Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Labyad: 'Je moet buiten Nederland wél werken voor je geld’

Laatste update:

Zakaria Labyad begrijpt waarom het Nederlandse voetbal achterloopt op de rest van Europa. De smaakmaker van FC Utrecht, die dinsdag aangaf dat een transfer naar Ajax, PSV of Feyenoord in de winterstop mogelijk is, heeft in het buitenland gespeeld bij Sporting Portugal en Fulham en de creatieveling is tot de conclusie gekomen dat er buiten Nederland gewoon harder wordt getraind.

"Ze leggen de lat gewoon hoger en eisen meer van spelers. Ik heb bij Sporting ongelooflijk hard getraind, zeker in voorbereiding. Die was onder Leonardo Jardim zó zwaar, dat ik nog bijna moet overgeven als ik er aan denk", aldus de 24-jarige Labyad, die in het begin dacht dat hij gek werd van al dat trainen, in gesprek met Voetbal International.

"In het buitenland tráinen de trainers, in Nederland houden de meeste trainers bij, al is FC Utrecht de uitzondering. Maar in negen van de tien gevallen is het verschil veel te groot. Laat ik het zo zeggen: je moet daar wél werken voor je geld", vervolgt Labyad. De aanvallende middenvelder zegt dat, als Nederland ooit de aansluiting wil vinden met de top van Europa, er gewoon vaker getraind moet worden, met meer intensiteit.

"Laat dan een partij van vier-tegen-vier maar een keer wél uit de hand lopen. We zijn voetballers, we willen winnen, dan moet je ons léren en láten winnen en niet steeds ingrijpen. Pas dan kun je echt je grenzen verleggen. Misschien is dat wel de grootste winst geweest van mijn tijd in Portugal, dat ik dát heb geleerd", besluit Labyad.

Verwacht jij dat Zakaria Labyad in de winter verkast naar Ajax, PSV of Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb dit nu al meerdere keren voorbij horen komen. Dan zal er vast een kern van waarheid in zitten en is het wellicht noodzakelijk dat ook de Nederlandse clubs harder gaan trainen?
Wellicht dat door het hardere trainen ook direct de mentaliteit aangepakt wordt. Harder trainen betekend immers ook harder werken voor je geld.

13 december 2017 om 14:07

Dat harder trainen begint al bij de opleiding van de trainers zelf. Knvb zou hierin een stuk meer aandacht mogen geven aan andere methodes en deze desnoods lekker afkijken in landen als Italië, Portugal en Duitsland. Die mietjesmentaliteit mag gauw verdwijnen zodat de prestaties weer enigszins verbeterd kunnen worden.

13 december 2017 om 15:23

Helemaal met je eens. Als je ziet hoe veel Nederlandse trainers alleen al dit jaar de laan uit zijn gestuurd. Niet normaal.
Daarnaast worden de Nederlandse trainers constant dood gegooid met de Hollandsche school tijdens de Knvb opleiding. Ook dit moet veranderen naar een meer realistische opleiding waarin ook andere aspecten terug moeten komen.

13 december 2017 om 16:27

Exact. Ik heb het ook al zo vaak gezegd, kwaliteit is leuk, maar zonder inzet heb je er geen reet aan. Bij het Nederlands elftal heb ik ook altijd volgehouden dat ik liever gasten heb uit de Eredivisie die echt willen knallen voor hun land dan van die pseudotoppers die zich daar veel te goed voor voelen. Daarom ben ik ook groot van van Maurice Steijn die scout en selecteert op basis van karakter, intelligentie en werklust.

13 december 2017 om 14:10

Gert Jan Verbeek had er ook kritiek op. Hij gaf aan dat de Verheijenmethode bij de Knvb is geimplementeerd in de trainersopleiding. Die manier van werken richt zich voornamelijk op korte (intensieve) oefeningen en het voorkomen van spierblessures. In het buitenland blijken ze ook gewoon lang intensief te kunnen trainen zonder alle spieren af te scheuren
De knvb zou er iig goed aan doen deze methode serieus tegen het licht te houden en tevens andere methoden aan te bieden als ze dat niet al doen?
Daarnaast mag ook de trainer zelf niet worden vergeten natuurlijk. Hij kan ook prima zelf over de grens kijken en kennis opdoen. In ieder geval zijn er naar mijn mening maar weinig (te weinig) buitenlandse invloeden in onze trainerscultuur. Het is niet voor niets dat Ten Hag en Verbeek worden gezien als mannen die hard laten trainen

13 december 2017 om 14:11

Wat ik wel frapant vind is dat hij nog even tussen neus en lippen door aangeeft dat FC Utrecht hierin de enige uitzondering is in Nederland. Zouden zij nou echt zo veel harder trainen dan de rest of zou hij dit riedeltje alleen ophangen om geen gezeik met zijn huidige staf en bestuur te krijgen? Ik gok het laatste.. Verder geloof ik best dat de trainingen buiten de landsgrenzen, zeker in de topcompetities, zwaarder zijn dan hier in de eredivisie hoor.

13 december 2017 om 14:24

Mwah hij heeft niet met alle trainers en clubs gewerkt. Het is echter wel zo dat Ten Hag de Duitse mentaliteit en methodiek bij Utrecht meer invoert maar wanneer hij dit er niet bij zegt dan kunnen mensen het inderdaad opvatten alsof bij Utrecht ook niet hard gewerkt wordt.

13 december 2017 om 15:49

Bij Utrecht wordt er onder Ten Hag zeker wel anders getraind dan iig voorheen bij Utrecht en ik geloof ook wel anders dan bij andere clubs..

Het is sinds Ten Hag bij Utrecht zit voor spelers heel normaal om van 9 tot 17 op de club aanwezig te zijn en meerdaags lang én intensief te trainen, veel tactische training etc.

In de beginperiode van Ten Hag, 2 seizoenen geleden is daar ook best wat ophef + media-aandacht over geweest. Spelers die klaagden dat de trainingen zo lang waren en dat ze om de haverklap werden stilgelegd omdat Ten Hag aanwijzingen moest geven.

Daarnaast zie je dat Utrecht een van de fittere teams van de eredivisie heeft en als een van de weinige teams meerdere tactische varianten kan spelen.

13 december 2017 om 15:36

Ik denk zeker dat er een kern van waarheid in zit, want je hoort dit bij meerdere spelers. Aan de andere kant heb ik nou niet echt het idee dat de competitie in Portugal qua niveau heel veel hoger ligt dan in Nederland.

13 december 2017 om 16:24

Nee maar het grote verschil tussen Portugal en Nederland is het belastingstelsel. Mensen, waaronder leden op dit forum, roepen vaak dat we een voorbeeld moeten nemen aan clubs als Porto en Benfica.
Dit is echter heel erg lastig omdat men ik Portugal veel minder inkomstenbelasting afstaan en daardoor ook spelers hogere salarissen kunnen betalen.
Ook hebben ze in Portugal geen minimum salariseis wat ze non-EU spelers moeten betalen.

Kortom; Portugal en Nederland zijn 2 landen die totaal niet met elkaar te vergelijken zijn.

13 december 2017 om 16:11

Dat komt omdat de meeste trainers, en zeker de Knvb, aanhanger zijn van de trainingsmethoden van Verheyen. En bij die man mogen onze vedettes vooral niet teveel belast worden. Het is niet voor niets dat zowel het Nl's elftal als het clubvoetbal zo gigantisch achteruit gehobbeld zijn. Verbeek had het er laatst ook al over. Die Verheyen spoort niet en zijn methodes werken niet.

Die geluiden hoor je de laatste tijd wel erg veel. Labyad slaat ook de spijker op z'n kop en goed dat hij dit ook aangeeft. Dan hoor je ook eens van een speler dat we voetballers in Nederland veel te veel pamperen. Het verschil tussen de Labyad voor z'n buitenlandse avontuur en erna is ook een verschil van dag en nacht. Die jongen heeft zich echt uitstekend ontwikkeld.

13 december 2017 om 14:10

Labyad was op zijn 18e ook al 'gewoon' basisspeler bij Psv. Fantastische trap en heeft zich met name fysiek inderdaad prima ontwikkelt. Blijf toch altijd benieuwd hoe het zo'n jongen was vergaan als die bij PSV was gebleven.

13 december 2017 om 15:19

Dat hij fysiek enorm vooruitgegaan is, heeft natuurlijk ook gewoon met leeftijd te maken. Als hij in NL was gebleven had hij ook veel verder geweest dan op zijn 18e. Soms vergeten we hier wel dat we ook gewoon een veel jongere competitie hebben dan anderen en dat daar dan ook een andere belastbaarheid bij hoort.

13 december 2017 om 16:00

Misschien wel, maar daar kiezen de clubs zelf voor. Het is de snelste manier om geld te verdienen, maar dat gaat ten koste van het fysieke aspect en de constantheid.

13 december 2017 om 14:10

Tja die jongen komt wel met hangende pootjes terug naar Nederland om vervolgens te zeggen wel naar een Nederlandse topclub te willen eventueel. Als Utrecht de enige uitzondering binnen Nederland is, misschien houdt meneer Labyad dan zelf niet zo van werken voor z'n geld. Ik geloof ook best dat we in Nederland te verwend zijn en te slap trainen, maar ik vind het best opmerkelijk om te horen van Labyad.

13 december 2017 om 14:28

Je leest het verkeerd/spreekt jezelf tegen. Bij Utrecht wordt er juist wel hard getraind, net als bij Sporting en Fulham. Bij de andere Eredivisie clubs juist niet.

13 december 2017 om 14:35

Helemaal 100% kun je dat als speler natuurlijk nooit weten omdat je alleen je eigen ervaringen hebt en in het geval van Labyad is dat Psv, Vitesse en FC Utrecht. Blijkbaar vind hij het bij FC Utrecht in tegenstelling tot de eerder genoemde clubs wel goede trainingsmethodes. Maar helemaal 100% zekerheid kun je pas zeggen als je bij alle 18 Eredivisieclubs hebt getraind. Toch kunnen we er vanuit gaan dat hier zeker een kern van waarheid inzit omdat Labyad zeker niet de eerste is die hierover begint en bovendien recent er steeds vaker dit soort berichten doorsijpelen. Niet alleen de trainers, maar ook spelers die zich over dit onderwerp steeds vaker uitspreken. Als zelfs de spelers aangeven dat het wel een tandje harder mag dan moet je jezelf als competitie in mijn ogen echt zorgen maken.

13 december 2017 om 14:53

Ik geloof de kern van zijn verhaal wel, ik vind het alleen vreemd om dit van Labyad te moeten horen. Labyad begon bij PSV behoorlijk goed, is naar 2 buitenlandse clubs gegaan waar ze volgens hem echt trainen om beter te worden. Eerst naar Sporting, kwam er niet uit en moest een stap omlaag doen naar Fulham. Daar weer super hard getraind om beter te worden, wederom gefaald en moest weer een stap omlaag doen naar Utrecht. En dat alles met al die jaren echte trainingen om beter te worden.. Tel daarbij op dat Labyad een behoorlijk lastig jochie was in het verleden en voila je hebt mijn redenen waarom ik het opmerkelijk vind om dit juist van hem te horen.

13 december 2017 om 14:55

Ik hoop dit soort verhalen nog veel meer te horen. Hoe vaker dit soort zaken naar boven komen, des te sneller er ook daadwerkelijk iets kan veranderen. Of dat nou komt van 'een lastige jongen', een succesvolle speler of van een relatief succesvolle trainer, dat maakt me niet uit.

13 december 2017 om 15:05

Misschien moet je de boodschapper en de boodschap uit elkaar houden in sommige gevallen. Je loopt je hier enkel te richten op Labyad, zie zijn uitspraak is los van zijn eigen loopbaan. Je kan moeilijk een persoon die nooit gefietst heeft vragen om een fietscursus.

16 december 2017 om 12:20

Blijf lekker in het verleden leven

13 december 2017 om 14:32

Ja hallo, was 19? Toen hij vertrok en had hier nog weinig laten zien. Zou ook apart zijn dat hij zich niet had ontwikkeld.

13 december 2017 om 14:48

Zo apart is dat niet. Er zijn meer dan genoeg van dit soort gevallen die zich absoluut niet ontwikkelen en waarvan de carriere als een nachtkaars uit gaat. Neem bijvoorbeeld Chris David. Ooit 1 van de grootste talenten op de Nederlandse velden en mag nu vaak de bank warm houden bij Jong FC Utrecht. Inmiddels is hij 24 jaar.

13 december 2017 om 14:59

Die heeft dan ook ernstige blessures gehad. Labyad had zich ook in Nederland wel tot de speler opgewerkt die hij nu is.

13 december 2017 om 16:04

Misschien wel, maar daar gaat het niet om. Zoals Cocoafc hierboven al aangeeft: "je moet de boodschapper en de boodschap uit elkaar houden in sommige gevallen."

Het gaat mij meer om de boodschap in dit geval. Ik denk dat we ons in Nederland veel te veel zorgen maken om de belastbaarheid van spelers. Of je nou 18 jaar of 27 jaar bent, als je 1 wedstrijd per week speelt, hoor je niet na 75 minuten met kramp van het veld te lopen. Dat zie ik in de Eredivisie namelijk best vaak en zo'n hoog niveau en tempo hebben we hier in Nederland niet.

13 december 2017 om 14:33

Laat het nou net gezegd worden door al die probleemgevallen... Bazoer zei dit m.a.w. een tijd terug ook al, terwijl heel duidelijk was dat hij juist zichzelf uit de basis hielp door een gebrek aan inzet.

13 december 2017 om 14:53

Probleemgevallen of niet, ze zeggen allemaal hetzelfde. Je hoort de laatste tijd ook van trainers dat de intensiteit van de trainingen hier in Nederland het probleem is. Het complete gebrek aan handelingssnelheid en fysieke kracht is daar een goed voorbeeld van. Dat zijn gewoon aspecten waar je als talent op kunt trainen.

Bij Bazoer was het inderdaad zijn eigen schuld, maar dat krijg je al snel in een land waar elk jong talent met een paar goede wedstrijden ineens word bestempeld als toptalent. Jonge spelers worden hier gepamperd en dat is aan alles terug te zien. Van hun gedrag tot aan hun inzet en de mentale weerbaarheid.

13 december 2017 om 15:01

Tuurlijk kan er iets fout zijn met de manier waarop er getraind word, maar ik vind het een gebrek aan zelfreflectie bij die spelers dat ze het elders dan hunzelf zoeken. Prima dat Bazoer een dip heeft door zijn status op vroege leeftijd, maar als je na ruim een jaar slecht en laks spel nog steeds geen inzet toont ligt het toch echt aan jezelf.

13 december 2017 om 15:10

Werd onlangs ook gezegd door Willems, Maduro en Wijnaldum. En Verbeek natuurlijk.

13 december 2017 om 15:45

Wijnaldum is de enige in dat rijtje die recht van spreken heeft. Willems liep net zo goed een seizoen lang te slenteren over het veld, om maar niet over Maduro te beginnen. En als het aan Verbeek ligt dan traint een ploeg 24 uur per dag.

13 december 2017 om 16:12

@arsen(e)al

Daar ben ik het inderdaad met je eens. De zelfreflectie van een behoorlijk percentage spelers is ook ver te zoeken. Je zakt qua kwaliteit ook niet zover weg als het alleen aan de belastbaarheid op de trainingen lag. Er zijn meer factoren die een grote rol spelen.

Echter ben ik niet van mening dat dan automatisch alleen Wijnaldum recht van spreken heeft. Als er zoveel kritiek is op het trainingsniveau in de Eredivisie, mag er wel iets mee gedaan worden naar mijn mening.

Ik heb nooit op professioneel niveau gevoetbald, maar als ik een keer 85% in plaats van 90% gaf op trainingen, kon ik in het weekend rekenen op hooguit 10 minuten speeltijd.

Als dit in het verleden niet nodig is geweest waarom dan nu wel ineens. We hebben een slechte lichting waarbij er geen geluk ook is. Harder en meer trainen is niet de oplossing. Denk dat raymond verheijen het er niet mee zal zijn ook.

13 december 2017 om 14:16

Harder trainen is niet de oplossing? Tuurlijk wel. In andere landen zijn ze veel verder qua intensiviteit en trainingsuren dan wij hier in Nederland. Zij hebben zich de laatste 20 jaar wel ontwikkeld, wij niet. Een slechte lichting in de Eredivisie? Hoe is dat nou mogelijk? We halen spelers overal vandaan...

13 december 2017 om 14:57

Slechte lichting in de eredivisie heb ik het niet over. Tel de spelers uit eigen land maar eens in de toplanden. Vergelijkbaar. Gewoon pech met een mindere lichting

13 december 2017 om 14:27

Als je meer traint maak je van een slechte lichting een betere lichting. Misschien niet met allemaal technisch verfijnde spelers, maar met werkers en spelers die niet terugtrekken uit de strijd. En Verheijen...nemen we die nog serieus?

13 december 2017 om 14:58

Alleen trainen helpt niet. Vernuft van een sneijder. Inzicht van een stam. Het neusje van nistelrooij dat missen we

13 december 2017 om 15:03

Dat geluk moet je hebben ja, dat er zo'n speler tussen zit. Maar nu hebben we een slechte lichting, die niet boven Zweden eindigt. Ik denk dat als je meer had getraind deze spelers beter waren, waardoor je wel boven Zweden was geëindigd. Met trainen alleen wordt je geen wereldtop, tuurlijk niet, maar je kunt slechte spelers wel beter maken.

13 december 2017 om 14:40

Ja kul dus he. Labyad kan dat wel roepen, maar ik zag Ajax in Europa fysiek verder en beter zijn dan Duitse ploegen en langer meer kunnen geven.

De enige ploeg waarvan ik het idee had dat ze een streepje voor hadden op Ajax was Lyon. Verder geen enkele ploeg. En daar liepen me toch een paar jonge spelers tussen. Konden allemaal 90 minuten knallen. Tegen Schalke gingen ze er juist overheen in de verlenging (wat je echt andersom verwacht bij Duitse ploegen).

PSV zag ik een jaar eerder in de CL het tot penalties schoppen tegen Atletico, die werden ook niet omver geblazen op conditie. Dus het is echt gelul. Nederlandse ploegen focussen al veel langer op meer trainingsarbeid, ander soortige training en individuele begeleiding.

Hij roept wel het Nederlands voetbal glijdt af door het gebrek aan training, maar zoveel eredivisiespelers stonden niet in oranje.......

13 december 2017 om 15:14

Ajax kon o.a. Schalke overrompelen doordat ze heel goed druk zette en de inzet enorm was (en Schalke ergens onderin stond), had niets met fysieke kracht te maken.

13 december 2017 om 16:21

Dat had weinig met fysieke kracht te maken. Ajax had het tactisch heel goed voor elkaar en daardoor kwam Schalke totaal niet in de wedstrijd. De selectie van Schalke oogt een stuk fitter en sterker.

PSV had tegen Atletico een (voor Nederlandse begrippen) oude selectie met jongens als De Jong, Guardado, Moreno en ook fysieke krachten als Bruma enzovoort. Die hadden gewoon een hele goede selectie dat seizoen.

13 december 2017 om 16:17

Het voetbal is niet meer wat het was. Spelers zijn sinds een aantal jaren atleten geworden en dat was vroeger niet het geval. Het is wel erg toevallig dat wij een slechte lichting krijgen nu het voetbal allemaal meer is geworden dan alleen techniek, talent en tactiek. Raymond Verheijen weet ongetwijfeld waar hij over praat, maar het Nederlands voetbal is enorm veranderd de laatste 10 jaren.

Hier word bij veel clubs 2 keer 2 uurtjes (soms anderhalf) getraind en de sportschool word in Nederland nog door veel spelers/clubs niet al te serieus genomen.

In het buitenland trainen ze eerder 5 a 6 uren, per dag en neemt 80% de sportschool zeer serieus. Dus ja, we lopen wel achter, voetbal is in de afgelopen 20 jaar alleen maar meer fysieke arbeid geworden, ruimtes kleiner, maar meer beweging.

Hoe is het nou in godsnaam mogelijk dat vrijwel elke speler in het buitenland met dit verhaal komt? En dan vragen wij ons af waarom wij Europees niks meer voorstellen? Als die andere teams stukken meer/intensiever trainen, zowel op fysiek vlak als tactiek/techniek, wordt het dan niet tijd dat we hier wakker worden? Geen wonder dat we allemaal van die fysieke slappe lieverdjes hebben hier in de Eredivisie. Dit is wel echt heel confronterend.

13 december 2017 om 14:31

Het ergste is dat maar één club hiermee hoeft te beginnen. Laten we zeggen dat NAC ineens wel intensiever en meer gaat trainen. Dan worden zij toch fysiek sterker, tactisch sterker, misschien ook wel technisch sterker... dan creëren zij een voorsprong ten opzichte van hun concurrent. Die moet ook mee, want die willen ook niet degraderen. Dan gaan dus alle degradatiekandidaten mee in het 'nieuwe' trainingsregime, waardoor de middenmoot in gevaar komt. Die gaan ook mee, de subtop moet vervolgens ook mee en uiteindelijk ook de top.

Het kan natuurlijk ook andersom, dat de top er mee begint en dat iedereen wil aanhaken en dus mee moet. Ik snap echt niet dat een club er niet gewoon mee begint.

Het is natuurlijk niet een proces van een paar weken, maar als bijvoorbeeld Ajax daar nu mee begint... dan heb je toch een enorme voorsprong op de rest volgend seizoen?

13 december 2017 om 15:00

Die clubs trainen ook gewoon hard hoor. Bij clubs als PSV, Ajax en Feyenoord werken er jongens die jarenlang in de top hebben gespeeld en dan denk jij serieus dat zij niet weten hoe je moet trainen. Bij PSV bijvoorbeeld zie ik de afgelopen jaren jongens met een goed fysiek zoals Locadia, Isimat, Depay, Wijnaldum, Bruma etc. maar ook jongens die veel loopvermogen hebben zoals Propper, van Ginkel, Arias, Ramselaar, Guardado, Brenet etc. In het buitenland zit je gewoon met oudere, betere en sterkere jongens waardoor je als talent zijnde nooit een stapje te weinig kan zetten.

13 december 2017 om 15:08

Dat klopt wat je zegt, van die leeftijd. Met oudere spelers kun je net wat verder gaan. Maar waarom zijn ze bij Ajax dan na de ochtend al klaar? Als ik de spelers op instagram mag geloven, zijn ze bijna elke dag weer thuis rond een uur of een/twee. En ze beginnen om 9 of 10? Ze hoeven van mij niet netjes 8 uur te trainen natuurlijk, dat zou niet goed zijn. Maar wat langer dan dit kan wel, met een pauze ertussen.

Maar als je nu kijkt naar Ajax bijvoorbeeld. Fysiek sterk zijn bijvoorbeeld De Ligt en Huntelaar. Waarom is een Veltman niet fysiek sterk? Deels is dat bouw, maar dat valt te trainen. Het zou Veltman wel enorm helpen als verdediger. Bij vleugelaanvallers kan ik het me voorstellen, daar gaat spiermassa ten koste van de behendigheid en dat is niet altijd handig.

13 december 2017 om 15:54

Bij Utrecht gebeurt dit ook wel. Dat is ook de reden dat jongens als Emanuelson, Labyad en Braafheid zijn gehaald. Die weten wat er wordt van verwacht in de top van het Europese voetbal én wat er voor nodig is om te slagen als voetballer.

Dat is een ideale mix met verder jonge talenten (ayoub, Troupee, vd Streek, Dessers) in je ploeg en een paar ervaren spelers (janssen, Leeuwin, vd Maarel)

Wat een zinnige teksten van die Labyad. Had ik niet achter dat eerdere oproerkraaiertje gezocht Je hoort het veel, dus er zal ongetwijfeld een kern van waarheid in zitten.

13 december 2017 om 15:56

Ik zelf heb wel een zwak voor die vent gekregen. Zinnige teksten, goed voetbal, heeft al wat meegemaakt, laat Ajax hem maar halen wat mij betreft. Beetje karakter in het team.

Ik vind dit zo'n mooi stukje tekst, vooral vanwege het feit dat hij ff een wit voetje wil halen bij zijn supporters..

Ladbyad: "het is overal helemaal kut en in Nederland trainen ze allemaal pussy's"
Mediaman FC Utrecht fluistert: 'zak, supporter technisch niet handig het zo te zeggen... '
Labyad: "oh, Behalve bij FC Utrecht! Bij Utrecht trainen we wel als échte mannen"

13 december 2017 om 15:03

Feit is dat Utrecht 1 van de fitste ploegen in de eredivisie is sinds vorig seizoen al. Daarom scoorde utrecht bijna altijd in het laatste kwartier. Ten Hag traint veel en hard! Ik heb menig trainingen gezien bij BVO’s maar Utrecht steekt er nu wel boven uit moet ik zeggen... ook een reden waarom bijv een Dessers het momenteel niet red en een Vd Streek wel. Je moet er als speler maar tegen kunnen

Jaja daar ligt het aan, want tot 2014 trainde we in Nederland wel heel hard en waren we daarom wel een top land. Dat de competitiet niet goed is, komt omdat iedereen die een pass over 2 meter kan geven wordt verkocht aan Chelsea en Oranje is niet goed, omdat we op het moment geen uitzonderlijke spelers hebben.

Al die analisten, trainers, spelers zoeken er veel te veel achter. We zijn niet opeens vergeten hoe we moeten trainen, maar waar we vroeger Bergkamp, Overmars en Frank de Boer hadden hebben we nu Wijnaldum, Berghuis en Veltman. Dan kan je trainen tot je je dikke darm eruit braakt, maar dan win je nog niks.

13 december 2017 om 16:01

Zou het niet aan al die punten kunnen liggen??

Tuurlijk hebben we nu een mindere generatie spelers. Is het voor de eredivisie nadelig dat jonge talenten vroeg weg worden gekocht (alhoewel niemand meer slaagt in de top van het buitenland, dus hopelijk blijven ze nu wat langer). Maar Nlse clubs worden Europees aan alle kanten voorbij gesneld... Er zijn ploegen uit Zwitserland, Kazachstan, Zweden, Bulgarije, Roemenië, Tsjechië, Servië, Schotland, Griekenland en Denemarken in de knock out fase van de EL, terwijl de Nederlandse ploegen niet eens in de buurt komen.

En ja ik weet dat ajax vorig jaar de finale heeft gehaald, maar het is toch echt eerder regel dan uitzondering dat we níet overwinteren in Europa.

En al die clubs uit die landen hebben écht niet perse meer geld te besteden... In Nederland moeten we nu toch echt verder kijken dan alleen naar talent en ons aloude 433 systeem. Vernieuwen in tactiek, vernieuwen in trainingsmethoden, meer aandacht voor fysiek, winnaarsmentaliteit kweken, discipline om ook voor een voorronde tegen een club uit Kroatië alles te kunnen geven... dat alles ontbreekt nu teveel in het Nederlandse voetbal. Beginnen met meer en harder trainen is iig iets waar je direct mee kan beginnen en waar je snel winst mee kan boeken... Met alleen hopen op een nieuwe gouden generatie kom je ook niet zo ver

13 december 2017 om 16:53

Dat is natuurlijk ook zo, maar ik denk dat onze competitie ook meer last heeft van spelers die op jonge leeftijd verkocht worden. Grote clubs kopen nog altijd liever een jong Nederlands talent dan een jonge gozer uit Kazachstan, simpelweg omdat Nederlandse spelers in het buitenland (nu nog) een grote naam hebben. Wie wil er nou niet de nieuwe Bergkamp kopen als ie 17 is. Eerlijk gezegd denk ik dat de teloorgang van ons voetbal er op termijn voor zorgt dat niet alles direct meer wordt weggekocht.

Het ligt zeker niet alleen aan geld, maar het ligt nog minder aan te weinig rondjes rennen tijdens een training.

Dit wordt al jaren geroepen, maar onterecht keer op keer weggewuift door alles en iedereen. Ga nou eens hoe het gaat in het buitenland ipv arrogant vasthouden aan eigen denkwijze. Echt, die Nederlandse voetbalmentaliteit als het gaat om het mentale aspect is echt om te kotsen. Voetballers zouden juist moeten kotsen van inspanning zoals in het artikel word omschreven.

Ik dacht altijd dit si gewoon gelul, maar heb het nu al zo vaak voorbij zien komen.
Trainingsintensiteit moet omhoog en tevens de krachttraining.
Het rare is NL mannen zijn wereldwijd de langste, maar op het veld zien we dat nauwelijks terug.
Soms hebben we centrale verdedigers die niet eens 175cm lang zijn en een tak zijn.

Dus in Nederland trainen we niet hard, maar Utrecht is de uitzondering? Toevallig de club waar hij zelf speelt. Weet hij dan zo ontzettend veel over de methodes van de andere clubs, of trainen ze gewoon niet zo hard bij Vitesse en Psv?

Het wordt inderdaad wel vaker gezegd. Maar bijvoorbeeld op Carlo Ancelotti is er ook heel veel kritiek op zijn milde manier van trainen. Maar de beste man heeft een karrenvracht aan prijzen gewonnen. Dus wie heeft er nou gelijk?

Jaja, Zakaria. 'werken voor je geld' dus, want van harder trainen wordt je pas een echte vent. Wat een nonsens zeg. En dat zeker van een vent die in die periode bij Sporting zo ongeveer constant geblesseerd was. Liesblessure, spierblessure, knieklachten, klachten aan enkel. Zeg maar, al die blessures die al die spelers van ploegen die keihard trainen heel vaak hebben. Lekker Zakaria!

Los hiervan vind ik het ook wel leuk dat Zakaria het over zijn 'geld' heeft. Want het mag bekend zijn dat Zakaria PSV destijds verliet omdat hij bij Sporting een mega contract kon ondertekenen waarmee hij een fortuin kon verdienen. Kwam erop neer dat hij in zijn tweede seizoen al bijna twee miljoen Euro per jaar zou verdienen. Na één seizoen echter vertelde Sporting hem echter dat hij een te groot contract had gekregen, dat de club die niet kon betalen en dat hij salaris moest inleveren. Dat was best geestige ironie, aangezien hij juist door dat megacontract naar Portugal was verkast.

Dus ja, leuk dat populisme over 'werken voor je geld' maar ik vind het vanuit zijn mond vooral holle frasen.

13 december 2017 om 17:03

Dat van blessures is niet waar. Hij heeft vast wel een keer een blessure gehad maar hij was gewoon niet goed genoeg om in de basis te spelen bij Sporting en zelfs op de bank zaten betere spelers.

13 december 2017 om 17:18

Hij is dat eerste seizoen bij Sporting meer geblesseerd geweest dan dat hij daadwerkelijk speelde over een langere periode. Had gewoon heel veel last van die 'harde trainingen' die hij nu lijkt te propageren.

13 december 2017 om 17:45

Volgens mij sla je de plank volledig mis.

Waarom denk je dat hij die blessures kreeg? Hij moest wennen aan het niveau bij Sporting aangezien zij veel intensiever en met meer agressie trainen. Dan is het niet zo raar dat hij blessures opliep. Daarnaast doelt hij met ''je moet daar wél werken voor je geld'' niet op zijn salaris of dat van iemand anders, maar dat je daar (sporting in dit geval) meer je best moet doen.

14 december 2017 om 14:06

Chihinho

Precies! De man die nu verkondigt dat 'we' in Nederland te 'soft' trainen en dat we veel harder zouden moeten trainen dan we hier nu doen bleek dus zelf niet in staat die hardere trainingen te bolwerken. Zijn voortdurende blessures in zijn Sporting tijd zijn daarvan volgens mij gewoon een duidelijke aanwijzing. Los daarvan, als je zijn blessuregevoeligheid ziet van de afgelopen seizoenen (dus: in het softe regime dat we hier in Nederland kennelijk hebben) dan blijkt hij zelfs zonder keihard trainen niet in staat over een langere periode (top)fit te zijn en blijven.

Oftewel, de steling dat je 'harder moet trainen' dan we in Nederland doen en dat dit 'beter' zou zijn klopt dus niet. Althans, in zijn geval zeker niet. Van harder trainen raak je alleen maar meer en eerder geblesseerd. Dat is in veel buitenlandse competities niet zo'n probleem, zeker niet als die clubs over grote selecties beschikken waardoor blessures makkelijker op te vangen zijn.

Dus nee, ik kan je niet volgen in je stelling dat ik de plank mis sla. Ik vind juist dat Labyad de plank, en ook behoorlijk, mis slaat.

Het is allemaal inherent aan de Nederlandse samenleving. Veel te bijdehand, altijd maar wijzen naar een ander maar zelf geen &@>* uitvoeren en maar denken dat het vanzelf gaat.

13 december 2017 om 17:45

Precies. En als iemand iets meer doet dan normaal, dan is het een uitslover. Iemand met teveel zelfvertrouwen is hier arrogant. Je mag hier niet met de kop boven het maisveld komen. De doe maar normaal dan doe je al gek genoeg mentaliteit overheerst nog steeds. Dingen veranderen? Nee dat hoeft niet, het werkt toch?

Kijk maar naar de reacties bij een topic over veltman bijvoorbeeld of over veranderingen in het voetbal.

Hij geeft iets aan wat ik vaker heb gehoord de laatste tijd van zowel spelers als trainers die in het buitenland hebben getraind ! Ik denk dat wij door geslagen zijn in het periodiseren van " Verheijen " dat zal best z'n vruchten hebben afgeworpen en was vernieuwend maar is allang al achterhaald door onze concurrenten ! Het is geen toeval dat we met het Nederlands elftal zo diep zijn gezonken onze clubs lachertjes zijn in Europa en onze grootste talenten in de eredivisie op de bank komen bij subtop in Europa .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren