wk2018

Ajax zakt na rust door het ijs en laat dure punten liggen in Den Haag

Zondag, 17 september 2017 om 16:25

Ajax heeft zondagmiddag dure punten verspeeld in de strijd om het kampioenschap. Op bezoek bij ADO Den Haag leek er na 45 minuten geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van trainer Marcel Keizer en kwam het nog op voorsprong via Joël Veltman. Na rust zette ADO Den Haag aan en kwam het op gelijke hoogte door een doelpunt van Bjorn Johnsen. Ajax kreeg in de slotfase nog grote kansen, maar de bal wilde er niet in.

Waar Keizer tegen PEC Zwolle nog koos voor Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg in de basis, verscheen zondagmiddag alleen Huntelaar aan de aftrap. De bezoekers waren heer en meester in de eerste 45 minuten. Met een uitstekend spelende Frenkie de Jong opererend voor het hart van de verdediging werd ADO overlopen en was het wachten op de 0-1. Grote kansen waren er voor Justin Kluivert, Huntelaar en Amin Younes, maar de score werd geopend door aanvoerder Veltman. Een indraaiende vrije trap werd door de rechtsback tegendraads tegen de touwen gekopt.

De voorsprong was dik verdiend en Ajax had het aan zichzelf te wijten dat het niet met een ruimere voorsprong de rust in ging. De thuisploeg had niets in te brengen. Dat was na rust anders. ADO kwam een stuk feller uit de kleedkamer en gesteund door het fanatieke publiek ging de ploeg van trainer Alfons Groenendijk op jacht naar de gelijkmaker. Ajax had het moeilijk en kwam niet meer in zijn spel. Invaller Erik Falkenburg was er na een uur spelen dicht bij. De lat stond de 1-1 in de weg.

Invaller Ricardo Kishna zou het veld per brancard verlaten.

De druk van ADO hield aan en Ajax kon alleen maar tegenhouden. Het was wachten op de gelijkmaker en deze viel twintig minuten voor tijd te noteren. Sheraldo Becker hield een mislukte voorzet van Falkenburg binnen en legde af op Johsen, die optimaal profiterende van de slapende Ajax-achterhoede en van dichtbij snoeihard de gelijkmaker binnenwerkte. André Onana was kansloos. Vlak na de gelijkmaker was er een triest moment voor Ricardo Kishna. Even na zijn invalbeurt leek hij zijn knie te verdraaien en verliet hij het veld per brancard.

Met nog vijf minuten op de klok greep Keizer in en bracht hij Dolberg in de ploeg ten koste van Mitchell Dijks. Maar ook met de Deense spits in de ploeg wist Ajax de drie punten niet te pakken. Huntelaar kreeg nog een honderd procent kans. Op aangeven van Ziyech speelde hij zichzelf vrij en schoot hij van dichtbij hard op de vuisten van doelman Robert Zwinkels. In blessuretijd kwam ADO goed weg nadat Huntelaar, Dolberg, Younes en Neres de bal er vanuit een bizarre scrimmage niet in kregen.Gerelateerd

231 reacties (laatste reactie door markovv)

ongelofelijk, wat doe je jezelf hier te kort, ben er ziek van..

17 september 2017 om 16:29

Inderdaad. Die keeper van ADO speelde een zeer sterke wedstrijd, maar dit is echt balen. Ook heb ik echt geen vertrouwen in Keizer en ik denk dat dit voor Ajax echt zoâ´n seizoen is, waar Ajax voor spek en bonen mee zal spelen: Europees zijn we al klaar en kampioen zie ik Ajax ook niet worden en dat zeg ik als Ajacied.

Persoonlijk ben ik nooit een voorstander van de komst van Keizer geweest en nee, dat roep ik niet als het wat minder gaat. Nee, dat roep ik al sinds het moment dat Bosz vertrok, want toen was ook al vrijwel meteen duidelijk dat Keizer de opvolger zou worden en toen gaf ik ook al aan dat Keizer zeker een van mijn opties zou zijn, maar dan ook echt letterlijk een van m'n laatste opties.

Over de wedstrijd van vandaag: Ajax speelde vooral in de 1ste helft sterk en kreeg meerdere goede mogelijkheden. Bij rust had Ajax echt al een voorsprong van minimaal 2 goals moeten hebben, maar dat was er helaas 1 en ik had in de rust het gevoel dat ADO nog zou gaan scoren en fanatieker in de 2de helft zou spelen en dat is ook gebeurd.

Desondanks kreeg Ajax in de 2de helft wel een paar goede kansen, met 'n schot van de Jong op de lat, een lekker schot van Ziyech die gekeerd werd door Zwinkels, een scrimmage waar Dolberg, Younes, Neres en Huntelaar goede kansen kregen, Huntelaar die 1 op 1 met de doelman niet scoorde in zowel de 1ste als 2de helft, een kopbal van de Ligt die gekeerd wordt en dan heb ik het nu alleen over de kansen in de 2de helft van Ajax.

ADO heeft eigenlijk alleen 1 echte gevaarlijke moment gehad met het schot van Falkenburg, dat op de lat belandde. Maar dat was het eigenlijk wel.

Overigens vond ik de Jong aan de kant van Ajax echt goed spelen vandaag en vooral in de 1ste helft. Hij dribbelt zijn tegenstanders echt zo gemakkelijk voorbij en ik baal als Ajacied van dit gelijkspel, maar het spel van de Jong maakt me gelukkig wel wat vrolijker.

In de 2de helft was de Jong wat minder, maar dat was heel Ajax in de 2de helft.

17 september 2017 om 16:32

Sowieso balen, maar met zo een coach ga je weinig winnen uit. Weer domme wissels. Het is niet meer te geloven met deze vent. Waarom de Jong eruit? Wat kwam Schone doen?
Justin mag maar prutsen en prutsen evenals Younes.

Zonde na weet ik veel hoeveel kansen. Waardeloze tweede helft. Gelukkig vond Ado het best na de 1-1.

17 september 2017 om 16:33

Het is een regelrechte drama.. Ongelooflijk wat een shit tweede helft. Als je in de eerste helft zo veel beter bent..mag dit nooit gebeuren. Je had met minstens 0-3 de rust in moeten gaan... En zelfs dan mag je nooit zo zwak de tweede helft ingaan. eerlijk is eerlijk die keer hield veel tegen. Wat normaliter een goal is... Maar wat baal ik van dit Ajax.. verdomme.

17 september 2017 om 16:45

Je was niet zoveel beter, het was gewoon ADO die slecht was. In de tweede helft gingen ze wel vol voor en toen kwam Ajax gewoon in de problemen. Het was dus meer dar ADO gewoon niet goed bezig was in de tweede helft. Daarom leek het alsof Ajax zo goed was.

17 september 2017 om 16:45

huntelaar mag ook wel wat schuld op zich nemen die heb ik wel 3 100% kansen zien missen en dat voor zon ervaren speler en dan elke keer dwars door het midden afmaken.younes en kluivert beide echt armoede snap niet dat neres niet meer de kans krijgt want ajax is echt vleugellam op dit moment.en ja verdediging is ook gewoon heel erg matig ajax onwaardig.als veltman wekelijks de beste achterin is zegt dat wel wat over het algehele niveau van de verdediging.

17 september 2017 om 16:50

@rochester

Helemaal mee eens, vijf speelrondes onderweg en als Feyenoord wint straks, sta je al vijf punten achter.

Gaat een lang seizoen worden, vooral met het spel wat we vanaf het begin van het seizoen spelen door in mijn ogen een hele matige trainer.

17 september 2017 om 16:54

Niet zoveel beter? heb je wel gekeken.

In de eerste helft alleen al had je met 0-3 de kleedkamer in moeten gaan. De tweede helft was heel slecht, maar daar hadden we in het laatste kwartier ook nog minimaal twee 100 procent kansen.

17 september 2017 om 16:59

Meer in de richting het seizoen om jonge spelers te laten ontwikkelen in plaats van te presteren. Je kunt jonge spelers blijven opstellen wanneer ie meteen staat.

En ook de spelers zoals Dijks blijven opstellen.

Het voetbal is weer anders geworden.

17 september 2017 om 17:08

Ik begrijp ook niet dat schone erin kwam, Siem de jong een betere optie. Snap eigenlijk niet waarom hij nog niet speels.

17 september 2017 om 17:52

Ik begrijp wel dat hij Siem niet bracht. Weinig te zoeken op dat kunstgras.
Ik begrijp nog steeds niet waarom die Dorpsidioot nog coach is bij mijn club. Marcel Keizer is allang gewogen en te licht bevonden

17 september 2017 om 17:54

Da's wel een beetje kort door de bocht. Ajax was 1e helft heer en meester en dat heeft niets te maken met de zwakte van Den Haag. Die 1-1 is zwaar geflatteerd, maar Ajax had zich een hoop ellende kunnen besparen als die kansen gewoon benut waren.

17 september 2017 om 17:57

Wat was de rede om Frenkie de Jong te wisselen?

17 september 2017 om 19:14

Altijd t zelfde liedje... Als Ajax goed speelt ligt t weer aan t slechte spel van de tegenstander. Onzin.

19 september 2017 om 12:09

Als Ajax goed speelt dan ligt het niet zwakke spel van de tegenstander maar als het andersom is wel? ADO eerste en tweede helft wereld van verschil en dat geldt ook voor Ajax. Je doet ADO tekort mee, want ze hebben Ajax in de tweede helft met leuk voetbal, strijd en passie afgetroefd.

17 september 2017 om 16:30

Echt zo triest. Vond het misschien wel de beste 1e helft van Ajax dit seizoen en dan zo een groot verval...

17 september 2017 om 16:49

Vooral t feit , dat je flink kon inlopen op plek 1. Ik snap dat niet... Juist t moment dat je kan toe slaan en dan zó ver terugvallen. Dood en doodzonde.. PSV staat al 1-0 voor . Sterkte Kishna

17 september 2017 om 16:34

Joh dit is juist lekker hoe meer punten we verspelen hoe eerder Edwin Marcel en de hele club opgesodemieterd is, dit seizoem is verloren en dan kan het maar beter een rampenseizoem worden zodat er eens iets gaat veranderen.

17 september 2017 om 16:49

Ik krijg nog een depressie als Ajax blijft spelen op de manier waarop ze in de 2e helft spelen, barre slecht, stelletje losers waar is de winnaars mentaliteit van vorig seizoen? Aan wie ligt het? Ik ben nog steeds van mening dat het aan Keizer ligt. Zwakke trainer met slechte wissels. KEIZER OUT!

17 september 2017 om 17:55

Wie moet hem opvolgen dan?

17 september 2017 om 18:05

Ach mijn zijn wissels waren gewoon top. Brachten echt wat te weeg. Als je zzoveel lansen krojgt aan het einde dan zit het ook niet mee. Dat die spelers er de 2e helft niets van bakken kan hij weinig aan doen. Maar bet maakt weinig uit wat ik zeg want jij zal wel al het slechte aan keizer wijten

Als je zo gaat beginnen in de tweede helft, dan verdien je ook gewoon niks. Waardeloos.

17 september 2017 om 16:43

Precies. Had dit alweer voorspeld in de rust. Als Ajax na 60 min spelen met een doelpunt verschil voor staat dan weet je dat het nog misgaat. Typisch weer, eigen schuld.

17 september 2017 om 17:21

Ach het is gewoon structureel. Ajax heeft een matige selectie met vooral op de linkerkant beperkte spelers. De rechterverdediger is ook zeer matig en kan zich alleen staande houden tegenover ploegen uit het linkerrijtje. Keizer kan die gasten niet motiveren en wordt meer en meer als een lachertje gezien door de spelers. Ik heb het bij de aanstelling van Keizer al gezegd, zo'n onervaren coach aanstellen kan echt niet en is vragen om problemen. Welnu, het resultaat; uitgeschakeld in de CL, uitgeschakeld in de EL, 5 verliespunten na 5 wedstrijden!! Conclusie is dat Keizer ongeschikt is (wat ik en vele andere met mij als wisten), 4-5 spelers in de selectie ook ongeschikt zijn en het technisch beleid keihard gefaald heeft door het niet aantrekken van de juiste coach en spelers. Resultaat; alweer een verloren seizoen. Maar het bestuur en het technisch hart mag gewoon doormodderen hoor, als er maar genoeg centjes op de bank staan. En kom ajb niet aan met geef m een kans of support je team, we hebben nu gezien waar dat toe leidt. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden!!

Bah bah, viel me erg tegen van Kluivert Jr, dat verongelijkte koppie van hem nadat hij een meer dan terechte gele kaart kreeg voor spelbederf! Al waren die Beugelsdijk en Immers (al speelt onkunde ook een rol), ook in de race voor de spelbederf supercup van dit weekend.

Veltman vond ik voor de tweede wedstrijdt op rij, erg solide vandaag als een van de weinige. Zal hij eindelijk de weg naar boven ingezet hebben..? Ik heb dat een periode onder Frank de Boer ook gedacht, maar viel hij toch weer terug. Ik hoop dat hij zo doorgaat, want ik gun het hem van harte als grote criticaster van hem.

Wat is die De Jong een openbaring speelde alles naar voren, wat een inzicht, techniek en overzicht heeft deze jongen nu al echt een pareltje. De wedstrijd vond ik rommelig tot slecht en grotendeels saai, maar Keizer baart mij steeds meer zorgen hij heeft zijn zaakjes nog altijd niet op orde. Weer duur punten verlies, en wat een afschuwelijk verval in de tweede helft. ðÿ˜ÿ Jammer dat Zwinkels een goede dag had, want hij heeft echt veel ballen tegen gehouden. Daarentegen vond ik Onana vandaag, heel onzeker en dat vind ik normaliter altijd een van de beste.

Heeft Ado de beste kunstgras mat van de eredivisie? Ik ben anti-kunstgras, maar ik heb geen gekke dingen gezien en/of spelers die last hadden van het veld.

Wat was die situatie met Kishna toch sneu, zijn blessure gevoeligheid speelde hem weer parten...

Zul je zien dat Feyenoord straks
drie punten pakt, ik ga mijn wonden likken... ðÿ˜”

17 september 2017 om 16:31

Kluivert heeft daar een handje van. Gaat erg makkelijk naar de grond en is wel erg vaak verontwaardigd als daar iets van gezegd wordt. Groot talent, maar wordt wel tijd dat iemand binnen Ajax hier wat van zegt.

17 september 2017 om 16:32

Of zijn vader.

17 september 2017 om 16:33

Dat grote talent heb ik voorlopig nog niet gezien. Heeft zo af en toe een leuke actie maar heeft zelden tot nooit het verschil gemaakt.

17 september 2017 om 16:34

Zijn vader is zijn vader en hoeft zich niet met het voetbal van zijn zoon te bemoeien, ondanks dat het zelf een topspeler was. Verantwoordelijkheid ligt bij de staf.

17 september 2017 om 16:42

Helemaal mee eens, ik haat spelbederf! Ik hoop dat het geen gewoonte word, diezelfde energie moet hij benutten voor zijn kwaliteiten. Want ik vind hem ook echt een groot talent, met Locadia had hij natuurlijk ook gedoe.

Huntelaar , Ziyech of Veltman als helemaal als aanvoerder moet zo een jonge jongen gelijk corrigeren.

17 september 2017 om 16:46

Ja, waarschijnlijk schrijft hij tijdens de wedstrijd al dingen op om vervolgens een goede inhoudelijke reactie te plaatsen waarop gereageerd kan worden, dit is het doel van een forum als VZ. Ik begrijp ook niet wat jij hier mis mee vind? En dan vervolgens een reactie plaatsen waarin je zelfs zegt dat je het bericht niet gelezen hebt, dan ben jij toch juist degene die werkelijk niks bijdraagt aan de discussie of ben ik nou gek?

17 september 2017 om 16:47

Ja daar hebben jullie wel gelijk in. Het viel me op maar het is wel een leuk stuk tekst.

19 september 2017 om 12:12

ADO heeft inderdaad de beste kunstgrasveld van de Eredivisie. Totaal niet te vergelijken met die kunstvelden van Pec, VVV of Heracles.

Het niveau lag weer op de bodem van de oceaan!

17 september 2017 om 16:33

Viel wel mee toch? Best een goede eerste helft, waar eigenlijk iedereen behalve Kluivert en Younes gewoon prima speelde. Daar had je ook voorin meer scherpte nodig, had het 0-2 of zelfs 0-3 kunnen staan. Die tweede helft tot aan de 1-1 was inderdaad wel echt slecht. Toen ging ADO fel spelen en ging Ajax daar opeens in mee. Terwijl dat helemaal niet je kracht is. Na de 1-1 vond ik het echt een leuke wedstrijd met over een weer (maar met name voor Ajax) wat kansen die erin konden. Uiteindelijk creeer je hier genoeg kansen om te winnen, maar onder andere Kluivert, Huntelaar niet scherp. Ziyech heeft ook veel om zeep geholpen, door te vaak de verkeerde keuzes te maken. En natuurlijk keepte Zwinkels gewoon goed. Ik moet zeggen, ik heb me niet verveeld. Wel zonde van het puntverlies.

Als je zoveel kansen krijgt maar niet wint tellen excuusjes niet. Onbeschrijfelijk hoe ver een team weg kan zakken na rust. Verdiend gelijkspel, Ajax liet de tweede helft geen schijntje wil om te winnen zien zoals ADO dat deed.

17 september 2017 om 16:34

Hier was ik na de transferzomer al bang voor. Traoré deed zeker wel een hoop fout, maar scoorde wel zeer regelmatig. Zelfde geldt voor Klaassen en zelfs Sanchez is een speler die er 6 kan maken in een seizoen. Kluivert, Vd Beek en Frenkie zijn zeker leuke voetballers, maar geen goalgetters. Younes scoort ook alleen maar op de training. Uiteindelijk heb je met Huntelaar, Ziyech en Dolberg maar 3 spelers die in de dubbele cijfers kunnen komen, waarvan er 1 zelfs nog op de bank zit. Daar ga je het gewoon niet mee redden.

17 september 2017 om 16:30

Vd Sar die ene keeperstrainer, Bergkamp en Hennie mogen ook mee.

17 september 2017 om 16:32

Haha superreactie, zijn we ook van dat gezeik af.

17 september 2017 om 16:38

Dat ze nu punten verliezen staat helemaal los van het Europese verhaal. Jullie snappen dat toch zelf ook wel mag ik hopen.

17 september 2017 om 16:40

Want Ajax is natuurlijk net zo goed als vorig jaar? Nja maakt niet uit als je er beter van slaapt hoor. Ajax had de meeste Europese duels van alle clubs, als je dan nog boven de 80 punten eindig dan kan je wel stellen dat zonder die prachtige prestatie Ajax meer punten had gehaald.

17 september 2017 om 16:43

Ajax heeft het al moeilijk zat met Heracles en Ado, denk dat ze met EL erbij hadden moeten strijden voor een top 10 plek.
Denk dat ze nu wel in de top 7 komen, misschien de play offs winnen, wie weet!

17 september 2017 om 16:37

Vorig jaar had ik daar ook wel een handje van om dat te zeggen, maar dit is natuurlijk super waar!!

17 september 2017 om 17:55

Leukste thuis? :s On: Vind het vooral heel sneu voor Kishna. Dat Ajax punten verspeeld en een dramatisch seizoen zal hebben had ik al ingecalculeerd.

17 september 2017 om 18:10

Haha, goeie. Beetje humor kan ik nu wel gebruiken en moet ook kunnen. Man wat ben ik chagrijnig na dit ongelooflijke onnodige domme puntenverlies..

19 september 2017 om 12:14

Haha nu geen smoesje meer inderdaad! Prima reactie!

Schandalig! Wat een blamage. Keizer neem je verantwoordelijkheid en pak je biezen!

17 september 2017 om 16:31

Beetje heel erg overdreven.

17 september 2017 om 16:34

Mja, het is heel vroeg maar ik zie Keizer niet als de juiste man voor dit Ajax 1. Dan kun je wachten tot je nog een rits punten verspeelt of erger voorkomen. Welk perspectief zie jij met Keizer? Wat maakt hem nou iemand die je ruim de tijd moet geven om zijn visie in te slijpen?

17 september 2017 om 16:35

Overdreven? Ik kan niet wachten totdat hij vertrekt. Ik zie het totaal niet in hem zitten. Lijkt geen idee achter zijn tactiek en bepaalde spelers heeft hij echt een zwakte voor terwijl zij er niks van bakken.

Ja hij kan er niks aan doen dat het TH hem heeft aangesteld, maar ff serieus je kunt altijd opstappen.

17 september 2017 om 16:36

- uitgeschakeld in de voorronde van de Cl
- uitgeschakeld in de voorronde van de El
- 5 verliespunten met een van de makkelijkste programma's

Nee joh, gewoon lekker laten zitten tot er echt niks meer mogelijk is in de competitie en we ook uit de beker zijn. Kunnen we net als PSV vorig seizoen lekker vroeg beginnen met evalueren

17 september 2017 om 16:39

Het is niet alleen naar aanleiding hiervan. Bosz had een goed seizoen en heeft er een perfecte speelstijl ingeslepen. Wat dat betreft kwam Keizer in een gespreid bedje, maar ipv door te borduren hierop koos hij ervoor om het pressievoetbal overboord te gooien. Echt onbegrijpelijk imo en ik zie hem liever vandaag dan morgen vertrekken.

17 september 2017 om 18:15

Klaassen was hier wel heel belangrijk in

17 september 2017 om 16:32

Waarom? TH heeft hem met vol verstand een contract laten tekenen. Bij CP gingen veel ajaciedne dit roepen. Nou, dan moet je ook hiermee dealen en hem zijn werk laten doen. Geef hem op zn minst tot winterstop. Hem nu ontslaan, geeft onkunde van TH.

17 september 2017 om 16:35

En nu gelijk spelener tegen Roda enzo? Nee dankje

17 september 2017 om 16:37

Onkunde van TH is toch ook de spijker op zn kop? Dit Ajax speelt waardeloos man

17 september 2017 om 16:36

En dan vervolgens Crystal Palace zeker een klote club vinden omdat ze De Boer zo snel ontslaan? Nee, Keizer doet het echt niet goed, maar ontslaan zou ik hem nu niet. Daarnaast speelde Ajax vandaag gewoon goed vond ik. Hadden meer met de kansen moeten doen. En natuurlijk de periode na rust wel slecht. Maar over het algemeen veel kansen gecreeerd en een redelijk aantrekkelijke wedstrijd gespeeld.

Balen, maar de keeper van ADO speelde een wereldpot.

17 september 2017 om 16:55

Jah dat ook maar Ajax moet die ballen er gewoon in schieten! 0 uit overwinningen dit seizoen. Dat zegt toch wel wat.

17 september 2017 om 17:13

Jawel, uit bij VVV werd er met 2-0 gewonnen. Maar dan nog is dit niet goed

17 september 2017 om 17:23

Ow ghehe, my bad!

19 september 2017 om 12:16

Speler van de week geworden bij VI en meer dan terecht. Leuk voor Zwinkels.

Ontsla keizer voordat we dit jaar 5de eindigen

17 september 2017 om 16:36

Dan strijden wij met jullie mee om de 5de plaats.

17 september 2017 om 16:37

Ja want het is keizer die Huntelaar een paar opgelegde kansen laat missen he.... allemaal de schuld van de trainer 😴

17 september 2017 om 16:58

Keizer is wel degene die de opstelling maakt en van de 4 spelers die bij Ajax redelijk makkelijk een doelpunt kunnen maken (Huntelaar, Ziyech, Dolberg en Neres) houdt hij er 2 op de bank. Kluivert speelt leuk, maar heeft 0 doelgerichtheid en Younes is zo mogelijk nog erger.

17 september 2017 om 18:22

Onzin.. dat Ajax vandaag niet wint is bijna een wonder als je over 90 minuten naar het krachtsverschil en kansenverhouding kijkt.. vandaag kun je Keizer weinig verwijten..

17 september 2017 om 16:32

Nee, dit is geen pech.... dit roep je over jezelf af!

Wordt tijd dat Viergever en Dijks eruit gaan.... simpel door selecteren noem je dat. Dat noemen ze al zo op 2e klasse zaterdag niveau!

Je speelt verder 70 minuten met 10 man, omdat Kluivert niets goed doet en maar niet gewisseld wordt...

17 september 2017 om 16:38

Viergever en dijks eruit? Ok prima.... wie moet er san linksback spelen? Want we hebben nu eenmaal niks beters.

17 september 2017 om 16:38

Ik vond Viergever niet slecht. Wel de fout in bij die goal, absoluut. Maar verder een goede wedstrijd, zeker aan de bal veel beter dan De Ligt.

17 september 2017 om 16:58

@Soccerfan , al zet je de kantine juffrouw op Dijks zijn plek neer, kan me niet schelen wie er komt te staan maar A.U.B geen Dijks meer.

17 september 2017 om 17:00

@soccerfan_1.. Zolang Sinkgraven nog niet fit is, moeten we het idd maar met Dijks doen. Zodra Daley terug is, zal er ook weer wat meer voetbal van achteruit komen.

19 september 2017 om 12:17

Heeft niks met pech te maken hoor meer met kwaliteit!

Ik wist al dat Ajax punten zou verliezen. Of Veltman de slechtste man op het veld was? Ja ik vind van wel. De spelers van Ado dollen hem helemaal gek en laten hem om zijn eigen as draaien. Kishna had hem gewoon in zijn zak. Dit is toch geen aanvoerder van Ajax. Kampioen worden we al niet meer. Keizer out!

17 september 2017 om 16:30

Hoezo hij had Veltman in zijn zak? Die Kishna heeft een keer een actie gemaakt en daar trekt hij Veltmans shirt bijna uit.

17 september 2017 om 16:44

Kishna zet een aanval door het midden op en mag 2x door het midden pasen waardoor Falkenburg een levensgevaarlijk schot op doel afvuurt. Als Veltman eerder had ingegrepen was dit niet gebeurd. Daarnaast liep Kidhna constant vrij omdat Veltman hem niet bij kan houden. Ik begrijp niet waarom jullie hem verdedigen want hij bakt er echt niks van. Een kinderhand is gauw gevuld.

17 september 2017 om 17:04

Lol de grappenmaker van de dag. Ik heb Veltman in ieder geval heel veel goeds zien doen vandaag! Stond vaak goed om een steekbal te onderscheppen en zijn man werd niet gevaarlijk, op dat ene momentje na, wat jij net beschrijft speelde hij prima! De aanvallers hebben het vandaag laten afweten, niet de verdediging en zeker Veltman niet, die in mijn ogen samen met Frenkie de besten aan Ajax kant waren.

19 september 2017 om 12:18

Heb jij heel goed gezien en chapeau voor je realistische analyse!

17 september 2017 om 16:31

Veltman was helemaal niet slecht vandaag, je hoeft niet elke week te bashen op hem. Kluivert en dijks waren eerder de slechtsten aan de kant van Ajax

17 september 2017 om 16:35

Veltman was inderdaad niet slecht, maar hij pakt gewoon wel weer ene hele domme kaart. Je weet bij deze scheids dat je je mond moet houden en dan pakt hij toch weer. Dat zijn tpch vaak de dingen die hem kenmerken ondanks dat hij redelijk speelde.

17 september 2017 om 16:39

Ik gaf Veltman groot gelijk. Hij werd aan zn shirt getrokken en krijgt zelf de vrije trap tegen van meneer Nijhuis. Dan zou ik ook Mn mond open trekken. Later flikte nijhuis het bij schone weer.

17 september 2017 om 16:46

Bij Nijhuis is het niet de vraag of Ajax wel een gele kaart wordt aangenaaid, maar meer de vraag hoeveel. En daarnaast hoe de tegenstander wordt gespaard. Ik ben ook geen fan van Veltman, maar hij deed het vandaag prima en scoorde ook nog eens, iets wat in ieder geval de buitenspelers ook wel eens mogen doen. Daarnaast was zijn gele kaart volledig onterecht; er werd eerst een overtreding op hem gemaakt, maar bij Nijhuis weet je dat je niet altijd krijgt wat je verdiend. Overigens, een zeer terecht punt van Ado. Zo lang dit technisch hart en -staf in deze hoedanigheid aanblijft, wordt het een zwaar seizoen voor Ajax. Maar dat is nu een geheim dat door heel Nederland wordt gedeeld...

17 september 2017 om 16:50

Ja maar je weet hoe hij omgaat met commentaar, dus dan kan je er beter boven staan en gewoon je mond houden, De beslissing draait hij toch niet meer terug.

19 september 2017 om 12:20

Veltman had twee keer geel moeten krijgen en Schöne en van de Beek ook, al mocht van de Beek ook direct met rood gestraft worden

17 september 2017 om 16:33

Wat een onzin. Veltman was een van de beste zo niet de beste man aan de kant van Ajax. 2e helft was dramatisch aan Ajax kant. Maar veltman nu als pispaal nemen slaat nergens op

17 september 2017 om 16:37

Gozer je bedoeld Dijks, want Veltman won nagenoeg al zijn duels.
Kishna deed niks op een pass na waar een kans uitkwam.
Mijn advies koop een 4K tv en snel.

17 september 2017 om 16:39

Daar gaan we weer, veltman de slechtste van het elftal, ik vind dat onana dit nu was,tot 2 x toe te ver uitde goal. Hij mag viergever en denkelijk dijks dankbaar zijn, dat hier geen goals uit zijn gekomen en dijks verkeerd bij de ADO goal stom bezig. Keizer moet echt eens anders gaan reageren, anders krijgt de PoL ook nog gelijk. Hij als eerste ontslagen trainer

17 september 2017 om 16:44

Veltman slecht, doe een bril op, ik vond onana slecht, ADO kon 2x goals door hem maken, gelukkig niet gebeurd met dank aan viergever en dijks denk ik. Alleen bij de goal van ADO was dijks niet slim genoeg.

17 september 2017 om 18:24

Veltman was gewoon goed vandaag.. deed verdedigend gewoon zijn werk en maakt een goal.. die man wint vrijwel al zijn duels en heeft verschillende onderscheppingen gehad.. Lullige gele kaart, omdat hij zijn mondje niet kon houden, waar hij wel gewoon gelijk had overigens..

17 september 2017 om 19:10

Man man, Veltman was de beste aan Ajax kant. En ja ook ik ben kritisch op hem, maar ere wie ere toekomt.

19 september 2017 om 12:22

Beste man zeker niet eerder één van de zwakste ondanks zijn doelpunt. Hij mag blij zijn dat Kishna met een blessure uitviel, anders waren het nog 20 zware minuten voor hem.

Zwinkels terecht man van de wedstrijd. Man man man die bal wou er ook niet in.

hoe heb je in godsnaam ooit een trainer als keizer kunnen aannemen?? ze moeten zich kapot schamen

Ben het gezeik op Dolberg ondertussen wel beu.

Hij speelt bij tikkie terug, tikkie rbeed ajax waar de backs geen aanvallend vermogen hebben en de nummer 10 alleen aan eigen glorie denkt. Kansloos.

Hij moet lekker weg gaan naar Monaco, bij een ploeg en coach die wel weten van aanpakken.

17 september 2017 om 16:38

Dolberg maakt geen schijn van kans op speeltijd bij Monaco.

17 september 2017 om 16:39

Monaco wil Dolberg helemaal niet.

17 september 2017 om 16:41

Gezeik op Dolberg? Die speelde 5 minuten?

Tikkie breed, tikkie terug? Ajax creeerde vandaag enorm veel kansen en met Viergever, De Jong, Van de Beek en Ziyech heb je spelers die altijd vooruit denken.

Wat wel klopt is dat de backs geen voorzetten in huis hebben, en dat Ziyech teveel voor eigen succes gaat of te laat speelt.

Maar Huntelaar kan ook renderen in dat systeem, Dolberg moet ook veel kunnen scoren bij dit Ajax. Daarnaast speelde Dolberg ook gewoon heel slecht de laatste weken, zonder inzet ook.

Wat is de bedoeling van dit spel van ajax? Ik begrijp het nog steeds niet. Je verliest hier van jezelf. En hoe naief om het te laten komen op man tegen man gevecht iets waar ado naar verlangt en kreeg.

De jong wisselen ongelooflijk, ziyech die continu balverlies lijdt, donny die niet naar voren/ tussen de linies durft te spelen. Jammer dit.

17 september 2017 om 18:25

De jong was eerste helft erg goed, 2e helft erg matig en leek ook leeg.. gewoon logische wissel

ADO slecht in de eerste helft. Ajax slecht in de 2de helft.scheidsrechter heel de wedstrijd slecht.

Keizer moet echt weg. Kan de spelers blijkbaar niet motiveren of inspireren. Rare wissels. Spelers die slechter worden ipv beter. Kortom, wederom weer een verloren seizoen.

Heerijk gespeeld door ADO! Verdient een punt gepakt op basis van de 2e helft. Ajax moet alles snel maar op de rit krijgen. Zit helemaal geen structuur in hun spel.

Einde Keizer aub. 85 e minuut Dolberg pas inbrenger en dit is niet zijn eerste amateur fout werkelijk wat een schande dat dit Ajax mag aansturen

17 september 2017 om 16:35

En 1 van de beste spelers aan de kant van Ajax wisselen voor Schone... Deze trainer is nog lang niet klaar voor het hoogste niveau... Als hij er ooit al klaar voor gaat worden.

17 september 2017 om 16:47

Helemaal eens hij wisselt 2 om het wisselen. Maar degene waarmee je echt meer aanvallende kracht krjjgt komt er in de 85e minuut in onbegrijpelijk.

17 september 2017 om 16:44

Eens. Wissels waren weer dramatisch en te laat. Hij reageert alleen maar met zijn wissels. Hij anticipeert nooit. En Dolberg had er eerder in gekund ja.

Keizer stap aub op!

Kluivert kon er na 30 minuten al wel af... wat een drama weer!
Na rust draait hij De Jong en van de beek van plek, waar totaal geen reden voor is...
Dijks en Viergever, staan te slapen... en Wober is nog niet ver genoeg???
En Dolberg pas in de 86e minuut erbij...

Helemaal klaar mee!

17 september 2017 om 16:33

pas in de 86ste minuut? Als ie eerder was gekomen, hadden we al eerder kunnen opgeven.

Lekker hoor! Gemakzuchtig ajax laat alweer punten liggen. Deja vu gevoel met vorig seizoen, kan je het kampioenschap weer kosten...coolsingel denk ik?

17 september 2017 om 16:34

Hoop nog Leidseplein, is nog maar het begin van het seizoen he.

17 september 2017 om 16:34

Zo lang Keizer trainer is en Younes en Kluivert opstelt wordt je nooit kampioen. Keizer moet ontslagen worden en verbannen worden bij Ajax.

17 september 2017 om 16:46

Als Huntelaar die open kansen erin schiet is er niks aan de hand. Waarom altijd de trainer de schuld geven.

17 september 2017 om 16:36

Ik zou toch maar eerst psv-feye afwachten...

17 september 2017 om 17:44

inderdaad.......voel de bui al hangen...1-0 achter en met 10 man verder. wordt een kansloze 3-0 nederlaag...

Lekker gespeeld jongens! En de complimenten aan Keizer eens te meer. Man man man wat wordt dit been dramatisch seizoen met die man aan roer. Ik zou mikken op play-offs voor Europa. Niet om aan te zien dit. Zet dan Frank de Boer er maar weer neer, die haalde met saai voetbal in ieder geval nog prijzen binnen.

17 september 2017 om 16:41

Het leuke is dat in de tweede helft het spel zo triest was dat het spel van F. De Boer een illusie is.

Volledig terecht Ajax was belabberd de 2de helft

17 september 2017 om 16:35

Terecht of onterecht bestaat niet in het voetbal, alleen het resultaat.

Waardeloze pot weer. Eerste helft moet je gewoon 3x scoren, dan is het gespeeld. In de tweede helft voel je de angst voor het tegendoelpunt en viel het hele team uit elkaar. Keizer heeft dan de taak om in te grijpen, maar waarom haal je dan je beste speler van het veld? Zet dan een Siem de Jong erin ipv Dijks om iets meer grip te hebben om het middenveld.

Younes en Dijks nooit meer opstellen aub.

Je beste man van t veld halen frenkie Ongelooflijk en younes gewoon laten staan die krant .......tijd voor een echte trainer

17 september 2017 om 16:47

Al schiet younes er 10 in dan nog lullen we elkaar na en kan ie niks goeds doen. Kluivert speelde nog slechter.

Ajax laat het hier gewoon zelf liggen. Laatste 10 minuten zoveel kansen gehad, 2 keer op de lat.. Verdedigend gewoon niet goed. Eerste helft speel je zo gemakkelijk en had je gewoon meer moeten scoren. Tweede helft gewoon geen schim van de eerste, en Ado gewoon goed spel laten zien. Hulde aan ado, en zeker ook hulde aan Swinkels want die heeft er op het eind nog een stuk of 5 gepakt.

Maar man. Nijhuis heeft gewoon af en toe zulke wedstrijden dat hij gewoon niet te volgen is. Overtredingen wel en niet geven, gele kaarten voor de kleinste dingen. Aan beide kanten geen tweede gele kaart. Voor beide partijen gewoon heel vervelend zeg.

Start van vorige seizoen is weer een feit

17 september 2017 om 16:34

Hopelijk is het einde van vorig seizoen ook weer een feit

17 september 2017 om 23:55

Liever niet. 😤

Pfff, ben blij als die Keizer erg is bij Ajax

Knap hersteld van Ado. Eerste helft werden ze compleet weggespeeld. In de tweede helft verdiend op 1-1. Daarna redde Swinkels voor ADO het punt. Goede wedstrijd van Nijhuis. Balen voor Kishna.

Ik denk persoonlijk nu, zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Keizer out.

Heel zwak van ajax eerste helft had je erover heen moeten walsen. De wissel van frenkie sloeg ook nergens op vd beek en ziyech waren beide matig slechte passes en veel balverlies. Hopelijk is de blessure van kishna niet te erg. De communicatie tussen de ligt en onana is ook waardeloos

17 september 2017 om 16:34

Frenkie was de beste man aan Ajax kant. Die laat je gewoon staan natuurlijk.

Drama tweede helft. Meer kan ik er niet van maken. Hoe kun je zo vergeten te voetballen ineen keer waar je voor rust nog 30.000 x sterker was. Zonde, zonde.. Hier had heel veel meer in gezeten.

Dan denk je met verliezen tegen Rosenborg en Heracles de grootste schande voorlopig gehad te hebben.. wat een wanvertoning. Eerste helft ben je volledig de baas en de tweede helft geef je het volledig weer uit handen. En helaas weet je bij een domper dat deze jongens niet het karakter hebben dit nog om te draaien. Vleugelspelers met het rendement van Arnold Kruiswijk en dan de enige die nog zo af en toe scoort in de 65e minuut inbrengen. En als je dan gaat forceren bij elke uitbraak moet oppassen omdat je gasten als Dijks en Viergever achterin hebt... gefeliciteerd ADO met het punt. Dit gaat een heel lang seizoen worden...

Yes! Klasse Ado, ze hebben laten zien dat dit Ajax ongelooflijk kwetsbaar is en dat er voor iedere club mogelijkheden liggen. Als wij zometeen zelf winnen krijgt dit seizoen de contouren van het vorige...

17 september 2017 om 16:39

Wat een slap gelul van je. Als Ajax geen kansen afmaakt dan weet je het. Maar als je een Trainer als Keizer hebt weet je standaard al dat je niet gaat winnen.

Voor rust prima, na rust miste de scherpte in de passing. Een scherpte die in de afronding de hele wedstrijd gemist werd, wat een kansen heeft Ajax omzeep geholpen. Achterin werd het weer een traditionele chaos waar plotseling spelers van ADO volkomen vrij de bal konden ontvangen en dan krijg je de deksel op de neus.

Net zoals bij de vorige deceptie koester ik het beetje hoop dat ze bij Ajax het licht gaan zien en een nieuwe trainer aanstellen maar dat zal wel niet. 5 verliespunten met zo'n makkelijk programma betekend dat we komende 5 wedstrijden waarschijnlijk zullen afhaken om de titel. Als we na vandaag al niet op 5 punten achterstand staan.

Nog 29 wedstrijden te gaan

17 september 2017 om 16:34

Iedereen zijn mindset was helaas al weer omgeslagen na de zeges op VVV en Zwolle. Keizer weer wat steviger in het zadel en de boze supporters weer tevreden. Nee daar gaat niks veranderen helaas

17 september 2017 om 16:40

En dan komt Oranje tussendoor nog even, waardoor het idee ontstaat dat het helemaal niet zo slecht is.

Maar goed, die beslissing moet door directie van Ajax genomen worden. Misschien dat die ook wel willen wachten tot dat we de titel uit zicht hebben en uitgeschakeld zijn voor de beker.

Maar goed, ik moet nog 15 wedstrijden naar de Arena en dadelijk zijn dat handenvol duels waar amper spanning op staat en waar ik me alleen maar rot loop te ergeren over het feit dat onze club geen meter vooruit komt dankzij enkele beleidbepalers die inzicht missen of een verkeerde pet op hebben.

Ik heb Kluivert nu definitief afgeschreven. Het is, zoals iemand tijdens Live-meepraten al terecht opmerkte, een pleintjesvoetballer. Geen rendement, geen doortastendheid en ook geen fysiek. Zet daar alsjeblieft Neres neer (meerdere wedstrijden).

17 september 2017 om 16:40

Definitief afgeschreven? Ik vind het een bloedirritant mannetje en op dit moment ook zeker niet goed genoeg, maar kom op, hij is pas 18 of 19 en heeft ook al genoeg goeie dingen laten zien.

17 september 2017 om 18:29

Ga Loesoe jongen, waan van de dag zoals veel voetbalpubliek.. hij is een tiener die gewoon tijd nodig heeft

Ongelooflijk weer! Wat een nonchalance en arrogantie! Stelletje slappe kinderen . Die Kluivert aleen al met zn verwende kop bah bah . Van deze basiself horen er ma 5 a 6 man in deze basis thuis.

Wat onnodig zeg. Zoveel kansen om zeep helpen, wat een drama. Je schiet 2x op de lat en zovaak op doel. Speel het nou beter uit want dit was echt niet nodig en dat is helaas het probleem van Ajax dit seizoen, namelijk dat de tegenstander niet beter hoeft te zijn om toch een resultaat te behalen tegen Ajax.

Contract ontbinden van veel spelers en opzouten. Het is echt niet te geloven de arrogantie en nonchalante houding waarmee ze speelden en dit mega zwakke Ado erdoor in de wedstrijd liet komen. Wat een lamlendig zooitje.

Voordat we allemaal Keizer gaan aanvallen mogen we wel even stilstaan bij het optreden van keeper Swinkels. Wat keepte hij een wereldpartij, maakte Ajax 2/3 meer kansen af was er niks aan de hand geweest. Het is simpelweg een wonder dat het een gelijkspel is geworden... Neemt natuurlijk niet weg dat Keizer niet de juiste coach is voor Ajax. Daar ben ik van overtuigd. Hier hebben zijn spelers hem meer teleurgesteld.

17 september 2017 om 16:35

Er zit geen enkel idee achter bij keizer iedereen doet maat wat

17 september 2017 om 16:38

Ben ik het mee eens, maar wanneer Huntelaar, Neres en Younes de grote kansen afmaken, hoor je er veel minder over. Wat dat betreft hebben de spelers zelf de wedstrijd verneukt. Kan er echt boos om worden.

17 september 2017 om 16:39

Zwinkels keepte goed hoor, maar ik heb hem niet een ' onmogelijke' bal zien pakken. Als hij ze niet had zou het een blunder zijn.keizer maakt idd geen beste indruk. Maar daar gaat het bestuur natuurlijk ook niet vrijuit. Ze zadelen een onervaren trainer op met een onervaren selectie. Dat is vragen om problemen en die krijgt Ajax nu. Uitgeschakeld in Europa en met een beetje pech een straatlengte achter na een handjevol wedstrijden.

17 september 2017 om 16:44

Zeker weten, dat is het ergste. Het technisch hart moet zijn verantwoordelijkheid nemen en op 1 lijn komen. Anders zijn de succesen ver te zoeken... Een ervaren trainer was inderdaad het beste geweest voor deze spelersgroep.

17 september 2017 om 16:56

En ik zie niet waar je op korte termijn met deze combi van spelers en coach winst kan boeken. Het ontwikkelen de talenten tot stabiele spelers duurt nog wel een jaar of twee. Dat wordt dus of keizer eruit of in de winterstop stabiliteit toevoegen.

17 september 2017 om 18:33

Klopt, waren geen wereldreddingen, de aanvallers maken hem man van de wedstrijd door hem ballen tevgeven die goed te pakken zijn, met 2 ballen op se lat heeft hij gewoon geluk.. Allen die laatste redding op de kopbal van de Ligt was wel echt grote klasse

Prachtig als je ze niet maakt ja dan is de voetbalwed nu eenmaal maakt de ander het wel 😃😃

Onbegrijpelijk hoe Keizer met Frenkie de Jong is omgegaan vandaag...

Hij was niet alleen bijzonder goed op dreef de eerste helft met zijn rushes in balbezit, maar was een koppelstuk tussen je achter- en voorhoede. Hij haalde de bal bij Onana op en gaf de bal vervolgens pas af als hij een goede oplossing zag.

Aan de andere kant moet een van de kansen in de laatste 10 minuten er gewoon in...

17 september 2017 om 16:37

En dan dat slappe handje. Ik vind Keizer echt helemaal niks. Hoop uiteraard wel dat ze hem tot de winterstop geven.

17 september 2017 om 16:40

Ik snap de frustratie want die heb ik ook. Maar ik lees nu al een paar maal dat men Keizer eruit wil en als motivatie de wissel van Frenkie. Maar die wissel moest hij maken en deed hij juist goed. Ten eerste start hij met Frenkie en ten tweede zat hij er helemaal doorheen en kon geen stap meer zetten. Met schone erin heb jr meteen een extra wapen voor eventuele vrije trappen. Ik ben meer verbaasd over de beslissing met Kluivert te starten ipv Neres. Verder moet je het de 1e helft al afmaken want toen speelden we uitstekend of lag dat ook aan Keizer??? Wat er in de 3e helft gebeurt is voor mij een raadsel. Waarom kunnen we maar 1 helft goed spelen? Dat he dan nog pech hebt met een uitstekende Swinkels is pech maar wat een slechte 2e helft. Dit lijkt te liggen aan mentaliteit.

17 september 2017 om 16:59

Je hebt gelijk. Mijn reactie was in het heetst van de strijd. Als ik iets heb geleerd in mijn leven is dat je altijd een paar minuten moet wachten met praten na een wedstrijd en seks. Je zegt vaak dingen die je niet meent.

Als de Jong er echt doorheen zat is dat jammer. Hij heeft denk ik de meeste meters gemaakt in de eerste helft... aan de andere kant; kom op hoor! conditie is ook trainbaar (nu ik dit schrijf vraag ik me eigenlijk af of Frenkie met Jong heeft meegedaan vrijdag?).

Ik heb trouwens nooit ergens expliciet gezegd dat Keizer weg moet ofzo... wel dat hij mij als trainer van het eerste tot op dit moment niet echt heeft kunnen bekoren. Uiteindelijk heb je gelijk dat het misschien een mentaliteitsprobleem is; maar ook dat zit toch in de portefeuille van de trainer/coach?

17 september 2017 om 18:34

De 3e helft is voor mij ook een raadsel, zal wel door het bier komen in de kleedkamer

17 september 2017 om 19:03

De jong geeft overigens zelf aan t.o. Voetbal Inside dat hij baalde van de wissel. Hij begreep het wel, maar hij gaf zelf in ieder geval niet aan er doorheen te zitten....

Geef je het weer is een kans. Kunnen ze niet eens winnen van die doorgesnoven Hagenezen. Je voelt het al aankomen na de eerste helft. Wat mij betreft heffen ze de mannen van Ajax gewoon op. Schakel maar om naar vrouwen voetbal.

Aub een trainer met een idee dat kan ajax nog redden aub keizer en spijkerman er uit

Neres in korte tijd weer meer laten zien dan kluivertje. Gewoon basis zetten die gast. Huntelaar mist gewoon opgelegde kansen. Dit gelijkspel is zo onnodig! Ajax veel en veel beter en moet voor rust al 0-4 voor staan. ADO was nergens. 2e helft heel slordig. Maar wat is die Nijhuis toch elke keer aan het doen als hij Ajax fluit. Veltman wordt vastgehouden en krijgt zelf de vrije trap tegen en geel voor zn terechte gemekker. Beugelsdijk loopt kort daarna te mekkeren en krijgt Niks! Schone wordt later door 2 man vast gehouden en wat doet Nijhuis hij geeft ADO de vrije trap als schone zelf het shirtje vastpakt. Die man moet geen wedstrijden van Ajax meer fluiten. Drama. We hebben daar geen punten door verloren, laat dat duidelijk zijn. Maar man man wat is die man altijd inconsequent bezig zeg! En Ziyech moet ook eens in de spiegel kijken hoor. Te veel wedstrijden waarin ie constant de bal verliest.

17 september 2017 om 18:36

Eens wat betreft Nijhuis.. wat slecht zeg.. en zo inconsequent..

Eigen schuld dikke bult Ajacieden. In plaats van ADO in de pan te hakken laat je ze gewoon terugkomen. Dit zijn weer precies dezelfde spelers die door het ijs zakte tegen Nice, Heracles en Rosenborg. Ik zei het al in de rust. Hier was ik dus bang voor. Wij kunnen gewoon niet op de 0-1 spelen. ADO maakte terecht gelijk en had daarna ook nog kunnen winnen. Wij overigens ook, maar dan zou je vooral Keizer en het TH helpen. Zij verdiende al helemaal niks vanmiddag.

Nijhuis. Verschrikkelijke scheids die gewoon in z'n eigen wereld leeft. Hij kan morgen weer grappig doen bij Derksen en vrienden. Daar zijn ze gek op deze clown. Immers, Beugelsdijk en ook Schone hadden rood moeten krijgen. Lozano kreeg voor niks rood...dit is nou precies het probleem van de Knvb want ze blijven die Tukker maar uit de wind houden.

Nog een ding, sterkte Kishna.

Wat denken jullie van die overtreding van Schöne was dit een doorgebroken speler dacht het wel?

17 september 2017 om 16:36

Becker schoot de bal wel heel erg ver weg en was praktisch tegen de zijlijn aan dus denk dat de scheids het niet als doorgebroken speler zag

17 september 2017 om 16:43

Dat snap ik ook nog wel, maar hij was goed op snelheid en ook zijn maat was mee dus ze mogen hun handen dichtknijpen

17 september 2017 om 16:39

Met de snelheid van Becker is het eigenlijk een doorgebroken speler

17 september 2017 om 16:41

Zeker een doorgebroken speler, jammer dat Becker zich niet onder controle kon houden en er een opstootje van maakte. Dan had Nijhuis misschien iets anders gedaan.

17 september 2017 om 16:52

Schone verdiende net zoals Beugelsdijk rood. Nijhuis blijft gewoon slecht fluiten.

17 september 2017 om 18:37

Dat was een hele slimme en nodige overtreding, dat denk ik er van..

Keizer heeft geen idee wat te doen. Krijgt de boel niet aan de praat. Heeft ook de pech dat Ajax kampioen kansen missen is. Ook Huntelaar. Dan zie je dat het er in sluipt, de angst. Tel daarbij op het gebrek aan kwaliteit achterin en je weet dat het een gelijkspel wordt. Had m in minuut 60 al gespost hier.

Het moet toch gezegd worden: tainers van Ajax bakken er HELEMAAL niks van als het aankomt op wisselen! Frenkie eruit halen ipv Donnie? Kluivert totaal geen diepte en lijkt meer voor de overtreding (kaart aannaaien?) te gaan dan voor zijn eigen actie, over doelgericht zijn niet eens gesproken. Aan de andere kant van het veld wordt het toch ook gwn tijd voor een wissel? Younes zien worstelen met de bal was leuk voor een tijdje... Ik dacht dat Ajax altijd stond voor 4-3-3 snelle aanvallen over de vleugels met opkomende backs... Die backs van ons zijn bang over de middenlijn te lopen met de bal!

Je blijft stiekem hopen , maar met zon trainer moet je ook eigenlijk niets verwachten.

Als je na een belabberd begin in de tweede helft als trainer niet afdoende ingrijpt, heb je geen idee van wat er in het veld gaande is. Daarnaast is Ajax weer eens pijnlijk op het feit gedrukt wat voor matige verdediging er staat en behept is met scorend onvermogen. Met 2 scorende buitenspelers ben je niet alleen overgeleverd aan Huntelaar, die ook niet alles binnen schiet. Een verloren seizoen, maar dat was al na de transferperiode zichtbaar, waarschijnlijk haalt Ajax net EL plaatsing. De eerste plaats is al vergeven, maar dat hebben Ajax en PSV vooral aan zichzelf te wijten. God straft onmiddellijk;-)

Onder Keizer mogen we blij zijn als we derde worden, want op deze manier schat ik Feyenoord en zelfs PSV hoger in. Eerste helft was best aardig maar die tweede helft was op sommige momenten dramatisch. Tuurlijk had Ajax een paar enorme kansen nog, die Zwinkels er erg knap uithield maar het spel was niet goed. Ben benieuwd hoelang Keizer nog trainer van Ajax is, ik hoop niet al te lang meer.....

Als er in Eindhoven onrust heerstte dan nu dus ook in Amsterdam.
Niet te geloven. Zo sta je in de Finale Europa en zo verspeel je 2punten in Den Haag.

Ik denk dat Ajax moeite heeft om de top 5 te halen man. Mijn idee van top 5 is 1. Feyenoord, 2. psv, 3. Vitesse, 4. Utrecht, 5. Zal gaan tussen AZ en Ajax

17 september 2017 om 16:44

Als ze al de top 5 gaan halen...

17 september 2017 om 18:33

Ajax wordt alsnog met 2 vingers in de neus kampioen. Feyenoord en PSV spelen nog minder op dit moment. Punt verlies gaat bij hun ook komen. Vitesse, Utrecht en az hebben echt een veel mindere selectie.

17 september 2017 om 19:28

Ja tuurlijk. Als ik psv en feyenoord zo zie spelen vandaag, kan ajax beter gewoon gaan vissen.

Terecht puntenverlies voor mn club Is niks dit seizoen, wordt ook niks. De Jong nu al beter dan Ziyech of is dat een beetje opportunistisch? Huntelaar verder oké. De rest te slap. Sneu voor Kishna, toen ik zag janken kreeg ik het ook ff benauwd. Mn vriendin zelfs, terwijl die er niks mee heeft verdrr

Zo, ik weet niet wat slechter was vandaag. Het afronden van Ajax of de scheidsrechter. Beide bizar slecht, maar in mijn boek is iedere punt die Ajax haalt onder Nijhuis een punt winst.

17 september 2017 om 16:39

Eens, Nijhuis was ool niet best, niet dat dat ons de kop heeft gekost

17 september 2017 om 16:43

Had inderdaad Van de Beek en Schone eraf moeten sturen. En ja, ook een paar spelers van Ado solliciteerden naar rood, maar ik word moe van dat selectieve en vooraf ingenomen gezeik op Nijhuis.

17 september 2017 om 19:06

Waarom van de beek? Bedoel je Schone voor die overtreding waarvoor hij geel kreeg?? Als dat rood was dan hadden immers en beugelsdijk in het eerste halfuur ook weggestuurd moeten worden

"In de strijd om het kampioenschap". Hou alsjeblieft op zeg. We gaan 3e eindigen dit jaar. Als je uit bij Heracles en ADO al niet kunt winnen, hoe ga je dan ooit verwachten punten te pakken tegen de betere teams? Regelrechte schande dit. Heb al vaker gezegd dat Ajax met gemak de competitie zou moeten kunnen domineren met de middelen die ze hebben. Net als Basel, Olympiacos, etc. Maar goed, met zo'n schandalige achterhoede. Geef die Colombiaanse jongen maar weer de kans, en Veltman CV met Wöber. En dan Sinkgraven linksback. Probeer iets, want dit wordt een kansloos seizoen zo. Overmars + RvC pak alsjeblieft jullie biezen.

Frenkie de Jong enige die zijn niveau haalde, rest onvoldoende. Dijks heeft zn 3e kans in het eerste gehad, en mag nu wel eens definitef vertrekken. Younes tijdje laten banken voor buitenspeler die wel diepte en oog voor medespelers heeft. Ziyech ook maar eens wissel zetten voor Siem of Schöne die meer in teambelang spelen en minder slordig.

Dit was zo'n dag dat geen bal erin wou. Het is nog een wonder dat ze een goal hebben gemaakt. Wat keepte die Swinkels goed zeg, niet normaal. Triest om die Kishna zo zien te worden afgevoerd. Ajax heeft dit volledig aan zichzelf te danken. Huntelaar toch ook wel een aantal grote kansen om zeep geholpen. Wat een een klote dag! Hopen op een gelijkspelletje bij Psv - Feyenoord dan valt de schade nog enigszins mee. Al blijft het een blamage tegen een degradatiekandidaat gelijk spelen.

17 september 2017 om 17:47

Heb je de andere wedstrijden van Ajax dit seizoen gemist? Gewoon geen scorend vermogen. De vleugelspitsen leveren niet. Die 2 er uit, Dolberg met Huntelaar voorin en met Siem de Jong of Lasse Schone achter de spitsten. Een soort van 4-3-1-2 opstelling. Met het huidig elftal lukt het niet.

Bij Ajax heb je voorlopig alleen Huntelaar en Ziyech die oog hebben voor rendement. Op de vleugels heeft Ajax niemand rendement in de vorm van assists en doelpunten. Klaassen met goals vanuit het middenveld is weggevallen wat De Jong en VD Beek nog niet kunnen opvangen. Met Traore had Ajax een vleugelspits die de boel kan openbreken met acties en goals.

Het veldspel is prima bij De Amsterdammers, maar zonder rendement en bij vlagen een matige verdediging, ga je zeker in de uitduels veel punten laten liggen.

het is tijd dat ajax van der sar eruit trapt. de uiteindelijke verantwoordelijke voor de desastreuze zomer, waar jaren vooruitgang in 1 klap om zeep zijn geholpen. bosz de deur uit, omdat sarretje niet om kan gaan met mensen die meer visie hebben dan hijzelf. vervolgens een jupiler league trainer aanstellen waar hij wel de baas over kan spelen. het mag nu duidelijk zijn, hij is simpelweg te dom om een organisatie te leiden. hij is bovendien te arrogant en te weinig zelfbewust om het te leren.

Leuk feitje trouwens: 4 van de 8 laatste gele kaarten voor schwalbes in de eredivisie zijn gegeven aan spelers van Ajax.

17 september 2017 om 16:44

Ja ik vind het zonde als je wedstrijden zo moet winnen. Erg triest

Kansen niet kunnen afmaken. Begint echt een ding te worden. Kost je dit jaar Europees voetbal. Misschien speel je straks nog om de playoffs en als je die ook niet haalt speel je 2 jaar geen Europees . Prima werk mannen.

Bij rust had je natuurlijk al met 0-3 voor moeten staan en was de wedstrijd gespeeld. Nu dachten ze dat in de tweede helft ook al maar valt die 1-1 nog. Aan het einde van de wedstrijd nog even aangezet maar die bal wilde er ook niet meer in, mede door een geweldig keepende Swinkels. Duur puntverlies...

Niet te filmen dit, je bent duidelijk de betere in de eerste helft, had het toen al moeten beslissen. 2e helft zakte we behoorlijk door de ondergrens, tempo was veel en veel te laag. eindeloos breien en geen vooruitgang. Je voelde de gelijkmaker aankomen. Daarna in die laatste minuten is het gewoon geluk hebben dat de bal wel goed valt. Swinkels heeft de wedstrijd van zijn leven gekeept vandaag.

Met deze trainer moet je blij zijn als je 3e wordt. Nog nog zo'n tactisch onbenul gezien en die is dan trainer van Ajax. Als je ziet dat het helemaal verkeerd gaat dan ga je toch niet Neres voor Kluivert brengen. Dan veranderd er niet. Dan breng je juist Siem de Jong voor Younes of Kluivert en krijg je weer controle op het middenveld.

Vooropgesteld dat Ajax met de rust met 3-0 moet voorstaan. Maar Keizer stapelt fout op fout. Waarom in Godsnaam Kluivert. Neres is in alles beter. geef die jongen 5 wedstrijden de kans. Keizer moet de statistieken van Neres eens vergelijken met die van Kluivert.
Van mij hoeven ze geen punt meer te pakken zolang die kale niksnut trainer is. Dan maar weer een seizoen naar de kloten. En dan meteen doorpakken. Het hele TH eruit sodemieteren.

Laat Ajax weer punten liggen door Nijhuis en het kunstgras!

17 september 2017 om 16:59

Beetje makkelijk om het op de scheids en het kunstgras af te schuiven. Kan me niet herinneren op kunstgras te hebben gespeeld in de voorrondes.

Met zoveel geld op de bank moet men zich schamen dat er gewoon niet een selectie staat die met twee vingers in de neus kampioen wordt.

Heb gewoon weer naar het zooitje (zullen best een paar talenten in zitten) gekeken dat in de voorrondes al aangetoond heeft kwaliteit te kort te komen.

17 september 2017 om 17:35

Ah had misschien even een 😂 Icoontje erachter moeten doen.

Wat mij betreft mag Keizer nu wel oprotten. Onder Bosz begon het qua resultaten ook niet geweldig, maar je zag een duidelijke lijn in het spel en ook vooruitgang per wedstrijd. Daar zie ik nu echt niets van. Het lijkt allemaal maar uit de lucht te komen vallen en spelers doen maar wat. Er is ook totaal geen overeenstemming, zie bijvoorbeeld de voorzetten van Younes en het lopen van Huntelaar, maar ook de communicatie tussen Onana en De Ligt bij een bal die tussen beide invalt.

Sowieso werd vandaag weer heel duidelijk dat de verdediging onze zwakste linie is, echt Ajax onwaardig. Sanchez wist dat afgelopen seizoen nog te camoufleren, maar het wordt nu toch wel echt pijnlijk zichtbaar. Veltman en Dijks als backs kan gewoon echt niet. Veltman zou wat mij betreft binnen de Eredivisie wel als centrale verdediger uit de voeten kunnen, maar absoluut niet als back. Hoe dan ook wist de directie dit voor aanvang van het seizoen ook al, maar er zijn blijkbaar geen backs te vinden die beter zijn dan Veltman en Dijks en die ook nog eens naar Ajax toe willen (rightttttt).

Lichtpuntje vandaag vond ik toch wel weer Frenkie de Jong, die jongen heeft zoveel kwaliteit en laat zich niet gek maken. Helaas missen we op cruciale plekken spelers die goed genoeg zijn om zich te meten met de top van Nederland en meer. We zijn nog aan het begin van het seizoen, maar ik verwacht niet dat Ajax dit seizoen de titel gaat pakken.

Beste technische staf van Ajax, ben ik nou zo blind of willen jullie het gewoon niet zien?
Dit elftal ontbeert kwaliteit en winnaarsmentaliteit. Er zijn er maar een paar goed genoeg, de rest is Bagger!
En dan al die mooie praatjes voor en vooral na de wedstrijd. Na de wedstrijd weten ze het altijd mooi te brengen waar het aan gelegen heeft. JE Moet HET OP HET Veld Laten Zien!
Younes, Viergever, Dijks, Schöne, Kluivert, Onana, Veltman. Jullie zijn niet goed genoeg voor Ajax. Tenminste, niet goed genoeg in mijn ogen.
En onze trainer ook niet. Zijn wisselbeleid is catastrofaal. De beste man eruit en de zwakke broeders laten staan.
Ik ben van nature uit optimistisch, maar wat dit seizoen betreft geloof ik niet meer in een ommekeer.
Daarvoor lopen er te veel "kenners" in Amsterdam rond met oogkleppen op.
Amen!

Wel vreemd van de 3 uitwedstrijden dit seizoen allemaal op kunstgras gespeeld 😕 is dat toeval of willekeur

Die Kluivert bljjf ik maar een matige speler vinden en overschat. Als je wat over hem zegt krijg je 100 ajacieden over je heen. Maar die gast heeft 0 rendement en zie dat vaak weer terug komen.

17 september 2017 om 17:20

Vergeet Younes niet. Die was dramatisch

Ik heb alleen de eerste helft kunnen zien, maar aan de reacties was de 2e helft niet om aan te zien. Weer laten we punten liggen tegen een matige ploeg, wanneer gaat Keizer het eens leren om direct Neres er in te zetten en niet van die wissels inbrengen die nauwelijks inbreng hebben. De vleugels van Ajax die zijn gewoon te waardeloos. Neem die Dennis Johnsen mee die laat al meer zien wat ik nu van de buitenspelers van Ajax gezien heb(uitgezonderd Neres)

Je linksback wisselen voor een aanvaller (waarvan je bleef volhouden dat het je eerste spits is/was? Lachwekkend zijn geloofwaardigheid) in de wat? 88e minuut! Het is geen Fifa. Pure paniekwissels van Keizer. Wanneer houdt deze pannenkoek op met het trainen van dit Ajax..

Waarom spelen we nogsteeds met deze brakke verdediging... Dijks eruit Wober kan daar toch spelen? Orejuela erin ik snap er niks van... moeten die jongens eerst een half jaar wennen of? Pff hoeveel krediet heeft die Keizer trouwens? Van mij mogen ze hem al ontslaan..

Waarom klagen over Ziyech? Hij heeft alleen Huntelaar al twee keer alleen voor de keeper gezet. Geen betere speler in Nederland te vinden op zijn positie.

Ajax moet gewoon 4-4-2 of 4-3-1-2 gaan spelen met het huidige spelersmateriaal. Dolberg en Huntelaar voorin met Siem de Jong of Lasse Schone er bij op het middenveld, direct achter de spitsen. Dan loos je 2 eigenlijk nooit scorende buitenspelers en krijg je 2 scorende spelers er bij. En in de winter opruiming houden, zowel in het technische hart, de technische staf en de spelersgroep. Realiteit: babbelbox Keizer mag doorgaan Ajax 1 van de slechtste seizoenen te bezorgen, met goedkeurend knikkend Bergkamp. Schoot me nog een beeld van de wedstrijd tegen ADO te binnen tijdens de tweede helft, hoe een wanhopige Keizer "ik weet het niet meer" wordt gesouffleerd door de Boer/bergkamp adept en eigenlijke coach Hennie Spijkerman. Meer van "luister maar naar mij, dan komt het wel goed". Niet dus, maar dat is een gotspe.

Ben bang dat dit de ondergrens nog niet eens was met deze selectie en staf. Staf is nagenoeg hetzelfde als bij De Boer. En het voetbal en m.n. de verdediging is ook wel des de boers

Iedereen roept maar keizer eruit, maar ik denk dat keizer zelf de kansen wel had gemaakt. En dat was vorig seizoen ook al een probleem en het word nog erger want het begint een dingetje te worden. Dit soort wedstrijden zitten er nu eenmaal tussen. Keizer was ook niet mijn favoriete oplossing gezien het feit dat jong ajax vorig seizoen ook heel veel tegendoelpunten kreeg. Maar aan 5 - 6 gemiste 100% kansen kan keizer niets aan doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

167 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 juni
Paris Saint-Germain aast onverminderd door op Cristiano Ronaldo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren