Gattuso viert eerste overwinning met Milan dankzij dubbelslag ‘Jack’

Gennaro Gattuso heeft zijn eerste overwinning als trainer van AC Milan te pakken. I Rossoneri overtuigden zondagavond niet tegen middenmoter Bologna, maar hielden de drie punten dankzij twee doelpunten van Giacomo Bonaventura uiteindelijk toch in eigen huis: 2-1. Milan is door de zege opgeklommen naar een zevende plaats in de Serie A; de achterstand op koploper Internazionale bedraagt na zestien wedstrijden zestien punten.

Zijn eerste twee wedstrijden als trainer van Milan leverden Gattuso een gelijkspel en een nederlaag op, maar voor het duel met Bologna waren de voortekenen positief voor de oud-middenvelder. Milan bleef ongeslagen in veertien van zijn laatste vijftien competitiewedstrijden tegen i Rossoblu en ging dankzij Jack ook zondag voortvarend van start. De middenvelder opende na tien minuten voetballen de score, door een afvallende bal door de benen van Giancarlo González binnen te schieten.

Gattuso dacht daarmee een eenvoudige avond tegemoet te gaan, maar zag Simone Verdi amper een kwartier later alweer de gelijkmaker produceren. Hij legde het leder na een goede actie over de linkerflank van Mattia Destro van dichtbij in de bovenhoek: 1-1. In het vervolg van de eerste helft kregen beide teams kansen op meer. Leonardo Bonucci kopte van dichtbij rakelings over, terwijl Rodrigo Palacio aan de andere kant doelman Gianluigi Donnarumma tot een redding dwong.

In de tweede helft maakte Milan jacht op de overwinning, maar het duurde uiteindelijk tot een kwartier voor tijd voordat de bezoekers opnieuw wensten te capituleren. Fabio Borini bracht de bal vanaf rechterkant in de doelmond van Bologna, waar Bonaventura boven zijn directe tegenstander uitsteeg en uiteindelijk met het hoofd opnieuw wist te scoren. Verdi kreeg daarna nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar Donnarumma voorkwam met een geweldige redding uiteindelijk nieuw punterverlies voor Milan.

Eindigt AC Milan dit seizoen nog in de top vier?