‘Hij moet kiezen tussen ADO, een grotere Nederlandse club of het buitenland’

Dinsdag, 5 december 2017 om 18:21

Tyronne Ebuehi is de afgelopen seizoenen uitgegroeid tot een vaste waarde bij ADO Den Haag en verdiende in de Hofstad ook een uitverkiezing voor de nationale ploeg van Nigeria. De verdediger beschikt over een aflopend contract en ondanks langlopende onderhandelingen, zit er nog geen schot in de besprekingen over een nieuwe verbintenis.

“We zijn al vanaf augustus met hem en zijn zaakwaarnemer in gesprek. Het verloopt stroef. Tyronne moet kiezen of hij zich verder wil ontwikkelen bij ADO, of dat hij liever naar een grotere Nederlandse club of het buitenland gaat”, legt manager voetbalzaken Jeffrey van As uit in gesprek met Voetbal International.

Voor ADO zou het een tegenslag zijn als Ebuehi transfervrij de deur uitloopt en Van As denkt dat er ook in Den Haag nog genoeg ruimte is voor de 21-jarige rechtsback om zich verder te ontwikkelen: “Hij is bij deze club international geworden, geniet het vertrouwen en kan ook hier nog stappen maken. Het is aan hem.”

Naast de contractonderhandelingen met Ebuehi verwelkomde Van As onlangs twee Chinese stagiairs, die mee gaan trainen met het elftal van Alfons Groenendijk. De manager voetbalzaken geeft echter aan dat het duo niet in aanmerking komt voor een contract: “Het gaat uit van onze samenwerking met onze Chinese investeerders. Zij willen graag jonge Chinese voetballers de kans geven om bij ADO op een hoger niveau te trainen dan ze gewend zijn, wij staan daar open in.”


Poll

Denk jij dat Tyronne Ebuehi een versterking zou zijn voor de Nederlandse (sub)top?


Gerelateerd

6 reacties

Mijn inziens komt deze jongen op dit moment nog tekort voor de NL top. Eerst nog maar even bij ADO blijven om zich te ontwikkelen.

5 december 2017 om 19:33

De Nederlandse top is groter dan Ajax, PSV en Feyenoord. Ik denk dat deze jongen prima de stap naar AZ, Utrecht of Vitesse kan maken om zich daar een jaar of twee jaar verder te ontwikkelen.

5 december 2017 om 20:01

Ik reken AZ, Utrecht en Vitesse niet tot de top van NL, eerder tot de subtop van NL. Verder ben ik het met je eens dat hij prima bij een van deze clubs aan de slag kan!

Daar de kans groot is dat deze jongen met Nigeria naar het WK gaat is het te hopen dat Den Haag hem kan behouden

Komt hij uit de eigen jeugdopleiding of is hij op een andere manier binnen gekomen? Het zou jammer zijn als Ado er niks aan over houdt. Verder zal hij eerder naar het buitenland gaan dan een top 3 club in Nederland denk ik.

6 december 2017 om 00:19

Eigen jeugdopleiding

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Vitesse229
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Tyronne EbuehiVerdediger10
Tom BeugelsdijkVerdediger10
Aaron MeijersVerdediger10
Bas KuipersVerdediger10
Donny GorterMiddenvelder10
Danny BakkerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

0 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 13 december
Paris Saint-Germain gaat er alles aan doen om Jan Oblak in januari over te nemen van Atlético Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren