Chelsea meldt zich naast Man United; Palace poetst goal Janmaat weg

Chelsea heeft dinsdagavond geen fout gemaakt op bezoek bij Huddersfield Town. De regerend landskampioen was met 1-3 te sterk voor de promovendus en komt zo in punten gelijk met Manchester United. Daryl Janmaat leek tegelijkertijd de gevierde man te worden bij Watford, maar the Hornets gaven in de laatste minuten van de wedstrijd tegen Crystal Palace een voorsprong uit handen.

Huddersfield Town - Chelsea 1-3
Pedro Rodríguez dacht de bezoekers na zes minuten al op voorsprong te zetten, maar de meegereisde fans van the Blues moesten nadat de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel nog een dik kwartier extra wachten op de openingstreffer. Die viel nadat Willian de bal meegaf op een opstomende Tiemoué Bakayoko en de Fransman de uitkomende Jonas Lössl kansloos liet met een wippertje.

Aangever Willian nam vlak voor rust de 0-2 voor zijn rekening door een voorzet van Marcos Alonso binnen te koppen en dankzij Pedro was de wedstrijd vijf minuten na de onderbreking gespeeld. De aanvaller joeg de bal, nadat Willian er ternauwernood in slaagde het leer terug te leggen, in de kruising. Huddersfield trachtte daarna nog wel de spanning terug in de wedstrijd te brengen en kreeg in de blessuretijd via Laurent Depoître toch nog zijn eretreffer.

Het is de avond van de scorende Nederlandse verdedigers! Na Paul Verhaegh zet Daryl Janmaat nu de aanval op...

Geplaatst door voetbalzone op dinsdag 12 december 2017

Crystal Palace - Watford 2-1
Janmaat zette de bezoekers al na drie minuten spelen op voorsprong: de Nederlander kwam van de rechterkant op en kon, nadat de bal via een aantal schijven bij Richarlison was beland, raak koppen. In een duel dat verder niet bol stond van de kansen was de enige andere grote mogelijkheid van Watford voor het voormalige Ajax-doelwit. Richarlison mocht na een dik uur spelen uithalen, maar produceerde van dichtbij een poging die door Julian Speroni tot een corner verwerkt kon worden. In de slotfase moest Tom Cleverley er met zijn tweede geel af en daarna ging het helemaal mis voor de bezoekers. Bakary Sako zette the Eagles op gelijke hoogte en James McArthur schoot Palace diep in blessuretijd naar de overwinning.

Burnley - Stoke City 1-0
Burnley is de verrassing van het seizoen tot nu toe en de ploeg van Sean Dyche onderstreepte die status op bezoek bij Stoke City opnieuw. The Clarets moesten na vijf minuten spelen wel toekijken hoe Peter Crouch de paal trof, maar gaven verder weinig weg. Ashley Barnes zorgde vlak voor het einde van de wedstrijd met een uithaal voor de enige treffer van de avond, waardoor Burnley voor ploegen als Liverpool, Arsenal en Tottenham Hotspur de vierde positie in de Premier League bezet.

Denk jij dat Burnley het seizoen in de top zes gaat afsluiten?

1
2

Prima overwinning, geen enkele kans voor Huddersfield, dus job well done. Ik wil even één speler er uit lichten: Christensen, wat een fenomenale speler is dat zeg. Speelt al het hele seizoen echt geweldig. Bij Chelsea heb ik nog nooit een verdediger gezien die zo rustig aan de bal is en zo perfect kan passen, en dat terwijl oa Terry, Carvalho, Luiz en Azpi toch ook niet verkeerd zijn/waren aan de bal. Echt de perfecte speler als je van achter wil opbouwen, ramt geen enkele bal zomaar weg, blijft altijd rustig en past alles precies in de voetjes, echt heerlijk om zo'n speler in je team te hebben. Komt bij dat ie verdedigend ook nog eens super solide is. Allround gewoon echt een klasbak. En hij is pas 21 jaar, mag zeker (erg hoog en in deze vorm misschien zelfs wel bovenaan) in het lijstje met grootste verdedigende talenten van dit moment.

12 december 2017 om 23:06

Zeker! Christensen valt mij ook vaak positief als ik wedstrijden kijk van Chelsea. Hij is misschien (nog) niet de grootste naam, waardoor mensen die niet vaak kijken hem kunnen onderschaten, maar hij is dit seizoen uitmuntend bezig en heeft David Luiz terecht naar de bank verwezen. Grote toekomst voor hem.

12 december 2017 om 23:57

Ik had er geen vertrouwen in. Maar wat een kanjer is dit zeg!!! Hij is goed bezig!

13 december 2017 om 06:36

Hij is fantastisch. Leuk om te zien dat er toch een jonge speler is die met dat beleid doorstroomt. Christensen straalt zoveel rust uit. En is een erg slimme verdediger die niet dom in duel gaat.

Mijn droomverdediging is echt Rüdiger-Christensen-Azpi. Ben al blij dat Conte af en toe die opstelling gebruikt, hopelijk wordt dit op termijn de echte verdediging.

13 december 2017 om 16:26

Ik kijk dit seizoen weinig wedstrijden (helaas), maar zag bv de wedstrijd tegen WHU wel. Bij die wedstrijd vond ik de tegengoal weldegelijk fout van Christensen, door simpelweg te makkelijk weg worden gezet (geloof tweemaal toe). Dit zag ik al eens eerder in een wedstrijd of 2-3 geleden.
Aan de bal is hij weergaloos, dat geloof ik meteen van je, maar vind je dat hij verdedigend echt al goed genoeg is om de centrale rol (dus belangrijkste) in te nemen bij Chelsea ?

Zuur voor Watford dat ze het in de laatste 5 minuten nog weggeven, waren het seizoen heel sterk begonnen maar moeten nu weer een beetje pas op de plaats maken en zakken naar de middenmoot, wat voor zo'n club natuurlijk geen schande is. Burnley daarentegen zijn zeer knap bezig zeg! Scoren weinig maar krijgen ongelooflijk weinig goals tegen, enkel de clubs uit Manchester hebben er 1 minder geïncasseerd. Crystal Palace heeft zich na de eerste speelronden en het vetrek van de Boer redelijk hersteld en zijn nu bezig met puntjes sprokkelen onderin de Premier League, waar alles zeer dicht bij elkaar staat. Nu voor even van de degradatieplekken af tot die clubs in actie komen, wordt nog een zwaar seizoen van puur overleven.

12 december 2017 om 23:17

(Na De Boer) 5 verloren uit 12 is voor een club als Palace niet slecht. Echter zouden ze na morgen inderdaad weer onderaan kunnen staan. Moeilijk te zeggen hoe De Boer er nu voor had gestaan

12 december 2017 om 23:18

Inderdaad echt ontzettend knap van Burnley! Enorm solide, met toch een niet heel bijzonder team. Ik zag laatst een analyse van hoe Burnley verdedigd en dat is echt wel interessant om te zien, als de tegenstander bij de 16 komt gaan de verdedigers in de lijn van de palen staan tov de speler die zou kunnen schieten (en soms zelfs op de doellijn naast de paal), om zo de schoten naar de hoeken af te kunnen blokken, waardoor de tegenstander meer door het midden moet schieten. Hierdoor krijgen ze wel veel schoten op doel tegen, maar deze zijn eigenlijk allemaal redelijk door het midden en de keeper kan bijna alles redelijk eenvoudig pakken. Werkt uiterst effectief!

13 december 2017 om 02:49

Had ik zelf ook gezien!! Prachtige kanaal op youtube.

Jezus Palace. Die quotering voor winst palace stond op 54 euro in de 85ste minuut en ik twijfelde nog heel erg om hem gewoon voor de lol nog te zetten...

13 december 2017 om 01:20

Ik had het met een 0-1 achterstand ook niet aangedurfd maar aan de andere kant, in de PL trekken ze tegenwoordig echt heel vaak veel extra tijd bij, echt veel meer dan in andere competities. Dan kan je bij een quote van 54 in de 85 minuut inderdaad makkelijk een eurootje inzetten, daar merk je toch niets van als je hem verliest en ze spelen dan vaak toch nog meer dan tien minuten.

Wel lullig voor Frank de Boer, sinds zijn vertrek is CP ineens punten gaan pakken . Als ze zo door gaan zitten ze in no-time bij de middenmoot, het verschil met plek 11 is nog maar 4 puntjes. Ook Inter doet het dit jaar prima, Icardi loopt gewoon 1 op 1 dit jaar.

13 december 2017 om 19:47

Ja hij heeft echt twee maal gekozen voor een spelersgroep die niet bij hem paste. Echt zonde want dit blijft nu toch wel aan hem kleven.