wk2018

Faber lacht om apart ‘Cruijff-moment’: ‘Lekkere rugdekking op juiste moment’

Zondag, 17 september 2017 om 07:27

Technisch manager Ron Jans bekeek zaterdagavond samen met algemeen directeur Hans Nijland achter de dugout van FC Groningen het einde van de uitwedstrijd tegen NAC Breda (2-1). De twee oogden bezorgd. Het voorval riep herinneringen op aan een moment in 1980, toen Ajax-coach Leo Beenhakker op de bank gezelschap kreeg van Johan Cruijff. De 'elftalleider' kwam van de tribune af om aanwijzingen te geven.

"Het voelde prima. Lekkere rugdekking op het juiste moment", zo vertelde Faber met een lach, tegen de NOS. "Het is geen probleem. We hebben goed contact met elkaar, voor en na de wedstrijd, en we moeten er samen uit zien te komen. Bij elkaar blijven, dat is het enige wat je kan doen. Iedereen wordt erbij betrokken. Iedereen mag meepraten, meedenken. Uiteindelijk moeten we er wel voor dat de resultaten beter worden."

FC Groningen won slechts één van de eerste vijf competitieduels en staat voorlopig op vijf punten. Faber benadrukte dat Jans, Nijland en hijzelf zich druk maken om de sportieve malaise. "Het zit op dit moment tegen. Daar maken we ons zeker druk om. We moeten ervoor zorgen dat we dit kantelen. Dat moeten we donderdag voor elkaar zien te krijgen", zo verwees hij naar de bekerwedstrijd tegen Hercules.

Jans was zich voor de camera van FOX Sports van geen kwaad bewust. "Dit is betrokkenheid van allemaal", zei de oefenmeester. "Dat doen we elke week. Dus als je het elke week weer gaat vragen, krijg je iedere week hetzelfde antwoord."Gerelateerd

9 reacties (laatste reactie door peinke)

Faber heeft het goed gedaan bij Eindhoven en Nec.
Eerste jaar bij groningen was ook niet heel slecht, maar wat hij nou laat zien met zijn elftal is echt dramatisch. Heb ook het idee dat hij regelmatig roteert met zijn basis elf.
Ook vind ik dat Faber arrogant over komt.
Al met al jammer, Groningen is een mooie club en ik zie in Faber een goede coach voor in de subtop van Nederland.
Op dit moment is he bagger.

18 september 2017 om 01:03

Vorig seizoen was ook niet heel best. Hoopte dat het dit jaar beter zou gaan, maar het veldspel is zo slecht. Komt ook mede dooe het transferbeleid.

Faber heeft hetzelfde probleem als Maaskant. Van de buitenkant ziet het er overtuigend uit. Maar qua prestaties en veldspel valt het allemaal niet mee. Dan helpt de manier waarop hij een overstap naar FC Groningen heeft afgedwongen door uit een doorlopend contract te lopen ook niet mee.

Niet de eerste keer dat Hugo Borst er met zijn oordeel faliekant naast zit. Mooi dat Groningen de potentiële onrust gelijk uit de wereld helpt. Overigens denk ik dat Faber zich zelf wel zorgen moet maken, want het leek gisteren helemaal nergens op. Ik had verwacht dat NAC na zestig minuten wel moegestreden zou zijn (zoals bijvoorbeeld tegen PSV) maar die bleven maar gaan en Groningen had er totaal geen antwoord op. NAC heeft ze met fysiek voetbal met hoge druk op de defensie compleet overdonderd. Dat deden ze erg knap moet ik zeggen!

Iedere week dezelfde holle frasen: bij elkaar blijven, moet snel beter, meedenken, bla bla bla.....
Het mag wel duidelijk zijn dat ook de spelers niet meer in Faber geloven en het publiek ook al niet meer.
Dit gaat niet meer goed komen. Alle talentvolle spelers die voor Groningen begrippen voor veel geld gehaald zijn worden genegeerd of mondjesmaat opgesteld. Iedere week weer terugvallen op de verkeerde spelers. Bacuna die al wekenlang niets anders doet als ballen inleveren en kaarten pakken wordt blijkbaar door Faber als de oplossing van de problemen gezien terwijl hij (mede) de oorzaak is.
Nee, als je week in week uit op de verkeerde paarden blijft wedden leer je dus niks van je fouten.
Spelers die zich afvragen waarom ze nog bij Groningen spelen (mahi) zou je direct uit je elftal moeten gooien. van Weert rent zich rot maar raakt geen pepernoot, dan maar een spits die wat minder hard werkt en ze er wel inschiet. Reijnen die de snelheid heeft van een manke eend en niks anders doet als balletjes breed gaat hem ook niet meer worden. En Hans blijft op de centjes zitten.... Ik zeg; Gert Jan Verbeek zo snel mogelijk, in ieder geval voor de rest van het seizoen, aanstellen om de zaak weer op de rails te krijgen en het publiek weer in het stadion.

18 september 2017 om 01:06

Gert Jan Verbeek en Ron Jans zijn volgensmij niet bepaald vrienden.

Betrokkenheid bij de club is prima, maar wat moeten Nijland en Jans achter de Dugout. Volstrekte onzin, zeker in een periode waar het even niet goed gaat. Volgens mij moeten deze gasten er voor zorgen dat Groningers weer een seizoenkaart kopen en al die ontstane lege plekken dit seizoen gaan opvullen. Jans staat te hunkeren, het zal niet de eerste keer zijn dat Nijland en Jans elkaar het balletje toespelen. Sterker nog... om zich niet verder belachelijk te maken, zorg dat je wegkomt Faber. In Groningen floreren maar een paar figuren, zeker zo lang als Nijland daar maar aan de touwtjes blijft trekken als een soort dictator.
En Jans.... wil jij nooit meer zanikken over integriteit!

17 september 2017 om 11:41

Achter de dug out kun je prima je betrokkenheid tonen. Beter daar dan in een willekeurige kroeg in de stad. En waar maak jij op dat Nijland en Jans elkaar vaker het balletje toespelen? Een periode waarin het niet goed gaat? Ik weet niet of je de FC verleden seizoen hebt bekeken, maar met martelen en spartelen (plus een flinke dosis geluk) hebben we de play-offs gehaald, dus dan lijkt het mij dat het niet slechts een periode is. Sterker nog ik durf wel te stellen dat we o.a. door sterk keeperswerk van Padt niet de verkeerde play-offs hebben gehaald.

Jans heeft de schijn tegen dat in dienst van PEC als scout van PEC-spelers gefungeerd heeft voor Nijland en co en het zal me niet verbazen als hij zelfs contractinfo heeft gelekt. Ook vorig seizoen weer met Warmerdam en Veldwijk, in het verleden Drost. Zoontje Nijland zit al jaren op de bank bij PEC voor een maximaal salaris. Vriendendienstje! Nu is Jans weer binnnen gehaald als TM, met de gedachten om hem weer trainer te maken. Het krediet van Nijland is tanende, de interesse in FCG is tanende (kijk naar de seizoenkaarten en sponsoren). Dan zoek je mensen om je heen die je onvoorwaardelijk blijven steunen om je hachie te redden. Het wordt tijd voor een frisse nieuwe wind bij Groningen. Alle kredits aan Nijland, maar soms is je tijd op.
En v.w.b. het halen van de play offs, dat is gezien de begroting ook het maximale wat er in zit voor Fcg. Soms zit het mee, soms tegen en dan kom je in de buurt van de verkeerde play-offs. Groningen is een goede middenmoter met uitschieters naar boven en naar beneden. Dat zal jaren zo blijven.
Als je nu een kerel bent ga je niet achter de dug out, maar achter de trainer staan. Schandelijk gedrag waar sponsoren en veel supporters het niet warmer van krijgen bij Groningen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Excelsior40-15
13.Willem II37-13
14.NAC Breda34-16
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Sergio PadtKeeper10
Todd KaneVerdediger10
Mike te WierikVerdediger10
Django WarmerdamVerdediger10
Kasper LarsenVerdediger10
Etiënne ReijnenVerdediger10
Juninho BacunaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

In de wandelgangen

Zondag 24 juni
Phillip Cocu denkt aan bekende namen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren