Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Talenten bij Ajax en Feyenoord sluiten niet makkelijker aan bij het eerste’

Laatste update:

Pablo Rosario maakte dit seizoen zijn debuut in het eerste elftal van PSV en speelde reeds vier wedstrijden in de hoofdmacht. Het valt de middenvelder op dat de fans graag jonge talenten uit de jeugdopleiding in het eerste elftal willen zien. Volgens Rosario stippelt PSV echter een duidelijk plan uit voor zijn jeugdproducten.

“Het is ook mij niet ontgaan dat sommige fans graag zouden zien dat er meer jeugd doorstroomt. Mensen moeten weten: wij talenten zijn hier allemaal met een plan naartoe gekomen en dat is doorbreken in het eerste. Dat plan wordt uitgestippeld samen met de club”, zegt de middenvelder in gesprek met ELF Voetbal. Volgens Rosario houdt PSV zich tot dusver netjes aan dat plan.

“Mensen zeggen weleens dat talenten bij Ajax en Feyenoord makkelijker aansluiten bij het eerste elftal, maar zelf zie ik dat niet zo. Zo'n jongen als Mauro Junior, die is achttien, en krijgt meteen de kans om zich te laten zien tijdens trainingen van het eerste elftal”, aldus Rosario, die constateert dat zijn keuze zich op dit moment uitbetaalt. “Kansen genoeg, het is aan ons om ons plekje af te dwingen en minuten te maken.”

Zou deze Pablo Rosario vaker gebruikt moeten worden bij PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iemand ziet iets niet zitten, VZ. Wordt dit het seizoen waarop cocu jeugdspelers in gaat passen? Er is veel kritiek op hem, geen vooruitgang, geen jeugd en geen aantrekkelijk spel. Ben benieuwd wat er komt van spelers als hij, lammers maar bijv ook brentet. Houdt hij zich dit seizoen staande?

'kansen om zich te laten zien op de training" Een echte kans krijg je in de wedstrijd. Denk ook dat fans zich storen dat talenten te weinig speelminuten krijgen.

4 oktober 2017 om 14:25

Zolang je team beter presteert dan klaagt niemand. Bij Ajax staan er genoeg jeugd in de basis die beter nog een tijdje bij jong hadden kunnen rijpen. Nu staan ze gelijk onder druk om te presteren terwijl ze zich zouden moeten focussen op hun individuele ontwikkeling.

4 oktober 2017 om 15:59

@asroma8
Ben helemaal met je eens.
Soms denk ik wel eens dat ze te snel de jeugd erin zetten.
Zijn allemaal uitstekende talenten dat niet, maar was beter geweest om ze eerst laten rijpen en zo nu en dan een paar minuten mee laten doen.
Zo ging het vroeger wel met bv de Boertjes, Bergkamp etc of ze moesten van uitzonderlijke kwaliteiten zijn oa Seedorf die al groot en stevig was voor zijn leeftijd.

Bij Feyenoord sluiten ze niet makkelijker aan. Bij Ajax misschien nog wel makkelijker dan bij Psv. Kijk even naar de statistieken voor gebruikte jeugdspelers vorig seizoen. Dat is enorm in het voordeel van Ajax en veel van die jeugd stond er ook nog is meteen en presteerde uitstekend...

Maar ach wat moet zo'n Rosario dan zeggen. Die zal niet het tegenovergestelde zeggen.

4 oktober 2017 om 13:20

Het is sowieso een rekbaar begrip, wat hier al tot veel discussie heeft geleid. Maar Rosario is volgens mij gewoon gekocht van Almere, ik zie rechts dat hij daar ook 34 wedstrijden voor heeft gespeeld. Net als met Frenkie de Jong vind ik het wel vreemd als we spelers die al in het eerste van de club waardoor ze zijn opgeleid debuteren bij hun volgende club ook als jeugdspeler beschouwen. Volgens mij was Rosario toen hij naar PSV ging net zo oud als Seedorf toen hij naar Sampdoria ging, maar ik geloof niet dat ze in Genua Seedorf als eigen jeugd beschouwen.

4 oktober 2017 om 13:49

Er zit ook wel een verschil in. Rosario, maar ook Frenkie de Jong, zijn beiden gehaald voor in de jeugd- of jongelftallen. Van daaruit moest men zich opwerken, dat was de bedoeling. Dus eigenlijk het laatste beetje opleiden. Seedorf daarentegen was direct een topaankoop en moest de ploeg gaan leiden.

Overigens hoor ik vrij weinig mensen zeggen dat deze 2 spelers eigen jeugd zijn, maar wel ooit dat ze uit Jong overkomen en bijvoorbeeld zo'n Frenkie de Jong bewijst dus ook gewoon dat jonge spelers een kans krijgen bij Ajax, dat hoeft niet alleen een spelers te zijn die er bijvoorbeeld al 10 jaar speelt.

4 oktober 2017 om 13:50

Om Pablo Rosario en Mauro Junior in het artikel PSV-jeugdproducten te noemen, is natuurlijk onzin.

Rosario speelde in de jeugd 4 jaar in de Ajax-opleiding, alvorens hij in 2014 naar Almere vertrok. PSV nam hem medio 2016 idd nadat hij al een heel seizoen in de Jupiler had gespeeld. Toen was hij al 19 1/2 jaar oud. Mauro Junior Is deze zomer overgekomen vanuit Brazilië en was al 18 jaar.

Jeugdspelers zijn ze volgens mij echter nog steeds voor hun 21ste verjaardag, ook al hebben ze al de nodige potjes bij de senioren gebald.

Zolang kun je rustig spreken van talentvolle jeugdspelers. Dat geldt ook voor een jongen als Frenkie de Jong.

Maar volgens mij gaat de discussie nu niet over al dan niet eigen jeugd. Het gaat er meer over of talenten, of ze nu gehaald zijn of de hele opleiding hebben doorlopen, bij de clubs genoeg kansen krijgen om door te breken als volwaardig eerste elftal selectielid.

Zijn ook heel veel jeugd spelers door gebroken in Eindhoven. En nu uit nood geboren geen geld en geen inkomsten

4 oktober 2017 om 13:31

dat was bij feyenoord natuurlijk ook zo.....

Dat is natuurlijk een wat ondoordachte opmerking als je ziet hoeveel spelers er doorbreken bij Ajax en vervolgens kijkt hoeveel spelers er doorbreken bij Psv. De spelers van PSV de afgelopen 10 jaar zijn zo'n beetje op 1 hand te tellen, terwijl er bij Ajax jaarlijks sowieso 2-3 doorbreken.

Bovendien spelen de huidige jeugdspelers vanwege het gat in de begroting en bij Feyenoord gebeurde het destijds vanwege de financiele situatie. Ik snap sowieso niet waarom iedereen telkens meer weer loopt te forceren en te zeuren of wie de beste jeugdopleiding heeft. Bij topclubs is alleen het resultaat belangrijk en op welke manier je dat behaalt, is niet meer relevant.

4 oktober 2017 om 13:33

De vraag is alleen wel of ze bij ajax niet te snel doorbreken. Jongens als Riedewald, Tete en Bazoer die al snel vertrekken. Ajax heeft de naam om door te laten breken en dat zet je ook onder druk want jongens van 18/19 worden dan snel ongeduldig alsmede zaakwaarnemers.

4 oktober 2017 om 14:55

Jongens als Riedewald, Tete en Bazoer zijn gewoon doorgebroken in Ajax. Te snel doorgebroken? Wellicht. Maar het heeft ze wel 25 miljoen opgeleverd. (cijfers via Transfermarkt).

Ik vind wel dat ze bij Ajax (Of de media die Ajax intensief volgen) jeugdspelers te vaak en te snel tot supertalent bombarderen.


4 oktober 2017 om 14:06

Ajax laat jaarlijks ook ruimte in de selectie om die jonge gastjes een plek te geven en schroomt er niet voor om bij blessures zulke jongens in te zetten. Zo kreeg De Ligt de kans bij gebrek aan overige centrumverdedigers (door blessures en schorsingen) en is ie daar eigenlijk niet meer weggegaan. Terwijl bij sommige andere clubs eerder gekeken wordt naar ervaren spelers op een andere positie, dan eigen jeugdspelers (brenet die als RB op LB werd gepositioneerd, Ramselaar en Locadia die linksbuiten moesten spelen bij gebrek aan buitenspelers, Moreno die de laatste wedstrijd van het seizoen als LB speelde, Tapia centraal achterin bij Feyenoord bij blessures, Toornstra als buitenspeler, Amrabat als RB bij blessures, Boetius als spits). Allemaal voorbeelden van spelers die bij gebrek aan de vaste spelers op die plek maar even als ervaren kracht er neer worden gezet, terwijl er ook een speler van Jong of de A1 ingezet kan worden.

Geen idee of hij zichzelf hiermee hoop probeert in te praten of dat het enorme naïviteit is, want zijn uitspraak slaat natuurlijk nergens op.
Bij PSV is het voor talenten een stuk moeilijker om door te dringen tot het eerste elftal dan bij Ajax. Neem Lammers als voorbeeld. Toch iemand die het in jong PSV fantastisch deed. De jong functioneerde al een tijd niet geweldig, maar Lammers moest het met een enkele invalbeurt doen.
Bij Ajax krijgen ze niet alleen sneller en kans op enkele minuten als invaller in het slot van een wedstrijd, maar krijgen spelers daadwerkelijk een aantal wedstrijden om zich te laten zien (frenkie de jong bijvoorbeeld).
Beetje onzinnig dus om dit verschil te ontkennen.

4 oktober 2017 om 13:57

Pablo Rosario werd op zijn 17de door Ajax weggestuurd, dat zal wellicht ook nog een rol spelen in zijn opvatting, dat het bij Ajax net zo moeilijk doorbreken is.

4 oktober 2017 om 14:04

Ik ben het ook niet met hem eens. Persoonlijk denk ik dat het voor jeugdspelers nog steeds het beste is om te debuteren bij een subtopper of andere eredivisionist. Je ziet het bij heel veel Ajax-spelers. Die debuteren, spelen even, kunnen het niet waarmaken en vallen dan weer weg en eindigen bij een of andere middelmatige buitenlandse club waar ze het ook niet veel beter doen. Bij Ajax worden ze vaak ook wel te vroeg gebracht, wat niet per se positief is voor de betreffende speler.

4 oktober 2017 om 15:54

@boris, valt allemaal reuze mee. Bazoer wees betere clubs dan Wolfsburg af omdat hij zich bij Ajax verder wilde ontwikkelen. Toen hij geen vertrouwen meer voelde van de trainer wilde hij weg. Riedewald wilde weg toen hij geen vertrouwen meer voelde van de club. En Tete wilde al langer weg, die ging op geen enkele aanbieding meer in. Riedewald en Bazoer neem ik de club kwalijk, Tete niet. Zowel Tete als Bazoer hadden we nu namelijk goed kunnen gebruiken, en als je die een duidelijk doorontwikkelplan had voorgeschoteld waren ze er nog geweest. Bazoer wilde zich ontwikkelen als zes, en Riedewald wilde vertrouwen en een kans. Dan hebben we nog el Ghazi, die staat volledig stil. Is misschien ook meer spits dan vleugelspeler, maar die past in je rijtje. Kishna wilde zelf weg(mede ingegeven door zaakwaarnemer en vermoedelijk de slechte knieën) en dan houdt het wel een beetje op, met spelers die potentieel goed genoeg waren en echte kansen kregen. Het gross van afgevloeide jeugdspelers speelde vooral door gebrek aan beter. En dan is ook de vraag wat vind je een middelmatige club?? Lyon vind ik bijvoorbeeld geen middelmatige club.

4 oktober 2017 om 16:26

Ik doel niet op Bazoer, Tete en Riedewald.
Ik doel op:

Anderson
Boilesen
Bobson
Donald
Ebecillio
Kishna
Fischer
Lindgren
Lukoki
Ozbiliz
De Sa
Sarpong

Klopt allemaal. De jeugd krijgt geen kans bij Feijenoord Karsdorp, Kongolo, van Beek, de Vrij, Martens Indi, Clasie,vilhena,boetsius en zal er best nog wel wat vergeten. Let wel dit zijn Allemaal spelers die van kleinst af aan zelf door de club zijn opgeleid.

Mensen praten elkaar graag na. Wat nou geen kansen bij Psv? Zoet, Brenet, Locadia, Hendrix, Bergwijn zijn de vaste waarde bij Psv. Ik zie zo snel geen 5 basiskrachten bij Ajax en Feyenoord afkomstig van de eigen jeugd, sterker nog: dat zie ik niet zo in 1,2,3 bij andere Nlse clubs. En buiten die 5 vaste krachten krijgen nog jongens als Rosario, Lammers en Gudmundsson ook gewoon hun minuten. Dus, mensen kijk voor 1 keer buiten de verhalen en mythes die er leven mbt Ajax. En vergeet niet dat Feyenoord pas kampioen werd toen ze 8 nieuwe spelers haalden. Toen heb ik de Feyenoorders ook niet gehoord over de eigen jeugd.

4 oktober 2017 om 16:23

Zie je ze niet bij Ajax? Dan moet je toch beter tellen. Veltman, De Ligt, Kluivert, Van de Beek, Cerny, Frenkie de Jong, Dolberg, Onana hebben allen één of meer seizoenen aan de Ajax-jeugdopleiding deelgenomen voor ze aansloten bij de eerste selectie. Ruim genomen kunnen we Siem de Jong en Dijks ook nog optellen als vaste selectieleden. En dan zullen we al de decennia daarvoor maar even buiten beschouwing laten. Hoezo verhalen en mythes? Overigens, voor je begint met een zinloze discussie of je Dolberg, Onana of Frenkie de Jong mee moet tellen: Brenet, Locadia, Gudmundsson en Rosario zijn vergelijkbare gevallen.

Daarnaast zou ik de selecties van de gemiddelde Eredivisieclub eens goed doornemen, dan zal je tot de conclusie komen dat het de meeste clubs bulkt van de doorgestroomde jeugdspelers uit eigen gelederen.

Denk dat Rosario zich beter op z'n eigen club kan concentreren. Hij slaat hier de plank volledig mis. Juist bij Ajax krijgen talenten sneller de kans, maar er zijn ook genoeg die tenslotte niet goed genoeg zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren