wk2018

Teleurgestelde Berghuis betuigt spijt: ‘Ik laat het team in de steek’

Zondag, 17 september 2017 om 19:31

Feyenoord verloor zondag met 1-0 van PSV door een vroege goal van Gastón Pereiro, waardoor de Eindhovenaren nu evenveel punten in de Eredivisie hebben als de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. De Rotterdammers moesten de tweede helft met tien man spelen, aangezien Steven Berghuis vlak voor rust met twee gele kaarten vroegtijdig mocht douchen. De aanvaller betuigt na afloop van het verloren duel spijt.

"Het lijkt me logisch hoe ik hier sta, ik baal enorm", zegt een teleurgestelde Berghuis in gesprek met FOX Sports. "Ten eerste naar Luuk (de Jong, red.), ik raak heel lelijk met mijn knie zijn ribben. Ik was er wel van slag van. Mijn tweede gele kaart gebeurt normaal niet (vasthouden van Jorrit Hendrix, red.) en mag ook niet gebeuren, maar ik doe het wel. Vervelend, vooral voor het team."

Steven Berghuis was duidelijk niet blij toen hij van het veld moest en kreeg het verbaal nog even aan de stok met een fan...

Geplaatst door voetbalzone op zondag 17 september 2017

"Ik laat het team in de steek", vervolgt Berghuis. "Dit is mijn eerste of tweede rode kaart. Een uitwedstrijd tegen PSV is met elf spelers al lastig, met tien helemaal. Ik ben wel trots op die gasten. Ze hebben goed gespeeld in de tweede helft, heel knap." Ook Van Bronckhorst was blij verrast dat Feyenoord met een man minder kansen creëerde. "We hebben in de tweede helft goed gespeeld met tien man. PSV heeft geen kans gehad. We durfden te voetballen met tien man. In de eerste helft hadden we dat niet."

Michiel Kramer werd in de rust naar de kant gehaald door Gio. "Die wissel had puur te maken met de rode kaart. Michiel is een aantal keren goed beschikbaar geweest als aanspeelpunt waardoor we konden voetballen. Je weet dat je achteruit gedrukt gaat worden in de tweede helft, dat probeerden we zo te bespelen. Met Bilal Basacikoglu als tweede spits kwamen er meer kansen. Er had wel meer ingezeten", concludeert de trainer.Gerelateerd

74 reacties (laatste reactie door yoeris)

Zou je zeggen. Feyenoord speelde ijzersterk met 10 man. Desondanks een slecht resultaat.

Ach dit kan gebeuren, de actie van Steven was onhandig en direct rood had zeker gekund en helaas liet Kuipers zich door het thuispubliek imponeren en trok een onterechte tweede gele kaart en zelfs zonder Berghuis hadden we genoeg kansen. Komend weekend gewoon revanche nemen en de drie punten pakken en PSV komt ook nog naar de Kuip dan pakken we die drie punten zeker weer terug.

17 september 2017 om 19:42

Hoezo onterechte 2de gele kaart, hij trekt gewoon met ze arm Hendriks naar achteren dus dat is gewoon geel ondanks dat hij al geel had

17 september 2017 om 19:59

@almere67 Prima die tweede kaart, had Hendrikx dan ook niet 5 gele kaarten kunnen krijgen deze wedstrijd? Die gast die lacht zich rot, mag doen wat die wil in het veld want Kuipers bestraft het toch niet.

17 september 2017 om 20:01

Ja heb je gelijk in maar ik heb het nu over berghuis omdat jij erover begon, vond hem toch al niet denderend fluiten

17 september 2017 om 21:17

@ramondiaz

Berghuis verdiende gewoon die 2e gele kaart vond ik. Had al direct rood mogen hebben. Maar Kuipers maakte zich wel belachelijk door vervolgens Bergwijn en Hendrix wel op het veld te laten staan.

18 september 2017 om 07:03

@fr12jules
Inderdaad, die overtreding op Vilhena(dacht ik), waar Toornstra de bal op de paal schoot, werd ook niet bestraft met geel.
Hij gaf ook een aantal keren geen voordeel, waar dat overduidelijk wel had gemoeten.
Vond hem ook zeer matig fluiten.

17 september 2017 om 19:42

De gele kaart was terecht, maar dan moet Kuipers voor soortgelijke overtredingen ook geel trekken die ervoor en erna plaatsvonden en dat deed hij niet. Hij was totaal niet consequent. Berghuis had voor de eerste overtreding al rood moeten krijgen zoals je al zegt.

17 september 2017 om 19:46

Of de overtreding van Berghuis nou ongelukkig was of niet, we hebben vorige week gezien met Lozano dat zo'n excuus niet opgaat. Kuipers had direct rood moeten trekken voor ernstig gemeen spel. Dan wordt Berghuis gespaard en maakt hij zo'n oliedomme overtreding dat het terecht van het veld wordt gestuurd.

17 september 2017 om 19:47

Ik vond het geen rode kaart: De Jong ging dat duel net zo goed erg stevig in. Berghuis kon er weinig aan doen dat hij hem raakte

17 september 2017 om 19:52

Sorry hoor maar de jong glijdt niet in richting een speler. Dit is iets wat Berghuis wel deed.

17 september 2017 om 20:21

1 ding kun je de scheids vandaag niet verwijten en dat is dat hij niet consequent was met zijn fluit. Maar waarom zoveel wartaal richting de scheids eigenlijk? 1e helft is feyenoord compleet overklast door eigenlijk een matig psv. Het kon in de rust 4-1 staan en man minder. Het is onkunde van cocu die de redding is geweest voor feyenoord.

17 september 2017 om 20:41

@maxguise Sorry hoor, maar de Jong was al enige tijd aan het glijden. Berghuis kon nooit meer bij de bal komen maar yoch zet hij zijn actie in. Het is gewoon gevaarlijk spel. Berghuis kon hier juist alles aan doen door simpelweg de sliding niet in te zetten. De tweede gele kaart is gewoon dom. Je moet de tegenstander gewoon niet de gelegenheid geven te kunnen laten vallen. Het was een licht vergrijp, maar hij haalt er wel een potentieel gevaarlijke aanval mee uit. Op die plek op het veld totaal onnodig. Dom dom dom.

17 september 2017 om 20:45

Het meest bizarre aan het hele optreden van Kuipers was die gele kaart van Haps. Van Ginkel trekt die gozer op een judo-achtige manier waar Anton Geesink nog jaloers op is naar de grond, Haps komt door die judoworp tegen een andere Psv'ers aan, en hij krijgt geel. Dat was tamelijk maf.

En zo waren er nog wel een moment of zeven waarin de beste man volledig de kluts kwijt was. En dat is dan onze beste scheidsrechter.

17 september 2017 om 23:18

Geen rode kaart? Het was werkelijk een waanzinnig idiote charge van Berghuis. Ik heb het een paar weken geleden al gezegd, die Berghuis raakt wel vaker zijn verstand kwijt en zal binnenkort vast rood krijgen. Hij mag nu Kuipers op zijn blote knieën danken dat hij niet direct rood heeft gekregen, want dat had hij 5 wedstrijden kunnen toekijken. Nu slechts 1!!!

En hij kon er weinig aan doen??? Zelfs een motorisch gestoorde kon zien dat hij die bal nooit meer zou kunnen raken dus dat hij op die snelheid de tackle inzet is puur en alleen bedoeld om de speler pijn te doen (wat hem goed gelukt is). Werkelijk schandalig en tenenkrommend dat hij hiervoor geen rode kaart krijgt en vele wedstrijden geschorst wordt. Het is niet voor niks dat hij achteraf zo geschrokken is. Het was een compleet bewuste aanslag, alleen meestal valt de schade uiteindelijk mee, nu niet.

En het ergste is, hij is te dom om er echt iets van te leren en hij zal dit ongetwijfeld weer doen.

17 september 2017 om 19:43

Eerste gele kaart was er al een met een rood randje. Dan moet je niet iemand vast houden die je al een halve meter voorbij is die zo met veel ruimte richting de goal kan. Dan laat je Kuipers geen andere keus dan weer een gele kaart te trekken.

17 september 2017 om 20:16

Eens, maar consequent fluiten bij verschillende scheidsrechters is al ver te zoeken in Nederland, maar deze man was deze wedstrijd een soort Dr Jekyll en Mr Hyde. Dezelfde overtredingen deed hij anders af in deze wedstrijd. Dat veroorzaakt de onvrede bij veel mensen.

17 september 2017 om 21:02

Hij had Hendrix geel kunnen geven, maar verder? Bergwijn en Toornsta hoef je echt geen tweede gele kaart te geven voor een duwtje. Twee penalty momenten stelden niet gek veel voor. Haps had geen vrije trap tegen verdiend, maar kreeg geel voor commentaar op de leiding. Ik vond Kuipers best consequent verder.

18 september 2017 om 01:33

Penalty momenten stelden niet veel voor. Uh dat klopt wel maar is precies hetzelfde wat gebeurd bij tweede gele kaart van berghuis. Stelde ook niet veel voor. Echter ik snapte best dat het een kaart was. Dus licht vergrijp of stelde niet veel voor. Ze worden beide uit balans gebracht dus volgens mij gewoon overtreding . Dus penalty. Kuipers heeft zich niet van zijn beste kant laten zien en heel inconsequent gefloten. Daarnaast nee Feyenoord verliest er niet dpecifiek door maar al had hij consequent geweest had Feyenoord gewoon penalty's gekregen

17 september 2017 om 19:45

Sorry maar die 2e was 100% terecht.

17 september 2017 om 19:50

Dat hij een aantal keer geen geel gaf voor vasthouden wil niet zeggen dat de kaart van Berghuis niet terecht was. Kuipers was erg inconsequent met kaarten voor vasthouden verder floot hij niet zo slecht wat mij betreft.

17 september 2017 om 20:58

Onhandig? Zegt denk ik genoeg dat je zo over deze overtreding praat.. Als ik dit vergelijk met de schorsing voor Lozano wordt het eens te meer duidelijk dat er in Zeist met 2 maten gemeten wordt... Dit is minimaal een stuk of 4/5 wedstrijden schorsing waard

17 september 2017 om 21:12

Dat kan best zijn, maar het word maar 1 wedstrijd omdat het 2 keer geel is ipv direct rood.

17 september 2017 om 21:18

Dan krijgt Ramselaar 15 wedstrijden voor extreem gevaarlijk spel. Noppen vooruit op gezichtshoogste.

18 september 2017 om 10:31

Tweede gele kaart was gewoon terecht. Daar trekken ze altijd geel voor. Zo ontzettend domme overtreding.

18 september 2017 om 15:07

Er is een groot verschil tussen iemand eronderuit trekken en hiermee een gevaarlijke aanval eruit halen (=geel) of iemand eronderuit trekken terwijl er hiermee geen gevaarlijke aanval wordt uitgehaald (=vrije trap).

Terecht dat hij spijt heeft. Dit soort stupide acties moeten er echt uit bij hem. Hij heeft dit soort domme acties vaker.

17 september 2017 om 19:43

Dat reageren op het publiek vond ik ook erg zwak. Prima dat hij geschorst is, laat hem maar even tot bezinning komen. Hij is naar mijn mening de laatste tijd sowieso iets te blij met zichzelf.

17 september 2017 om 20:00

Met je eens Feynzo. Overigens was de tweede gele kaart de ligitimatie voor Kuipers om eindelijk zijn rode kaart te geven. Die krijgt hij dan terecht.... maar twee soortgelijke overtredingen in het strafschopgebied waardoor Feyenoord een penalty zou krijgen, ziet hij dan weer niet. Kuipers was veruit de slechtse op het veld.

17 september 2017 om 20:15

Haha meen je dit? Hij hield letterlijk de arm van Hendrix vast. Bij die pingel situaties legde Bergwijn(die een kop kleiner is dan Botteghin) zijn hand op de schouder van Botteghin. Botteghin viel eigenlijk al voordat Bergwijn dat deed. Botteghin had eigenlijk gewoon geel voor een schwalbe verdiend

17 september 2017 om 21:37

Hendrix viel naar voren terwijl hij van achter werd vast gehouden, erg knap. Slim van Hendrix stom van Berghuis. Of iemand een kop kleiner is doet natuurlijk niet ter zake, vasthouden blijft vasthouden. Ik kan er prima mee leven dat hij geel geeft aan Berghuis en geen strafschop aan.Botteghin maar erg consequent is het niet natuurlijk.

18 september 2017 om 07:04

En dat Van Ginkel Diks overduidelijk aan zn shirt trekt laat je dan maar even onbesproken. Beetje hypocriet lijkt me. Was gewoon een 100% strafschop. Berghuis verdiende direct rood maar Feyenoord een strafschop. Wees eerlijk.

17 september 2017 om 20:12

Huh, wanneer heeft ie dit soort acties nog meer gedaan dan? Beetje gepraat in de ruimte dit...

17 september 2017 om 20:39

Tegen Heracles had hij ook zo'n vreemd moment, geen bal in de buurt en toen tegen een Heraclied op lopen. Ik vind het soms vreemd van hem, want hij heeft het niet nodig....

Hij mag blij zijn dat hij slechts geel kreeg voor die charge. Intentioneel of niet, zeer gevaarlijk spel. Als je dan ziet hoe Lozano behandeld werd... Tja, iets me twee maten.

17 september 2017 om 19:54

Vind ik niet, wil voor de bal gaan, maar komt te laat.

17 september 2017 om 19:59

Lozano vorige week niet dan?, die jongen kan nog doorspelen en toch krijgt hij 2 wedstrijdne schorsing,berghuis komt er gewoon invliegen ennstuurt iemand naar het ziekenhuis

17 september 2017 om 20:02

Ik vind die overtreding van Lozano ook geen rood hoor. Beetje ongelukkig voor die jongen.

17 september 2017 om 20:08

Verschil is dat Lozano vol met twee benen op de speler wil gaan maar doordat hij uitgleed de overtreding niet ernstig leek, hier is het precies andersom. En dat ziekenhuis verhaal is sowieso flauwekul, iedere overtreding kan vervelende gevolgen hebben dus iedere keer dat gejank daarover wordt vermoeiend.

17 september 2017 om 20:09

Lozano gaf ook al aan uit te glijden. Waarom zou je hem minder moeten geloven dan Berghuis? In beide gevallen gevaarlijk spel. Dat Lozano rood kreeg... ok, ik kan er mee leven. Die schorsing vond en vind ik echter belachelijk, zeker als je ziet dat Berghuis er met geel vanaf kwam.

17 september 2017 om 21:19

Beide verdienen ze gewoon 3 duels schorsing vind ik.

Niet de eerste keer dat Berghuis zo gedraagt, dus wat hij nu zegt doet hij dat omdat het 'plichtmatig' is.

Van Bronckhorst heeft hier heel duidelijk de pest in nadat hij van het veld is afgegaan.

Het wordt tijd dat Feyenoord alvast een spits gaat scouten.

Terechte rode kaart, maar Feyenoord kan hem missen tegen NAC thuis. Gio moet wel eens ophouden met Kramer, want die kan het niveau zeker niet aan. Leuk voor als je wat moet forceren en vol aan het aanvallen bent meer niet. En Amrabat solliciteert naar een basis plek wat een tank.

17 september 2017 om 20:03

Hopelijk verkopen we Vilhena na volgend seizoen zodat Amrabat zijn plek geleidelijk aan dit seizoen kan overnemen.

17 september 2017 om 20:23

Check.. Gio is niet goed bezig. Tegen City ook onnodige achterstand.

17 september 2017 om 20:29

Ja want van Bronckhorst laat zn man lopen 😂. El Ahmadi loopt niet mee met Peirero. Lekker aan trollen pikkebaas.😉

Kramer had weinig kans om wat fout te doen, met 10 man is het gewoon einde wedstrijd voor een type Kramer. Berghuis heeft ons in de steek gelaten, niets meer niets minder. Toch zie ik weer gezeur op Kramer, ook na City terwijl hij ook daar geen factor was in het slechte spel of tegendoelpunten.

17 september 2017 om 20:03

Voegt totaal niks toe aan het spel. Je kan beter zonder hem spelen en met Amrabat erbij op het middenveld. Toornstra laat je vervolgens dicht tegen Boetius en Berghuis spelen. Kramer heb je alleen wat aan als je aan het forceren bent.

17 september 2017 om 20:24

Begint gevalletje Immers te worden.. hele team naar de klooten met Kramer in de basis

Kuipers floot niet heel consequent maar op de rode kaart van Berghuis viel weinig aan te merken. Uithuilen en opnieuw beginnen voor Berghuis. De tweede helft was zeer hoopvol, met 10 man uit in Eindhoven Psv zo je wil opleggen is gewoon knap. Jammer dat Feyenoord niet 1 van de kansen benut heeft.

Gewoon een speler die in dit soort wedstrijden zijn kop verliest. We hebben het vorig seizoen in Amsterdam gezien toen hij onnodig een bal in publiek schoot. Geen toeval dat het hem weer overkomt in een wedstrijd waar veel druk opstaat.

17 september 2017 om 20:09

Tweede rode kaart in zijn carriere dus waar heb je het over. Gewoon weer een beetje roepen om het roepen.

18 september 2017 om 08:46

Vorig jaar tegen PSV schopte hij ook vgibkel uit de wedstrijd. Verdiende toen eigenlijk ook rood. Maar hij komt, net als Feyenoord, bijna altijd weg met zulke Charges.

17 september 2017 om 20:19

Grappig dat je dit zegt. In beide wedstrijden werd hij geprovoceerd door het publiek. Moet je inderdaad niet op reageren.
Gebeurt dit in de Kuip bij een Ajax/psv speler dan zijn de reacties van doorgesnoven publiek niet van de lucht.

17 september 2017 om 20:31

@NJfromVOL Je geeft zelf aan dat hij wordt geprovoceerd door het publiek dus als het "doorgesnoven" publiek dit doet mag je zeker niks zeggen als het schuimbekkende tokkie publiek in de Arena dit doet want dan is het natuurlijk weer anders.

17 september 2017 om 20:46

@njfromvol

Dan is het inderdaad verstandig om je door idioot publiek te laten opnaaien. Dat is juist het hele punt van dit soort wedstrijden. Een fanatieker publiek die extra olie op het vuur gooit. Doet men in de Kuip ook in dit soort wedstrijden. Maar toch zijn het niet zo vaak de Ajax of PSV-spelers die reageren maar weer een Feyenoorder in de vorm van Berghuis 2x en ook Kramer heeft er een handje van (Al is het in eigen Kuip).

17 september 2017 om 20:54

@master D
Dat is iets met selectief geheugen. Alleen van jouw club noem ik al Suarez, Vertongen en vd Hoorn
Verder eens.

Ze hadden die Berghuis nooit moeten kopen, daar krijgt Feijenoord echt spijt van, je kon van te voren al weten dat hij de 2e gele kaart zou krijgen, vervelend mannetje en laat zo wel z'n medespelers in de kou staan, ook raar dat hij Larson niet in laat vallen, wordt nu toch wel duidelijk dat ze alvast gaan uitkijken naar een nieuwe trainer, anders wordt het niets dit seizoen, je zag het afgelopen woensdag al, verkeerde keus, jammer

17 september 2017 om 20:21

Zoveel onzin in een paar regels, knap hoor. Berghuis is prima aan het seizoen begonnen, vandaag gaat hij een keer in de fout, iedereen maakt wel eens een fout, toch? Ik zie niet wat van Bronckhorst hier fout doet? Feyenoord was de tweede helft met veel beweging vanuit het middenveld heer en meester. Het mag een klein wonder heten dat Feyenoord niet scoort. Het stond prima met de 10 die er stonden. Ook de invalbeurt van Bilal begrijp ik wel, Bilal kan er niet veel van maar levert wel veel strijd en dat was nodig. Feyenoord heeft de tweede helft laten zien nog steeds een titelkandidaat te zijn mede door de wissels van van Bronckhorst.

17 september 2017 om 20:44

De fout is het vertrouwen in Kramer tegen City en PSV terwijl je vooraf all weet dat het niets gaat worden. Dat is logisch want Kramer is daar niet de spits voor. Zowel vandaag als Woensdag is dat bewezen.
Woensdag en zaterdag tegen Ado en NAC kan het misschien nog, maar dan heb je ook al betere alternatieven,

17 september 2017 om 20:50

Kramer is geen topper idd maar moet Feyenoord dan beginnen met Vente? Of moet hij een speler in de spits zetten die daar nog nooit gespeeld heeft? Ik begrijp het vertrouwen in Kramer wel. Feyenoord heeft niet veel alternatieven en Kramer was twee jaar geleden nog topscorer van Feyenoord met 16 doelpunten ook afgelopen seizoenen heeft hij belangrijke goals gemaakt. Voor de eredivisie voldoet Kramer gewoon en zonder Kramer had Feyenoord tegen City ook billenkoek gekregen.

17 september 2017 om 23:15

Ik had het een stuk benauwder gekregen als ik Larsson als valse 9 op het wedstrijd formulier had gezien. Kramer op het veld is het recept voor een vermakelijke middag voor het technisch beperkte centrum van PSV. Keuze voor Kramer is niet onbegrijpelijk verder natuurlijk. Ben benieuwd of Gio iets anders gaat proberen de komende weken. Zal misschien wel moeten.

18 september 2017 om 07:32

Tegen Ado en Nac zal hij waarschijnlijk met Kramer in de spits spelen en Larsson op de vleugel. Feyenoord heeft niet zoveel alternatieven in de punt.

Gaan mensen nog beweren hier dat die 2e gele kaart van Berghuis niet terecht was. Kom op man!!! Terecht toch of niet.

17 september 2017 om 21:09

Zeker wel terecht het probleem was alleen dat hij de ene keer wel geel gaf voor vast houden en de keer erna niet, erg inconsequent.

17 september 2017 om 22:23

Daar kan ik me iets bij voorstellen dat mensen dan gefrustreerd raken. Maar op die beslissing heb ik niks op aan te merken. En dat er een thuisvoordeel is, is niet iets vandaag of gisteren. Ik ken het sinds ik zelf begon met voetbal (4 jaar) en sinds ik er na kijk en het begon te begrijpen. Ook rond die leeftijd.

Ach jongens, niemand begrijpt er toch nog wat van. Die eerste overtreding was toch ook gewoon rood? Helemaal als Lozano vorige week een rode kaart krijgt omdat hij uitglijd waardoor het allemaal heel ongelukkig is. In de slowmotion zag je het vandaag ook al. Luuk de jong was echt al eerder bij de bal dan berghuis en ja die raakt hem ongelukkig, maar neemt niet weg dat hij het risico neemt om iemand te blesseren.

Krokodillentranen. Nare trekjes. Als tegenstander wist ik het wel. Beetje het kereltje uit de tent lokken en hij pakt kaarten. Een" goede" voetballer heeft ook hersens nodig. Hij is dus zeer gemiddeld en mag heel blij zijn bij F te ballen

18 september 2017 om 07:51

Hetzelfde probleem als Lozano Suarez en nog een heleboel meer die zich ook uit de tent laten lokken. Het zit er nou eenmaal in bij dit soort gasten en gaat er nooit meer uit.

Die tweede gele kaart was echt oliedom. Dat je dan nog het lef hebt om te protesteren, ik zou met m'n shirt over mijn hoofd van schaamte het veld af rennen.

Over die eerste; tja voor mij blijft het gewoon geel, hij houdt in en raakt hem gewoon ongelukkig met z'n knie, totaal geen kwade wil bij. Voor Lozano vorige week vond ik het ook geel overigens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

37 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 juni
Paris Saint-Germain aast onverminderd door op Cristiano Ronaldo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren