Monaco houdt rekening met vertrek sterren: ‘We hebben een bepaald model’

Donderdag, 12 oktober 2017 om 23:00

AS Monaco moest afgelopen zomer afscheid nemen van enkele dragende spelers, maar Thomas Lemar en Fabinho bleven de Franse landskampioen wel trouw. Vice-voorzitter Vadim Vasilyev prijst zich gelukkig met het aanblijven van het duo, maar realiseert zich evenwel dat een vertrek op termijn onhoudbaar is.

Met name Lemar was erg gewild. "Liverpool was bijzonder geïnteresseerd, maar het was Arsenal dat daadwerkelijk dicht was bij een akkoord", wordt de beleidsbepaler geciteerd door Sky Sports. De Londense club kwam naar verluidt op de slotdag van de zomerse transferperiode met een bod van circa 100 miljoen euro op de proppen voor de aanvallende middenvelder. "Het scheelde niet veel, maar er was simpelweg niet voldoende tijd om de deal rond te krijgen."

Fabinho wist zich afgelopen zomer naar verluidt gevolgd door onder meer Manchester United

"We hebben een speler als Thomas Lemar hard nodig, want hij is erg belangrijk voor het team", vervolgt Vasilyev, die er niet vanuit gaat dat de Frans international de rest van zijn carrière in het prinsdom actief zal zijn. "Volgend jaar zullen we rekening moeten houden met een vertrek, al weet je dat er in de voetballerij geen garanties bestaan. Afgelopen zomer zou een aantal spelers vertrekken, maar het kwam er uiteindelijk niet van om uiteenlopende redenen. Thomas heeft echter een reële kans om volgend jaar te vertrekken.”

Ook Lemar's ploeggenoot Fabinho verkaste uiteindelijk niet. "Hij is een erg belangrijke speler, een basisspeler", zegt Vasilyev over de verdedigende middenvelder. "Je kunt altijd op hem rekenen. We zijn blij dat we hem hebben kunnen behouden. Hij is een speler die je het liefst voor altijd behoudt, maar we hebben bij Monaco een bepaald model. Op een gegeven moment moeten we spelers laten gaan teneinde opnieuw succesvol te zijn. Het draait niet alleen om geld."


Poll

Verwacht jij dat Thomas Lemar en Fabinho volgend seizoen nog voor AS Monaco spelen?


Gerelateerd

13 reacties (laatste reactie door zermattperson)

Je mag best een transfer willen en de Premier League is natuurlijk een mooie competitie maar als je niet naar een topploeg in de PL gaat kun je beter bij Monaco blijven. Het is zonde om van de CL naar de EL te verkassen.

13 oktober 2017 om 00:16

Aan de ene kant zeuren dat de club geen topspelers haalt of kan halen en aan de andere kant zeuren dat topspelers niet naar Arsenal moeten gaan. Lekker makkelijk he zo, in die non-stop provocerende rol.

13 oktober 2017 om 09:18

@Samcro
Je kunt wel mensen verwijten, maar de positie van Arsenal is sinds 2 jaar veranderd. Twee jaar geleden zag iedereen Arsenal als een serieuze top-4 kandidaat die met 1 a 2 topversterkingen ook gewoon kampioen kan worden. Twee jaar geleden sprak iedereen van een Arsenal die aantrekkelijk voetbal speelt (wat al 3 jaar niet echt meer het geval was, alleen was het publiek nog nostalgisch en geloofde die er nog in). Twee jaar geleden dacht iedereen de stadion is inmiddels afbetaald, er zijn een paar toppers gekocht.. en nu nog even doorpakken. Zeker wanneer je een bloedend Utd had, een bloedend Chelsea had, een bloedend liverpool had, en een rammelend City. Maar in die 2 jaar waarin alle concurrenten eigenlijk even minder waren.. hebben een compact Leicester en Chelsea toegeslagen en heeft Arsenal geen stappen voorwaarts, maar achterwaarts gemaakt. De prijzen zijn van 30-60 miljoen voor degelijke spelers, gestegen naar 80-120 miljoen. In de vorige markt deed Arsenal al moeilijk en zochten ze naar koopjes. In de huidige markt zal dit niet anders zijn. Arsenal heeft in deze 2 jaar de boot compleet gemist. Samen met Liverpool overigens. Het kan nog wel.. op zijn Spurs.. maar dat duurt nog wel even.

Er is nog een kans overigens dat ze wel ineens die status terugwinnen. Afgelopen 2 jaar is de PL gewonnen door clubs die geen CL speelden. Naar mijn mening had Arsenal deze zomer echt moeten uitpakken, omdat al hun concurrenten het zwaarder zullen hebben naar mate het seizoen vordert. Arsenal heeft dat simpelweg niet gedaan. Als het ze toch lukt.. petje af. Alleen dan zie ik toppers nog wel willen komen en spelers als Sanchez en Ozil willen verlengen.

13 oktober 2017 om 10:06

Zoals je duidelijk uit mijn comment kunt opmaken, is het niet de eerste keer dat er zoiets gezegd wordt door deze persoon. Dus om te doen alsof ik opeens zo reageer is een btje hypocriet.

Daarnaast zou ik even wachten met zulke verhaaltjes tot blijkt dat we structureel buiten de CL vallen ipv na 1x erop te duiken.

13 oktober 2017 om 00:19

Het is zowieso uitdagender om in de Premier League te spelen. Als je bij de top 6 clubs van Engeland speel, dan heb je het wel gemaakt. In Frankrijk heb je alleen Monaco en PSG. De rest volgt daaronder. Engeland heeft een leukere competitie waar bijna elke maand paar topwedstrijden zitten. Ik zou het wel weten!

13 oktober 2017 om 07:59

Psg heeft alles verziekt. Vroeger was de Ligue 1 de spannendste competitie

13 oktober 2017 om 09:31

@vitesseboy
Ik heb werkelijk waar niets met PSG. Alleen heeft Monaco het uiteindelijk met veel van haar jeugd gedaan. Frankrijk barst van het talent. Naar mijn mening is het niet de schuld van PSG dat de competitie zo uit elkaar is gerukt. Zowel L'OM, als Lyon, Bordeaux en S. Ettienne hadden het qua beleid veel beter op orde moeten hebben. Er is teveel geklooid.

Monaco is door Vasilyev opgezet als handelshuis, en dat is geen schande, ze doen het sportief en financieel goed, veel meer kan je niet vragen. Ze worden met hun beperkte achterban toch nooit een grote volksclub, wat heb je er dan ook aan om als goede voetballer er jarenlang te blijven, om een ‘clublegende’ te worden? Het is prima zo, een doorgeefluik. Betalen goed geld aan opleidingsclubs voor talenten, bieden een leuk platform om je in de kijker te spelen, en een handvol toppers maakt ook een klapper.

Zie Fabinho volgend jaar graag naar United komen. Kan op meerdere posities uit de voeten en is daarom voor elk team een versterking. Valencia wordt helaas ook weer een dagje ouder en Carrick stopt waarschijnlijk na dit seizoen, dus hij zou een perfecte match zijn. Mooie club trouwens, dat Monaco. Paar jaar geleden gaven ze nog exorbitante bedragen uit aan bewezen toppers maar nu focussen ze op de jeugd en lijken het ene na het andere supertalent voort te brengen, en vangen zo bakken met geld. Ze hebben niet dezelfde middelen als PSG, maar ik hoop toch dat ze dit jaar wederom Ligue 1 winnen en ver komen in de Champions League.

13 oktober 2017 om 08:33

Daarom ook ongelofelijk jammer voor Dolberg dat hij niet naar Monaco mocht. Bij Monaco kon hij langzaam uitgroeien tot verdette van van de ploeg, terwijl hij bij Ajax maar zit te ploeteren op de bank. Monaco staat bekend als club die talenten een eerlijke kans geeft. Zo zie je maar dus hoe belangrijk bepaalde keuzes kunnen zijn in carriere.

13 oktober 2017 om 09:17

Bij Monaco had hij dit seizoen sws ook alleen maar op de bank gezeten, en de kans is groot dat dit volgend seizoen niet anders zou zijn. Bij Ajax hebben ze veel meer geduld met zo'n jongen en mag hij nog fouten maken.

13 oktober 2017 om 09:49

Als er überhaupt sprake is geweest van serieuze interesse. Dat gerucht van een bod van 50 miljoen is als je logisch nadenkt gewoon een fabeltje.

Dat soort bedragen bieden voor talenten strookt totaal niet met het beleid van Monaco van de afgelopen jaren.

Zodoende lijkt mij de kans dat het gerucht een verzinsel is veel groter dan dat er een kern van waarheid in stak.

Buiten dat is het natuurlijk ook een beetje raar om te denken dat hij bij Monaco, waar het niveau hoger is, wel langzaam naar een vedettestatus zou groeien, terwijl hij momenteel bij Ajax niet eens een basisplaats zou hebben.

Zelfs Kongolo, die toch een sloot meer ervaring had en pas na vele wedstrijden bij Feyenoord de overstap maakte, komt er totaal niet aan te pas. Van de 8 wedstrijden in de Ligue 1 heeft hij er 2 op de bank mogen zitten. Voor de rest zit hij ook maar op de tribune.

13 oktober 2017 om 10:09

@sammerens. Dat komt omdat Kongolo een CV is. Monaco wil maximaal 3 Cv's bij de selectie. Op dit moment zijn: Jemerson, Glik en Raggi de Cv's die steeds geselecteerd worden. Kongolo moet nu gewoon zeer geduldig blijven en hopen dat Glik en/of Jemerson een blessure krijgt, zodat er voor Kongolo meer kansen komen bij Monaco.

Kongolo zal bij Monaco dan ook moeten focussen als CV, want als linksback past hij totaal niet in het systeem van Monaco, omdat Monaco altijd met aanvallende en moderne backs spelen. Kongolo is vooral een verdedigende back en geen aanvallende back. Daarom zal hij zich moeten focussen als CV daar. Kongolo heeft op dit moment de pech dat Glik en vooral Jemerson het geweldig doen als CV bij Monaco. Het is te hopen voor Kongolo dat Glik en/of Jemerson een blessure of een schorsing krijgen, want ik weet 100 zeker dat Kongolo het niveau aan kan bij Monaco als centrale verdediger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Monaco

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AS Monaco1912
5.Nantes171
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Djibril SidibéVerdediger20
Kamil GlikVerdediger21
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Monaco.

3 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 oktober
Ramires, momenteel spelend bij het Chinese Jiangsu Suning, kan rekenen op veel belangstelling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren