Gouden wissel helpt Man United aan zege op Tottenham

Manchester United heeft goede zaken gedaan in de top van de Premier League. De formatie van José Mourinho rekende zaterdag in een teleurstellend duel af met Tottenham Hotspur (1-0) en heeft nog maar twee punten minder dan Manchester City. De koploper komt echter nog in actie tegen West Bromwich Albion. Invaller Anthony Martial groeide tegen the Spurs uit tot de matchwinner.

Tottenham won in mei van Manchester United en hoopte voor het eerst sinds april 1990 twee opeenvolgende competitiezeges op the Mancunians te boeken, maar dat lukte dus niet. De thuisploeg nam in de beginfase het heft in handen, maar na het eerste kwartier kregen de bezoekers meer grip op de wedstrijd. Moussa Sissoko en Toby Alderweireld deden pogingen om op het scorebord te komen, maar konden David de Gea niet verschalken. In het vervolg van de eerste helft werd er ook niet veel meer gecreëerd waardoor beide partijen met een brilstand de kleedkamer opzochten.

GOAL! Anthony Martial breekt de ban!

? Wedstrijden: 13
?? Doelpunten: 6
?? Assists: 4

Geplaatst door voetbalzone op zaterdag 28 oktober 2017

Het was veelzeggend dat Henrikh Mkhitaryan de enige speler van de thuisploeg was die in de eerste helft een kans wist te creëren. José Mourinho hoopte logischerwijs dat zijn ploeg na de pauze meer kon afdwingen en dat lukte, want in de eerste tien minuten loste men al meer schoten (drie) dan in de gehele eerste helft (twee). Mkhitaryan, Romelu Lukaku en Antonio Valencia kwamen echter niet tot scoren. Mauricio Pochettino besloot daarna om in te grijpen: Fernando Llorente en Mousa Dembélé kwamen in de ploeg voor Sissoko en Heung-Min Son.

Mourinho voerde niet veel later zijn eerste wissels door: Mkhitaryan en Marcus Rashford stonden hun plaatsen af aan Jesse Lingard en Martial. Man United voerde de druk iets op en laatstgenoemde speler, Martial, kreeg een kans. De omhaal van de Fransman mislukte echter. Voordat de beslissende treffer viel, kregen beide partijen één serieuze mogelijkheid om de nul van het bord te poetsen: Dele Alli schoot na voorbereidend werk van Christian Eriksen naast en Lukaku kopte tegen de paal. Even later, in de tachtigste minuut, knalde Martial na doorkoppen van Lukaku raak op Old Trafford: 1-0.

Een terechte zege voor Manchester United?

1
2

28 oktober 2017 om 15:35

Mwah haat. Het is gewoon geen flikker aan die toppers met united, voetbal is entertainment en dit is zonde.

28 oktober 2017 om 15:55

Ik ben in een slaap gevallen... zoals altijd bij de wedstrijden onder Mourinho.

28 oktober 2017 om 16:33

United heeft gewoon groot gebrek aan een creatieve middenvelder die WEL nauwkeurig is in de eindpass. 3x raden wie ze in winter gaan oppikken. Jaja Ozil!!!! Reserveringen op assists zijn reeds geopend. Lukaku, Martial, CR7 en Rashford zijn gesignaleerd terwijl ze bivakkeren voor het loket.

28 oktober 2017 om 16:48

Haha, waarom CR7? Maar ben het met je eens, United moet er alles aan doen Ozil te halen deze winter. Ontbrekende schakel. Pogba - Ozil - Matic. Ideaal. En Lukaku schiet die ballen er wel in.

CR7 moet Zlatan zijn haha. CR7 krijgt genoeg toevoer lol

28 oktober 2017 om 17:03

Hahaha dat is een goeie! Mhiki is een beetje weinig aan het brengen nu en aan het begin van het seizoen was Mata goed maar komt er nu niet aan te pas, weet niet of hij geblesseerd of door Lingard gepasseeer is..

28 oktober 2017 om 17:36

Was weer eens verschrikkelijk saai voetbal van Man United.. dat voetballiefhebbers hier echt van kunnen genieten vraag ik mij af..

28 oktober 2017 om 18:48

En behalve de kans van Alli, wat heeft Tottenham gecreerd?

Onverdiend maar slim

28 oktober 2017 om 15:27

Nou gebaseerd op de tweede helft qas het wel verdient.

28 oktober 2017 om 15:29

Gebaseerd op de eerste helft weer niet. Gelijkspel was terecht geweest.

28 oktober 2017 om 15:31

Ja gelijkspel of een kleine overwinning voor een van de teams

28 oktober 2017 om 15:32

Manu speelde prima hoor. Ook behoorlijk wat kansen. Verdiende overwinning

Gaap. Ga dit seizoen geen wedstrijden meer kijken van United, zo saai...

Zoooo Alderweireld, Verthongen en Dier??? Wat is dat slecht verdedigd, ongekend.

28 oktober 2017 om 15:28

Terwijl ze normaal juist goed zijn volgens mij!

Was vooral Dier bij de goal. Die is ook het minste van de drie over het algemeen. Liet zich wel erg makkelijk aftroeven.

Dier vooral. Die sjokt een beetje door terwijl die een metersgroot gat in zn rug heeft

28 oktober 2017 om 15:56

Gelukkig maar niet alleen in de Eredivisie!

28 oktober 2017 om 18:11

In de EL-finale nam Mourinho hem flink op de korrel omdat hij opbouwend niet zo sterk als zijn teamgenoten in de verdediging is, denk dat Poch dit door had en dat wilde voorkomen

Lloris... ik blijf het een matige keeper vinden. En ja ik weet dat hij ook fantastische reddingen heeft, maar toch iedere wedstrijd wanneer ik naar lloris kijk, maakt hij toch weer zo'n fout.

28 oktober 2017 om 15:33

Was het niet Dier die kinderlijk eenvoudig zn man liet lopen?

28 oktober 2017 om 15:50

Dit was nou niet echt een fout van Lloris. Martial schiet hem met een stuitertje langs hem heen. Daar kun je niet op reageren. Het was vooral slecht verdedigd van Alderweireld en vooral Dier.

28 oktober 2017 om 15:59

Lloris had er op af moeten gaan en die bal wegschieten

Heel zuur dit, maar helaas niet onverdiend. Typisch zo'n geval van als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel. We misten Kane, maar dan nog had Alli moeten scoren. Helaas.

Sorry? United heeft gewoon meer kansen gecreëerd dan Tottenham, dus laten we nou niet gaan doen alsof Tottenham hier de bovenliggende partij was. Meer balbezit ja, maar uiteindelijk maar 1 kans gehad met Dele Alli.

28 oktober 2017 om 15:34

United had een paar kansen, maar naast die van Lukaku waren ze niet heel groot. Ik zeg ook dat het niet onverdiend is, maar een gelijkspel was ook helemaal geen slechte afspiegeling van de wedstrijd geweest.

28 oktober 2017 om 15:39

Ik moet Mufc-Pogba toch wel gelijk heven hier. Ik ben absoluut geen United fan, maar ze waren wel beter dan the Spurs vandaag. Tottenham creeerde enorm weinig en om nou te zeggen dat het combinatievoetbal goed was... nee, alles behalve attractief. United speelde leuker voetbal in de tweede helft dan Tottenham.

Verder wel een zaadpot. Als er zoveel geld op het veld staat, de halve wereld meekijkt, is het niet erg om de verwachtingen te hebben om vermaakt te worden (zeker als neutrale kijker). Jammer dit.

28 oktober 2017 om 15:41

"typisch zo'n geval van als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel"

Hiermee bedoel je lijkt mij dat Tottenham meer kansen had, maar dat ze het niet afmaakte en dat United de eerste de beste kans erin schoot. United was in de 2e helft gewoon sterker en was de ploeg die meer aanspraak maakte op de winst.

28 oktober 2017 om 18:50

Wat ik daar mee bedoelde is dat je tegen een defensief goede ploeg speelt, waar de kansen gering tegen zijn, je op tijd moet scoren, anders krijg je de deksel op je neus. Ik had het wat slecht verwoord, excuses daarvoor. De kansen waren uiteindelijk vrij gelijk. xG was ook 1.1-1.1, wat voor mijn gevoel wel een juiste afspiegeling was van de wedstrijd. United had verder nog een paar voorzetten die gevaarlijk oogden, maar dat doen voorzetten wel vaker dus echt grote kansen wil ik dat niet noemen (voorzetten zijn ook niet voor niets een van de minst effectieve aanvalsmethode statistisch gezien).

Goede zakelijke overwinning maar ik moet wel zeggen dat united wel een creative middenvelder erbij nodig hebben. Vond de passing vreselijk. Vind united zwakker dan het chelsea team in het kampioensjaar. Die waren voetballend geweldig toen. Herrera vind ik niet goedgenoeg. Die keita was geweldig geweest voor united.

28 oktober 2017 om 16:35

Pogba & fellaini zijn geblesseerd en je ziet dat het team Manchester minder kansen creëren en goals maken.Er waren genoeg creatieve voetballers 🤗🤗🤗🤗corleonevito🤔

Buiten mikhi en mata is niemand echt creatief. Wie kan een eindpaas geven bij united?

We hoeven niet meer te klagen over het niveau Eredivisie. Wat een enorm saaie wedstrijd, geen enkele intentie om het publiek te vermaken.

Daarom is de eredivisie ook zo zwak. Je wint geen prijzen door de publiek te vermaken tenzij je guardiola heet.

Doe mij maar een zwakke conpetitie dan. Voetbal is geen reet meer aan.

28 oktober 2017 om 16:12

Maar dit is er altijd al geweest sinds vroeger al maar volgens mij keek jij vroeger ook gewoon italiaanse voetbal

28 oktober 2017 om 18:52

Mourinho speelt altijd zo tegen topploegen. Als je een leuke topper wil kijken, moet je naar eentje zonder United kijken. Die zijn stuk voor stuk spannender.

Manchester United hele wedstrijd beter. Verdiende een paar doelpunten. Belangrijke overwinning, druk houden op City. Martial is een goede wissel wederom.

1e helft sliep je zeker,op 5 minuten na spurs beter,2e helft op laatste 5 minuten na united beter.
Gelijkspel was verdiend geweest

United had hele wedstrijd overmacht. Had paar 100% kansen. Tottenham ook eerste helft heel slordig. Kwamen er in de verdediging niet eens aan het spelen.

28 oktober 2017 om 15:37

United had groter kansen.

28 oktober 2017 om 16:44

Eerder 2-1 voor manchester United volgens mijn heb jij liggen slapen Olaf 1974

Hele wedstrijd? 1e helft was 3 keer niks. Geen kansen en geen balbezit voor United.

28 oktober 2017 om 16:40

Tottenham Hotspur Fergie Time geen City😉

Knappe overwinning zeg. United leek toch even in de hoek te zitten waar de klappen vielen, maar 3 punten tegen een goed lopend Spurs is toch knap, met welk voetbal dan ook.

Tottenham voetbalt leuker, maar wist weinig kansen voor te bereiden. Eerste helft was United niet van plan er veel tegenover te stellen, maar de tweede helft was United de ploeg die wilde scoren, niet met heel mooi spel, maar wel met een drang naar voren. United over 90 minuten toch de verdiende winnaar, in mijn ogen.

Wat een draak van Wedstrijd! Waardeloos engelse toper, keer op keer denk ik naar een mooie wedstrijd kijken maar dan weer teleurgesteld! Als je al bedenkt dat beide team waarde van " 700 miljoen euro " op het veld lopen!

Toppers met Manchester United (lees: Mourinho) zijn over het algemeen niet veel aan. Hij speelt meestal vooral om geen doelpunt tegen te krijgen. Dit is zo Mourinho als je het kan krijgen. Wil niet zeggen dat het onverdiend is, maar het is wel saai.

Nou als je spelers als young, valencia en lingard hebt lopen dan is die 700 miljoen belachelijk.

Misschien dat ik onwennig ben geraakt aan de PL maar zo een saaie wedstrijd vond ik het niet. Hoog tempo.

Weer geen beste pot van United, maar uiteindelijk meer kansen gehad dan Tottenham en terecht gewonnen.

Martial doet het weer voor United. Ik ben een fan van Rashford, maar ik blijf erbij dat Martial een groter talent is. Is net even een stukje verfijnder en effectiever.

Ik snapte niet dat Mourinho niet met rashford en martial speelde. Ik vind die Lingard echt tekort komen voor United. Verder een knappe overwinning!

28 oktober 2017 om 16:47

Lingard had de voor laatste wedstrijd 2 doelpunten gescoord.Hoezo te kort Denn7nho

30 oktober 2017 om 13:14

Klopt, en ook prima goals. Alsnog vind ik dat hij tekort komt voor United. Ik vind Martial en Rashford in ieder geval beter.

Vind ik ook.

Verdiende overwinning. Hoewel Spurs ook had kunnen winnen, had United de betere kansen. John van Vliet zei het goed: het is geen jurysport. Het enige dat telt is de winst. De belangen zijn absurd. José voert precies datgene uit waarvoor hij is aangesteld.

United mag die matic wel weer terugbrengen. Ik mis hem nu al😢😢. Bakayoko is een beest maar nog niet goed genoeg. Matic the spiderbeast was belangrijk vorig seizoen.

Pas in de 2de helft lag ik wakker. Tottenham kan echt bijna niks afmaken zonder Kane. Hij kon die kans van Alli in de 2de helft makkelijk afmaken. Lloriente is een Younes geval bij Tottenham en de verdediging was niet scherp. Volgende week tegen Chelsea verwacht ik ook een saaie pot.

Hoe wordt er verdedigd bij die goal dan? Martial loopt wel erg makkelijk weg.

Ja, hij had weinig rugdekking en loopt makkelijk langs Verthongen. Belachelijke verdediging.

Ik denk united kampioen gaat worden. Ik denk dat city nog wel punten gaat verspelen. Zeker als aguero of jesus geblesseerd raakt.

Goeie 2e helft van united. Voor de wedstrijd had ik niet veel van verwacht, want zonder Pogba loopt de middenveld niet echt. Maar knappe 2e helft.
Martial moet vanaf nu op links een basisplek krijgen hij is meer een buitenspeler dan Rashford veel betere overzicht en techniek.

Wat een Passen van eriksen weer. Pff..

Mooie overwinning. United 3/4e van de wedstrijd het betere team. De verdediging is zó sterk met Bailly, Smalling en Jones. Met Pogba en Ibrahimovic had je deze wedstrijd makkelijk gewonnen.

Ja idd Lukaku sterk, snel en twee fantastische kopballen maar voor de rest voetballend drama. United op 80% van hun kunnen en tony scores again

28 oktober 2017 om 16:42

Toch zou ik Lukaku altijd opstellen. Wanneer Ibrahimovic terug is zou je Mata eruit kunnen halen, Mkhitaryan op rechts zetten en Ibra op 10. Rashford of Martial op links.

Ja en als Tottenham Harry Kane had gehad dan hadden ze minimaal 1 keer gescoord.....

Dit is jammer voor de Spurs. Zo wordt je natuurlijk nooit kampioen. Het mag wel eens een keertje gaan gebeuren, deze groep spelers moet nu presteren. Met alleen mooi voetbal willen spelen zal Pochettino nooit een titel winnen, als hij dat denkt. Daarvoor is het elftal niet sterk genoeg.

United was eerste kwartier en de gehele tweede helft de betere. Typische PL wedstrijd waarin het van hort naar her ging.

MOTM in mijn ogen Young, hij blijft mij op deze positie verbazen. Team overwinning verder van een United dat niet in vorm is.

Best een saaie wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. Had hier echt veel meer van verwacht op voorhand. Jammer dat er weinig te beleven viel. Manchester United misschien net iets beter maar het ontliep elkaar niet veel.

Tottenham als van ouds: niet presteren tegen de top en uiteindelijk toch niet thuis geven als het er echt om gaat. Telkens als je denkt dat ze aan gaan haken bij de top, kom je er bedrogen uit.
Lukaku bevestigt opnieuw wat de Engelse kranten over hem schrijven: niet kunnen scoren in de grote wedstrijden.
Al met al was een gelijkspel een verdiende uitslag geweest.

Gohja, dat heeft die dan toch goed gemaakt met een knappe assist.

28 oktober 2017 om 16:14

Ja maar voetballend is hij niet geschikt voor de topwedstrijden. Hij zal nooit slagen bij een City, Real of Barca waar veel meer wordt gevraagd van een spits. Maar begrijp me goed: ik zou willen dat wij bij Oranje een Lukaku hadden rondlopen.