‘Moeten wij de vader van ‘Auba’ wegsturen? Dat is een schandelijke belediging’

Zaterdag, 13 januari 2018 om 16:20

Hans-Joachim Watzke neemt het op voor Pierre-Emerick Aubameyang. De afgelopen dagen schreven de Duitse media over de broers en vader van Aubameyang, die zijn meegegaan op trainingskamp naar Marbella en verblijven in het spelershotel van Borussia Dortmund. Het is een aparte situatie, maar volgens Watzke zou het verkeerd zijn om de familieleden weg te sturen.

De algemeen directeur van BVB noemt Aubameyang 'een op en top professional'. Hij is niet blij met de manier waarop de 'steeds groter wordende boulevardpers in Duitsland' bericht over de familie van de Gabonese sterspeler. "Diezelfde pers zal hem trouwens het meest missen, wanneer hij hier niet meer speelt", benadrukt Watzke zaterdag in gesprek met BILD.

Dortmund zou vooraf niet hebben geweten dat de familieleden meekwamen. "Maar moeten wij zijn vader dan wegsturen? We moeten ook stilstaan bij hoe dat overkomt op mensen uit andere landen", legt de beleidsbepaler uit. "Voor mensen uit andere culturen zou dat een schandelijke belediging zijn geweest. Veel erger dan wij Duitsers ons kunnen voorstellen."

Götze over Aubameyang: 'Ik ga er niet onder gebukt'
Meer video's

Poll

Reageert Borussia Dortmund op de juiste manier?


Gerelateerd

5 reacties (laatste reactie door mmarkez)

Is ook stom gelul, maar Duitsland ondervindt ook duidelijk de invloed van Amerika (en Engeland) wat betreft de (roddel)pers die alles wat maar clicks en pagehits scoort op het internet pleurt.

Als zijn vader en broers uit Afrika zijn overgekomen, kn ik me helemaal vinden in de woorden van wattske.
Als ze echter in Duitsland wonen, vind ik het niet meer dan nogmaal dat ze horen te weten dat er geen familie meegaat op trainingskamp. En zouden ze best weggestuurd mogen worden.

Goeie reactie, de pers maakt hier natuurlijk een heel groot probleem van, maar het kan echt niet om familieleden weg te sturen. Goed opgelost imo, ik zie hier btw niet echt in waarom dit zo belangrijk is ofzo.

Begin goed te begrijpen waarom Aubameyang ondanks hele goede statistieken toch niet wegkomt bij Dortmund. Nogal een divatje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

147 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Borussia Dortmund 15 13 1 1
2016/2017 Borussia Dortmund 32 31 3 0
2015/2016 Borussia Dortmund 31 25 4 0
2014/2015 Borussia Dortmund 33 16 4 0
2013/2014 Borussia Dortmund 32 13 1 0
Laatste voetbalnieuws

Arsenal faxt eerste bod naar Borussia Dortmund en zit onder vraagprijs

Er is beweging rond Pierre-Emerick Aubameyang. Arsenal heeft een eerste bod uitgebracht van 'iets meer dan vijftig miljoen euro', claimt Kicker zaterdagmiddag. Volgens het doorgaans goed ingevoerde tijdschrift is dat bedrag...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 22 januari
Het avontuur van Gregory van der Wiel bij Cagliari is nog geen doorslaand succes. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren