Negredo treedt vlak voor tijd op als verlosser van kwakkelend Besiktas

Besiktas heeft op de valreep de eerste zege geboekt sinds 18 september in de Süper Lig. De regerend kampioen wist vier opeenvolgende wedstrijden niet te winnen, maar was zaterdag met 1-2 te sterk voor Alanyaspor. Álvaro Negredo groeide vlak voor tijd uit tot matchwinner. Besiktas klimt daardoor in ieder geval tijdelijk naar de derde plek.

Met Ryan Babel in de basis en Jeremain Lens op de bank begon de wedstrijd uitstekend voor Besiktas. Al na zeven minuten prikte Cenk Tosun zijn vierde treffer van het seizoen binnen, nadat Oguzhan Özyakup de spits aanspeelde na een fraaie schijnbeweging. Alanyaspor kwam echter op gelijke hoogte: een fraaie uithaal van verdediger Wellington van buiten het strafschopgebied was keeper Fabricio te machtig.

In de tweede helft was Besiktas de betere partij, zonder echt te domineren. Talisca probeerde het met een kopbal op aangeven van Ricardo Quaresma en later voorkwam Wellington een treffer van Talisca ternauwernood. Een venijnige uithaal van Babel werd door keeper Haydar Yilmaz over de lat getikt. Enkele minuten voor tijd volgde toch de verlossing voor Besiktas, want Negredo rondde af na een voorzet van Adriano.

Wordt Besiktas opnieuw kampioen van Turkije?

1
2

Eerste helft deed Alanya heel mooi mee, vooral voorin speelde ze bij vlagen de defensie van Besiktas stuk. Maar naarmate de wedstrijd vorderde, nam Besiktas het heft in handen. Ook de scheids floot een goede wedstrijd, moet ook gezegd worden. Ben nu wel bang dat ze in de midweekse wedstrijd tegen Monaco vermoeiend zullen aantreden. Voor mij was de actie van de winnende niet de kopbal van Negredo (nog 34 te gaan!) maar de assist van Adriano, fenomenaal. Ik zie dit Besiktas nog wel meer punten verspelen in de komende weken, Galatasaray wordt dit jaar gewoon kampioen.

28 oktober 2017 om 20:32

Kleine toevoeging, laat Quaresma aub nooit meer links spelen, en Talisca mag in de competitie wel even banken. Speelt de laatste 3 a 4 wedstrijden best slecht.

28 oktober 2017 om 20:38

Goede wedstrijd? Duidelijke strafschop in de 1e helft over het hoofd gezien, terwijl hij er goed zicht op had.

28 oktober 2017 om 20:42

Dat heb ik dan over het hoofd gezien, kon niet echt grote fouten bespeuren. Daarintegen kon hij wel wat meer gele kaarten uitdelen aan bijvoorbeeld Oguzhan die een aanval stopt en een Adriano die hetzelfde doet. Al met al heeft 'ie, samen met de niet gegeven penalty, dan best slecht gefloten, ja.

Eindelijk een wedstrijd waar we redelijk goed speelde. Ik vond oguzhan zeer goed spelen en dankzij hem kwam de 0-1 door zijn assist op cenk. Daarna spelen we super dom en geven we de bal 3 keer weg. De 3de keer komt de rekening zwaar te staan want alanya maakte de 1-1. Babel die van de linkerflank de bal naar onze eigen corner stampte waaruit alanya met een mooie doelpunt scoorde.

Senol gunes en wisselen is geen goede combinatie! Hij zet necip erin ipv medel. Negredo die in de 80ste minuut erin kwam terwijl talisca niks deed! En uiteindelijk de held van de dag negredo. We waren 2de helft alanya gewoon aan het domineren dus hebben we verdiend gewonnen. Ik moet het wel alweer over deze troep scheidsrechters hebben. We zijn een 100% penalty ontnomen in de 1ste helft toen het 1-1 stond. De 3 punten zijn binnen en nu focussen op monaco in de CL!!

Ik begin er echt in te geloven dat Senol Gunes Lens, Medel en Negredo zo weinig laat spelen omdat hij Burak en Volkan Sen wilde en die niet zijn gehaald. Talisca begon vandaag weer in de basis, je kan geen speler laten spelen alleen omdat hij uit het niets kan scoren. Daar tegenover staat dat hij veel balverlies lijdt, voorin blijft hangen waardoor de andere middenvelders meer werk moeten verrichten en doordat hij niet terugkomt, gaat Oguzhan minder vaak naar voren want bij balverlies is het 9 van de 10 keer dreigend.

En als je hem laat starten, moet je hem met dit spel na 45 minuten naar de kant halen. In plaats daarvan gaat eerst Oguzhan, die veel beter speelde, naar de kant en mag Negredo 10 minuten voor tijd invallen voor Talisca. Ik snap niet hoe je het 80 minuten volhoudt met die gast. Zo te zien heeft die er buiten CL-wedstrijden geen zin in, volgend seizoen mag die oprotten. En als Senol Gunes door gaat met zijn koppigheid, houdt die het ook niet langer vol dan 3 seizoenen bij ons.

Pas in de laatste 20 minuten begonnen we weer echt te voetballen met druk. Negredo scoort, maar paar minuten er na mist hij een open kans. Die ballen moeten er ook in. Senol Gunes moet toewerken naar een systeem zonder Talisca, desnoods met 2 spitsen. Want dit is allemaal verloren tijd. Laat hem maar een paar weken op de bank zitten.

Als Senol Gunes woensdag met Talisca start, is hij de grootste lafaard. Talisca is dit seizoen alleen gebleven om zich zelf in de kijker te spelen in de CL dat is wel duidelijk geworden. Gewoon starten met Oguzhan en Tolgay naast elkaar. Dan moet je eens zien hoe die Talisca gaat spelen voor ze leven. Maar dat durft Gunes sowieso niet.

Ik hoop dat Fikret Orman tijdens de winterstop ergens een Jose Sosa vandaan tovert. Een onbekende balvirtuoos, die de pannen van het dak gaat spelen. Alleen heeft hij geen budget voor dat helaas.

Trouwens operatie 'besiktas naar de klote helpen' door de voetbalbond blijft doorgaan. Na die belachelijke straf voor Caner van de week kreeg Quaresma vandaag een 100% penalty niet toegewezen. Hoe vaak zijn we als sinds de Fener wedstrijd wel niet benadeeld?

28 oktober 2017 om 20:46

Serieus, zelfs tegen een 33-jarige Batalla zou ik geen nee zeggen op dit moment. We hebben echt iemand nodig die het spel gaat verdelen. Mijn favoriet is Emre Akbaba, maar die zal niet goedkoop zijn, zeker niet nu GS ook interesse heeft.

28 oktober 2017 om 20:54

Emre Akbaba is in januari van ons, ja. Helaas zijn goede aanvallende middenvelders schaars in Turkije, misschien dat jullie Tolgay op 10 kunnen zetten met daarachter Oguzhan en Atiba? Los je het probleem ook gelijk intern op.

28 oktober 2017 om 21:01

Er is nog niks zeker wat betreft Akbaba. Maar lijkt er op dat wij achter Lucas Lima aan gaan, ken die gozer totaal niet. Weer een Braziliaan.

Tolgay op 10 gaat 9 van de 10 keer fout. In een 4-2-3-1 systeem kunnen Oguzhan en Tolgay niet samenspelen. Dan moeten we echt 4-3-3 gaan spelen.

28 oktober 2017 om 21:05

Akbaba kan goed draaien en kappen, liet hij vandaag ook zien. Maar dat is niet de spelverdeler die we zoeken.

We hebben op dit moment meer behoefte aan een een Sosa of zoals jij zegt een Batalla. Beide toevallig Argentijnen. Of een nieuwe Delgado? Ook een Argentijn. Misschien moet Fiko baskan even een paar scouts naar dat land sturen.

28 oktober 2017 om 21:11

Fikret orman is van plan om lucas lima gratis over te nemen in de winterperiode. Dan hebben we een extra optie voor de 10 positie.