Hamsik breekt record in zege Napoli; Icardi baalt bij wéér verliezend Inter

Napoli heeft zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan. Het team van coach Maurizio Sarri kwam tegen Sampdoria tweemaal op achterstand, speelde de slotfase met tien man uit, maar toch stapte de koploper van de Serie A als winnaar van het veld. Marek Hamsik brak bovendien een clubrecord van Diego Maradona. Internazionale liet tegelijkertijd dure punten liggen. De Milanese club verloor voor de tweede maal op rij, dit keer van Sassuolo. Mauro Icardi miste na de pauze een strafschop.

Napoli - Sampdoria 3-2
Zeven minuten voor rust eiste Hamsik een plek op in de geschiedenisboeken als topscorer aller tijden van Napoli, al deed Allan het meeste werk voor het doelpunt. Tussen drie man vond de middenvelder zijn ploeggenoot Dries Mertens, die de vrijstaande Hamsik bediende: 3-2. Het was het laatste doelpunt van een veelbewogen eerste helft. Sampdoria was razendsnel op voorsprong gekomen via een onberispelijke vrije trap van Gastón Ramírez, waarna Allan de stand in evenwicht bracht met een intikker.

Een strafschop van Fabio Quagliarella, na een overtreding van Raúl Albiol op Ramírez, bracht Sampdoria opnieuw op voorsprong. Lorenzo Insigne zorgde er met een volley voor dat de vreugde van korte duur was, waarna Hamsik de eindstand bepaalde. In de tweede helft haalde Napoli de voet van het gaspedaal. In de slotfase zag Mário Rui van de thuisploeg zelfs rood na twee gele kaarten. Toch hield de thuisploeg de marge vast en daardoor heeft Napoli een voorsprong van vier punten op Juventus, dat zaterdagavond in actie komt.

Sassuolo - Internazionale 1-0
Het team van Spalletti speelde geen slechte eerste helft, maar was onzorgvuldig in de afwerkingen. Pogingen van Antonio Candreva, Ivan Perisic en Mauro Icardi resulteerden niet in een verdiende openingstreffer. Sassuolo nam ietwat tegen de verhoudingen in de leiding. Na een uitstekende loopactie van Matteo Politano aan de rechterkant en dito voorzet kopte Diego Falcinelli in de 34e minuut de 1-0 binnen. Domenico Berardi kreeg nog rust een goede kans op de 2-0, maar Samir Handanovic redde. Aan de andere kant van het veld maakte Francesco Acerbi in de doelmond een lob van Acerbi onschadelijk.

Icardi liet enkele minuten na rust een dot van een kans liggen. Na een handsbal van Acerbi, na een voorzet van Joao Cancelo, wees de dienstdoende arbiter naar de stip, maar Andrea Consigli raadde de intenties van de spits vanaf elf meter. Inter bleef Sassuolo flink onder druk zetten, maar het team van Spalletti had zeer veel moeite om een opening in de defensie van Sassuolo te vinden en kon een nederlaag niet voorkomen. Inter heeft als nummer drie een achterstand van vijf punten op Napoli.

Denk jij dat Napoli kampioen gaat worden dit seizoen?