Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

'Ik herinner me dat ik Afellay en Aissati in mooie auto's voorbij zag rijden'

Laatste update:

Youness Mokhtar speelt vrijdagavond met PEC Zwolle een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De aanvaller woont echter nog altijd in Overvecht-Zuid, waar hij in een voetbalkooi de basis legde voor een profcarrière die hem langs PSV, FC Twente, Al-Nassr en PEC Zwolle leidde. "In de jeugd bij PSV had ik qua techniek een grote voorsprong op de rest. Omdat ik altijd bezig was in deze kooi."

"Als iemand een trucje wist ging ik de hele dag oefenen tot ik het beheerste", zo vertelt Mokhtar in gesprek met de NOS. "Basistechniek ontbreekt nu bij veel spelers, vooral in de jeugd. Ze moeten van veel verder komen." Vroeger was het drukker in de voetbalkooi. "Dit is de tijd van de iPhones en Playstations", erkent Mokhtar. "Mijn neefjes zijn ook niet meer heel actief buiten."

Mokhtar vertelt dat de kooi vijftien jaar geleden elke dag vol stond met kinderen. "Ibrahim Afellay kwam hier ook. Net als Ismaïl Aissati en Jürgen Colin. Eigenlijk alle jongens die in Utrecht woonden", vervolgt de aanvaller. "Zij waren wat ouder en zeiden vaak dat ik niet mee mocht doen omdat ik te klein was. Maar als ik dan een partijtje meespeelde riepen ze: laat maar, hij is goed genoeg."

Naast de kooi ligt een hoofdweg. "Ik kan me herinneren dat ik Afellay en Aissati hier jaren geleden in mooie auto's voorbij zag rijden. Toen dacht ik: ooit wil ik dat ook. Je bent klein, dus daar droom je van."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ook ik moet helaas constateren dat de trapveldjes waar ik vroeger als kind om moest 'vechten' er verlaten bij liggen. Vroeger als de schoolbel ging direct langs huis om (het 's ochtends al voorbereidde) lunchpakketje op te halen en te rennen naar het trapveldje, waar mijn vriendjes ongeveer tegelijk met mij aankwamen. Was je vijf minuten later, dan was het trapveldje al vergeven aan een ander groepje en moest je het op een nabijgelegen veldje doen met een aangrenzende vijver of met hondenpoep.

Helaas zijn de veldjes nu allemaal leeg, en groeit er zelfs gras op de plekken die eerst meer uit zand dan gras bestonden. Jammerlijk om te zien, maar het hoort nu eenmaal bij de ontwikkeling van de samenleving. Het kan niet anders dan dat wij dit ook in de kwaliteit van het voetbal gaan terugzien. Ook in landen als Duitsland en Engeland zal dit gaan meespelen, waardoor vermoedelijk landen als Argentinie en Brazilie nog meer voorsprong opbouwen.

Jeugdsentiment.

1 december 2017 om 07:51

Nu gaat de schoolbel en iedereen doet een potje fut

1 december 2017 om 07:58

Engeland heeft zoveel jeugd en talent, dat zal daar reuze meevallen. Nederland zal er meer moeite mee hebben geloof ik. Frankrijk een beetje hetzelfde als Engeland, veel jongeren in wat armere wijken waar voetbal nogsteeds hun grootste bron van entertainment is.

1 december 2017 om 08:01

Ja, herkenbaar. Ik ging dan snel naar huis, eten en snel terug naar school om te voetballen.

Er zijn daar heel wat ruiten gesneuveld, hahaha!

1 december 2017 om 09:55

Herkenbaar op de zandveldjes waar ik vroeger op voetbalde ligt nu een perfecte grasmat. Zou er bijna jaloers op worden zo'n mooie mat om op te voetballen, alleen dat is meteen de reden nu wordt er niet meer op gevoetbald.

1 december 2017 om 11:58

Het leuke aan de pleintjes was juist dat zo druk was. Wie verloor moest eruit en dan duurde het ook lang voordat je erin mocht want het was druk, altijd veel publiek. Gewoon buitenspelen wordt saai. Het hele sfeertje erom heen en de competitie maakte het voor ons leuk.

Buitenspelen is gewoon dood en gaat niet meer terugkomen. Ik zou commerciële zaalvoetbal toernooien van bv Nike zoals in Amerika met basketbal wel leuk vinden trouwens voor de kinderen van nu. Misschien dat de bvo's zoiets op structurele basis

1 december 2017 om 13:31

Bij ons werd er z'on 20 jaar geleden midden op het veldje een soort laag klimrek met rubberen tegels omheen gelegd. Sinds dat moment ligt het veldje er verlaten bij. Zelfs van het klimrek wordt niet tot nauwelijks gebruik gemaakt door de kinderen.

1 december 2017 om 15:13

Gelukkig is het niet overal zo slecht gesteld als jullie beweren

In Amsterdam-West worden in elke wijk waar nieuw gebouwd wordt trapveldjes met kooien eromheen aangelegd, en die zijn de hele dag behoorlijk druk bezet

Ik zie het verschil met vroeger niet zo, behalve dat ik vroeger gewoon tussen de auto's voetbalde

Maar ik ben weer een stukje ouder nog

En ja, tegen games op de Phone en Playstations kun je het niet winnen

2 december 2017 om 11:05

Idd in mn oude wijk in zuidoost ook nog druk zat op de velden. Merk wel dat mn zoon snel geneigd is om de ps4 op te starten maar als hij eenmaal buiten heeft gespeeld, heeft hij er nooit spijt van.

Wat is FUT nou alweer dan?

1 december 2017 om 08:26

Een stomme (voor veel kinderen/mensen) verslavende mode van FIFA, waarmee je door kaartjes te kopen spelers in je team kunt krijgen en daarmee online kunt spelen.

Als het nou nog een goede game was, maar dat is het ook niet.

1 december 2017 om 08:26

FIFA ultimate team gap

1 december 2017 om 09:42

wat is 'gap' nou weer?

1 december 2017 om 08:26

FIFA Ultimate Team, je verdient munten door wedstrijden te spelen/pakketten te openen en kunt daardoor spelers kopen voor jouw eigen team.

Ik kom zelf uit Utrecht en was echt elke dag te vinden in de kooi. Soms gingen we heel Utrecht af naar andere kooien om partijtjes tegen elkaar te spelen. Het maakte niet uit wat voor weer het was. De ene was nog beter/technischer dan de andere, maar je zag ook groepen die al veel meer met positie en tactiek bezig waren dan alleen maar snelle trucs.

Elke kooi was bezet, alleen tijdens schooltijden waren ze leeg. Sommige kooien zijn nu nog wel regelmatig bezet, helaas zie ik teveel lege.

Ik ben het Mokhtar eens dat je de techniek onder de knie krijgt door veel balcontacten te hebben en te blijven oefenen

Dit is de reden dat de wereld ons uitlacht. We zijn vet dik langzaam en lelijk. 0 beweeglijkheid om over motoriek maar te zwijgen. Vroeger voetbalde ik fuckkng elke dag op straat en gebruikten we lantaarnpalen als goals. HET ZIJN ALLEMAAL MIETJES TEGENWOORDIG. Ik trap mijn kinderen dagelijks persoonlijk de deur uit. En maar klagen over dat we niks meer voorstellen in de wereld.

1 december 2017 om 11:10

Ik had vroeger altijd zo'n hekel aan ouders van een vriend die ons naar buiten dwongen. Laat kinderen gewoon doen wat ze leuk vinden, waarom moeten ze exact hetzelde doen wat jij deed vroeger?

1 december 2017 om 11:17

Omdat velen niet kunnen meegaan met de tijd

1 december 2017 om 13:32

Goede ouwe tijd met een goal bestaande uit één lantaarnpaal of boom en een stapel jassen aan de andere kant.

Nou Younnes Mokthar gefeliciteerd met het behalen van je droom, je rijdt in een prachtige mercedes CLS een witte variant.
Nu nog hopen dat hij nog een droom kan waarmaken via PEC dit jaar, naar het wk gaan met Marokko. Gun het hem van harte. Heeft Marokko een echte goede buitenspelers? Ken wel redelijk het elftal maar de buitenspelers ontgaan mij eigenlijk, of staan daar Ziyech en Belhanda?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren