Besiktas heeft volgende ronde binnen handbereik; Babel evenaart Bergkamp

Besiktas is ongeslagen gebleven in de groepsfase van de Champions League. De koploper van Groep G keek bij rust aan tegen een 0-1 achterstand in het duel met AS Monaco, maar deed in de tweede helft wat terug: 1-1. Winst was voor Besiktas genoeg geweest om zich na vier wedstrijden al te kwalificeren voor de achtste finale; nu kan dat alleen als RB Leipzig later op de avond wint van FC Porto. Voor Monaco, dat twee punten heeft, lijkt de volgende ronde een utopie.

Basisklant Ryan Babel begon aan zijn veertigste Champions League-wedstrijd en evenaarde daarmee zowel Boudewijn Zenden als Dennis Bergkamp. De aanvaller leek de mijlpaal te kunnen opluisteren met een doelpunt via een intikker, maar de assistgever stond buitenspel. Kort daarna, in de blessuretijd van de eerste helft, kwam Monaco op voorsprong dankzij Rony Lopes. Van buiten het strafschopgebied plaatste de middenvelder de bal in de linkerhoek, achter keeper Fabricio.

De ruststand (0-1) was geen goede afspiegeling van de eerste helft, want Besiktas deed op het veld niet onder voor de bezoekers. Het duurde in de tweede helft niet lang voordat de verhoudingen weer recht werden getrokken: Cenk Tosun ontfermde zich met succes over een strafschop nadat Ricardo Quaresma door Jorge naar de grond werd gewerkt. Quaresma kon even later zelf voor de 2-1 zorgen, maar miste een uitstekende kans na voorbereidend werk van Babel. Omdat Oguzhan Özyakup een inzet van Andrea Raggi van de lijn haalde, bleef het bij 1-1.

Zie je Besiktas de kwartfinale van de Champions League halen?

1
2

Gefeliciteerd BJK supporters, zwaar verdiend.

1 november 2017 om 20:18

Ook als Galatasaray supporters feliciteer ik BJK met deze geweldige prestatie! 4 wedstrijden ongeslagen!! Finale is misschien teveel hopen, maar ik bid voor ze dat ze ver komen, klasse!!

Wat een wedstrijd, wat een gemiste kansen! Q7 was magistraal, naast zijn achterlijke tackel. Babel heeft 2 lege doelpunten gemist jammer genoeg. We zullen met een punt genoegen moeten nemen, terwijl we de 3 punten verdiende. Ik ben daarom best droevig dat we niet hebben gewonnen, maar als we ons vandaag kwalificeren zal ik gaan feesten. Het moet wel gezegd worden dat monaco ook redelijk goed speelde. We zijn ook een terechte doelpunt ontnomen, maar we moeten gewoon wachten en kijken of we deze speeldag gekwalificeerd zijn.

Man of the match tolgay, pepe en Q7! Goed gespeeld jongens! ⚪ï¸âš«ï¸

1 november 2017 om 20:00

Heb de 2e helft gezien maar Q7 viel me toch vies tegen. Die spits en ozyakup samen met Pepe speelde een prima wedstrijd!

1 november 2017 om 20:05

1ste helft alleen kon hij 3 assist ofzo hebben als cenk en babel hun kansen konden afmaken. Hij heeft zich te pletter gewerkt en 2de helft zorgde hij voor de penalty. Hij speelde zeer goed tot de 70-75ste minuut. De laatste minuten had hij wel moeten passen naar babel en 1 kans had die een trivela geprobeerd terwijl hij daar gewoon normaal moest schieten. Ik vond babel erg tegenvallen vandaag en vond Q7 beter. We hebben wel ongelofelijk veel kansen verpest vandaag. Iedereen heeft eigenlijk veel kansen verpest.

Wat laten we hier de winst liggen met zoveel kansen. Je had Monaco hier kunnen oprollen. Super zonde met het oog op eventuele groepswinst. Verder heb ik een liefde haatvtelatie met q7. Geniale voetballer maar gek in zijn hoofd.
Op naar de volgende wedstrijd.

Het was een enerverende pot met kansen over en weer. Vond het wel kwalijk dat Quaresma in de slotfase na dat domme schoppen bijna zijn ploeg benadeelde. Hij bofte echt ontzettend dat Tagliavento 'maar' geel gaf. Bovendien had hij even daarvoor de bal op een vrije Babel moeten spelen die de 2-1 met 10 minuten te gaan binnen kon schuiven. We zijn nu erg dichtbij de tweede ronde, dat kan nu niet meer mis gaan. Het doel is nu als eerste eindigen en dan hopelijk een gunstige loting (nummer 2) in de achtste finale. We'll see, sowieso al geweldig als we doorstoten!

1 november 2017 om 20:36

Die kans van quaresma dat die af had moeten geven op Babel was toch pas na die schandalige overtreding van Quaresma?

1 november 2017 om 20:46

Als ik me niet vergis gebeurde die positie waar die niet passte naar babel voor de positie waar die raggi had getackeld.

1 november 2017 om 20:48

Ik kan me vergissen, maar ik dacht dat het ervoor was.

Als Babel en Quaresma niet de egoist zouden uithangen, hadden we hier een simpele overwinning geboekt. Quaresma mist ook nog eens een lege goal. In de laatste 5 minuten had hij een overtreding waarvoor direct rood getrokken had moeten worden, vervolgens geeft hij niet af en mist, schiet vanuit een hoekschop op doel en daarna geeft die nog een hele slappe pass waardoor Monaco op de counter kon. Tot de 70-75e minuut kan hij geconcentreerd blijven, daarna slaan zijn hersenen op hol.

Als je niet kan winnen, moet je niet verliezen is mijn motto, maar met 1 punt ben ik niet echt blij. We hebben heel goed gespeeld, genoeg kansen gecreeerd, de bal wilde er niet in. Die offside goal was weer onterecht afgekeurd leek mij, net als in de heenwedstrijd. We hebben gezien dat 4-3-3 met Tolgay en Oguzhan heel goed werkt, ik hoop dat we daarmee doorgaan en dat Talisca nog even mag banken, want Tolgay speelde vandaag als een klasbak.

1 november 2017 om 20:10

Inderdaad, ook in de uitwedstrijd had onze Portugese vriend moeten afgeven aantal keren. Maargoed, volgende ronde is zo goed als binnen. Gefeliciteerd !

1 november 2017 om 20:14

Dat is al jaren zijn probleem. Spelers in vrije positie krijgen 9 van de 10 keer niet de bal van hem, maar als een medespeler de bal niet passt, raakt die geirriteerd.

Nu we zo ver zijn, wil ik als 1e door. Ik heb geen zin in een PSG of Real.

1 november 2017 om 20:27

Het grappige is dat veel potentiële nummers 2 ook erg sterk zijn. Zul je zien dat we straks Bayern of Juventus en in mindere mate Tottenham of Napoli loten 😂.

Het leek mij eerder een 4-2-3-1 met Oguzhan als 10. Hij moet toch wat meer brengen als nummer 10 van Besiktas. Hij mag wel is schieten op goal alleen heeft hij daar niet de schotkracht voor. Het middenveld zag er wel beter uit dan met Talisca de afgelopen weken.

Trouwens ik ben benieuwd hoelang Tolgay en Tosic eruit liggen. Afwezigheid van die twee kan ons zomaar een hoop punten kosten.

1 november 2017 om 20:47

Het was ook een 4-2-3-1. Oguzhan komt gewoon te kort op de nummer tien. Tolgay vond ik erg sterk spelen. Ik zou eerder oguzhan laten banken dan Talisca. Talisca was de afgelopen weken erg zwak en verdiend ook de bank maar als je puur positioneel bekijkt is een MV met Tolgay, Atiba en Talisca veel meer op zijn plaats.

Heerlijke wedstrijd! Beide teams verdienden het om te winnen. Verder is Quaresma echt een heerlijke voetballer om naar te kijken, maar het kan soms echt een vervelend mannetje zijn. Ik moest er niet aan denken dat uitgerekend hij in de 90ste minuut die winnende maakt, nadat hij er eigenlijk al met rood vanaf had gemoeten.

Wat ben ik blij dat we Cenk hebben zeg!

Goede loting gehad natuurlijk, maar toch knap van Besiktas dat ze eerste in de poule lijken te gaan worden.

Goed dat Senol Gunes Talisca wissel zette. Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat hij dat zou durven. Niet dat het met Ozzy op die positie veel beter ging ofzo. Jammer dat hij fysiek zo slap is dat hij geen harde schot vanuit de tweede lijn op doel kan lossen of nooit in zijn leven een duel wint. Aan de andere kant als hij die twee eigenschappen wel had dan had Arsenal hem twee jaar geleden alweer terug gekocht.

We hadden vandaag kunnen winnen als Quaresma niet zo egoïstisch was. Iemand met zijn kwaliteiten moet bij die ene kans die bal in een lege doel kunnen leggen. Babel had ook een paar keer beslissend kunnen zijn, maar over hem ben ik minder kritisch. Hij mist gewoon net dat beetje kwaliteit.
Trouwens waarom kreeg Quaresma geen donkerrood voor die vieze trap?

Al met al niet echt tevreden met deze uitslag. Hoewel je niet kunt zeggen dat het onterecht is, want Monaco had ook genoeg kansen om te scoren. Ik hoop dat die andere wedstrijd straks in een gelijkspel eindigt. Ik weet dat we door zijn bij een winst van Leipzig, maar ik wil als koploper die achtste finales ingaan en dan is een gelijkspel vanavond een betere uitslag.

Heb de wedstrijd niet kunnen kijken helaas. Wel feliciteer ik hier alle BJK supporters van harte. Dit is een goede stap in de juiste richting mbt het Turkse voetbal. De punten komen vanzelf wel zolang we maar blijven winnen in Europa. Volgend jaar hopen op Galatasaray/ Fener en natuurlijk de EL clupjes.

1 november 2017 om 20:50

Dan moet je geen clubs hebben zoals een Basaksehir in Europa met hun misplaatste arrogantie. Even denken dat je met een B team Europa in kan, terwijl je weet dat het land punten nodig heeft. Ben er nog steeds wel boos over.

1 november 2017 om 22:40

Ik snap je helemaal en geef je hier gelijk in.