wk2018

Koeman: ‘PSV is er niet in geslaagd om kwaliteit in het elftal te brengen’

Zondag, 17 september 2017 om 11:45

Zowel PSV als Feyenoord heeft wat recht te zetten in de eerste topper van het Eredivisie-seizoen. De Eindhovenaren gingen vorige week met 2-0 onderuit tegen sc Heerenveen, terwijl de ploeg van trainer Giovanni van Brockhorst midweeks kansloos verloor van Manchester City: 0-4. Ronald Koeman ziet de Rotterdammers desondanks winnen in Eindhoven.

“Ik denk dat het er niet zo mee te maken heeft wat er deze week gebeurd is. Feyenoord is 99 van 100 keer kansloos tegen Manchester City”, zegt Koeman in gesprek met FOX Sports. Manchester City won zaterdagmiddag ook met 0-6 van Watford. “Zij zijn gewoon vele klassen beter dan Feyenoord, daar was geen beginnen aan. Ik verwacht niet dat het negatieve consequenties voor Feyenoord heeft in dat opzicht.”

“Ik denk dat ze nog steeds de sterkste ploeg hebben en dat ze dat in Eindhoven zullen laten zien. Ik ben niet onder de indruk van PSV, laat ik het zo zeggen”, vervolgt de manager van Everton zijn verhaal. Koeman is niet te spreken over het elftal van de Eindhovenaren. “Ik denk dat PSV er niet in geslaagd is om kwaliteit in het elftal te brengen, op meerdere plaatsen.”

“Ik zie van een afstand dat er, misschien bewust, wat meer jeugd gebracht moet worden. Maar je moet je afvragen of het talent dat er in Amsterdam is, er ook in Eindhoven is”, concludeert Koeman, die er niet van overtuigd is dat het talent in Eindhoven al klaar is voor het eerste elftal. “Talent moet klaar zijn, moet goed zijn, moet veelbelovend zijn. Dat zie ik in Eindhoven veel te weinig. Ik vind Feyenoord op dit moment veel verder dan PSV.”


Poll

PSV-Feyenoord eindigt in een ..


Gerelateerd

23 reacties (laatste reactie door sirius)

Toch een hele goede trainer. Zie Feyenoord hier ook wel winnen. PSV is flink uit vorm en zal het zwaar krijgen. Zelfs met Kramer in de basis.

17 september 2017 om 12:12

Je hebt je reactie totaal omgegooid zie ik, dan zal ik dat ook maar doen. Feyenoord heeft inderdaad kans om hier te winnen maar de wedstrijd is uiteraard nog niet gespeeld. PSV mag dan uit vorm zijn maar juist dan komt een wedstrijd als tegen PSV als geroepen. Dat is het juiste moment om de koppen bij elkaar en de armen uit de mouwen te steken. Het zou zomaar de ommekeer van PSV kunnen betekenen.

17 september 2017 om 14:38

Ja vooral als je geen prijzen wil winnen, en europees af wil gaan, is koeman de man die je moet hebben. Met je eens dat feyenoord dit moet winnen.

Koeman heeft genoeg geld uitgegeven en staat in de degradatiezone......

17 september 2017 om 11:56

Ik snap je punt niet helemaal. Maakt dit hem ongeloofwaardig? Of bedoel je dat geld geen succes geeft op prestaties, en dus Man City niet superieur is aan Feyenoord? Of maak je hem gewoon belachelijk?

17 september 2017 om 14:16

Dat eerste natuurlijk. Kijk, Koeman is gewoon een manager van het type 'verliezer'. Dan moet je niet wijs over psv gaan zitten doen.

17 september 2017 om 12:12

Goed argument hoor. "Ja maar jouw elftal speelt ook niet geweldig, dus wat je zegt over mijn team is onzin" - dat is toch geen tegenargument over Koeman's stelling???

17 september 2017 om 15:11

Everton heeft al tegen Man City, Chelsea en Tottenham gespeeld. En vanmiddag tegen Man United. Die eindigen alle 4 boven Everton. Geen schande. Everton's wedstrijden komen nog

Koeman zelf is er ook niet zo in geslaagd met die miljoenen die hij beschikbaar had. Overigens vind ik dit allemaal zo makkelijk weer, natuurlijk, PSV heeft schandalig verloren van Heereveen en de kwaliteit is in het eerste gezicht niet wat je zou noemen top eredivisie. Maar het is nog begin van het seizoen. Wat als Bergwijn er zo 2 scoort tegen Feyenoord? Wat als Hendrix na verloop van tijd allerlei middenvelder opvreet of Paal en Brenet elkaar beter maken op de linksback. Na vorig seizoen was ik een van de meerdere die vond dat Cocu dit seizoen niet meer aan t roer moest staan, maar in het begin kan nog alles gebeuren. Geef ze de kans om goed samen door te groeien.

17 september 2017 om 12:29

Jij snapt het niet helemaal he? Probeer is neutraal te lesen ipv azijn te zeiken. Hij verwoord het keurig. En als je het programma van Everton hebt gevold in de PL, dan weet je dat ze een hele zware start hebben gehad. Die komen echt wel weer op de rails. Ik denk ondanks dat psv in een soort van crisis zit, ze wel gaan winnen.

17 september 2017 om 12:42

Koeman geeft puur zijn mening en noemt daarbij nog best goede argumenten. Verder is niets zo kortzichtig en veranderlijk als het voetbal en kan je de reacties en publieke opinie n.a.v. de uitslag van vandaag alweer invullen: De club die verliest bakt er dan weer (voor in ieder geval 1 week) niets van.

17 september 2017 om 13:06

Nou sorry als dat zeikerig overkwam.. Ik zeg toch nergens dat hij geen recht van spreken heeft, of dat wat hij zegt niet waar kan zijn vanwege zijn eigen team. Alleen hoe hij nu over PSV spreekt na 1 slechte wedstrijd, kan iedereen, onder andere ik, heel makkelijk over zijn Everton zeggen. Feit is dat in het begin van het seizoen iedereen aan het speculeren is, maar als PSV zo Feyenoord ineens een pak slaag geeft (wat ik overigens niet verwacht), dan vindt Koeman vast dat PSV de beste team heeft en dat Feyenoord niet goed heeft ingekocht

17 september 2017 om 13:25

Volgens mij heeft PSV ook 2 slechte kwalificatiewedstrijden voor de EL gespeeld en was de voorbereiding ook niet bepaald goed. Daar komt bij dat het afgelopen seizoen ook rampzalig verliep. Om dan te zeggen dat het maar 1 slechte wedstrijd is en daarmee suggeert dat het slechts om een incident gaat lijkt mij juist een kortzichtige analyse. PSV speelt alles behalve overtuigend.

Topwedstrijden zijn wedstrijden opzich maar ik zou niet weten wie PSV bij de hand moet nemen tegen Feyenoord. Het zou van Ginkel moeten zijn maar die worstelt op dit moment met zichzelf.

17 september 2017 om 13:28

"Wat als?" zijn inderdaad altijd zeer relevante vragen..... Feit is gewoon dat PSV een dramatische transferperiode achter de rug heeft, met zo op het eerste gezicht slechts één echt goede aankoop. Daarbij stelt de eigen jeugd tot op heden teleur. Zo vind ik Hendrix een veel minder groot talent, dan PSV-supporters graag willen geloven en lijkt Bergwijn niet de nieuwe Memphis te worden. Als dat gezegd wordt, is dat niet direct makkelijk scoren, maar gewoon een weerspiegeling van hoe de zaken er momenteel voor staan.

Het hangt er vanaf naar welke linie je kijkt bij Psv, wat betreft kwaliteit.

In de aanval heeft PSV met Lozano echt wel een aardige kwaliteitsinjectie binnengehaald en ja, Lozano pakte vorige week rood tegen Heerenveen en ik vond het persoonlijk wel terecht, want ondanks dat hij Dumfries misschien niet vol raakte, was het wel vrij hard inkomen van Lozano, maar buiten de wedstrijd tegen Heerenveen heeft Lozano tot dusver gewoon een prima indruk gemaakt en ik denk dat PSV dit seizoen (en hopelijk in de aankomende jaren) nog veel plezier aan hem zal beleven, zowel sportief als financieel en als Ajacied ben ik stiekem wel een beetje jaloers dat PSV Lozano heeft.

Als je kijkt naar de rest van de aankopen die PSV deze transferperiode heeft gedaan, dan kom ik persoonlijk hierop uit:

- Marco van Ginkel. Vind hem eigenlijk sinds zijn terugkeer al 'n beetje tegenvallen en dat had ik ook toen hij vorig seizoen in de winterstop terugkeerde. In z'n 1ste huurperiode bij PSV vond ik van Ginkel veel beter en belangrijker, terwijl ik hem in z'n 2de (vorig seizoen) en 3de (dit seizoen) huurperiode toch wel vind tegenvallen.
- Eloy Room. Vond hem bij Vitesse altijd wel een goede keeper en is zo op het eerste gezicht gehaald voor de breedte, om eventueel door te groeien naar 1ste doelman. Persoonlijk denk ik dat Room wel een betere doelman als Zoet is, van wie ik nooit echt onder de indruk ben geweest, maar vele personen hebben het meestal over die wedstrijd tegen Atlético, waar Zoet 2 ballen tegenhield die zo'n beetje letterlijk recht op hem worden afgeschoten, dus zo bijzonder waren die reddingen nou ook weer niet.
- Derrick Luckassen. Ik gaf 'n tijdje geleden al aan dat ik Jeremiah Sint Juste een goede verdediger voor PSV vond, maar toen kreeg ik reacties van een aantal Psv'ers dat hij niet goed genoeg was en veel kaarten pakt en Sint Juste heeft tot dusver dan (nog) geen basisplaats bij Feyenoord, maar ik denk dat Sint Juste in verdedigend opzicht echt wel beter is als Luckassen, die ik regelmatig vrij klungelig vind overkomen (niet alleen bij Psv, maar dat vond ik bij AZ al) en qua kaarten ontlopen Luckassen en Sint Juste elkaar nauwelijks, als je naar het afgelopen seizoen kijkt.

Dus tot dusver vind ik Lozano alleen een prima aankoop voor PSV en dan moet je je nog bedenken dat PSV er niet in geslaagd is om een linksback binnen te halen. Op verschillende forums las ik ook wel reacties van PSV-fans dat ze vertrouwen hadden in Brands, omdat Brands een paar jaar geleden Defour probeerde binnen te halen, maar die kwam niet en uiteindelijk haalde PSV op het laatste moment Guardado binnen en dat was een gouden zet voor PSV en dus gingen veel PSV-fans er vanuit dat dat nu weer zou gebeuren met een linksback, maar die kwamen van een koude kermis thuis.

17 september 2017 om 12:38

PSV begint altijd met een nederlaag tegen een topper als Ajax of feynoord.. Dus ik zet op feynoord 1-2

17 september 2017 om 13:48

De afgelopen 4 jaar won PSV 3 keer de eerste topper tegen Ajax of Feyenoord van het seizoen.
2013/14: PSV - Ajax 4-0
2014/15: Ajax - PSV 1-3
2015/16: Ajax - PSV 1-2
2016/17: PSV - Feyenoord 0-1

Wat ik zo jammer vind is dat PSV het niet (meer) aandurft om echt gerichte talent-aankopen te doen uit de eredivisie. Zo kopen ze al jaren bij Az/utrecht in, aangezien dat de subtop is, echter vaak te laat en te duur. Een Strootman bijvoorbeeld toen bij Sparta, Dumfries nu bij Heerenveen die vrijwel zeker ook een mooies stap gaat maken en Van Drongelen had je ook kunnen ophalen. Zo speelt er een Rashica bij Vitesse die al jaren zijn potentie laat zien.

17 september 2017 om 13:54

Dat is altijd achteraf. Het is lastig in te schatten hoe een speler zich ontwikkelt. Als een speler van Sparta naar de subtop vertrekt en ook daar stappen blijft maken, weet je als topclub zeker dat er groei in zo'n speler zit.

Als PSV zo'n jongen direct bij Sparta weghaalt, kan dat een speler ook flink remmen in de ontwikkeling. De druk bij PSV ligt vele malen hoger dan bij Sparta en dan is het wellicht wel slim voor PSV om dan af te wachten hoe zo'n speler het doet bij de subtop.

PSV heeft niet de financiele middelen om elk talent maar op te halen bij kleine clubs en moet ook denken aan gerichte aankopen die er direct staan. Ik snap het dus wel. Verder noemt iedereen Van Drongelen, maar vorig jaar was het een compleet onbekende speler. Zoiets kan gewoon snel gaan en voor clubs is het lastig om daarop te anticiperen.

Dit soort wedstrijden zijn nooit te voorspellen. Hoop op 2-1. Zonde dat niet de sterkste elf tegenover elkaar staan met de blessure van Jorgensen en schorsing Lozano.

Aan de sfeer in Liverpool is te merken dat Koeman de volgende zal zijn na De Boer die bij een PL-club mag vertrekken. Presteert niet tot nauwelijks (eigenlijk nooit) en denkt het voetbal uitgevonden te hebben. Heel erg jammer dat hij dan graag met het vingertje naar een ander wijst ipv eens in de spiegel kijkt met zijn narcistische trekjes en zegt: Ik ben eigenlijk helemaal niet zo een goede trainer...

Lekker makkelijk achteraf... voor de CL wedstrijd gaf hij Feyenoord nog een goede kans te stunten....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

86 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 juni
NAC Breda mag dromen van de komst van Daniel Arzani. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren