver is achtergeraakt.
Ajax haalt met n piepjong elftal vorig jaar de finale EL league. Met de juiste lotng kun je dan ook de kwartfinale CL halen.
Wijnaldum is uitblinker bij Liverpool. Die had het zonder dat jaartje Newcastle ook gewoon gehaald.
De ultieme top? Daar hebben we nu gewoon de generatie spelers niet voor.
Maar dat kan met de volgende generatie weer anders zijn, als ze zich doorontwikkelen.
Enige écht grote bedreiging voor Nlse voetbal zi de complete uitroeing van buitenspelen bij de huidige generatie kids. Al die prachtige trapveldjes die er verlaten bij liggen. Dát breekt je uiteindelijk op over een jaar of 10.

Ik denk juist dat Nederlandse ploegen ten onder gaan als ze hogere salarissen gaan uitdelen. Maar ja dat is mijn mening. Bovendien hebben de absoute toptalenten zoals Lozano en Sanchez die over het algemeen geen binding met de club hebben het hier ook weer snel gezien. Het niveau is gewoon te laag en zeker als je geen Europees voetbal haalt.

16 januari 2018 om 11:16

In Nederland moet je niet willen concurren met salarissen. Je speelt in Nederland om je zelf te ontwikkelen en uit eindelijk maak je die stap. Als je voor het geld gaat voetballen moet je toch echt buiten Nederland. Maar je kan best iets breder je salaris op zetten. Maar daar moet wel een goede tussenweg in komen.

16 januari 2018 om 13:54

De wanhoop straalt er een beetje vanaf de laatste tijd bij de topclubs. Alleen Feyenoord houdt zich rustig, maar zij hebben ook niet echt de mogelijkheden die Ajax en PSV hebben momenteel.

Ajax gaat het salarisplafond al opschroeven en PSV probeert nu een potje te creeeren, terwijl het al een enorme klus is om uberhaupt de voorrondes van de CL door te komen. Ik snap de ambitie, maar zorg dan eerst dat je structureel winst maakt en geen gaten in de begroting krijgt als het een jaar niet loopt in Europa.

PSV heeft altijd wat risico betreft het beleid gehad en het ging wel vaker mis. Zorg dan eerst dat je een sterk fundament hebt. Het eigen vermogen omhoog schroeven en schuldenvrij zijn zoals Ajax ook heeft gedaan is dan de beste optie.

Altijd positief onze Toon. Menigeen is toch somberder en denkt eerder wij leiden op voor de subtop. De top is voor mij toch Barca, Real, Bayern en de top 4 engeland. Lozano zal ook beter eerst naar de subtop gaan. Maar goed Toon ziet het anders

16 januari 2018 om 11:12

Subtop valt bij mij toch echt napoli,roma,villareal, everton,lyon,porto,benfica onder en die willen ook gewoon groot geld betalen voor talenten als lozano en daar levert nederland nog steeds aan

Mag ik vragen wat er zo speciaal is aan Lozano? Hij is uiterst effectief. Maar mist ook veel kansen en is niet de gevaar voor de verdediging ten op zicht van een Dsudzak van vroeg bij PSV of Depay. Die waren zoveel meer aanwezig en gevaarlijker. Lozano is echt heel erg op de achtergrond. Schiet vaak 10 keer op goal en dan gaat er altijd in de eredivisie wel een doelpunt erin. Dat is toch wel anders op echt Europees niveau. Zoiets kan je niet testen gezien psv geen Europees voetbal speelt. Dat is wel jammer, want de Eredivisie geeft niet zoveel niveau terug als je het talent hebt.

16 januari 2018 om 11:21

@jasonrhijn

Er is niets speciaals aan Lozano. Hij is snel, beweeglijk en veel van zijn schoten gaan er nog in ook. Niets bijzonders dus.

Net zoals Neres ook een dertien-in-een-dozijn speler is. Staitistisch presteert hij geweldig, maar ik zie hem nog steeds dribbelen richting hoekvlag met zijn kop omlaag, of blinde passjes geven naar posities waar geen enkele medespeler in de buurt staat, balverlies lijden etc. Maar ja, statistieken he?! Kennelijk bestaat de Nederlandse voetbalwereld voor een groot deel uit wetenschappers. Die kijken niet met hun ogen naar het voetbal en naar spelers, die kijken alleen naar de uitslagen in de krant de statistieken die daarin genoemd worden.

Ja dan krijg je dus dan mensen denken dat Lozano en Neres bijzondere spelers zijn, terwijl dat niet het geval is.

16 januari 2018 om 11:53

Ik reageer niet op statistieken maar op zijn kwaliteiten. Hij is toch al 22 jaar. Neres is 20 jaar en die vind ik persoonlijk wel echt creatiever.

Maar even over effectiviteit gesproken. Uit eindelijk in het voetbal draait het om assist en goals.

16 januari 2018 om 12:01

Ja joh Constant. Lozano kan niets en Neres nog minder. Die statistieken die jij onzin vind spreken je verhaal flink tegen. Je zet Neres neer als een blind paard met veel balverlies. Maar je komt niet tot zoveel assits op basis van geluk. Dat is logica.
Lozano zelfde verhaal, snel behendig en staat ook nog vaak op de goede plek. Maar stelt niets voor. Toch vreemd dat beide spelers nu statistieken kunnen overleggen waar andere namen die groot werden in de eredivisie langer voor nodig hadden. Maar beide zijn echt waardeloos.....

16 januari 2018 om 12:03

Waarom probeer jij jn hemelsnaam in elk topic wat maar het geringste te maken heeft met Lozano of Neres de "Lozano/Neres" discussie aan te wakkeren. Nergens voor nodig.

16 januari 2018 om 12:13

Nee Jason, het draait 'uiteindelijk' in het voetbal alleen om assists en goals als je het voetbal wetenschappelijk benadert. Want voetbal is natuurlijk veel meer dan assists en goals alleen. Het zou namelijk alleen al betekenen dat doelmannen en verdedigers, tenzij ze doelpunten maken, kennelijk niet meetellen. Wat? Om doelpunten tegen te houden bedoel je?? Nee, dat is een drogreden. Want dan maak je dus de fout om een individuele statistiek (lozano scoort een goal) te willen toeschrijven aan méér dan één speler. Want, wie kreeg die goal van Lozano dan precies om de oren? Die doelman (die mischien kansloos was op het schot) de directe 'bewaker' van Lozano (die van kant is gewisseld met een andere speler en dus een andere tegenstander tegenover zich heeft dan normaal) of zelfs die rechter CV die de hele wedstrijd geen fout gemaakt heeft en niets kon doen tegen die treffer van Lozano? Dus wie verwijt je dan die goal? Doelman, directe bewaker, hele defensie??? Is ondoenlijk. Bovendien, wat als een aanvaller, bijvoorbeeld Neres, weer eens een kansloze dribbel aangaat tegen drie man en de bal verspeelt. Daaruit valt een goal. Is dat dan de fout van de doelman, een verdediger of toch ook Neres? En wie bepaalt dat? Dus dan wordt het wel lastig als alleen goals en assists tellen.

Wat ik ook nog belangrijk vind is hóe de assist of goal eruit ziet. De spits die tien intikkertkjes per seizoen maakt, vind ik minde indrukwekkend dan een middenvelder die er zes maakt met knappere goals.

Ik vind het gewoon een valkuil die je voor jezelf graaft, als je vind dat voetbal alleen om assist en goals draait. Soort tunnelvisie. Maar kennelijk hebben jij en ik een wat andere kijk op het spelletje. Als ik een speler een handige loopactie zie maken waardoor een ploeggenoot scoort, zegt mij dat duizend keer meer dan een balletje breed over vijf meter die door een ploeggenoot van 20 meter het doel in gejaagd wordt. Die Kezman bijvoorbeeld, die werd hier enorm opgehemeld. Ik heb altijd gezegd dat ik het maar een matige spits vond. Dat viel slecht, want hij maakte een heleboel goals van Psv. Maar ik heb al eens gewezen op het gegeven dat minstens de helft van de goals van Kezman intikkers waren. Dat is gewoon na te kijken, er zijn zat goals van hem die op Youtube staan. En nee, ik vind op de goede plek staan om te scoren geen 'kwaliteit' waar ik heel erg veel respect voor heb.

Overigens valt me wel op dat het echt het argument van de supporter is, dat alleen goals en assists tellen. En van bepaalde media. Daar hebben die supporters dat ook van overgenomen natuurlijk. Trainers hoor ik daar nooit over. Logisch ook. Die kijken gewoon naar kwaliteit en klasse en niet naar cijfertjes alleen. Want statistieken liegen misschien niet, ze spreken never nooit de waarheid.

En tenslotte, tuurlijk vind jij Neres 'echt wel creatiever'. Jij bent een supporter. Dus dat snap ik wel. Maar wat jij vergeet, is dat creativiteit helemaal niet telt, in het voetbal. Tenminste, dat is nou net jouw stelling. Hoezo kom je dan aan met dingen als creativiteit (daar zijn geen statistieken over en als ze er waren doen ze niet terzake, want------------ alleen goals tellen toch?
Dus dan trek je een rare conclusie. De enige logische conclusie die jij kunt trekken, als je consequent bent, is dat Lozano dus beter is dan Neres. Kijk maar naar de statistieken, toch?

16 januari 2018 om 12:24

@ninjakai

Twee dingen, zei Joop den Uyl altijd. Maar goed, punt één is dat je niet omet suggereren dat ik heb gezegd dat Lozano en Neres blinde paarden zijn en waardeloos. Ik zeg dat nergens. DUs wek die suggestie ook niet, want dat is storend. Het lijkt dan of je mijn bijdragen niet leest (of bewust verkeerd interpreteert) en dat wekt irritatie op en dan heeft een discussie geen in meer. Dus nee, Neres en Lozano zijn niet waardeloos, ze zijn niet zo bijzonder. Als je op die stelling wilt reageren, hoor ik graag je reactie.

Ten tweede is het niet zodat de statistieken mijn verhaal tegen spreken. Mijn stelling is nou juist dat die statistieken juist het verkeerde beeld geven. En ik leg zojuist richting Jasonrhijn uit wat ik daarmee bedoel en hoe ik dat bedoel. Voor jou is het kennelijk mogelijk om het presteren van alle voetballers gedurende 90 minuten (potentieel drie duizend momenten ongeveer per wedstrijd) samen te vatten in twee statistieken (goals en assists) maar ik vind dat dit niet kan. Zijn er statistieken over hoeveel geslaagde loopacties een speler uitvoert? Minstens zo belangrijk als scoren zelf namelijk. Maar die statistiek bestaat niet. En zo zijn er nog veel meer voetbalacties die geen statistieken kennen. Wat je dus doet is een deel van de wedstrijd 'niet zien'. Ik vind het verder prima dat jij vind dat voetbal om goals maken draait en uiteindelijk dus alleen dáár naar kijkt, maar nogmaals, ik vind dat tunnelvisie. Want misschien vind jij het orima dat een speler als Neres, beste voorbeeld is Feyenoord - Ajax dit seizoen, ongeveer alles fout doet wat jij fout kan doen, maar wel drie keer de bal goed raakt voor een assist. Uiteraard vind ik ook dat drie assists geven per wedstrijd knap is, maar jij sluit dus je ogen voor die 88 minuten dat Neres een persiflage op voetbal aan het geven was. En ja, ook daar zijn beelden van, kijk daar nog maar eens keer naar.

En Jasonrhijn en jij mogen dus vinden wat jullie vinden, maar ontzeg mij nou niet het recht om gewoon een hele wedstrijd te kijken en vast te stellen dat in een wedstrijd van 90 minuten de bal drie keer goed en daarnaast 25 keer slecht te raken in mijn ogen gewoon matig is. En dat ik dan vaststel dat het allebei simpelweg geen bijzondere spelers zijn.

Weet je trouwens wie dan bijvoorbeeld weer wél een bijzondere speler is? Dolberg! Die had dat dus nooit, twee ballen goed raken en dan 25 puur slecht.

16 januari 2018 om 12:39

@enig

Ik ben het helemaal met je eens. Natuurlijk zijn Neres en Lozano belangrijke spelers voor Ajax resp. Psv, maar wanneer je alleen naar doelpunten en assists kijkt, bekijk je slechts een fragment van een wedstrijd en van een speler. Daarbij wordt vaak een oordeel geveld wanneer een speler 5 wedstrijden mooie statistieken kan overleggen.
Het klopt ook wat je zegt over Neres tegen Feyenoord. Hij was het meest rijp voor een wissel voordat Feyenoord open huis hield door zeer matig te verdedigen. Hij deed die wedstrijd zowat alles verkeerd.

16 januari 2018 om 12:43

Jasonrhijn,
Het lijkt wel dat ze jaloers zijn in Amsterdam dat PSV zo'n speler heeft gekocht.
Telkens als er een stukje PSV verhaal komt over Lozano zijn ze er als eerste bij met hun negatieve reacties.
Hier in het Zuiden zijn we blij met Lozano en dat wordt ook een grote speler,
let maar op.
Het is alleen maar goed voor de Competitie-wedstrijden in de Ere Divisie om
zo'n spelers te zien spelen.

16 januari 2018 om 12:43

@desteek

'enig', wiesda???

Nou sterker nog, ik vond Neres, van de 22 drama's die op het veld liepen die middag, nog één van de minst slechte. Maar mijn hemel wat zakten die middag twee ploegen finaal door de ondergrens zeg. Die pot was een persiflage op voetbal.

16 januari 2018 om 12:46

Constant Kante.

Je vindt het storend dat je bijdrage niet goed gelezen wordt en/of verkeerd geinterpreteerd. Maar je doet zelf precies hetzelfde. Nergens wordt gezegd dat alles gereduceerd kan worden tot assists en goals. Dat maak jij er van, en daar hang je vervolgens een enorm verhaal aan vast.

Neres en Lozano zijn aanvallers, dus dan zijn goals en assists relevante statistieken. Er zijn daarnaast nog andere relevante statistieken, en als je een goed beeld wil hebben, dan moet je die er ook bij pakken. Maar die goals en assists tellen zwaar.

We zijn in Nederland soms te weinig bezig geweest met statistieken, en teveel met "goed voetbal". Allemaal keurige looplijntjes en technieken, maar wel elke wedstrijd verliezen. Maar we hadden wel een veldoverwicht!

Dat moet je niet gaan vervangen door uitsluitend naar statistieken te gaan kijken, maar die statistieken doen er wel toe. Als een verdediger meer kopduels wint dan zijn concurrent, is dat relevant. Als hij meer tackles wint, is dat relevant. Als hij meer succesvolle passes geeft aan medespelers, is dat relevant. Niet zaligmakend, wel belangrijk.

16 januari 2018 om 13:08

Uhm.... Constant Kante is PSV-fan in hart en nieren, dus weet niet zo goed waar je heen wilt met deze reactie?

16 januari 2018 om 13:10

@edo

"nergens wordt gezegd dat alles gereduceerd kan worden tot assists en goals. Dat maak jij er van, en daar hang je vervolgens een enorm verhaal aan vast."

Sorry Edo, maar wat je hier zegt, dat is simpelweg onjuist. Dit zegt Jasonrhijn namelijk:

Maar even over effectiviteit gesproken. Uit eindelijk in het voetbal draait het om assist en goals.

Nou, leg mij dan maar eens uit wat ik hier dan verkeerd geïnterpreteerd zou kunnen hebben, want ik trok hieruit de conclusie dat voor Jasonrhijn (en hij is by far niet de enige die deze stelling inneemt) dus stelt dat alles om statistieken draait.

Los daarvan, ik snap jouw argument wel. Statistieken kunnen wel degelijk waardevol zijn, sterker we zouden daar veel kritischer naar kunnen kijken en meer mee kunnen doen (ja, ik heb Moneyball ook gezien). Dat punt onderschrijf ik. Al blijf ik wel kritisch, al is het maar dat de analogie met honkbal gewoon mank gaat. Honkbal kent een beperkt aantal mogelijke uitkomsten uit iedere actie. Waarmee in feite alles wat je kunt doen per actie, als werper, als slagman of veldspeler, vast te leggen en te beoordelen is. In voetbal kan dat niet. Een mislukt schot kan een goal opleveren. Een mislukte pass idem dito. omgekeerd zijn er ook acties mogelijk die geen statistieke waarde hebben, maar wel erg belangrijk kunnen zijn voor het scoren van goals. Dat stukje voetbal bestaat dus in feite niet eens, als je alleen naar goals en assists kijkt. Dát is mijn kritiek op de Jasonrhijn's van deze wereld. Waarbijn ik niet zozeer Jason als enige bedoel, hij verwoord hier een mening die behoorlijk breed gedragen wordt. Maar goed, hoe breed gedragen ook, een fout inzicht is een fout inzicht.

Daarnaast ben ik het er ook mee eens dat we een onterechte fetish lijken te hebben met balbezit en veldoverwicht. Alsof meer de bal hebben dan de tegenstander zou betekenen dat je 'recht hebt op een zege' of zoiets. Tuurlijk is dat onzin. Dáár heb ik verder ook niet zoveel mee.

16 januari 2018 om 15:08

@constant kante, heb genoten van je stukken! Op deze site wordt zo vaak met statistieken gesmeten om een mening te onderbouwen, maar er komen zoveel afhankelijke factoren bij kijken hoe die statistieken totstandkomen dat hun waarde nagenoeg nihil is. Tegelijkertijd worden ze wel gebruikt om voetbal argumenten weg te wuiven (bv: 'hij kan een bal niet in een keer aannemen' ). Of bij verdedigers, dan wordt er gezegd dat hij de meeste succesvolle tackles heeft en dat hij dus de beste verdediger is, terwijl je in de wedstrijden gewoon ziet dat als die speler beter anticipeert hij de helft minder in duel zou kunnen komen. Twee stappen naar links, of een metertje naar voren en hij kan de bal zo wegkoppen.

De Eredivisie is qua niveau niet veel soeps, en het enige wat leuk is aan onze competitie is dat ze bomvol talenten zit. Het is leuk om dan te speculeren wie de Eredivisie kan ontgroeien, en wie wellicht wel een topspeler wordt. Maar in die meningsvorming kunnen statistieken nooit leidend zijn.

Dolberg is een goed voorbeeld (aangezien hij minder scoort); iedereen krijgt in de Eredivisie tijd genoeg om een bal te controleren en nog even te verzinnen wat er mee te doen, maar Dolberg in vorm maakt eigenlijk nooit gebruik van deze (extra) tijd; neemt een bal fatsoenlijk aan (soms heel stijlvol), doet alles in een beweging, of kaatst als dat de enige optie is. Hij ramt een bal nooit gedachteloos op doel, en maakt de beste keuze hoe te schieten. Alles in een split second. Dat zal hij op een hoger niveau ook kunnen. Terwijl iemand die die extra tijd die je krijgt in de Eredivisie wã©l nodig heeft bij een stap hogerop meestal door de mand valt. Deze dingen zijn in de statistieken echter allemaal niet zichtbaar, omdat in de Eredivisie kleine foutjes over het algemeen niet direct genadeloos afgestraft worden. Waardoor het kan lijken alsof een andere speler veel beter is.

Het is zo jammer dat statistiek zoveel gebruikt wordt om de deur naar een andere mening in voetbaldiscussies meteen resoluut dicht te gooien.

16 januari 2018 om 15:32

Ik heb moneyball niet gezien, is dat de moeite waard? Ben een liefhebber van heel veel sporten, maar honkbal vind ik slaapverwekkend.

Zo te lezen zijn we het behoorlijk met elkaar eens. Het is juist dat in het voetbal veel aspecten zitten die niet in statistieken zijn te vatten. Aan de andere kant heb je mensen die teveel conclusies hechten aan geluk of pech. Als een voetballer een fout maakt die grote gevolgen heeft, dan wordt gezegd dat hij het niveau niet heeft, of dat soort dingen. Terwijl dat in veel gevallen gewoon pech is. Dan heb ik meer met statistieken (hoeveel van die fouten maakt een speler) dan met de overdreven conclusies ("die ene fout op dat ene moment mag nooit gebeuren".

16 januari 2018 om 15:43

@edo

Ik denk ook dat we het voor een belangrijk deel eens zijn met elkaar.

Moneyball is interessant omdat het een waargebeurd verhaal is over de Oakland A's. Kleinere club, met veel minder geld dan de grootste clubs. Zij gooien op een gegeven moment het roer om en verlaten de traditionele manier van naar honkbal kijken om die te vervangen door een focus op statistieken.

Kort gezegd, waar draait het om in honkbal? Runs scoren. Hoe scoor je runs? Door op de honken te komen. Dus, je moet spelers halen die vaak op de honken komen (want dan kom je in scoringsposities, als je iet de honken haalt kun je nooit scoren, zeg maar). Maakt niet uit of ze jong, oud, dik, dun of lelijk zijn, als ze vaak op de honken komen, zijn het de spelers die je zoekt.

Uiteindelijk blijkt het deels te werken. De A's halen ongelofelijke cijfers en zegereeksen. Maar, in de playoffs gaan ze al snel onderuit. Maar, daarna ontdekken ook andere teams deze methode en nemen die over.

Het Deense Midjyllant heeft deze methode trouwens óók omarmt en zijn ermee gaan werken. Dat heeft nog niet geleid tot bijvoorbeeld Europees succes maar dat kan nog komen natuurlijk.

16 januari 2018 om 16:55

@Edo

Moneyball is zeker een aanrader. Gelukkig voor jou zie je in de film maar een aantal momenten honkbalwedstrijden. Voor de rest gaat het verhaal meer om alles eromheen.

16 januari 2018 om 11:26

Hij presteert ook goed bij de nationale ploeg van Mexico, dat maakt hem speciaal.

16 januari 2018 om 12:05

Depay presteerde destijds ook gewoon op het WK. Denk dat het meer een mentaliteitskwestie is. Je merkt bij deze jongen dat hij zich buiten het veld niet gek laat maken door allerlei randzaken, maar zich focust op het voetbal. Daarom denk ik ook dat hij het ver kan schoppen, want hij heeft kwaliteiten om te slagen in een buitenlandse topcompetitie.

16 januari 2018 om 11:37

Ik vind Lozano juist wél wat hebben i.t.t. de rest van Psv. Hij heeft iets kwikzilverachtigs, gemakkelijk bewegend, gemakkelijk scorend. Dat is een speler waar je graag naar kijkt.

Hij heeft in de Eredivisie in zijn debuutseizoen een ongekend rendement. Maar ook bij Mexico doet hij het goed. Ik zeg niet dat hij goed genoeg is voor de absolute top, maar de subtop moet hij zeker aankunnen.

Ik heb geen idee waar Toon het op baseert dat PSv nog steeds een belangrijke rol heeft voor de Europese topclubs.

Hij is in ieder geval wel eerlijk dat het financieel moeizaam is geweest. Ik denk dat ze met Lozano en Romero behoorlijk hun nek hebben uitgestoken (al dan niet met speciale clausules), dus de druk ligt er wel op, dat zij een financieel succes gaan vormen. Hendrikx, Luckassen, Pereiro, Zoet, De Jong zullen niet de cashcows van 20 miljoen of meer worden...

16 januari 2018 om 12:02

Het draait toch ook om effectiviteit. Daarnaast merkte je bij Depay al in zijn laatste seizoen dat hij soms te lang doordribbelt en te weinig afspeelde. In de eredivisie kom je daarmee weg, maar bij Man Utd is hij gewoon gefaald. Dzsudzsak daarentegen was wel echt een klassieke buitenspeler, maar zo effectief als Lozano was hij ook niet.

16 januari 2018 om 12:09

Je kan niet uiterst effectief zijn en tegelijk veel kansen missen😉

16 januari 2018 om 13:05

Het artikel focust zich op het feit dat PSV haar financiële slagkracht wil vergroten zodat men sneller spelers kan aantrekken of langer aan zich vasthouden. Dit is vooral belangrijk aangezien de selecties steeds sneller op tijd in orde dienen te zijn wegens de voorrondes CL en EL. Lozano wordt door Toon aangehaald als voorbeeld om zijn punt te verduidelijken en jij focust je meteen enkel op het spel van Lozano? Wel jammer aangezien je hiermee de kern van de discussie niet raakt.

Ook mooi dat Toon aangeeft dat een speler die al enkele jaren presteerde bij een Mexicaanse topclub, vaste international is bij Mexico en al enkele jaren in verband werd gebracht met grotere clubs dan PSV "werkelijk alles" leert bij PSV........ Dat slaat werkelijk waar nergens op. Lozano is een speler die in de Eredivisie echt geen sportieve uitdaging heeft, maar de stap naar Europa gewoon wilde zetten. Anderen leren veel eerder van Lozano dan dat Lozano hier iets leert. Laat staan dat hij werkelijk alles heeft geleerd. Deze man mag wel een toontje lager gaan zingen....

16 januari 2018 om 12:08

Nouja, ik heb bij Lozano nog altijd het gevoel dat het een vrij "rauw" talent is. Dit omdat hij zo veel kleine dingetjes heeft die hij, over het algemeen simpelwrg door enorm veel te trainen, nog kan leren.
De basis is bij hem enorm sterk (Bouw, snelheid, looplijnen etc), juist de dingen die veel makkelijker te trainen zijn (en dus te leren zijn), heeft hij minder (afronden, hoofd omhoog tijdens een dribbel, precisie passing).
Dat soort dingen heeft hij, klaarblijkelijk, niet geleerd in Mexico en helemaal als je bedenkt wat zijn kwaliteiten al waren toen hij naar ons kwam, zijn dat dus veelal "talent" kwaliteiten. Op die manier zou je kunnen zeggen (al vind ik "alles" ook een overstatement) dat hij hier het grootste deel bij ons zou leren

16 januari 2018 om 12:11

Dan onderschat jij de aanwezigheid van trainers als Nilis en van Nistelrooy. Verbaasd me ook niet dat hij zo effectief is als buitenspeler. Als je dagelijks traint met zulke gasten dan wordt je daar juist beter van. Misschien is het overdreven om te stellen dat hij alles leert, maar uitgeleerd ben je eigenlijk nooit, tenzij je Messi heet.

Ah het is weer tijd voor het maandelijkse schouderklopje voor jezelf in Eindhoven. Mooi dat deze man zo positief is, maar ik zie het niet. Een pot van 30/40miljoen in 3/4 jaar tijd? Hoe wil je dat gaan doen als je maar spelers blijf kopen. Waardevolle opleidingsclub? Wat is er de laatste jaren dan vertrokken bij PSV die succesvol zijn geweest in het buitenland? Lozano leer alles bij Psv, wat heeft hij in zijn eerste jaren dan gedaan en waarom was hij zo duur als hij alles nog moest leren?
Vergeef mij voor mijn iets wat cynische ondertoon. Er zit natuurlijk een nuance in en PSV voert een prima beleid, maar het wordt nu wel erg overdreven en mooi geschetsts. Om dat geld te halen moet PSV 3/4 jaar op rij CL halen en/of mega scoren op de transfermark. Het eerste is bijzonder lastig en om het tweede staan ze niet erg bekend.

16 januari 2018 om 12:39

@ronzie:

"hoe wil je dat gaan doen als je maar spelers blijf kopen."
Zoveel spelers koopt PSV helemaal niet. Dit seizoen zijn alleen Lozano, Luckassen en Room gekocht. Vorig seizoen alleen Jurjus en Ramselaar. Oftewel drie veldspelers en twee reservekeepers in twee jaar tijd.

"waardevolle opleidingsclub? Wat is er de laatste jaren dan vertrokken bij PSV die succesvol zijn geweest in het buitenland?"
Weinig, maar er staan dit seizoen vaak wel 5 zelf opgeleide spelers in de basis terwijl er meestal nog eens 6-7 op de bank zitten. Dat is ook wat waard.

"om dat geld te halen moet PSV 3/4 jaar op rij CL halen en/of mega scoren op de transfermark. Het eerste is bijzonder lastig en om het tweede staan ze niet erg bekend."
Wat het eerste betreft: je onderschat de inkomsten van de CL. In 2015-2016 waren die voor PSV 34,2 miljoen, in 2016-2017 20 miljoen. Wat het tweede betreft: je onderschat ook voor hoeveel PSV verkocht heeft de laatste jaren: voor 53,5 miljoen in 2015-2016, voor 18 miljoen in 2016-2017 en voor 31,25 miljoen in 2017-2018.

16 januari 2018 om 12:54

@ronzie

Je kritiek die deel ik ten dele. Ik vind het ook allemaal wat (te) mooi om te suggereren dat PSV er in 3/4 jaar in slaagt om een pot van 30/40 miljoen te realiseren. Tenminste, ik heb nergens gelezen hoe Gerbrands denkt dat bedrag te realiseren. Lozano en straks Romero moeten voor een wel heel erg hoog bedrag worden verkocht om daar in de buurt van te komen in mijn ogen.

Maar je kritiek op het 'maar blijven kopen' deel ik totaal niet, en evenmin de suggestie dat PSV niet (mega) scoort op de transfermarkt. Okay, de laatste echt grote transfers waren Depay en Strootman, maar ook in het verleden stond PSV natuurlijk juist enorm bekend om het doen van goede aankopen die voor een hoofdprijs weer verkocht zijn. Kezman, Robben, Van Nistelrooij, Ronaldo, Stam, Koeman, Gullit, allemaal topverkopen.

16 januari 2018 om 14:29

Toch bijzonder dat jij een hele waslijst van namen opnoemt op Depay na die Psv eerst allemaal voor miljoenen ergens anders heeft gekocht. Een jaren lang beleid wat er voor zorgde dat Psv helemaal op het einde technisch falliet was en acuut meer als 50 miljoen nodig had. En nu gaat Toon dit weer uitvinden? Er is maar 1 manier om als Nederlandse club echt geld te verdienen en dat is spelers zelf opleiden of talenten op hun 16e of 17e voor een relatief laag bedrag te halen en ze verder ontwikkelen. Hoeveel moet Lozano opbrengen voor ze er überhaupt winst op maken? Ik las pas ergens dat dit met het doorverkooppercentage wel tegen de 20 miljoen is. Zo'n Romero voor dik 10 miljoen, die haalt indirect de waarde van een Lammers en Malen al naar beneden. De Jong en Locadia worden hierdoor naar de uitgang gewerkt wat de waarde ook weer niet ten goede komt.

16 januari 2018 om 14:52

@willem410

Dat ik een hele 'was'lijst kan noemen van namen van PSV spelers die voor veel geld van de hand zijn gedaan is op zichzelf heel begrijpelijk in een discussie waarin iemand stelt dat PSV 'nooit mega scoort op de transfermarkt'. Die lijst is natuurlijk bedoeld om aan te tonen dat die stelling over PSV niet klopt. Neem aan dat je dat kunt volgen. Daar is natuurlijk niets bijzonders aan.

Dat jij er verder op wijst dat het gaat om spelers die allemaal 'voor miljoenen elders zijn gehaald' is een feitelijk correcte vaststelling van jou. Maar verder doet die opmerking niet terzake. Want dikke vette miljoenen verdienen aan transfers gaat over dikke miljoenen winst en niet over de vraag of je een speler eerst zelf hebt opgeleid, of niet. De ene manier om winsten te realiseren is natuurlijk niet beter, slechter of mooier of lelijker dan de andere manier. Die is gewoon anders. En verder niks.

En dat dit komt omdat Ajax heel goed is gebleken in het zelf opleiden van spelers en die doorverkopen, maar bljikt over een minder goed functionerend scoutingapparaat te beschikken waardoor Ajax weer relatief vaak heel veel dure spelers haalt die vervolgens mislukken (waar bij PSV de jeugdopleiding relatief heel weinig goede spelers heeft voortgebracht, maar wél altijd juist heel succesvol was in het halen van spelers en die uitstekend doorverkopen) dat zal dan verder allemaal wel. Maar ook dát maakt de ene manier niet beter, slechter, of wat dan ook. Het is gewoon anders.

Overigens zie je, paradoxaal genoeg, nou net de afgelopen seizoenen een trend die exact omgekeerd is aan wat ik net bechreef. Oftewel, dit seizoen speelt PSV met een basisteam waarbij de helft uit de eigen jeugd komt, terwijl Ajax de laatste twee seizoenen opeens juist heel veel spelers van buiten haalt (en in het geval van Ziyech, Neres en Bandé voor héél veel geld ook nog) en juist succesvol was met het halen en aankopen van jeugdspelers voor veel geld (eriksen, Alderweireld. Vertonghen) om die vervolgens goed door te verkopen. Tegenwoordig speelt Ajax zelfs met meer aankopen in de basis dan met jeugdspelers. Dat was ooit echt anders.

16 januari 2018 om 15:41

@Constant Kante

Wat betreft jouw reactie over het aantal eigen jeugdspelers bij Ajax en PSV.


Ja, de laatste tijd koopt Ajax meer omdat ze inzien dat je het alleen met jeugdspelers niet gaat redden. Daarentegen hebben de meeste eigen jeugdspelers (Zoet, Hendriks, Locadia, Brenet) die nu bij psv in de basis spelen al jaren geleden hun debuut gemaakt. De laatste seizoenen is er bij psv nauwelijks wat doorgebroken. Heel jammer bijvoorbeeld dat Lammers weinig kansen krijgt.

Maar laten wij even naar de statistieken kijken.

Onderzoek op Ziggosport gezien. Het gaat om het aantal jeugdspelers die de laatste 5 jaar minimaal 30 basisplaatsen in het 1e elftal hebben gehad.

Ajax: 21 spelers
Feijenoord: 10 spelers
AZ: 5 spelers
PSV: 5 spelers

Natuurlijk gaat dit alleen om de kwantiteit maar is de kwaliteit natuurlijk ook heel belangrijk.

16 januari 2018 om 15:48

En toch is de aankoopwaarde van de basis van Ajax nog altijd een stuk goedkoper dan die van Psv. En is de verwachte verkoopwaarde van de basis van Ajax een stuk hoger dan die van Psv. Ajax verkocht de laatste 5 jaar voor 250 miljoen aan spelers, ik zal zo uit me hoofd geen 1 verkochte speler van die 250 miljoen weten die meer als 5 miljoen aanschaf heeft gekost. Dat is dus ook mijn punt, jij noemt de succesverhalen maar er is er bijvoorbeeld deze week nog 1 geruisloos vertrokken bij Psv die ook dik 7 heeft gekost. Gerbrands komt nu over of dat hij een nieuw verdienmodel heeft gevonden met spelers kopen en doorontwikkelen voor de Europese top. Een weg die Psv al een keer bewandeld heeft, zolang er sportief succes is met het geld wat daar aan vast hang zoals CL, wat hij zelf ironisch genoeg al benoemd is er niks aan de hand. Vallen de prestaties een paar jaar tegen, zowel van het team als van de dure individuen dan klapt het gewoon weer als een kaartenhuis in elkaar. Dat Ajax nu kwa aankopen ook in een hoger sigment zoekt dat is in de eerste plaats om het niveau omhoog te krijgen. Een situatie die ze zelf hebben gecreëerd door de ijzersterke financiële huishouding, of dat dit op termijn veel geld in het laatje brengt als je puur na de inkoop en verkoop van die spelers bij elkaar gaat kijken dat betwijfel ik.

16 januari 2018 om 15:49

@davidfer

In mijn ogen doet wat jij stelt weinig af aan mijn stelling.

Want het stellen van nadere voorwaarden aan de term 'jeugdspeler' (als dat het moet gaan om spelers die dit jaar doorgebroken zijn) vind ik niet zo interessant. Dan krijg je ook meteen weer die discussie of Frenkie de Jong dan wel eigen jeugd is, of niet, net als Eriksen, Fisher, Kishna, etc. etc. etc. Dat is heilloos.

Dus dat Zoet en Brenet al in 2013 hun debuut maakte maakt niet uit. Veltman speelt ook al heel lang in het eerste van Ajax. Is dat dan geen jeugdspeler meer? Wel natuurlijk.

Overigens maakte Lammers ook afgelopen seioen zijn debuut en dit jaar zijn dat Gudmundsson, Mauro Jr., Rosario, Paal en Rigo. De kritiek dat Cocu die spelers véél meer speeltijd had moeten geven is apekool. Hoezo dan? Had PSV dan soms vijftien punten voor gestaan, in plaats van vijf of zo? Slaat nergens op.

16 januari 2018 om 15:56

@willem410

Ik neem aan dat jij kunt erkennen dat als Ziyech, Neres en Bandé (stuk voor stuk aankopen van 12,5 - 20 miljoen) mislukken dit grote gevolgen heeft voor de financiën van Ajax???

Nou, dan is het verder simpel. Want het is nu eenmaal onmogelijk om vol te houden dat Ajax een soort garantie heeft dat zij iedere speler die ze willen kunnen halen en daarbij ervan uit kunnen gaan dat ze die voor heel veel geld verkopen. Die hebben ze evenmin als dat PSV die heeft. Dus iedere investering is, naar haar aard, een risico. Dat is nu eenmaal zoals ondernemen werkt.

En tegenover ieder succesverhaal van PSV staat natuurlijk een minder succesvol verhaal. Maar jij weet ook wel dat dit exact ook voor Ajax geldt. Mounir el Hamdaoui, Sulejmani, Atouba, Luque, Gabrich, enfin, als je wilt heb ik een lange ijst voor je met miskopen van Ajax. En als jij stelt, ja maar kijk naar PSV die hadden dit kaar nog een zeperd maar bij Ajax is dat 'veel langer geleden' dan is dat niets meer dan het hebben van een korte termijn visie. Want de succesaankoop van vandaag kan echt zomaar de miskoop van overmorgen zijn.

16 januari 2018 om 16:26

@Constant Kante

Ik denk dat het een structureel probleem is bij psv dat jeugdspelers te weinig kansen krijgen. Imo zou psv veel meer uit de eigen jeugdopleiding kunnen halen als jeugdspelers meer kansen zouden krijgen.

Tuurlijk blijven ze een speler uit de jeugd of ze nu vorig jaar of 5 jaar geleden hebben gedebuteerd. Wat ik met die 4 namen wilde aantonen is dat je nou eenmaal bij psv als jeugdspeler niet of nauwelijks de kans krijgt. Grote kans dat Sam Lammers het volgende slachtoffer gaat worden nu dat Romero gekocht is.

En geen reactie op de feiten van het onderzoek?

Jij moet toch ook kunnen toegeven dat jeugdspelers bij psv de laatste 5 jaar bedroevend weinig kansen hebben gekregen?

Nogmaals. Jeugdspelers die de laatste 5 jaar minimaal 30 basisplaatsen hadden.

Ajax: 21 spelers
PSV: 5 spelers

Dit zegt toch genoeg. Het verschil is veels te groot.

Ik denk dat het voor het Nederlandse voetbal en op de lange termijn voor psv beter zou zijn als er meer talenten zouden doorbreken.

16 januari 2018 om 16:38

@Constant Kante

Het belangrijkste verschil op dit moment is dat.

Ajax geld uitgeeft dat het gewoon op de bank heeft staan. (100+ miljoen)

Psv geeft geld uit wat het nu niet op de bank heeft staan.

Psv zal voor 1 juli een speler moeten verkopen om dit seizoen de begroting rond te krijgen. Verder is Romero met een aparte koop/Huur constructie gehaald zodat zijn transferbedrag pas voor volgend seizoen meetelt.

Imo speelt psv nu op financieel gebied met vuur.

16 januari 2018 om 17:32

Davidferr

Dat PSV 'de jeugdspelers geen kans geeft' is echt een opmeerking die heel erg 2011 is. Ik snap niet zo goed hoe jij om de feiten heen kan die ik hier schets. Lammers, Gudmundsson, Mauro Jr., Rosario, Paal en Rigo kregen allemaal speeltijd. De basisspelers die uit de igen jeugd komen noemde ik al. Dus hoezo beweer jij iets dat aantoonbaar onjuist en onwaar is eigenlijk? De jeugdspelers krijgen gewoon wél speeltijd. Lijkt me echt geen discussie verder.

Dat jij dan misschien vind dat Cocu ze nog méér speeltijd had moeten geven dat snap ik ook nog wel. Dikke kans dan dat in dat geval Ajax nu vijf punten los stond boven Psv. Dus ja, tuurlijk had je dan liever meer jeugdspelers gezien. Maar even zonder gekheid, het is toch gewoon zo dat een normale coach normaal gesproken de spelers opstelt die beter zijn dan dat hij de speler opstelt die het jongste is? En volgens mij is Lozano beter dan Gudmundsson. Want ja, waarom liet Keizer Johnsen niet wat vaker spelen dan precies? Lijkt mij dat Kluivert en Neres beter zijn toch? Leg mij maar uit dan waarom voor PSV niet exact hetzelfde zou gelden.

Verder heb jij het over een onderzoek maar dat ken ik niet. Kuhn je wat meer informatie geven, want een simpel fragment alleen over speeltijd (volgens mij klopt het niet eens want er zijn volgens mij meer spelers van PSV dan vijf over vijf jaar te noemen) zegt echt helemaal niets verder. Mij niet in ieder geval. Waar kan ik dat onderzoek vinden precies?

En dat het voor het Nederlanse voetbal 'beter' zou zijn dat vind ik een apart argument. Het zou ook beter zijn dat Neres wordt verkocht, dat Kluivert daar gaat spelen dat Johnsen en Cassiera weggedaan worden en dat daar Nederlandse jongens gaan spelen. Waarom gebeurt dat dan niet?

16 januari 2018 om 17:35

@davidferr

Jij begrijpt niet helemaal, denk ik, dat er een verschil is tussen wat je op de bak hebt staan en wat je eigen vermogen is. Darnaast, wakeup call, Ajax betaalt de transfers niet uit eigen zak. Zou ook dom zijn. Dan ben je een dief van je eigen portemonnee, met deze rentestanden. Ook Ajax financiert dit gewoon via de bank.

En waarom moet PSV een gat van vijf miljoen wegwerken dat al met een verkoop van een speler (propper) is gedicht??? Snap ik niet. Dat het transferbedrag van Romero pas komend seizoen 'telt' jhoezo is dat een probleem???

16 januari 2018 om 18:19

@Constant kante

Aangezien jij de feiten niet onder ogen wilt zien heb ik ze even voor jou opgezocht.

Seizoen 2017/2018 aantal minuten in de eredivisie. (Kijk zelf maar even op transfermarkt.nl)

Lammers = 105 minuten
Gudmundsson = 7 minuten
Mauro jr = 72 minuten
Paal = 328 minuten
Rigo = 4 minuten
Rosario = 96 minuten

WOW. Wat hebben die psv talenten die jij opnoemt veel kansen gehad zeg.

Hier heb je link naar dat stukje op Ziggosport over dat onderzoek over jeugdspelers. https://youtu.be/nl5mwis30lc

16 januari 2018 om 18:30

@Constant kante

Als ondernemer heb ik zelf regelmatig te maken met wat er op de bank staat en wat het eigen vermogen van het bedrijf is. Dus weet wel degelijk het verschil.

Over alleen al het seizoen 2016/2017 en lopend seizoen 2017/2018 staat Ajax op een positief transferbalans van €102,5 miljoen.

In januari gaf Gerbrands nog in dit interview aan dat er nog een €5 miljoen tekort is en dat er dit seizoen nog een speler verkocht dient te worden. https://www.vi.nl/nieuws/gerbrands-psv-heeft-nu-geen-last-van-transfersom-romero

16 januari 2018 om 18:32

@Constant kante

Het zou mooi zijn als jij jouw beweringen nu ook eens met harde feiten zou onderbouwen.

16 januari 2018 om 18:58

Wat je hier boven schrijft probeer ik je juist uit te leggen. Ajax word niet rijk van Neres of Ziyech. En Psv gaat ook niet rijk worden van een karrenvracht Zuid Amerikanen van plus 10 miljoen per stuk. Het enigste waarom je zo'n speler haalt is dat ze iets toe voegen aan je team. Doen ze dat niet dan kleeft er een risico aan, een risico dat voor Ajax op dit moment makkelijker op te vangen is als voor Psv.

17 januari 2018 om 09:26

@davidferr

Jij hebt je eigen bewering (psv geeft 'te weinig' kansen aan de jeugd) zelf al met keiharde feiten onderbouwd. Kijk maar, om 18:19 uur. Daar staat al duidelijk vermeld wat ik je ook al verteld had. Namelijk dat Psv, zeker dit seizoen, wel degelijk kansen en speeltijd geeft aan jeugdspelers.

Dat jij dat niet veel vind, dat is jouw mening. Ik vind dat Cocu dit jaar prima speeltijd geeft aan jeugdspelers. Het is niet zo dat jouw mening, in dat perspectief, juister, beter, accurater of leidend is. Het is alleen jouw mening. En die van mij wijkt daarvan af. En los daarvan, waar staat beschreven precies dat PSV de jeugd 'meer speeltijd' Moet geven precies? En waar staat beschreven 'de club die de jeugd minder speeltijd geeft' (even los van de vraag wie bepaalt wat meer, minder of gelijk is) slecht is of iets beter of slechter doet dan een andere club? Nergens uiteraard.

Het enige dat beschreven staat is de stand van de ranglijst volgens mij. Ken je die? Daar staat PSV bovenaan. Hoe dat komt en wat ik daarvan vindt heb ik in andere topics al uitvoerig uit de doeken gedaan. Maar waar gaat het uiteindelijk om David? En ik stelde je de vraag al eerder, maar ik herhaal hem nog maar even: wat is je punt nou exact? Want dat PSV nu vijftien punten los had gestaan als ze Gudmundsson en Lammers twee keer zovel speeltijd hadden gegeven dat is giswerk. Dat weet je nooit. PSV had wel tien punten achter kunnen staan nu...

17 januari 2018 om 09:28

@davidferr

Hartstikke mooi natuurlijjk, die positieve handelsbalans. Een teken dat Ajax goed bezig is.

Maar daarme blijft je bewering dat Ajax de transfers eventjes van de bank trekt alsnog onjuist. Zo werken financieringen van transfer helemaal niet. In die zin is er echt geen verschil tussen hoe PSV en Ajax de transfers financieren.

17 januari 2018 om 12:44

@Constant kante

Natuurlijk zie ik zelf ook wel dat psv tot nu toe 5 punten voor staat, maar daar ging het niet over.

Waar ik op reageerde was jouw stelling dat je nu qua kansen voor jeugdspelers de laatste seizoenen een omgekeerde trend ziet bij PSV en Ajax. Dat is feitelijk onjuist en dat heb ik met de nodige feiten ook aangetoond. Daarentegen kom jij alleen met beweringen die jij juist niet met feiten of bewijzen onderbouwd.

Constant kantel en draai jij weer met beweringen. Zo kan ik bijvoorbeeld ook erbij gaan halen dat PSV in totaal op 23 landstitels staat en Ajax op 33 landstitels. Welke club is er dan succesvoller?

Maar daar ging het niet over. Het ging over het aantal kansen voor jeudspelers.

17 januari 2018 om 13:01

@Constant kante

Het ging niet om hoe psv en Ajax de transfers financieren. Als het gezien de huidige lage rentestand voordeliger is om een deel van de transfers via een lening te financieren. Omdat er met het eigen geld via bijvoorbeeld bankdeposito’s of beleggingen meer rendement behaald kan worden dan is dat helemaal prima.

Waar het om gaat.

AJAX GEEFT GELD UIT WAT HET HEEFT.

PSV GEEFT GELD UIT WAT HET NU NIET HEEFT.

Jij beweerde eerder dat er geen begrotingstekort meer was. In dat VI artikel van januari wat ik hier eerder linkte gaf Gerbrands zelf aan dat er een begrotingstekort is van €5 miljoen en dat er speler(s) verkocht dienen te worden.

Verder wordt Romero pas volgend seizoen daadwerkelijk gekocht omdat op dit moment het geld er niet voor is. Dat noem ik gokken.

Want als volgend seizoen niet voldoende geld binnen komt heeft psv een financieel probleem.

Maar ja, als jij het verschil niet ziet tussen geld uitgeven wat je wel of niet beschikbaar hebt. Dan hoop ik dat jij deze tactiek niet in je persoonlijke leven toepast en alles op afbetaling koopt.

Imo speelt psv nu op financieel gebied met vuur.

17 januari 2018 om 13:04

@ Constant Kante

Ik laat het hier verder bij. Wij hebben een andere manier van beargumenteren en onderbouwen. Daar gaan wij niet uit komen en dat is helemaal prima.

Een fijn dag nog.

16 januari 2018 om 14:08

@cabinessence en Constant kante

Sorry, het is iets verkeerd overgekomen. Ik bedoelde niet zozeer veel aankopen, maar meer twee grote aankopen met Lozano en Romero. Op zich prima aankopen als je al een vermogende club bent, maar voor PSV hangt er natuurlijk wel een risico aan om zo veel te investeren in de hoop je eigen vermogen te verdubbelen.

Cabinessence,
Maar CL halen wordt met de verplichte voorrondes nu nog moeilijker, dus het is niet meer kampioen worden en geld ophalen. Wat betreft eigen jeugd dat is mooi dat ze eindelijk eens daad bij woord zetten. Ik zei daarom ook dat PSV op zich prima beleid voert, alleen met een overdreven toon gaf ik aan dat ze alles erg graag verbloemen in Eindhoven om zichzelf schouderklopjes te kunnen geven.

Wat betreft verkopen ben ik het niet echt met je eens Constant kante. Vroeger verkochten ze inderdaad voor veel. Maar ik heb bij PSV tegenwoordig juist meer het gevoel dat ze een speler liever een jaar langer houden om succes te behalen en voor minder verkopen dan dat ze mega cashen.

16 januari 2018 om 14:54

@ronzie

Ik heb zelf niet de indruk dat PSV liever spelers houdt om succes te behalen. Ik denk dat dit meer komt doordat er gewoon niet de juiste bedragen worden geboden en dat dan gewoon de afweging is dat het niet loont om halverwege een speler van de hand te doen.

Of anders gezegd, als die Mexicanen gewoon zes of zeven miljoen zouden bieden, dan zat Luuk de Jong echt al in het vliegtuig naar Mexico. Maar voor 1,5 of 2 miljoen zou ik als Brands zeggen: 'okay, maar dát gaan we dus niet doen'. In dát geval kun je hem gewoon beter houden inderdaad. Want ik vind 2 miljoen niet echt mega cahsen.

16 januari 2018 om 15:51

Affelay is mijn grootste voorbeeld voor die indruk. Maar ik heb ook het gevoel dat ze spelers als Guardado, Moreno, Arias, Zoet, Luuk de Jong eerder voor meer hadden kunnen worden verkocht. Ik vind het mooi om te zien dat PSV die spelers nog een jaar langer wil gebruiken met hun kwaliteiten, maar daardoor loop je we de dikke vis mis. Kijk bijvoorbeeld bij Ajax naar Sanchez, Milik, Klaassen, Blind.

Luuk de Jong is nu bijna niks meer waard, maar hadden ze hem na dat super seizoen meteen doorverkocht durf ik te wedden dat hij een stuk meer waard was.

16 januari 2018 om 16:08

@ronzie

Afellay werd in januari aan Barcelona overgedaan voor 3,5 miljoen Euro. Hij had nog een contract voor een half jaar. Dat vind ik niet 'stevig cashen'. Jij wel. Het was bovendien dat bedrag, of niks want in de zomer zou hij transfervrij mogen vertrekken.

Overigens is het een breed gedragen mening dat PSV de titel verspeelde omdat ze Afellay verkochten maar ik ben het daar altijd mee oneens geweest. Het verlies van Jonathan Reis in de laattse wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen Roda JC met een horrorblessure toen hij drie kruisbanden afscheurde, was veel belangrijker voor PSV dan het verlies van Afellay. PSV had met Labyad een prima vervanger voor Afellay en het schortte bij PSV in de tweede seizoenshelft vooral aan scorend vermogen. Reis had net een serie van elf wedstrijden met acht goals achter de rug en had zich net in de baais geknokt als eerste spits. Ík denk dat PSV met Reis gewoon kampioen was geworden. Weten we nooit achteraf maar ik denk van wel.

Verder noem je echt alle voorbeelden op die duidelijk aanwijsbare redenen hadden waarom dat geen toptransfers werden.

Guardado daar was mee afgesproken dat hij nog één seizoen zou blijven maar dat PSV daarna niet lastig zou doen als hij een mooie aanbieding kreeg. Dus daarom kon hij voo r een zacht prijsje naar Betis Sevilla.

Moreno geldt ietd vergelijkbaars. Die wilde best naar Psv, maar maakte bij die overgang de persoonlijke afspraak met Brands dat ook hij, voor een gelimmiteerde transfersom weer weg zou mogen, als er interesse was. Dus kreeg PSV bijna zeven milljoen voor een speler die onbetwist ongeveer de beste CV van Nederland was. Dat is niet een kweste van slecht verkopen. Dat is een kwestie van je afspraken keurig nakomen. Anders was hij niet eens naar Eindhoven gekomen.

Zoet daar werd gewoon niet voldoende voot geboden. Simpel. Als een club vijf miljoen biedt en PSV tien miljoen vraagt, dan kom je er weleens niet uit. Waarom is dat raar of vreemd dan?

Arias daar was ook interesse voor maar die maakte een dduidelijke keuze dat hij in het kader van het WK speeltijd garantie wilde. Logisch ook. Ik voorspel dat hij straks, als hij speelt op het WK, voor een bedrag van boven de tien miljoen gaat vertrekken. Is voor zeven ton gehaald. Is dat een prima deal?

Wat betreft Luuk de Jong is het nog eenvoudiger. Als een club zes of zeven miljoen biedt mag hij gewoon gaan. Hij is gehaald voor 5,5 miljoen. Maar als een club twee miljoen op tafel legt, dan blijft hij gewoon. Waarom zou je hem voor dat bedrag van de hand doen? Je kunt hem toch nog uitstekend gebruiken? Zeker al omdat hij dit seizoen gewoon weer zijn oude vorm terug krijgt, weer scoort, assists geeft en belangrijk is. ...

En dat hij meer waard was na dat super seizoen is een leuke voetnoot, maar als er destijds een mooie aanbieding had gelegen had PSV hem uiteraard direct verkocht. Kennelijk waren die biedingen er echter niet. Dan houdt het dus op.

16 januari 2018 om 23:15

Je begrijpt me verkeerd. Ik bedoelde dus juist dat PSV bewust koos om de spelers langer te houden in plaats van voor een toptransfer te gaan.

Lozano is een prima voetballer. Maar een speler als veltman wist hem volledig uit de wedstrijd te spelen en te halen. En ja dat deed die geniepig. Maar denk maar niet dat de toppers in engeland of spanje liever zijn hoor. En lozano ging in het begin hard. Zakte daarna flink weg. Maar mist een hoop kansen. Laten we hopen dat die de 2de helft het weer beter gaat doen.

16 januari 2018 om 12:50

"lozano is een prima voetballer. Maar een speler als veltman wist hem volledig uit de wedstrijd te spelen en te halen. En ja dat deed die geniepig. Maar denk maar niet dat de toppers in engeland of spanje liever zijn hoor."

Ach ja, hij had een slechte dag tegen Ajax. Kan iedereen wel eens gebeuren, zegt verder weinig over zijn capaciteiten. En Veltman is vast niet de eerste geniepige voetballer die Lozano tegen is gekomen. Hij heeft vier seizoenen in Mexico gespeeld, daar kunnen ze er ook wel wat van.

16 januari 2018 om 12:55

@cabinessence

Het verschil met die geniepigers uit Mexico is dat ze daar geen Kung Fu kennen. Veltman, gezien zijn acties richting Lozano, duidelijk wél.

16 januari 2018 om 13:02

Een slechte dag op een wedstrijddag die er wel toe doet internationaal gezien. Dus zegt iets over kwaliteit en mindset. Vind het een prima voetballertje. Maar laten we niks overhypen. Goed genoeg voor middenmoot engeland en duitsland.

De hele basis-aanname, namelijk dat "psv een ideale leerschool blijft" is raar.

Wanneer is voor de laatste keer een topspeler van PSV succesvol doorgestroomd naar de echte top? Dan moet je een eind terug gaan hoor. Of je nou naar Dzudzak kijkt, of naar Depay, of naar Toivonen, of een hele reeks anderen: geen echte top. De tijd dat er echte toppers doorbraken, ligt een eind achter ons. Van Nistelrooij, Robben, en daarna op een iets lager niveau Strootman.

Hij doet nu net alsof Lozano al de grote man bij Real Madrid is, en dat velen hem voor zijn gegaan. Maar dat is gewoon niet zo. Pure luchtfietserij is het.

16 januari 2018 om 12:58

@edo, de "internationale top" is natuurlijk een heel breed begrip. Niet alleen Barcelona, Real Madrid en Bayern Munchen vallen daaronder. De subtop met Arsenal, Dortmund, Napoli, Lyon etc valt daar natuurlijk ook onder. Je kunt niet van eredivisieclubs verwachten dat ze spelers voor de absolute top klaarstomen, en dat doet Brands ook niet. Maar via PSV zijn Mertens (Napoli), Strootman, Moreno (AS Roma), Depay (Manchester/Lyon), Wijnaldum (Liverpool) de laatste jaren wel bij Europese "top" terecht gekomen. Brands heeft het dus natuurlijk heus niet over het afleveren van de toekomstige dragende spelers van een Real Madrid, maar gewoon kwalitatief goede spelers kunnen verkopen aan Europese (sub)top clubs.

16 januari 2018 om 12:59

Edit: kan niet bewerken via de app maar bedoel natuurlijk Gerbrands.

16 januari 2018 om 15:39

Hij heeft het zelf over de "toonaangevende 16 clubs", dus hij begrijpt daar wel degelijk ook de echte topclubs onder. Zie de laatste regels van het artikel.

Als we er even vanuit gaan dat de echte top op dit moment bestaat uit Barcelona, Real Madrid, Manchester City, PSG en Bayern Munchen, dan zitten daar nog 11 clubs achter. United, Tottenham, Chelsea, Juventus, Napoli, Liverpool, Atletico, die horen daar dan in elk geval wel bij. Dus met Wijnaldum en Mertens geef ik je gelijk. Maar je moet wel behoorlijk zoeken naar een paar spelers die op dat niveau terecht zijn gekomen hoor, Gerbrands doet alsof dat heel normaal is, maar dat is wat mij betreft niet zo. De meeste spelers die bij PSV en andere Nederlandse topclubs de beste zijn, hebben het de laatste jaren vooral erg moeilijk om een vaste plek te krijgen bij een grote club. Dat de beste speler van Ajax het niet redt bij een kwakkelend Everton zegt ook wel wat.

16 januari 2018 om 13:01

Voor de echte top is niet realistisch. Dat is in principe alleen Strootsman en Mertens gelukt, als je Roma en Napoli als top beschouwt. Wijnaldum speelt nu bij Liverpool maar heeft een tussenstap gemaakt. In principe is dat verloop logischer dan gelijk naar een topclub en slagen.

16 januari 2018 om 13:02

"wanneer is voor de laatste keer een topspeler van PSV succesvol doorgestroomd naar de echte top?"

Strootman en Moreno spelen bij Roma, dat afgelopen seizoen 2e werd in Italie
Mertens speelt bij Napoli, dat koploper is van Italie
Depay speelt bij Lyon, dat in Frankrijk evenveel punten heeft als de nummer 2
Wijnaldum speelt bij Liverpool, dat 3e staat in Engeland

16 januari 2018 om 15:45

Ja, ik ben een fan van Strootman en van Roma, maar dat is geen echte top. Helaas. Roma breekt in Italie en daar buiten helaas geen potten. Mertens vind ik een beter voorbeeld, daar heb je deels gelijk in. Napoli is geen echte top in de zin dat ze niet bij de beste 10 van Europa zitten, maar wel er tegenaan.

Lyon is een ploeg in verval. Liverpool niet, dus Wijnaldum zit daar goed, maar heeft een tussenstap gemaakt.

16 januari 2018 om 13:24

@edo

Mij is niet duidelijk welke clubs jij bedoelt met 'de echte top'. Gerbrands heeft het zelf over 'de zestien toonaangevende clubs van Europa'. De vraag is of jij en Gerbrands het dan over dezelfde clubs hebben. Grofweg uiteindelijk wel denk ik, bepaalde clubs daar is iedereen het wel over eens. Maar daarnaast zou je ook kunnen stellen dat de zestien clubs die nu nog in de knockout fase van de CL zitten die 'toonaangevende clubs' zijn, versus een lijst van zestien clubs die over een wat langere termijn toonaangevend waren of zijn. Of je neemt de actuele Uefa Ranking.

En dan nog, zou je daar Liverpool onder moeten rekenen (tot aan de invoering van de PL was dat dé club van Engeland én Europees een grootmacht, maar sindsdien....)? En City dan? Tot aan de miljarden die kwamen binnen zeilen had die club maar een beperkte Europese historie.

Uefa ranking op dit moment zou dit plaatje opleveren:

1 real Madrid Cf
2 fc Barcelona
3 fc Bayern München
4 club Atlético de Madrid
5 juventus
6 paris Saint-Germain
7 sevilla Fc
8 manchester City Fc
9 fc Porto
10 borussia Dortmund
11 manchester United Fc
12 chelsea Fc
13 arsenal Fc
14 sl Benfica
15 fc Shakhtar Donetsk
16 ssc Napoli

Nou, wilde jij stellen dat PSV geen goede opleidingspartner is voor Napoli, Benfica en Sevilla? Wat dit betreft ben ik het namelijk wel met Gerbrands eens.

16 januari 2018 om 15:54

Ik heb hierboven iets gezegd over wat ik de topclubs vind, en daarna zag ik pas deze reactie.

Wat mij betreft is de echte top op dit moment (in random order) Barcelona, Real Madrid, Manchester City, Psg, Bayern Munchen. Juventus kan je nog over twisten. Direct achter die categorie komt een reeks ploegen die net een treetje lager staan. Het gros komt overeen met de ranglijst die jij noemt, niet allemaal, maar dat is een kwestie van smaak. Op hoofdlijn klopt het redelijk.

Over hoeveel spelers hebben we het dan, die de basis van deze ploegen gehaald hebben? Robben en Mertens? Nee, dat vind ik inderdaad geen goede score. Dan ben je geen vaste opleidingspartner.

16 januari 2018 om 16:31

Nou ja, in mijn ogen is wat dan die 'zestien toonaangevende clubs' zijn discutabel. Omdat het dit seizoen dus deze clubs zijn, volgend seizoen zijn er weer wat andere clubs. Al blijven de echte topclubs (real, Barca, Bayern, City, Psg, zeg maar) wel dezelfde, wat erqachter komt zoals jij zegt bestaat uit een langere lijst.

Maar misschien zit er gewoon simpelweg wat licht tussen wat Gerbrands zegt en wat jij zegt. Gerbrands zegt: "psv blijft een ideale leerschool voor een stap naar de internationale top en dat wordt bij die clubs ook erkend." Nou, in mijn viie is daar weinig speld tussen te krijgen. Maar dat is wat anders dan 'een vaste opleidingspartner', zoals jij het stelt. PSV is inderdaad geen vaste opleidingspartner nee, dat klopt. Maar ook dat is logisch. Clubs willen geen vaste opleidingspartner, ze willen een markt waar ze steeds spelers uit kunnen vissen. Vandaag uit Nederland, morgen uit Belgie, overmorgen uit Duitsland of Tsjechië. En in dat kader denk ik dat clubs echt wel weten dat spelers van PSV gewoon een prima 'opleiding' hebben genoten in het 'europese' profvoetbal. PSV speelt (ja behalve dan dit seizoen) altijd Europees, en doet in beginsel elk seizoen mee om de titel. En nogmaals, ik denk ook dat die club echt niet alleen maar naar de laatste twee seizoenen kijken. Die kijken echt wat breder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren