Koploper Internazionale zet titelkandidatuur kracht bij in Derby d'Italia

Internazionale werd voorafgaand aan het seizoen door weinigen tot de titelkandidaten gerekend, maar is bezig aan een indrukwekkend seizoen. Het team van Luciano Spalletti won al van AS Roma (1-3) en AC Milan (3-2), remiseerde bij Napoli (0-0) en bleek zaterdag ook niet te kloppen voor Juventus. In Turijn eindigde de wedstrijd zoals die begon: 0-0. Inter blijft daardoor alleen aan kop staan, hoewel Napoli zondag genoeg heeft aan een zege op Fiorentina om de lijstaanvoerder te passeren.

Inter was nog ongeslagen in de Serie A, maar het was de vraag of die reeks ook zou standhouden in de Derby d'Italia. De bezoekers leken feller te beginnen aan de wedstrijd, hoewel Juventus na zeven minuten dicht bij het openingsdoelpunt was. Mario Mandzukic kreeg twee enorme kansen om te scoren, maar stuitte eerst op Samir Handanovic en zag een kopbal voor de doellijn weggewerkt worden door João Miranda. Het tempo lag hoog en Juventus werd dominanter. Inter werd teruggedrongen en slaagde er niet in om doelman Wojciech Szczesny van Juventus aan het werk te zetten in de openingsfase.

Halverwege de eerste helft noteerde ook Inter het eerste schot op doel. Marcelo Brozovic zocht de bovenhoek uit, maar zijn geplaatste schot bezorgde Szczesny geen moeilijkheden. Juventus ging meer fouten maken in balbezit, terwijl Inter loerde op de tegenaanval. Mauro Icardi oogde echter geïsoleerd in de voorhoede. Collega-spits Mandzukic had op slag van rust opnieuw de kans om Juventus op voorsprong te brengen, maar zijn krachtige kopstoot belandde op de lat na een voorzet van Juan Cuadrado. Daarom werd in de eerste helft niet gescoord.

Het was opnieuw Mandzukic die na rust voor het eerste gevaar van Juventus zorgde. Gonzalo Higuaín raakte de bal kwijt na een technisch hoogstandje en Mandzukic pikte het leer op, maar schoot recht op Handanovic. De keeper van Inter moest bovendien een kopbal van Cuadrado pareren met zijn vingertoppen, om na de daaropvolgende corner ook Mandzukic weer te frustreren. Na de levendige start van de tweede helft daalde het tempo. Veel kansen op een doelpunt kwamen er niet meer en Inter zal het meest tevreden zijn over de eindstand.

Zie je Internazionale kampioen van Italië worden?

1
2

Geweldig om te zien dat de titelstrijd in Italië zo spannend is. Roma kan eventueel nog op gelijke punten komen met Inter, Lazio ook met Juve en Napoli kan de koppositie weer overnemen.

Inter had hier geen punt verdiend, werd compleet weggespeel(vooral in de 2de helft). Jammer voor Juve, maar dit houdt spanning in de Serie-A. Motm; Handanovic of Pjanic. Cuadrado speelde ook goed en zorgde voor gevaar en gele kaarten voor de tegenstander. Ik vond het wel jammer dat Allegri deze 11 opstelde, zonder Sandro, Dybala en nog een paar anderen.

9 december 2017 om 22:52

Wij hadden het ook meer verdiend tegen Juve/roma en hadden veel meer kansen en balbezit, maar dan is het Milan dat slecht is en Juve die geweldig is, nu is Juve de ongelukkige tegen Inter en dan is het Juve dat geweldig is? En tegen Napoli dan? Waar Juve maar 2 kansen had de hele match en er gewoon niet eens meer uitkwam

9 december 2017 om 23:37

Ik snap niet waarom je dat heel verhaal erbij haalt. Ik heb gewoon deze wedstrijd beoordeeld. Bpvengenoemde wedstrijden heb ik niet allemaal gezien, maar ben het wel in grote lijnen met je eens, maar waarom zoveel frustratie?

Objectief gezien was Juve gewoon beter en dat is mijn standpunt, niets tegen de andere clubs.

Inter heeft niets gedaan, verdiende dit punt ook totaal niet. Juve had zijn kansen moeten afwerken maar je ziet gewoon het kwaliteitsverschil tussen de 2 ploegen. Kan er iemand mij uitleggen waarom Khedira nogsteeds verloren loopt? Loopt vaak dieper dan Higuain, we geven die jongen beter een kaart en een kompas mee volgende wedstrijden

9 december 2017 om 22:55

Inter heeft niets gedaan? Gewoon goed compact gespeeld en zelf ook behoorlijk wat gevaarlijke momenten gehad hoor. Uiteraard was Juve vandaag de betere ploeg, maar om te stellen dat Inter niets heeft gedaan is pure onzin.

9 december 2017 om 22:59

Zie ik hier een Manchester United aka Mourinho fan?

Heel flauw van mij. En daarnaast: ik ben het ook met je eens. Ik ben ook blij dat het een gelijkspel is geworden, vooral vanwege Napoli.

9 december 2017 om 23:00

Als juve nog 15 kansen krijgt waarvan 8 op doel is het niet dat je verdedigend goed gespeeld hebt. Handanovic heeft een geweldige wedstrijd gekeept maar inter zelf vond ik erg tegenvallen. De verdediging van juve speelde beter aangezien icardi compleet stilgelegd werd. Als je de hele wedstrijd geen gevaar brengt dan heb je in mijn ogen niets gedaan

9 december 2017 om 23:05

Ze hebben 1 of 2 gevaarlijke momenten gehad maar ik had van inter veel meer druk naar voren verwacht aangezien ze de leider zijn, laat ik het zo stellen. Niets gedaan is misschien idd wat overdreven maar het was een directe reactie na de wedstrijd, kan je wel begrijpen dat ik wat teleurgesteld was dat we deze 3 punten niet gepakt hebben door onze kansen niet af te maken

10 december 2017 om 00:03

@simpatico

Een Mourinho fan ben ik niet. Ben het vaak niet eens met veel van zijn beslissingen en word ook vaak moe van zijn gedrag richting de media. Ontevreden ben ik echter niet met hem, want het is en blijft een geweldige manager, maar fan ben ik niet nee haha ;p

10 december 2017 om 00:07

@cb,

Dit spelbeeld was eigenlijk ook wel te verwachten toch? Ondanks dat Inter 1e staat is een uit wedstrijd tegen Juve een zeer zware kluif. Spalletti heeft nu 5 punten gepakt in uitwedstrijden tegen Roma, Napoli en Juve. Als hij die potten thuis kan winnen heeft hij een geweldige reeks neergezet tegen de topteams en maken ze een serieuze kans op de titel.

10 december 2017 om 08:28

@mufc pogba

Ze hebben zeker heel goed compact gespeelt, maar welke behoorlijke gevaarlijk momenten bedoel je eigenlijk?
Ze hebben 1x de bal tussen de palen weten te schieten en dat was een kansloos afstand schot.
Want ook juve heeft goed en compact verdedigt en inter kwam er helemaal niet doorheen.

Precies wat ik hoopte. 2de helft was billenknijpen maar goed we hebben het overleefd. Uit bij de toppers hebben we het echt niet verkeerd gedaan, 3 punten in Rome en 2x een punt Juve EN Napoli. Niks te klagen als Inter fan. Handanovic motm wat een wedstrijd speelde hij. Jaer dat Mauro niet kon scoren tegen Juve, maar goed dat zal hij wel doen in het Giusepoe Meazza. OFF: sinds wanneer is het Juve Stadium de Allianz Stadium geworden?

Jaer=jammer

De bouw van het stadion is mede gefinancierd door een bedrijf die de exploitatie-rechten van de naam van het stadion heeft gekregen als een tegenprestatie. Deze heeft die rechten dus nu aan Allianz verleend sinds vorige zomer voor een goeie smak geld. De deal zelf gaat echter terug tot rond 2008 volgens mij. Zelfde constructie als in Munchen en Nice als ik me niet vergis.

Ik denk dat we heel tevreden mogen zijn met dit punt want meer zat er echt niet in vandaag. Misschien wel de zwakste wedstrijd tot nu toe dit seizoen maar we hebben nu met Juventus, Napoli en Roma wel 3 hele lastige uitwedstrijden achter de rug dus we doen gewoon volop mee.

Spannende wedstrijd. Juve hield de ruimtes klein en Inter kon Icardi moeilijk bedienen. Met name Cuadrado was een lastpak en Perisic en Santon hadden het heel zwaar. Eerste helft had inter op het oog meer balbezit maar echte grote kansen werden niet gecreëerd. Tweede helft was duidelijk voor Juve die meer aandringen ging maken voor een goal maar Inter hield goed stand. Er was een moment in de tweede helft dat ik dacht de scheidsrechter de bal op de stip kon leggen. Er was een duidelijke handsbal van Benatia dacht ik. Laat ik het zo zeggen: als het bij Real Madrid was gebeurd dan had de scheids hem gegeven. Bij wijze van spreken. Verder Brozovic, Perisic en Candreva speelden een ongelukkige wedstrijd maar dat kwam ook door de sterke tegenstander.
Desondanks ben ik trots op de inzet van inter spelers. Ze hebben alles gegeven en de aanval van Juve afgeslagen. En niet te vergeten ze zijn nog steeds ongeslagen. Al met al kan ik leven met een gelijkspel.

9 december 2017 om 23:18

Hoe speelde Miranda? Knap resultaat!

9 december 2017 om 23:45

Top, voor mij de beste Inter-speler vandaag. Vormt een ijzersterk duo met Skriniar.

Hij en Skriniar hielden alles tegen.

Doel behaald. Niet verliezen. Tevreden met dit punt. Mooi ook dat we de 3 lastigste uitwedstrijden al hebben gehad en overleefd: Napoli, Roma, Juve. Op naar de volgende.

Forza Interrr!!

We blijven alsnog ongeslagen wat heel knap is met uitwedstrijden tegen roma, napoli en juve al te hebben gehad. Jammer dat we niet door de juventus-linie konden counteren en gezien het spelbeeld, kan ik met deze 0-0 leven.

Prachtige pot. Echt weer een kraker in Italië. Juventus was na de rust heel sterk en het was wachten op de 1-0 maar die kwam niet. Uiteindelijk een terecht gelijk spel en wat is de Italiaanse competitie spannend zeg op dit moment. Het ligt heel erg dicht bij elkaar.

Op zich toonden we goed spel vandaag. De perfecte eindpass miste gewoon, daar de verdediging van Inter bijna overal tussen zat. Duidelijk is wel dat we steeds meer in vorm beginnen te geraken.

Overigens wij met een internationaler team dan "internazionale". Komt steeds vaker voor. Snap dat er kwaliteit neergezet met worden in de basis, maar voor de beleving vind is het voor mij persoonlijk niet een gewenste ontwikkeling.