‘Ik ging met vrienden op stap en kreeg een rekening van vijftienduizend euro’

Zaterdag, 13 januari 2018 om 12:44

Álvaro Domínguez hing in december 2016 al op 27-jarige leeftijd zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De Spanjaard speelde in de jeugd van Real Madrid en Atlético Madrid, waarna hij bij los Colchoneros het eerste elftal wist te halen. In 2012 vertrok hij voor acht miljoen euro naar Borussia Mönchengladbach, maar beëindigde daar zijn loopbaan vanwege een rugblessure.

Hij adviseert nu jonge spelers, samen met de Spaanse spelersvakbond. “Als speler schat je de waarde van geld nauwelijks in. De auto’s worden alleen maar duurder, de horloges worden alleen maar groter. Ze kunnen een privéjet huren om uit eten te gaan en men vindt dat normaal. Ik heb zulke dingen ook gedaan. Ik ging met vrienden op stap en kreeg een rekening van vijftienduizend euro”, zegt Domínguez in gesprek met El Mundo.

“Wat gebeurt er als ik geblesseerd raak? Wat gebeurt als ik van de een op de andere dag in de tweede divisie speelt? Je hebt als speler een plan B nodig”, vervolgt de oud-verdediger. “Zonder ondersteuning is het moeilijk om de juiste beslissingen te nemen, wanneer je aan het einde van de maand een miljoen euro bijgeschreven krijgt.”

“Je moet zoiets hebben meegemaakt om te beseffen dat het niet de echte wereld is. Maar het probleem is dat enkele spelers een uitzondering vormen en daardoor met lege handen komen te staan. Sommige spelers zijn zo naïef en trouwen zonder dat ze hun partner goed kennen. Ze weten niet hoe een scheiding in zijn werk gaat en worden daardoor uiteindelijk flink wakker geschud”, besluit Domínguez zijn verhaal.


Poll

Snap jij waar Álvaro Domínguez op doelt?


Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door stravven)

Ja, laatst Eboue die miljoenen heeft verdiend bij Arsenal en Galatasaray. Leeggeplukt door zijn vrouw en nu failliet. Als ik voetballer zou zijn, zou ik niet trouwen, maar samenwonen.. dan kan ze je na een scheiding niet leegplukken.

13 januari 2018 om 12:50

Of je huwelijkse voorwaarden goed opstellen. Kan natuurlijk ook.

13 januari 2018 om 12:53

Laatst toevallig gelezen dat de huwelijksvoorwaardeb zijn veranderd in 2018. Verdiende geld voor je huwelijk blijft van jou, zelfde met schulden.

13 januari 2018 om 13:36

En als ze moeilijk doet over de huwelijkse voorwaarden, weet je ook hoe de vork in de steel zit. Natuurlijk moet je ze niet leegplukken. Maar als je zegt je krijgt een bescheiden huis en 2500 euro per maand zolang ik voetbal, zou elke vrouw zich 'safe' moeten voelen. Wij kunnen misschien wel klagen dat zij elke vrouw kunnen krijgen, maar aan de andere kant is het onmogelijk voor hun iemand te vinden die hun oprecht leuk vinden.

13 januari 2018 om 12:52

Je kan ook gewoon trouwen met een normaal persoon ipv een op geld belust leeghoofd.

13 januari 2018 om 13:37

Vind maar een normaal persoon als voetballer. Je moet echt letterlijk uit 500 vrouwen uitzoeken wie er je oprecht leuk vindt. Wij kunnen wel lachen wat een luxeprobleem, maar dat weet ik nog niet zo zeker.

13 januari 2018 om 15:15

Als je een lelijke gast bent en verder ook niet bijster intelligent en wel bespraakt en een topmodel wil je vriendin zijn, is het wel een hint denk ik, maar goed. Zeg daar dan maar nee tegen

13 januari 2018 om 15:21

Ik hoop dat je begrijpt dat als je gaat scheiden van een vrouw dat zij je gaat laten bloeden al heb je tijdesn je huwelijk ontzettend van elkaar gehouden. Altijd huwelijkse voorwaarden

13 januari 2018 om 12:55

Of gewoon wel trouwen maar niet in gemeenschap van goederen 😉

13 januari 2018 om 13:00

Ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want als je met iemand trouwd, is het ook omdat je haar vertrouwd.

13 januari 2018 om 14:43

En op een schip heb je nou ook eenmaal een reddingsboot, voor het geval het fout gaat. Net zoals je in je auto ook een reservewiel hebt. Het kan altijd fout gaan, je kan er beter maar op voorbereid zijn.

13 januari 2018 om 15:38

Ja, maar je gaat er niet van uit dat je misschien zal scheiden. Je kan moeilijk zeggen ik vertrouw je en ik hou van je, maar wil wel een huwelijk met voorwaardes. Maar veel vrouwen die goed verdienen dan dat dan weer wel.

13 januari 2018 om 14:18

Al die mooie vrouwen die zichzelf aanbieden om er zelf beter van te worden. Op jonge leeftijd zwanger worden om dit zeker te stellen. Snelle autos, veel nieuwe (meeprofiterende) "vrienden" Dit was voor mij de reden (ondanks alle belangstelling) in de 7e klasse te gaan ballen.

13 januari 2018 om 14:31

Hij heeft zelf ook stomme dingen gedaan. Niet gelijk de vrouw de schuld geven. Niet alle vrouwen zijn zo

Mooie reactie, al ben ik benieuwd of hij dit zich ook had gerealiseerd zonder die rugblessure, het is ook wel logisch dat veel spelers uiteindelijk in de problemen komen, je gaat je leefpatroon ook aanpassen aan je verdiensten dus kan ne alsnog redelijk makkelijk van je geld af komen ook al verdien je tonnen/miljoenen per maand. Was laatst ook een mooi artikel over Eboué, die heeft miljoenen bij elkaar gespeeld door de jaren heen, en moest noodgedwongen smeken on een baantje( wat hij nu meende ik heeft gekregen bij Galatasaray). Dit was ook mede mogelijk gemaakt door verkeerde keuzes en een mislukt huwelijk.

13 januari 2018 om 13:54

Eboua had al zijn geld naar zijn vrouw gestuurd en alles getekend wat ze vroeg. Uiteindelijk had ze dus alles afgepakt van hem.. je kan je echtgenote vertrouwen, maar niet blindelings alles tekenen.

Ik weet niet precies in hoeverre die jonge jongens worden begeleidt als het om geld gaat, maar ik vind dit wel een goede zaak. Als ik 21 was en miljoenen zou verdienen zou ik ook niet van gekkigheid weten wat ik ermee zou moeten doen. En precies wat Domínguez zegt, zolang het geld nog met bakken binnenkomt is het geen probleem, maar als je dezelfde lifestyle houdt als je gestopt bent, gaat het opeens hard met het geld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Mönchengladbach

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

3 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Maandag 22 januari
De goede verstandhouding van Mino Raiola met Juventus kan een zeer verrassende transfer opleveren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren