Manchester City ontsnapt in strafschoppenreeks aan uitschakeling

Manchester City heeft zich dinsdagavond ternauwernood voor de halve finales van de EFL Cup geplaatst. Het team van manager Josep Guardiola had strafschoppen nodig om zich van Leicester City te ontdoen. The Citizens kregen in de 96e minuut een doelpunt van Jamie Vardy om de oren, maar waren in de benodigde strafschoppenreeks uiteindelijk sterker dan the Foxes.

Guardiola gooide zijn opstelling flink overhoop en ruimde plek in voor onder meer Danilo, Oleksandr Zinchenko, Yaya Touré en Bernardo Silva. Laatstgenoemde zette de bezoekers na een klein halfuur spelen op voorsprong: Ilkay Gündogan stoomde op door het hart van de vijandelijke verdediging en zette de Portugees vrij voor Ben Hamer. Leicester stelde voor de onderbreking weinig tegenover die openingstreffer, al moest Claudio Bravo wel ingrijpen bij een gevaarlijk schot van Kelechi Iheanacho.

Leicester voerde in de tweede helft van het duel in het King Power Stadium de druk op en coach Claude Puel liet met het inbrengen van Jamie Vardy en Riyad Mahrez een halfuur voor tijd duidelijk zijn intenties blijken. Die wissels leken lange tijd geen effect te sorteren, maar diep in de blessuretijd kwam de thuisploeg toch nog langszij. Demarai Gray ging in de 96e minuut naar de grond in een duel met Kyle Walker en Vardy schoot de toegekende strafschop onberispelijk langs Bravo.

In de eerste helft van de noodzakelijke verlenging ging de wedstrijd op en neer. Gabriel Jesus schoot recht op Hamer af, een kopbal van Harry Maguire had een beter lot verdiend en Walker kreeg een gele kaart voor een fopduik in het zestienmetergebied. Het venijn in de tweede helft van de verlenging zat in de slotfase, met kansen voor Vardy en Yaya Touré. In de strafschoppenreeks trok Manchester City aan het langste eind. Vardy miste zijn elfmetertrap, waarna Claudio Bravo de inzet van Riyad Mahrez keerde: 3-4.

Denk jij dat Manchester United de EFL Cup gaat winnen?

1
2

Waarom tellen nederlagen in de league cup wel en in de Champions League niet?

19 december 2017 om 23:36

Op nationaal niveau...

Man man man.. Hoeveel geluk kun je hebben? (Zeg ik als United fan, die 262727x in de laatste seconde heeft gewonnen haha)

19 december 2017 om 23:37

Geluk omdat City ‘m tegen kreeg in de 96ste minuut?

19 december 2017 om 23:42

Wie heeft er dan geluk gehad dan? Die penalty waaruit de 1-1 voor Leicester kwam was natuurlijk nooit een penalty dus dat ze daarna alsnog na strafschoppen winnen is niet meer dan terecht.

Het was niet man city hun beste spel, maar ze hadden bijna heel de wedstrijd lang de controle totdat vardy, mahrez en gray erin kwamen. Zij zorgde voor het gevaar en brachten wat zelfvertrouwen terug aan hun mede leicester spelers. De gegeven penalty in de laatste minuten van de reguliere tijd was in mijn ogen zeker geen penalty! Het is dus alleen maar eerlijk dat city de wedstrijd wint op penalty's. Bravo is gewoon een penalty killer! Ik begrijp wel niet waarom pep leroy sane niet erin heeft gebracht tijdens de verlengingen aangezien je in de engelse bekerwedstrijden een extra wissel krijgt als het naar verlengingen gaat. Na 90 minuten zag je gewoon dat silva en vooral jesus het niet meer konden belopen. Ilkay had alweer een grote aandeel bij het doelpunt van man city. Als hij die 3 zware blessures niet had, dan zat die nu op een andere niveau. Hij is wat snelheid kwijtgeraakt van zijn eerdere jaren door de blessures, maar hij is gewoon een klasse speler.

19 december 2017 om 23:39

Jesus was erg matig (ik keek vanaf de 2e helft). Gundo had ook weinig spelers die goede loopacties aan het maken waren om de pass te ontvangen. Bernardo liet geweldige dribbels zien, maar de rest van zijn acties waren belabberd.

19 december 2017 om 23:44

1ste helft was jesus ook niet zo goed, dus snapte ik niet waarom hij hem er niet uithaalde voor sane in de verlengingen. Ik vond bernardo vandaag wel beter spelen dan zijn eerdere wedstrijden. Hij probeerde elke keer iets te doen en iets te forceren, maar zoals je aangeeft lukte sommige acties niet zo goed. Ik vond dat die jonge centrale verdediger tosin ook een goede wedstrijd speelde. Hij was goed in de lucht en maakte nauwelijks een fout.

20 december 2017 om 00:15

@Darth Vader
Naar mijn mening speelde Jesus een fantastische eerste helft. Hij bood zich goed aan. Wist met de verdediger in de rug de bal vast te houden en bij te dragen aan de opbouw van City.

Tweede bekerwedstrijd op rij naar de volgende ronde door een strafschoppen knock-out!! Het is die gekke Bravo weer gelukt! Met een B elftal en jeugdspelers had City de wedstrijd met 1-0 moeten winnen. Want die penalty die aan Leicester werd gegeven in de 96e minuut was wel wat aan de makkelijke kant gegeven.

19 december 2017 om 23:48

Leicester kreeg en zeer onterechte penalty , analisten bij sky geven ook aan dat de aanleiding van de penalty het duiken van gray wordt vervolgd en waarschijnlijk bestraft zal worden net zoals Lanzini afgelopen weekend . Krijgt nog en naar staartje

20 december 2017 om 00:29

Vraag het me af. Afgelopen speelronde in de PL ook weer heel veel schwalbes gezien (die ook tot penalties leidden). Hoor je verder ook niks over.

20 december 2017 om 08:33

Omdat het toch allemaal willekeur en hypocrisie is. Het lijkt ook alsof de bond eerst afwacht wat ze bij Motd van de situatie vinden om vervolgens stappen te nemen. Terwijl het bij Motd wekelijks een en al willekeur is.

Dat kunnen weleens 2 hele mooie halve finales worden. . City, Arsenal, united en Chelsea. 2 stadsderbies zelfs.

City gaat voor treble dit jaar, beetje mazzel maar toch nog ongeslagen, nog 3wedstrijden dus weer 1prijs voor de citizens

Die Bravo liep bij bijna elke bal deze wedstrijd weer te stuntelen, maar in de penaltyreeks zat hij zowat overal bij.
Jammer voor Leicester overigens, zeker in de verlenging stonden ze prima te voetballen

Ik neem aan dat er Manchester City bedoeld wordt met de poll ipv Manchester United.

Met een B elftal en een onterechte penalty tegen krijgen maar toch winnen zeker verdient!

Wel bijzonder dat het juist de sterspelers van Leicester zijn die de penalty's missen. Mahrez en Vardy.

Jammer voor hen, leuk voor Manchester City. Als Arsenal fan had ik liever Leicester door zien gaan

20 december 2017 om 07:00

Ik zou denk ik juist blijer zijn dat city doorgaat. Leicester zou straks wel met sterkste 11 komen, waar ik City gewoon in dezelfde opstelling als nu zie aantreden. Guardiola zal onder het mom “deze jongens hebben de halve finale bereikt, dus mogen ze hem ook spelen”, gewoon zijn basis elf rust geven.

20 december 2017 om 11:23

Dat is waar, maar Guardiola is ook weer geen coach die de kans op een prijs laat liggen. Daarnaast kan City spelers als Aguero, De Bruyne, Silva rusten en dan nog steeds spelen met Jesus, Bernardo Silva, Gundogan bijvoorbeeld. Als Guardiola dan geen jeugdspelers opstelt maar "gewoon" zijn wisselspelers dan gaat Arsenal er alsnog een hele zware kluif aan hebben. Daarbij komt ook nog dat op dit moment bij Arsenal spelers als Debuchy, Maitland-Niles en Wilshere beter spelen dan "de eerste keuzes" als Bellerin, Ramsey en bijvoorbeeld Xhaka en Alexis (Kolasinac en Monreal spelen wel goed, vandaar geen vergelijkbare linksback voor Maitland-Niles). Dus met de eerste keus qua spelers van Arsenal ben je ook nog niet gegarandeerd van een goede pot..